Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Szkoda, że zarówno Legia, jak i Borussia przyjadą rezerwowymi składami, a na pewno tak uczyni mistrz Niemiec. W rezerwach nikogo ciekawego nie ma, więc nie ma co się napalać. Za to Polish Masters zapowiada się interesująco i nie omieszkam się tam zjawić - w końcu Athletic i PSV. Czekam, aż któryś z naszych stadionów zgłosi aplikację na gospodarza finału Ligi Europejskiej.
  • Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

No i to by było na tyle, jeśli chodzi o Mundial w 2014 z udziałem Polaków. Fornalik selekcjonerem naszej kadry to jedna z większych pomyłek betonu. Facet nic w piłce trenerskiej nie osiągnął (wicemistrzostwo w tragicznej polskiej lidze? naprawdę? finał zlikwidowanego już Pucharu Ekstraklasy? poważka?) i jego nominacja to chyba najlepsze podsumowanie tego, jak wygląda polska piłka. Ale w sumie można też się cieszyć, bo jego "przeciwnikami" był Engel czy Zieliński ( :lol: ), także dno, dno, dna.

Wielkie propsy kieruję dla Piechniczka, który na konferencji prasowej wspomniał m.in. o "striptizie" na trenerze czy podział administracyjny Polski z 49 województwami (o sukcesach '74 czy '82 nie wspominam). Jeśli człowiek z widoczna demencją starczą jest jednym z głównych decydentów w sprawie nowego selekcjonera, to ciężko oczekiwać, by efekty były lepsze.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.

11985408557829e91eb351.jpg

Nie wiem czemu w Polskich mediach wszyscy stawiali na Fornalika, a nikt nie postawił na Piotra Nowaka, jednego z lepszych polskich trenerów, w sile wieku, który był asystentem trenera USA i trochę tej piłki międzynarodowej posmakował...a Fornalik nigdy na tym szczeblu się nie sprawdził...

Moimi faworytami byli Heniu Kasperczak i Piotrek Nowak. Obaj bez jakichkolwiek szans. A szkoda. Heniu to ogromne doświadczenie reprezentacyjne i międzynarodowe, wie ocb w prowadzeniu druzyny narodowej, do tego wielki autorytet i człowiek z klasą. Piotrek Nowak to także gośc z doświadczeniem reprezentacyjnym i międzynarodowym. Liga w USA jest w tym momencie na wysokim poziomie w stosunku do naszej Ekstraklasy, więc napewno sporo tam się nauczył. Do tego młody i chętny do pracy, głodny sukcesów i charyzmatyczny. Wybrano bezbarwnego Fornalika. Oby to był dobry wybór, obym się mylił...niestety nie widzę póki co naszej kadry pod wodzą niezłego, tylko niezłego, ligowego trenera. Może w reprezentacji sie rozwinie i cos pokaże. Może...za dużo tych niepewności co do Fornalika.

Entertainment > Wrestling

Dolph Ziggler sprzedaje ciosy lepiej niż TNA bilety :)

• Reputacja:   841
  • Urządzenie:  Windows

Ja się nie zgodzę co do tego, że Fornalik jako selekcjoner to błąd. Oczywiście, może nie jest tak medialny jak Engel czy inni, ale zna się na swoim fachu. Potrafi porozumieć się z piłkarzami i stawia na młodzież. Może będzie to w końcu selekcjoner naszej kadry z jajami, który nie będzie się bał dać szansy takiemu Wolskiemu. Poza tym, Fornalik był jak dla mnie kandydatem nr. 1. Engel czy Zieliński to nieporozumienie. Co do Piotra Nowaka trenerem jest na pewno obiecującym i mógłby objąć kadrę, tylko czy poradziłby sobie w naszej polskiej rzeczywistości ? W USA ma tak naprawdę wszystko, a u nas niestety nie jest już tak różowo. Fornalik w ostatnim czasie udowodnił pracą w Ruchu, że trenerem jest bardzo dobrym. Sukcesów spektakularnych nie ma, ale też nie dano mu szansy w klubie ze ścisłego topu. Z biednym i ledwo wiążącym koniec z końcem Ruchem grał w europejskich pucharach (wiadomo bez sukcesów), ale był też z nim w czołówce ekstraklasy. Gdyby miał większe możliwości, to myślę, że Ruch mógłby być nawet mistrzem. Cieszę się, że to właśnie on objął naszą kadrę. Jest pracowity i praca z naszą kadrą to dla niego olbrzymia szansa. Nie ma tak naprawdę nic do stracenia. Będę mu kibicował z całych sił, bo chcę, żeby PZPN przejrzał na oczy i zatrudniał właśnie takich trenerów jak Fornalik. Kibice Ruchu pewni nie są do końca zadowoleni, ale myślę, że również cieszą się z sukcesu Waldka, jakim niewątpliwie jest dla niego objęcie kadry. Teraz należy życzyć mu tylko powodzenia i nie przeszkadzać w pracy,a myślę, że da sobie radę. Oby tak było.

Ej CzaQ, widać po mnie???:D

sr.jpg.c870ab4188908c3d6d06c5f5101bfd2b.jpg

Właśnie o to chodzi na Fornalika nikt nie stawia jak widać, i dlatego może zaskoczyć w porównaniu do Smudy,z którego każdy robił znakomitego trenera i stawiał wysoko próg a skończyło się każdy wie jak....

Co do Engela no to według mnie miał już swoją szansę w na pokazanie, ale jej nie wykorzystał.

"...And Well, Well, Well. It is I, the Quintessential Stud Muffin... Joel..." -Extreme Wrestling Championship FOREVER

*CHRIS BENOIT 1967-2007*

16459104054f6a4155d2b46.jpg

• Reputacja:   2

Oj miał i to bardzo dużą. Patrząc z perspektywy czasu to chyba był najlepszy skład od co najmniej dekady. Pewniacy, którzy zapewnili nam w eliminacjach awans do mundialu jako pierwsi w Europie zawiedli z Koreą. Do dziś nie mogę mu wybaczyć, że nie zmienił składu na Portugalię. :cry: Co do Fornalika to modlę się tylko, aby kontynuował pracę z tym składem. jeśli rozbierze wszystko to już nie ma na, co liczyć. Osobiście liczyłem na Vogst'a. Być może niemiecka ręka, by coś zdziałała, ale sądząc po leśnych dziadach z PZPN to nie mamy, co liczyć na trenera z zagranicy. :/

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

Fornalik może i nie jest najlepszą opcją, ale jednak w porónaniu do Smudy, to może być spory krok naprzód. Nowy trener może i jeszcze nic wielkiego nie osiągnął ale zawsze cieszmy się, że to nie Engel :twisted:

Pożyjemy, to zobaczymy, może się Fornalik sprawdzi :P

Sygna by Filipoo666

20854407495044e5718b29f.jpg

W porownaniu do smudy to umie sie przynajmniej wypowiedziec. robi to plynnie, nie unika pytan a smuda zawsze yyy,yyy. wkoncu franz.

http://euro.wp.pl/title,Fornalik-wybral-sztab-Co-na-to-PZPN,wid,14752674,wiadomosc.html

mimo iz uwazam wirtualna za strasznie slaby portal ktory ma dziennikarzy debilow ktorzy sa niekompetentni to daje wam link do owej strony. tekst kolejny raz pokazuje ze trener nic nie da, moze w malym stopniu da, ale pzpn w polskiej pilce to najwieksza glupota. druzyna trenera, on dobiera sobie wspolracownikow jakich chce, a nie dziadki lesne doradzaja mu kogo ma wybrac. w koncu swinie przy korycie pomagaja sie utrzymac przy korycie innym swiniom. a o innych nazwiskach z poza ich regionu nie chca slyszec ( dudek?>) najlepiej jak by pzpn wszystko ustalil sam. trenera ustalili to i innych ludzi do kierowania reprezentacja chca. powinni to wszystko zniszczyc od podstaw, kto pracuje w infrastrukturze pzpn? same matoly, podobnie jak w calym zwiazku. polska mlodziez to tez nic dobrego. co im z tych orlikow? skoro nie maja dobrego szkolnictwa.

• Reputacja:   1

Już niedługo w moim mieście odbędzie się turniej Polish Masters, w którym weźmie udział Śląsk Wrocław, Athletic Bilbao, Benfica Lizbona i PSV Eindhoven. Największe szanse na zwycięstwo turnieju daje Hiszpanom, gdzie zapewne w finale zmierzą się z Benficą. Śląsk według mnie ma najmniejsze szanse, jednak powinni pokazać się z dobrej strony. WKS również zapewne nie będzie grać na pełnych obrotach, gdyż parę dni potem czeka mecz rewanżowy z mistrzem Czarnogóry. Wszystko zależy od pierwszego meczu. Jeżeli uzyskają 2-bramkową przewagę, to będzie ok :wink:

PS. Prawdopodobnie będę miał do sprzedania karnet na Polish Masters, gdyż niestety brat musi w weekend do pracy i chcę się spytać, czy byłby ktoś zainteresowany kupnem? Szczegóły na PW :)

Też wybieram się na PM, jako fan Benfiki nie mogłem przepuścić takiej okazji. A cena to tylko 120 zł za 2 dni meczów z takimi ekipami, ahh ;) Liczę przede wszystkim na zobaczenie swoich ulubionych piłkarzy takich jak Maxi czy Aimar, chociaż nawet przy głęboko rezerwowym składzie i tak będę się dobrze bawił :)

Força Benfica

14078636424fdfa1a4c8062.jpg

• Reputacja:   1

) Liczę przede wszystkim na zobaczenie swoich ulubionych piłkarzy takich jak Maxi czy Aimar, chociaż nawet przy głęboko rezerwowym składzie i tak będę się dobrze bawił :)

Força Benfica

Gdzieś słyszałem, że wszystkie drużyny biorące udział w PM podpisały kontrakt, gdzie w klauzuli było, że wystąpią w najmocniejszych składach, więc twoje marzenie może się ziścić ;) .

Ja liczę, że LLorente, Cardozo i podobnie jak Euz Maxi Perreira się pokażą z dobrej strony. Ze strony Śląska (jeżeli ci chcą się liczyć w grze) musi się dobrze zaprezentować Mila, gdyż to on głównie jest siłą napędową Mistrza Polski. Jak wcześniej pisałem, liczę na zdobycie trofeum przez Basków, którzy w finale zmierzą się z Benficą. Oby pary się dobrze ułożyły. :wink:. Jednak coś przeczuwam, że Polish Masters wygra...WKS, a wszyscy mu się podłożą lub Kelemen (ewentualnie Glikiewicz) będą czynić cuda w bramce i ze strony ofensywnej "Wojskowych" będą szły szybkie, zorganizowane akcje.

Jeszcze przed dzisiejszym meczem Slaska w II rundzie eliminacji wjechal taki piekny news:

Kibice Budućnostu napadli autokar z piłkarzami Śląska, uradli oni sprzęt graczy z Wrocławia, oraz koszulki meczowe...

Z początku Śląsk kopał się po czołach i dobrze, że z czasem to ustało. Nie na zawsze, ale przynajmniej częstotliwość się zmniejszyła. Niby jakieś ogórki z Czarnogóry, ale przy eksperymentalnej obronie, wyglądali jak reprezentanci swojego kraju (o ile to mówi więcej o umiejętnościach :wink: ), Socha był jakiś ospały i cud, że Keleman nie musiał latać za strzałami w światło bramki. Jakoś te wszystkie piłki dało radę zblokować. Gol Elsnera bez szaleństw. Fatalna pułapka przeciwników. Praktycznie trzech piłkarzy zostało na 5metrze i mogli sobie wyliczac, który ma uderzyć opadającą wrzutke.

W drugiej polowie Mila dorzucil karnego, a Sobota dalej latał jak zły. W sumie Waldek jest przyzwoitym piłkarzem. Jesli z lepszymi rywalami tez bedzie sie tak szarpal o kazda pilke i uraczy nas kilkoma dryblingami, to ja bym wznowil zaproszenia do kadry.

50608915156a3743c1fa34.jpg

• Reputacja:   2
  • Urządzenie:  Android

Mam wrażenie, że sporo w tym meczu było przypadku i Śląsk równie dobrze mógł to spotkanie w odwrotnym stosunku przegrać, gdyby tylko Podgorica wykorzystała choćby jedną z tych czterech sytuacji jakie miała na początku. Później na szczęście dla Wrocławian zdołali jakoś tą piłkę wtoczyć do bramki (bramkarz bardzo im pomógł rzucając się jeszcze przed strzałem) a później gospodarze przygaśli i było wiadomo, że już tego spotkania nie wygrają.

Patrząc na to wszystko obiektywnie, to Śląsk jest bardzo słaby, ale na II rundę jak widać wystarczy. O trzecią za to nie byłbym taki pewien - śmiem twierdzić też, że marzenia o Lidze Mistrzów dla polskiej drużyny trzeba odłożyć na kolejne lata, bo póki coś się nie zapowiada i nawet nie widać na horyzoncie jakiegokolwiek teamu z Ekstraklasy, który mogłby do Champions League trafić.

Patrząc na to wszystko obiektywnie, to Śląsk jest bardzo słaby, ale na II rundę jak widać wystarczy. O trzecią za to nie byłbym taki pewien - śmiem twierdzić też, że marzenia o Lidze Mistrzów dla polskiej drużyny trzeba odłożyć na kolejne lata, bo póki coś się nie zapowiada i nawet nie widać na horyzoncie jakiegokolwiek teamu z Ekstraklasy, który mogłby do Champions League trafić.

Pamiętajmy, że to dopiero początek sezonu, a Śląsk rozpoczyna przygotowania do sezonu. Z czasem powinno wyglądać to coraz lepiej. Oczywiście nie mówię, że Śląsk to jakaś mega silna drużyna, ale wyciąganie jakiś wniosków po tym meczu nie ma dużego sensu.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• Attitude
      Nazwa gali: NJPW Best Of The Super Junior 32 - Dzień 9 Data: 24.05.2025 Federacja: New Japan Pro Wrestling Typ: Online Stream Lokalizacja: Himeji, Hyogo, Japan Arena: Arcrea Himeji Publiczność: 1.136 Format: Live Platforma: NJPWWorld.com Karta: Wyniki: Powiązane tematy: New Japan Pro Wrestling - dyskusja ogólna
    • Aigor
      1. Megan Bayne and Penelope Ford vs. Anna Jay and Harley Cameron - Tag team match   2. Jamie Hayter vs. Mercedes Moné - 2025 Women's Owen Hart Foundation Cup Tournament Final The winner earns an AEW Women's World Championship match at All In.   3. The Hurt Syndicate (Bobby Lashley and Shelton Benjamin) (c) (with MVP and MJF) vs. The Sons of Texas (Dustin Rhodes and Sammy Guevara) - Tag team match for the AEW World Tag Team Championship   4. "Timeless" Toni Storm (c) (with Luther) vs. Mina Shirakawa - Singles match for the AEW Women's World Championship   5. FTR (Cash Wheeler and Dax Harwood) (with Stokely) vs. Daniel Garcia and Nigel McGuinness - Tag team match   6. Mark Briscoe vs. Ricochet - Stretcher match   7. Kenny Omega, Swerve Strickland, Willow Nightingale, and The Opps (Samoa Joe, Powerhouse Hobbs, and Katsuyori Shibata) vs. Death Riders (Jon Moxley, Claudio Castagnoli, Marina Shafir, and Wheeler Yuta) and The Young Bucks (Matthew Jackson and Nicholas Jackson) - Anarchy in the Arena match   8. Kazuchika Okada (c) vs. "Speedball" Mike Bailey - Singles match for the AEW Continental Championship   9. The Paragon (Adam Cole, Kyle O'Reilly, and Roderick Strong) vs. The Don Callis Family (Konosuke Takeshita, Kyle Fletcher, and Josh Alexander) (with Don Callis) - Trios match   10. "Hangman" Adam Page vs. Will Ospreay - 2025 Men's Owen Hart Foundation Cup Tournament Final The winner earns an AEW World Championship match
    • MattDevitto
    • Bastian
      Zelina Vega vs Chelsea Green - walka z zaledwie tygodniówkowym potencjałem, dodana w ostatniej chwili i mam nadzieję, że to będzie ostatnia walka obu pań w najbliższym czasie. Green mogłaby spróbować zaatakować główny tytuł, ma stajnie i jest dobra w byciu irytującą.  A Vega niech jeszcze trochę ten tytuł ponosi i odda komuś, komu przyda się bardziej. Damian Priest vs Drew McIntyre - to może być najlepsze starcie SNME. Priest przegrał na WM, więc na logikę powinien tutaj wygrać, a decydujące starcie odbędzie się na MITB, oby z triumfem Szkota. CM Punk & Sami Zayn vs Seth Rollins & Bron Breakker - nowej stajni potrzebne jest zwycięstwo. Nic więcej o tej walce nie piszę, bo otwiera się tutaj tak dużo nitek (Reigns, Jey Uso, ew. turn Zayna), że nawet nie bardzo wiadomo, w którą stronę to pójdzie. John Cena vs R-Truth - nie widzę tutaj innej opcji niż łatwa wygrana Ceny. Jasiu wygrał mocarnie obsadzony EC, przerwał ponad roczny title run Rhodes na WM, wygrał z odwiecznym rywalem Ortonem, a teraz ma przegrywać z ringowym błaznem, nawet przez interwencję? Jeśli R-Truth wygra (z pomocą wracającego Cody' ego?) to na logikę powinien dostać drugą walkę, i to o pas.  Jey Uso vs Logan Paul - chciałbym zobaczyć tę walkę, ale jako cashing MITB, gdzie znienawidzony Paul kroi z pasa uwielbianego Uso. Tym bardziej, gdy WWE ma wywalone w jakość programów i walk, i liczą się dla nich tylko viralowe momenty.  Niech się obaj sprężą, bo ich walki na WM nie porwały. W Tampie powinien wygrać Jey, niedawno przecież zdobył tytuł. Zwłaszcza, że ręce po pas wyciągają Gunther i Rollins.
    • Bastian
      Giulia wchodzi do MITB kosztem Charlotte  Zgodnie z przewidywaniami, przypięta została Vega, te pasy midcardowe kobiet znaczą tyle co 24/7 Title  Sama walka jakaś taka niestrawna, miło, że przez 90 % czasu wszystkie panie były w ringu, ale jakoś nie bardzo miały pomysł, co z tym zrobić. Starcie kobiet o walizkę będzie starciem utytułowanych zawodniczek z młodymi talentami i według mnie to właśnie Perez i Giulia opuszczą MITB z walizką... Za tydzień wraca Bianca... Idzie na Stratton, a może pozbawia Jade miejsca w MITB? Wyciągnęli z lodówki Nakamurę, żeby LA Knight zgarnął na nim pin, wszedł do MITB, a Aleister Black za bardzo nie ucierpiał. Może w końcu pora wypchnąć Rycerza wyżej dzięki walizce, skoro kilkanaście miesięcy temu szalona reakcja fanów na niego nic nie dała? Street Profits i Fraxiom jak zwykle dali radę, ale dywizji TT na Smackdown przydałaby się świeża krew, nawet z tych nieco na siłę sklejonych ekip jak Hayes/Miz czy nawet Bloodline. Wyatt Sicks wrócili... Fajnie, tylko niech się jakoś to rozwinie, bo bez charyzmatycznego lidera w postaci dużego nazwiska utkną w midcardzie.    
  • Dodaj nową pozycję...