Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Dzisiaj zapowiada się wielki mecz.

Wieczorem derby Manchesteru.City vs United :-)

Mimo wielkich transferów i wydania grubych milinów to jednak stawiam na Czerwone Diabły.Po prostu dla ekipa SAF jest lepszą drużyną.MC ma wielkie nazwiska,ale one w moim odczuciu nie tworzą zgranego zespołu.Może się mylę.Zobaczymy.

Mam nadzieję,że będzie to wspaniałe spotkanie.Liczę na grad bramek.Jest kibicem bezstronnym.

:-)

21413621404d57aa3f81990.jpg

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

tym czasem wybuchły 2 ciekawe "bomby" we włoszech. pierwsza z nich to (prawdopodobne) odejście r80 z milanu po zakończeniu sezonu i podpisanie kontraktu z la galaxy. co do tego jestem raczej sceptycznie nastawiony, ale sądzę, że berlu może zachcieć kogoś w zastępstwo roniego co będzie kibicom na rękę.

druga wiadomość jest z gatunku tych smutnych, otóż wesley sneijder ma anemię. w trakcie ostatniego meczu seriea (a dokładniej po meczu) zemdlał a badania przeprowadzone w szpitalu wykryły anemię. nie znany jest dokładny rodzaj choroby, ale może on zaważyć na karierze zawodnika. piszę iż jest to zależne oczywiście od rodzaju choroby, ale znając świat będzie to "huśtawka" zdrowotna.

Ale się zawiodłem na derbach Manchesteru.Mecz zakończył się wynikiem bezbramkowym.

Sytuacji podbramkowych praktycznie nie było.No tragedia.Spotkanie w pewnych momentach usypiało.Druga połowa należała do ekipy Fergusona,jednak nie potrafili oni strzelić bramki.

wczoraj milan wygrał z palermo 3:1 (1:0)!

pierwszy raz w swoim kibicowaniu drużynie, pomyślałem o acm ( tak na serio, racjonalnie) jak o przyszłym mistrzu kraju. coraz bardziej ufam allegriemu i jego wizji drużyny. to co jest warte podkreślenia to fakt, że milan choć wybiega na każdy mecz w podobnym ustawieniu i składzie personalnym to prezentuje z meczu na mecz inne oblicze drużyny. doskonała gra w obronie ( ten gol dla sycylijczyków był jakiś dziwny) i zabójcze kontry pozwoliły cieszyć się z bramek sympatykom milanu. 14 listopada derby. wczoraj wylecieli ( zapewne) ze składu na kilkanaście dni pato i pippo ( jego zdołowana mina przeraża, że to może być koniec kariery inzaghiego). mimo ich braku milan wczoraj potrafił strzelić jeszcze na 3:1 ( dwójkowa akcja ibrawibra - robson), co uspokoiło grę, kibiców i obserwatorów spotkania.

manchester city vs manchester united

na wczorajszych derbach manchesteru się strasznie zawiodłem. rok temu oglądało się je w napięciu do ostatniej minuty, a tutaj takie 0-0, gdzie ciężko kogokolwiek wyróżnić. city chyba minimalnie lepsze, ale ten wynik dobrze odzwierciedla widowiskowość spotkania. zamiast bramek, są kolejne kontuzje diabłów - rafael ma stłuczony mięsień, a evra kontuzję kostki. kolejny minus, to chelsea odskakująca o dodatkowe 2 oczka. plus jest taki, że nadal mu jest klubem niepokonanym w premiership.

Weekend trwa,ligi grają. :)

Liga angielska

City zanotowało kolejną stratę punktów.Obywatele zremisowali 0:0 z Birmingham,i to u siebie.

Słabo gra ekipa Manciniego.United także zawiedli.Podzieli się punktami z Aston Villą.Było 2:2.Czerwone Diabły przegrywały 2:0.Cóż za końcówka.Wspaniały finisz drużyny z Old Trafford.

Tottenham(moi ulubieńcy z Premier League) wygrali 4:2 z Blackburn.Bardzo mnie to cieszy.

Kogut nie są jeszcze tak daleko od czołówki tabeli Premiership.

Liga hiszpańska

Barca pokonała Żółte Wodzie Podwodne 3:1.Sędziowanie stało na bardzo bardzo niskim poziomie.Jedna bramka powinna być uznana dla FCB,jednak sędzie niesłusznie odgwizdał spalonego.Trzecia bramka Messiego nie powinna być zaliczona.Argentyńczyk był na pozycji spalonej.

Liga włoska

Juventus vs Roma -1:1.Oglądnąłem tylko pierwszą połowę,bo przełączyłem na Barcę.

Stara Dama wyraźnie przeważała i strzeliła pięknego gola.Roma nie grała nic.

Dzisiaj jeszcze wieczorem derby Mediolanu.Zapowiada się niezwykle ciekawie,tylko nie wiem czy będę miał dostęp do telewizora. :P

Liga polska

Wisła rozgromiła Legię aż 4:0.W ogóle się nie spodziewałem zwycięstwa Białej Gwiazdy,a już na pewno nie w takim stosunku bramkowym.

Lech w końcu wygrał.

'Moje' Zagłębie zremisowało z Bełchatowem 1:1.

Lubinianie w drugiej części zdecydowanie przycisnęli i zasłużyli na jedno oczko.

:)

W Bundeslidze powoli zaczyna wszystko wracać na właściwy tor. Oczywiście patrząc na tabalę nie widać tego aż tak, bo dalej w dole tabeli są zespoły silne, a w czołówce mamy Mainz czy Freiburg.

Największą różnicę widać jednak w grze. Bayern wraca do wielkiej formy, a co ważne wrócił Ribery.

Mainz przegrywa kolejny mecz i można powiedzieć, że po świetnym początku mają kryzys i wydaje mi się, że już tak łatwo z niego nie wyjdą.

Schalke i Wolfsburg zaczynają grać coraz lepiej, ostatnio przeciwko sobie zagrali na 2-2.

Jedyna drużyna, która dalej zadziwia i szokuje do Dortmund. W piątek rozegrali super mecz z HSV wygrywając 2-0. Z Polaków świetnie zagrał Piszczek, któremu było dane pełne 90 minut i asysta. Blaszczykowski i Lewandowski grali dużo mniej, w tym czasie nic ciekawego nie pokazali.

Przez to, że Mainz przegrało Dortmund umocnił się na czele tabeli, ma teraz 7 pkt przewagi nad drugim Leverkusen i Mainz.

W przyszłym tygodniu bardzo ciekawią mnie 3 mecze towarzyskie: Szwecja-Niemcy, Anglia-Francja oraz oczywiście nasza Polska z WKS.

Mecz Niemców ciekawi mnie ponieważ w składzie naszych sąsiadów pojawi się wielu debiutantów, a skład będzie bardzo eksperymentalny i jestem cieka jak wyjdzie wprowadzenie do składu kolejnej młodzieży. Rywal Szwecja na pewno nie będzie łatwy, ale taki mecz ot chyba najlepsze okazja do testów.

Zresztą tak samo myślał chyba Capello, bo także wystawia skład eksperymentalny przeciwko Francji, choć w tym meczu bardziej interesuje mnie postawa odbudowujących się Trójkolorowych.

A Chelsea dostaje od Sunderlandu 0-3. Przyznam, że rzeczywiście miałem obawy o to, że odskoczą nam na 6 pkt. a okazuje się, że zamiast odskoczenia, zbliżamy się na trzy punkty. Szkoda jednak, że Arsenal nas wyprzedził. Mam jednak nadzieję, że piłkarze Manchesteru United wreszcie zrozumieją, że remis jest jak porażka. Tym niemniej, oglądając drugą część II połowy wczorajszego meczu z Villą, w przekroju całego meczu, byłem z nich dumny. Kiko Macheda zrobił co trzeba, wszedł, na spokojnie w niełatwej sytuacji strzelił kontaktowego, co przywróciło nam skrzydła. Obrona grała nieźle, choć przyczepiłbym się o łapanie bezsensownie kartek, Chicharito mógł ją złapać wcześniej nawet, szkoda kartki dla Vidica i Browna [jednak zrozumiałe, że musiał interweniować], a nie rozumiem za co kartkę dostał Nani. Wyraźnie widać, że brakuje Valencii, Giggsa, Rooneya, Andersona. Kogoś, kto mógłby pociągnąć grę do przodu, popróbować uderzać z dystansu. United zaatakowali dopiero gdy przegrywali, a mogło być znacznie gorzej, gdyby nie szczęście w kilku sytuacjach. Cieszę się jednak z zachowania statusu niepokonanych. W tym sezonie kilka razy United wygrywali, by tracić głupio gole, teraz było odwrotnie i pokazali, że stać ich na odrabianie strat. W następnym meczu chciałbym ataku Macheda - Hernandez, Berbatow się nie przydaje, niech lepiej rozgrywa, i pomaga w pomocy.

Polska pokonała Wybrzeże Kości Słoniowej 3:1.

Jest to dal mnie bardzo zaskakujący rezultat.Spodziewałem się porządnego lania od WKS-u.

Nasza reprezentacja grała niezła piłkę.Popełnili trochę błędów w defensywie,ale nie było tak źle.

Wreszcie nasz atak coś zagrał.

Brawo dla piłkarzy! :)

Polska pokazała co potrafi. Mimo 2 goli Lewego i pieknej bramki Ludo to najważniejszą robote wykonali Kuba i Matuszczyk. Brawa tez dla Fabianskiego który kilka razy stanął na wysokości zadania. Brawo Polska, oby tak dalej.

Zapraszam do czytania i komentowania mojego diary

http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=29758

20087375664dc174548c19c.jpg

Argentyna vs Brazylia

Mecz do kitu. Przynudzał dość często, nie było pełnego zaangażowania, mecz zdecydowanie przebiegał pod dyktando... sędziego :D a tak serio, drużyny wyrównane ale, mecz nie powalił.

Polska vs WKS

Od początku zaczęli dobry mecz. Co do obrony to Franek musi zrobić porządek (od l. Boenisch-Perquis-Glik(jak bd grać w Palermo)-Kikut) No bo kto mi teraz powie że Marcin się nie rozwiną do poziomu repry?. Dobry mecz Polaków Ludo- bramka marzenie. Lewy wreszcie strzela i Błaszczyk jak na kapitana przystało podrywał drużynę do lepszej gry.

11.11.2011 ERGO ARENA!!!! ŚLĄSK ZGŁASZAĆ SIĘ!!!!!!

18992563784dd68bd1cc988.jpg

chudinho94 napisał(a):
Kikut) No bo kto mi teraz powie że Marcin się nie rozwiną do poziomu repry?

Aha, czyli obrońca z polskiej ligi(z bardzo małym doświadczeniem na piłkę reprezentacyjną w porównaniu do rywala), który nie wiadomo czy wygra rywalizacje z Grzegorzem Wojtkowiakiem w Lechu jest dla Ciebie lepszym kandydatem niż Piszczek grający w obecnie najlepszym klubie Bundesligi? Przyznam jednak rację, że Marcin mógłby być zastępcą Łukasza, jednak jak na razie dla mnie podstawowe miejsce na prawej stronie defensywy należy do defensora Borussii Dortmund. Nie skreślam także możliwości powrotu do wielkiej formy Marcina Wasilewskiego, który mógłby powalczyć o miejsce na tamtej stronie, choć w chwili obecnej nie wiele na to wskazuje.

KACPERt napisał(a):
Wreszcie nasz atak coś zagrał.

Nasz atak "grał" już od meczu z Ukrainą, tyle, że wtedy(vs. Ukraina, vs. Australia, vs. USA) było mniej szczęścia i zimnej krwi w akcjach podbramkowych. Powiem więcej, w meczu z USA ofensywa Polski pokazała się z lepszej strony niż w meczu z WKS(nie chodzi o wykorzystywanie okazji).

7614081404f146f966c931.jpg

Polska - Wybrzeże Kości Słoniowej

W końcu wygraliśmy mecz towarzyski. Czy zasłużenie? To kwestia indywidualnej interpretacji. W ofensywie radziliśmy sobie nieźle, kilka ładnych, ciekawych akcji. Bramki Lewandowskiego, po świetnych prostopadłych podaniach. Bramka Obraniaka z rzutu wolnego również zasługuje na wyróżnienie. Natomiast martwi mnie forma defensywy. Takiej ilości kiksów na poziomie reprezentacyjnym dawno nie widziałem. Całe szczęście, że zakończyło się tylko jedną straconą bramką.

Dzisiaj odbyły się wielkie derby północnego Londynu,starcie Arsenalu z Tottenhamem.

Koguty zwyciężyły 3:2,mimo iż przegrywały 0:2 do przerwy.Cóż za emocje.Fabregas 'popisał'

się nie lada głupotą blokując uderzenie z rzutu wolnego ręką,sędzia podyktował jedenastkę.

To spotkanie pokazało,że liga angielska jest najlepszą ligą globu.Niesamowite emocje.

Legia niestety pokonała Arkę 3:0.Fatalny mecz rozegrał Witkowski,golkiper Gdynian.Zawalił właściwie przy każdej bramce.

WKS pokonał Ruch 2:1.To czwarte z rzędu zwycięstwo Wrocławian.Wspaniała passa.

:)

przeciętny mecz w warszawie. wydawałoby się, że legia nie powinna mieć problemów z słabo grającą arką, ale jednak było inaczej. gdynianie grali ambitnie w obronie i do straty drugiej bramki to oni sprawiali lepsze wrażenie. dla arki remis w tym meczu byłby sukcesem, bo w ataku to nie ma dla niej kto strzelać bramek. fatalne błędy popełnił bramkarz, który praktycznie wbił sobie dwie bramki, niepewnie interweniując. na koniec o postawie sędziego. nie będę usprawiedliwiał arki, piszę to tylko po to, aby potwierdzić zdanie, że sędziowie potrafią skrzywdzić każdą drużynę, nie tylko legię. rzut karny dla legii to jakieś nieporozumienie. radović pierw ewidentnie faulował brumę, ale arbiter tego nie zauważył. zobaczył natomiast, jak bruma pociągnął za koszulkę radovicia, w momencie kiedy bramkarz miał już piłkę w rękach i szykował się do jej wybicia. było jeszcze kilka dziwnych decyzji m.in niezauważone zagranie ręką vdroljaka na 18 metrze.

Polska - Wybrzeże Kości Słoniowej

Wynik jest istotną rzeczą, jednak w meczu towarzyskim liczy się gra, a ta była w moim mniemaniu średnia / momentami kiepska. Reprezentacji potrzeba stopera z prawdziwego zdarzenia. Nie wiem czemu Smuda uparł się na taki środek obrony. Wojtkowiak zdecydowanie lepiej spisuje się na boku formacji defensywnej (chociaż ta wg. mnie jest już zarezerwowana dla 2 piłkarzy - Piszczka oraz Boenischa). Zostaje Sadlok, który na środku potrzebuje doświadczonego partnera, a takiego jak na razie z Polskim paszportem nie ma. (Żewłakow to przeszłość). Największe zaskoczenie ? Gra Matuszczyka - 2 asysty i to z takim rywalem ? Podanie w tempo, gra z pierwszej piłki, jedyne czego mogę się przyczepić to utrzymanie się przy piłce oraz technika, chociaż tą cechą można zarzucić każdemu reprezentantowi. Największe zdziwienie ? Rafał Murawski - myślałem, że to on będzie stanowić ten filar w środku pomocy, a tak niczym wielkim nie zachwycił, kilka nawet niezłych podań i ODBIORÓW, jednak nic poza tym. Brakuje od linii pomocy dokładnych prostopadłych / crossow'ych zagrań do napastnikow. Mecz w miarę, cieszy wynik. Reprezentacja WKS zdecydowanie lepsza piłkarsko jednak zabrakło szczęścia. FABIAN za mecz +.

It's Easy Bein' Sleazy