Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   711
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

To i tak dość zaskakująca regularność

Nie powiem, bo nawet prychłem :D

Na pewno pląsujesz się w top5 najzabawniejszych userów :twisted:

"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

15595422535fc185b8ede06.png

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Moglby ktos napisac na tym forum jakies opinie dot. Viaplay. Nie chce mi sie wierzyc ze na tym forum nie ma osoby nie bedacej w posiadaniu Viaplay.

Viaplay to podobno nr 1 streaming.

Nikt tez nie pisze o Lewandowskim - o jego przejsciu do Barcelony. Lewy jest niesamowity w strzelaniu bramek.

Robert Lewandowski jest skarbem narodowym - tak powiedzieli ostatnio w radiu.

• 3 lata później...

• Reputacja:   379

A ten temat też ożywimy, niedługo Mundial, teraz mamy dość intensywny okres w futbolu, więc myślę że to dobra pora aby ten temat też ożywić. Interesuje się tylko paroma klubami z podziałem na państwa. Wiadomo, reprezentacja Polski trzeba wspierać, śledzę też reprezentację Francji. A z klubów to wygląda to następująco:

Anglia: Arsenal i trochę Man Utd

Francja: Marsylia

Niemcy: BVB

Hiszpania: Barca

Włochy: Milan

Polska: Wisła K., Widzew, Ruch i Pogoń.

Tak więc czasem coś około tych drużyn zdarzy mi się tu wrzucić.

Jagiellonia aktywowała klauzulę w kontrakcie z Siemieńcem, ciekawe ile Widzew musiałby sypnąć za niego mimo tej klauzuli. W lecie na pewno nie odejdzie.

Jakby tak w sumie sprowadzić tego Guimaraesa do Manchesteru za te 70 baniek, dać mu kontrakt na 4 lata, pograłby sobie ze 2-3 lata i potem sprzedać go do Arabów za tyle samo to nie byłby to taki zły deal. Miałby prawo się sprawdzić w United.

A co do najbliższego barażu Polski z Albanią to Anthony Taylor z Anglii sędzią meczu. Z innej beczki wydaje mi się, że w bramce stanie Drągowski. Mother of God... Jak nie zrobimy jakiegoś babola w bramce, to powinno być okej.

Edytowane przez HeymanGuy
  • Lubię to 1

wrestlers-on-the-road.jpg

• Reputacja:   273
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Jasny

31 minut temu, HeymanGuy napisał(a):

Wiadomo, reprezentacja Polski trzeba wspierać

Ja Polska, Niemcy i Belgia (choć Belgię ciężko się ogląda, mają coraz słabszy skład i ciężko styl, męczą się ze słabeuszami i generalnie słabo to wyglada, kiepskie eliminacje mięli).

Jeśli chodzi o kluby to u mnie :

- BVB (Niemcy)

- USG (Union Saint-Gilloise z Belgii)

- poza tym lubię też drużyny jak Milan, Chelsea (bardziej kiedyś niż teraz), Liverpool lubiłem dopóki nie zaczął teraz kasą szaleć), Bayern lubię, Monchengladbach, Lech Poznań.

34 minuty temu, HeymanGuy napisał(a):

A co do najbliższego barażu Polski z Albanią to Anthony Taylor z Anglii sędzią meczu

Słyszałem jakiś czas temu. Kiepski news, nie mogę go znieść po tym jak Niemców przekręcił na Euro (generalnie żeby było jasne Hiszpania zasłużyła na wygraną w meczu i całego turnieju, cieszę się że wygrali i mam nadzieję że na Mundialu też będą błyszczeć no ale to nie była uczciwa wygrana a sędzia zawalił całkowicie, bo i cucurella który zawinił w tym wszystkim). 

35 minut temu, HeymanGuy napisał(a):

Drągowski

No i tu byłoby słabo. On ma problem z dobrym wyprowadzaniem piłki. Przynajmniej w reprezentacji (nie wiem jak w klubie) jego wybicia i wykopy lecą ciągle na auty lub do nikogo. Nie chciałbym go.

Jeśli chodzi o Mundial to mam nadzieję że Polska wejdzie chociaż będzie ciężko. No i na samym turnieju niestety nie nastawiam się na wyjście z grupy (no chyba że z trzeciego miejsca choć z tym też może być problem). Turniej rozstrzygnie się między Hiszpanią, Francją, Argentyną, Niemcami, Anglią i Portugalią. Czarny koń Norwegia i mogą zajść bardzo daleko.

• Lubię to 1

• Reputacja:   1 430
  • Status:  Online

Ja już jestem na takim etapie obcowania z piłką, że czasem obejrzę jakiś meczyk (raz na x czasu), a tak to jednak tylko śledzę wyniki. Rozgrywki europejskie (LM itp.) dawno mnie nie grzeją, ligi zagraniczne również, więc najwięcej uwagi jeszcze poświęcam naszej piłce. Reprezentacje oglądam i zazwyczaj wielkie turnieje także, ale najbliższy mundial i liczba drużyn to dla mnie mocne przegięcie...Za dzieciaka bym to pewnie ogarnął, ale teraz to mam to gdzieś, szczególnie patrząc na liczbę meczów w grupach. Tak to już jest, że obecnie śledzę naszą ekstraklasę głównie dla beki i funu, a futbol zszedł na dalszy plan. Duży w tym udział u mnie miało to, że moi ulubieni piłkarze kiedy dorastałem zajmują się obecnie życiem na emeryturze:icon_wink: Nawet z biegiem lat odstawiłem fify czy fmy i praktycznie na kompie trzymam jeszcze poczciwego CM 01/02, który czasem umila mi wieczory - plusem jest to, że sezon można ogarnąć w 2-3h, a w FM w tym czasie to preseason bym przeszedł:D

• Lubię to 1

...

20 minut temu, MattDevitto napisał(a):

Ja już jestem na takim etapie obcowania z piłką, że czasem obejrzę jakiś meczyk (raz na x czasu), a tak to jednak tylko śledzę wyniki. Rozgrywki europejskie (LM itp.) dawno mnie nie grzeją, ligi zagraniczne również, więc najwięcej uwagi jeszcze poświęcam naszej piłce. Reprezentacje oglądam i zazwyczaj wielkie turnieje także, ale najbliższy mundial i liczba drużyn to dla mnie mocne przegięcie...Za dzieciaka bym to pewnie ogarnął, ale teraz to mam to gdzieś, szczególnie patrząc na liczbę meczów w grupach. Tak to już jest, że obecnie śledzę naszą ekstraklasę głównie dla beki i funu, a futbol zszedł na dalszy plan. Duży w tym udział u mnie miało to, że moi ulubieni piłkarze kiedy dorastałem zajmują się obecnie życiem na emeryturze:icon_wink: Nawet z biegiem lat odstawiłem fify czy fmy i praktycznie na kompie trzymam jeszcze poczciwego CM 01/02, który czasem umila mi wieczory - plusem jest to, że sezon można ogarnąć w 2-3h, a w FM w tym czasie to preseason bym przeszedł:D

No przejada się z czasem. Kiedyś wszystkie ważne ligi oglądałem, dzień i noc mogłem mecze oglądać. 

Teraz to w sumie podobnie, turnieje reprezentacyjne oglądam bo dla mnie reprezentacje są ważniejsze niż kluby, LM jak fajny mecz się trafi to obejrzę, jak nie to sobie w tle włączę i zerkam. A ligi mało akurat, śledzę i to konkretnie ale żebym ligowy mecz obejrzał to rzadkość. Także raczej ograniczam klubową piłkę do fajnych meczów LM i KS śledzę i tam sporo programów oglądam żeby na bieżąco być. 

Co do Mundialu to fakt, meczów będzie mnóstwo, dwa razy więcej niż na takim Euro, do tego mecze wieczorami / w nocy / nad ranem. I zrozumiałe że jak wielu kibiców odpuścisz sobie większość meczów i pewnie te ciekawsze / ważniejsze tylko zerkniesz. Dla mnie jednak Mundial to Mundial, także planuję w miarę możliwości wszystkie mecze lub przynajmniej te 90% z nich które dam radę to obejrzę w całości bo taki turniej jest raz na dwa lata to mogę miesiąc z piłką spędzić, najwyżej całe lato będę piłki w tv unikał bo będę miał przesyt.

Fakt że słabo jak wszyscy których lubiłeś odchodzą na emeryturę ale u mnie właśnie dlatego że dalej potrafię w nowsze fify (ea) zagrać (mam też z kim grać, gdybym tylko ja grał to by mi się znudziło a tak we dwóch czy w paru zawsze ciekawiej) i zastępuję ulubionych zawodników innymi nowymi, częściowo pewnie dzięki grach, także z tym nie mam problemu.

• Lubię to 1

12 godzin temu, GGGGG9707 napisał(a):

No przejada się z czasem. Kiedyś wszystkie ważne ligi oglądałem, dzień i noc mogłem mecze oglądać. 

Miałem podobnie, ale też mimo wszystko tych meczów było mniej. Teraz jest coraz więcej grania - Ligi Narodów, Ligi Konferencji, zaraz pewnie znowu coś wymyślą etc.

12 godzin temu, GGGGG9707 napisał(a):

Co do Mundialu to fakt, meczów będzie mnóstwo, dwa razy więcej niż na takim Euro, do tego mecze wieczorami / w nocy / nad ranem. I zrozumiałe że jak wielu kibiców odpuścisz sobie większość meczów i pewnie te ciekawsze / ważniejsze tylko zerkniesz. Dla mnie jednak Mundial to Mundial, także planuję w miarę możliwości wszystkie mecze lub przynajmniej te 90% z nich które dam radę to obejrzę w całości bo taki turniej jest raz na dwa lata to mogę miesiąc z piłką spędzić, najwyżej całe lato będę piłki w tv unikał bo będę miał przesyt.

Myślę, że fazę pucharową to już będę dość uważnie śledził, ale jednak w grupach z racji tych zmian będzie pewnie niemało meczów jednostronnych - obym się mylił.

• Lubię to 1

...

• Reputacja:   63
  • Styl:  UW

Tak jak filmy, najlepsze bylo w latach 50-70.

Bardziej sledzilem mecze z przed 100 lat, nizeli to co jest teraz. Malo charakternych postaci zostalo, brak gwiazd, ktore zmienjaja w pojedynek oblicze meczu, wylacznie poruszanie sie w strfach do koncepcji twardych stategii, brak romantyzmu w pilce- ostatnie moze leicester. 

Sledze z przyzwyczajenia seria a i wlochow.

• Lubię to 1

163870508457e2d890447a3.jpg

29 minut temu, Caribbean Cool napisał(a):

Bardziej sledzilem mecze z przed 100 lat, nizeli to co jest teraz. Malo charakternych postaci zostalo, brak gwiazd, ktore zmienjaja w pojedynek oblicze meczu, wylacznie poruszanie sie w strfach do koncepcji twardych stategii, brak romantyzmu w pilce- ostatnie moze leicester. 

Mam podobne odczucia, ale może po prostu akurat trafiło się takie pokolenie. Nie spodziewajmy się, że zawsze będzie ktoś na poziomie Messiego, Ronaldo, Zidane, Ronaldihno itp. Co do romantyzmu - tak jak zachodnie ligi mało mnie już obchodzą od dawna tak w Szkocji trzymam mocno kciuki za Hearts. Boję się jednak, że skończy się tak jak zawsze...

...

• Reputacja:   63
  • Styl:  UW

O jezu to zes sobie sympatie ciezka znalazl :D

No, ale dziwne, ze sie nowi magicy nie pojawiajs, badz jak juz to nieliczni.

Teraz same gwiazdki, dbajace o wyglad i tik toka

Edytowane przez Caribbean Cool

163870508457e2d890447a3.jpg

2 godziny temu, Caribbean Cool napisał(a):

brak romantyzmu w pilce- ostatnie moze leicester.

Ładna historia była parę lat temu w lidze belgijskiej (top 10 Europy jakby nie patrzeć). Benjaminek Union Saint-Gilloise (najbardziej utytułowany klub w Belgii i historii, rekord świata w ilości meczów ligowych z rzędu bez porażki, klub który po wojnie spadł z ligi i nie był w głównej przez dziesiątki lat, grali nawet w 3 czy 4 lidze) który zdominował drugą ligę sezon wcześniej dominuje ligę i gdyby nie system fazy klasycznej i mistrzowskiej później z dzieleniem punktów przez dwa to byliby mistrzami bo fazę zasadniczą wygrali. Skończyli sezon na drugim miejscu a skład mięli jeden z mniej wartych w całej lidze. Budżet 5-krotnie mniejszy niż Bruges. Sezon potem znowu byli blisko, generalnie od powrotu do pierwszej ligi nigdy nie schodzą z top 10 na koniec sezonu. Dwa lata temu zdobyli puchar kraju a sezon temu wreszcie dopięli swego i pierwszy raz od chyba 70 lat zdobyli mistrzostwo kraju i to w wielkim stylu bo w fazie zasadniczej zajęli drugie miejsce a w fazie mistrzowskiej zdobyli rekordowe w Belgii 28 pkt z 30 możliwych.

Swoją drogą wypromowali paru dobrych zawodników w ostatnich sezonach kupując ich za niewiele a sprzedając za miliony. Np Undav, Boniface, Amoura, teraz Promise David czy Scherpen którzy pójdą za ładne miliony.

• Lubię to 1

Jesli chodzi o Belgie to zatrzymałem się na Kompanym w Anderlechcie i Zewłakowach:D

...