Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

No i mamy dwie drużyny w fazie pucharowej Ligi Europejskiej, czego się kompletnie nie spodziewałem. Mam nadzieję, że choć jednej z nich uda się awansować dalej, co będzie niemałym osiągnięciem.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/102/#findComment-268954

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

przyznam się, że wczoraj po pierwszej połowie przestalem ogladać Wisłę a jak zobaczyłem, że Fulham prowadzi 2-0 to stwierdziłem, że szkoda być martwym w pracy i się położyłem. Obudziłem się z godzinę później jak ojciec podkręcił TV na full kiedy świętowali w Krakowie awans Białej Gwiazdy. Przyznam się szczerze, że zaskoczyło mnie to, bo wydawało mi się niemożliwe, żeby Fulham nie wygrało u siebie. A jednak po raz kolejny okazało się , że piłka nożna jest nieprzewidywalna. Mam nadzieję, że na wiosne szczęśćie dopisze i będziemy mieli jeszcze okazje cieszyć się z wystepów polskich drużyn w europie.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/102/#findComment-268979

Niesamowite! Nawet nie zdecydowałem się na oglądanie meczu, bo wszystko wydawało się być pozamiatane, a tu taka niespodzianka. Cuda w piłce się zdarzają. Wiślacy muszą wysłać Duńczykom laurki z podziękowaniami, ale ich zasług też nie wolno umniejszać. Wygrali z trzecią siłą Eredivisie. Twente co prawda miało już awans, ale - nie licząc obsady bramki - wyszli w silnym składzie. Żałuję tylko, że taki los spotkał Fulham. Kolejna po zespołach z Manchesteru angielska drużyna, która żegna się z rozgrywkami europejskimi, a dzisiaj ich los może podzielić Tottenham i Birmingham. Kogo Wisła i Legia nie wylosują to awans z grupy jest sporym osiągnięciem.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/102/#findComment-268982

Twente co prawda miało już awans, ale - nie licząc obsady bramki - wyszli w silnym składzie.

czy ja wiem. oni mają dość mocną kadrę ale zagrali bez wszystkich najważniejszych zawodników, bo czekają ich teraz mecze z potentatami Eredivisie więc nieumniejszając wiślaką nie mieli przed sobą tak mocnego Twente jak w pierwszym meczu

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/102/#findComment-268984

Dla mnie najważniejszy jest fakt, że wreszcie dwie drużyny zagrają w kolejnej fazie, bo przełoży się to na punkty do rankingu. Fajnie jakby którejś udało się awansować, ale będzie to cholernie trudne zadanie biorąc pod uwagę jacy czekają na nich przeciwnicy. Jeżeli co rok jakaś drużyna będzie wychodzić z grupy LE to myślę, że za jakiś czas wreszcie uda się też awansować do LM bo i przeciwnik na tej drodze może być łatwiejszy.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/102/#findComment-268985

ja właśnie mialem to siadając do meczu. Ze nawet jak nie awansują a wygrają to będą te punkty. ale po bramce garguły się nastawiłem na zwycięstwo. wyrównująca bramka mnie położyła. Ciekawe jakie drużyny będą w Polsce na wiosne. Na któryś z Manchasterów sam bym się chętnie wybrał.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/102/#findComment-268986

oni mają dość mocną kadrę ale zagrali bez wszystkich najważniejszych zawodników

Janko, Landzaat, de Jong, Janssen, Bajrami, Chadli, od 45' grał John - to są właśnie ci najważniejsi zawodnicy. Może nie wszyscy co mecz wychodzą w pierwszym składzie, ale jest to ich siła w ofensywie. Zabrakło filarów obrony, to fakt, ale przystąpili do meczu w silnym składzie.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/102/#findComment-268989

ale braki w obronie były aż nadto widoczne na samym początku meczu. Z resztą sama ofensywa na początku też nie była mocną stroną. Przyomnę wpadkę Diaza z bodajże 2 minucie i tpo, że bodajże Janko tego nie wykorzystał.
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/102/#findComment-268993

Wiślacy muszą wysłać Duńczykom laurki z podziękowaniam

Laurki ? Na kolanach do Odense :) Wisła zagrała wystarczająco dobrze by wygrać z Twente, ładnie czy nie i tak cały mecz znalazł się w cieniu bramki nożycami, w doliczonym czasie duńczycy strzelają gola i doprowadzają do remisu, chyba za Wisłą się ktoś u góry wstawił.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/102/#findComment-268996

Laurki ? Na kolanach do Odense :)

Na razie musi wystarczyć oficjalne pismo z podziękowaniami. :)

ale braki w obronie były aż nadto widoczne na samym początku meczu. Z resztą sama ofensywa na początku też nie była mocną stroną. Przyomnę wpadkę Diaza z bodajże 2 minucie i tpo, że bodajże Janko tego nie wykorzystał.

To samo można powiedzieć o obronie Wisły, która w takim zestawieniu zagrała pierwszy raz w tym sezonie.

Co by nie mówić, awans jest i z tego należy się cieszyć. Euforia na stadionie po ogłoszeniu wyniku z Anglii nie do zapomnienia. Uczucie porównywalne z fetowaniem mistrzostwa. :-)

Nie da się nie wspomnieć o skompromitowanym plebiscycie "Piłki Nożnej", która wybrała najlepszą drużyną roku warszawską Legię.. Drugi raz z kolei zrobili z siebie idiotów.. :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/102/#findComment-269019

Nie da się nie wspomnieć o skompromitowanym plebiscycie "Piłki Nożnej", która wybrała najlepszą drużyną roku warszawską Legię.. Drugi raz z kolei zrobili z siebie idiotów.. :twisted:

Ach ta nienawiść Wiślaków do Legii i nawzajem(żeby nie było, jestem z Gdańska, a więc trzymam stronę Wisły). Jednak tutaj chcę być obiektywny i to dobrze, że akurat Legia wygrała ten plebiscyt. Miała podobne mecze do tych Lecha, może nie aż tak emocjonujące, ale jednak. Jeżeli chodzi Tobie o Śląsk to sądzę, że pozycja w Ekstraklasie nie wystarczy. Mało tego Legia jest druga, a w dodatku wciąż gra w pucharach. To tyle na ten temat.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/102/#findComment-269020

• Urządzenie:  Windows

@NalepRKO, zauważ tylko, że to jest plebiscyt za cały rok, a nie za ostatnie parę miesięcy.

Mnie niesamowicie ciekawi losowanie i na to na kogo wpadną nasze drużyny. Szczerze mówiąc, chciałbym, żebyśmy trafili na oba Manchestery.

Wątpię, aby grały one w swoich najmocniejszych składach, bo za ligę mają większą kasę, więc byłaby szansa powalczyć. A takie wyeliminowanie którejś z tych z drużyn spowodowałby, że znów zrobiłoby się głośno o naszej drużynie. A czy ktoś pamiętałby, albo wiedziałby, że grali z rezerwami? Wynik idzie w świat i to się liczy.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/102/#findComment-269022

• Reputacja:   2
  • Urządzenie:  Android

Ja nadal nie ogarniam jak Wisła wyszła z tej grupy. Jako fan Legii Warszawa, jednak im gratuluje i fajnie, że będziemy mieli dwie drużyny dalej...Chciałbym, żeby Legia nie trafiła w 1/16 na któryś z Manchesterów, bo nie dość, że ceny biletów będą spore, to i o nie będzie ciężko. Ja jak Skorża chciałbym drużynę, którą będzie można ograć.

Nie da się nie wspomnieć o skompromitowanym plebiscycie "Piłki Nożnej", która wybrała najlepszą drużyną roku warszawską Legię.. Drugi raz z kolei zrobili z siebie idiotów..

Nie zrobili z siebie idiotów. Legia oprócz meczów z PSV wygrała z każdą drużyną, z którymi grała w Lidze Europy i pokazywała bardzo dobrą piłkę...i nawet potrafiła wygrać na wyjeździe, co średnio wypadało Wiśle. Ojechała ruski Spartak, który miał aspiracje dojść daleko w LE, albo z Rapidem, z którym to Śląsk - druga z nominowanych drużyn - sobie nie poradził. Do tego doszedł zdobyty Puchar Polski w maju, więc kompromitacją "Piłki Nożnej" to nie jest.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/102/#findComment-269028

Nie da się nie wspomnieć o skompromitowanym plebiscycie "Piłki Nożnej", która wybrała najlepszą drużyną roku warszawską Legię.. Drugi raz z kolei zrobili z siebie idiotów..

Nie zrobili z siebie idiotów. Legia oprócz meczów z PSV wygrała z każdą drużyną, z którymi grała w Lidze Europy i pokazywała bardzo dobrą piłkę...i nawet potrafiła wygrać na wyjeździe, co średnio wypadało Wiśle. Ojechała ruski Spartak, który miał aspiracje dojść daleko w LE, albo z Rapidem, z którym to Śląsk - druga z nominowanych drużyn - sobie nie poradził. Do tego doszedł zdobyty Puchar Polski w maju, więc kompromitacją "Piłki Nożnej" to nie jest.

1) Jak już wspomniał maly, liczy się cały rok i osiągnięcia na przestrzeni 12 miesięcy, a nie ładna gra od sierpnia do grudnia. Nie mów hop, bo Legia ma dziś mecz i jeszcze wyjdzie tak, że będzie mieć tyle samo zwycięstw, co Wisła. :)

2) Wisła pokonała Apoel, który nie miał aspiracji dojść daleko w LE, natomiast awansował do fazy pucharowej Ligi Mistrzów. :)) Trochę się więc zapędziłeś.. :)

3) Na przestrzeni całego roku Śląsk jest drużyną lepszą i regularniejszą, biorąc pod uwagę oczekiwania wobec obu drużyn.

4) Samo to, że nie wstrzymali się z plebiscytem do zakończenia wszystkich rozgrywek kompromituje ten tygodnik, bo na tą chwilę Wisła osiągnięciami bije Legię, ale tam u was ponoć Puchar Polski ma większe znaczenie od mistrzostwa, hehe.. :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/102/#findComment-269038

Powiedzmy sobie szczerze, że wszystkie 3 drużyny mają bardzo wyrównany rok za sobą i ich szanse na wygranie takiego plebiscytu oceniałbym bardzo podobnie, ale po kolei:

Jeżeli chodzi o Ekstraklasę to biorąc pod uwagę rok kalendarzowy zdecydowanie najlepszy jest Śląsk, a Wisła ma nad Legią tylko jeden punkt przewagi, więc nie przesadzałbym z tym oczernianiem Legii, że dobrze grają tylko o sierpnia, bo Wisła w przeciągu roku też tuła te punkty dość powoli. Jeżeli chodzi o europejskie puchary to wygranie jednego meczu z APOELem nie uważam za żaden sukces skoro w drugim meczu przewaga tych drugich była tak nieprawdopodobna, że do tej pory się dziwie jak to możliwe, że strzelili tylko 2 bramki. Później faza grupowa i wiele czynników, które pomogły Wiśle i których nie warto omawiać, bo każdy je zna. Legia natomiast potrafiła wyeliminować Gaziantepspor i później w świetnym stylu Spartak, a w samej fazie grupowej zapewniła sobie awans na dwie kolejki przed końcem, więc jak najbardziej należy im się szacunek. Śląsk od początku w pucharach zawodził i kiedy szczęście się skończyło to przygoda też się skończyła. Jak dla mnie cały czas po takich analizach jest dość wyrównana stawka, bo Śląsk miał przewagę w lidze, a Legia i Wisła w pucharach, bo co by nie mówić zwycięstwa nad Twente czy Fulham mimo niepełnych składów też coś znaczą. Skoro więc cały czas jest wyrównana stawka to czemu np. nie bierze się pod uwagę tego, że Legia dodatkowo zdobyła Puchar Polski ? Legia przez cały rok była cały czas na równym poziomie zarówno na krajowym podwórku jak i w pucharach i mimo, że sam za tą drużyną nie przepadam to jak dla mnie o wiele bardziej zasłużyli na nagrodę niż Śląsk(przewaga 11 punktów nad Legią w lidze to za mało) i bardziej niż Wisła(Biała Gwiazda miała za rok 2011 tylko 1 punkt przewagi nad Legią, a w pucharach zarówno tym krajowym jak i europejskim wypadła gorzej).

Sam nie wiem czemu się wziąłem za taką analizę, bo Legia też nie podchodziła mi pod taką nagrodę, ale suche fakty są takie, a nie inne.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/102/#findComment-269040

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• StuPH
      Uwaga – mój post może być jak promo The Rocka podczas tej gali.* WWE na Netflixie póki co wpływa mega pozytywnie na mnie jako widza wrestlingu. Choć po latach przerwy, do bycia w miarę bieżąco wróciłem jakoś w 2019 r. (NXT się na to nie załapało), mniej więcej okresie gdy Eric Bischoff miał być dyrektorem wykonawczym SmackDown, ale prędko zastąpił go Bruce Prichard, a Bret Hart prezentował pas AEW podczas pierwszej edycji Double or Nothing (tak strzelam, może to zupełnie dwie różne części tamtego roku), to poza największymi galami raczej oglądałem skróty. W ostatnim czasie obejrzałem w całości noworoczne SmackDown, Raw i przed chwilą skończyłem NXT. Dobra koniec zachwytów, bo zaraz się okaże, że ostatniego SD już nie obejrzę… Nie wspominając dzisiejszym Collision xD. Żeby było jasne – z osób występujących w tym odcinku przed seansem znałem tylko młodego Pillmana, Tricka Williamsa, The Rocka i kojarzyłem jego córkę, choć gdy ta zaczęła się rządzić na zapleczu miałem małe WTF. A całkiem duże kiedy ogarnąłem, że jest GM NXT. Powiem wam, że jeszcze jakiś czas temu, gdybym już zdecydował się odpalić taką galę, to pewnie obejrzałbym jej dwie ostatnie walki. Dopiero niejako za pośrednictwem Tośki Storm stopniowo przekonywałem się do kobiecego wrestlingu w poważniejszym wydaniu (w moim łbie niepojętym było, że era Divas jest już dawno za nami, co dzięki wyżej wymienionej stopniowo się zmieniało. Ale spokojnie - gal od pana Rossy Ogawy jeszcze nie oglądałem xD). Dobrze się na to patrzyło. Wiadomo, trochę problem w odbiorze, bo w tych trzech pierwszych walkach żadnej z pań nie ogarniałem i nie miałem pojęcia, kto jest kim. Nie to co w dwóch kolejnych, gdzie w każdej z nich znałem po jednym typie! Promo The Rocka – kurwa, jestem fanem tego gościa od moich początków z wrestlingiem (no dobra, takich trochę późniejszych początków, kiedy poza Raw na ESC już czytałem o wrestlingu i oglądałem walki z poprzednich lat) i za każdym razem szukałbym pozytywów w jego pojawieniu się na gali (a pamiętam czasy kiedy jarałem się, że w 2009 r. dał jakieś promo via satellite z okazji X-lecia SmackDown), ale to niestety było lipne totalnie. Na początku gali kminił z córką, co przekazać publiczności… i mam wrażenie, że nic nie wykminił. Standardowe teksty The Rocka i to w słodkim, face-owym wydaniu (boli mnie fhuj, że po kapitalnym Final Bossie przeszliśmy do takiej wersji Rocka – oby to była jakaś zasłona dymna, której dotychczas nie kumam). Jego wizyta w NXT to fajna sprawa dla publiczności na miejscu, mogli go zobaczyć, strzelić stories na insta, ale w TV (necie) wypadło to słabo. Szkoda.   *w sumie po chuj w takim wydaniu, ale jest.  
    • IIL
      @SinMaker pamiętasz może jaki był link do forum PWZ?
    • SinMaker
    • PpW
      Kochasz hardkorowy wrestling? To pokochasz hardkorowe strzelanie! 🔫🔥 Fanatycy, razem z PM Shooter przygotowaliśmy dla was mega mocny DEAL - bilet na galę PpW: Gruba Przesada = 7% ZNIŻKI NA STRZELANIE 🤩🤯 Żeby skorzystać z promocji, wystarczy że pokażecie swój bilet na PpW, dokonując rezerwacji na recepcji w PM Shooter 👊 Przygotujcie swoje bilety i widzimy się na Krakowiaków 80A! 🫡🔥 Przeczytaj na fanpage.
    • IIL
      @GGGGG9707 , belgijskie BZW zrobi galę w Brukseli dzień przed Raw: Potwierdzono udział Trent Seven i MAO oraz dmuchanej lali z DDT
  • Dodaj nową pozycję...