Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Scolari wie co robi :) w 2002 też dał kilka powołań na wyrost, m.in Belletti, Gilberto Silva czy Kaka a wiadomo jak dobrze się to dla tych piłkarzy skończyło. Kilku grajków z Europy też odpalił by nie psuć atmosfery w Europie i powołał np. doświadczonych Edilsona i Vampete (to obecnie taki Fred) co wywołało wtedy niemały szok bo o szczególnie od tego pierwszego można byłoby znaleźć z 10 lepszych.

Selekcjoner wcale nie musi powoływać najlepszych, wystarczy popatrzyć na Francję - na Euro96, Aime Jacquet nie powołał np. Davida Ginoli, Erica Cantony czy Jean-Pierre Papina, szok, nie?:) Euro nie wygrali bo pechowo odpadli po karnych z Holandią, ale braki powołań dla piłkarzy z ogromnym ego jak właśnie Cantona czy Ginola przyniosły wspaniały rezultat dwa lata później. Dobry selekcjoner jest w stanie poświęcić jednego, dwóch czy trzech dla dobra 23 :)

14078636424fdfa1a4c8062.jpg

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   54
  • Urządzenie:  Android

No dobra, ale wtedy ci młodzi zawodnicy znikąd nie byli znani. Na pewno nie kazdy wiedział kto to Beletii, czy inni przez Ciebie wymienieni. Teraz sytuacja jest zupełnie inna. Praktycznie znamy cały skład, jednak nieoniecznie z dobrego grania. Tamta-zwycięska Brazylia mogła sobie pozwolić na kilka dziwnych powołań . Gdyż mieli problem bogadztwa. Tacy Mario Jardel, Elber czy Sony Anderson nie otrzymali większej szansy na wykazanie się ,bo po prostu nie mieli jak dopchać się do kadry. Tak mocna obsadzona był akażda pozycja. Taki Vampeta a dzisiejszzy Jo , to jednak nie to samo. 12 lat później Brazylia powinna stawiać na uznane marki a nie tylko przypadkowe nazwiska z mocnych klubików. Teraz po prostu takie a nie inne powłanie są istotnymi blędami. Rozumiem, że Sclorari ma swoich ludzi, ale zlekceważyć piłkarzy, którzy graja sezon życia i raczej drugiej takiej szansy już nie dostaną. To jest nie do pomyślenia i tyle.

Natomiast co do podanej dzisaij kadry Niemiec, mam tylko jedno pytanie. Skoro Gomes nie(wiadomo czemu), to dlaczego Khedira? :roll:

163870508457e2d890447a3.jpg

Teraz po prostu takie a nie inne powłanie są istotnymi blędami

Z takimi ocenami poczekajmy do zakończenia mistrzostw ;)

Gomes

Gomez ;)

Skoro Gomes nie(wiadomo czemu), to dlaczego Khedira? :roll:

Nie wiem, czy Loew jakoś tłumaczył tą dezycję, ale ja tłumaczę ją sobie tak, że Khedira to dla niego o wiele ważniejszy zawodnik niż Gomez. Z całym szacunkiem dla Mario, ale jednak w kadrze często zawodził. Khedira natomiast zawsze był czołową postacią i ważnym ogniwem tej kadry.

Ogólnie co do powołań Niemców, to zdziwiło mnie to, że ogłosili to już, przed meczem z Polską (no chyba, że musieli). No bo jak to teraz wygląda? Z Kadry na mecz z nami tylko część będzie walczyć o wyjazd do Brazylii. A reszta co? Już widzę to zaangażowanie :roll: Niemcy zawsze lekceważyli sparingi, więc nie chcę myśleć co będzie teraz? Jedyna szansa w tym, że ci wszyscy młodzi zawodnicy (bo praktycznie sami tacy zostali powołani) będą chcieli się pokazać i dać trenerowi znak, że są gotowi by znaczyć coś w przyszłości.

A jeśli już przy młodzieży, to sporo jej w tej szerokiej kadrze na MŚ. Meyer, Durm, Volland, Goretzka, do tego paru jeszcze innych. Wygląda to ciekawie i choć pewnie ci młodzi koniec końców wylecą z kadry, to i tak pokazuje to jaką kardę i jaką przyszłość piłkarską mają nasi zachodni sąsiedzi.

Nie wiem, czy Loew jakoś tłumaczył tą dezycję, ale ja tłumaczę ją sobie tak, że Khedira to dla niego o wiele ważniejszy zawodnik niż Gomez. Z całym szacunkiem dla Mario, ale jednak w kadrze często zawodził. Khedira natomiast zawsze był czołową postacią i ważnym ogniwem tej kadry.

No dobra, ale ostatnio i tak Niemcy grali bez Samiego a jakoś radę sobie dawali. Wiadomo, pomoc maja delikatnie mówiac niczego sobie :). Tylko kto będzie w tej kadrze odpowiedzialny za strzelanie? Kloze? Czy kopiujemy Hiszpanię i gramy 6 pomocnikami? Jakoś sobie tego nie wyobrażam, tym bardziej jakby najwyzej ustawionym zawodnikiem był Poldi, czy Schurle... Chociaż taki KiBling mógłby się na tej liscie pojawić.

A jeśli już przy młodzieży, to sporo jej w tej szerokiej kadrze na MŚ. Meyer, Durm, Volland, Goretzka, do tego paru jeszcze innych. Wygląda to ciekawie i choć pewnie ci młodzi koniec końców wylecą z kadry, to i tak pokazuje to jaką kardę i jaką przyszłość piłkarską mają nasi zachodni sąsiedzi.

Z tego, co kojarzę, to Niemcy zawsze mają duzo młodzierzy w szerkoiej kadrze i zawsze jakiś z nich trafi do tej ostatecznej. Trzymam kcuiki głównie za Meyera.

No dobra, ale ostatnio i tak Niemcy grali bez Samiego a jakoś radę sobie dawali. Wiadomo, pomoc maja delikatnie mówiac niczego sobie :) . Tylko kto będzie w tej kadrze odpowiedzialny za strzelanie? Kloze? Czy kopiujemy Hiszpanię i gramy 6 pomocnikami? Jakoś sobie tego nie wyobrażam, tym bardziej jakby najwyzej ustawionym zawodnikiem był Poldi, czy Schurle... Chociaż taki KiBling mógłby się na tej liscie pojawić.

Klose od lat jest podstawowym napastnikiem i rzadko zawodzi. Zresztą Niemcy kibicują mu też by strzelił jak najwięcej goli i bił rekordy goli w kadrze Niemiec, jak i goli na MŚ.

A grę bez napastnika też już testowali, więc nie jest to zła opcja. Na szpicy jako ten fałszywy napastnik może grać (i już grali) Gotze i Muller.

Kiessling to osobna bajka, bo facet nie wiedzieć czemu nie dostaje w ogóle opcji od selekcjonera, a moim zdaniem powinien. No, ale jak pisałem, jego nieobecność była pewna i samo pojawienie się go w szerokiej kadrze byłoby największym dla mnie szokiem powołań :D

Do kiedy wszyscy szkoleniowcy muszą podać powołanych zawodników?

• Reputacja:   44

Kiessling to osobna bajka, bo facet nie wiedzieć czemu nie dostaje w ogóle opcji od selekcjonera, a moim zdaniem powinien. No, ale jak pisałem, jego nieobecność była pewna i samo pojawienie się go w szerokiej kadrze byłoby największym dla mnie szokiem powołań :D

Stefan Kiessling sam zrezygnował z gry w reprezentacji narodowej. Bodajże na Euro 2012 otrzymał nawet powołanie do 23-osobowej kadry, ale odmówił. Khedira pierwotnie też poinformował Joachima Loewa, aby nie brał go pod uwagę przy ustalaniu kadry na MŚ w Brazylii, ponieważ nie zdąży wrócić do optymalnej formy, jednak optyka mu się zmieniła.

70800448856fb97a41e5eb.jpg

Co sądzicie o tym, że Bayern od przyszłego sezonu będzie grał jako Barcelona i reprezentacja Holandii?

http://ocdn.eu/images/pulscms/ZGQ7MDMsMjZjLDAsMCwx/f7f0a37a646d0ee8bc192e0f546bd2c4.jpg

Beniaminek 2014

990529556565f7712de17e.jpg

Przyszły takie czasy, źe stroje ni się to mają ddo barw klubowych. Dosłownie wszyskiego moźna się spodziewać. Co do tych stroji, to pierwsze, niczym nie róźnią się od wyjazdówki Stoke.

Co sądzicie o tym, że Bayern od przyszłego sezonu będzie grał jako Barcelona i reprezentacja Holandii?

Obrazek

Co do pierwszego stroju to nie jestem pewny czy Bayern, czy Steaua Bukareszt. Zresztą takie sobie. Nie są złe, ale jednak Bayern powinien mieć dwa jednokolorowe stroje, a trzeci mógłby być dwukolorowy.

Pierwszy strój to jedyny pewniak, reszta to tylko spekulacje i przecieki. A co do wyglądu jak Barca... w takich barwach Bayern grał dawniej i ma być nawiązaniem właśnie do tych starych lat. No, ale oczywiście ludzie już piszą, że Bayern nawet stroje musi mieć jak Barca -.-

Stefan Kiessling sam zrezygnował z gry w reprezentacji narodowej. Bodajże na Euro 2012 otrzymał nawet powołanie do 23-osobowej kadry, ale odmówił.

Nie pamiętam tej sytuacji, a jedyne co znalazłem to info, że Kiessling rzeczywiście zrezygnował, ale było to dużo później i zrobił to właśnie z powodu ciągłego pomijania przez Loewa.

• Reputacja:   2

Pierwszy strój to jedyny pewniak, reszta to tylko spekulacje i przecieki. A co do wyglądu jak Barca... w takich barwach Bayern grał dawniej i ma być nawiązaniem właśnie do tych starych lat. No, ale oczywiście ludzie już piszą, że Bayern nawet stroje musi mieć jak Barca -.-

Dokładnie.

1995 r. - 1997 r.

http://www.oldfootballshirts.com/img/shirts/509/thumbs/football_shirt_5218_1_363x417x1.jpg

1969 r. - 1973 r.

http://www.oldfootballshirts.com/img/shirts/509/thumbs/football_shirt_30915_1_360x541x1.jpg

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

Miałem tę koszulkę Bayernu z nazwiskiem Jean Pierre'a Papina na plecach, sprzedałem to cudo za grube pieniążki kilka lat temu :)

P.S. Wszyscy co nawiązują do Barcy powinni się spalić ze wstydu z powodu niewiedzy :)

14078636424fdfa1a4c8062.jpg

Napisałem Barcelona, bo żaden inny klub, który ma takie stroje nie przychodził mi do głowy.

Dziwne jest to że zdecydowali się na zmianę czerwonych koszulek którymi grali tyle lat, żeby powrócić do starych strojów które są brzydsze(staromodne), ale to już kwestia subiektywna.

P.S. Wszyscy co nawiązują do Barcy powinni się spalić ze wstydu z powodu niewiedzy :)

Nie przesadzajmy. Nie widziałem nawet jednego meczu Bayernu w takiej koszulce a Bayern to nie jest mój ulubiony klub, więc równie dobrze wszyscy którzy nie wiedzieli o żółto zielonych strojach Man U też mogą się spalić ze wstydu.

Beniaminek 2014

990529556565f7712de17e.jpg

Dlatego nawiązałem do Steauy, ale nie wynikło to z niewiedzy (bo wiedziałem), ale po prostu od razu mi się skojarzyły te barwy z niedawnymi rywalami Legii w drodze do LM. :twisted:

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE Backlash 2025
      Dyskusje na temat wydarzenia WWE Backlash 2025!
        • Dzięki
      • 32 odpowiedzi
    • WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 147 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 048 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 713 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 107 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 187 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 604 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 896 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Attitude
      Nazwa gali: NJPW Best Of The Super Junior 32 - Dzień 5 Data: 17.05.2025 Federacja: New Japan Pro Wrestling Typ: Online Stream Lokalizacja: Tokyo, Japan Arena: Yoyogi National Gymnasium #2 Publiczność: 1,857 Format: Live Platforma: NJPWWorld.com Karta: Wyniki: Powiązane tematy: New Japan Pro Wrestling - dyskusja ogólna
    • MattDevitto
      Cudów się nie spodziewałem, ale wyglądał bardzo przeciętnie...Chciałem by trafił do NXT, bo jakoś w głównym rosterze w dłuższej perspektywie nie wróżę mu wielkiej kariery. No i jeszcze teraz ten ring name losowany na 20 letnim kompie z Windows Millenium
    • KyRenLo
      Nie sposób się nie zgodzić. Charlotte wygląda jakby dusza i serce było gdzie indziej. Program z Tiffy słaby. Walka jak na oczekiwania i umiejętności średnia. Gdyby tak porównać ją do Becky i jej powrotu, to jak niebo i ziemia. Oczywiście moje zdanie wiadoma sprawa. Pewnie to najbardziej prawdopodobny scenariusz, że to właśnie Blondas ściągnie z niego ostatecznie złoto. Liv Morgan:  
    • ManiacZone
      Ogłaszamy pierwsze turniejowe starcie ❗️ Aron Wake ostatnim razem był bliski zdobycia Mistrzowskiego Pasa, jednak teraz musi znaleźć inny sposób, aby ponownie zbliżyć się do tytułu. Nie będzie miał łatwego zadania bo na jego drodze stanie zawodnik, który zachwyca fanów swoją determinacją i stylem - Syriusz Dziedzic. Jak myślicie, który z tej dwójki przejdzie do finału? Tymczasem zapraszamy do linku poniżej, gdzie znajdziecie wejściówki na show: https://stage24.pl/events/mzw-4692 Przeczytaj wpis na oficjalnym fanpage Maniac Zone
    • KyRenLo
      Dwie nowe walki. Mistrz w akcji i dalsza kontynuacja pewnej rywalizacji:
  • Dodaj nową pozycję...