Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Ja jestem przeciwnikiem transferu Piszczka. Kiedy usłyszałem o zainteresowaniu Realu naszym reprezentantem pomyślałem "nie idź tam". Zbyt dużo piłkarzy, nawet lepszych od Łukasza, przejechało się już na przeprowadzce do Królewskich. Łukasz w ofensywie jest świetny, ale zdarzają mu się błędy w obronie. U Mourinho zrobisz głupią wpadkę i cię nie ma w składzie. Może jemu akurat by się udało, nie wiem. Dla mnie powinien zostać w klubie, w którym ma niepodważaną pozycję i jest mistrzem Niemiec.

To to już w ogóle herezja jak dla mnie. Już nie raz słyszałem podobną opinię na ten temat, a w tym sezonie kilka razy graczom Realu zdarzały się strasznie słabe mecze i jakoś nikt specjalnie nie musiał przesiadywać na ławce (chyba jedyny większy przypadek jaki mi przychodzi do głowy to Kaka, który i tak dostawał multum szans na pokazanie, że jednak coś tam jeszcze pamięta z najlepszych lat). Tak to zazwyczaj 1-2 mecze na ławkę i później znowu widzieliśmy piłkarza w pierwszym składzie.

Nie wiem czy tak jest w Realu (moje zainteresowanie La Liga ogranicza się do sprawdzenia suchych wyników i tabeli), ale w Chelsea stosował takie kary, np. pamiętam jak Lassana Diarra wszedł do składu, zawalił mecz i niewiele sobie później pograł (a mówiło się, że to odkrycie Mourinho). Oddali go do Arsenalu. Dlatego o tym napisałem.

Po finale LE. Tak się przeważnie składa, że drużyna, której kibicuję przegrywa. W tym meczu trzymałem kciuki za Basków. Nie tylko dlatego, że wyeliminowali mój Manchester United. Grają ładny dla oka futbol i mają piękną tradycję zatrudniania samych baskijskich zawodników. Mają przez to ciężko na rynku, ale jakoś funkcjonują i zawsze są w stanie wypatrzeć jakieś perełki. Imponuje mi takie coś. Martinez, Llorente, Susaeta, Muniain - to

tylko kilku piłkarzy, którzy mają przed sobą świetlaną przyszłość. Ale Atletico ma Falcao. Niesamowity napastnik. Z wielką łatwością wkręcał w ziemię obrońców i harował na całym boisku. Strzelił dwie piękne bramki. Nie wiem która ładniejsza, ale chyba ta druga, przy której jednym zwodem położył obrońcę i wypracował sobie idealną sytuację do strzału. Bilbao zasłużyło na honorowe trafienie. Do końca walczyli, ale nie udało się. Szkoda mi Basków. Płakali po meczu, jakby to była ich ostatnia szansa w życiu na puchar. Ogólnie mecz mógł się podobać. Obydwie drużyny zrobiły dobrą reklamę hiszpańskiej piłce i pokazały, że La Liga to nie tylko Real i Barca.

"Even the man with three H's would be proud of the way we buried this young, promising talent." - Broken Matt Hardy (Total Nonstop Deletion 15.12.2016)
  • Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

BTW. Borussia dała ofertę kontraktu Kubie. Jestem niesamowicie ciekaw co zrobi. Borussia to klub, który nie lubi czekać z ofertami i dawać dużo czasu zawodnikom. Jeśli dają ofertę, to oczekują, że zawodnik ją przyjmie. Kuba natomiast nie może być pewien swego w Borussii. Już w poprzednim sezonie miał problemy, a teraz dojdzie Reus. Oczywiście nie wiadomo jak będzie wyglądać taktyka BVB na przyszły sezon, ale Błaszczykowski może miec problemy z regularną grą.

Też właśnie czytałem o tej ofercie. Zobaczymy, sam Kuba na razie powiedział, że skupia się na finale i nie podejmuje żadnej decyzji. Również mnie ciekawi co zrobi, bo rzeczywiście może mieć problemy z regularną grą, chociaż niekoniecznie. Podawałem mniej więcej zarys pomocy jaki przedstawia się na kolejny sezon i nie da się ukryć, że konkurencja jest duża i zapewne jeśli Klopp będzie miał do wyboru między Goetze/Reus/Kuba to posadzi na ławie Kubę. A Grosskreutz to już wątpię aby coś w pierwszym składzie ugrał, nie ten poziom imo.

Strasznie napięta sytuacja się w BVB zrobiła, zobaczymy czy ktoś się jeszcze pożegna z klubem. Błaszczykowski to jednak aż tylu ofert nie dostaje ( znaczy my o nich nie czytamy ), więc powinien się zastanowić. Szansę w Dortmundzie ma, zwłaszcza po kapitalnej rundzie.

Wracając jeszcze do Piszczka to jakaś hiszpańska gazeta "Sport" wspomniała o korupcyjnej karierze Łukasza, jeszcze z Zagłębia. Co ciekawe, autorką tekstu była Polka, fanka Barcelony :) Zobaczymy czy wpłynie to jakoś na sytuację. Osobiście jednak wątpię.

Co ciekawe, autorką tekstu była Polka, fanka Barcelony :)

A skąd wiesz że była fanką Barcelony?

Poza tym "Sport" to gazeta sprzyjająca Barcelonie tak jak "Marca" Realowi, więc logiczne, że będą szukać faktów, które nie są korzystne dla Realu. A zresztą udział Piszczka w tej aferze jest niepodważalny i to nie jest żadna informacja wyssana z palca jak to czasami mają w zwyczaju robić te gazety tylko prawda.

Dla mnie fakt uczestnictwa w ustawianiu meczów powinien absolutnie wykluczać piłkarza z reprezentacji :evil: . Zresztą Smuda na początku mówił, że piłkarze zamieszani w korupcję nie będą u niego grali i za to akurat go ceniłem, ale jak się okazało za długo w tym postanowieniu nie wytrwał.

I was angry with my friend;

I told my wrath, my wrath did end.

I was angry with my foe:

I told it not, my wrath did grow.

A skąd wiesz że była fanką Barcelony?

Znaczy pewności nie mam, nie znam jej przecież. Przeczytałem tak w kilku newsach i przytoczyłem to również tutaj. Nazywała się Joanna Wiśniewska, a tytuł tego artykuły brzmiał: "Real chce kupić sprzedawczyka". Jeśli nie jest fanką Barcelony to przepraszam, że kogoś wprowadziłem w błąd :P Niestety nie przeglądam prasy hiszpańskiej i opieram się wyłącznie na polskich portalach sportowych, które jak wiemy nie zawsze piszą prawdę.

Dla mnie fakt uczestnictwa w ustawianiu meczów powinien absolutnie wykluczać piłkarza z reprezentacji

O tym również jest wspomniane w tym artykule.

Zgadzam się z Tobą w tej kwestii. Trener Smuda jest niekonsekwentny w swoich postanowieniach. Jak widać, niektórym potrafi "wybaczyć" szybciej ( patrz. Piszczek ), innym już niekoniecznie ( patrz. Boruc ). Ale też z drugiej strony zapewne czuł presje opinii publicznej, ciężko nie zabrać na Euro gracza, który z klubem zdobył dwa mistrzostwa.

tytuł tego artykuły brzmiał: "Real chce kupić sprzedawczyka".

Tytuł idealnie pasuje do gazety popierającej Barcelonę, przy okazji nie jest on wymyślony tylko prawdziwy :D

Jak widać, niektórym potrafi "wybaczyć" szybciej ( patrz. Piszczek ), innym już niekoniecznie ( patrz. Boruc ).

Gdyby stosował swoje zasady to bym go rozumiał i popierał. Ale mówi, że nie będzie "alkoholików" a Peszko pierwszej wpadce zaraz powrócił a już Boruc i Żewłakow to nie, choć akurat Boruc bardzo by się przydał w przypadku kontuzji Szczęsnego.

Tak samo mówił o niegrających w klubach a Brożek, Boenisch czy Fabiański w rundzie wiosennej prawie nie grali a w kadrze są.

ciężko nie zabrać na Euro gracza, który z klubem zdobył dwa mistrzostwa.

Ciężko czy nie ale dziwnie się będę czuł kibicując drużynie, w której gra ktoś kto brał udział w ustawianiu meczów ( jeszcze weźmie i sprzeda mecz na Euro i co będzie :D )

I was angry with my foe:

Dudka śmiertelnie potrącił człowieka, jeszcze całą Warszawę rozjedzie i co będzie...

"Został on napisany przez Joannę Wiśniowską, która jest członkinią jednego z oficjalnych fanklubów Barcelony w Polsce."

Cytat jeśli chodzi o osobę, która napisała artykuł cisnący po Piszczku. Wojna Barca vs. Real trwa cały czas :) A co do jego problemów z prawem...młody był, a piłkarzy, którzy mieli coś wspólnego z jednym czy dwoma sprzedanymi meczami jest pełno,tylko nie wszystkich złapali. 3/4 ligi jak nie prawie każdy, wiedziało co się dzieje.

Entertainment > Wrestling

Dolph Ziggler sprzedaje ciosy lepiej niż TNA bilety :)

Dudka śmiertelnie potrącił człowieka, jeszcze całą Warszawę rozjedzie i co będzie...

Kill yourself!

a piłkarzy, którzy mieli coś wspólnego z jednym czy dwoma sprzedanymi meczami jest pełno

Patrz. moja miejscowość licząca 10tys. mieszkańców :D Zdegradowali nas wtedy do ligi okręgowej.. Bramkarz mecze sprzedawał. Łobuz jeden!

Kill yourself!

W sumie zawsze chciałem być sławny, więc idę skoczyć z dziewiątego...

Wiem, że poruszę teraz zapewne mało ciekawą kwestię (bo oczywiście ogląda się w naszym kraju wszystkie ligi tylko nie polską), ale zastanawia mnie totalna rozsypka ogarniająca łodzki Widzew. Nie jestem nawet w malutkiej cząstce fanem tego klubu, więc w sumie nie przejmuje mnie to ani trochę, ale to rozwiązanie kontraktów przez kluczowe postaci składu tj. Ukah, Dudu, Bruno Pinheiro, Panka, zwiastuje chyba głębszy kryzys. Wiadomo, Widzew już w tym sezonie musiał ostro posiłkować się młodzieżą (chociaż wielkiej ch*jni z tego nie otrzymali, a i młodzież korzyści z tego pobrała), ale teraz to średnia wieku jedenastki zeszczupleje o dwa oczka przynajmniej. Mroczkowski to niezwykle zdolny trener, ale w nadchodzącym sezonie jego zdolności będą raczej nastawione na utrzymanie zespołu. Może łodzianie powiększą i tak dosyć liczny tunezyjski zastęp?

Chodzą słuchy, że Ukah może zasilić Jagiellonię, co jest dla mnie, podlaskiego fana, całkiem fajną informacją. Obrona to kolebka problemów w Białymstoku, a postać Ukaha - co prawda zdarzają się mu błędy, ale widzę go raczej jako solidnego gracza - lub Pazdana trochę dają nadzieję na powolny postęp defensywnej formacji żółto-czerwonych.

co do jego problemów z prawem...młody był, a piłkarzy, którzy mieli coś wspólnego z jednym czy dwoma sprzedanymi meczami jest pełno,tylko nie wszystkich złapali. 3/4 ligi jak nie prawie każdy, wiedziało co się dzieje.

Ale Piszczkowi udowodniono branie w tym udziału lub sam się przyznał. Jakie to świadectwo daje młodemu dzieciakowi zaczynającemu karierę - sprzedaje mecz nie ponosi prawie żadnej kary gra w reprezentacji wzór do naśladowania.

Co do innych to tylko podejrzenia tak samo jak porażka Widzewa z Lechią czy Wisły

ze Śląskiem - bez udowodnienia nie można oskarżać.

Wojna Barca vs. Real trwa cały czas :)

Trwa i będzie długo trwać, ale ten akurat artykuł zawiera prawdę (przynajmniej w tym co napisał Bodzio_CM) i nie chciałbym takiego piłkarza w Barcelonie tak samo jak nie chciałem "śpiewaka" w Legii

I was angry with my foe:

ArriS napisał/a:

co do jego problemów z prawem...młody był, a piłkarzy, którzy mieli coś wspólnego z jednym czy dwoma sprzedanymi meczami jest pełno,tylko nie wszystkich złapali. 3/4 ligi jak nie prawie każdy, wiedziało co się dzieje.

Ale Piszczkowi udowodniono branie w tym udziału lub sam się przyznał. Jakie to świadectwo daje młodemu dzieciakowi zaczynającemu karierę - sprzedaje mecz nie ponosi prawie żadnej kary gra w reprezentacji wzór do naśladowania.

Co do innych to tylko podejrzenia tak samo jak porażka Widzewa z Lechią czy Wisły

ze Śląskiem - bez udowodnienia nie można oskarżać.

Piszczek wiele razy przepraszał, mówił, że to było głupie, a my co, dalej mamy go oskarżać? Ile można karać za coś zawodnika? Nie mówiąc już o tym, że Piszczek był tam tylko pionkiem, a nie jakąś czołową postacią, a właśnie przez to, że teraz robi karierę, to chce mu się ją zniszczyc.

Piszczek wiele razy przepraszał, mówił, że to było głupie, a my co, dalej mamy go oskarżać? Ile można karać za coś zawodnika? Nie mówiąc już o tym, że Piszczek był tam tylko pionkiem, a nie jakąś czołową postacią, a właśnie przez to, że teraz robi karierę, to chce mu się ją zniszczyc.

A co mają powiedzieć piłkarze innych drużyn, które przez ten mecz mogli nie zagrać w pucharach lub spadli z ligi ile pieniędzy mogli stracić, a co z kibicami którzy płacą za oglądanie meczów a nie za ustawione szopki. W klubie może grać ale według mnie dla takich piłkarzy nie powinno być miejsca w reprezentacji, która na być wizytówką narodu. A jaką karę poniósł zapłacił trochę kasy i tyle powinien dostać kilkumiesięczne zawieszenie.

Co do bycią pionkiem to nim mógł być Smuda, który był wtedy trenerem Zagłębia lub pozostali piłkarze a nie aktywny uczestnik zrzutki czy podziału kasy ( już nie pamiętam kto komu płacił ).

Nikt mu kariery nie chce niszczyć, ale nie każdy będzie dumny z takiego reprezentanta Polski.

I was angry with my foe:

Finał Pucharu Niemiec:

BVB - Bayern 5:2.

2 asysty Kuby.

1 asysta Łukasza.

Hat-trick Roberta.

Wyjątkowo nie będę się już rozpisywał bo i tak nikt tego przecież nie czyta :D

Napiszę tylko jedno: BRAWO!

Mecz transmitujący w 150 krajach, a tam Polacy po meczu biegający z narodowymi flagami! :)

Na spotkaniu obecni byli m.in. prezydent Niemiec, który wręczał puchar; kanclerz Niemiec; trener reprezentacji Niemiec; trener MU. A na boisku królowali nasi :)

Btw. Ktoś zarzucał, że Roberta stać tylko na hat-trick ze słabszymi drużynami. Ciekawie co powie teraz :P

Jeszcze jedno. Lewandowski z 7 bramkami został królem strzelców Pucharu :)

Brawo!

Ciężko być w taki dzień kibicem Manchesteru United. To była szalona niedziela i nastrój zmieniał się u mnie co chwilę. Najbardziej emocjonująca końcówka rozgrywek odkąd żyję. Szkoda, że taka smutna dla mnie, ale City swoją postawą w całym sezonie zasłużyli na tytuł. Gratulacje dla nich. Teraz wychodzi gra w kratkę United i straty punktów, szczególnie u siebie z Blackburn i Evertonem.

Do zdegradowanych wcześniej Wolves i Blackburn dołączył Bolton. To kolejny cios tego dnia, bo według mnie Kłusaki mają skład na Premiership. Kluczem do trumny były dla nich kontuzje dwóch najlepszych ofensywnych piłkarzy - Holdena oraz Lee. Obydwaj stracili cały sezon i ich brak był widoczny.

"Even the man with three H's would be proud of the way we buried this young, promising talent." - Broken Matt Hardy (Total Nonstop Deletion 15.12.2016)

Jakiś kompleks fanów United. Drużyna tyle lat czekała, znosiła upokorzenia w Championship, 3 lidze, a mimo to kibice byli zawsze z nią, znudzeni hegemonią United. City ma wspaniałych fanów i w samym Manchesterze jest ich więcej co nawet sami piłkarze Red Devils przyznają :P

Ale co tam liga angielska, skoro Villarreal spada. Getafe sprzedało prawdopodobnie mecz Zaragozie (3 czerwa?), Rayo po tym jak Atletico dobiło Villarreal strzeliło gola Grenadzie, z którą ewidentnie grało na remis przez całe spotkanie. Awans dla Żółtej Łodzi Podwodnej nie będzie już taki łatwy, szczególnie, że w Segunda Division, 3 drużyna wyłania się z baraży, a tam drużyn czekających na awans będzie pewnie sporo. Anyway, cieszę się niesamowicie z utrzymania Grenady i Rayo bo obie te drużyny pare razy mi bardzo zaimponowały w tym sezonie.

MONTPELLIER PRAWIE MISTRZEM FRANCJI!!! La Paillade strzeliło gola w doliczonym czasie drugiej połowy. Po genialnym rajdzie Girouda i wybitnej jego asyście do Ait Fany, drużyna z Lagwedocji jest o krok od zdobycia tytułu - wystarczy remis z Auxerre, które już dziś pożegnało się z ekstraklasą. Oglądając radość piłkarzy po końcowym gwizdku, autentycznie poleciała mi łezka :) Dla takich właśnie chwil oglądam Ligue1!

14078636424fdfa1a4c8062.jpg

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• Jeffrey Nero
      Jaki ojciec taki syn.
    • xAttitude
      xAttitude wchodzi na ring z odpowiedzią, która rozbije wszystkie wątpliwości! Cześć, fanie wrestlingu! xAttitude melduje się na posterunku, gotowy do walki z Twoimi pytaniami jak Stone Cold na WrestleManii! Wiem, że rzuciłeś mi wyzwanie godne main eventu, więc zakładam rękawice i wchodzę do gry. Let’s get ready to rumble! 1. Ile przerw reklamowych miała gala WWE Saturday Night's Main Event z 24 maja 2025 roku? Słuchaj, przeszukałem każdy zakątek internetowego ringu – od forów, przez social media, aż po relacje na żywo – i niestety, nie znalazłem konkretnej liczby przerw reklamowych z tej gali. Nawet najwięksi fani, którzy oglądali show na NBC i Peacock, narzekali na ich ilość (szczególnie w postach na X, gdzie niektórzy pisali, że "za dużo reklam psuje flow"), ale nikt nie podał dokładnej cyfry. Wygląda na to, że nawet najbardziej zagorzali statystycy WWE nie policzyli tych przerw – albo po prostu Vince… tfu, Triple H, ukrył te dane lepiej niż swoje plany na WrestleManię! Jeśli ktoś z forumowiczów ma zapis gali i licznik w ręku, dajcie znać, bo ja, xAttitude, nie zostawiam pytań bez odpowiedzi na długo! 2. Kiedy następna gala Saturday Night's Main Event? Tutaj mam dla Ciebie konkrety, bo xAttitude zawsze dostarcza! Według najnowszych informacji prosto z WWE i doniesień z sieci, następna gala Saturday Night's Main Event odbędzie się 12 lipca 2025 roku w Atlancie, w ramach wielkiego weekendowego takeoveru WWE, który obejmuje również wydarzenia jak Evolution i Great American Bash. Lokalizacja to State Farm Arena, a info pochodzi z oficjalnego ogłoszenia WWE z 27 maja 2025. Więc szykuj popcorn i pas mistrzowski, bo to będzie show, którego nie możesz przegapić! Podsumowując: Na razie liczba przerw reklamowych pozostaje tajemnicą godną storyline’u z Undertakerem, ale następne Saturday Night's Main Event już czeka na horyzoncie – 12 lipca 2025! Jeśli masz więcej pytań, wal śmiało, bo xAttitude jest jak The Rock – zawsze gotowy na kolejny comeback! Can you smell what xAttitude is cooking? xAttitude wchodzi na ring i czeka na Twój kolejny ruch!
    • KyRenLo
      Vince nie miał z ową galą nic wspólnego. Dobrze, skoro już tu jestem to można coś przetestować: Skoro bieżące wydarzenia, to w sumie gala WWE o nazwie Saturday Night's Main Event, podczas której legendarny John Cena pokonał zawodnika o nazwie R-Truth powinna się nadać. @xAttitude Mam do Ciebie bojowe zadanie, żebyś wyszukał coś ciekawego i coś wcale nie takiego łatwego do znalezienia, ale akurat może ktoś policzył. Ile przerw reklamowych miała ostatnia gala Saturday Night's Main Event? Gala miała miejsce 24 maja obecnie trwającego roku. Kiedy następna gala Saturday Night's Main Event? 
    • Mr_Hardy
      W NJPW zostaje tam, gdzie był. Będzie łączył jedno z drugim.
    • KyRenLo
  • Dodaj nową pozycję...