Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Powiem tak.ani Holandia ani Portugalia nie zachwyciła w tych 2 meczach, po cichu liczę na niespodziankę i awans Duńczyków.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/142/#findComment-290151

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Windows

Włochy - Chorwacja

Cieszy mnie kolejna strata punktów przez Włochów, chociaż jeszcze bardziej cieszyłaby mnie wygrana Chorwatów. Teraz nie są oni w dobrej sytuacji, bo muszą wygrać z Hiszpanią, albo chociaż zremisować i liczyć, że Włosi nie wygrają z Irlandią z przewagą 3 lub więcej bramek.

Hiszpania - Irlandia

Szczerze mówiąc, to jak na razie najnudniejszy mecz mistrzostw. Hiszpanie grają bardzo nudną piłkę, a jeśli do tego dodamy rywala, który nic nie potrafi z tym zrobić, to mamy taki właśnie mecz. Irlandczycy są najsłabszą drużyną tych mistrzostw, a jedyne co mają rewelacyjne to fanów. Mega respekt dla nich.

W meczu wkurzał mnie też komentator. Szpakowski gadał takie pierdoły, że to jest masakra (np. gdy Casillas był przy piłce powiedział, że to kolejny jego mecz bez straty gola :roll: co tam, że parę dni wcześniej było 1-1 z Włochami). Jeszcze to jaranie się, jaka ta Irlandia waleczna... widział ktoś tą waleczność? Bo ja nie. Dla mnie to było bezsensowne bieganie za piłką i pokaz bezsilności.

Ogólnie jak mówiłem, słaby mecz przy którym przysypiałem. Hiszpanie może i strzelili 4 gole, może i były one ładne, ale z Irlandią, to żadna wielka sztuka. Za parę dni będę trzymać kciuki za Chorwatów i może uda im się wyeliminować aktualnych mistrzów Świata i Europy.

[ Dodano: 2012-06-14, 22:57 ]

I jeszcze jedno, moment of the match to śpiewanie przez kibiców "Polska Biało Czerwoni" :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/142/#findComment-290168

Hiszpanie grają bardzo nudną piłkę,

Strasznie nudzą...A podniecanie się komentatorów powodowało u mnie odruchy wymiotne. 500 podań na minute. Nie przekonują mnie swoją grą. Zdecydowanie bardziej wolałbym Niemców jako Mistrzów Europy, bądź Danie, której gra mi imponuje co raz bardziej, mimo porażki z Portugalią.

Jak to powiedział najlepszy trener świata: "Niektórym myli się piękna gra z posiadaniem piłki" :)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/142/#findComment-290170

• Reputacja:   1

Włochy 1:1 Chorwacja

W pierwszej połowie przeważali Włosi. Strzelili tylko jedną bramkę i to z rzutu wolnego (brawo Pirlo, świetne uderzenie), a okazji było. Balotelli dzisiaj przeszedł samego siebie. Nie wiem, co robi ten zawodnik. :/ Włosi siedli w drugiej połowie i "szachownica" wyrównała. Remis może niesprawiedliwy, bo Italia była ciut lepsza, ale popełniła jeden, fatalny błąd w obronie, który pozbawił ich dwóch punktów.

Hiszpania 4:0 Irlandia

Moje przypuszczenia się sprawdziły. Hiszpania wygrywa pewnie i odprawia wyspiarzy. Szkoda Irlandczyków, bo grali dobrze, pokazali solidną grę do końca jak to na wyspach. Niestety Hiszpania była po prostu za dobra. Solidna obrona, szanująca piłkę gra z ogromną ilością podań (sam Xavi, 114 :shock:). Gdyby tak się nie bawili przy polu karnym rywali w pierwszej jak i w drugiej połowie to mogło być wyżej. Odradza się też Torres. 2 gole i zawodnik meczu.

Tak jak się spodziewałem po tej kolejce Irlandia wraca do domu, a pozostałe 3 ekipy wciąż w grze. Hiszpania gra z Chorwacją, która jest super przygotowana do turnieju, ale nie jestem pewny, czy da rade obrońcom tytułu. Remis również jest niewykluczony i wtedy to te dwie ekipy zostaną w turnieju. Włosi są na trzecim miejscu i mają mecz z Irlandią. Ci nie mają szans na ćwierćfinał, ale grają do końca. Włochom może nie być lekko, jednak dzisiaj grali nieźle i powinni pokonać zielonych. Typuje także wygraną Hiszpanii, którzy awansują dalej razem z Włochami. Nawet nie czuję jak mi się rymuje. Hehehe. :P

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/142/#findComment-290171

Szczerze mówiąc, to jak na razie najnudniejszy mecz mistrzostw. Hiszpanie grają bardzo nudną piłkę, a jeśli do tego dodamy rywala, który nic nie potrafi z tym zrobić, to mamy taki właśnie mecz.

To chyba ja oglądam inne mistrzostwa. Dla mnie połowa meczów była nudniejsza a tutaj brakowało tylko emocji w końcówce. Przecież Irlandczycy walczyli do końca a i Hiszpanie pokazali to z czego są znani i lubiani.

Poza tym wytłumacz mi na czym polega piłka nożna?

Bo ja ją oglądam właśnie dla takich meczów gdzie drużyna lepsza stwarza sytuacje i je wykorzystuje.

Hiszpanie może i strzelili 4 gole, może i były one ładne, ale z Irlandią, to żadna wielka sztuka.

Kto ostatnio tej sztuki dokonał na turnieju?

a jedyne co mają rewelacyjne to fanów. Mega respekt dla nich.
widział ktoś tą waleczność? Bo ja nie. Dla mnie to było bezsensowne bieganie za piłką i pokaz bezsilności.

Skoro większość fanów doceniła ich grę to chyba coś znaczy bo dla kogo oni grają

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/142/#findComment-290172

Ja tam wielkiej waleczności tez nie widziałem. A doping był zajebisty. To nie była raczej nagroda za waleczność, ale ogólnie dobra postawa kibiców, którzy mimo wszystko wspierają swoich. Tak powinno być zawsze. No chyba, że druzyna gra naprawdę padake, wtedy trzeba ich zmotywowac jakoś :P Hiszpania gra dobrze, solidnie, ale mało wyraziście jak dla mnie i dalej stawiam na Niemców :)
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/142/#findComment-290175

Brzydką piłke gra Hiszpania, przynajmniej ja to tak odbieram Mecz nudny i jednostronny. Nie potrafię się już emocjonować tą drużyną, próby wchodzenia z piłka do bramki tez mnie nie jarają. Daleko im do poziomu, który pokazują na boisku chociażby Niemcy.

P.S. żadna sztuka przejść przez taką obronę jaką ma Irlandia.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/142/#findComment-290178

To chyba ja oglądam inne mistrzostwa.

Najwyraźniej inne rzeczy uważasz za atrakcyjne w futbolu. Ja mówię, oglądałem na razie każdy mecz, a tylko w tym kleiły mi się oczy.

Skoro większość fanów doceniła ich grę to chyba coś znaczy bo dla kogo oni grają

Prawdziwi fani nie patrzą jak gra ich drużyna, a są z nią zawsze i do końca. Tacy własnie byli fani Irlandii.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/142/#findComment-290179

• Reputacja:   2
  • Urządzenie:  Android

. To nie była raczej nagroda za waleczność, ale ogólnie dobra postawa kibiców, którzy mimo wszystko wspierają swoich.

Euro jest raz na cztery lata i nie wiadomo kiedy Irlandia dostanie się do nich po raz kolejny, więc kibice mieli świetną okazję by pokazać, jaki potrafią zrobić doping, więc nie zrażali się wynikami, bo po co mieliby to robić? :) Tak samo jak Polscy kibice na ostatnich mistrzowskich turniejach (nie liczę obecnego).

Bardzo podobał mi się mecz Włochów z Chorwacją - szczerze mówiąc chciałbym, aby obie te drużyny wyszły z grupy...Co do Hiszpanii, to od MŚ w Korei i Japonii zawsze im kibicowałem, ale teraz mam ich po prostu już dosyć i liczę, że odpadną jak najszybciej.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/142/#findComment-290180

Euro jest raz na cztery lata i nie wiadomo kiedy Irlandia dostanie się do nich po raz kolejny, więc kibice mieli świetną okazję by pokazać, jaki potrafią zrobić doping, więc nie zrażali się wynikami, bo po co mieliby to robić? :) Tak samo jak Polscy kibice na ostatnich mistrzowskich turniejach (nie liczę obecnego).

Patrząc na kibiców Irlandii ma się wręcz wrażenie, że dla nich gra reprezentacji i wyniki to sprawa drugorzędna. Oni cieszą się, że mogli przyjechać na jakąś większą imprezę i korzystają z tego świetnie się bawiąc.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/142/#findComment-290182

Najwyraźniej inne rzeczy uważasz za atrakcyjne w futbolu. Ja mówię, oglądałem na razie każdy mecz, a tylko w tym kleiły mi się oczy.

Mnie bardziej nudziły oba mecze Niemców, także mecze Polaków gdyby nie to że im kibicuje też były nudniejsze bo w końcówkach obie drużyny nie grały do przodu.

Prawdziwi fani nie patrzą jak gra ich drużyna, a są z nią zawsze i do końca.

Prawdziwi fani docenią porażkę po walce czy pokazaniu zaangażowania a nie będą akceptować grania padaki. Gdyby Irlandczycy nie walczyli to niewielu kibiców doceniło by wynik 0-4.

Fan powinien pochwalić za dobre a skrytykować za złe a nie brać wszystko co mu się wciska i jeszcze doceniać to.

Nie potrafię się już emocjonować tą drużyną, próby wchodzenia z piłka do bramki tez mnie nie jarają

Jak dla mnie właśnie to jest piękno futbolu posiadanie piłki kreowanie sytuacji i ich wykorzystywanie, a także wymienność pozycji ciekawe stale fragmenty gry ( gol Cesca).

A co do Niemców i drużyn klubowych to oni ostatnio prawie wszystkie najważniejsze mecze przegrywają.

Jak to powiedział najlepszy trener świata: "Niektórym myli się piękna gra z posiadaniem piłki" :)

Zapewne chodzi o tłumacza, który twierdził że " Dziś , jutro i na zawsze Barca w moim sercu" ? :D

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/142/#findComment-290184

Jak dla mnie właśnie to jest piękno futbolu posiadanie piłki kreowanie sytuacji i ich wykorzystywanie, a także wymienność pozycji ciekawe stale fragmenty gry ( gol Cesca).

Nie wiem w czym jednostronne widowiska mogą być lepsze od wyrównanych, zaciętych meczów. Dzięki temu, że zbrzydła mi Barcelona i przestałem nałogowo oglądać jej mecze, odnalazłem swoją miłość - piłkę francuską, która daje mi wszystko to co kocham 8)

Zapewne chodzi o tłumacza, który twierdził że " Dziś , jutro i na zawsze Barca w moim sercu" ?

Marzy mi sie dzień w którym mój ukochany klub skończy z tą filozofia i wróci do grania w piłkę :)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/142/#findComment-290185

Patrząc na kibiców Irlandii ma się wręcz wrażenie, że dla nich gra reprezentacji i wyniki to sprawa drugorzędna. Oni cieszą się, że mogli przyjechać na jakąś większą imprezę i korzystają z tego świetnie się bawiąc.

W ogóle Irlandia ma fajnych kibiców :D :

"Piłkarze Irlandii w eliminacjach do Euro 2012 zajęli w swojej grupie 2. miejsce (za Rosją) i o awans musieli walczyć w barażach. W nich los wskazał im za przeciwnika Estonię, a pierwsze spotkanie rozegrane zostało 11 listopada w Tallinie.

Za swoimi piłkarzami jak zwykle podążyła armia irlandzkich kibiców, a wśród nich grupka 16 przyjaciół z portowego miasta Cork. To, że żaden z nich nie miał biletu na mecz, nie miało najmniejszego znaczenia. W końcu dla fanów piłki z Zielonej Wyspy liczą się przede wszystkim przygoda, dobra zabawa i ta niesamowita więź łącząca obywateli malutkiego kraju, od wieków pozostającego w cieniu wielkiego mocarstwa. Na meczach piłkarskiej reprezentacji mogą oni pokazać swoją legendarną Irish Pride (irlandzka duma) i czynią to wszędzie, gdzie gra ich zespół.

Chłopaki z Cork, a wśród nich Cunningham, do Estonii podróżowali przez Londyn, Sztokholm i Rygę. Gdy dotarli do Tallina, oczywiście natrafili na miejscowych "biznesmenów", którzy na czarnym rynku oferowali bilety na mecz w cenie 600 euro. Suma spora, ale 10 kolegów Conora mimo wszystko zdecydowało się na zakup wejściówki. On sam nie miał zamiaru wydawać takich pieniędzy i z innymi co bardziej oszczędnymi rodakami planował obejrzeć mecz w jednym z miejscowych pubów.

Kilkadziesiąt minut przed spotkaniem postanowił jednak przejść się jeszcze wokół stadionu z nadzieją, że może jakimś cudem dostanie się na obiekt. Nagle jego oczom ukazały się przez nikogo nie pilnowane otwarte drzwi do jednego ze stadionowych pomieszczeń. Cunningham, nie namyślając się, wślizgnął się do środka. Niezbyt długi korytarz zaprowadził go wprost do równie nie pilnowanej szatni gospodarzy. Na jednej z ławek leżał dres reprezentacji Estonii, a obok worek z piłkami. Nasz bohater szybko wciągnął na siebie bluzę z napisem "Eesti", zarzucił na plecy worek z piłkami i jak gdyby nigdy nic udał się w kierunku wyjścia na boisko. Przez nikogo nie zatrzymywany dotarł aż do ławki rezerwowych reprezentacji Estonii i przycupnął cichutko na jej skraju. Sytuacja zupełnie abstrakcyjna: pierwszy z prawej selekcjoner reprezentacji Estonii, potem jego asystenci, dalej sztab medyczny i piłkarze rezerwowi, a gdzieś na samym końcu spokojnie siedzi sobie... kibic reprezentacji Irlandii! XXI w., mecz o awans do Euro 2012, jednej z trzech największych imprez sportowych obecnych czasów. Ochrona, policja, setki zabezpieczeń, dokładne kontrole, monitoring, nowoczesność w każdym calu. A w samym środku skromny instruktor fitness z Cork, który jak gdyby nigdy nic wchodzi sobie na stadion i wręcz ośmiesza cały ten pęd ku doskonałości. Piękna historia!

W 13. minucie meczu Irlandczycy zdobywają bramkę, co oczywiście powoduje niemałe poruszenie na lewym skraju estońskiej ławki. Conor bez powodzenia maskuje swoją radość. Jego dziwne zachowanie wyłapuje delegat UEFA, który po krótkiej rozmowie prosi go, aby usiadł... obok operatora kamery, na najlepszym miejscu na stadionie. Irlandczykowi w to graj, jednak po kolejnym kwadransie delegat znów prosi Cunninghama, aby się przesiadł i usiadł w loży VIP! "Nie ma sprawy, stary" myśli sobie Irlandczyk, a stężenie absurdu przekracza masę krytyczną. Conor w otoczeniu miejscowych prominentów w spokoju ogląda mecz (Irlandia wygrywa go 4:0), a po ostatnim gwizdku wybiega na murawę, by cieszyć się z piłkarzami. Ci widząc, że na szyję rzuca im się człowiek ubrany w estoński dres, są początkowo zaskoczeni, ale sytuacja szybko się wyjaśnia. Zamiast zaskoczenia szczery śmiech i oczywiście, duma. Irlandczyk potrafi!"

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/142/#findComment-290186

To chyba ja oglądam inne mistrzostwa. Dla mnie połowa meczów była nudniejsza

Polska - Grecja, Rosja - Czechy, Holandia - Dania, Niemcy - Portugalia, Hiszpania - Włochy, Chorwacja - Irlandia, Francja - Anglia, Ukraina - Szwecja, Grecja - Czechy, Polska - Rosja, Portugalia - Dania, Niemcy - Holandia, Włochy - Chorwacja.

To był pierwszy mecz na tych mistrzostwach, którego nie dało się oglądać. Z całego tego towarzystwa można byłoby wymienić może z dwa, trzy mecze które może nie były jakieś wyśmienite (Niemcy z Portugalią, Francja z Anglią i ew. Polska z Grecją), ale spokojnie dało się je obejrzeć. Nie wiem, może ja jestem jakiś inny, ale nie widzę nic ciekawego w grze, jaką preferują Hiszpanie (i Barcelona, do której fanów nie należę). To jest nudne. Po prostu. Do dzisiaj w pamięci mam Mistrzostwa Świata sprzed dwóch lat. Hiszpanie zniszczyli ten turniej. Wygrali? Super, ale żaden mecz w ich wykonaniu nie przyniósł jakichkolwiek emocji (no może z wyjątkiem tej przegranej ze Szwajcarią). Nie wiem jak inni, ale ja nie chcę powtórki. Słabym Irlandczykom wbili cztery gole, ale wystarczy im lepszy przeciwnik i już tak wesoło nie będzie. Ja takiego futbolu nie lubię i tyle, mam nadzieję że Chorwaci postawią się podobnie jak Włosi.

Jak dla mnie właśnie to jest piękno futbolu posiadanie piłki kreowanie sytuacji i ich wykorzystywanie,

Tak było tylko w tym meczu, ew. z Chorwacją. Wystarczy, że trafią na rywala z silniejszą defensywą (daleko szukać nie trzeba w sumie - mecz z Włochami) i skończy się jedynie na tym posiadaniu piłki, a to jest nudne jak cholera. No ale jak już pisałem, może ja jakiś inny jestem. Nigdy tego stylu nie polubię.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/142/#findComment-290187

Zapewne chodzi o tłumacza, który twierdził że " Dziś , jutro i na zawsze Barca w moim sercu" ? :D

Hm...czy to nie smutne, że zwykły tłumacz potrafił stworzyć drużynę lepsza od Barcy w zeszłym sezonie ? :P

Prawda jest taka, że gdzie się pojawi tam coś wygrywa :) A podania i tylko podania to żadne piękno, a Jose ma rację. Piękno futbolu nie polega klepce i wymianie podań przez cały mecz, aż wejdzie się do bramki.

Edytowane przez ArriS
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/142/#findComment-290188

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• Aigor
      •MLW World Heavyweight Championship Match: Satoshi Kojima (champion) vs. Matt Riddle •MLW Women’s World Featherweight Championship – Title vs. Hair Match: Janai Kai (champion) vs. Delmi Exo •KENTA vs. Donovan Dijak •Gravity Gamble Ladder Match: AKIRA vs. Mads Krule Krugger vs. BRG vs. Matthew Justice vs. Kevin Knight •CMLL Lucha Libre Showcase: Atlantis & Atlantis Jr. vs. Blue Panther & Dark Panther
    • -Raven-
      Podpowiedź - koleżka nie poprzestaje na podglądaniu parki...
    • MattDevitto
      Kurczę patrząc na te wszystkie strony i  komentarze muszę przyznać, że poza atti to kojarzę jedynie te największe strony typu WF czy BGZ. Inną, którą kojarzę jest niezawodny Przyjaciel wiadomo kogo od której rozpoczęła się moja przygoda w necie z wrs. Tam czytałem pierwsze informacje o tym biznesie i tak też wchodziłem bardziej w ten świat. Wcześniej natomiast z pełnym uśmiechem łykałem wszystko z tv
    • MattDevitto
      Zaczął się czas kiedy to WWE będzie zamieszczać różne RR matche z przeszłości na swoje kanały
    • Mr_Hardy
      Niezbyt dobrze się dzisiaj czuję i obejrzenie Collision zajęło mi z pół dnia. Ogólnie solidna tygodniówka, dobre walki, fajne proma Hangmana i Danielsa. Ciekawe, co będzie dalej z House of Black. Walka Mariah z Harley taka zwykła, bez fajerwerków, ale uczta dla oczu była 😉. Na koniec dostaliśmy klasyczny, fajny brawl. Szczerze, to nie mogę się doczekać, aż Moxley straci pas, lecz Hobbs mu go nie odbierze. Nie ma na to szans, za cienki na ten pas jest. Jakoś mi ta jego grupa Moxa nie przypada do gustu. Ciekawe, kiedy Christian wykorzysta swój kontrakt. Specjalny odcinek Dynamite zapowiada się bardzo dobrze.
  • Dodaj nową pozycję...