Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Kadra na mecz z Gruzją rzeczywiście nie wygląda ciekawie, ale Nawałka ma swoją koncepcję. Jeżeli Wasyl nie będzie do niej pasował to nie trafi do kadry ani dzięki charakterowi, ani poprzez konkretne osiągnięcia.

"Jeśli mówisz do Boga, jesteś osobą religijną. Jeśli Bóg ci odpowiada, jesteś chory psychicznie"

House M.D. S02E19

211015597452e3a27e841d5.jpg

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

Stało się. Po tym sezonie Xavi - najlepszy pomocnik w historii piłki nożnej odejdzie z Barcelony i przejdzie pokopać do katarskiego Al Saad. Piłkarz, który spędził w Barcelonie 25 lat: 17 sezonów w pierwszej drużynie. Rozegrał 764 spotkania (prawdopodobnie jeszcze trzy) i zdobył 23 trofea (prawdopodobnie jeszcze dwa) w samej Barcelonie. Legenda, geniusz, maestro, który z Iniestą stworzył najlepszy duet środkowych pomocników w historii. Niby plotki o jego odejściu krążyły od dawna i można się było tego spodziewać, bo Hiszpan ma już 35 lat to i tak cholernie smutno. Oby w Berlinie podniósł jako kapitan ten ostatni puchar i odszedł w blasku, bo zasłużył na to jak nikt inny na świecie.

• Reputacja:   54
  • Urządzenie:  Android

Najlepszy pomocnik w historii? Ależ poniosła cię fantazja. Do 2009 to Xaviego ciężko byłoby wcisnąć do top 10 pomocników grających w 21 wieku. :roll:

163870508457e2d890447a3.jpg

Fragment z Iniestą o tym, że byli dwoma najlepszymi środkowymi pomocnikami w historii też dobry. Kibice Barcy jak zwykle zero obiektywizmu. :D Byli w pewnym okresie wybitni, ale pisanie o tym, że najlepsi w historii trochę nie na miejscu. Szczególnie, że większość z nas nie widziała piłkarzy z wcześniejszych epok.

MateoVeb widze że ciemna strona Markowości zaćmiła ci umysł mój młody padawanie. Jeśli już masz stawiać takie tezy to używaj subiektywnej formy "wg mnie Xavi to najlepszy pomocnik w historii".

Mój wewnętrzny Mark musi Ci odpowiedzieć w podobnym stylu: Bardziej na podniesienie Pucharu Ligi Mistrzów zasługuje Raul w barwach Realu :)

Cut my life into pieces this is my last resort

488890395537658f580056.jpg

Widocznie zapomniał , ze gra taki gośc jak Pirlo , moim zdaniem nie ma sensu ich porownywac , jaki wpływ na gre zespołu ma Pirlo , a jaki Czapi?O Guulicie,Platinim i Cruyffie nie ma nawet co mówić bo gość nie wie pewnie , że ktoś taki istnieje...

-Może zabrzmi to dość arogancko, ale nigdy nie pozwól mówić innym, że nie jesteś świetny...

-This may sound quite arrogant , but I never let tell others that you're not great...

91674922154aff2a817159.jpg

Tak się kończy ocenianie graczy na podstawie overalla w Fifie :twisted: . Xavi był jednym z najlepszych pomocników ostatniej dekady, legenda FC Barcelony, choć osobiście nigdy jego fanem nie byłem. Wg. mnie był po prostu bardzo dobry w swoim fachu, jednak nie wyróżniał się niczym, dzięki czemu mogłem go bardziej polubić. Mówienie o nim "Najlepszy w historii" to mocno przesadzone określenie, "Jeden z najlepszych" jeszcze do zaakceptowania, choć zależy od tego ilu mielibyśmy pomocników wymieniać ;)

1047920915357ecfbacc6b.jpg

Widocznie zapomniał , ze gra taki gośc jak Pirlo , moim zdaniem nie ma sensu ich porownywac , jaki wpływ na gre zespołu ma Pirlo , a jaki Czapi?

Po pierwsze 'Czapi"? Poziom. Po drugie chyba nie oglądałeś piłki w latach 2008-2012 jeśli nie wiesz jaki wpływ na gre drużyny narodowej i klubowej miał Xavi. Mou powiedział o nim, że nigdy nie dostanie tego na co zasłużył czyli Złotej piłki.

Edytowane przez Majkel139

Po pierwsze 'Czapi"? Poziom. Po drugie chyba nie oglądałeś piłki w latach 2008-2012 jeśli nie wiesz jaki wpływ na gre drużyny narodowej i klubowej miał Xavi. Mou powiedział o nim, że nigdy nie dostanie tego na co zasłużył czyli Złotej piłki.

Moze ty nie ogladales , tak naprawde nie wiem jaki ten gosc mial wplyw , bo 90 % celnych podan w srodku pola , nie wywoluje u mnie zachwytu.Pokaz mi ta wypowiedz Mou bo bardzo chetnie ja zobacze , jesli on nie dostal Złotej Piłki to co można powiedzieć o takich gościach jak: przede wszytkim Maldini,Puskas,Raul,Ibrahimovic,Buffon czy Henry...

-Może zabrzmi to dość arogancko, ale nigdy nie pozwól mówić innym, że nie jesteś świetny...

-This may sound quite arrogant , but I never let tell others that you're not great...

Jeśli dla Ciebie jego gra to tylko 90% w środku pola to po prostu nie rozumiesz tego co oglądasz.

Xaviemu Hernandezowi na ostatniej piłkarskiej "prostej" trzeba życzyć dużo szczęścia i swojego kolegi u boku jakim jest Casillas. Mateo pewnie chodziło o środek jeśli chodzi o piłkę Hiszpańską i z tym nie sposób się nie zgodzić. Fajnie wypowiedział się Etxeberria, że Xavi to jedyny zawodnik na świecie, który kontrolował 22 zawodników podczas meczu. Nie umniejszajmy panowie zasług Katalończykowi ale też Mateo umyślnie czy nie umyślnie troche popłynął :)
1. Miejsce - Typer Ligi Mistrzów 2014/2015

Jeśli dla Ciebie jego gra to tylko 90% w środku pola to po prostu nie rozumiesz tego co oglądasz.

Ja napisałem tylko to co zapamietalem z jego gry najbardziej , a ty dalej nie znalazles argumentów które mogły by temu zaprzeczyć , tylko snujesz jakieś głupie teorie:"nie rozumiesz tego co ogladasz".W wielu innych drużynach inni piłkarze maja większy wpływ na gre niż on , nie muszę pisać juz tego , ze on praktycznie nie musi grac by Barca wygrywała , a jak się ma to w przypadku gdy Messi nie gra...

Ale my jednak piszemy o przeszłości, gdy Xavi miał naprawdę ogromny wpływ na grę Barcy, był tam decydujący. Nawet były tworzone memy, że Messi (w tamtym czasie) nie istniał bez podań Xaviego i Iniesty. Potrafił zdominować środek pola, przyśpieszać grę, posłać podanie, które decydowało o wyniku meczu, czy też strzelał ważne bramki jak ta z Realem, gdy wywiózł w pole swojego przyjaciela, do którego ma darmowe minuty pokonując go, ówcześnie przyjmując piłkę piętką. Edytowane przez NalepRKO

Nic nie muszę pisać, Nalep mnie wyręczył :)

Real zwalnia Ancelottiego, nigdy nie byłem jakimś fanem Realu, ale jeszcze w poprzedniej edycji Ligi Mistrzów to im kibicowałem pod nieobecność Manchesteru. Swoimi ruchami na rynku tak mnie jednak poirytowali (chodzi o bezczelność i niewdzięczność, bardzo przedmiotowe traktowanie zawodników) stracili u mnie bardzo dużo. Dzisiejsza decyzja sprawia, że teraz mogę śmiało dodać jeszcze, że w zarządzie pracują idioci; oby następcą był Benitez, to dopiero będzie wymiana ich życia. Poza nim wymienia się Kloppa, ale mam nadzieję, że się nie podejmie, to nie jest odpowiednia osoba do trenowania drużyny bez serca i charakteru; innego trenera na rynku nie widzę. Edytowane przez Luzak
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE Backlash 2025
      Dyskusje na temat wydarzenia WWE Backlash 2025!
      • 32 odpowiedzi
    • WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
      • 147 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 048 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 713 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
      • 107 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 187 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 606 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 896 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Attitude
      Nazwa gali: DDT Dramatic Dreams! Vol. 12 ~ Give It To The Clouds The Mountain Cuckoo ~ Data: 17.05.2025 Federacja: DDT Pro Wrestling Typ: Online Stream Lokalizacja: Osaka, Japan Arena: Sumiyoshi Civic Center Format: Taped Data emisji: 20.05.2025 Platforma: Wrestle Universe Karta: Wyniki: Powiązane tematy: Independent Zone
    • Attitude
      Nazwa gali: NJPW TAMASHII: Mayhem Data: 16.05.2025 Federacja: New Japan Pro Wrestling Typ: Event Lokalizacja: Auckland, New Zealand Arena: Māngere Arts Centre Karta: Wyniki: Powiązane tematy: New Japan Pro Wrestling - dyskusja ogólna
    • GGGGG9707
      Myślę że zrozumieli swoje błędy i drugi run będzie lepszy. Cody na pewno na to zasługuje bo mimo że jego run mi się nie podobał to dalej uważam, że to nie jego wina i jeszcze dostanie porządny run.
    • Giero
      Po ostatnim odcinku AEW Dynamite jasne stało się, że na Double or Nothing 2025 zobaczymy walkę Anarchy In The Arena pomiędzy teamem Swerve’a Stricklanda a The Elite i Death Riders. Nie było jednak pewne, kto wystąpi w tym pojedynku przez szerokie pole możliwości. „Fightful” poinformował w piątek o prawdopodobnym składzie tego starcia. W drużynie Stricklanda powinniśmy zobaczyć Samoa Joe, Powerhouse Hobbsa, Kenny’ego Omegę… i Willow Nightingale. Tym samym po drugiej stronie będą: Young Bucks, AEW World Champion Jon Moxley, Gabe Kidd oraz Marina Shafir – ze wzięciem pod uwagę opcji powiększenia drużyn do sześciu osób w każdej. AEW Double or Nothing już 25 maja. Dzisiaj na AEW Collision: – Megan Bayne vs. Anna Jay – Upamiętnienie Steve’a “Mongo” McMichaela – Rocky Romero, Lance Archer i Trent Beretta vs. Bandido, Tomihiro Ishii i Brody King – Mike Bailey vs. Blake Christian – Chicago Street Fight: Big Bill i Bryan Keith vs. Gates of Agony – #1 Contender’s Match for AEW Tag Team Championship: Dustin Rhodes i Sammy Guevara vs. Cru – Powerhouse Hobbs vs. Wheeler Yuta
    • Attitude
      Nazwa gali: WWE Speed #74 Data: 16.05.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: Online Stream Lokalizacja: Greensboro, North Carolina, USA Arena: Greensboro Coliseum Format: Taped Data emisji: 21.05.2025 Platforma: X Komentarz: Corey Graves Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
  • Dodaj nową pozycję...