Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

No tak, przecież GD jest ważniejsze od wygrania całej ligi

Tylko kto wygrał ligę w 2011 i 2010?

Poza tym ten sezon nie jest jeszcze przegrany i choć sam w to niezbyt wierzę ale Real jeszcze ligi nie wygrał.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/116/#findComment-277741

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

Jeszcze , ale 10 punktów nie odrobisz w 1 meczu.

Real nie przegra meczu z innym zespołem poza Barceloną.

Nie wiem może oglądałeś Barca : Real i z wynikiem bodajże 2 : 0 potrafili sie podnieść na stadionie w Barcelonie.. A to pokazuje, że Real nie jest słaby.No i nie zaliczona bramka Ramosa. Ci sędziowie nie byli uczciwi ale cóż.. Hala Madrid!

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/116/#findComment-277770

Nawet jak Real przegra to i tak niestety wątpię by moja Barca bez straty punktu dokończyła ten sezon.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/116/#findComment-277779

.No i nie zaliczona bramka Ramosa. Ci sędziowie nie byli uczciwi ale cóż.. Hala Madrid!

Ale takie zachowanie jest irytujące ..."Ci sędziowie nie byli uczciwi" tak ,Barcelona ich przekupiła pewnie ^^

Dobijają mnie takie durne wypowiedzi,bo jak ktoś się pomyli na rzecz Realu to takiego gadania nigdy nie ma.W angielskiej lidze,włoskiej,niemieckiej czy brazylijskiej nie ma takiego plecenia farmazonów i zwalania winy na cały świat.Tam jest piłka i sędziego się szanuje,każde jego decyzje ,nawet gdy się myli...ale kibice Realu zawsze doszukują się spisku.Po prostu wygrywa lepszy,tyle.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/116/#findComment-277797

Bayer - Barcelona 1-3

Pewne zwycięstwo w pierwszym meczu Barcy, które w zasadzie przesądza sprawę awansu do ćwierćfinału. Świetną informacją była nieobecność Pique, który w ostatnich meczach spisuje się słabo - Shakira :D :D

Pierwsza połowa straszliwie nudna z jedną szansą dla gości i na szczęście wykorzystaną natomiast druga zdecydowanie lepsza przede wszystkim z powodu pojawienia się na boisku piłkarzy gospodarzy, gdyż w pierwszej połowie to po prostu biegały jakieś koszulki a nie profesjonalni piłkarze. :D

Tak w ogóle to pierwsze zwycięstwo Barcy za czasów Pepa w pierwszej rundzie LM i wreszcie rewanż nie będzie miał wielkiego ciężaru, choć takie właśnie mecze Barca lubi najbardziej.

Mam nadzieję, że teraz zacznie się seria zwycięstw Barcelony i przy okazji w najbliższych tygodniach piłkarze trochę odpoczną i nabiorą sił na dalszą część sezonu.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/116/#findComment-277830

W angielskiej lidze,włoskiej,niemieckiej czy brazylijskiej nie ma takiego plecenia farmazonów i zwalania winy na cały świat.Tam jest piłka i sędziego się szanuje,każde jego decyzje ,nawet gdy się myli..

Głupoty gadasz. Powiedz to fanom Chealsea po ich meczu z United. Faktycznie nikt nie obwinia sędziego (w tym przypadku akurat słusznie) :wink: Nie wiem jak to jest w innych ligach (domyślam się, że tam idealów też nie ma), ale akurat w angielskiej ostatnio dochodzi do wielu pomyłek, i TAK, drużyna pokrzywdzona często całą winę zwala później na arbitra.

Wracając jeszcze na chwile do tematu Real/Barcelona - dobijają mnie "fani" tych drugich po ostatniej kolejce w lidze hiszpańskiej. Dlaczegóż to? A no bo dla nich ważniejsze od mistrzostwa kraju jest to, kto zwycięży w Gran Derbi. Zupełnie nie liczy sie to, że Real ma 10 punktów przewagi i to oni z pewnością sięgną po mistrza (i tak wiem - jest luty, ale po prostu sobie nie wyobrażam żeby Królewscy mieli natracic teraz punktów), ważne że Barcelona wygrała większość ostatnich spotkan. A teraz idę się kłócić z fanami United, że na cztery ostatnie spotkania z Liverpoolem wygrali tylko jedno :twisted:

PS: W meczu Bayer - Barca, Sergio Busquets wypchnął jednego z piłkarzy Leverkusen na bandy (oczywiscie nie celowo - przynajmniej tak to wygladało, walczyli o piłkę), za co kartkę otrzymał... piłkarz niemieckiej drużyny (który co ciekawe ustał na nogach, a glebe zaliczył Busquets :D). Ale jaja :)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/116/#findComment-277836

PS: W meczu Bayer - Barca, Sergio Busquets wypchnął jednego z piłkarzy Leverkusen na bandy (oczywiscie nie celowo - przynajmniej tak to wygladało, walczyli o piłkę), za co kartkę otrzymał... piłkarz niemieckiej drużyny (który co ciekawe ustał na nogach, a glebe zaliczył Busquets :D ). Ale jaja :)

Pozwolę zacytować:

Ci sędziowie nie byli uczciwi
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/116/#findComment-277840

Sebu napisał/a:

PS: W meczu Bayer - Barca, Sergio Busquets wypchnął jednego z piłkarzy Leverkusen na bandy (oczywiscie nie celowo - przynajmniej tak to wygladało, walczyli o piłkę), za co kartkę otrzymał... piłkarz niemieckiej drużyny (który co ciekawe ustał na nogach, a glebe zaliczył Busquets :D ). Ale jaja :)

Pozwolę zacytować:

Cytat:

Ci sędziowie nie byli uczciwi

Teraz to nawet jak sędzia zagwiżdże nieprawidłowo aut dla Barcelony to ludzie się będą czepiać :D

Naprawdę robi mi się was już żal

Wracając jeszcze na chwile do tematu Real/Barcelona - dobijają mnie "fani" tych drugich po ostatniej kolejce w lidze hiszpańskiej. Dlaczegóż to? A no bo dla nich ważniejsze od mistrzostwa kraju jest to, kto zwycięży w Gran Derbi. Zupełnie nie liczy sie to, że Real ma 10 punktów przewagi i to oni z pewnością sięgną po mistrza (i tak wiem - jest luty, ale po prostu sobie nie wyobrażam żeby Królewscy mieli natracic teraz punktów), ważne że Barcelona wygrała większość ostatnich spotkan

Wiele razy zastanawiałem się co jest dla mnie ważniejsze La Liga czy LM i nigdy tak naprawdę nie potrafiłem na to odpowiedzieć. Nie wiem jak inni, ale ja przestanę wierzyć w mistrzostwo dopiero gdy Real osiągnie taką przewagę, która mu ten tytuł zapewni definitywnie a póki co nadal w niego wierzę (zresztą nawet wtedy zwale na sędziów tak jak hejterzy każde zwycięstwo Barcelony przypisują im :D )

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/116/#findComment-277868

No i mamy powołania na mecz z Portugalią

Bramkarze: Wojciech Szczęsny, Łukasz Fabiański.

Obrońcy: Łukasz Piszczek, Marcin Wasilewski, Damien Perquis, Jakub Wawrzyniak, Marcin Kamiński, Grzegorz Wojtkowiak, Tomasz Jodłowiec, Sebastian Boenisch.

Pomocnicy: Eugen Polanski, Dariusz Dudka, Adam Matuszczyk, Adrian Mierzejewski, Jakub Błaszczykowski, Kamil Grosicki, Ludovic Obraniak, Sebastian Mila, Maciej Rybus, Sławomir Peszko.

Napastnicy: Robert Lewandowski, Ireneusz Jeleń.

W sumie wielkich zaskoczeń nie ma, ale to dobrze. Mamy za to parę powrotów, jak Jeleń, Boenisch, czy w końcu Grosicki.

Zastanawiam się nad jednym, dlaczego Smuda powołał tylko 22 zawodników. To przecież na Euro pojadą 23 osoby. Spokojnie na mecz towarzyski mógłby powołać parę osób więcej, bo nawet jakby nie grali oni w meczu, to chociaż spędzili czas na zgrupowaniu, zintegrowali się z kadrą i może byłaby to dla nich motywacja, że jest jeszcze szansa na wyjazd na Euro. Zresztą zobaczmy ilu mamy napastników powołanych. Tylko dwóch. Spokojnie można by kogoś dodać.

Martwi mnie też sytuacja z bramkarzami, bo kolejny raz dostajemy powołanie dwóch z jednego klubu. Nie wiem, ale ja nie widzę ławkowicza Fabiańskiego w kadrze na Euro.

[ Dodano: 2012-02-15, 12:03 ]

A co do wczorajszego meczu LM:

Zawiedziony jestem postawą Bayeru. Co oni mieli do stracenia? Czego się bali? A pierwszą połowę całkowicie przespali i mimo iż Barca nie zachwycała, to i tak robiła z nimi co chce. Druga połowa była już lepsza, ale to obie drużyny zaczęły grać lepiej, no i mecz skończył się jak skończył.

Sędzia rzeczywiście popełnił błąd, ale nie przesadzajmy. Nie miało to wpływu bezpośrednio na wynik, także nie ma co wytykać takich małych rzeczy.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/116/#findComment-277875

Głupoty gadasz. Powiedz to fanom Chealsea po ich meczu z United. Faktycznie nikt nie obwinia sędziego (w tym przypadku akurat słusznie) :wink: Nie wiem jak to jest w innych ligach (domyślam się, że tam idealów też nie ma), ale akurat w angielskiej ostatnio dochodzi do wielu pomyłek, i TAK, drużyna pokrzywdzona często całą winę zwala później na arbitra.

Odosobniony przypadek ,popatrz z resztą kto był sędzią? Webb,a on akurat jest bardzo kontrowersyjny od zawsze.Powiedz to fanom Chelsea? To był spryt zawodnika United i gdyby nie podstawili mu nogi,to karnego by nie było.

Teraz to nawet jak sędzia zagwiżdże nieprawidłowo aut dla Barcelony to ludzie się będą czepiać :D

Podbijam,zawiść i zazdrość naszych rodaków zaczyna być czasem zabawna :D

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/116/#findComment-277889

Do niezłego cyrku doszło w Lidze Szkockiej. Jeżeli ktoś nie wie, w Szkocji walka o mistrzostwo od niepamiętnych czasów toczy się między drużynami w Glasgow, Celtic i Rangers. W okolicach listopada, Rangersi mieli w pewnym momencie 15 punktów przewagi na The Bhoys, sami piłkarzy rangers ogłosili się już Mistrzem Szkocji. Minął ponad miesiąc, liderem został Celtic, który ma aktualnie chyba z 15 meczy z rzędu w lidze wygranych, ostatnio mieli 4 pkt przewagi, co w sumie pokazuje że odrobili 19 punktów (wow!). Ale gdyby tak to się miało skończyć, to po prostu było by to zwykłe. Otóż niebiescy (rangers) od dłuższego czasu mieli problemy finansowe, jakieś tam wielkie długi na ponad 50 mln chyba (w szkocji to majątek). Musieli wpuścić zarząd jakiś tam, co automatycznie odbiera im 10 pkt w tabeli. Sytuacja niesamowita, wychodzi na to że w 3,5 miesiąca sytuacja w tabeli obróciła się 180 stopni, Celtowie mają aż 14 pkt przewagi, a jeżeli utrzymają swoją formę i nie popadną w przedwczesny zachwyt tak jak to zrobili rywale zza miedzy, to chyba sytuacja mistrzostwa jest wyjaśniona, bo Rangers też grają poniżej oczekiwań. Hail Hail The Bhoys ;) !
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/116/#findComment-277908

.No i nie zaliczona bramka Ramosa. Ci sędziowie nie byli uczciwi ale cóż.. Hala Madrid!

Ale takie zachowanie jest irytujące ..."Ci sędziowie nie byli uczciwi" tak ,Barcelona ich przekupiła pewnie ^^

Dobijają mnie takie durne wypowiedzi,bo jak ktoś się pomyli na rzecz Realu to takiego gadania nigdy nie ma.W angielskiej lidze,włoskiej,niemieckiej czy brazylijskiej nie ma takiego plecenia farmazonów i zwalania winy na cały świat.Tam jest piłka i sędziego się szanuje,każde jego decyzje ,nawet gdy się myli...ale kibice Realu zawsze doszukują się spisku.Po prostu wygrywa lepszy,tyle.

Nie pyskuj mi tutaj ^^.

Jakby Barcelonie nie zaliczyliby bramki to byś tak samo gadał.

Barcelona nie musi przekupywać, skoro ma takich dobrych aktorów.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/116/#findComment-277913

Nie pyskuj mi tutaj ^^.

Jakby Barcelonie nie zaliczyliby bramki to byś tak samo gadał.

Barcelona nie musi przekupywać, skoro ma takich dobrych aktorów.

Nigga, please. Schodzisz do tak niskiego poziomu, fanatyku? ;)

Co do meczu - wreszcie odblokował się Alexis, który w ostatnich meczach nie mógł się odnaleźć. Cieszy też powrót ładnych akcji Messiego, który ewidentnie wychodzi z dołka formy. Awans do 1/4 już raczej przesądzony. :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/116/#findComment-277917

Teraz to nawet jak sędzia zagwiżdże nieprawidłowo aut dla Barcelony to ludzie się będą czepiać

Sędzia rzeczywiście popełnił błąd, ale nie przesadzajmy. Nie miało to wpływu bezpośrednio na wynik, także nie ma co wytykać takich małych rzeczy.

Ja się nie czepiam, nie płacze z tego powodu bo zwycięstwo Barcelony było oczywiste, nie twierdze ze przekupili sędzegio - po prostu twierdze, że to było idiotyczne :roll:

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/116/#findComment-277919

Nigga, please. Schodzisz do tak niskiego poziomu, fanatyku?

Sorry troche może przesadziłem, ale denerwują mnie osoby które, myślą , że Barcelona jest święta, a Real to zupełnie co innego..

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/116/#findComment-277928

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Dodaj nową pozycję...