Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

PS: Sry kibice innych sportów, ale muszę. Zobaczcie sobie co się dzieje teraz w mediach i na portalach społecznościowych i odpowiedzcie sobie na pytanie, czy kiedykolwiek zdarzyło się coś takiego z waszym sportem po jakimś meczu ELIMINACYJNYM. Moim zdaniem to co się dzieje teraz jest najlepszym argumentem dlaczego to nożna jest sportem narodowym. Szach mat :twisted:

Bernardo Rezende powiedział kiedyś, że kiedy obejmował stanowisko selekcjonera reprezentacji Brazylii w siatkówce, jego celem było, aby siatkówka stała się sportem #1 w Brazylii. I jak później stwierdził, udało mu się to, bo piłka nożna to w Brazylii nie sport, a religia. I tak jest na całym świecie, tylko z mniej fanatycznymi wyznawcami w niektórych krajach.

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

maly619, takie pytanie mam do ciebie, ty jakiegoś dziadka w Wermachcie miałeś ? Bowiem skoro kibicujesz Niemcom w meczu z Polską to chyba jest coś nie tak :-)

A co do meczu, jestem zadowolony z taktyki jaką obrali sobie nasi zawodnicy, nie ruszyli na rywali. Woleli poczekać, zagrali podobnie jak m.in Algieria w meczu 1/8. Tylko u nas był jeden malutki szczegół, Robert Lewandowski, widać że szwaby miały respekt do Roberta. Przy pierwszym golu zupełnie olali Milika, poszli do Lewego, to wystarczyło aby strzelić gola. Przy drugim naszym golu Lewy zrobił niemal wszystko, akcja na pamięć z Piszczkiem, świetne przepchnięcie Niemca i podanie do Mili. Ale nie można patrzeć tylko na gole, człowiek ten zapierdalał cały mecz, widać było że to osoba godna kapitana. Świetnie że wygraliśmy, ale teraz musimy skupić się na Szkocji.

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

maly619, takie pytanie mam do ciebie, ty jakiegoś dziadka w Wermachcie miałeś ? Bowiem skoro kibicujesz Niemcom w meczu z Polską to chyba jest coś nie tak :-)

Kibicowałem Niemcom? Gdzie takie coś widzisz? Ja równo kibicowałem obu drużynom i nie widze w tym nic dziwnego. Znam wiele osób które miały podejście do tego meczu takie jak ja. Ba, znam osoby, które kibicowały tylko Niemcom - cóż, taka specyfika regionu w którym mieszkam ;) I wcale nie uważam, że z tymi ludźmi jest coś nie tak.

Edytowane przez maly619

• Urządzenie:  Android

10262014_734735046605284_8545813650767841323_n.jpg?oh=307c2896c545733f4a095e492a7d8ae9&oe=54AE5A8E&__gda__=1425323112_8e9e787cccff1ade08ac48c2923a353f

maly dobrze prawi o tych kibicach innych sportów. Takiej euforii jeszcze nie było i pewnie długo nie będzie :)

I Miejsce w typerze Ligi Europy 2014/15

I Miejsce w typerze Ligi Europy 2016/17

Jest euforia, ale jest też duży wysyp pseudo-kibiców, którym jak zwykle coś się nie podoba.

Dziwne, że jak zagraniczne drużyny tak grają jak Polacy wczoraj, to są wychwalane, ale jak już nasza reprezentacja tak zagrała, to już płacz o styl, że słaby i że mieliśmy farta.

Graliśmy z mistrzami świata, a nie z jakąś Szkocją, czy Gruzją. Jakby w statystykach tak zmiażdżyli nas np. Gruzini to wtedy narzekanie byłoby nawet wskazane. Ale nie po meczu z mistrzami świata !

Niemcy jesli chodzi o historie pilki to wogole mafia. To przez szwabow zaczol sie poczatek korupcji w Fifa, podczas okresu i akcjom prezesa i zalozyciela adidasa.
Absence of War Does Not Mean Peace

3669750324873c0356f997.gif

Są kluby które nie lubię za ich historię i właśnie jeden z nich znalazł się na samym szczycie tej listy. Ze spokojem czekam na dzień w którym zacznie się prawdziwe święto wszystkich prawdziwych kibiców piłki nożnej w Niemczech. Dzień w którym Bayern zostanie zdegradowany za machlojki swoich prezesów. Może nie będzie to za rok, 2 lata czy 10, ale ja zaczekam. Nawet Juventus został niesprawiedliwie zdegradowany, więc dlaczego miałoby się to nie stać w Bayernie. Od czasu Świętego Cesarstwa Rzymskiego Narodu Niemieckiego mieszkańcy Bawarii zawsze wywyższali się nad innymi niemieckimi prowincjami. Nawet Austriacy, którzy byli imperatorami(nie wiem czy dobrze tłumaczę słowo emperor) nie są tak zakompleksieni jak mieszkańcy tego landu. Bundesliga to nie jest liga 4, 3, czy 2 klubów. To zawsze była liga 1 klubu - Bayernu i tak będzie do momentu aż nie zostaną zdegradowani lub nie wejdzie jakiś zagraniczny inwestor(Tak jak np Man City, Chelsea czy PSG). Nie widzę sensu w oglądaniu tej ligi. Co z tego że w jakimś okresie wygra BVB, Werder czy jakiś inny klub. I tak w długim okresie wygrywa Bayern(np ostatnie 10 lat). Od dawna mówi się, że liga hiszpańska jest słaba bo ma tylko 2 zespoły walczące o tytuł, teraz 3. Jednak to liga niemieckia jest i będzie w najbliższym czasie najnudniejsza, bo jest ligą 1 klubu.

Nie wiem co to ma do wczorajszego meczu, ale atakując Bayern wiadomo do kogo pijesz ;P

Powiem więc wprost, nie udało ci się i swoimi bredniami i głupotami tylko poprawiłeś mi humor :D Gratulacje :D

Nawet nie mam zamiaru wdawać się z toba w dyskusję, bo pisząc o zagranicznych inwestorach widzę, że nie masz kompletnie pojęcia o tym jak działa Bundesliga (podpowiem - zagraniczni inwestorzy nie mogą wejść w posiadanie klubu w Niemczech).

Marna prowokacja.

Jest euforia, ale jest też duży wysyp pseudo-kibiców, którym jak zwykle coś się nie podoba.

Dziwne, że jak zagraniczne drużyny tak grają jak Polacy wczoraj, to są wychwalane, ale jak już nasza reprezentacja tak zagrała, to już płacz o styl, że słaby i że mieliśmy farta.

Graliśmy z mistrzami świata, a nie z jakąś Szkocją, czy Gruzją. Jakby w statystykach tak zmiażdżyli nas np. Gruzini to wtedy narzekanie byłoby nawet wskazane. Ale nie po meczu z mistrzami świata !

Szczerze, to nie widzę jakiejś wielkiej ilości tego typu komentarzy. Dużo częściej widzę aż przesadną radość i nagłą pychę i wywyższanie się.

Nie wiem co to ma do wczorajszego meczu, ale atakując Bayern wiadomo do kogo pijesz ;P

Powiem więc wprost, nie udało ci się i swoimi bredniami i głupotami tylko poprawiłeś mi humor :D Gratulacje :D

Nawet nie mam zamiaru wdawać się z toba w dyskusję, bo pisząc o zagranicznych inwestorach widzę, że nie masz kompletnie pojęcia o tym jak działa Bundesliga (podpowiem - zagraniczni inwestorzy nie mogą wejść w posiadanie klubu w Niemczech).

Marna prowokacja.

Czy ja mówię o Tobie?

Może nie zauważyłeś, ale świat się nie kręci tylko wokół Ciebie.

Jeśli chodzi o wczorajszy mecz to Niemcy w ogóle początki swoich sukcesów w tej dyscyplinie zawdzięczają tylko temu, że zabili w obozach koncentracyjnych świetnych piłkarzy z innych krajów(nie mówię tu tylko o tych ze wschodu, ale również o mordowaniu np Austriaków) to miało duży wpływ na to, że piłka nożna w innych krajach tak ciężko się rozwijała po wojnie.

Beniaminek 2014

990529556565f7712de17e.jpg

Czy ja mówię o Tobie?

Może nie zauważyłeś, ale świat się nie kręci tylko wokół Ciebie.

Tak i akurat dziwnym trafem, pod moimi wpisami (gdzie każdy wie, że jestem kibicem Bayernu) od tak ni z gruchy ni z pietruchy wyskakujesz z krytyką Bayernu :D Rzeczywiście, nie było to skierowane do mnie...

[ Dodano: 2014-10-12, 12:17 ]

Jeśli chodzi o wczorajszy mecz to Niemcy w ogóle początki swoich sukcesów w tej dyscyplinie zawdzięczają tylko temu, że zabili w obozach koncentracyjnych świetnych piłkarzy z innych krajów(nie mówię tu tylko o tych ze wschodu, ale również o mordowaniu np Austriaków) to miało duży wpływ na to, że piłka nożna w innych krajach tak ciężko się rozwijała po wojnie.

Jeśli chodzi o wczorajszy mecz, to... i piszesz o wojnie :D Masakra :D Trzeba przywrócić shit miesiąca

Tak i akurat dziwnym trafem, pod moimi wpisami (gdzie każdy wie, że jestem kibicem Bayernu) od tak ni z gruchy ni z pietruchy wyskakujesz z krytyką Bayernu :D Rzeczywiście, nie było to skierowane do mnie...

Nigdzie nie użyłem słowa maly619 i nie mówiłem nic o twoim kibicowaniu Niemcom, zresztą co mnie to obchodzi czy kibicujesz Niemcom czy matce Teresie z Kalkuty. To jest Twoja sprawa i mi nic do tego.

Mój post odnosił się do mojej awersji do Niemiec, a szczególnie tego południowego regionu. Może Twoi przodkowie byli ustawieni za czasów II wojny światowej, ale np mój przodek był na przymusowych pracach w Bawarii i nawet nie dostał za to odszkodowania. I co głupio Ci teraz?

Jeśli chodzi o wczorajszy mecz, to... i piszesz o wojnie :D Masakra :D Trzeba przywrócić shit miesiąca

To naucz się czytać ze zrozumieniem

Edytowane przez Captain Jerry
Beniaminek 2014

I co głupio Ci teraz?

Czemu niby miałoby mi być głupio? Myślisz, że przejmuję się takimi rzeczami?

I co głupio Ci teraz?

Czemu niby miałoby mi być głupio? Myślisz, że przejmuję się takimi rzeczami?

Jasne że nie .

Przeczytaj sobie kika postów wcześniej żeby sobie uświadomić że to co napisałem o Bayernie nie miało z Tobą nic wspólnego. Dlatego napisałem głupio Ci ?

Kto go wypuścił ze śmietnika ? :???:
Zrobiłem tam miejsc dla Ciebie

EDIT

maly619

I tak wiadomo, że na tym forum nigdy nie było osoby której przyznałbyś rację, więc to dyskusja z Tobą nie ma sensu.

Edytowane przez Captain Jerry
Beniaminek 2014

Przeczytaj sobie kika postów wcześniej żeby sobie uświadomić że to co napisałem o Bayernie nie miało z Tobą nic wspólnego. Dlatego napisałem głupio Ci ?

Dla mnie wyglądało to jednoznacznie jako post w moim kierunku, bo tak jak mówię, kto pisze o Bayernie po meczu reprezentacji? Zresztą i tak nie ważne, bo twój post to sterta głupot, więc nie ma sensu się tym przejmować.

Ja równo kibicowałem obu drużynom i nie widze w tym nic dziwnego

To jest dziwne. :)

Niemcy jesli chodzi o historie pilki to wogole mafia. To przez szwabow zaczol sie poczatek korupcji w Fifa, podczas okresu i akcjom prezesa i zalozyciela adidasa.

True story.

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Ja równo kibicowałem obu drużynom i nie widze w tym nic dziwnego

To jest dziwne. :)

Ja to w ogóle nie rozumiem jak można podczas meczu kibicować obu drużynom. Rozumiem, że można oglądać mecze, gdzie obojętne jest kto wygra, bo obie drużyny ci zwisają. Ale kibicować obu to jest bardzo dziwne.. no ale, who cares, chce niech kibicuje obu jak to mu sie podoba. :P