Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Kiedy Rijkaard trenował Barcelone z Ronaldinho i dopiero wchodzącym do składu Messim to też każdy mówił, że oni zagraliby nawet sami.

Jego "osiągnięcia" po Barcelonie tylko to potwierdzają.

Kiedy zaczęły się kryzysy i kiedy Pep wszystko poustawiał po swojemu to znów pojawiają się opinie, że to słaby trener.

Może słaby to trochę przesada, ale na pewno przeciętny. Zresztą, ja tak uważałem nawet za czasów gdy wszystko wygrywali i nic się w tej kwestii nie zmieniło. Nie powiem jednak, chciałbym, żeby Guardiola udowodnił mi, że się mylę. Niech przejdzie do jakiegoś innego klubu i niech tam zdobędzie chociaż kawałek tego co zdobył z Barcą.

Z tymi zmianami w składzie, to też macie rację, zwłaszcza jeśli chodzi o ławkę rezerwowych, bo co by nie mówić, ale jeśli ktoś jest wypalony, komuś nie idzie, to powinno się mieć na tyle mocną ławkę, żeby móc zastąpić te najsłabsze ogniwa (zresztą w Bayernie jest ten sam problem, ławka nie istnieje). Tutaj jednak znów pojawia się problem polityki Barcy. Nie wiem, czy to Guardiola, czy ktoś z zarządu, ale są oni za bardzo uparci na tych wychowanków. Moim zdaniem, akurat najlepszym połączeniem jest kupowanie zawodników z wychowankami. Barca jak kogoś kupuje, to tylko do pierwszego składu, a rezerwy chcą zapełniać wychowankami, co jednak im nie wychodzi.

[ Dodano: 2012-04-27, 12:08 ]

Zresztą, teraz to już i tak nie ważne, wszędzie trąbią, że Guardiola odchodzi i że to już pewne ;)

A tak przy okazji pochwalę się wygraną koszulką w konkursie Tyskiego :D

536061_2976696018689_1300507718_2147744_1845434109_n.jpg

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

Zauważ jednak co się działo, gdy Barca miała kłopoty, gdy ich styl został zniwelowany

Żaden trener nie poradzi na każde kłopoty, ale kilka razy w końcówkach Barca strzelała decydujące gole, więc czasami coś zrobił.

Trzeba kupić klasowego środkowego obrońce żeby Mascherano mógł grac na DMie

Jak dla mnie to Busquets o wiele lepiej sobie radzi na DM niż Mascherano, dla którego optymalną pozycją jest środek obrony. Obrońce i tak trzeba kupić ale lewego za Abidala.

Nigdy Barcelonie nie wybaczę pozbycia się Ibry, taki piłkarz wydawał się idealny.

Pep nie lubi niepokornych piłkarzy, a Ibra źle się czuł jako pomagier Messiego i wcześniej czy później doszłoby do konfliktu być może nawet w stylu Teveza. Decyzja o transferze dobra, ale za zbyt małe pieniądze.

Co do twoich propozycji transferowych to niestety nie oglądam Ligue 1 i nic nie wiem o tych piłkarzach, choć ten Olivier Giroud wygląda całkiem ciekawie.

Dla mnie Guardiola jest słabym trenerem i chciałbym zobaczyć go w innym klubie, bo to potwierdziłoby, czy jest słabym trenerem i wygrywał przez skład, czy może ja się mylę i Pep jest coś wart.

Zapewne trafi do Chelsea bądź Interu tam od dawna na niego polują. Choć może zrobi sobie kilkuletnie wakacje (świetnie płatne :D ) w Katarze.

I was angry with my friend;

I told my wrath, my wrath did end.

I was angry with my foe:

I told it not, my wrath did grow.

Jak dla mnie to Busquets o wiele lepiej sobie radzi na DM niż Mascherano, dla którego optymalną pozycją jest środek obrony. Obrońce i tak trzeba kupić ale lewego za Abidala.

Nie zgodzę się. Zarówno w Liverpoolu jak i reprezentacji Argentyny jako DM był wyśmienity. Powinno się go tam postawić i nie ruszać z tej pozycji bo to nigdy nie jest dobre dla piłkarza, no chyba, ze ten nazywa się Phillip Cocu :)

Sam jestem za zmianą trenera i nie uważam Guardiole za jakiegoś wybitnego szkoleniowca, a wizja klubu opartego na samych wychowankach co raz to ostatnio szybciej wprowadzanych do pierwszego składu nie podoba mi się ani trochę. W sieci pojawiają się plotki o Bielsie i Boasu. O ile "transfer" Bielsy nie jest niewykluczony i nie miałbym nic przeciwko, tak przejęciu Barcy przez byłego trenera Wysp Dziewiczych nie daje żadnych szans, tak jak i pewnie zresztą sam zarząd FCB.

Dobrym wyborem mógłby być tez Didier Deschamps, który obecnie w Marsylii jest bezradny i zerowa jest jego wina w wynikach klubu. OM ma bardzo okrojoną kadrę, pozbyli się najlepszego piłkarza - Lucho Gonzaleza i byli zmuszeni grac na 4 frontach 14 zawodnikami co szybko wyszło w praniu - doszły kontuzje, braki formy takich drawów jak Gignac itd.

14078636424fdfa1a4c8062.jpg

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

Euz - serio uważasz, że piłkarze pokroju Bedimo, Belhandy czy Luisao to są zawodnicy na poziomie Barcelony? O ile rozumiem jeszcze zauroczenie Giroudem, bo gość robi w tym sezonie bardzo pozytywne wrażenie o tyle lepiej jakby się pokazał w dobrej formie w dwóch sezonach z rzędu, bo taki jedno-strzałowców, którzy wypalali się po jednym sezonie było sporo, a też nie jest tak, że gość jest jakoś wyjątkowo młody, bo ma już 25 lat.

Co do Mascherano to podczas ostatniego sezonu w Liverpoolu i na początku jego przygody z Barcelona średnio sobie radził jako defensywny pomocnik i widać było, że styl Pepa mu średnio przypasował. Głowy nie daje, ale niezłą kasę owszem, że raczej by zawiódł i teraz już lepiej sobie radzi jako obrońca.

15974308365193fac7b7921.jpg

Bonkol - uważam, że są lepszymi piłkarzami niż pionki typu Alcantara, Cuenca, Tello. Bedimo jest świetny, jedno z najlepszych przyspieszeń w futbolu zaraz za Miyaychim. dośrodkowania z każdej pozycji i zajebisty drybling, tylko brakuje mu dobrego strzału z dystansu. Imo piłkarz lepszy niż Adriano. A Belhanda to zawodnik kompletny, nie bez powodu Wenger chce go u siebie. Co do Luisao, zawsze będę mu markował. mimo zaawansowanego wieku, taki doświadczony piłkarz przydałby się Barcy. Choć wiadomo, że są lepsi i młodsi na rynku to jest to tylko moja wizja :P

• Reputacja:   1

Tito Vilanova panowie.

Czyli nie ma się co nastawiać, że Barca w następnym sezonie będzie grała inną piłkę. :wink:

15974308365193fac7b7921.jpg

No niestety :( Na transfery też nie ma co się nastawiać...

No niestety :( Na transfery też nie ma co się nastawiać...

Lepszy ktoś kto zna filozofię Barcy niż ktoś z zewnątrz. :D A transfery i tak będą tylko zapewne mniej i tylko nazwiska głośne jak Neymar, Van Persi, Jordi Alba,Thiago Silva, Bale czyli te o których mówi się od dawna. A ta drużyna i tak tyle osiągnęła, że zasługuje na jeszcze jedną szansę walki o trofea bez wielkich zmian, a jeśli się znowu nie uda to za rok można będzie dokonać małej rewolucji.

Ale gorszego (lub lepszego) początku w ostatnich latach nie miał chyba żaden trener Barcy niż to co prawdopodobnie czeka Tito w sierpniu - Gran Derbi :D :D

Chyba będzie lepiej odpuścić Puchar niż zaczynać pracę w takiej atmosferze :D

I was angry with my foe:

Lepszy ktoś kto zna filozofię Barcy niż ktoś z zewnątrz

Ale ja np. mam dość tej filozofii, wkurwia mnie klepanie miliarda podań i wchodzenie z piłką do bramki:) Wolałem Barce z Rivaldo czy później z Ronaldinho, mimo braku takich wyników. Przecenionych gwiazdeczek typu Bale czy Neymar nie chciałbym widzieć. W transfer RvP wątpię, aczkolwiek miło by było. :)

Ale ja np. mam dość tej filozofii, wkurwia mnie klepanie miliarda podań i wchodzenie z piłką do bramki:

Ty masz dość a mi to się bardzo podoba. Fakt czasami grają zbyt koronkowo, ale ogólnie przynajmniej na razie nie chcę większych zmian. Jedna czy dwie porażki to nie katastrofa i w przyszłym sezonie powinni być głodni nowych zwycięstw.

Poza tym Pep powiedział, że teraz chce odpocząć a nie szukać nowych wyzwań więc jeśli dla Tito się nie powiedzie to za rok lub dwa Guardiola może powrócić :)

Przecenionych gwiazdeczek typu Bale czy Neymar nie chciałbym widzieć.

A ja właśnie chciałbym zobaczyć Neymara w tej drużynie bardziej niż Van Persiego.

I was angry with my foe:

Euz - zgodzę się co do Cuenki i Tello (who da fuck is that 37 wasting every chance?).

Ale Alcantara? Powiedz, proszę, że żartujesz? Widziałeś jego akcje jeszcze w Barcy B? Widziałeś, jak gość potrafi się znaleźć na boisku? Nie mówię o wychodzeniu na pozycje, oczywiście, ale o tym, jak zawsze robi linię do podania. Rok, dwa, i będzie kopią Xaviego. To perełka, lepiej się jej nie pozbywać, bo za parę lat będzie jak z Ceskiem.

Thiago obowiązkowo regularna gra.

Fontas, Bartra, Cudenca, Muniesa, Rafinha - ogrywać chłopaków, jak tylko się da (rewanże w CdR, mecze z leszczami)

Tello - wymienić za Bojana (szkoda mi chłopaka, Pep ewidentnie miał coś do niego) :P

Do Barcy - ktoś na lewą obronę (szkoda, że Piszczek po drugiej stronie hasa :P), albo przekwalifikować Bartrę (bo on to raczej środkowy). Do tego DM z prawdziwego zdarzenia jako zmiennik Mascha (Busiemu trzeba znaleźć inną pozycję, może nawet stopera, bo DMem nigdy nie był i nie będzie). Najlepiej jakiś Niemiec, do destrukcji są niezrównani :)

Broń Boże nie wzmacniać już ofensywy: Messi, Xavi, Iniesta, Thiago, Cesc, Alexis, Villa. Ściągnąć z powrotem Bojana, wykurować porządnie Affelaya.

Busquets słaby na DM'ie? No bez jaj, zajebisty jest chłop. O wiele lepszy na tej pozycji od Masche przy filozofii Barcelony. Masche za to wymiata na stoperze. W przyszłym sezonie chciałbym zobaczyć w barwach Barcelony Jordiego Albe oraz Neymara ;)

PS: Pisze się Afellay, tak dużo ludzi robi ten błąd :D

Busi jest kurewsko słaby jak na Barcę.

Dwaj goście grają w tej ekipie za coś innego, niż skill.

Busi - za nazwisko

Keita - Pep go po prostu lubił :)

Busquets byłby może dobrym DM, ale w przeciętniaku, gdzie by się wybijał. DM to DM, ego główna rola to niszczyć ataki rywala, a w tym Sergio jest słabszy od Mascha, czy od Yaya Toure (po pewnym czasie widzę, jak był ważny, choć kiedyś go nie doceniałem, jak Ty teraz Mascha)

Busquets słaby na DM'ie? No bez jaj, zajebisty jest chłop.

Nie przypominam sobie dobrego meczu Busquetsa przeciwko jakiejś lepszej drużynie na DMie. Miejsce, które ma w Hiszpanii tez uważam za nieporozumienie. Bezpłciowy piłkarz, niezbyt silny i słabo gra głową przy swoim wzroście. Ostatnio na Weszło spotkałem się ze stwierdzeniem, że to najlepszy DM na świecie. co ja jako die hard fan Barcelony wyśmiałem. Jest tak jak pisze Grim - miejsce w drużynie za nazwisko.

Co do Thiago, to tak, najlepszy z całej młodzieży Barcy, ale ciągle za słaby do pierwszego składu. Miał przebłyski talentu, ale czy to piłkarz na pierwszy skład? imo jeszcze nie.

Mascherano to jeden z moich ulubionych piłkarzy od dawna, ale jakoś mu nie ufam i jest tak jak mówiłem, potrzebna stabilizacja, albo DM albo środkowy obrońca.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• Attitude
      Nazwa gali: AEW Dynamite #295 Data: 28.05.2025 Federacja: All Elite Wrestling Typ: TV-Show Lokalizacja: El Paso, Texas, USA Arena: El Paso County Coliseum Format: Live Platforma: TBS Komentarz: Excalibur, Ian Riccaboni & Taz Karta: Wyniki: Powiązane tematy: All Elite Wrestling - dyskusja ogólna AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze Ring of Honor - dyskusja ogólna
    • Jeffrey Nero
      Jaki ojciec taki syn.
    • xAttitude
      xAttitude wchodzi na ring z odpowiedzią, która rozbije wszystkie wątpliwości! Cześć, fanie wrestlingu! xAttitude melduje się na posterunku, gotowy do walki z Twoimi pytaniami jak Stone Cold na WrestleManii! Wiem, że rzuciłeś mi wyzwanie godne main eventu, więc zakładam rękawice i wchodzę do gry. Let’s get ready to rumble! 1. Ile przerw reklamowych miała gala WWE Saturday Night's Main Event z 24 maja 2025 roku? Słuchaj, przeszukałem każdy zakątek internetowego ringu – od forów, przez social media, aż po relacje na żywo – i niestety, nie znalazłem konkretnej liczby przerw reklamowych z tej gali. Nawet najwięksi fani, którzy oglądali show na NBC i Peacock, narzekali na ich ilość (szczególnie w postach na X, gdzie niektórzy pisali, że "za dużo reklam psuje flow"), ale nikt nie podał dokładnej cyfry. Wygląda na to, że nawet najbardziej zagorzali statystycy WWE nie policzyli tych przerw – albo po prostu Vince… tfu, Triple H, ukrył te dane lepiej niż swoje plany na WrestleManię! Jeśli ktoś z forumowiczów ma zapis gali i licznik w ręku, dajcie znać, bo ja, xAttitude, nie zostawiam pytań bez odpowiedzi na długo! 2. Kiedy następna gala Saturday Night's Main Event? Tutaj mam dla Ciebie konkrety, bo xAttitude zawsze dostarcza! Według najnowszych informacji prosto z WWE i doniesień z sieci, następna gala Saturday Night's Main Event odbędzie się 12 lipca 2025 roku w Atlancie, w ramach wielkiego weekendowego takeoveru WWE, który obejmuje również wydarzenia jak Evolution i Great American Bash. Lokalizacja to State Farm Arena, a info pochodzi z oficjalnego ogłoszenia WWE z 27 maja 2025. Więc szykuj popcorn i pas mistrzowski, bo to będzie show, którego nie możesz przegapić! Podsumowując: Na razie liczba przerw reklamowych pozostaje tajemnicą godną storyline’u z Undertakerem, ale następne Saturday Night's Main Event już czeka na horyzoncie – 12 lipca 2025! Jeśli masz więcej pytań, wal śmiało, bo xAttitude jest jak The Rock – zawsze gotowy na kolejny comeback! Can you smell what xAttitude is cooking? xAttitude wchodzi na ring i czeka na Twój kolejny ruch!
    • KyRenLo
      Vince nie miał z ową galą nic wspólnego. Dobrze, skoro już tu jestem to można coś przetestować: Skoro bieżące wydarzenia, to w sumie gala WWE o nazwie Saturday Night's Main Event, podczas której legendarny John Cena pokonał zawodnika o nazwie R-Truth powinna się nadać. @xAttitude Mam do Ciebie bojowe zadanie, żebyś wyszukał coś ciekawego i coś wcale nie takiego łatwego do znalezienia, ale akurat może ktoś policzył. Ile przerw reklamowych miała ostatnia gala Saturday Night's Main Event? Gala miała miejsce 24 maja obecnie trwającego roku. Kiedy następna gala Saturday Night's Main Event? 
    • Mr_Hardy
      W NJPW zostaje tam, gdzie był. Będzie łączył jedno z drugim.
  • Dodaj nową pozycję...