Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Wyłączyłem transmisję z Ruchu w 93. minucie, a tu w 95 Surma pakuje piłkę do bramki rywala, mecz kończy się wynikiem 2-2 i chorzowianie grają dalej. Nie spodziewałem się, że im się uda. Wielkie brawa. Póki co Lech nie zachwyca, ale może w drugiej połowie uda się coś strzelić. Dobrze byłoby, gdyby w następnej rundzie oprócz Legii i Ruchu zagrał także Lech. Trzy drużyny z Polski jak na te fazy rozgrywek po ostatnich eurowpierdolach w poprzednich sezonach? Miło.
  • Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

Taka euforia... a okaże się, że tylko biedny jak "mysz kościelna" Ruch awansuje :lol: . Na szczęście jutro wraca prawdziwa piłka (ligue 1).

PS: Tak na poważniej to zwisała mi Legia do momentu rewanżu z Celticiem (nawet po 4-1 nie wierzyłem, że pokonają kogoś w IV rundzie) ale po wczorajszym meczu to na prawdę wielka szkoda tego potencjalnego walkowera.

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Nie szkoda mi Lecha, Legii ( jak bedzie walkower), bo tych klubow poprostu nie lubie. Fajnie ze Ruch awansował, słaby zespół, ale kibiców ma świetnych ( doping miazga).!!!
Absence of War Does Not Mean Peace

3669750324873c0356f997.gif

• Reputacja:   53
  • Urządzenie:  Android

Jeśli Legia Warszawa zostanie ukarana walkowerem za wczorajszy mecz to prezes Bogusław Leśnodorski powinien zwolnić kilku delikwentów odpowiedzialnych za tę kompromitującą wpadkę. Najśmieszniejsze jest to, że Bartosz Bereszyński o którego chodzi, rok temu był o krok od Benfiki Lizbona, a teraz jest tylko zmiennikiem Łukasza Brozia, a w Edynburgu zagrał tylko kilka minut i na pewno nie był niezbędnym elementem układanki Henninga Berga przy stanie 1-6 w końcówce dwumeczu...

70800448856fb97a41e5eb.jpg

• Reputacja:   2

Póki, co ludzie z Legii oczywiście uspokajają nas, że to mały szczegół i UEFA prosi jedynie o pisemne wyjaśnienie, ale zawsze tak się gada. Oby nie doszło do tej dyskwalifikacji, bo jednak po takim wyeliminowaniu Celticu wolałbym już żeby odpadli po walce... .

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

• Reputacja:   54

Dostać tyle w dupę i mieć czelność robi cos takiego.

A . że Legia z Polski to takie działanie jest nieszkodliwe. This is fuckin unfair :(

Nie ma nawet co próbować , bić sie o lm, bo i tak jakimś cudem nas opiepszą.

Ten przepis jest śmieszny a niedopatrzenie legii karygodne. 3 minuty zaważyły na zwycieskim dwumeczu...

163870508457e2d890447a3.jpg

Ale mam z tego bekę :D Nasi to jednak są frajerzy :D Jak nie wdupią z amatorami, to sami się wyeliminują przez wpuszczanie zawieszonego faceta :D

• Reputacja:   54

maly619 napisał(a):
to sami się wyeliminują przez wpuszczanie zawieszonego faceta

W tamtym roku, pewien klub uczynił dokładnie to samo a jednak skutek był zupełnie inny... Myślę, iż legia sama się nie wyeliminowała, a bardziej dała dobry pretekst do tego, by uefowskie bagno pozbyło się polskiej legi. :roll:

163870508457e2d890447a3.jpg

Narzekacie... Jest Legia w IV rundzie? Jest! Powinniśmy się cieszyć, że mamy klub, który w przeciągu dwóch dni, dwukrotnie awansował do IV rundy.

I Miejsce w typerze Ligi Europy 2014/15

I Miejsce w typerze Ligi Europy 2016/17

Parafrazując Bo można powiedzieć Don't cry Poland. In one more year, you'll have another chance. Just keep believing.

A tak na serio to mimo, że nie śledzę polskiej ligi to decyzja UEFA to jest kompromitacja dla tych oficjeli. Dzieli się kluby na równych i równiejszych. Powinien obowiązywać precedens, na podstawie którego wyznacza się każde następne przypadki. Legia popełniła błąd, ale wg mnie to UEFA powinna wysyłać pisma do klubów grających w europejskich pucharach kto może grać, a kto nie i tak mają tylu urzędników, że jeden dodatkowy nie zaszkodziłby im. Nie liczyłem na to, że Legia awansuje do fazy grupowej Ligi Mistrzów, ale odpadnięcie w taki sposób jest tym czego się najmniej spodziewałem. Pytanie co UEFA zrobi jeśli takie coś zdarzyłoby się w finale LM?

Beniaminek 2014

990529556565f7712de17e.jpg

Człowiek nie sprawdzi wieczorem i rano neta, a potem w radiu słyszy że Legia została wyrzucona z LM. Boże, chyba Polacy by musieli kupić całe UEFA żeby awansować w końcu do piłkarskiego raju. Szczerze powiem że nawet tych minut w których Bereszyński wszedł nie widziałem, bo nie chciało mi się oglądać końcówki dwumeczu, w którym i tak już wszystko było rozstrzygnięte. A tu niespodziewanka i przez durne trzy minuty w których ten zawodnik mógł nawet nie dostać piłki Legia nie może walczyć w ostatniej rundzie, gdzie miała duże szanse na awans. Teraz nie Bereszyński, ale pewnie Vrdoljak pluje sobie w brodę. Bo dzięki jego pazerności przy drugim karnym Legia miała finalnie jedną bramkę za mało do awansu. Przed drugim meczem miałem obawy, że Celtic może wygrać 3:0 i awansować. No i tak się stało, tyle że nie na boisku. Mam nadzieję że w kolejnej rundzie odpadną, bo po takiej wtopie z Legią nie mają prawa wyjść na boisko pewni siebie, bo pewnie to działaczom zależało na kasie, a piłkarze jeszcze leczyli kaca moralnego po środowym meczu. Legii nie lubię, ale miałem nadzieję że z tak dobrą grą w końcu awansują. Ale niestety żeby zobaczyć klub ze swojego kraju w LM to musiałbym się wyprowadzić z Polski...

28054889252fa02dfba372.jpg

MdAngel napisał(a):
  maly619 napisał(a):
to sami się wyeliminują przez wpuszczanie zawieszonego faceta

W tamtym roku, pewien klub uczynił dokładnie to samo a jednak skutek był zupełnie inny... Myślę, iż legia sama się nie wyeliminowała, a bardziej dała dobry pretekst do tego, by uefowskie bagno pozbyło się polskiej legi. :roll:

Oj tak, na pewno UEFA patrzyła na to, że to Polacy. My to zawsze mamy najbardziej przejebane. Nikt nas nie lubi i zawsze robi wszystko przeciwko nam...

Poza tym sytuacja o której mówisz nie była identyczna. Zawodnik tamtej drużyny nie mógł grać z innych powodów niż Bereszyński. Najwyraźniej tam przepisy mówiły o karze finansowej, a w tym przypadku o walkowerze. Proste.

Grupa niemistrzowska:

Beşiktaş JK - Arsenal FC

Royal Standard de Liège - Zienit Sankt Petersburg

FC København - Bayer 04 Leverkusen

LOSC Lille - FC Porto

SSC Napoli - Athletic Club de Bilbao

Grupa mistrzowska:

NK Maribor - Celtic FC

FC Red Bull Salzburg - Malmö FF

Ålborg BK - APÓEL (Nikozja)

Steaua Bukareszt - Łudogorec Razgrad

ŠK Slovan Bratysława - BATE Borysów

Tak wyglądają pary IV rundy eliminacji Ligi Mistrzów. Nie można pogdybać o ewentualnym meczu Legii z Mariborem, gdyż do takiego meczu by nie doszło.

I Miejsce w typerze Ligi Europy 2014/15

I Miejsce w typerze Ligi Europy 2016/17

SailorJerry napisał(a):
wg mnie to UEFA powinna wysyłać pisma do klubów grających w europejskich pucharach kto może grać, a kto nie

lol :lol:

Przecież to klub jest od tego, żeby pilnować takich rzeczy. Zawodnik został zawieszony na 3 mecze, czyli Legia musiała dostać to na piśmie od UEFY. No, ale jak się ma burdel w klubie + nie zna się do końca przepisów (wystarczyło zarejestrować Bereszyńskiego na mecze poprzedniej rundy)to dzieją się takie rzeczy.

[ Dodano: 2014-08-08, 12:24 ]

Kowal napisał(a):
pewnie Vrdoljak pluje sobie w brodę. Bo dzięki jego pazerności przy drugim karnym Legia miała finalnie jedną bramkę za mało do awansu

Gdybanie. Gdyby Vrdoljak strzelił karnego, pewnie Legia nie strzeliłaby kolejnych bramek w meczu.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• MissApril
      Szczerze mówiąc bardziej w roli nowej mistrzyni widziałabym Jaide Parker lub Lole Vice niż Jacy, ale zobaczymy co tego będzie w następnych tygodniach. Może Jacy się wykaże, czas pokaże.  Super że Ethan w końcu zdobył jakiś tytuł.  Jestem ciekawa jakim będzie mistrzem.  Ogólnie odcinek na plus. 
    • IIL
      Kontrakt Abadon nie został przedłużony Sam nie wiem czy to brak prawdziwej szansy czy może zbyt wyrazisty gimmick stanął tutaj na jej drodze do awansowanie wyżej w karcie. Przyda się jej jednak zmiana otoczenia. 
    • PTW
      TĘSKNILIŚMY! <3 Jutro (w końcu!) wraca do nas Starboy Nano Lopez! Oto kilka słów od naszego ulubionego Hiszpana! GALA JUŻ JUTRO, TO NIE SĄ ĆWICZENIA! :) Przeczytaj wpis na oficjalnym fanpage PTW.
    • MattDevitto
    • Bastian
      Czas nadrobić NXT. Sol Ruca vs Kelani Jordan - walka o midcardowy pas kobiet NXT i pod względem poziomu i emocji zjada na śniadanie "popisy" Jasiów, Yeetów i Punkóww 😀 Sol Ruca broni tytułu, a ja już bym ją widział z głównym pasem NXT kobiet. Jest wygląd, jest skill. A i ten gimmick surferki mógłby dawać rozrywki, gdyby nie HHH i HBK przestali serwować "wrestling poważny na serio". 6 Men TT Match - Hank i Tank to gwarant solidnego wrestlingu. Tutaj tak było. W kolejnych tygodniach należy spodziewać się kolejnych walk mistrzów TT ze stajnią Spearsa. Walka klanu Corleone z Temu ciągnęła się niczym ser mozzarella. Pewnie będzie rewanż w jakimś No Dq.  Stephanie Vaquer vs Jordynne Grace - uroczy był moment, gdy Grace zablokowała ruch, na który czekała cala hala na czele z Bokerem T  Niezła walka, ale Sol Ruca i Kelani Jordan skradły show. No i Grace malo pokazała tego, z czego słynie, czyli sily. Purple Steph 💜 Oba Femi vs Myles Borne - w NXT i tak nie ma wiarygodnego rywala dla mistrza, więc WWE postanowiło zbudować sobie solidnego zawodnika w osobie Mylesa na kolejne miesiące. Miał swoje momenty, ale wiadomo było, że przegra. Joe Hendry vs Trick Williams - niezła walka z zaskakujacym finalem. To co, Hendry na stałe w NXT, a Williams ogra się w TNA przed przejściem do głównego rosteru WWE? Ricky Saints traci pas. Stephanie Vaquer też Mam nadzieję, że za tymi zaskakującymi zmianami kryją się konkretne plany. Czyżby Saints szedł na NXT Championship? No a Vaquer obrała kierunek na główny roster. Tylko czy Jacy Jayne to dobry wybór jako mistrzyni? Śmiem wątpić. Bardziej w roli nowej mistrzyni widziałbym pushowaną do niedawna Parker czy nawet Jordynne Grace, która - szczerze pisząc - nie zasłużyła swoim pobytem w NXT na główny roster. Wracając do nowej mistrzyni - zyskała mocno już na starcie swojego runu, przerywając mocarny run Vaquer.
  • Dodaj nową pozycję...