Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Teraz jeszcze Smuda powiedział, że woli wysłać na Euro Kamińskiego, żeby przeżył atmosferę :? . Dziękuje za takie uzasadnienie.

A złe? Młody zawodnik, szanse gry ma marne, więc niech chociaż poczuje atmosferę i nabiera w ten sposób doświadczenie. Przecież jeszcze przed powołaniem Wolskiego, był to jeden z głównych argumentów za tym, by powołać takiego młodego zawodnika.

Oczywiście, zgadzam się, że rezerwowi na naszej obronie wyglądają słabo, ale nie miałbym pretensji o pozostawienie Kamińskiego, a bardziej o pozostawienie Matuszczyka.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/134/#findComment-288720

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

A złe? Młody zawodnik, szanse gry ma marne, więc niech chociaż poczuje atmosferę i nabiera w ten sposób doświadczenie.

Dokładnie. Zawsze lepiej zabrać przyszłościowego piłkarza, który może nabyć doświadczenia. Dla tak młodego piłkarza, powołanie na Euro z pewnością będzie niezapomnianą przygodą.

Francja - Islandia 3-2

Nie będe tu opisywał całego meczu, a napisze jedynie pare zdań. Przed długi czas utrzymywał się wynik 0-2 i dopiero wymiana niemal całego składu przyniosła efekty. Mimo, ze duet Ben Arfa-Benzema wspomagany Menezem grał bardzo szybka i efektowną piłkę, to nie przekładało się to na wynik. Wejście Girouda i Ribery'ego dało niesamowitego powera i to tych 2 piłkarzy wolałbym w pierwszym składzie. Giroud, który ma lepsze warunki fizyczne, nie jest egoistą i ma lepsze wykańczanie akcji niż Benzyna, ma imo całkiem spore szanse żeby na Euro wyjść od pierwszej minuty. Oprócz wspomnianych Girouda i Ribery'ego, warto wyróżnić także Ramy'ego oraz Debuchy. Największym nieporozumieniem był Gourcuff, któremu za kolejny fatalny mecz podziękowała publiczność wygwizdując go. Jeśli taką piłkę jak w drugiej połowie wczorajszego meczu pokażą na Euro to są moimi faworytami do wygrania trofeum.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/134/#findComment-288721

Dokładnie. Zawsze lepiej zabrać przyszłościowego piłkarza, który może nabyć doświadczenia. Dla tak młodego piłkarza, powołanie na Euro z pewnością będzie niezapomnianą przygodą.

Ale zauważ, że nie mamy w kadrze zbyt wielu obrońców i może wyjść tak, że Smuda będzie musiał z niego skorzystać a po tym co widziałem to nie prezentuje się najlepiej, więc zdecydowani wolałbym Glika, oczywiście jeśli to nie kontuzja. Na wycieczkę to można brać 9 czy 10 obrońcę a nie 7 mając w kadrze niepewnych Boenischa , Wawrzyniaka czy nawet Perquisa ( akurat tutaj chodzi mi o zdrowie a nie formę :D )

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/134/#findComment-288723

Też wolałbym Glika, dlatego piszę o pojechaniu kosztem Jodłowca. Wątpię by Smuda był aż tak pojebany, żeby go nie zabrać bez powodu ;]
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/134/#findComment-288724

Wątpię by Smuda był aż tak pojebany,

Ja bym wcale nie był taki pewien :D

Jeśli Glik nie mógł jechać to mógł powołać np Głowackiego zamiast Matuszczyka i wtedy można byłoby zrozumieć zabranie Kamińskiego. A tak bez Glika mamy chyba 7 obrońców z czego 3 o niepewnym zdrowiu bądź nieogranych i możemy być zmuszeni graniem Kamińskim w pierwszym składzie.

Jeśli taką piłkę jak w drugiej połowie wczorajszego meczu pokażą na Euro to są moimi faworytami do wygrania trofeum.

Podobno jakiś wróżbita, który ma jakieś sukcesy przepowiedział, że Francja wygra Euro a Polska z grupy nie wyjdzie.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/134/#findComment-288725

Głowacki sam powiedział, że gdyby dostał telefon od Smudy to i tak by odmówił, więc niekonieczne rozumiem o co chodzi panu wyżej. Poza tym czy Głowacki byłby pewnym zdrowotnie zawodnikiem? :shock:
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/134/#findComment-288726

Głowacki sam powiedział, że gdyby dostał telefon od Smudy to i tak by odmówił, więc niekonieczne rozumiem o co chodzi panu wyżej. Poza tym czy Głowacki byłby pewnym zdrowotnie zawodnikiem? :shock:

Napisałem np Głowackiego bo chodziło o doświadczonego obrońcę w przypadku problemów z kontuzjami. A Smuda mówił, że nie będzie powoływał niegrających, zamieszanych w korupcje i co mamy?

Zdecydowanie wolałbym mieć na ławce Arka niż Kamińskiego gdyby posypali się starterzy.

A z resztą jest obecnie zdrowy więc na pewno pewniejszy zdrowotnie niż prawie nic nie grający Boenisch czy od kilku miesięcy nie grający Perquis.

Czy jeszcze raz mam wytłumaczyć słowo po słowie? :D

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/134/#findComment-288732

Jako przykład mógłbyś wziąść również Kamila Glika, i porównać go do Kamińskiego...Kamil też nie jest zawodnikiem ogranym i doświadczonym na takim turnieju jak Euro, a w przypadku kontuzji jednego z podstawowych zawodników może wejść i spokojnie grać.

Głowacki może i jest zdrowy, ale sam powiedział, że nie przygotowany na Euro 2012, czyli nie do końca zdrowy i nie pewny zdrowotnie.

Co by było gdyby? Obyśmy nie musieli tego pytania zadawać w trakcie Euro...co by było gdyby na Euro Smuda zabrał Smolarka lub Glika.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/134/#findComment-288735

Sory, że jeden post pod drugim, ale nie mogę pominąć tematu...Skorża zwolniony :???: a w jego miejsce...uwaga Jan Urban, człowiek bez sukcesów w trenerce, a zapowiadało się tak dobrze jeśli chodzi o Legie, szkoda.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/134/#findComment-288846

• Reputacja:   2
  • Urządzenie:  Android

Co Ci się zapowiadało dobrze? I tak kogo mieliby sprzedać, to i tak sprzedadzą (mam na myśli Żyro, Wolskiego...nie daj Boże, żeby przyszła jakaś oferta za Kuciaka) Średnio lubię Skorżę, ale wolę już jego niż Urbana, który moim zdaniem dobrym trenerem nie jest, a jego ostatnie wyczyny np. w Zagłębiu Lubin poddają w wątpliwość, to czy zasługuje on na pracę w klubie, który podobno ma mierzyć w MP. Poza tym mógłby iść do tego swojego ukochanego Górnika - http://www.weszlo.com/news/1806-Urban_Gornik_to_jest_potega_a_nie_zadna_Legia

Muszę jednak wierzyć, że Legia coś w przyszłym sezonie ugra.

Poza tym mam dziwne wrażenie, że w następnym sezonie żaden z polskich klubów nie będzie grał w pucharach na jesieni. Śląsk moim zdaniem odpadnie już na początku albo w trzeciej rundzie (nie mówię dlatego, że ich nie lubię i nie życzę im sukcesu, ale tak obiektywnie patrząc) Ruch to dla mnie będzie drużyna jednego sezonu, która coś tam pogra, ale do fazy grupowej nie wejdzie, w Lecha coś nie chce mi się wierzyć i zostaje nam Legia i dużo bym dał, żeby powtórzyli tegoroczne osiągnięcie chociaż mam wrażenie, że będzie o to o wiele trudniej, bo w tym klubie się dziwnie rzeczy dzieją.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/134/#findComment-288849

Średnio lubię Skorżę, ale wolę już jego niż Urbana, który moim zdaniem dobrym trenerem nie jest, a jego ostatnie wyczyny np. w Zagłębiu Lubin poddają w wątpliwość, to czy zasługuje on na pracę w klubie, który podobno ma mierzyć w MP.

A Skorża niby zasługuje po tym jak grała w tej rundzie Legia. Przecież Urban osiągnął tylko trochę mniejsze sukcesy niż Skorża a nie miał pieniędzy na wzmocnienia jak Maciej 2 lata temu. Dla mnie to najlepszy z możliwych wyborów :D

Głównym winowajcą braku mistrzostwa dla Legii jest zarząd ,który dla Urbana nie dał pieniędzy a przy Skorży zmarnował je lub rozbił drużynę jak to miało miejsce zimą. Ale to, że w ostatnich 10 meczach Legia wygrała chyba tylko 3 w tym 2 razy z Ruchem to już wina Macieja bo wcześniej jakoś wygrywali. Zresztą poprzednią wiosnę też mieli fatalną więc być może to wina złego przygotowania.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/134/#findComment-288861

Tylko Skorża przed sezonem dostał wszystko na tacy niemal...piłkarza europejskiego (nie bójmy sie tego powiedzieć) formatu czyli Ljuboje, bramkarza najlepszego w Ekstraklasie czyli Kuciaka, do obrony reprezentant Polski mimo wszystko czyli Żewłakow, a do tego tych młodych ze szkółki czyli Wolskiego i Żyro. Nawet odejscie z zespołu Rybusa i Komorowskiego to nie jest usprawiedliwienie, bo Legia miała najlepsza kadre ze wszystkich drużyn. Tak , ale pan Maciek był mądry i dawał Ljuboje na szpicy gdzie on nie jest klasycznym snajperem i chyba własnie legii brakowało takiego killera czyli kogos kto strzeliłby te 16-18 bramek.

Jestem wielkim fanem WKSu, ale widząc, że ta druzyna nie ma perspektyw na wielkie transfery to mimo wszystko wolałbym Legię jako mistrza, ale tylko dlatego że byłaby szansa wieksza na LM, bo pieniądze na transfery by się znalazło, a jestem pewny że dałoby sie namówić takich podstarzałych jak Ljuboja do gry w Legii. Ale cholera Urban??? To juz lepiej zostawić Skorże...Janek juz dostał szansę i nie popisał się, ale zobaczymy

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/134/#findComment-288867

Ale cholera Urban??? To juz lepiej zostawić Skorże...Janek juz dostał szansę i nie popisał się, ale zobaczymy

Janek grał przez 2 lata na placu budowy, bez kibiców (którzy stroili fochy i toczyli wojnę z zarządem), z Arruabareną, Descargą, Tito i innymi trzeciakowymi wynalazkami w składzie, a i tak zdobył wicemistrzostwo, Puchar i Superpuchar Polski. Do tego wprowadził do składu Rybusa i Borysiuka, na których Legia zarobiła kokosy, nie oszukujmy się.

Zobaczymy, jak odnajdzie się w optymalnych warunkach, choć te już też nie są takie idealne, skoro słyszy się o sprzedaży Żyry i Wolskiego..

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/134/#findComment-288891

• Reputacja:   2
  • Urządzenie:  Android

A Skorża niby zasługuje po tym jak grała w tej rundzie Legia.

Nie. Po prostu napisałem, że wolę Skorżę, który chociaż zachowywał się spoko (nie krytykował kibiców itp, gdy przez wrzucane jakieś race czy serpentyny przy oprawie mecz był na chwilę przerywany, "wiedział o co chodzi" - inni potrafiliby "walić fochy" :) ) i zawsze był w porządku w stosunku do kibiców chwaląc ich za doping i tak dalej (odchodząc tu od jakikolwiek umiejętności trenerskich), a Urban jak dałem wcześniej linka do starszego newsa z weszlo pieprzył coś o tym, że Legia nie jest żadną potęgą, a teraz próbuje się podlizywać, więc stąd to co napisałem. Generalnie uważam, że w sumie jeden chuuuu... czy Urban, czy Skorża jest trenerem i tak może być "wesoło" w przyszłym sezonie.

Mam nadzieje jednak, że wszystko dobrze się skończy i w końcu w Warszawie będzie tytuł mistrzowski.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/134/#findComment-288902

piłkarza europejskiego (nie bójmy sie tego powiedzieć) formatu czyli Ljuboje

Chyba osiem sezonów temu. :) Brak mi słów.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/134/#findComment-288950

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• Mr_Hardy
      Niezbyt dobrze się dzisiaj czuję i obejrzenie Collision zajęło mi z pół dnia. Ogólnie solidna tygodniówka, dobre walki, fajne proma Hangmana i Danielsa. Ciekawe, co będzie dalej z House of Black. Walka Mariah z Harley taka zwykła, bez fajerwerków, ale uczta dla oczu była 😉. Na koniec dostaliśmy klasyczny, fajny brawl. Szczerze, to nie mogę się doczekać, aż Moxley straci pas, lecz Hobbs mu go nie odbierze. Nie ma na to szans, za cienki na ten pas jest. Jakoś mi ta jego grupa Moxa nie przypada do gustu. Ciekawe, kiedy Christian wykorzysta swój kontrakt. Specjalny odcinek Dynamite zapowiada się bardzo dobrze.
    • HeymanGuy
      Zostałem wywołany, więc nie pozostanę dłużny. Czuję, że 2025 będzie kozackim rokiem w wrestlingu, więc opowiem Wam, jakie i dlaczego te federacje są warte uwagi według mnie i czego się po nich spodziewam. WWE - Król wciąż na tronie, bo kto inny? WWE to klasyk. Love them or hate them, ale oni zawsze mają coś, co przyciągnie. Storytelling, oprawa, ogrom gwiazd – to ich gra, są pionierem jakby nie było. W 2025 spodziewam się, że Triple H dalej będzie pchał kreatywność na wyższy poziom, może więcej pozytywnych zaskoczeń niż w roku minionym. Bloodline to pewnie już przeszłość, ale kto wie? Chętnie bym zobaczył rozrost Jacoba Fatu, bo imo zjada Solo bez gryzienia. Może Cody straci pas na kogoś bardziej perspektywistycznego, albo Gunther zostanie naprawdę topowym heelem bez ustępowania komukolwiek z Bloodline Main Eventów? A może Logan Paul zdobędzie główny tytuł (kontrowersje = $$$). Dlaczego oglądać?: Premium Live Eventy oddawały w zeszłym roku, w tym myślę, że nie będzie inaczej – WrestleMania, Royal Rumble, Summerslam – każda gala ma swój vibe i uważam, że każda z tych odsłon będzie lepsza niż rok temu m.in. Raw i SmackDown? Zależy od tygodnia, ale zawsze coś się znajdzie. NXT? Tu nie widzę jakichś większych sukcesów na 25, ale kto wie? TNA - Powrót Legendy?  TNA to taki feniks wrestlingu – upada, wstaje i znowu robi zamieszanie, choć z mainstreamu to oni dawno wypadli. Gdzieś z rok temu wrócili do nazwy TNA, co we mnie wzbudza nostalgię jako fana z dawnych lat. Zawsze mają świetny mix talentów – młodych kotów i legend, które nadal mają „to coś”. 2025? Liczę na więcej szalonych walk i hardkorowych feudów, które kiedyś były ich znakiem rozpoznawczym. Mają zupełnie inny vibe niż mainstream. Jak jesteś zmęczony „grzaniem merchu” w WWE, to tutaj znajdziesz coś bardziej surowego. Mam nadzieję, że w końcu postawią na tego Hendry'ego, bo w końcu WWE go zawinie i ciężko będzie im o kogoś bardziej over, bo Nemeth to niestety nie jest tym DZ co 10-15 lat temu się zapowiadał.  ROH - Old School w New Schoolu - Czas na przełom ROH znowu złapało wiatr w żagle, głównie dzięki Tony'emu Khanowi, który może i chce, ale nie bardzo potrafi. Ktoś słusznie zauważył, że on chyba chciałby załatwić im deal, którego nie jest w stanie się załatwić dla produktu pobocznego. W 2025 roku pewnie zobaczymy jeszcze więcej crossoverów z AEW. ROH to taka mekka dla fanów technicznego wrestlingu – jak ktoś robi 5-gwiazdkowe walki, to pewnie pierwsze kroki stawiał w Ringu Honoru. Kibicuję im jak co roku, żeby dostali większą widownię, bo zasługują na to jak mało kto. Wrestling w najczystszej formie. Tam się nie liczy show, tylko jakość walk. Jak lubicie techniczne klasyki, to jest to Wasz dom. I tak nie skończyli tak źle, bo pamiętamy jak ledwo zipali podczas i po pandemii. Przed też nie było kolorowo. Wierzę, że przyjdzie ich moment. AEW - Dom szaleństwa i kontrowersji AEW to nadal najbardziej nieprzewidywalna federacja na świecie, bo kto by się spodziewał, że wskoczy Moxley w środku roku i dostanie pas na tacy? W 2025 roku liczę na jeszcze większe gale i może jakieś epickie feudy (Przede wszystkim jakieś lepsze, większe debiuty, bo Lashley i Cope to chyba nie jest to na co liczyliśmy). Tony Khan czasem przesadza z bookingiem, ale dynamika w ringu i świeżość, jaką daje AEW, to coś, czego nie znajdziesz nigdzie indziej. AEW to mix szaleństwa i emocji. Dynamite to co tydzień rollercoaster, Collision dodaje jeszcze więcej. Jak lubicie wrestling z dawką chaosu, to tu znajdziecie swoje miejsce. NJPW – Wrestling dla koneserów A teraz coś z zupełnie innej beczki. NJPW to taki odpowiednik Champions League. Tam nie ma żartów – storytelling w ringu, długie walki na najwyższym poziomie i feudy, które rozwijają się miesiącami, a nawet latami. Wrestle Kingdom było prawdziwym świętem wrestlingu. W 2025 życzyłbym New Japan powrotu Okady, bo szczerze? Tam gdzie jest teraz, nie spełnia roli jaką powinien. Jak dla mnie nie powinien odchodzić w ogóle z Japonii, ale nie mam na to wpływu żadnego xD Szykujemy popcorn, siadamy wygodnie i zobaczymy, co mi sprezentuje każda z tych fedek. 
    • MattDevitto
      Odświeżam temat, bo ostatnio spory ruch na forum, więc może ktoś jeszcze dołączy ze swoimi przemyśleniami. Szczerze to najbardziej jestem ciekawy @ HeymanGuy  jak to u Ciebie wygląda, bo ty znajdujesz czas nawet na ROH U mnie na ten moment wygląda to tak, ale sytuacja jest dynamiczna - WWE - ppv's + raz na jakiś czas tygodniówka, NXT, - New Japan/Stardom/Marigold - wybrane gale. W tamtym roku starałem się oglądać praktycznie wszystko z NJPW, aż musiałem sobie ostatnio zrobić przerwę i nie wiem kiedy ponownie do tego wrócę.  - no i retro przy którym bawię się najlepiej. W końcu chcę obejrzeć całe LU, teraz jeszcze doszedł kanał Vault, więc jest co oglądać. - oprócz powyższych to już raczej pojedyncze rzeczy by się pośmiać czy zobaczyć coś ciekawego W ciągu roku z różnych względów pewnie będę zaniedbywał niektóre fedki, bo tak to już jest, że wrs z roku na rok przechodzi na dalszy plan....
    • MattDevitto
      Kiedyś Taazy gadał, że nie musi chodzić na treningi, bo patrzy jak inni wykonują jakieś akcje i jedynie powtarza Pasuje idealnie.
    • Grins
      O podbijam, on nie jest już do niczego potrzebny, doszczętnie zakopali charakter Final Boss'a, tak spierdolić koncertową postać to tylko WWE potrafi, teraz już Rock nie jest do niczego potrzebny na tych tygodniówkach bo zabiera tylko czas antenowy innym zawodnikom. 
  • Dodaj nową pozycję...