Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

No dzisiaj się szykuje wspaniałe widowisko.Oba zespoły są w dobrej formie.

Szczególnie w Arsenalu wyróżnia się Nasri,to co on ostatnio wyprawia to majstersztyk.Wielka forma tego piłkarza.Jednak mimo genialnej dyspozycji Francuza stawiam na ekipę Czerwonych Diabłów.Czekam na wielkie mecz. :)

[ Dodano: 2010-12-14, 15:39 ]

Tak jak się spodziewałem Czerwone Diabły pokonały Kanonierów,1:0.Zwycięską bramkę strzelił Park Ji-Sung w dość niecodzienny sposób.Niesamowicie wygiął głowę.Szczęsny nie miał jakichkolwiek szans.Mimo to uważam,że nasz rodak rozegrał bardzo dobre spotkanie.Miał kilka interwencji,grał pewnie.Kilka raz uratował Arsenal przed stratą gola.Z drużyny Sir Alexa Fergusona wyróżnię Andersona.Brazylijczyk rozegrał świetny mecz.Rozgrywał,bronił,atakował...po prostu był wszędzie.

Mecz ogólnie był ciekawym widowiskiem.Niesamowicie szybki tempo,co jest normą na boiskach ligi angielskiej.Szkoda tylko,że jedna bramka,ale nie ma co się czepiać.

21413621404d57aa3f81990.jpg

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

Dzisiaj odbyło się losowanie par 1/8 Ligi Mistrzów.Oto jak mecze zobaczymy.

FC Kopenhaga - Chelsea Londyn-teoretycznie Niebiescy powinni spokojnie wygrać.Jednak ostatnio prezentuj się zdecydowanie poniżej oczekiwań.Duńska drużyna ma szansę awans przy takiej dyspozycji Anglików.Chyba,że Chelsea odzyska formę z początku sezonu.

Olympique Marsylia - Manchester United-stawiam na spokojny awans Czerwonych Diabłów.United jak na razie jest po za zasięgiem mistrza Francji.Ekipa Fergusona znacznie mocniejsza.

Arsenal Londyn - FC Barcelona-powtórka z rozrywki.Ostatnio Barca awansowała po fantastycznym meczu w wykonaniu Messiego.Mam nadzieję,że Duma Katalonii przejdzie do ćwierćfinału.Spodziewam się emocjonującego dwumeczu.

Olympique Lyon - Real Madryt -Lyon w LM zawsze gra dobrą piłkę.Real to jednak silna drużyna.Ma teraz jeszcze Mourinho.Bardzo mnie ciekawie czy Królewscy znów zakończą swą przygodę w Champions League na 1/8.

Inter Mediolan - Bayern Monachium -finaliści ostatniej edycji.Benitez spisuje się fatalnie jako trener.Włoskie drużyny nienawidzę.Wierzę w zwycięstwo Bawarczyków.

Valencia CF - Schalke Gelsenkirchen -dość wyrównana para.Mimo to stawiam na drużynę z Hiszpanii.

AC Milan - Tottenham Hotspur -bardzo ciekawe zestawienie.Darzę sympatią Koguty,fajnie jak wygrali.Może Bale powtórzy swój wyczyn na San Siro?

AS Roma - Szachtar Donieck -ta para budzi u mnie najmniejsze zainteresowanie.

Stawiam na Rzymian.

Ehh losowanie mnie nie zaskoczyło i czasem mam wrażenie, że jest ono w pełni ustawione. Powtórka finału na pewno przyciągnie dużo widzów i proszę, trafiła się w 1/8. Szansa na rewanż dla Realu - proszę bardzo. Powtórka dwumeczu Arsenal - Barca, o którym tyle się mówiło rok temu - jasne, że musi być. Jakieś 2 słabe pary, na których zwycięzców każdy będzie chciał trafić w ćwierćfinale też tradycyjnie się znalazły.

Zresztą w poprzednich latach UEFA też lubiła powtórki, choćby coroczne mecze Barca - Chelsea, które budziły tyle emocji.

Bayern Monachium - Inter Mediolan : Ciężko wskazać faworyta, zadecyduje przede wszystkim dyspozycja dnia. Chociaż jeśli Benitez dalej będzie ściągał Inter w dół to większe szanse będzie miał Bayern. Stawiam wyrównany dwumecz z lekkim wskazaniem na Niemców.

FC Barcelona - Arsenal : Arsenal próbuje grać szybką piłkę, ale brakuje im takiego doświadczenia jak ma Barca. Bez problemu powinna ona pokonać swoją słabszą wersję.

Chelsea - FC Kopenhaga : Tutaj chyba jest tylko jedno wyjście

Manchester United - Olympique Marsylia : Francuzi raczej nie stawią zbyt dużego oporu, może wywalczą remis u siebie, ale polegną boleśnie na Old Trafford

Real Madryt - Olympique Lyon : Liczę na rewanż za porażkę sprzed roku. Real jest teraz na pewno bardziej uporządkowany, ale Lyon zawsze zaskakiwał w LM. Też bardzo dużo do powiedzenia będzie miała forma obu drużyn w lutym-marcu.

Schalke 04 - Valencia : Kompletna niewiadoma dla mnie. Schalke powoli wraca do optymalnej formy, ale Valencia nie jest słabym przeciwnikiem. Wolałbym Niemców w ćwierćfinale. Czekam na hattrick Raula.

Szahtar Donietsk - AS Roma : Raczej wygrają Włosi, Szachtar nie ma doświadczenia w LM. Kto by nie wyszedł, i tak odpadnie w 1/4.

Tottenham - AC Milan : Będę kibicował Tottenhamowi. Już pokazali, że są w stanie sprawić niespodziankę. Może Redknapp wyczuje szansę i wzmocni jeszcze klub zimą. Losowanie nie jest dla nich tak tragiczne, Milan jest do ogrania o ile Inzaghi nie strzeli gola ze spalonego.

FC Kopenhaga - Chelsea Londyn-Prawdę mówiąc Chelsea nawet w słabszej dyspozycji powinna sobie poradzić z Duńczykami.

Olympique Marsylia - Manchester United-Coś mi podpowiada że po pierwszym meczu będzie już po zawodach. Marsylia jest na ten czas 5 a powinna być spokojnie w pierwszej 3.

Arsenal Londyn - FC Barcelona-Jeżeli Barca będzie grała jak w Gran Derbi to Arsenal jest spalony na starcie. Ale Arsenal przy słabszej dyspozycji Messi'ego i spółki ma nie małe szanse na awans

Olympique Lyon - Real Madryt -Z tego co pamiętam To zawsze Lyon Stawał na drodze do wygrania Real'owi, ale teraz jest Special One i może się uda pokonać Lyon Królewskim

Inter Mediolan - Bayern Monachium - Inter w ty senonie cieni i to na wszystkich rontach. zarówno Serie A i Liga Mistrzów.

Valencia CF - Schalke Gelsenkirchen -W moim odczuciu Shalke wykorzysta wiedzę i doświadczenie Raul'a i wyjdzie zwycięsko z dwumeczu

AC Milan - Tottenham Hotspur - Jak Gareth będzie grał tak jak gra to milanowi nawet Ibracadabra nie pomoże. @rawmod dla Ingzaghi'ego sezon sie skończył, więzadła zewane i łękotka w lewym kolanie uszkodzona

AS Roma - Szachtar Donieck - AS Roma, innej opcji nie widzę

Co do losowania, to powiem tylko, że zemsta Bayernu będzie słodka :twisted:

Co do losowania, to powiem tylko, że zemsta Bayernu będzie słodka :twisted:

Czyżby fan Bayernu? :-)

Borussia Dortmund w końcu przegrała.Lider poległ w spotkaniu wyjazdowym z Eintrachtem 0:1.

Mecz nie oglądałem,jednak jest ważne wydarzenie.Ciekawi mnie czy to jednorazowy wypadek przy pracy czy też początek jakiegoś kryzysu.

Niestety zostały przełożone spotkania w lidze angielskiej.Nie odbędą się mecze:Arsenal-Stoke City,Birmingham City-Newcastle United,Wigan Athletic-Aston Villa,Liverpool-Fulham,Chelsea Londyn-Manchester United.Przyczyną odwołania spotkań są złe spotkania.Szczególnie mnie boli,że nie zobaczymy meczy na szczycie.Zapowiadało się wielkie widowisko.No cóż,trzeba uzbroić się w cierpliwość.

W ten weekend ciekawie również w Hiszpanii.Dzisiaj derby Katalonii.Espanyol jak na razie wygrał wszystkie mecze na własnym stadionie.Barcę czeka ciężki mecz.Mam nadzieję,że zwycięski.

Natomiast Real zmierzy się z Sevillą,która ostatnio gra fatalnie.Nie wiem co się stało z tak dobrą drużyną.Może w tym meczu się przełamią i coś pokażą.

Przyczyną odwołania spotkań są złe spotkania.

:twisted:

Również jestem bardzo zawiedziony. Jako fan Manchesteru bardzo oczekiwałem spotkania na Stamford Bridge, a tu dupa. Mam tylko nieodparte wrażenie, że Anglicy są strasznie przewrażliwieni jeżeli o śnieg chodzi. Przy wiadomościach o odwołaniu tego spotkania można było zobaczyć zdjęcia stanów muraw na tę chwilę na angielskich bosikach i... nie ma aż tak źle. Lech z Juve - przynajmniej na moje oko - grał w o wiele gorszych warunkach, a jakoś mecz się przecież odbył. Rozumiem, że Anglicy nie są przyzwyczajeni do śniegu, ale skoro już rok temu spotkała ich taka duża niespodzianka to mogli się teraz jakoś na to przygotować. Pogoda na Wyspach nie jest wcale aż taka dramatyczna, wątpię czy gorsza niż u nas w tej chwili. Z pewnością i Chelsea, i United mogliby jutro zagrać.

Ba, już sama Barclays Premier League traci ogólnie na reputacji, jeżeli przez śnieg odwołuje się 3/4 spotkań. Tak swoją drogą, z tego powodu Diabły nie zagrały dwa tygodnie temu z Blackpool i teraz mamy dokładnie powtórkę z rozrywki. Jeżeli mecz zostanie przełożony na jakiś bardzo odległy termin, w stylu styczeń/luty to będzie to cholernie niesprawiedliwe - United w tej chwili są w bardzo dobrej formie, Chelsea zaś w dołku. Za miesiąc czy dwa sytuacja może się diametralnie zmienić, a patrząc na wagę tego spotkania (jakby nie było, mecz na szczycie)...

A tak już abstrahując od tego meczu - Ferguson od kilku lat już powtarza, by w Anglii wprowadzić przerwę zimową. Gdyby piłkarze dostali w środku sezonu odrobinę wolnego, mieliby później większe szanse na zwycięstwa na podwórku krajowym. Anglia ma całkiem dobry skład, a jak wiadomo niezbyt dużo osiąga. Być może przerwa coś by zmieniła :roll: . Oczywiście, dla nas - kibiców - decyzja o odwołaniu rozgrywek na zimę nie byłaby najlepszą informacją, ale patrząc na to co się w tej chwili dzieje... to wcale taki nierealny pomysł znowu nie jest.

Edytowane przez hadaszyszek

„The optimist thinks this is the best of all possible worlds. The pessimist fears it is true.” - J. Robert Oppenheimer

„W krainie ślepców jednooki jest królem.”

899277064ec56dc584330.jpg

Przyczyną odwołania spotkań są złe spotkania.

:twisted:

Ale gafę strzeliłem.Oczywiście chodziło mi o złe warunki pogodowe.

Czyżby fan Bayernu? :-)

Chyba już od dawna to widać po moich komentarzach :P

Co do przegranej Borussi, to oglądałem ten mecz, no i był on bardzo wyrównany. Eintracht w tym sezonie gra również bardzo dobrze, no i spodziewałem się tak wyrównanego meczu. Najgorsze w tym jest to, że Lukas Barrios dosłownie sekundy przed golem Frankfurtu zmarnował 100% sytuację, a jako, że sytuację się mszczą, to dostali gola i przegrali.

Co by jednak nie mówić, Dortmund zasłużył w pełni na mistrza rundy jesiennej, a co będzie w rundzie wiosennej? Nie wierzę, żeby Borussia grała już tak dobrze, ale jednak przewagę mają ogromną, a jeśli zatrzymają swoich piłkarzy (a zainteresowanie nimi jest ogromne), to myślę, że zdobędą mistrza.

Jutro końcówka kolejki w Bundeslidze i mecz Stuttgart-Bayern.

Powiem szczerze, że boję się o Bayern. Stuttgart może nie jest wysoko w tabeli, ale zmienili trenera, który zadebiutował już w LE i wygrał mecz aż 5-1! Może Odense to nie jest jakaś wielka marka, ale 5-1 i tak robi wrażenie.

Ferguson od kilku lat już powtarza, by w Anglii wprowadzić przerwę zimową.

Z drugiej strony w naszej kochanej sprzedajnej lidze od dłuższego czasu krzyczy się o jej zlikwidowaniu (tudzież zmianie systemu rozgrywek na wiosna-jesień). Więc jak widać wszystkim nie dogodzisz :wink:

U nas przerwa jest za długo i to dlatego ludzie mówią o jej zlikwidowaniu. W Niemczech przerwa trwa do 15 stycznia i myślę, że jakby w Anglii wprowadzili taką przerwę, to też by tyle trwała.

U nas przerwa jest za długo

Zgadza się.Widać tego skutki,gdy polscy piłkarze wyjadą gdzieś za granicę i nie wytrzymują kondycyjnie.Są 'zmęczeni'. :twisted:

No tak, kolejny mecz United odwołany. Nie mogę sobie tego uświadomić jak taki klub jak Chelsea mógł nie zdążyć przygotować boiska do tego spotkania, nie znam szczegółów... brak podgrzania murawy ?!

No to mamy już aż 7 odwołanych spotkań, w tym hit kolejki Chelsea - Manchester United. Na ten mecz specjalnie zaplanowałem sobie dzisiejszy dzień, ale pogoda wszystko zepsuła. Dziwi mnie, że w Anglii nie poradzono sobie ze śniegiem. To nie Polska, żeby nie miał kto odśnieżać. Widziałem zdjęcia z Emirates Stadium i wielkiej tragedii nie było. Wystarczyło odśnieżyć murawę i by grali, ale kibice mieli problemy z dojazdem na stadion. Na Wyspach dba się o fanów, nie to co u nas.

Ciekawe czy śnieg ustąpi, bo okres świąteczno-noworoczny jest najbardziej pracowity w całym sezonie. W Anglii rozgrywają w tym czasie 3 lub 4 kolejki, nie pamiętam już. Jeżeli będą taką wagę przywiązywać do opadów to szykuje się większa ilość przełożonych spotkań. A terminarz w Anglii jest tak napięty, że nowy termin trudno będzie znaleźć.

"Even the man with three H's would be proud of the way we buried this young, promising talent." - Broken Matt Hardy (Total Nonstop Deletion 15.12.2016)

Tam nie jest problem z przygotowaniem boiska, a bardziej chodzi o dojazd na mecz.
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE Backlash 2025
      Dyskusje na temat wydarzenia WWE Backlash 2025!
        • Dzięki
      • 32 odpowiedzi
    • WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 147 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 040 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 713 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 107 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 186 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 599 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 893 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• KyRenLo
    • KyRenLo
      Serial The Boys. Sezon 4. Odcinek 8. W finałowym odcinku czwartego sezonu wydarzyło się coś wyjątkowego. Pewna postać pozwoliła się nam poznać od innej strony (Zrobiła coś, czego wcześniej nie robiła). Pytanie dookoła, ale myślę, że ci, co oglądali raczej skojarzą, o jaką scenę dokładnie chodzi.  Co takiego się stało?
    • MattDevitto
      Liczyłem, że przy corocznych cięciach w WWE będzie jakiś ciekawy kąsek dla obecnego New Japan, np. taki Andrade, ale niestety tak się nie stało. Brakuje star poweru i to wie każdy - jestem bardzo ciekawy zestawienia na Climax. Bez posiłków z AEW się nie obędzie... Do BOSJ dopiero zamierzam zasiąść, ale czytałem raczej pozytywne opinie o pierwszych dwóch dniach co cieszy, bo ostatnio nie jest to normą przy turniejach.
    • IIL
      NJPW powinno zagrać trochę jak WWE w Stanach i ściągnąć kogoś jak Kento Miyahara z AJPW czy Kaito Kiyomiya z NOAH (a najlepiej obu) i rozkręcać ten silnik od nowa na szybsze obroty. Widać niestety ogromne cięcia finansowe związane z recesją w Japonii i spadkiem zainteresowania po covidzie.  Jeżeli nic się prędko nie zmieni, to NOAH wraz z wsparciem WWE i AAA/NXT wejdzie na numer 1 w Japonii. Nadzieja w Tonym i jego portfelu. 
    • MattDevitto
  • Dodaj nową pozycję...