Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

A według mnie robienie halo z powodu alkoholu to przesada, zwłaszcza, gdy jest to już po zgrupowaniu.

Dla przykładu w takich Niemczech często można zobaczyć piłkarzy przy piwie (np. Oktoberfest i zawodnicy Bayernu) i nie ma z tym żadnego problemu.

No, ale nie zmienia to faktu, że jeśli Smuda dał zakaz picia, to teraz powinien wyciągnąć z tego wnioski, a nie tak jak z Peszką któremu przebaczył.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/10/#findComment-209321

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

Czytałem dziś w internecie o kolejnym wybryku kadrowiczów. Rzekomo swoje nieeleganckie zachowanie w samolocie prezentowali Boruc z Żewłakowem. Do tego ( a jakby inaczej!) alkohol i mawia się o zawieszeniu na następny mecz.

Ja osobiście uważam, że granie w koszulce z orzełkiem na piersi to zaszczyt i przywilej, a nie okazja do spotkania się z kolegami grającymi w Niemczech czy w Grecji. Może jestem idealistą, ale dla mnie kadra znaczy wiele. Na miejscu Smudy powywalałbym z miejsca jednego z drugim ( Żewłakow? Kapitan... Rekord występów... Wstyd!). Rozumiem, że byłby problem z obsadzeniem miejsc. Nie zmienia to jednak faktu, ze na zjeździe kadry obowiązują pewne normy etyczne.

Zgadzam się z tobą.

Gra w reprezentacji to powinien być powód do dumy,a nie okazja do napicia się.

Nie patrzeć na to,że to pan Żewłakow tylko dać mu jakąś karę.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/10/#findComment-209339

Hercules Alicante 1 - 3 Real Madryt

Po golu Trezegueta przestraszyłem się, że Real skończy tak jak Barca, bo faktycznie wyglądało to nieciekawie. To znaczy Królewscy cisnęli jak zawsze, ale też wróciła dawna nieskuteczność, w dodatku Hercules stosował bardzo intensywny pressing. Było parę okazji, m.in. Higuaina, ale niewykorzystanych. Na szczęście po przerwie się rozkręcili i strzelili w pełni zasłużone 3 gole. Ogólnie przewaga była wszędzie : posiadanie chyba coś koło 30-70, a w strzałach - uwaga - 2 do 22.

Gospodarze właściwie liczyli tylko na kontry.

Na pochwały zasługuje Ronaldo, który zaliczył kolejne 2 gole i miał wielki udział w trzecim, Di Maria z kolejną bramką, oraz Marcelo, który pokazał mnóstwo świetnych dryblingów i rajdów. Powoli zaczynam wierzyć, że to może być nowy Roberto Carlos. Benzema się trochę zrehabilitował za żałosną postawę w meczu z Murcią i miał wielki udział w dwóch bramkach.

No cóż, są trzy punkty i fotel lidera na kolejny tydzień. Teraz trzeba myśleć o Milanie i zapewnieniu sobie już miejsca w 1/8 LM :)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/10/#findComment-209365

W największym szlagierze tego weekendu Juventus(bez Buffona, Chielliniego, Krasica i kilku innych) po niezłym meczu pokonał Milan 2:1 i zaczyna mi się to coraz bardziej podobać, bo widać, że gra z meczu na mecz jest coraz lepsza, a co najważniejsze jest regularnie. Szkoda, że Chiellini nabawił się urazu i mam nadzieje, że to nic poważnego, bo w trakcie meczu wypadł jeszcze De Ceglie, więc obrona się trochę posypała(kontuzje wyłapał też Martinez).

W Hiszpanii trochę wieje nudą. Znów sezon całkowicie zdominowany przez dwie drużyny. Real gra bardzo dobrze na tle słabszych drużyn ligowych i prezentuje się lepiej od Barcelony(chociaż akurat dzisiaj prowadzą już z Sevilla 4:0) i ciekawe jak wypadną w derbach Madrytu.

W Polsce cały czas ciekawie, swoje w tej kolejce zrobiła Jaga i Korona, a jutro dwa arcyciekawe mecze, szczególnie będę spoglądać na wynik z Warszawy i mam nadzieje, że chłopcy z Zabrza wywalczą choćby punkt.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/10/#findComment-209372

Powiem krótko: FORZA AC MILAN!
https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/10/#findComment-209373

A mnie oczywiście cieszy wygrana Bayernu nad Freiburgiem 4-2.

Bayern ma duże kłopoty z kontuzjami, ale już od początku tej sytuacji uznałem to za plus, bo trener jest zmuszony dawać szansę innym (a van Gaal raczej rzadko to robi).

No i mecz z Freiburgiem to praktycznie popis zmienników, bo gole strzelali: Demichelis, Gomez, Tymoszczuk i Kroos, a Pranjic zaliczył aż 3 asysty.

Ogólnie można by dalej narzekać, że Bayern gra wolny i nudny futbol, ale ja na to nie patrzę, bo liczy się wygrana, a teraz czas na mecz z Cluj, który może dać nam pewny awans dalej w LM.

Jutro czeka nas jeszcze jeden, bardzo ciekawy mecz, mianowicie Mainz vs Dortmund, czyli lider z wiceliderem. Dodatkowym smaczkiem jest to, że obie drużyny przegrały swoje mecze pucharowe, a więc każdemu będzie szczególnie zależeć na tym, by pokazać, że był to tylko wypadek przy pracy, a nie jakiś większy kryzys.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/10/#findComment-209376

utro czeka nas jeszcze jeden, bardzo ciekawy mecz, mianowicie Mainz vs Dortmund

Również czekam na to spotkanie, z wielkimi emocjami sobie je obejrzę. Niezależnie od wyniku, liczę na dobrą grę Mainz jak i borrusi która ostatnio nie pokazała się z dobrej strony, powiem więcej mocno zawiodła.

Co do meczu Bayernu cieszy fakt zdobytych czterech bramek, szczególnie podoba mi się gra toniego krosa który jest równie wielkim zaskoczeniem jak miller. Widac gomez z meczu na mecz cały czas nabiera rozpędu.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/10/#findComment-209381

No z tym Gomezem to bym nie przesadzał, bo do formy ze Stuttgartu brakuje mu baaaaardzo dużo. Może i patrząc na statystyki ma najwięcej goli z Bayernu, ale gra bardzo słabo, praktycznie cały mecz stoi gdzieś z przodu, a kontaktów z piłką ma tylko parę z czego większość to straty.

Gole strzela w sumie przez dobre ustawienie się i znalezienie w odpowiednim miejscu, w odpowiednim czasie.

Co do Kroosa, to on był już wcześniej objawieniem niż Muller, bo w tamtym roku bardzo dobrze grał w Leverkusen na wypożyczeniu. W Bayernie nie gra jeszcze tego co tam, ale zaczyna mu się powodzić coraz lepiej.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/10/#findComment-209392

No i Brest liderem Ligue 1 :oops: !!

Generalnie bardzo ciekawe wyniki w lidze francuskiej po sobotniej kolejce. Wreszcie wygrywa Lorient, Nancy pokazuje, że na wyjeździe jest nie do ogrania, Auxerre łatwo radzi sobie z Niceą, Toulouse traci niepotrzebnie 2 punkty ze słabym RCL i po wielkim fuksie Lyonowi udaje się wynieść 3 punkty po meczu z Sochaux.

A dziś rozegrane zostaną jeszcze bardzo dobrze mecze:

Monaco - Bordeaux - mój typ 0-2

Valenciennes - Lille - mój typ 1-0

Montpellier - PSG - mój typ 3-1

Na fotel lidera strzelców, na kolana Payeta wbił się El Arabi i obaj mają na koncie po 8 trafień - Just 2 Sweet :)

Po za ligą francuską gratulacje dla mojej Barcy, dla Juve za miłe zaskoczenie, oraz wyrazy współczucia dla Valencii, która nie potrafiła sobie poradzić z grającą w 10 Zaragozą.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/10/#findComment-209404

wyrazy współczucia dla Valencii, która nie potrafiła sobie poradzić z grającą w 10 Zaragozą.

Pewnego dnia oglądałem program Cafe Futbol na Polsacie Sport (czy tam Polsacie Futbol :D) i usłyszałem ciekawą wypowiedź trenera Bakero, który gościł w tym programie. Nie pamiętam niestety tej sytuacji, ale było podobnie jak w tym przypadku - zespół, który stracił jednego zawodnika poradził sobie z drużyną w pełnym składzie. Jose Maria Bakero stwierdził, że to go ani trochę nie dziwi, wręcz jest to dla niego normalne, że 11-osobowa drużyna przegrywa z 10-osobową. Dodał, że zespół ze wszystkimi zawodnikami w składzie gra pod presją, a zespół bez jednego gracza nie mając nic do stracenia stara się pokrzyżować szyki rywalom... Przyznam, że nieco zaskoczyła mnie ta wypowiedź. Ktokolwiek, kto oglądał ten program i twierdzi, że coś przekręciłem proszę mnie poprawić, ale wyglądało to mniej więcej tak. Co o tym sądzicie? Może jest w tym trochę prawdy, ale w takim wypadku karanie czerwoną kartką mijałoby się z celem. Czy byłoby to wzmocnienie dla zespołu?!

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/10/#findComment-209405

Co w tym dziwnego? To wszystko zależy od psychiki. Jeśli zawodnicy grający z przewagą poczują się przez to zbyt pewnie, a osłabiona pomyśli, że nie ma nic do stracenia, to takie rzeczy mogą się zdarzyć.

Po prostu czerowna kartka to kara, ale rywal musi umieć to wykorzystać.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/10/#findComment-209407

Wczoraj odbyły się derby Dolnego Śląska.

Zagłębie Lubin przegrało na wyjeździe ze Śląskiem 1:3.

Ciężko mi to pisać(jestem kibicem ZL),ale Wrocławianie byli zdecydowanie lepsi.

Pokazali klasę i zasłużenie wygrali.Tworzyli dużo okazji podbramkowych istrzelili trzy bramki.

Barca pewnie pokonała Sevillę aż 5:0.

Był to prawdziwy koncert gry Dumy Katalonii.

Goście nie mieli nic do powiedzenia.

Cieszy się,że David Villa w końcu się przełamał wpisując się na listę strzelców dwa raz,podobnie jak Messi.Jedną bramkę dorzucił Alves.

:)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/10/#findComment-209411

Wczorajszego meczu Milan - Juventus nie oglądałem z ważnych przyczyn. Wynik pokazuje, a relacja uświadamia w tym, że dobrze, że tak się stało - po co dostawać dwa mentalne policzki. Czemu? Wg. relacji Milan był stroną dominującą. Problemy w defensywie ( niech trener coś z tym zrobi - można zaobserwować to od jakiegoś czasu) spowodowały utratę dwóch goli. Kontaktowe trafienie Ibry Wibry zamknęło wynik spotkania.

Sytuacja Milanu w lidze bardzo się skomplikowała. Lazio, z wygodnych dwóch punktów może uciec na 5. Przegonić nas może Inter. Juve rośnie w siłę. Nie jest dobrze mości panowie. A przecież już wkrótce mecz umożliwiający nawiązanie walki o pierwsze miejsce z Realem ( które to wydaje się być nierealne, chociaż - kibiców ACM buduje częsta nieskuteczność - a przecież Ajax czy Auxerre nie śpi).

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/10/#findComment-209423

Kilka minut temu skończyło się spotkanie:Newcastle United vs Sunderland.

Sroki wygrały 5:1.Goście nie pokazali nic,oprócz brzydkich fauli.Darren Bent nie istniał,mimo iż strzelił jedyną bramkę dla swojego zespołu.

Świetny mecz rozegrał Kevin Nolan,który ustrzelił hat-tricka. :)

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/10/#findComment-209440

Wstyd. Wstyd i jeszcze raz wstyd. Tymi słowami można opisać wczorajszą interwencję ochrony która spierdalała w krzaki po czym kibice Wisły i Lecha okładali się, sanitariuszy którzy potrzebowali 5 minut na dojazd, kompromitacja. Pozostaje się modlić, żeby nam Euro odebrali...

[ Dodano: 2010-11-03, 07:00 ]

Bursaspor - Manchester Utd 0:3

Nie powiem, wynik zdecydowanie cieszy. Niby na spacerku, bez zbędnego forsowania a trzy bramki wpadły - i to nie brzydkie. Serce rośnie patrząc na rozwój młodych Diabłów - Rafael, Bebe i Obertan, to im dzisiaj Manchester zawdzięcza zwycięstwo. Brazylijczyk znów pokazuje, że mimo młodego wieku już wygrał rywalizacje na swojej flance i kto wie, być może zawita wkrótce do swojej reprezentacji? Obertan IMO jest nie gorszy niż Nani, lecz dostaje mniej szans no i znacznie krócej przebywa w Anglii. Myślę, że w przyszłości będzie podstawowym skrzydłowym. Bardzo cieszy również bramka Bebe, który pokazuje, że scouting Man UTD nadal jest najlepszy na świecie i potrafi znaleźć talent "znikąd". Jedynym mankamentem dzisiejszego spotkania jest gra Berbatova... Przez większość czasu nie widoczny. Jak dostał dobre podanie, to zamiast huknąć z pierwszej zwolnił akcje i w swoim stylu poczekał na obrońce, po czym sknocił. Po meczu z Liverpoolem wrócił do formy z poprzedniego sezonu, w ten sposób to on uznania kibiców nigdy w pełni nie zyska.

https://forum.wrestling.pl/topic/21767-pilka-no%C5%BCna-dyskusja-og%C3%B3lna/page/10/#findComment-209534

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• Mr_Hardy
      Oto poprawiony tekst z uwzględnieniem interpunkcji: Nie ma to jak zacząć dzień od dobrego wrestlingu. Na początek Collision – walka o pas TNT. Panowie wykręcili świetną walkę. Daniel wygrywa w ostatniej chwili przed upływem czasu. Jeff Jarrett bez problemu pokonał Aarona Solo, który z tymi kucykami, czy jak to się nazywa, przypomina Pinkiego Sancheza. Nie no, te kurtki Rusha i Actiona są beznadziejne. Te giga kolce źle wyglądają, ale połączenie ich w tag team było dobrym pomysłem, lecz nie dawałbym im pasów. Co, jeśli Rush znowu po raz setny ogłosi zakończenie kariery? 🤣 Uuu, mocne słowa Hangamana w kierunku Danielsa. Fajny segment. Bardzo dobrze, że Lio z Actionem odpłacili się Dante za to, że przez niego przegrali. W tym konflikcie jestem po stronie Rusha i Actiona, mimo że bracia Martin mają po swojej stronie Leilę Gray😍. Solidna tygodniówka, nie ma co tu się więcej rozpisywać. Jeszcze co do Copelanda – mam nadzieję, że już więcej nie popełni takiej głupoty, jaką zrobił, rozwalając nogę. Mógł wtedy zrobić zwykłego splasha. Po cholerę ten gówno ekran na barierkach? Już myślałem, że się tego pozbyli, a znowu to montują. Strata pieniędzy na niepotrzebną rzecz w wrestlingu.
    • Mr_Hardy
      TNA AEW łatwo na bieżąco śledzić. Do tych dwóch chciałbym STARDOM, MARIGOLD I TJPW. W 2024 średnio wychodziło mi oglądanie regularne tych 3 japońskich federacji ponieważ mają dużo eventów i wystarczy 2-3 dni czegoś nie obejrzeć i robi się sporo do oglądania np. w STARDOM miewałem 3 miesiące zaległości. Dwukrotnie próbowałem nadrabiać i ni uja nie ma to sensu. Oprócz tych 5 federacji to pewnie będę oglądał sporadycznie jakieś pojedyncze gale.
    • CzaQ
      Zgadza się, jedziesz dalej.
    • MattDevitto
      Nowy rok, nowe postanowienia to i może jakieś nowe fedki, które każdy z nas chce oglądać. Warto się zastanowić, szczególnie, że obecnego wrs jest bardzo dużo do ogarnięcia. Z roku na rok też czasu jakby mniej do śledzenia tego wszystkiego. Stąd też tradycyjnie w styczniu przybywam do was z pytaniem:  ile fedek zamierzacie oglądać w 2025? Oczywiście oprócz ich wymienienia, napiszcie też co będziecie śledzić na bieżąco, z jakiej fedki np. rezygnujecie etc. Można też dodać jakieś federacje retro - choćby LU, macie jak zawsze pełną dowolność Poniżej dodaję link do tematu sprzed 12 miesięcy:
    • -Raven-
      Poza tym, całkiem sprytnie to rozgrywają, bo niby w tej walce Szefów żadne Bloodline nie może interweniować, ale Jokerem jest tu Drew, który może pomóc Soliście. Niby teoretycznie wiadomo, że Romek powinien ogarnąć, ale zawsze pozostaje ten element niepewności. Po drugie, bez sensu jest kończyć tak duży feud na zwykłej tygodniówce (a wygrana Rzymskiego to by było game over), co jeszcze bardziej zwiększa szanse Sikacza.   Oby nie, bo Stratna może w takim wypadku długo się pasem nie nacieszyć, a szkoda by było.
  • Dodaj nową pozycję...