Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   2
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android

1) z tym, że Legia gra ładnie od sierpnia, to się zgadzam, wcześniej miała kilka niezłych meczów, ale masz racje. Wisła jednak od tego sierpnia do grudnia nie grała jakoś olśniewająco i w LE, i w Ekstraklasie, bo chyba się zgodzisz, że 6 miejsce jest poniżej oczekiwań. Nie chcę na siłę pisać, że Wisła jest zła, a Legia dobra, ale Krakowianie mieli też ostatnio słabszy okres i na pewno oglądanie ich meczów nie było przyjemne dla oka. I Legia, i Wisła miała w 2011 roku momenty zajebiste, ale i kryzysy też były.

2) Miałem na myśli dwumecz. Nie zapomniałem o wygranej u siebie.

3) Szczerze mówiąc nie mam jakoś za bardzo kontrargumentów, jednak Legia w tym roku pokazała się w Europie, a Śląsk nie. Choć Wrocławianie zdobyli wicemistrzostwo i są teraz liderami, to można było im przyznać zwycięstwo w tym plebistycie, ale tego nie zrobili. Powiem inaczej, sam spodziewałem się, że to oni zostaną drużyną roku tak się jednak nie stało i widocznie gra na własnym podwórku nie wystarczyła.

4) Nie, Puchar nie jest ważniejszy od Mistrzostwa, napisałem to tylko po to, by przypomnieć o tym, że Legia nie odnosiła sukcesów od rundy jesiennej tego sezonu w 2011 roku.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/103/#findComment-269041

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

To tym bardziej jakby mieli kogoś wybrać z tych trzech drużyn (Śląska, Legii i Wisły) to wybraliby Legię i tak też zrobili. Nie wiem co konkretnie o tym zadecydowało, ale być może aktualna dyspozycja i patrząc na grę wszystkich drużyn to Legia (głównie za LE) ich zdaniem zasłużyła na tą nagrodę. Z resztą patrząc obiektywnie też wręczyłbym tą nagrodę. Poza tym panowie, bez przesady...
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/103/#findComment-269068

Legia zakończyła dzisiaj fazę grupową LE przegraną 0-2 z Hapoelem. Taki mecz bez historii, który trochę popsuł mi nastrój, ale trudno. Skaba zawalił pierwszego gola i strasznie niepewnie grał nogami, więc jego występ na minus według mnie. Ogółem nikt nie zachwycił, martwi mnie to, że znowu nie potrafimy pokonać rywala grającego w dziesiątkę przez ponad 20 minut...Pozostaje mi tylko wierzyć w to, że gdyby mecz ten był o więcej niż "punkty w rankingu", to potoczyłoby się to zupełnie inaczej i obyłoby się bez wycieczek po Izraelu, jak to było w przypadku wyjazdu do Tel Awiwu. Piłkarze chyba byli myślami na urlopach i szczerze mówiąc boli mnie ten wynik.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/103/#findComment-269079

• Urządzenie:  Windows

A więc znamy pary LM:

Olympique Lyon - APOEL Nikozja

To już nie jest faza grupowa i raczej wątpię, żeby Lyon zlekceważył rywali, a niewątpliwie są oni lepszą drużyną. Ogólnie uważam, że będzie to mecz bez historii, bo Lyon zapewni sobie już wygraną w pierwszym meczu u siebie, a APOEL w rewanżu tylko lekko postraszy ;P

SSC Napoli - Chelsea Londyn

Na pewno faworytem w tym meczu będzie Chelsea, ale ja postawiłbym na Napoli. Uważam, że bez problemu mogą zaskoczyć w tej edycji Ligi Mistrzów.

AC Milan - Arsenal Londyn

No i tutaj też stawiam na wygraną Włochów. Jednak tym razem przez to, że po prostu Arsenal jest słabszy niż Milan.

FC Basel - Bayern Monachium

Tutaj kolejny mecz bez historii, ale ten akurat mnie cieszy :D Mam nadzieję, że nie zdarzy tu się żadna niespodzianka :P

Bayer Leverkusen - FC Barcelona

Mimo iż z całych sił będę kibicować Bayerowi, to wątpię, aby dali sobie radę. Mam tylko nadzieję, że nie będzie kompromitacji.

CSKA Moskwa - Real Madryt

Mimo, iż CSKA to mocna ekipa, a do tego pierwszy mecz w lutym będzie w Rosji, to uważam, że Real bez kłopotów da sobie radę.

Zenit Sankt Petersburg - Benfica Lizbona

Dość wyrównane drużyny, ale jednak Benfica wydaje mi się tu lekki faworytem i to na nich stawiam.

Olympique Marsylia - Inter Mediolan

No i kolejny raz stawiam na Włochów (sam w to nie wierzę :P), choć chciałbym, aby to Inter przegrał ten mecz, jednak wątpię, aby Marsylia poradziła sobie.

[ Dodano: 2011-12-16, 13:40 ]

No i nasi rywale w LE:

Wisła Kraków - Standard Liege

Nie jest to złe losowanie, bo daje nam jakieś nadzieję na awans. Ja mimo wszystko jestem zawiedziony, bo wolałbym dla obu naszych drużyn kogoś z czołówki światowej.

Wisła jeśli przejdzie trafi na Hannover lub Brugię. Ja wytypowałbym tu Hannover i na pewno cieszyłbym się na mecz drużyny naszej z drużyną z Bundesligi. No, ale żeby do tego doszło trzeba wygrać pierwszy mecz.

Legia Warszawa - Sporting Lizbona

Tutaj już o wiele silniejszy rywal i na pewno bardzo ciekawy mecz. Teraz jeszcze się okazało, że jak Legia przejdzie, to trafi na zwycięzcę meczu Porto/Man City tak więc byłby to kolejny hit i to na pewno uważam, za duży pozytyw.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/103/#findComment-269138

Legia Warszawa - Sporting Lizbona - Wiadomo będzie ciężko, ten piękny portugalski football, który poznał już Lech Poznań, to będzie poważny test dla podopiecznych Skorży, uważam że przynajmniej u nas na łazienkowskiej Legia będzie walczyć!
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/103/#findComment-269139

ten piękny portugalski football

Radzę zapoznać się z meczami Sportingu w tym sezonie-raczej pięknego futoblu nie uświadczysz...przynajmniej dzięki temu zdobywają teraz punkty w lidze portugalskiej w przeciwięństwie do 2010/2011

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/103/#findComment-269143

Radzę zapoznać się z meczami Sportingu w tym sezonie-raczej pięknego futoblu nie uświadczysz...przynajmniej dzięki temu zdobywają teraz punkty w lidze portugalskiej w przeciwięństwie do 2010/2011

Mówiłem ogólnie o piłce Portugalskiej, a nie o tym co prezentuje Sporting Lizbona w tym sezonie.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/103/#findComment-269144

LM:

Olympique rzutem na taśmę zdołał awansować do 1/8 LM co zadziwiło wszystkich i wywołało sporo kontrowersji. Jednak czy ten mecz był przez francuską drużynę kupiony czy też nie zostawmy osobom odpowiedzialnym za korupcję. Lyon to mimo wszystko silna drużyna, która w tegorocznej edycji CL nie miała jakiejś łatwej grupy. Udało im się awansować, a na jej drodze stanął klub, który jak wszyscy dobrze pamiętamy wyeliminował krakowską Wisłę. Bardzo liczę na APOEL i na to, że poradzą sobie z Lyonem. Jakoś specjalnie nie przepadam za obiema drużynami, ale tutaj liczę na niespodziankę i mam nadzieję, że drużyna z Nikozji awansuje dalej. APOEL może być czarnym koniem tej LM, z resztą już jest bo awans z niełatwej grupy (czy szczęśliwy czy nie) już dla takiego zespołu jest dużym osiągnięciem.

Mój typ: APOEL

Napoli - Chelsea Londyn

Tak jak napisał Mały - faworytem tego dwumeczu jest Chelsea, ale obok APOELu po cichu będę kibicować drużynie z Włoch. Mam nadzieję, że Napoli pokusi się o sensację i wygra ten dwumecz. Stać ich na to, a ja po prostu mam nadzieję, że ta faza pucharowa będzie obfita w niespodzianki.

Mój typ: Napoli

Milan gra w tym sezonie nieźle i chyba lepiej od Arsenalu. Londyński zespół to wciąż młoda drużyna, ale ma tego jednego zawodnika, który jest w tym sezonie w zabójczej dyspozycji - Robina van Persie. Liczę, że ten mecz będzie cholernie wyrównany i że to włoski team awansuje do ćwierćfinałów.

Mój typ: AC Milan

Faworytem bezsprzecznie są zawodnicy Bayernu i mam nadzieję, że bardzo dobrze grający w tym sezonie Bawarczycy odeślą Basel z kwitkiem.

Mój typ: Bayern

Tutaj będę kibicować tylko jednej drużynie, czyli Ba... yer'owi. Jak już wiecie lub nie, kibicuję Realowi już spory okres czasu i tak jakoś to wszystko przełożyło się na to, że nie lubię Barcelony (nie, nie przez Mou). Gracze z Leverkusen to niezła ekipa, ale dobrze wiem, że będzie im bardzo ciężko wyeliminować Barce.

Mój typ: Barca

Mecz mojej ulubionej ekipy z europejskim średniakiem nie będzie łatwym spotkaniem. Jednak Real przeszedł fazę grupową bez żadnych problemów i liczę, że gładko rozprawi się z zespołem ze stolicy Rosji.

Mój typ: Real Madryt

Zenit mierzył się już z jednym portugalskim zespołem (FC Porto) i poradził sobie z byłym triumfatorem LE i LM. Jednak tutaj liczę na Benfice (jakoś nie przepadam za rosyjskimi teamami) i mój typ jest bardzo prosty, choć nie będzie to łatwy mecz dla drużyny z Portugalii.

Mój typ: Benfica

Olympique Marsylia to bardzo dobra drużyna, która obecnie podobnie jak ich najbliżsi rywale w 1/8 LM ma kryzys. Oczywiście chodzi mi o rozgrywki ligowe. Jednak wszyscy wiedzą, że Europejskie puchary rządzą się swoimi prawami i tutaj gdybym miał pójść obstawić ten mecz to postawiłbym na Inter.

Mój typ: Inter

No i do tego coś o polskich drużynach, które zagrają w 1/16 LE:

Wisła Kraków - Standard Liege

Teoretycznie aktualny mistrz Polski ma łatwiejsze zadanie od warszawskiej Legii. Na drodze krakowian stanie szósta drużyna belgijskiej Jupiler League. Sądzę, że Białą Gwiazdę stać na zwycięstwo w tym dwumeczu, co rzecz jasna nie będzie łatwe. Z resztą na tym etapie rozgrywek Wisła i tak może mówić o tym, że losowanie okazało się szczęśliwe.

Mój typ: Wisła Kraków

Legia Warszawa - Sporting Lizbona

Drugi polski zespół, który wystąpi w 1/16 LE i w fazie grupowej prezentował się lepiej od mistrzów Polski wylosował trudniejszego przeciwnika. Chyba nikt nie musi tutaj jakoś przedstawiać drużyny Sportingu bo jest to klub, który ma wyrobioną markę. Patrząc obiektywnie większe szanse na awans ma Sporting i mimo tego, że będę kibicować Legii to swój typ oddam na drużynę Sportingu.

Mój typ: Sporting Lizbona

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/103/#findComment-269147

Mówiłem ogólnie o piłce Portugalskiej, a nie o tym co prezentuje Sporting Lizbona w tym sezonie.

No ale napisałeś ze legia będzie miała ciężko bo "ten piękny portugalski football".Koniec off topa.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/103/#findComment-269149

A więc znamy pary LM:

Na papierze faworytem są Francuzi, którzy w kadrze mają wielu dobrych zawodników ale boisko weryfikuje wszystko, Najlepszym przykładem jest to że APOEL awansował z pierwszego miejsca w grupie, zostawiając za sobą Porto, Szachtar oraz Zenit. Uważam wszakże iż Olympique to już zbyt trudny rywal dal Cypryjczyków

SSC Napoli - Chelsea Londyn

Londyńczycy powinni zwyciężyc po ciężkich meczach. Cavani, Hamsik, Inler i spółka prezentują się naprawdę dobrze i tylko w szczytowej formie mogą pokonac Chelsea, ale od tej formy daleko. Warto dodac że Chelsea to jedyny zespół z Anglii który pokonał Szejków z Manchesteru i jeżeli będą grac jak z City to awans pewny.

Ten mecz ma dla mnie największe znaczenie ponieważ jestem Fanem zarówno Kanonierów jak i Rossonerich. Patrząc na dyspozycję Van Persie'go. milan będzie musiał wystawic duet Nesta, Thiago Silva. Jako iż Arsenal ma kłopoty z defensywą, to Wojtek będzie miał sporo roboty z Ibrahimovic'iem, i prawdopodobnie z Pato. Arsenal będzie musiał uważac też na Boatenga który gra ostatnio bardzo dobrze. Kolejny mecz w którym będzie walka do ostatniego gwizdka

Coś mi podpowiada że ten mecz będzie do jednej bramki, choc Basel pokazał że ma cohones, dzięki czemu Manchester gra z Ajaxem w .... Lidze Europy. Jednak Ribery, Robben, Gomez, Lahm i reszta gra zbyt solidny football i będzie stanowił zaporę nie do przejścia dla Szwajcarów

Mimo iż z całych sił będę kibicować Bayerowi, to raczej nikłe szanse na to żeby Barca odpadła w 1/8, Bardzo bym chciał jednak aby Bayer pokazał z jak najlepszej strony aby "gwiazdy" wiedziały że to nie zabawa w dziadka gdzie wymienią 70 podań i ..... bezpardonowo spieprzą akcję.

Królewscy mają niezłą ekipę która powinna sobie poradzic z CSKA, ale jak już wcześniej wspominałem boisko zweryfikuje to co na papierze. CSKA może zaskoczyc Real, ale jednak wątpie aby istniało realne zagrożenie braku awansu.

Wyrównana para, zarówno Zenit jak i Benfica dysponuje ciekawymi zawodnikami, według mnie awans powędruje do Portugalczyków którzy grają niezły football. Pozatym w poprzednim sezonie na sile Portugalskiego stylu Poznał się Amica Poz..... Lech poznań

Inter w Serie A spisuje poniżej oczekiwań, dlatego skupią się na Lidze Mistrzów, Olympique Marsylia mimo iż wygrał z Arsenalem, z Interem raczej będzie cieżka przeprawa której nie podołają

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/103/#findComment-269151

Olympique Lyon - APOEL Nikozja :

Wstępnie tylko głupi postawił by na Cypryjczyków, ale patrząc na to co Apoel wyczyniał w fazie grupowej Ligi Mistrzów można śmiało zaryzykować stwierdzenie, że na pewno nie będzie tak łatwo Francuzom, kiedy zderzą się z cypryjskim piekiełkiem to mogą być lekko zszokowani...Ciekawe czy działacze Lyonu są w pełni zadowoleni z losowania.

SSC Napoli - Chelsea Londyn :

Nie będzie łatwo pokonać Napoli, kilka drużyn w tym roku się o tym przekonało, są w życiowej formie, waleczni zawodnicy. W głębi serca chcę aby to Napoli przeszło dalej odsyłając do domu Londyńczykow, byłaby to dość duża niespodzianka, rozsądek mówi za Chelsea ale serce za Napoli, które będzie bardzo mocno chciało.

AC Milan - Arsenal Londyn :

Zapowiada się tutaj ciekawie, wysoka forma strzelecka Van Persiego, niepewna defensywa, polski bramkarz i pomocnicy którzy od czasu do czasu potrafią coś skleić, kontra Ibrahimović w wybornej formie, dobrzy skrzydłowi, ograna defensywa i bramkarz, który nie często ma wiele do roboty. Mimo że większą sympatią pałam do Arsenalu to stawiam tutaj na Milan, który może być czarnym koniem tego turnieju.

FC Basel - Bayern Monachium :

Myślę, że szwajcarom to co już ugrali wystarczy...wyeliminowanie naszpikowanego gwiazdami Manchasteru United, awans do 1/16 Ligi Mistrzów to nie lada osiągnięcie, stawiam na Bayern, chociaż i tak po powrocie do kraju piłkarze Baselu będą noszeni na rękach.

Bayer Leverkusen - FC Barcelona :

Nie spodziewam się ciekawego spotkania, raczej do jednej bramki 2-3 : 0 i pożegnanie się z pucharami przez piłkarzy z Leverkusen, zapewne znowu jeśli chodzi o posiadanie piłki Barca zdominuje rywali, ale jakiegoś wielkiego widowiska bym się nie spodziewał.

CSKA Moskwa - Real Madryt :

Tak jak napisałem wyżej, tylko w tym wypadku CSKA jest klubem z trochę niższej półki niż Leverkusen.

Zenit Sankt Petersburg - Benfica Lizbona :

Fajne losowanie dla jednych i drugich, pewnie żadna z tych drużyn nie spodziewała się, że już niebawem jedna z nich znajdzie się w ścisłej 8-ce Ligi Mistrzów, drużyny waleczne...Postawie na Benfice, choć nie jest to zdecydowany faworyt.

Olympique Marsylia - Inter Mediolan : Inter moim zdaniem strasznie zawodzi w tym sezonie, Marsylia może sprawić niespodziankę...jestem pewny, że teren Francuski nie będzie łatwy do zdobycia dla zawodników z Mediolanu, a jako, że piłka jaką gra Marsylia mi się podoba to głos oddaje na nich.

---------

Zapomniałem jeszcze coś na temat Wisły Kraków, więc proszę bardzo.

Wisła Kraków - Standard Liege : Wisła trafiła na drużynę dwie klasy słabszą od Sportingu Lizbona...Drużyna która niby trzyma się w czołówce ligi Belgijskiej ale do lidera wiele im brakuje, uważam jednak, że Belgia może okazać się trudnym terenem dla Wiślaków. Losowanie bardzo szczęśliwe dla Wisły Kraków otwiera się poważna szansa na 1/8 Ligi Europy!Oby podopieczni Moskala tego nie zmarnowali.

-------------------------

Pozwolę sobie zacytować wywiad z Jakubem Wawrzyniakiem :

"Na tym etapie losowania nie było słabych, zastanawianie się, z kim grać, z kim nie, pozbawione było sensu. Może były dwa, trzy zespoły porównywalne z nami, ale prawda jest taka, że każdy wygląda mocniej niż my. Możemy postarać się dużą niespodziankę, właściwie sensację, jeśli dobrze wyszkolonym technicznie Portugalczykom przeciwstawimy świetną dyspozycją, koncentracją i organizacją. Śmialiśmy się, że chcemy Manchester United, ale dopiero w finale. W tych rozgrywkach nie ma miejsca na kalkulację. Liga Europejska to lista drużyn bardzo wymagających - mówi Wawrzyniak.

- Patrząc na Sporting przypomina mi się od razu rosyjska historia z eliminacji do Ligi Europejskiej, kiedy nie byliśmy faworytem, a przeszliśmy Spartaka Moskwa. Tyle że sami nie dajemy sobie szansy. Mamy dziwny, przełomowy rok ze względu na Euro, także z tego powodu, że aż dwa polskie zespoły zagrają wiosną w Europie. I zamiast zacząć rundę rewanżową w styczniu, jak czołowe ligi, my zaczniemy grać dopiero w lutym. Trzeba to przemyśleć i przedyskutować, bo przecież zimy nie są już tak srogie, a stadiony z podgrzewanymi murawami nadają się do gry zaraz po nowym roku - kończy reprezentacyjny obrońca. "

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/103/#findComment-269179

• Urządzenie:  Windows

Nie chciało mi się omawiac wczorajszego meczu Bayernu i dzisiejszego meczu Dortmundu, ale widząc wpis Euza o Temacie Roku w Attitude User Awards 2011, po prostu nie mogłem go zawieść :P

Bayern - Koln

Bayern przez głupotę Riberiego już od ok. 30 minuty grał w 10 (dwie żółte kartki w praktycznie minutę zebrał, przez rzucanie się na rywala i niesportowe zachowanie). Mimo to gra praktycznie się nie zmieniła i Bayern dalej dyktował grę. Spokojna, bardzo przyjemna wygrana Bawarczyków. Z reguły tak jednostronne mecze mnie nudzą (nawet Bayernu), ale ten jakoś sprawiał mi dużo radości. Może to dlatego, że odbywał się w piątek :P?

Freiburg - BVB

Pierwsza połowa, mimo iż Dortmund prowadził po niej 2-1, to dawała mi nadzieję, że Freiburg urwie jakiś punkt. Niestety tak się nie stało, bo w drugiej połowie Borussia zagrała o wiele lepiej i strzeliła jeszcze dwa gole. Fantastyczny mecz zaliczył Robert, który strzelił dwa gole i zaliczył asystę. Kolejny bardzo dobry mecz w jego wykonaniu. Asystę zaliczył tu też Kuba Błaszczykowski, choć cała ta sytuacja była baaardzo kontrowersyjna i sam nie wiem, jak interpretują to dokładnie przepisy piłkarskie (zawodnik Freiburga podawał do tyłu, piłka odpiła się od zawodnika BVB i trafiła do Kuby, który był na spalonym; sędzie nic nie gwizdał, Kuba spokojnie podbiegł, podał do Gundogana, który miał pustą bramkę i gol).

Hitem tej kolejki było spotkanie Schalke i Werderu, które zakończyło się, aż 5-0 dla Schalke. 3 gole Raula ;) Wynik na pewno zaskakujący, bo obie drużyny są blisko siebie w tabeli, a tu taki wynik.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/103/#findComment-269492

Real Madryt vs FC Sevilla

Pierwsza połowa, mimo że zakończona wynikiem 3-0 rzecz jasna dla Realu, nie była taka jednostronna, dwie ładne parady...bramkarza królewskich, gdyby nie były tak wspaniałe to moglibyśmy mieć nawet remis, bo w głębi duszy kibicowałem jednak Sevilli. Trzeba wspomnieć też o wspaniałym uderzeniu z dystansu Cristiano Ronaldo, wpakowanym w bramkę rywali. W drugiej połowie królewscy jeszcze bardziej się rozpędzili...z czasem tak bardzo, że graczom Sevilli udało się strzelić bramkę honorową, mecz bez historii zakończyło się 6-2 dla Realu, mecz bez historii, ale przyznam, że Sevilla była za mało skuteczna, a w meczach z takim przeciwnikiem jak Real to się szybko mści.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/103/#findComment-269498

Wyróżnieni przez Eurosport:

Najlepszy zawodnik Ekstraklasy: Artiom Rudniew

Najbardziej wartościowy zawodnik: Sebastian Mila

Najlepszy trener: Orest Lenczyk

Najlepszy bramkarz: Dusan Kuciak

Najlepszy obrońca: Michał Żewłakow

Najlepszy pomocnik: Rafał Murawski

Najlepszy napastnik: Dudu Biton

Najlepszy obcokrajowiec: Miroslav Radović

Największe odkrycie: Rafał Wolski

Najlepszy mecz: Lech Poznań – Legia

Jedenastka rundy jesiennej: Kuciak – Celeban, Komorowski, Lisowski – Radović, Mila, Jodłowiec, Zieńczuk – Ljuboja, Biton, Rudniew

Jeżeli już mówimy o kompromitacjach, to jak nazwiemy, to że Eurosport wybrał na najlepszego obrońcę Michała Żewłakowa, by go nie dodać do jedenastki rundy? To samo z Rafałem Murawskim. Rudniew jako najlepszy piłkarz ligi? Nie zgadzam się, napastnikiem owszem najlepszym był (swoją drogą co tam robi Biton?) Ktoś to chyba robił po pijaku.

Co do naszych drużyn w Lidze Europejskiej, to oczywiście lepiej wylosowała Wisła Kraków, jednak martwię się o to, że powtórzy się Apoel, czyli wszyscy będą zajarani tym jak to łatwo trafili itp aż w końcu odpadną. Standard będzie trudno pokonać, w grupie stracił tylko jedną bramkę i ogólnie obstawiam właśnie Belgów. Legii baaaaardzo ciężko będzie przejść Sporting, serce jest za tymi pierwszymi, jednak rozum podpowiada mi tych drugich. W sumie ze Spartakiem też mieli nie mieć szans, a przeszli, ale...nie wiem.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/103/#findComment-269532

Całkiem nie dawno stało się coś co mogło przysporzyć wielu problemów Kamilowi Grosickiemu w Tureckim klubie z Sivassporu!

Ktoś założył konto na Facebooku w imieniu Kamila Grosickiego, podszywając się pod postać polskiego napastnika. Umieścił status w, którym napisał że jest zainteresowany przejściem do Galatasaray. :) Sytuacja trochę komiczna, ale czyżby "Grosik" dalej miał kłopoty? Oby nie, bo pamiętam co się działo gdy grał w Białymstoku. Całe szczęście napastnik szybko wypowiedział się na ten temat.

- Nie mam żadnych Facebooków ani innych tego typu rzeczy i w ogóle mnie to nie interesuje. Takie zabawy są dobre dla kobiet, a nie dla facetów... - mówi w rozmowie z Weszło.

Grosicki trzyma się z dala od portali społecznościowych. - Dlatego jak wyszła ta sprawa z moim fałszywym kontem, od razu wszystko zostało sprostowane i teraz już jest spokój - wyjaśnia.

;)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/103/#findComment-269932

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• IIL
      Chodzi o dochód z sprzedaży biletów. 
    • Nialler
      A właśnie o co chodzi z tym "largest arena gate"? Nie chodzi chyba o frekwencję? 
    • StuPH
      To je to! Matko kochana, tej soboty cofam się o 16 lat. Czas pisać promo na e-fed, a później odpalać serwer na sampie! A dobra jeszcze korki z matmy xD
    • HeymanGuy
    • StuPH
      Uwaga – mój post może być jak promo The Rocka podczas tej gali.* WWE na Netflixie póki co wpływa mega pozytywnie na mnie jako widza wrestlingu. Choć po latach przerwy, do bycia w miarę bieżąco wróciłem jakoś w 2019 r. (NXT się na to nie załapało), mniej więcej okresie gdy Eric Bischoff miał być dyrektorem wykonawczym SmackDown, ale prędko zastąpił go Bruce Prichard, a Bret Hart prezentował pas AEW podczas pierwszej edycji Double or Nothing (tak strzelam, może to zupełnie dwie różne części tamtego roku), to poza największymi galami raczej oglądałem skróty. W ostatnim czasie obejrzałem w całości noworoczne SmackDown, Raw i przed chwilą skończyłem NXT. Dobra koniec zachwytów, bo zaraz się okaże, że ostatniego SD już nie obejrzę… Nie wspominając dzisiejszym Collision xD. Żeby było jasne – z osób występujących w tym odcinku przed seansem znałem tylko młodego Pillmana, Tricka Williamsa, The Rocka i kojarzyłem jego córkę, choć gdy ta zaczęła się rządzić na zapleczu miałem małe WTF. A całkiem duże kiedy ogarnąłem, że jest GM NXT. Powiem wam, że jeszcze jakiś czas temu, gdybym już zdecydował się odpalić taką galę, to pewnie obejrzałbym jej dwie ostatnie walki. Dopiero niejako za pośrednictwem Tośki Storm stopniowo przekonywałem się do kobiecego wrestlingu w poważniejszym wydaniu (w moim łbie niepojętym było, że era Divas jest już dawno za nami, co dzięki wyżej wymienionej stopniowo się zmieniało. Ale spokojnie - gal od pana Rossy Ogawy jeszcze nie oglądałem xD). Dobrze się na to patrzyło. Wiadomo, trochę problem w odbiorze, bo w tych trzech pierwszych walkach żadnej z pań nie ogarniałem i nie miałem pojęcia, kto jest kim. Nie to co w dwóch kolejnych, gdzie w każdej z nich znałem po jednym typie! Promo The Rocka – kurwa, jestem fanem tego gościa od moich początków z wrestlingiem (no dobra, takich trochę późniejszych początków, kiedy poza Raw na ESC już czytałem o wrestlingu i oglądałem walki z poprzednich lat) i za każdym razem szukałbym pozytywów w jego pojawieniu się na gali (a pamiętam czasy kiedy jarałem się, że w 2009 r. dał jakieś promo via satellite z okazji X-lecia SmackDown), ale to niestety było lipne totalnie. Na początku gali kminił z córką, co przekazać publiczności… i mam wrażenie, że nic nie wykminił. Standardowe teksty The Rocka i to w słodkim, face-owym wydaniu (boli mnie fhuj, że po kapitalnym Final Bossie przeszliśmy do takiej wersji Rocka – oby to była jakaś zasłona dymna, której dotychczas nie kumam). Jego wizyta w NXT to fajna sprawa dla publiczności na miejscu, mogli go zobaczyć, strzelić stories na insta, ale w TV (necie) wypadło to słabo. Szkoda.   *w sumie po chuj w takim wydaniu, ale jest.  
  • Dodaj nową pozycję...