Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   291
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Jasny

Bardzo bym tego chciał i mam nadzieję że się uda ale będzie bardzo ciężko. Szwecja chyba wreszcie się obudziła (chyba że to Ukraina wczoraj zawaliła mecz). No ale zależy też jak nasi zagrają. Jak na początku meczu i w drugiej połowie to będzie fajny wyrównany mecz a jak będzie piłka odskakiwała i podania będą za mocne jak w pierwszej połowie to nic z tego nie będzie (teoretycznie nie powinien drugi mecz z rzędu im nie wyjść). Wczoraj gdyby nie Grabara to byśmy co najwyżej o meczu towarzyskim mówili bo po ciosie na 1-2 po 70 minucie byśmy się nie pozbierali. Przede wszystkim obrona musi szczelnie zagrać bo to, że coś strzelimy to pewne, zwłaszcza że Szwecja obrony jakiejś niesamowitej nie ma, atak mają mocny. Szwecję widzę na podobnym poziomie co Japonię na którą trafiamy na Mundialu w przypadku awansu także jeśli wygramy we wtorek to mamy szansę wyjść z grupy.

• Lubię to 1

• Reputacja:   1 454
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

1 godzinę temu, GGGGG9707 napisał(a):

Wczoraj gdyby nie Grabara to byśmy co najwyżej o meczu towarzyskim mówili bo po ciosie na 1-2 po 70 minucie byśmy się nie pozbierali.

Raczej jeszcze wcześniej, kiedy Albania nie wykorzystała setki na 2-0:D

Ciekawostka na dziś - ostatni raz ze Szwecją u nich wygraliśmy w 1930 roku!

• Dzięki 1

...

• Reputacja:   1 454
  • Urządzenie:  Windows

Jak tam nastroje? Emocje już opadły? Teraz jak naszych nie ma na mundialu to tę fazę grupową można sobie darować na starcie przy tej liczbie meczów:D

...

• Reputacja:   385
  • Urządzenie:  iPhone

Odnośnie wczorajszego Barcelona Atletico w LM słów kilka…

Przyznać trzeba że serducho zostawili w tym meczu, do momentu czerwonej Cubarsiego wcale tak źle nie grali, a to że z przodu nie było do tej pory skuteczności albo Musso znowu miał dzień konia przeciwko Barcy to już inna sprawa. 

Yamal jest nie z tej planety, ale czasem mam wrażenie że stara się za bardzo na siłę, za bardzo sam. Z jednej strony dobrze że próbuje i nie boi się brać na siebie odpowiedzialności ale z drugiej gdzie jest stara szkoła, która go trochę powinna ostudzić w tak ważnym meczu pod tym względem? Za Puyola, Xaviego i Iniesty by to nie przeszło, a nie wyobrażam sobie Raphinhi czy Lewego opieprzającego Lamina za to. 

Nie zgodzę się z zarzutem że Simeone zjadł Flicka taktycznie, ani jeden ani drugi nie mogli przewidzieć ani tego czerwa ani tym bardziej bramki bezpośredniej z tego wolnego (choć patrząc na poprzednie lata Barcy w LM można by polemizować). Jak dla mnie to sędzia dał się trochę nabrać na ten kontakt Simeone, a Cuba też się dał wpuścić w pułapkę. W powtórkach widać jak ciągnie nogę obrońcy szukając kontaktu. Bardziej doświadczony obrońca nie dał by się tu podpuścić. 

Ale piłkarzom Atletico pozwolono już grać bardziej agresywnie, obrońcy to jedno ale Koke powinien wylecieć z boiska tak samo. Sytuacja z podaniem od Musso i ręka Le Normanda też mocno dyskusyjna, i te drobne irytujące faule z których nic nie ma, tylko bezsensowne przerywanie gry. 

Zatem czy ten dwumecz jest już rozstrzygnięty? Nie. Ale czy będzie ciężko? W cholerę.

wrestlers-on-the-road.jpg

• Reputacja:   291
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Jasny

W dniu 2.04.2026 o 15:35, MattDevitto napisał(a):

Jak tam nastroje? Emocje już opadły? Teraz jak naszych nie ma na mundialu to tę fazę grupową można sobie darować na starcie przy tej liczbie meczów:D

Ja tam dalej daję sobie wyzwanie obejrzeć jak najwięcej meczów, wyzwanie nie możliwe ale katuję się oglądając WWE na dobre i na złe to i wytrzymam to (ach te Kongo - Uzbekistan o 1:30 w nocy 🤣)

17 godzin temu, HeymanGuy napisał(a):

Przyznać trzeba że serducho zostawili w tym meczu, do momentu czerwonej Cubarsiego wcale tak źle nie grali, a to że z przodu nie było do tej pory skuteczności albo Musso znowu miał dzień konia przeciwko Barcy to już inna sprawa

Dokładnie, to przyznać trzeba że mecz był wyrównany a gdyby Barcelona miała wykończenie lub Atleti gorszego bramkarza to wynik mógł pójść w drugą stronę przed czerwoną. 

Yamal jest nie z tej planety, ale czasem mam wrażenie że stara się za bardzo na siłę, za bardzo sam. Z jednej strony dobrze że próbuje i nie boi się brać na siebie odpowiedzialności ale z drugiej gdzie jest stara szkoła, która go trochę powinna ostudzić w tak ważnym meczu pod tym względem? Za Puyola, Xaviego i Iniesty by to nie przeszło, a nie wyobrażam sobie Raphinhi czy Lewego opieprzającego Lamina za to.

Jego ktoś musi utemperować bo co z tego, że ma talent jak jego charakter go zniszczy i albo wyjdzie z tego drugi Neymar z karierą poniżej potencjału albo pójdzie w ślady Kiliana (którego bardzo lubiłem ale po tych cyrkach gdy zrobił się dyrektorem sportowym PSG przestałem go lubić). Gra pięknie ale dokładnie zbyt indywidualnie przez co już ostatnio między innymi Lewy miał do niego pretensje. Albo to on robi się taki albo towarzystwo w którym się obraca wmawia mu, że musi koniecznie strzelać żeby być gwiazdą. Oby na czas się ogarnął bo póki co oczywiście nie ma jeszcze żadnego problemu ale jest młody i im szybciej go uformują tym lepiej dla wszystkich i dla niego. Tylko właśnie kto ma to zrobić ? On ma taką pozycję że pyskowanie do niego może skończyć się wylotem. Flick sam miał parę problemów z nim w ciągu ostatnich dwóch lat i za każdym razem ustępował mu.

Nie zgodzę się z zarzutem że Simeone zjadł Flicka taktycznie, ani jeden ani drugi nie mogli przewidzieć ani tego czerwa ani tym bardziej bramki bezpośredniej z tego wolnego (choć patrząc na poprzednie lata Barcy w LM można by polemizować).

Też tak nie uważam. Wiadomo że dobrze się znają bo często ze sobą grają, ale moim zdaniem głównie forma dnia zadecydowała jak to ostatnio bywało w ich meczach.

Jak dla mnie to sędzia dał się trochę nabrać na ten kontakt Simeone, a Cuba też się dał wpuścić w pułapkę. W powtórkach widać jak ciągnie nogę obrońcy szukając kontaktu. Bardziej doświadczony obrońca nie dał by się tu podpuścić. 

Mi też się to dziwne wydawało, choć patrząc na same reguły to kontakt jednak był i to w takim miejscu że musiała być czerwona. Ale inna sprawa właśnie czy faul musiał być czy Simeone nie szukał tego. Niestety w regułach nie ma mówienia o takich sytuacjach a jest jedynie był kontakt = czerwona. Także tu do sędziego bym pretensji nie miał jeśli sugerował się czysto regułami. Ale patrząc że sędziowie coraz częściej patrzą na kontekst to mógł też inaczej zadecydować, choć w momencie gdy uznał że faul musiał dać czerwoną. 

Ale piłkarzom Atletico pozwolono już grać bardziej agresywnie, obrońcy to jedno ale Koke powinien wylecieć z boiska tak samo. Sytuacja z podaniem od Musso i ręka Le Normanda też mocno dyskusyjna, i te drobne irytujące faule z których nic nie ma, tylko bezsensowne przerywanie gry.

Tego z Koke czy Le Normand akurat nie widziałem bo jednocześnie na drugim ekranie oglądałem PSG - Liverpool i to mi umknęło. Ale skoro czytałem że sędzia prawdopodobnie zostanie zawieszony za złe sędziowanie to coś musiało być na rzeczy.

Zatem czy ten dwumecz jest już rozstrzygnięty? Nie. Ale czy będzie ciężko? W cholerę.

Tak i napewno rewanż będzie ciekawy, będzie się działo. 

Przy okazji żeby nie było że stoję po stronie Barcelony, to Barca i Atleti są mi raczej obojętne, nie mam nic do nich, ale też nie są w moim topie.

Na szybko o innych meczach :

- Sporting - Arsenal nie widziałem, widziałem jedynie obrony bramkarza Arsenalu. 

- PSG - Liverpool : PSG nie lubię a za Liverpoolem nie przepadam za ich wydawanie pieniędzy w nieskończoność ostatnio także mecz oglądałem bez brania którejś strony. Mecz dobry, PSG zasłużenie wygrało i gdyby Mendes nie zmarnował pięknej sytuacji na 3-0 to byłoby po dwumeczu. Choć i przy takim wyniku i formie obu drużyn raczej nie nastawiam się na zmianę wyniku w rewanżu.

Real - Bayern : Realu nie lubię, Bayern jest wśród moich ulubionych klubów także kibicowałem im. Mecz był bardzo dobry, dużo się działo. Obie drużyny pokazały się z niezłej ale i słabej strony. Myślałem że Bayern ich zmiażdży, zwłaszcza że Real momentami zostawiał im dużo miejsca. Ale Bayern też nie wykorzystywał okazji, popełniał mnóstwo błędów i gdyby nie Neuer (który jest w formie jak za najlepszych lat i słusznie zawodnik meczu) to Real mógł nawet wygrać. U siebie jednak Bayern raczej ich rozjeździe jeśli wreszcie zagra na swoim normalnym poziomie.