Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Cahill i Ivanović nie powinien dograć meczu do końca.

Czekam na odpowiednią powtórkę wejścia Caihilla, bo te, które do tej pory oglądałem, bodajże z dwóch ujęć nie pomagają jednoznacznie stwierdzić, czy Caihill zasługiwał na kartkę. Natomiast ciekawi mnie Ivanovic i to, że nie powinien dograć meczu do końca. Jakieś argumenty? Na tą chwilę Bronek, Meireles i Mata dla mnie są bohaterami meczu z United, bez względu na wynik i błędy Webba. Serb pewnie za to powinien skończyć szybciej mecz, że Evra "dzięki" niemu nie potrafił przebić się lewą flanką i został zawodnikiem meczu? :-) To i kartka należała się (o dziwo!) Bosingwie, bo Valencia dziś nie istniał. :)

Co do posady Andre Villasa Boasa. Jestem fanem tego trenera i trzymam kciuki za jego wyniki. Jest w Anglii pierwszy sezon, musi przyzwyczaić się do panujących warunków, na tą chwilę wygląda czasem, jak niepotrafiąca się odnaleźć szara myszka. Natomiast wierzę w niego, jako trenera i jeśli Romek da mu popracować dłużej z drużyną to mam nadzieję, przyniesie to wymierne korzyści w przyszłości. Tym bardziej patrząc na siłę kadrową, jaką dysponuje w tej chwili. Bez kitu, Malouda, Kalou, Bosingwa, Romeu czy nawet w tak słabej formie Lampard nie są zawodnikami mogącymi zrobić różnicę.. Potrzeba POWAŻNYCH wzmocnień do pierwszego składu i pozbycie się niektórych pseudogwiazd dojących kieszeń barona.. :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/112/#findComment-276651

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

Do Euro jeszcze cztery miesiące, ale ja pokuszę się o wytypowanie jedenastki, która według mnie powinna grać na naszych boiskach. Zachęcam Was, byście także zrobili coś takiego, może wyniknąć z tego naprawdę solidna dyskusja.

Bramkarze:

Tę pozycję naprawdę mamy solidnie obsadzoną, ale jest problem - Fabiański i Kuszczak grzeją ławkę, a powinni regularnie grać. Na szczęście mamy Boruca i Szczęsnego. Ciężko mi zrozumieć dlaczego Smuda nie powołuje Artura, może i jest jakiś prywatny problem, ale do cholery, Boruc jest jednym z lepszych bramkarzy w Serie A i to jest klasa ŚWIATOWA. Pewnie będzie bronił Szczęsny, który też ma ogromny talent, ale to jeszcze nie ta marka co Artur. Jako trzeci pojedzie pewnie albo Fabian, albo Przemek Tytoń, który na razie robi karierę w Eredivisie. Innych w ogóle nie biorę pod uwagę, Sandomierski "załatwił" sobie karierę wyjeżdżając do Belgii i wybierając kasę, a nie futbol. W polskiej lidze nie ma nikogo wartego uwagi.

Obrońcy:

Zacznę od lewej strony. Jest tutaj naprawdę kłopot, bo dla mnie Darek Dudka to kandydat na defensywnego pomocnika, a słyszałem pogłoski, że Smuda chce go tutaj wypróbować. Ostatnio grał Wawrzyniak, jest to niezły zawodnik, ale nie na ważne mecze w Euro. Wyleczył się wreszcie Sebastian Boenisch i to jest gwarancja solidnej lewej flanki, na dodatek Seba świetnie gra do przodu, dlatego czasem ustawiają go na lewej pomocy. Odpowiadam przeciwników naturalizowania zawodników – cały świat to robi i należy dostosować się, by cokolwiek osiągnąć. Ok, może Boenisch najpierw wolał grać dla Niemiec, zanim tamci go nie powołali do głównej kadry, ale cieszmy się, że mamy solidnego obrońcę w kadrze. Myślę, że ta dwójka (Boenisch i Wawrzyniak) znajdzie się w drużynie, bo nikogo innego naprawdę nie widzę.

Zmiana flanki, prawa obrona. Murowany kandydat to Łukasz Piszczek. Jeden z najlepszych, jak nie najlepszy, boczny defensor Bundesligi, Łukasz rozwija się niesamowicie i powinniśmy cieszyć się, że mamy tak uznaną markę na prawej stronie obrony. Pozostaje tylko kwestia jego zmiennika, dla mnie naturalnym zastępcą Piszczka jest Marcin Wasilewski i czuję, że to właśnie mogący także wspomóc kolegów ze środka Wasyl, pojedzie jako zmiennik piłkarza Borussi. W obwodzie pozostaje jeszcze choćby Kuś z Turcji, ale raczej nie znajdzie się dla niego miejsca w kadrze. Ewentualnie mamy jeszcze Celebana, ale przynajmniej dla mnie, nie jest to piłkarz na Euro. Ot, solidny ligowiec.

Czas na środek. Dla mnie tutaj powinni grać Żewłakow z Perquisem i nikt inny. Smuda popełnia ten sam błąd co z Borucem, poprzez jego prywatne zatargi z Żewłakiem, traci kadra. Mimo prawie 35 lat na karku, zawodnik Legii spisuje się bardzo dobrze i ma ogromne doświadczenie. Tak to Franek postawi pewnie na Wojtkowiaka lub Jodłowca, nie daj Boże Glika, co będzie strzałem w stopę. Wolałbym przesunięcie na środek Wasilewskiego. Perquis to solidna marka w lidze francuskiej, więc tak jak w przypadku Boenischa, powinniśmy cieszyć się, że mamy takich piłkarzy w drużynie.

Pomocnicy:

Sporo zależy od taktyki, jaką będzie grał Smuda. W środku pewnie ujrzymy dwóch defensywnych pomocników i tutaj będzie na pewno trwać ostra rywalizacja pomiędzy Murawskim, Dudką, Polańskim (-.-), a Matuszczykiem. Eugen dla mnie jest najsłabszy z całej czwórki i pewnie pojedzie na mistrzostwa tylko dlatego, że Smuda nie byłby w stanie przyznać się do błędu, nie zabierając go. Dla mnie Dudka i zdolny Matuszczyk to zawodnicy o podobnym poziomie, ale jednak, ze względu na doświadczenie, postawiłbym na Darka. Za to piłkarz Koeln to idealny zmiennik.

Przed tą dwójką zagra na pewno Obraniak i nie wyobrażam sobie, by był to ktoś inny. Może Ludo zostanie przesunięty ewentualnie na lewą stronę, ale ja widziałbym tam robiącego furorę w Turcji Kamila Grosickiego. Obraniak musi grać i jeśli nie będzie oglądał poczynań kumpli z ławki rezerwowych, to jest gwarancją niezłej gry jako rozgrywający.

Na skrzydłach pewniakiem jest Błaszczykowski, a jego zastępca to Peszko, oczywiście na prawej stronie. Nie widzę tutaj innych możliwości, chociaż Sławek był próbowany na lewym skrzydle. Po przeciwległej stronie powinien grać Grosicki, ale nie jestem przekonany, czy Smuda się na to zdecyduje, jeśli tak, to będzie na pewno dobry wybór. Pewnie w kadrze nie znajdzie się Małecki, wielka szkoda, bo we dwójkę z „Grosikiem” byliby idealnymi zawodnikami rywalizującymi o miejsce na lewym skrzydle. Możliwe, że pojedzie młody i obiecujący Kupisz, ale wątpię, czy dużo się nagra.

Napastnicy:

Czas przejść do ataku. Wszystko wskazuje na to, że zagra tutaj Lewandowski i naprawdę nie wyobrażam sobie, by mógł być to ktoś inny. Robert to zawodnik klasy światowej i nasz najlepszy zawodnik. Pozostaje kwestia jego zmienników. Gdyby nie kontuzje, naturalnym zmiennikiem byłby Jeleń, ale tak nie mam w ogóle pewności, czy Irek znajdzie się w kadrze. W Trabzonie mało gra Brożek, choć ten na pewno pojawi się w drużynie. Szkoda, że Smuda widzi Frankowskiego tylko w roli trenera napastników, bo Łowca Bramek mógłby być idealny na ostatni kwadrans, mimo swojego wieku.

Podsumowując, według mnie optymalny skład byłby następujący:

Boruc – Boenisch, Perquis, Żewłakow, Piszczek – Murawski, Dudka – Grosicki, Obraniak, Błaszczykowski – Lewandowski

W rzeczywistości jednak, ten skład może wyglądać tak:

Szczęsny – Wawrzyniak, Perquis, Wasilewski/Jodłowiec, Piszczek – Murawski, Polanski – Peszko, Obraniak, Błaszczykowski – Lewandowski

Mam nadzieję, że komuś zechce się to przeczytać i trochę podyskutujemy na ten temat :)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/112/#findComment-276950

Tę pozycję naprawdę mamy solidnie obsadzoną, ale jest problem - Fabiański i Kuszczak grzeją ławkę, a powinni regularnie grać. Na szczęście mamy Boruca i Szczęsnego. Ciężko mi zrozumieć dlaczego Smuda nie powołuje Artura, może i jest jakiś prywatny problem, ale do cholery, Boruc jest jednym z lepszych bramkarzy w Serie A i to jest klasa ŚWIATOWA. Pewnie będzie bronił Szczęsny, który też ma ogromny talent, ale to jeszcze nie ta marka co Artur. Jako trzeci pojedzie pewnie albo Fabian, albo Przemek Tytoń, który na razie robi karierę w Eredivisie. Innych w ogóle nie biorę pod uwagę, Sandomierski "załatwił" sobie karierę wyjeżdżając do Belgii i wybierając kasę, a nie futbol. W polskiej lidze nie ma nikogo wartego uwagi.

Nie zgodzę się z Twoją opinią. Może Szczęsny to nie miara Boruca, ale za to dużo rzadziej zdarzają mu się błędy. Inna sprawa, że Boruc najlepsze niestety ma już za sobą. Smuda ewidentnie będzie stawiać na bramkarza Arsenalu, a co za tym idzie Boruc na ławie ? Ja sobie tego niestety nie wyobrażam :) . Albo Boruc do wyjściowego składu, albo w ogóle go nie zabierać do kadry. On nie jest typem zawodnika, który się zadowoli pozycją rezerwowego w drużynie i niestety to może się źle odbić na morale w drużynie.

Aha i w sumie, że Fabiański grzeje ławę to nie taki duży problem skoro dzieje się tak przez dobrą formę bramkarza aktualnie numer 1 Polski :)

[ Dodano: 2012-02-08, 12:25 ]

Czas na środek. Dla mnie tutaj powinni grać Żewłakow z Perquisem i nikt inny. Smuda popełnia ten sam błąd co z Borucem, poprzez jego prywatne zatargi z Żewłakiem, traci kadra. Mimo prawie 35 lat na karku, zawodnik Legii spisuje się bardzo dobrze i ma ogromne doświadczenie.

Żewłakow po prostu zakończył karierę w reprezentacji i dlatego nie gra w niej. Dla mnie w obronie jak będzie w dobrej formie powinien znaleźć się Głowacki. Jak jest w formie to gra pewnie, ale niestety gdy ma chwile zawachania to popełnia błędy, które rzadko popełniają juniorzy. Jak będzie w formie to na niego powinien postawić Smuda :)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/112/#findComment-276953

Ciągle uważam, że Jeleń bez formy > Brożek.

Ciągle uważam, że Boruc > Szczęsny.

Dla mnie Dudka i zdolny Matuszczyk to zawodnicy o podobnym poziomie

Gdyby Matuszczyk był zdolny to nie byłby rezerwowym 2 ligowej Fortuny Düsseldorf. Dudka mimo fatalnej formy całej ekipy AJA, gra na przyzwoitym poziomie, dobrze bije wolne, rożne a nawet karne. Perquis mimo fantastycznego poprzedniego sezonu, gra piach. Jak tak dalej będzie to będę go oglądał w Ligue 2

W Trabzonie mało gra Brożek, choć ten na pewno pojawi się w drużynie

Zobaczymy czy chociaż pare minut w Celticu ugra.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/112/#findComment-276954

• Urządzenie:  Windows

Tę pozycję naprawdę mamy solidnie obsadzoną

Ja powiedziałbym, że mieliśmy kiedyś. Bo tak naprawdę kto z tych klasowych bramkarzy gra? Tylko Szczęsny i Boruc. A właśnie Boruc. Nie ma co liczyć, że Smuda go powoła. Jest między nimi konflikt charakterów i chyba tylko kontuzja Szczęsnego mogłaby spowodować, że Boruc znajdzie się w kadrze.

Ja osobiście, nie wyobrażam sobie w kadrze Fabiańskiego. Ok, jest to klasowy gracz, ale nie gra. Dlatego jestem za Tytoniem i Sandomierskim (który wrócił przecież do Jagiellonii).

Wyleczył się wreszcie Sebastian Boenisch i to jest gwarancja solidnej lewej flanki, na dodatek Seba świetnie gra do przodu, dlatego czasem ustawiają go na lewej pomocy.

Problem jest taki, że Boenisch nie gra w klubie i nie zanosi się na to, żeby grał. Po powrocie z kontuzji grał w paru sparingach, ale o dziwo grał na prawej stronie, bo na lewej jest zbyt duża konkurencja (podobno sam o to prosił trenera).

Ja oglądałem nawet parę sparingów zimowych, w których grał Sebastian i prezentował się bardzo dobrze. Nie dziwi mnie jednak to, że w meczach o punku nie gra, bo Werder ma obie strony obrony dobrze obstawione i po prostu nie ma sensu, żeby teraz gdy wszystko dobrze działa jeszcze kombinować. Boenisch trochę zawalił sprawę, bo mógł poprosić o wypożyczenie, a jestem pewien, że wiele klubów by po niego sięgnęło i zapewniło pewne miejsce w składzie.

Nie zmienia to jednak faktu, że i tak pewnie znajdzie się on w składzie i chyba słusznie, bo tak naprawdę i tak nikogo lepszego nie mamy (miejmy nadzieję, że sztab fizjoterapeutów kadry dobrze przygotuje go przed samym Euro).

Wolałbym przesunięcie na środek Wasilewskiego

Ja mam nadzieję, że właśnie Wasyl będzie grac u nas na środku z Perquisem i Smuda przekona się do tego ustawienia.

W środku pewnie ujrzymy dwóch defensywnych pomocników i tutaj będzie na pewno trwać ostra rywalizacja pomiędzy Murawskim, Dudką, Polańskim (-.-), a Matuszczykiem

Wczoraj czytałem, że Murawski doznał jakiejś kontuzji i było ryzyko, że nie zagra nawet na Euro. Dziś jednak pojawiły się wyniki badań i czekają go tylko 4 tygodnie przerwy. Ja się tym faktem jakoś wielce nie przejąłem, bo nigdy nie byłem wielkim fanem Murawskiego, a sam postawiłbym na duet Dudka, Matuszczyk.

Co do Polanskiego, to ostatnio wrócił on do pierwszego składu Mainz i zaczyna zadziwiać, bo jak się okazało, ten facet potrafi coś w ofensywie :D

W pierwszych dwóch meczach rundy zdobył po bramce i bodajże jedną asystę, ale ogólnie rzecz biorąc, były to same stałe fragmenty. Postanowiłem jednak zobaczyć jeden mecz z jego udziałem i byłem bardzo zaskoczony, gdy zobaczyłem go włączającego się do akcji, a nawet wchodzącego na skrzydło i dośrodkowującego.

Widać w jego grze naprawdę dużą poprawę i przyznam, że zaczęła mi się jego gra podobać. Zobaczymy jednak, jak będzie w kadrze, a zwłaszcza jakie zadania da mu Smuda.

Po przeciwległej stronie powinien grać Grosicki

Zgadzam się z tym. Grosicki, to chyba jedyny zawodnik, którego tak naprawdę brakuje mi w kadrze Smudy. W Turcji radzi sobie naprawdę bardzo dobrze, wydawałby się idealną opcją na lewą flankę.

Szkoda, że Smuda widzi Frankowskiego tylko w roli trenera napastników, bo Łowca Bramek mógłby być idealny na ostatni kwadrans, mimo swojego wieku.

Bez jaj proszę. Frankowski w kadrze? Może jeszcze Hajto na środek obrony :D?

W Trabzonie mało gra Brożek

Teraz jest w Celticu, także poczekajmy jak tam będzie sobie radzić.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/112/#findComment-276956

Czas na środek. Dla mnie tutaj powinni grać Żewłakow z Perquisem i nikt inny. Smuda popełnia ten sam błąd co z Borucem, poprzez jego prywatne zatargi z Żewłakiem, traci kadra. Mimo prawie 35 lat na karku, zawodnik Legii spisuje się bardzo dobrze i ma ogromne doświadczenie.

Żewłakow po prostu zakończył karierę w reprezentacji i dlatego nie gra w niej. Dla mnie w obronie jak będzie w dobrej formie powinien znaleźć się Głowacki. Jak jest w formie to gra pewnie, ale niestety gdy ma chwile zawachania to popełnia błędy, które rzadko popełniają juniorzy. Jak będzie w formie to na niego powinien postawić Smuda :)

Tak, ale pamiętaj w jakich okolicznościach Żewłak rozegrał ostatni mecz w kadrze. Smuda po prostu go olał, a gdyby nie afera z winem, to zarówno Boruc, jak i stoper Legii, byliby IMO obecnie w kadrze. A Głowacki to dla mnie gość skończony w kadrze, jeśli w klubie nie zawodzi, to w reprezentacji zawsze gra słabo i ja osobiście wolałbym nie ryzykować.

Aha i w sumie, że Fabiański grzeje ławę to nie taki duży problem skoro dzieje się tak przez dobrą formę bramkarza aktualnie numer 1 Polski :)

To akurat znakomicie, ale wolałbym osobiście, by Fabiański grał powiedzmy w Wolverhampton czy West Bromwich, niż grzał ławę - szczególnie w perspektywie nadchodzących mistrzostw.

Co do Szczęsnego - zdarza mu się mniej błędów, ale dla mnie to Boruc wciąż jest lepszym bramkarzem (Wojtek ofkors się jeszcze rozwinie, to jest oczywiste) i jeśli przeżywa "drugą młodość" we Florencji, to powinno się to docenić.

Ja osobiście, nie wyobrażam sobie w kadrze Fabiańskiego. Ok, jest to klasowy gracz, ale nie gra. Dlatego jestem za Tytoniem i Sandomierskim (który wrócił przecież do Jagiellonii).

O, to o Grześku nie wiedziałem, ale cieszę się. Ja byłbym za trójką Boruc, Szczęsny, Tytoń, ale pewnie pojedzie zamiast Artura, rezerwowy i nie grający Fabian.

Co do Polanskiego, to ostatnio wrócił on do pierwszego składu Mainz i zaczyna zadziwiać, bo jak się okazało, ten facet potrafi coś w ofensywie

Jesteś ekspertem od Bundesligi, więc potrafię w to uwierzyć, ale dla mnie lepszym rozwiązaniem jest postawienie na duet Dudka-Murawski w Matuszczykiem w zanadrzu.

Teraz jest w Celticu, także poczekajmy jak tam będzie sobie radzić.

To ze względu na mój wyjazd tygodniowy, trochę ominąłem rzeczy. Mimo tego wątpię, by Brozio był podstawowym graczem Szkotów.

Ciągle uważam, że Boruc > Szczęsny.

Podbijam, wyjaśniłem u góry.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/112/#findComment-276957

Jesteś ekspertem od Bundesligi, więc potrafię w to uwierzyć, ale dla mnie lepszym rozwiązaniem jest postawienie na duet Dudka-Murawski w Matuszczykiem w zanadrzu.

Do eksperta mi daleko :P Po prostu oglądam regularnie mecze Bundesligi ;)

I ja nie powiedziałem, że widzę Polanskiego w pierwszym skaldzie. Nadal jest on dla mnie wyborem numer 4 (1. Dudka 2. Matuszczyk 3. Murawski), ale widzę, że jego forma się poprawia i jeśli dalej tak będzie grac, to może i widziałbym go w pierwszej jedenastce.

Zresztą, do Euro jeszcze dużo czasu. Oczywiście, Smuda mówił, że już raczej ma skład w głowie i chyba każdy z nas go zna, ale jednak może ktoś się pojawi.

Nie będę ukrywac, ale ja liczę na Świerczoka. Jest młody, utalentowany, więc jeśli będzie regularnie grac, to dlaczego nie?

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/112/#findComment-276958

O właśnie, o Kubie zapomniałem. Ale mam obawy, czy Smuda zdecyduje się na niego postawić, Franz to taki typ trenera, o którego obawiałbym się, że woli wziąć Glikopodobne wytwory niż postawić na Świerczoka.

Nadal jest on dla mnie wyborem numer 4 (1. Dudka 2. Matuszczyk 3. Murawski)

Murawski nr 3? Dla mnie jest on murowanym numerem jeden, jeśli tylko będzie w pełni sił. Dudka i Matuszczyk powinni rywalizować o miejsce obok Rafała, ale dla mnie za Darkiem przemawia doświadczenie i fakt, że więcej gra w beznadziejnym Auxerre.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/112/#findComment-276959

Ja po prostu za Murawskim nie przepadam ;P

Bardzo za to lubię Dudkę i Matuszczyka. Osobiście mam nadzieję, że Matuszczyk będzie grac regularnie w Fortunie Dusseldorf. Druga Bundesliga dopiero co zaczęła rundę (grali jeden mecz), Matuszczyk wchodził z ławki w końcówce.

A co do Dudki, to tak jak wspomniał Euz, w Auxerre jest wykonawcą wszystkich stałych fragmentów, nawet rożnych. Wkurzam się, jak widzę niektórych od nas dośrodkowujących za krótko, a w zanadrzu mamy Dudkę, który chyba nie bez powodu wykonuje rożne w klubie.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/112/#findComment-276960

Najbardziej załamuje mnie Mierzejewski bijący wolne. W którymś tam sparingu Polski, wykonał wszystkie wolne i każda wrzuta była fatalna ;f
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/112/#findComment-276961

O Mierzejewskim zapomniałem, ale nie wiem, jak sobie radzi w Turcji, więc nie jestem w stanie nic powiedzieć. Solidny piłkarz, ale ewentualnie jako zmiennik, pewnie w kadrze się znajdzie, ale zagra łącznie maks. 30 minut (wariant realistyczny, czyli Polska odpada w grupie).
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/112/#findComment-276963

O właśnie, o Kubie zapomniałem. Ale mam obawy, czy Smuda zdecyduje się na niego postawić, Franz to taki typ trenera, o którego obawiałbym się, że woli wziąć Glikopodobne wytwory niż postawić na Świerczoka.

Należy wziąć pod uwagę, że to nie są rozgrywki ligowe, w których 3 mecze mogą nie pójść dobrze, a później zespół się rozkręci, zintegruje. Tutaj trzeba już od pierwszego meczu grać bardzo dobrze i Smuda na pewno o tym myśli. Dlatego wątpię, żeby cokolwiek kombinował bardzo ze składem na Euro. Postawi na zaufanych i sprawdzonych piłkarzy, którzy jako tako pokazali się w meczach kontrolnych.

Na pewno będą wyjątki i pewnie będzię jakaś niespodzianka przy ogłaszaniu powołań, ale na pewno nie taka jak to było za Janasa :)

Jeśli chodzi o wspomnianego wyżej MIerzejewskiego to dla mnie przereklamowany już piłkarz. Turcy wywalili na niego kupę kasy i bardzo dużo osób w Polsce pomyślało od razu, że jest on niesamowitym piłkarzem. Ale tak nie jest; wybija się ponad przęciętność, ale stoi w jednym szeregu z wieloma innymi zawodnikami. I zdecydowanie lepszy od niego jest tak jak wcześniej wspominaliście Grosicki. Warto by było zwrócić jeszcze uwagę na Rybusa z Legi :)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/112/#findComment-276969

Tutaj trzeba już od pierwszego meczu grać bardzo dobrze i Smuda na pewno o tym myśli. Dlatego wątpię, żeby cokolwiek kombinował bardzo ze składem na Euro. Postawi na zaufanych i sprawdzonych piłkarzy, którzy jako tako pokazali się w meczach kontrolnych.

Pamiętaj, że Franzowi różne pomysły przychodziły do głowy i nie wiadomo, czy nie zdecyduje się zaszaleć. Ja do Smudy stopniowo traciłem zaufanie i mam pewne obawy.

Zdecydowałem się wyselekcjonować najbardziej prawdopodobną kadrę (23-osobową) na Euro.

Szczęsny, Fabiański, Tytoń

Wasilewski, Piszczek, Perquis, Jodłowiec, Wojtkowiak, Głowacki, Boenisch, Wawrzyniak

Murawski, Dudka, Polanski, Matuszczyk, Obraniak, Grosicki, Peszko, Błaszczykowski, Mierzejewski

Lewandowski, Brożek, Jeleń

I myślę, że to jest optymalna drużyna (kierowałem się rozumowaniem Franza). Mogą być kosmetyczne zmiany, ale uważam że taka właśnie 23 osobowa ekipa będzie na Euro, z nielicznymi przestawieniami.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/112/#findComment-276971

Alvathen właśnie do pewnego czasu Smuda kombinował ze składem, ale od jakiegoś czasu można zobaczyć regularność w powołaniach. Zresztą Franz od początku mówił, że prowadzi selekcje i chce sprawdzić jak najwięcej piłkarzy.

Po jego pracy w Lechu można wnioskować, że raczej postawi na tych, na których stawia najczęściej i wystawia do pierwszego składu. Tak jak napisałeś nie będzie jakiejś już większej rewolucji przed Euro.

Swoją drogą przydałby się drużynie rozgrywający z krwi i z kości, bo z całym szacunkiem do dobrej gry Obraniaka, to rozgrywający z niego marny :) .

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/112/#findComment-276975

Swoją drogą przydałby się drużynie rozgrywający z krwi i z kości, bo z całym szacunkiem do dobrej gry Obraniaka, to rozgrywający z niego marny :) .

To teraz wskaż takiego :P

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/112/#findComment-276977

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Dodaj nową pozycję...