Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Ojojoj, broń boże! Dudka w każdym miejscu na obronie to tykająca bomba zegarowa. Pokazał to choćby w meczu z Niemcami na Mundialu, czy w Wiśle w europucharach. Darek na DM - tak, obrona - no way.

Exactly! Facet ma ewidentny problem z szybkoscia, i moglby sporo napsuc krwi Szczesnemu.

Ten Fabianski martwi. Jesli jeszcze wypadnie Tyton to Smuda musi schowac humory w kieszen, i zadzwonic do Florencji, bo tam czeka klasowy golkiper.

Kucharczyk, Jodlowiec, Brozek - Dzieki, ale to Euro Was ominie.

50608915156a3743c1fa34.jpg

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

Brożka to na pewno nie odeśle, nie po to "Niemiec" go powoływał po sezonie gdzie nie grał w ogóle by go odesłać bo w ten sposób potwierdza tylko swoją ułomność. Dodatkowo jeśli by miał Brożek odejść to by było już 2 napastników w domu a na pewno odesłany zostanie 1 zawodnik z każdej pozycji oprócz bramkarza.

Jodłowiec, Matuszczyk, Kucharczyk.

Natomiast ja odesłałbym : Perquisa, Polanskiego i Boenischa czyli ludzi którzy chcą się wypromować kosztem Euro 2012 grając w reprezentacji gospodarza.

PS: Swoją drogą czuję się żazenowany jak w przerwie meczu dzienikarzyna TVP przeprowadza wywiad z ZAWODNIKIEM POLSKI po FRANCUSKU. :roll:

Edytowane przez PH93

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Jestem fanem duetu Perquis - Wasilewski. Jest to najlepsze możliwe duo na środku defensywy w polskiej reprezentacji. Wasyl, grając na prawej stronie obrony, często grał w polu karnym. Teraz, dzięki przesunięciu do środka, wbiegać w szesnastkę przeciwników może jeszcze częściej, a to sama korzyść (bo wiadomo, że Marcin jest świetny w powietrzu). Dzisiaj Perquis pokazał klasę i świetnym strzałem po centrze Piszczka dał wygraną Polakom ze Słowacją.

Najchętniej odesłałbym do domu... Mierzejewskiego. Po co polskiej kadrze taki bezproduktywny zawodnik? Stałe fragmenty gry w jego wykonaniu to porażka, w grze ofensywnej też praktycznie nic nie wnosi. Bawi mnie ten hype wokół jego umiejętności, jaki budowali komentatorzy kilkukrotnymi stwierdzeniami, że rozegrał ponad 50 meczów w sezonie - szkoda, że zdecydowaną większość z ławki. Zaimponował mi Rybus, który był bardzo aktywny. Żałuję Grosickiego, bo Maciek tym występem chyba przyklepał sobie miejsce w wyjściowej jedenastce, tymczasem "Grosik" również jest w gazie i szkoda, że wyląduje prawdopodobnie na ławce.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.

11985408557829e91eb351.jpg

Dzisiejszy mecz nie był może jakimś mega widowiskiem, ale liczy się to, że wygraliśmy. Parę pozytywów było, bo np. o wiele lepsza postawa Boenischa, ogólnie obrona, która nawet jeśli coś popsuła, to szybko to naprawiała, trochę lepiej wykonywane stale fragmenty, czy gra środkowych pomocników (grało czterech, każdy dostał po 45 minut, najgorzej wypadł Matuszczyk, reszta pozytywnie).

Szkoda, że nie zobaczyliśmy Grosickiego. Chciałbym porównać jego grę z grą Rybusa, gdy w składzie mamy tych pierwszych. Aktualnie obaj są w bardzo dobrej formie i mam problem, gdybym miał wybrać kogo wolałbym zobaczyć. Zresztą, pomoc to my mamy dobrze obstawioną i nie ma co się nią martwic. Gorzej jest z atakiem, bo jeśli Lewy nie będzie mieć sytuacji, to na zmienników nie mamy co liczyć.

Co do wypadnięcia Fabiańskiego, to jakoś się tym nie przejąłem. I tak byłby to nasz trzeci bramkarz, więc nie ma co panikować.

Niemcy - Szwajcaria

Mecz ten oglądałem fragmentami, bo w tym czasie leciał mecz naszej kadry, ale mniej więcej widziałem co się działo na boisku.

Ogólnie Niemcy zagrali fatalnie w obronie. Oczywiście, były to rezerwy, ale mimo wszystko, były tam takie osoby jak Hummels czy Mertesacker. Nie mniej jednak nie nastraja to optymistycznie, chociaż ja się trochę z tego śmieję i dokuczam fanom BVB mówiąc, że gdyby grali nieobecni z Bayernu, to Niemcy rozniosłyby Szwajcarów :twisted:

Oczywiście mam taką nadzieję :P

Zobaczymy w następnym spotkaniu towarzyskim z Izraelem. Tam powinien grac podstawowy skład i mam nadzieję, że zobaczę, to na co liczę na Euro.

Ojojoj, broń boże! Dudka w każdym miejscu na obronie to tykająca bomba zegarowa. Pokazał to choćby w meczu z Niemcami na Mundialu, czy w Wiśle w europucharach. Darek na DM - tak, obrona - no way.

Exactly! Facet ma ewidentny problem z szybkoscia, i moglby sporo napsuc krwi Szczesnemu

W sumie macie rację. :) Wynotowałem sobie jednak w pamięci takie mecze, w której Dudka na tej pozycji dawał radę (chociaż on sam kiedyś stwierdził, że zdecydowanie woli być defensywnym pomocnikiem niż obrońcą). I jak sięgam pamięcią to nawet - wydawałoby się - teoretycznie solidni defensorzy całkowicie zawalali sprawę - chociaż grali na swojej pozycji. W tym momencie naprawdę zastanawiałbym się, czy nie lepiej przesunąć Dudkę, czy np. powierzyć te miejsce Wojtkowiakowi. Dzisiaj takie dywagacje możemy odsunąć jednak na bok. Jesteśmy już mądrzejsi o mecz ze Słowacją i wiemy, że Perquis z Wasilem to dzisiaj optymalne rozwiązanie (informacje o słabej formie i nieprzygotowaniu do gry Perquisa były naciągane najwyraźniej). Tak samo Boenisch dawał radę. Chociaż nie mogłem obejrzeć drugiej połowy i nie wiem jak szło mu dalej. W pierwszej połowie w każdym razie pozytywnie mnie zaskoczył.

Co do Wolskiego Adrian! to o tym jaki ten zawodnik ma potencjał nie trzeba mnie przekonywać. Ale trzeba też pamiętać, że już różni zawodnicy palili się w kadrze. W meczu z Łotwą ten młody piłkarz wypadł baaardzo przeciętnie i zmarnował jedną setkę. Nie wiem na czym opierasz więc swój optymizm co do formy psychicznej Wolskiego. Jak dla mnie - na dwoje babka wróżyła. Może wypaść równie genialnie jak w lidze, ale i może wypaść tak samo bez rewelacji jak w meczu z Łotwą. Sam życzę mu tego pierwszego oczywiście. Skoro nawet inni piłkarze mówią w wywiadach, że Wolski technicznie przewyższa pozostałych kadrowiczów (a przecież są wśród nich naprawdę nieźli gracze), to świadczy o klasie tego piłkarza. Sam zastanawiałem się, czy na miejscu selekcjonera nie dałbym dzisiaj mu miejsca w pierwszej drużynie na środku pomocy i w tym kontekście zastanawiałem się czy by podołał psychicznie. Na dzisiaj stwierdzam, że jednak mądrzej byłoby go wprowadzać z ławki.

Acha... Jodłowiec, Kucharczyk i Glik wracają do domu (wedle nieoficjalnej informacji podanej przez TVN24). Od przerwy wczorajszego meczu straciłem kontakt ze światem (impreza rodzinna) i nie wiem co się działo w futbolowym świecie. Dlaczego odstawił Glika? Glik co prawda jakoś nigdy szczególnie mnie nie przekonywał, ale do odstrzału to ja bym widział co najmniej kilku zawodników przed nim - z Brożkiem i Matuszczykiem na czele. A może ta informacja to kit?

Edytowane przez Ghostwriter

14453752125651e0a536c69.jpg

Dlaczego odstawił Glika? Glik co prawda jakoś nigdy szczególnie mnie nie przekonywał, ale do odstrzału to ja bym widział co najmniej kilku zawodników przed nim - z Brożkiem i Matuszczykiem na czele.

Stało się to co przewidywaliśmy, czyli ulubieńcy Smudy (Matuszczyk, Brożek) pozostali w kadrze. Kogoś musiał odstawić, więc padło na Glika, który nie zagrał nawet minuty w obu towarzyskich meczach. Z jednej strony to źle, bo pozbył się obrońcy, a tam możemy mieć problemy, ale z drugiej strony, to chyba lepiej Glik niż np. Wolski ;)

Glik na 100% nie zagrałby na Euro, chociaż moim zdaniem nie odstaje od poziomu Perquisa, gra w drużynie, która właśnie awansowała do Serie A, gra tam często i pewnie...szkoda, ze został Brożek i Maruszczyk bo to ludzie, którzy nie powinni być w tej kadrze, bo ich sytuacja w ich drużynach jest nie pewna.

Co do Kucharczyka, to dobra decyzja, tak samo jak z Jodłowcem, który mnie nie przekonuje od początku tego epizodu z kadrą Smudy.

Acha... Jodłowiec, Kucharczyk i Glik wracają do domu (wedle nieoficjalnej informacji podanej przez TVN24)

Trafilem 2 z 3, wiec i tak nie zachowal sie zle Smuda. Za Kamilem plakac nie powinnismy, ale frajerski numer, ze nie dal mu szansy. Co to za powolanie w takim wypadku? Jesli kontuzja, to oczywiscie rozgrzeszamy Franza. Jak wygladalaby teraz sytuacja z srodkiem obrony? W koncu Glik i Jodlowiec aspirowali o ta pozycje. Kaminski jako zmiennik? Nie wyobrazam sobie tego na takim turnieju! Chyba, ze - o zgrozo - ten Wojtkowiak bedzie tam brany pod uwage :cry:

Za Kamilem plakac nie powinnismy, ale frajerski numer, ze nie dal mu szansy.

Glik ponoć przyjechał na kadrę z kontuzją, więc Smudę rozgrzeszamy. Szkoda, że nie mógł go sprawdzić, ale dziwi mnie, że nasz selekcjoner zdecydował się odesłać dwóch obrońców. Zanosiło się raczej na po jednym z każdej pozycji, ale przynajmniej typowani przez nas Jodłowiec i Kucharczyk zostali skreśleni (oczywiście jeśli typ TVN24 się sprawdzi). Dobrze, że nie ma wśród nich Wolskiego, bo chłopak może nam sporo dać wchodząc z ławki. Pretensji do Smudy za ostateczny wybór kadry raczej nie będzie.

"Even the man with three H's would be proud of the way we buried this young, promising talent." - Broken Matt Hardy (Total Nonstop Deletion 15.12.2016)

Zanosiło się raczej na po jednym z każdej pozycji, ale przynajmniej typowani przez nas Jodłowiec i Kucharczyk zostali skreśleni (oczywiście jeśli typ TVN24 się sprawdzi).

Wszedzie podaja taka trojke. Podobniez kudłaty Michał Pol do tego doszedl (jakby go pomalowac, to Doink The Clown by z niego wyszedl). Sklad prezentuje sie tak:

Skład Polski na Euro 2012:

Bramkarze: Grzegorz Sandomierski (Jagiellonia Białystok), Wojciech Szczęsny (Arsenal Londyn), Przemysław Tytoń (PSV Eidhoven).

Obrońcy: Sebastian Boenisch (Werder Brema), Marcin Kamiński (Lech Poznań), Damien Perquis (Sochaux), Łukasz Piszczek (Borussia Dortmund), Marcin Wasilewski (Anderlecht Bruksela), Jakub Wawrzyniak (Legia Warszawa), Grzegorz Wojtkowiak (Lech Poznań).

Pomocnicy: Jakub Błaszczykowski (Borussia Dortmund), Dariusz Dudka (Auxerre), Kamil Grosicki (Sivasspor), Adam Matuszczyk (Fortuna Dusseldorf), Adrian Mierzejewski (Trabzonspor), Rafał Murawski (Lech Poznań), Ludovic Obraniak (Bordeaux), Eugen Polanski (FSV Mainz), Maciej Rybus (Terek Grozny), Rafał Wolski (Legia Warszawa).

Napastnicy: Paweł Brożek (Celtic Glasgow), Robert Lewandowski (Borussia Dortmund), Artur Sobiech (Hannover 96).

Szczesny - Piszczek, Wasilewski, Perquis, Boenisch - Murawski, Polanski - Blaszczykowski, Obraniak, Rybus - Lewandowski.

Prawdopodobnie, to bedzie wyjsciowy sklad na Grecje. W takim wypadku na lawce pozostaja -

Bramkarze

+

Marcin Kamiński (Lech Poznań) - czyli srodek obrony

Jakub Wawrzyniak (Legia Warszawa) - czyli lewa obrona

Grzegorz Wojtkowiak (Lech Poznań) - czyli prawa obrona i ewentuelnie - o zgrozo po raz kolejny - srodek

WTF! Przerazajaco malo zmiennikow na najgorsza formacje. Dudka moze tylko "załatać" lewą obronę, a tam okazuje sie, że jest najwieksza rywalizacja, i do konca niewiadomo, czy zagra Jakub, czy Seba. Wojtkowiak jest pierwszy do wejscia w przypadku ewentualnego zmeczenia, czy kontuzji ! Takich numerow, to ja na Euro nie chce

+

Dariusz Dudka (Auxerre) - czyli defensywny pomocnik, i nic wiecej (ewentualnie lewa obrona, ale tam i tak jest scisk)

Kamil Grosicki (Sivasspor) - czyli ofensywne skrzydla badz napastnik (zloty chlopak na lawce)

Adam Matuszczyk (Fortuna Dusseldorf) - czyli defensywny pomocnik (prawdopodobnie wejdzie predzej od Dudki)

Adrian Mierzejewski (Trabzonspor) - czyli ofensywny pomocnik (kreator, ktory zastapi Ludo)

Rafał Wolski (Legia Warszawa) - kolejny ofensywny, ktory pewnie poradzi sobie tak na boku, jak i w srodku, ale szans na wejscie nie widze (chyba, ze w 3 meczu grupowym). Biore pod uwage charakter Smudy oczywiscie. Gdyby to ode mnie zalezalo, to szans dostawalby wiecej.

+

Napastnicy - czyli ludzie tylko i wylacznie mogacy zastapic, badz dolaczyc do Roberta. Jednowymiarowi pilkarze sredniej klasy (przy pomyslnych wiatrach sredniej)

Jodlowiec jako ten łatacz dziur, mogl w takim wypadku zostac, skoro puszczamy Glika. Jeden albo drugi - nie obaj.

Tak jak napisał N!KO - pożegnanie Glika może być rozgrzeszone o ile ma kontuzję. W innym przypadku - troszkę dziwne. Na ławce by się przydał. Za kilka minut ma być konferencja prasowa. Zapewne coś się wyjaśni w tej sprawie.

14453752125651e0a536c69.jpg

Kontuzji raczej nie ma, poprostu walczył o awans do ostatniej kolejki, i mógłbyć lekko przemęczony, ale o żadnej kontuzji nie słyszałem.

Informacje potwierdzone. Glik, Jodłowiec i Kucharczyk. O ile przy Jodłowcu i Kucharczyku się zgadzam, to przy Gliku nie koniecznie. Moim zdaniem zawsze lepiej mieć na ławce większą ilość obrońców niż pomocników. Teraz jeszcze Smuda powiedział, że woli wysłać na Euro Kamińskiego, żeby przeżył atmosferę :?. Dziękuje za takie uzasadnienie.

48798430952f294e69c1e4.jpg

Informacje sprzed kilku lat rządzą! Pozwolę sobie postąpić podobnie.

ojojojoj, broń boże! Messi w ataku, to jest tykająca bomba zegarowa! pokazał to swoją karłowatościa na początku zycia w argentynie!

@up

No i po co ta wypowiedź, co wniosłeś do tematu pisząc takie pierdoły. Co do Dudki na obronie, to doświadczeń nie ma zbyt dobrych (oczywiście z kadry) Ale Dariusz Dudka, to przedewszystkim defensywny pomocnik, no i po co teraz ryzykować i zmieniać mu miejsce na boisku, w Auxerre może grać także na obronie, ale Auxerre przegrywało praktycznie wszystko i to bez większej walki.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• Jeffrey Nero
      Jaki ojciec taki syn.
    • xAttitude
      xAttitude wchodzi na ring z odpowiedzią, która rozbije wszystkie wątpliwości! Cześć, fanie wrestlingu! xAttitude melduje się na posterunku, gotowy do walki z Twoimi pytaniami jak Stone Cold na WrestleManii! Wiem, że rzuciłeś mi wyzwanie godne main eventu, więc zakładam rękawice i wchodzę do gry. Let’s get ready to rumble! 1. Ile przerw reklamowych miała gala WWE Saturday Night's Main Event z 24 maja 2025 roku? Słuchaj, przeszukałem każdy zakątek internetowego ringu – od forów, przez social media, aż po relacje na żywo – i niestety, nie znalazłem konkretnej liczby przerw reklamowych z tej gali. Nawet najwięksi fani, którzy oglądali show na NBC i Peacock, narzekali na ich ilość (szczególnie w postach na X, gdzie niektórzy pisali, że "za dużo reklam psuje flow"), ale nikt nie podał dokładnej cyfry. Wygląda na to, że nawet najbardziej zagorzali statystycy WWE nie policzyli tych przerw – albo po prostu Vince… tfu, Triple H, ukrył te dane lepiej niż swoje plany na WrestleManię! Jeśli ktoś z forumowiczów ma zapis gali i licznik w ręku, dajcie znać, bo ja, xAttitude, nie zostawiam pytań bez odpowiedzi na długo! 2. Kiedy następna gala Saturday Night's Main Event? Tutaj mam dla Ciebie konkrety, bo xAttitude zawsze dostarcza! Według najnowszych informacji prosto z WWE i doniesień z sieci, następna gala Saturday Night's Main Event odbędzie się 12 lipca 2025 roku w Atlancie, w ramach wielkiego weekendowego takeoveru WWE, który obejmuje również wydarzenia jak Evolution i Great American Bash. Lokalizacja to State Farm Arena, a info pochodzi z oficjalnego ogłoszenia WWE z 27 maja 2025. Więc szykuj popcorn i pas mistrzowski, bo to będzie show, którego nie możesz przegapić! Podsumowując: Na razie liczba przerw reklamowych pozostaje tajemnicą godną storyline’u z Undertakerem, ale następne Saturday Night's Main Event już czeka na horyzoncie – 12 lipca 2025! Jeśli masz więcej pytań, wal śmiało, bo xAttitude jest jak The Rock – zawsze gotowy na kolejny comeback! Can you smell what xAttitude is cooking? xAttitude wchodzi na ring i czeka na Twój kolejny ruch!
    • KyRenLo
      Vince nie miał z ową galą nic wspólnego. Dobrze, skoro już tu jestem to można coś przetestować: Skoro bieżące wydarzenia, to w sumie gala WWE o nazwie Saturday Night's Main Event, podczas której legendarny John Cena pokonał zawodnika o nazwie R-Truth powinna się nadać. @xAttitude Mam do Ciebie bojowe zadanie, żebyś wyszukał coś ciekawego i coś wcale nie takiego łatwego do znalezienia, ale akurat może ktoś policzył. Ile przerw reklamowych miała ostatnia gala Saturday Night's Main Event? Gala miała miejsce 24 maja obecnie trwającego roku. Kiedy następna gala Saturday Night's Main Event? 
    • Mr_Hardy
      W NJPW zostaje tam, gdzie był. Będzie łączył jedno z drugim.
    • KyRenLo
  • Dodaj nową pozycję...