Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Za nami czwarta kolejka piłkarskiej Ligi Mistrzów.Było ciekawie. :)

W grupie A Tottenham pokonali obrońców tytułu 3:1.Anglicy zdecydowanie byli lepsi i bez jakikolwiek wątpliwości zasłużyli na trzy oczka.Znów na lewej stronie szalał Bale.Gość jest niesamowity.Rozegrał świetne spotkanie,mimo że nie zdobył bramki.

Barca znów traci punkty.Katalończycy nie mieli szczęścia.Było kilka słupków.Jednak to ich nie usprawiedliwia.Taka drużyna jak FC Barcelona powinna wygrywać.

W najciekawiej zapowiadającym się meczu:AC Milan kontra Real padł remis 2:2.

Hiszpanie przez większość czasy przeważali,jednak marnowali okazje do strzelenia goli.

Wejście smoka zrobił Inzaghi.Zdobył dwie bramki.Druga była ze spalonego.Sędzia nie zauważył.

Zobaczymy jak dzisiaj Lech zagra z City.Pewnie będzie pełny stadion.Oczekuję porządnego meczu z emocjami.

:)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/11/#findComment-209919

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

Przyjemna kolejka LM. Fajnie, że Pippo pobił rekord Raula, szkoda, że obrona zaspała, bo ta noc miała całkowicie należeć do niego. Jak na razie duże wrażenie robi na mnie Kopenhaga, która tym razem urwała punkty Barcelonie(inna sprawa, że Barca w LM gra po prostu słabo i chyba żałują, że nie mają teraz takiego napastnika jak Ibra). Pewnie wygrał Bayern, pewnie Manchester i pewnie Chelsea i każda z tych drużyn będzie się liczyć w tym sezonie. Zawiódł Inter, który bez wzmocnień jest o wiele łatwiejszy do rozpracowania i widać to od pierwszych meczów tego sezonu. Natomiast niedoszły rywal Lecha, czyli Żilina gra po prostu tragicznie, a wczoraj całkowicie ośmieszyła się u siebie z Marsylią.

Dzisiaj Lech z nowym trenerem powinien dostać tak z 4:0 żeby zarząd wiedział, że zrobili olbrzymi błąd zwalniając Zielińskiego, a w jego miejsce sprowadzając Bakero...Paranoja...

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/11/#findComment-209928

Co do wczorajszego meczu Milanu z Realem.

Na pewno dobry, szybki mecz nie brakowało okazji. Szczególnie mogła podobać się gra Di Marii i Khediry, ten pierwszy zagrał to co do niego należało minął, popatrzył odegrał i tak właśnie padła pierwsza bramka dla królewskich, co do khediry dużo odbiorów piłki, wygrane pojedynki główkowe spełniał swoją rolę bardzo dobrze. Rozśmieszył mnie jeden incydent z Ronaldo mianowicie dostał on piłką w klatkę piersiową po czym symulował przeogromny ból nosa :roll: no cóż takie czasy, że zawodnik udziela się więcej w aktorstwo zamiast patrzeć gry. Teraz co do gry Milanu... Naprawdę pierwsza połowa świetnej gry Pato, również doskonałe podanie Ronaldinho w kierunku Ibrahimovica który miał wyśmienitą okazję na otwarcie meczu. Jednak jak się później okazało w grę musiała wejść niezawodny Filippo Izaghi. Pipo po wejściu zdobył dwie bramki i dał Milanowi prowadzenie, szyki włochom popsuł rezerwowy królewskich Pedro Leon i ustalił wynik na 2:2.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/11/#findComment-209937

Lech niespodziewanie wygrał z City.I to aż 3:1.Jest wg mnie sensacja.

Manchester ma takich zawodników.Teoretycznie powinni zniszczyć Poznaniaków.

Ogólnie mecz nie za bardzo mi się podobał.Nie było zbyt wiele okazji stuprocentowych.

Spotkanie na pewno upiększył wspaniały gol Możdżenia.Cudowna bramka.

:-)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/11/#findComment-209986

Naprawdę pierwsza połowa świetnej gry Pato

Akurat Pato mimo tego, że był aktywny to nie pograł sobie przy świetnie dysponowanym Pepe :)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/11/#findComment-209988

Mecz taki sobie, gra Lecha mnie specjalnie nie ujęła pod wodzą Bakero. Po prostu, zrządzenie przypadku oraz przypadkowe sytuacje doprowadziły do tego, że Lech wygrał. Mimo wszystko gratulacje (pomimo faktu, że jestem kibicem Warty Poznań :) dla ekipy Bakero. Pewnie i tak wiele takich momentów za jego rządów nie będzie.

Ok - to wszystko na razie. Może Jinheung Taewang coś więcej później dopisze z którym i kilku kumplami oglądaliśmy razem mecz. Na razie jestem wstawiony. Lucha Libre 4Ever! :D

Edytowane przez RVD
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/11/#findComment-209990

Akurat Pato mimo tego, że był aktywny to nie pograł sobie przy świetnie dysponowanym Pepe :)

Może i Pepe grał dobrze,ale to przez jego błąd padła bramka dla Milanistów.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/11/#findComment-209991

Odpowiedź ta była dot. pierwszej odsłony gry :P

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/11/#findComment-209994

Odpowiedź ta była dot. pierwszej odsłony gry :P

A no chyba,że tak.Zgadza się.Portugalski defensor w pierwszej połowie grał dobrze.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/11/#findComment-209998

Lech mnie zadziwil!! powiem wiecej, jestem w ciezkim szoku!

Nie grali nadzwyczajnie, a Citizens zagrali duzo ponizej swoich mozliwosci, ale co by nie gadac wygrac 3:1 z 1 z lepszych, a na pewno najbogatszych druzyn najlepszej ligi swiata to jest wyczyn

Gratulacje dla Lecha

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/11/#findComment-210004

Trzeba powiedzieć otwarcie, gra lecha w niektórych momentach nie wyglądała zbyt dobrze, i gdyby nie szczęście przegrana byłaby blisko. pierwsza połowa lepsza od drugiej, bardzo fajny gol injaca który swój występ może zaliczyć do udanych. również trzeba pochwalić peszke za waleczność i parę dobrych akcji. teraz moje zarzuty, słaba druga połowa bramki praktycznie znikąd, można było zauważyc jakie krycie wystąpiło po rzucie rożnym kiedy to city zdobyło bramkę. gdyby nie jakże szczęśliwa bramka arboledy nie było by zwycięstwa, gol zdobyty przez mozdzenia jest wyłącznie oznaka słabości mc. jezeli druzyna poddaje sie po straconym golu w 86 minucie, to ta druzyna jest dla mnie slaba.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/11/#findComment-210038

Tottenham przegrał z Boltonem 4:2.Ten wynik to dość duża niespodzianka.

Bardzo nierówno grają Koguty.Kilka dni temu pokonują mistrzów Europu,a tu tak dają ciała w spotkaniu z przeciętnym zespołem.

ZL wygrało z Widzewem 1:0.Pierwszą połowę Lubinianie zagrali dobrze.W grugiej częsci gry nie było już tak kolorowo.Pięknym trafieniem popisał się Plizga,który moim zdaniem był najlepszym graczem meczu.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/11/#findComment-210260

wg mnie meczem dnia było zdecydowanie spotkanie Bolton - Tottenham. nie spodziewałem się tylu bramek, i to wielu naprawdę przedniej urody. polecam obejrzenie jakiegoś skrótu tego meczu, bo warto. bolton rzadko gra tak ofensywną piłkę, ale dziś perfekcyjnie wykorzystali zmęczenie Kogutów po LM i brak kilku kluczowych zawodników. pod koniec wydawało się, że londyńczycy wyrównają, ale gospodarze przypieczętowali przewagę czwartym golem.

garść luźnych spostrzeżeń :

1) elmander to prawdziwy czołg i to taki z szóstym biegiem. wielki chłop a szarżę ma prawie jak walcott

2) kevin davies dalej w formie. no look pass tyłem głowy to jest to. nie wspominając o dwóch golach. a sam w temacie FPL mu wróżyłem koniec wielkiego grania.

3) sandro nic wielkiego nie pokazuje, a media od kilku lat już piszczały jaki to talent w brazylii siedzi.

4) bale chyba ma syndrom Lecha Poznań, bo w lidze na średniakach coś ciężko mu idzie strzelanie goli czy asystowanie, a w LM obiega maicona kiedy sobie tylko zażyczy.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/11/#findComment-210295

4) bale chyba ma syndrom Lecha Poznań, bo w lidze na średniakach coś ciężko mu idzie strzelanie goli czy asystowanie, a w LM obiega maicona kiedy sobie tylko zażyczy.

Trochę w tym racji jest.Bale w Lidze Mistrzów chce się bardzo pokazać i zostać zauważonym.

Chociaż dzisiaj z Boltonem rozegrał niezłe spotkanie.Ale to i tak nic w porównaniu z meczami z Interem Mediolan.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/11/#findComment-210315

nieco spozniona opinia co do niedzielnego szlagieru ligue. powoli zaczynam myśleć podobnym tokiem co Euz, po którego wypowiedziach przywiązałem się do ligi francuskiej. co do meczu, bardzo dobre tempo zarówno psg jak i marsyli. dużo akcji bramkowych i w efekcie szybko szczelony gol przez erdinga którego tylko i wyłacznie można zawdzięczac mandandzie. marsylia próbowała grać swoje lecz już po chwili do bramki gości znowu zawitała pilka tym razem po doskonalym podaniu nene bramke dla psg zdobył hoaraua. raz jedni raz drudzy atakowali i skutkiem tego byla bramka zdobyta przez gonzaleza, warto podkreslic fakt iz obaj bramkarze mieli swoj udział w obu bramkach. nie owijając w bawełnę przeskocze od razu do drugiej połowy kiedy to gra znowu narzuciła tempo i mogliśmy się cieszyć piekna pilką. maryslia miala odrobine przewagi jednak psg dobrze sie bronilo i nie dali sobie wbic wyrównujacej bramki, jeszcze pod koniec meczu w 90 minucie doskonala okazje zmarnowal pierre gignac
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/11/#findComment-210632

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• Mr_Hardy
      Oto poprawiony tekst z uwzględnieniem interpunkcji: Nie ma to jak zacząć dzień od dobrego wrestlingu. Na początek Collision – walka o pas TNT. Panowie wykręcili świetną walkę. Daniel wygrywa w ostatniej chwili przed upływem czasu. Jeff Jarrett bez problemu pokonał Aarona Solo, który z tymi kucykami, czy jak to się nazywa, przypomina Pinkiego Sancheza. Nie no, te kurtki Rusha i Actiona są beznadziejne. Te giga kolce źle wyglądają, ale połączenie ich w tag team było dobrym pomysłem, lecz nie dawałbym im pasów. Co, jeśli Rush znowu po raz setny ogłosi zakończenie kariery? 🤣 Uuu, mocne słowa Hangamana w kierunku Danielsa. Fajny segment. Bardzo dobrze, że Lio z Actionem odpłacili się Dante za to, że przez niego przegrali. W tym konflikcie jestem po stronie Rusha i Actiona, mimo że bracia Martin mają po swojej stronie Leilę Gray😍. Solidna tygodniówka, nie ma co tu się więcej rozpisywać. Jeszcze co do Copelanda – mam nadzieję, że już więcej nie popełni takiej głupoty, jaką zrobił, rozwalając nogę. Mógł wtedy zrobić zwykłego splasha. Po cholerę ten gówno ekran na barierkach? Już myślałem, że się tego pozbyli, a znowu to montują. Strata pieniędzy na niepotrzebną rzecz w wrestlingu.
    • Mr_Hardy
      TNA AEW łatwo na bieżąco śledzić. Do tych dwóch chciałbym STARDOM, MARIGOLD I TJPW. W 2024 średnio wychodziło mi oglądanie regularne tych 3 japońskich federacji ponieważ mają dużo eventów i wystarczy 2-3 dni czegoś nie obejrzeć i robi się sporo do oglądania np. w STARDOM miewałem 3 miesiące zaległości. Dwukrotnie próbowałem nadrabiać i ni uja nie ma to sensu. Oprócz tych 5 federacji to pewnie będę oglądał sporadycznie jakieś pojedyncze gale.
    • CzaQ
      Zgadza się, jedziesz dalej.
    • MattDevitto
      Nowy rok, nowe postanowienia to i może jakieś nowe fedki, które każdy z nas chce oglądać. Warto się zastanowić, szczególnie, że obecnego wrs jest bardzo dużo do ogarnięcia. Z roku na rok też czasu jakby mniej do śledzenia tego wszystkiego. Stąd też tradycyjnie w styczniu przybywam do was z pytaniem:  ile fedek zamierzacie oglądać w 2025? Oczywiście oprócz ich wymienienia, napiszcie też co będziecie śledzić na bieżąco, z jakiej fedki np. rezygnujecie etc. Można też dodać jakieś federacje retro - choćby LU, macie jak zawsze pełną dowolność Poniżej dodaję link do tematu sprzed 12 miesięcy:
    • -Raven-
      Poza tym, całkiem sprytnie to rozgrywają, bo niby w tej walce Szefów żadne Bloodline nie może interweniować, ale Jokerem jest tu Drew, który może pomóc Soliście. Niby teoretycznie wiadomo, że Romek powinien ogarnąć, ale zawsze pozostaje ten element niepewności. Po drugie, bez sensu jest kończyć tak duży feud na zwykłej tygodniówce (a wygrana Rzymskiego to by było game over), co jeszcze bardziej zwiększa szanse Sikacza.   Oby nie, bo Stratna może w takim wypadku długo się pasem nie nacieszyć, a szkoda by było.
  • Dodaj nową pozycję...