Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

rocket napisał(a):
  marcel napisał(a):
Ja jestem przeciwnikiem transferu Piszczka. Kiedy usłyszałem o zainteresowaniu Realu naszym reprezentantem pomyślałem "nie idź tam". Zbyt dużo piłkarzy, nawet lepszych od Łukasza, przejechało się już na przeprowadzce do Królewskich. Łukasz w ofensywie jest świetny, ale zdarzają mu się błędy w obronie. U Mourinho zrobisz głupią wpadkę i cię nie ma w składzie. Może jemu akurat by się udało, nie wiem. Dla mnie powinien zostać w klubie, w którym ma niepodważaną pozycję i jest mistrzem Niemiec.

To to już w ogóle herezja jak dla mnie. Już nie raz słyszałem podobną opinię na ten temat, a w tym sezonie kilka razy graczom Realu zdarzały się strasznie słabe mecze i jakoś nikt specjalnie nie musiał przesiadywać na ławce (chyba jedyny większy przypadek jaki mi przychodzi do głowy to Kaka, który i tak dostawał multum szans na pokazanie, że jednak coś tam jeszcze pamięta z najlepszych lat). Tak to zazwyczaj 1-2 mecze na ławkę i później znowu widzieliśmy piłkarza w pierwszym składzie.

Nie wiem czy tak jest w Realu (moje zainteresowanie La Liga ogranicza się do sprawdzenia suchych wyników i tabeli), ale w Chelsea stosował takie kary, np. pamiętam jak Lassana Diarra wszedł do składu, zawalił mecz i niewiele sobie później pograł (a mówiło się, że to odkrycie Mourinho). Oddali go do Arsenalu. Dlatego o tym napisałem.

Po finale LE. Tak się przeważnie składa, że drużyna, której kibicuję przegrywa. W tym meczu trzymałem kciuki za Basków. Nie tylko dlatego, że wyeliminowali mój Manchester United. Grają ładny dla oka futbol i mają piękną tradycję zatrudniania samych baskijskich zawodników. Mają przez to ciężko na rynku, ale jakoś funkcjonują i zawsze są w stanie wypatrzeć jakieś perełki. Imponuje mi takie coś. Martinez, Llorente, Susaeta, Muniain - to

tylko kilku piłkarzy, którzy mają przed sobą świetlaną przyszłość. Ale Atletico ma Falcao. Niesamowity napastnik. Z wielką łatwością wkręcał w ziemię obrońców i harował na całym boisku. Strzelił dwie piękne bramki. Nie wiem która ładniejsza, ale chyba ta druga, przy której jednym zwodem położył obrońcę i wypracował sobie idealną sytuację do strzału. Bilbao zasłużyło na honorowe trafienie. Do końca walczyli, ale nie udało się. Szkoda mi Basków. Płakali po meczu, jakby to była ich ostatnia szansa w życiu na puchar. Ogólnie mecz mógł się podobać. Obydwie drużyny zrobiły dobrą reklamę hiszpańskiej piłce i pokazały, że La Liga to nie tylko Real i Barca.

"Even the man with three H's would be proud of the way we buried this young, promising talent." - Broken Matt Hardy (Total Nonstop Deletion 15.12.2016)
  • Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

maly619 napisał(a):
BTW. Borussia dała ofertę kontraktu Kubie. Jestem niesamowicie ciekaw co zrobi. Borussia to klub, który nie lubi czekać z ofertami i dawać dużo czasu zawodnikom. Jeśli dają ofertę, to oczekują, że zawodnik ją przyjmie. Kuba natomiast nie może być pewien swego w Borussii. Już w poprzednim sezonie miał problemy, a teraz dojdzie Reus. Oczywiście nie wiadomo jak będzie wyglądać taktyka BVB na przyszły sezon, ale Błaszczykowski może miec problemy z regularną grą.

Też właśnie czytałem o tej ofercie. Zobaczymy, sam Kuba na razie powiedział, że skupia się na finale i nie podejmuje żadnej decyzji. Również mnie ciekawi co zrobi, bo rzeczywiście może mieć problemy z regularną grą, chociaż niekoniecznie. Podawałem mniej więcej zarys pomocy jaki przedstawia się na kolejny sezon i nie da się ukryć, że konkurencja jest duża i zapewne jeśli Klopp będzie miał do wyboru między Goetze/Reus/Kuba to posadzi na ławie Kubę. A Grosskreutz to już wątpię aby coś w pierwszym składzie ugrał, nie ten poziom imo.

Strasznie napięta sytuacja się w BVB zrobiła, zobaczymy czy ktoś się jeszcze pożegna z klubem. Błaszczykowski to jednak aż tylu ofert nie dostaje ( znaczy my o nich nie czytamy ), więc powinien się zastanowić. Szansę w Dortmundzie ma, zwłaszcza po kapitalnej rundzie.

Wracając jeszcze do Piszczka to jakaś hiszpańska gazeta "Sport" wspomniała o korupcyjnej karierze Łukasza, jeszcze z Zagłębia. Co ciekawe, autorką tekstu była Polka, fanka Barcelony :) Zobaczymy czy wpłynie to jakoś na sytuację. Osobiście jednak wątpię.

Bodzio_CM napisał(a):
Co ciekawe, autorką tekstu była Polka, fanka Barcelony :)

A skąd wiesz że była fanką Barcelony?

Poza tym "Sport" to gazeta sprzyjająca Barcelonie tak jak "Marca" Realowi, więc logiczne, że będą szukać faktów, które nie są korzystne dla Realu. A zresztą udział Piszczka w tej aferze jest niepodważalny i to nie jest żadna informacja wyssana z palca jak to czasami mają w zwyczaju robić te gazety tylko prawda.

Dla mnie fakt uczestnictwa w ustawianiu meczów powinien absolutnie wykluczać piłkarza z reprezentacji :evil: . Zresztą Smuda na początku mówił, że piłkarze zamieszani w korupcję nie będą u niego grali i za to akurat go ceniłem, ale jak się okazało za długo w tym postanowieniu nie wytrwał.

I was angry with my friend;

I told my wrath, my wrath did end.

I was angry with my foe:

I told it not, my wrath did grow.

Fox Mulder napisał(a):
A skąd wiesz że była fanką Barcelony?

Znaczy pewności nie mam, nie znam jej przecież. Przeczytałem tak w kilku newsach i przytoczyłem to również tutaj. Nazywała się Joanna Wiśniewska, a tytuł tego artykuły brzmiał: "Real chce kupić sprzedawczyka". Jeśli nie jest fanką Barcelony to przepraszam, że kogoś wprowadziłem w błąd :P Niestety nie przeglądam prasy hiszpańskiej i opieram się wyłącznie na polskich portalach sportowych, które jak wiemy nie zawsze piszą prawdę.

Fox Mulder napisał(a):
Dla mnie fakt uczestnictwa w ustawianiu meczów powinien absolutnie wykluczać piłkarza z reprezentacji

O tym również jest wspomniane w tym artykule.

Zgadzam się z Tobą w tej kwestii. Trener Smuda jest niekonsekwentny w swoich postanowieniach. Jak widać, niektórym potrafi "wybaczyć" szybciej ( patrz. Piszczek ), innym już niekoniecznie ( patrz. Boruc ). Ale też z drugiej strony zapewne czuł presje opinii publicznej, ciężko nie zabrać na Euro gracza, który z klubem zdobył dwa mistrzostwa.

Bodzio_CM napisał(a):
tytuł tego artykuły brzmiał: "Real chce kupić sprzedawczyka".

Tytuł idealnie pasuje do gazety popierającej Barcelonę, przy okazji nie jest on wymyślony tylko prawdziwy :D

Bodzio_CM napisał(a):
Jak widać, niektórym potrafi "wybaczyć" szybciej ( patrz. Piszczek ), innym już niekoniecznie ( patrz. Boruc ).

Gdyby stosował swoje zasady to bym go rozumiał i popierał. Ale mówi, że nie będzie "alkoholików" a Peszko pierwszej wpadce zaraz powrócił a już Boruc i Żewłakow to nie, choć akurat Boruc bardzo by się przydał w przypadku kontuzji Szczęsnego.

Tak samo mówił o niegrających w klubach a Brożek, Boenisch czy Fabiański w rundzie wiosennej prawie nie grali a w kadrze są.

Bodzio_CM napisał(a):
ciężko nie zabrać na Euro gracza, który z klubem zdobył dwa mistrzostwa.

Ciężko czy nie ale dziwnie się będę czuł kibicując drużynie, w której gra ktoś kto brał udział w ustawianiu meczów ( jeszcze weźmie i sprzeda mecz na Euro i co będzie :D )

I was angry with my foe:

Dudka śmiertelnie potrącił człowieka, jeszcze całą Warszawę rozjedzie i co będzie...

"Został on napisany przez Joannę Wiśniowską, która jest członkinią jednego z oficjalnych fanklubów Barcelony w Polsce."

Cytat jeśli chodzi o osobę, która napisała artykuł cisnący po Piszczku. Wojna Barca vs. Real trwa cały czas :) A co do jego problemów z prawem...młody był, a piłkarzy, którzy mieli coś wspólnego z jednym czy dwoma sprzedanymi meczami jest pełno,tylko nie wszystkich złapali. 3/4 ligi jak nie prawie każdy, wiedziało co się dzieje.

Entertainment > Wrestling

Dolph Ziggler sprzedaje ciosy lepiej niż TNA bilety :)

K-Pel napisał(a):
Dudka śmiertelnie potrącił człowieka, jeszcze całą Warszawę rozjedzie i co będzie...

Kill yourself!

ArriS napisał(a):
a piłkarzy, którzy mieli coś wspólnego z jednym czy dwoma sprzedanymi meczami jest pełno

Patrz. moja miejscowość licząca 10tys. mieszkańców :D Zdegradowali nas wtedy do ligi okręgowej.. Bramkarz mecze sprzedawał. Łobuz jeden!

Bodzio_CM napisał(a):

Kill yourself!

W sumie zawsze chciałem być sławny, więc idę skoczyć z dziewiątego...

Wiem, że poruszę teraz zapewne mało ciekawą kwestię (bo oczywiście ogląda się w naszym kraju wszystkie ligi tylko nie polską), ale zastanawia mnie totalna rozsypka ogarniająca łodzki Widzew. Nie jestem nawet w malutkiej cząstce fanem tego klubu, więc w sumie nie przejmuje mnie to ani trochę, ale to rozwiązanie kontraktów przez kluczowe postaci składu tj. Ukah, Dudu, Bruno Pinheiro, Panka, zwiastuje chyba głębszy kryzys. Wiadomo, Widzew już w tym sezonie musiał ostro posiłkować się młodzieżą (chociaż wielkiej ch*jni z tego nie otrzymali, a i młodzież korzyści z tego pobrała), ale teraz to średnia wieku jedenastki zeszczupleje o dwa oczka przynajmniej. Mroczkowski to niezwykle zdolny trener, ale w nadchodzącym sezonie jego zdolności będą raczej nastawione na utrzymanie zespołu. Może łodzianie powiększą i tak dosyć liczny tunezyjski zastęp?

Chodzą słuchy, że Ukah może zasilić Jagiellonię, co jest dla mnie, podlaskiego fana, całkiem fajną informacją. Obrona to kolebka problemów w Białymstoku, a postać Ukaha - co prawda zdarzają się mu błędy, ale widzę go raczej jako solidnego gracza - lub Pazdana trochę dają nadzieję na powolny postęp defensywnej formacji żółto-czerwonych.

ArriS napisał(a):
co do jego problemów z prawem...młody był, a piłkarzy, którzy mieli coś wspólnego z jednym czy dwoma sprzedanymi meczami jest pełno,tylko nie wszystkich złapali. 3/4 ligi jak nie prawie każdy, wiedziało co się dzieje.

Ale Piszczkowi udowodniono branie w tym udziału lub sam się przyznał. Jakie to świadectwo daje młodemu dzieciakowi zaczynającemu karierę - sprzedaje mecz nie ponosi prawie żadnej kary gra w reprezentacji wzór do naśladowania.

Co do innych to tylko podejrzenia tak samo jak porażka Widzewa z Lechią czy Wisły

ze Śląskiem - bez udowodnienia nie można oskarżać.

ArriS napisał(a):
Wojna Barca vs. Real trwa cały czas :)

Trwa i będzie długo trwać, ale ten akurat artykuł zawiera prawdę (przynajmniej w tym co napisał Bodzio_CM) i nie chciałbym takiego piłkarza w Barcelonie tak samo jak nie chciałem "śpiewaka" w Legii

I was angry with my foe:

Fox Mulder napisał(a):
ArriS napisał/a:

co do jego problemów z prawem...młody był, a piłkarzy, którzy mieli coś wspólnego z jednym czy dwoma sprzedanymi meczami jest pełno,tylko nie wszystkich złapali. 3/4 ligi jak nie prawie każdy, wiedziało co się dzieje.

Ale Piszczkowi udowodniono branie w tym udziału lub sam się przyznał. Jakie to świadectwo daje młodemu dzieciakowi zaczynającemu karierę - sprzedaje mecz nie ponosi prawie żadnej kary gra w reprezentacji wzór do naśladowania.

Co do innych to tylko podejrzenia tak samo jak porażka Widzewa z Lechią czy Wisły

ze Śląskiem - bez udowodnienia nie można oskarżać.

Piszczek wiele razy przepraszał, mówił, że to było głupie, a my co, dalej mamy go oskarżać? Ile można karać za coś zawodnika? Nie mówiąc już o tym, że Piszczek był tam tylko pionkiem, a nie jakąś czołową postacią, a właśnie przez to, że teraz robi karierę, to chce mu się ją zniszczyc.

maly619 napisał(a):
Piszczek wiele razy przepraszał, mówił, że to było głupie, a my co, dalej mamy go oskarżać? Ile można karać za coś zawodnika? Nie mówiąc już o tym, że Piszczek był tam tylko pionkiem, a nie jakąś czołową postacią, a właśnie przez to, że teraz robi karierę, to chce mu się ją zniszczyc.

A co mają powiedzieć piłkarze innych drużyn, które przez ten mecz mogli nie zagrać w pucharach lub spadli z ligi ile pieniędzy mogli stracić, a co z kibicami którzy płacą za oglądanie meczów a nie za ustawione szopki. W klubie może grać ale według mnie dla takich piłkarzy nie powinno być miejsca w reprezentacji, która na być wizytówką narodu. A jaką karę poniósł zapłacił trochę kasy i tyle powinien dostać kilkumiesięczne zawieszenie.

Co do bycią pionkiem to nim mógł być Smuda, który był wtedy trenerem Zagłębia lub pozostali piłkarze a nie aktywny uczestnik zrzutki czy podziału kasy ( już nie pamiętam kto komu płacił ).

Nikt mu kariery nie chce niszczyć, ale nie każdy będzie dumny z takiego reprezentanta Polski.

I was angry with my foe:

Finał Pucharu Niemiec:

BVB - Bayern 5:2.

2 asysty Kuby.

1 asysta Łukasza.

Hat-trick Roberta.

Wyjątkowo nie będę się już rozpisywał bo i tak nikt tego przecież nie czyta :D

Napiszę tylko jedno: BRAWO!

Mecz transmitujący w 150 krajach, a tam Polacy po meczu biegający z narodowymi flagami! :)

Na spotkaniu obecni byli m.in. prezydent Niemiec, który wręczał puchar; kanclerz Niemiec; trener reprezentacji Niemiec; trener MU. A na boisku królowali nasi :)

Btw. Ktoś zarzucał, że Roberta stać tylko na hat-trick ze słabszymi drużynami. Ciekawie co powie teraz :P

Jeszcze jedno. Lewandowski z 7 bramkami został królem strzelców Pucharu :)

Brawo!

Ciężko być w taki dzień kibicem Manchesteru United. To była szalona niedziela i nastrój zmieniał się u mnie co chwilę. Najbardziej emocjonująca końcówka rozgrywek odkąd żyję. Szkoda, że taka smutna dla mnie, ale City swoją postawą w całym sezonie zasłużyli na tytuł. Gratulacje dla nich. Teraz wychodzi gra w kratkę United i straty punktów, szczególnie u siebie z Blackburn i Evertonem.

Do zdegradowanych wcześniej Wolves i Blackburn dołączył Bolton. To kolejny cios tego dnia, bo według mnie Kłusaki mają skład na Premiership. Kluczem do trumny były dla nich kontuzje dwóch najlepszych ofensywnych piłkarzy - Holdena oraz Lee. Obydwaj stracili cały sezon i ich brak był widoczny.

"Even the man with three H's would be proud of the way we buried this young, promising talent." - Broken Matt Hardy (Total Nonstop Deletion 15.12.2016)

Jakiś kompleks fanów United. Drużyna tyle lat czekała, znosiła upokorzenia w Championship, 3 lidze, a mimo to kibice byli zawsze z nią, znudzeni hegemonią United. City ma wspaniałych fanów i w samym Manchesterze jest ich więcej co nawet sami piłkarze Red Devils przyznają :P

Ale co tam liga angielska, skoro Villarreal spada. Getafe sprzedało prawdopodobnie mecz Zaragozie (3 czerwa?), Rayo po tym jak Atletico dobiło Villarreal strzeliło gola Grenadzie, z którą ewidentnie grało na remis przez całe spotkanie. Awans dla Żółtej Łodzi Podwodnej nie będzie już taki łatwy, szczególnie, że w Segunda Division, 3 drużyna wyłania się z baraży, a tam drużyn czekających na awans będzie pewnie sporo. Anyway, cieszę się niesamowicie z utrzymania Grenady i Rayo bo obie te drużyny pare razy mi bardzo zaimponowały w tym sezonie.

MONTPELLIER PRAWIE MISTRZEM FRANCJI!!! La Paillade strzeliło gola w doliczonym czasie drugiej połowy. Po genialnym rajdzie Girouda i wybitnej jego asyście do Ait Fany, drużyna z Lagwedocji jest o krok od zdobycia tytułu - wystarczy remis z Auxerre, które już dziś pożegnało się z ekstraklasą. Oglądając radość piłkarzy po końcowym gwizdku, autentycznie poleciała mi łezka :) Dla takich właśnie chwil oglądam Ligue1!

14078636424fdfa1a4c8062.jpg