Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Co z ciebie za człowiek jak spokojnie sobie obrażasz

Ja też się cieszyłem, ale do czasu. Przypominam, że byłem wręcz fanatykiem tego klubu, ale sympatycy internetowi sprawili, że zacząłem już tym rzygać i dziś jestem po drugiej stronie barykady.

Czyli zrobiło się gówno za panowania ROSELLA według Ciebie i przestałeś im kibicować? Piszesz o januszach, sezonowcach itd a sam nim jesteś. W końcu fanatyk byłby za klubem w każdej sytuacji a nie wyzywał go od mniej niż klubów itd, czy nie?

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

Independencia to krzyczeli kibice z tego sektora zorganizowaneg, mysle, ze oni pojecie o tamtejsxej polityce maja

Ten cały sektor zorganizowany to w większości dzieci z rodzicami, więc...

Nie przestałem tylko dzięki Rossellowi, skoro mi się nie podoba i nigdy nie podobała tiki-taka, wymieniania miliarda podań do tyłu czy jakieś dorabiane ideologie typu "więcej niż klub", to dlaczego mam im kibicować i udawać, że wszystko gra? wbrew sobie, z zasady? Kochałem Barcelone najbardziej za czasów Rivaldo, Kluiverta i reszty, późniejsze okresy aż do odejścia Ronaldinho także lubiłem chociaż nie było to juz to samo. Nie zmieniłem poglądu na ten klub z dnia na dzień, miłość powoli gasła, a czasem przerodziła się w niechęć.

Tylko ślepy idiota byłby za klubem w każdej sytuacji, tysiące osób, którzy ze względu na zmianę chociażby polityki klubowej przestali supportować daną drużynę - przykład z brzegu to wielki odwrót od OM w 94, o akcjach w Paryżu to już nawet nie wspominam bo i tak nie zrozumiesz. Zresztą, nie zapominaj, że to tylko kibicowanie przed TV, ani ja ani ty nie chodzimy na mecze danej drużyny.

14078636424fdfa1a4c8062.jpg

Rozumiemy cię Euz - po co kibicować Barcelonie która wygrywa, skoro kiedyś Barcelona była taka "wielka"!!! - ledwo łapała się do Pucharu Euefa - była taka wielka!!

Ja tam jakoś kibicuję Barcelonie od czasów Rivaldo, Patricka itd i jakoś mi wymiana podań i posiadanie piłki nie przeszkadza. :roll:

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

PH93, ale mnie drażni, każdy jest inny, jeden lubi ogórkową, inny pomidorową. Kiedyś Barca była inna, miała inny styl, inna politykę. Naprawdę nie wiem co w tym dziwnego.

No oczywiście, że kiedyś Barca była inna - tak jak Manchaster City albo PSG - jakby każdy z takimi fochami podchodził to mało jaki klub miałby kibiców - świat idzie do przodu to i kluby się zmieniają :)

Ja kiedyś sam wzbraniałem się przed myślą, że Barca będzie miała kiedykolwiek reklama na koszulkach - ale wraz z tym jak widzę rozwijający się futbol, jestem za tym by FCB miała reklamę, bo bez tego może być ciężko w perspektywie kilku lat dalej rządzić na rynki transferowym, a tego chce bo chce jak najlepiej dla klubu któremu kibicuje w jakimś tam stopniu.

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

No widzisz, a mi się pewne rzeczy tak nie podobają, że przestałem w końcu udawać, że wszystko gra. Za dużo się tego zwaliło, najważniejsze wypisałem wcześniej. Mam ogromny szacunek dla ludzi, którzy są z danym klubem od lat, ale potrafią dostrzegać te wszystko złe rzeczy, które w klubie się dzieją. Nienawidzę jednak gdy ktoś wpatrzony w swojej gwiazdy bez opamiętania potrafi tylko powtarzać utarte regułki i udawać, że wszystko jest ok, a cały świat jest w błędzie i jego klub ciągle jest najlepszy, nazajebistszty, bez skaz, a piłkarze w nim występujący są najlepsi, najmądrzejsi.

Mnie gra Barcelony przestała jarać, nudziła mnie, przestałem do tego podchodzić z uczuciem, dlatego od pewnego czasu sympatyzuje tylko z kilkoma klubami jak Benfica, którą nie dość, że widziałem na żywo i mam nawet fotke z piłkarzami to pare lat temu mi list z gadżetami pocztą wysłali za darmo, a to mi bardzo zaimponowało. Nie jest to jednak coś jak kiedyś miałem z Barceloną, że żyłem każdym meczem itd.

+całą Ligą Francuską, na której zależy mi najbardziej. Żyje futbolem francuskim, od Ligue1 po ligi amatorskie jak DH, DHR czy PH o newsy z których czasem ciężko nawet w necie natrafić. Ale mi to wystarczy, nie czuje potrzeby stania się jakimś wielkim fanem jednej i jedynej drużyny.

Ja tak mam z Anglią : Npower Champioship wzbudza we mnie większe zainteresowanie niż Bundesliga (która też cenie) o PL nie wspominając, gdzie jeśli miałby możliwość to bym obejrzał wszystkie 10 meczów z danej kolejki.

Chodzi o to, że większość z tych dzieci z rodzicami, tak naprawdę nie miało pojęcia, co krzyczeli, gdy darli się "independencia". Wygląda na to, że mieszkają w Hiszpanii i znają się na tamtejszej polityce.

A ja właśnie sądzę, że jakieś pojęcie mieli bo nie chce mi się wierzyć, żeby tak wiele osób krzyczało coś czego nie rozumie a z resztą jeśli tam byli prawdziwi kibice Barcelony to oni wytłumaczyli pozostałym co ten okrzyk oznacza. A czy trzeba mieszkać w Hiszpanii żeby to wiedzieć skoro tak wielu nie-kibiców Barcelony to wie to chyba normalni kibice wiedzą.

O tych januszach z dziećmi co jechali tysiące kilometrów to potraktuj to z przymrużeniem oka.

Mniej więcej wiem o co chodzi, ale dla mnie nie ma logiki w twoich słowach bo raz Barcelona jest zła bo kibiców wystawiła, a jak już przyjechała to jedziesz po tych kibicach. Nie było Barcy źle jak przyjechała też źle .

Ani jedno nie jest poważne ani drugie. A o pucharach to chyba nie mówisz poważnie, prawda?

Skoro wczoraj zagrało 22 piłkarzy Lechii to chyba mają na tyle szeroką kadrę aby w spokoju czekać na następny mecz a z tego co mi wiadomo to chyba mecz daje więcej niż trening szczególnie na początku sezonu aby zawodnicy weszli w rytm meczowy.

Większość klubów regularnie gra co 3-4 dni i dla naszych drużyn to nie powinien być problem zagrać tak raz w miesiącu.

Przecież ja tylko wyrażam swoje zdanie, tylko trochę bardziej ostro

Porównywanie kogoś do downów, nazywanie ludzi podludźmi czy porównywanie do gówna to właśnie poziom wielu sezonowców i hejterów. Można krytykować ale nie tak jak ty tym bardziej, że powinieneś dawać przykład jako moderator, a nie obrażać

jeśli klub z takimi tradycjami bierze słabego trenera,

A jacy trenerzy doprowadzili ten klub do 3 ostatnich zwycięstw w LM? Uznani na całym świecie doświadczeni? Na stronie Barcy skoro już tak często o niej piszesz jest świetny artykuł o "Trenerze któremu nie dano dokończyć ". Zresztą Tito w swoim debiutanckim sezonie zdobył mistrzostwo pokonując Real 100 punktów. Dla mnie to jest wielki sukces bo nawet Mourinho jak przyszedł do La Liga to w pierwszym sezonie poległ a i całe jego 3 lata pracy wielkim sukcesem nie były.

I was angry with my friend;

I told my wrath, my wrath did end.

I was angry with my foe:

I told it not, my wrath did grow.

Nie chcę się wtrącać, ale wyczytałem dzisiaj na onecie (ależ mi się źródło trafiło ;)), że w przypadku remisu o wyniku miały zadecydować rzuty karne. Czy ktoś bardziej ogarnięty w temacie mógłby napisać coś o tym?

Skoro w Lidlu sprzedają nawet piwo BARCELONA, no to qrwa, jak ktoś kiedyś pisał, że otworzysz lodówkę a tam Barcelona, to bardzo się nie pomylił.

Spokojnie jeszcze trochę i będzie piwo: "Lewy" albo coś w ten deseń.

I Miejsce w typerze Ligi Europy 2014/15

I Miejsce w typerze Ligi Europy 2016/17

Mniej więcej wiem o co chodzi, ale dla mnie nie ma logiki w twoich słowach bo raz Barcelona jest zła bo kibiców wystawiła, a jak już przyjechała to jedziesz po tych kibicach. Nie było Barcy źle jak przyjechała też źle .

To była prowokacja, nie bierz tego na poważnie :D

Skoro wczoraj zagrało 22 piłkarzy Lechii to chyba mają na tyle szeroką kadrę aby w spokoju czekać na następny mecz a z tego co mi wiadomo to chyba mecz daje więcej niż trening szczególnie na początku sezonu aby zawodnicy weszli w rytm meczowy.

Większość klubów regularnie gra co 3-4 dni i dla naszych drużyn to nie powinien być problem zagrać tak raz w miesiącu.

Chodzi o to, że nie miałbym nic przeciwko gdyby ten mecz odbył się jakiś czas temu. A czytałem niepochlebne opinie piłkarzy o terminie tego sparingu i stąd te moje zażenowanie.

Porównywanie kogoś do downów, nazywanie ludzi podludźmi czy porównywanie do gówna to właśnie poziom wielu sezonowców i hejterów. Można krytykować ale nie tak jak ty tym bardziej, że powinieneś dawać przykład jako moderator, a nie obrażać

Ale ja to robie w sposób identyczny jak robią ludzie nazywający się fanami Barcelony na ich stronach. Takie właśnie wyzwiska kierują w strony PSG, Chelsea, czy piłkarzy jak Thiago Silva. Nic u mnie się nie bierze tak po prostu, uwierz.

A jacy trenerzy doprowadzili ten klub do 3 ostatnich zwycięstw w LM? Uznani na całym świecie doświadczeni? Na stronie Barcy skoro już tak często o niej piszesz jest świetny artykuł o "Trenerze któremu nie dano dokończyć ". Zresztą Tito w swoim debiutanckim sezonie zdobył mistrzostwo pokonując Real 100 punktów. Dla mnie to jest wielki sukces bo nawet Mourinho jak przyszedł do La Liga to w pierwszym sezonie poległ a i całe jego 3 lata pracy wielkim sukcesem nie były.

Z całym szacunkiem ale nie uważam tego za jakieś wielkie osiągnięcie. Nie mówie, że Riijkard czy Guardiola mieli doświadczenie bo go nie mieli, a trener mający swój własny ,wyrobiony styl jak np. Ancelotti, Pellegrini, Bielsa czy inni na pewno by zmienili troche w tej nudnej kopaninie za jaką uważam tiki-takę i bardzo możliwe, że więcej by osiągnęli w LM. IMO to bardziej Real przegrał ten tytuł niż Barcelona go wygrała, takie troche masło maślane, ale ja to tak postrzegam.

Beznadziejna Legia jakimś cudem ugrała remis. Niezasłużenie. Znowu popełniali te same błędy, co w konfrontacji z New Saints. Tylko nieudolności zawodników Molde w akcjach ofensywnych i Kuciakowi (jedyna pozytywna postać mistrza Polski w tym spotkaniu) mogą dziękować, że nie zostali rozbici. Śmiem nawet twierdzić, że gdyby nie czerwona kartka dla rywala (swoją drogą pokazana pochopnie. Za bardziej śmiałe gestykulacje nie kara się kartonikiem, a zawodnik Molde tylko machnął sobie ręką), gospodarze wyszliby ponownie na prowadzenie, bo do tego momentu cały czas stwarzali zagrożenie. Nawet Solskjaer, oaza spokoju i opanowania z czasów kariery piłkarskiej, podobno zdenerwował się na konferencji. Jodłowiec z Dossa Juniorem zaprezentowali totalną amatorkę w obronie, z naciskiem na tego drugiego. Nowy nabytek Legii już w meczach z Walijczykami mi się nie podobał. Biegał po boisku, jakby od niechcenia i podawał ryzykowne piłki w poprzek boiska między zawodnikami TNS. Dzisiaj takich zagrań unikał, ale za to fatalnie się ustawiał, przegrywał pojedynki biegowe i ośmieszył się przy straconej bramce nie doskakując do rywala. Urban niech się modli o szybki powrót do zdrowia któregoś z kontuzjowanych stoperów. Legia nie ma żadnych atutów, które pozwoliłyby uwierzyć, że są w stanie awansować do fazy grupowej. Dzięki farciarskiemu remisowi i przewadze własnego boiska, mogą sobie z Molde poradzić, ale kolejny rywal złoi ich aż miło.
"Even the man with three H's would be proud of the way we buried this young, promising talent." - Broken Matt Hardy (Total Nonstop Deletion 15.12.2016)

Obejrzałem dziś tylko drugą połowę i z całym moim brakiem sympatii do Wisły, to jednak drużyna Maaskanta wydawała się być o klasę lepsza. Nawet jeśli uda się przejść Molde, to w play-off będzie niewiarygodnie ciężko żeby coś ugrać.

marcel, jak dla mnie, to bardziej ośmieszył się Jodłowiec, który przy tak prostej kiwce zawodnika Molde zachował się jakby grał z zawiązanymi oczami. Jednak przez cały mecz obaj prezentowali bardzo niski poziom. Jedyne co to podania między sobą w obronie, a kiedy to im się nudziło - długa piłka do przodu ("może coś z tego będzie").

Co do supermeczu, to przynajmniej po meczu skroili pewna zalosna flage :D

995444_580155162027448_1611087002_n.jpg

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE Backlash 2025
      Dyskusje na temat wydarzenia WWE Backlash 2025!
        • Dzięki
      • 32 odpowiedzi
    • WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 147 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 051 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 713 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 107 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 187 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 606 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 898 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Giero
      Za nami kolejny odcinek AEW Dynamite, ostatni w drodze do AEW Double or Nothing 2025. Przedstawiamy podsumowanie najważniejszych wydarzeń. Show otworzyła konfrontacja Adama Page’a i Willa Ospreaya przed ich walką o puchar im. Owena Harta. W trakcie potwierdzono, iż to będzie main event Double or Nothing. MJF oficjalnie dołączył wreszcie do Hurt Syndicate. Przy okazji doszło do wymiany zdań The Sons of Texas z mistrzami przed ich walką. Podobnie, jak w przypadku Page’a i Ospreaya, tak również doszło do potyczki słownej Mercedes Mone z Jamie Hayter. Tutaj jednak Mone zaatakowała rywalkę na koniec. W trakcie Dynamite Tony Khan potwierdził na X’ie, że oficjalnie Mina Shirakawa dołączyła na stałe do rosteru All Elite Wrestling. Mina zresztą tego wieczora jeszcze była w walce wieczoru, pokonując Julię Hart. Doszło przy okazji do bójki ze Skye Blue i Toni Storm. Jednak same show kończyliśmy kolejnym brawlem uczestników Anarchy in the Arena. Skrót gali Zapowiedź AEW Collision, które wyjątkowo już dzisiaj w nocy * TBS Championship Match: Mercedes Mone vs. Reyna Isis * Mike Bailey & Komander vs. Rush & Dralistico * Grizzled Young Veterans vs. The Paragon * Podpisanie kontraktu FTR vs. Nigel McGuinness & Daniel Garcia Aktualna karta Double or Nothing 2025 * Men’s Owen Hart Tournament Finals: Hangman Page vs. Will Ospreay * Women’s Owen Hart Tournament Finals: Jamie Hayter vs. Mercedes Mone * Anarchy in the Arena Match: Kenny Omega, Swerve Strickland, Willow Nightingale, Samoa Joe, Powerhouse Hobbs & Katsuyori Shibata vs. Jon Moxley, Claudio Castagnoli, Marina Shafir, Wheeler Yuta & The Young Bucks * AEW Women’s World Championship: Toni Storm vs. Mina Shirakawa * AEW World Tag Team Championship: The Hurt Syndicate vs. Sons Of Texas * AEW Continental Championship Match: Kazuchika Okada vs. Mike Bailey * Stretcher Match: Mark Briscoe vs. Ricochet * FTR vs. Nigel McGuiness & Daniel Garcia
    • PTW
      TO POSZŁO ZA DALEKO! Na ostatniej gali tych dwóch wojowników przekroczyło wszystkie granice - przez całą galę byliśmy świadkami ich batalii na terenie całej hali! Teraz będą mieli okazję wyjaśnić sobie to i owo w niezwykle brutalnym pojedynku! Falls Count Anywhere Match Miyagi Shida vs. Serg Sullivan Tu już nie można mówić tylko o "złej krwi" - tutaj w grę wchodzi prawdziwa nienawiść! Sullivan przy ich pierwszym spotkaniu w ringu bezczelnie zaatakował Shidę walizką doprowadzając do dyskwalifikacji, ale to nie był koniec. Zamaskowany bijok postanowił doszczętnie rozbić naszego ulubionego karatekę i zostawił go w ringu nieprzytomnego. Na poprzedniej gali panowie szli wet za wet i obaj przegrali swoje walki ze względu na interwencję drugiego. Tak być dalej nie może - jeśli chcą się rozerwać na strzępy, proszę bardzo, będą mieli taką okazję! W walce Falls Count Anywhere można odliczyć rywala wszędzie, nie tylko w ringu, więc zapowiada się niezwykle chaotyczna batalia, w której zwyciężyć może tylko jeden. Dodatkowo nie będzie tutaj dyskwalifikacji, więc rywale mogą wykorzystać wszystko co im się napatoczy żeby pogrążyć przeciwnika! To jest coś, co trzeba zobaczyć na żywo. Bądźcie z nami już 31 maja! Przeczytaj wpis na oficjalnym fanpage PTW.
    • Attitude
      Nazwa gali: WWE EVOLVE #12 Data: The exact taping date is unknown. Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: Online Stream Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Taped Data emisji: 21.05.2025 Platforma: Tubi Komentarz: Peter Rosenberg & Robert Stone Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • Attitude
      Nazwa gali: WWE Main Event #660 Data: 19.05.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: Online Stream Lokalizacja: Greenville, South Carolina, USA Arena: Bon Secours Wellness Arena Format: Taped Data emisji: 22.05.2025 Platforma: Peacock Komentarz: Blake Howard & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • Attitude
      Nazwa gali: AEW Dynamite #294 Data: 21.05.2025 Federacja: All Elite Wrestling Typ: TV-Show Lokalizacja: Rio Rancho, New Mexico, USA Arena: Rio Rancho Events Center Format: Live Platforma: TBS Komentarz: Excalibur, Ian Riccaboni, Taz & Toni Storm Karta: Wyniki: Powiązane tematy: All Elite Wrestling - dyskusja ogólna AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze Ring of Honor - dyskusja ogólna
  • Dodaj nową pozycję...