Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Bayern - Porto

Przyznam, że bałem się tego meczu, choć oczywiście wierzyłem w awans Bawarczyków, bo są oni taką drużyną, że mogą osiągnąć każdy wynik. No i wynik padł fantastyczny. Pierwsza połowa to popis, świetna gra i dowód na to, że Bayern zmotywowany i rozdrażniony jest nie do pokonania. W drugiej było o wiele gorzej i nawet zdarzyło mi się przysnąć, ale rozumiem to. Przy tak wielkich problemach kadrowych, tylu kontuzjach i meczach co 3 dni głupota byłoby granie na maxa 90 minut.

Co do zawodników, to ciężko wyróżnić kogoś w szczególności, bo cała drużyna zagrała super mecz - nawet taki Alonso, który ostatnio grał fatalnie. Świetny mecz rozegrał Lewy. Zachwyca mnie w nim to, jak w ważnych meczach nie zawodzi i a wręcz gra jeszcze lepiej. Spokój przy jego drugiej bramce był mega imponujący.

Standardowo już (i to od lat) punkciki w klasyfikacji kanadyjskiej nabija Muller ;) Dziś dwie asysty i gol (w sumie we wszystkich rozgrywkach 20 goli, 19 asyst).

Niesamowicie dobrze gra w tym sezonie Boateng, który wyrasta mi na najlepszego obrońcę świata. Co ciekawe, gość w LM ma niesamowite statystyki - 3 gole, 3 asysty - a jest stoperem.

Na koniec Thiago, który powoli staje się kluczową postacią drużyny. Mega ofensywny rozgrywający.

Aż strach pomyśleć co to będzie jak tylko wszyscy będą zdrowi.

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

SEMIFINAL:

Real Madryt - Bayern Monachium

FC Barcelona - Juventus Turyn

Liga Europy:

Napoli vs. Dnipro

Sevilla vs. Fiorentina

Liga Mistrzów:

Barcelona vs. Bayern

Juventus vs. Real

I Miejsce w typerze Ligi Europy 2014/15

I Miejsce w typerze Ligi Europy 2016/17

Liczę na włoski finał Napoli - Fiorentina. Co prawda nie śledzę LE, ale przez wzgląd na sympatię do drużyn włoskich chciałbym, aby któraś w końcu rozpoczęła na nowo odbudowywać dobre imię Serie A na europejskich boiskach :)

Czego nie życzę Juventusowi, który trafił na klub, któremu kibicuję :twisted: Real trafił najlepiej jak mógł, z drugiej strony to samo może powiedzieć Stara Dama. To dobrze, bo oba półfinały zapowiadają się ciekawie i w finale na pewno znajdzie się drużyna, której kibicuję mniej lub bardziej (Real zdecydowanie jest na pierwszym miejscu, ale do Juve nic nie mam, więc jeśli to on awansuje, to z całą pewnością będę za niego trzymał kciuki - Barca i Bayern w obecnej chwili to kluby, których zdecydowanie nie trawię) :)

1047920915357ecfbacc6b.jpg

Swietne losowanie dla mnie jako fana Realu! No i cały czas to o czym marzę jest może sie spełnić czyli Gran Derbi w finale LM :D Mimo iz uważam że Real tutaj powinien przejść nie skreślam starej damy, która może zrobić ogromną niespodzianką i przejść do finału. Drugi półfinał LM mnie bardzo nie interesuje, chociaż zapowiada sie bardzo dobrze bo Bayern w dobrej formie gra swietnie a Barcelona ma świetny sezon po ostatnich nie udanych edycjach LM. (odpadniecie z Chelsea w półfinale, ogromna porażka z Bayernem i odpadnięcie w ćwierćfinale) Zresztą to bedzie rewanż jak wspomniałem za pogrom sprzed dwóch lat, gdzie Bayern pogromił Barcelone w półfinale :D. Zresztą stawiam na Barcelone tylko ze względu na to ze jak wspomniałem chciałbym ujrzeć Gran Derbi w finale LM ;) Edytowane przez merfik16

WWE TOP 5 : Styles, Orton, Rollins, Strowman, Fiend

Typery Attidute:

I miejsce - Euro 2016

211037455454a7d7ec224dd.jpg

Zresztą to bedzie rewanż jak wspomniałem za pogrom sprzed dwóch lat, gdzie Bayern pogromił Barcelone w półfinale

Osobiście wolałbym dostać rewanż za zeszły rok, czyli dwumecz z Realem ;) No, ale co się odwlecze to nie uciecze... dokopiemy im w finale :D

Tak przy okazji to jestem ciekaw jak będą wyglądać mecze z Barcą. Patrząc na statystyki, obie drużyny grają bardzo podobnie i przeważają w - oczywiście - posiadaniu piłki i ilości podań. Taki styl gry raczej będzie możliwy tylko przez jeden team, dlatego jestem niesamowicie ciekaw kto przejmie inicjatywę i przepcha swoją "tiki takę", a kto dostosuje się do rywala i będzie grać inaczej.

Tak BTW to cieszę się, że drugi mecz będzie w Monachium. Dwa poprzednie dwumecze odbywały się w taki sam sposób i w obu Bayern na Allianz gromił rywali. Oby teraz było podobnie ;)

Co do drugiego półfinału, to kompletnie nie wierzę w Juve. Są w półfinale, ale ich gra nie imponuje, a po drodze dostawali jednak dość słabe ekipy. Real powinien spokojnie ich przejść i będę w szoku jeśli stanie się inaczej.

Edytowane przez maly619

Pary 1/2 CL świetne. Wiadomo - para Real - Juve będzie nudna jak flaki z olejem, ale dobrze, bo w końcu może być finał LM Real - Barca. Juventusowi nie daję większych szans, ich gra jest co najmniej bardzo przeciętna, natomiast Realowi wystarczą przebłyski, by ograć Włochów.

Drugi półfinał = gorące kibicowanie Barcelonie. Szczerze mówiąc nie lubię Barcy, ale Bayernu to nienawidzę. Nie dość, że pokonali moje ulubione Porto, to jeszcze ten Guardiola.... Swoją drogą - powrót Pepa na Nou Camp. Ciekawe jaką dostanie reakcję.

Mam nadzieję, że po tym wszystkim powiem: Bayern tą taktyką Guardioli Ligi Mistrzów nigdy nie wygra.

dokopiemy im w finale

Czy w tej bajce były smoki? :twisted:

jestem niesamowicie ciekaw kto przejmie inicjatywę i przepcha swoją "tiki takę", a kto dostosuje się do rywala i będzie grać inaczej.

Nie wiem jak tam prezentują się kontry Bayernu, ale jestem pewien, że to właśnie Niemcy będą więcej klepać. Barca bez Guardioli znacznie poprawiła szybką grę z wyprowadzaniem ataku spod własnej bramki :)

Akurat tamten półfinał jest złożony z drużyn, których nie lubię, więc na dobrą sprawę interesuje mnie tylko na kogo trafi Real :D

Wiadomo - para Real - Juve będzie nudna jak flaki z olejem

Na przeciw siebie stają dwie niemal równe drużyny (a nawet równe), więc to nie musi być nudny półfinał. Juve nie muruje bramki jak Atletico, ani nie klepie długo piłki przed polem karnym, więc podejrzewam, że właśnie ten półfinał będzie dużo bardziej dynamiczny :P

1047920915357ecfbacc6b.jpg

Mam nadzieje ze dojdzie do finalu Real-Barca. Mimo iz 2tych klubow nie lubie, to jednak ich starcia zawsze elektryzuja caly swiat pilkarski i sa zazwyczaj ciekawe.

Jesli chodzi o puchar uefa, to licze na druzyny wloskie.

Absence of War Does Not Mean Peace

3669750324873c0356f997.gif

• Reputacja:   1

Czuję po kościach że aktualnego Bayernu nie da się pokonać w dwumeczu. Nie jest ich sympatykiem jednak patrząc na wszystkie cztery zespoły to mi do zespołu z Monachium sercem jest najbliżej. Prawda jest taka że po przejściu Barcelony trafią oni na Real. A tego nie było od wielu lat. Tak więc będzie to chyba ciekawsze niż 45 spotkanie między Realem a Barceloną w jednym roku.

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

• Reputacja:   830
  • Urządzenie:  Windows

Prawda jest taka że po przejściu Barcelony trafią oni na Real. A tego nie było od wielu lat. Tak więc będzie to chyba ciekawsze niż 45 spotkanie między Realem a Barceloną w jednym roku.

Bayern grał z Realem choćby rok temu i bodajże w 2012r. jeszcze za czasów Mou. Prawda jest jednak taka, że finał i tak będzie wydarzeniem niezależnie od tego czy Real zagra z Barcą czy Bayernem. Mimo wszystko stawiam na Niemców, którzy mają asa w rękawie, czyli Pepa, który zna Barcelonę od a do z. ;-)

Edytowane przez MattDevitto

Ej CzaQ, widać po mnie???:D

sr.jpg.c870ab4188908c3d6d06c5f5101bfd2b.jpg

Co prawda Real jeszcze nie jest w finale, wszyscy mamy w pamięci Porto i ich niespodziewane zwycięstwo z Bayernem, jednak....

Porównajcie potencjał ofensywny i taktyczny Juve i Porto. Porto gra ofensywniej, odważniej, z każdym prowadzi grę, natomiast Juventus na 99,9% będzie nawet u siebie grał z kontry, przyczajony. I wg mnie zabraknie Juventusu tych sytuacji, bramek, tego polotu, tej fantazji...

Owszem - Real nie gra wybitnie i kontry Włochom mogą się przydarzyć, ale ja w nich nie wierzę. Z Monaco udowodnili, że są w półfinale tylko dzięki losowaniu.

Warto też dodać, iż średnia wieku "11" Juve to okolice 29-30 lat.

Edytowane przez PLKData12

Czuję po kościach że aktualnego Bayernu nie da się pokonać w dwumeczu

o to to. Słowo klucz - dwumecz. Dlatego tez chciałem teraz Real. Mając ich w finale będzie o wiele ciężej wygrać niż w dwumeczu.

Nie wiem jak tam prezentują się kontry Bayernu, ale jestem pewien, że to właśnie Niemcy będą więcej klepać. Barca bez Guardioli znacznie poprawiła szybką grę z wyprowadzaniem ataku spod własnej bramki

tak właśnie typowałem ;) Pytanie komu wyjdzie to na dobre. Bayern ma problemy przy szybkich atakach. Z drugiej strony, na półfinały - jeśli nie przytrafi się nic po drodze ma wrócić praktycznie cała drużyna, a środek obrony Benatia - Boateng to kompletnie inna klasa niż Badstuber - Dante :D

Wbijać w glebę rywala przez 75minut i na koniec i tak wdupić... tak potrafi tylko Bayern. Nawet nie chce mi się więcej pisać o tym meczu... masakra jakaś

Gregory Mertens, 24 letni zawodnik Lokeren, który zasłabł w poniedziałek w meczu rezerw Lokeren i Genku zmarł dziś w szpitalu z powodu niewydolności serca.

10244105464ed23faa1aa33.jpg

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE Backlash 2025
      Dyskusje na temat wydarzenia WWE Backlash 2025!
      • 32 odpowiedzi
    • WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 048 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 713 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
      • 107 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 187 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 606 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 896 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Attitude
      Nazwa gali: DDT Dramatic Dreams! Vol. 12 ~ Give It To The Clouds The Mountain Cuckoo ~ Data: 17.05.2025 Federacja: DDT Pro Wrestling Typ: Online Stream Lokalizacja: Osaka, Japan Arena: Sumiyoshi Civic Center Format: Taped Data emisji: 20.05.2025 Platforma: Wrestle Universe Karta: Wyniki: Powiązane tematy: Independent Zone
    • Attitude
      Nazwa gali: NJPW TAMASHII: Mayhem Data: 16.05.2025 Federacja: New Japan Pro Wrestling Typ: Event Lokalizacja: Auckland, New Zealand Arena: Māngere Arts Centre Karta: Wyniki: Powiązane tematy: New Japan Pro Wrestling - dyskusja ogólna
    • GGGGG9707
      Myślę że zrozumieli swoje błędy i drugi run będzie lepszy. Cody na pewno na to zasługuje bo mimo że jego run mi się nie podobał to dalej uważam, że to nie jego wina i jeszcze dostanie porządny run.
    • Giero
      Po ostatnim odcinku AEW Dynamite jasne stało się, że na Double or Nothing 2025 zobaczymy walkę Anarchy In The Arena pomiędzy teamem Swerve’a Stricklanda a The Elite i Death Riders. Nie było jednak pewne, kto wystąpi w tym pojedynku przez szerokie pole możliwości. „Fightful” poinformował w piątek o prawdopodobnym składzie tego starcia. W drużynie Stricklanda powinniśmy zobaczyć Samoa Joe, Powerhouse Hobbsa, Kenny’ego Omegę… i Willow Nightingale. Tym samym po drugiej stronie będą: Young Bucks, AEW World Champion Jon Moxley, Gabe Kidd oraz Marina Shafir – ze wzięciem pod uwagę opcji powiększenia drużyn do sześciu osób w każdej. AEW Double or Nothing już 25 maja. Dzisiaj na AEW Collision: – Megan Bayne vs. Anna Jay – Upamiętnienie Steve’a “Mongo” McMichaela – Rocky Romero, Lance Archer i Trent Beretta vs. Bandido, Tomihiro Ishii i Brody King – Mike Bailey vs. Blake Christian – Chicago Street Fight: Big Bill i Bryan Keith vs. Gates of Agony – #1 Contender’s Match for AEW Tag Team Championship: Dustin Rhodes i Sammy Guevara vs. Cru – Powerhouse Hobbs vs. Wheeler Yuta
    • Attitude
      Nazwa gali: WWE Speed #74 Data: 16.05.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: Online Stream Lokalizacja: Greensboro, North Carolina, USA Arena: Greensboro Coliseum Format: Taped Data emisji: 21.05.2025 Platforma: X Komentarz: Corey Graves Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
  • Dodaj nową pozycję...