Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Macintosh

cytując

Praca jaką tu wykonuje, jego filozofia gry- on dał Arsenalowi wielu nietuzinkowych piłkarzy. Dba też o finanse klubu. Ludzie jednak o tym zapominają. Żyjemy w cynicznym świecie, gdzie kilka porażek, jest dla niektórych wyznacznikiem twojej pracy.
Szef wszystkich szefów.

140584860950408dc238d96.jpg

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

No o finanse rzeczywiscie potrafi zadbac. Arsenal ladnie bez długów.

Ale nie mów mi że oceniam Arsene przez pryzmat kilku porażek. Kanonierzy są na downhillu od kilku lat. Klub który jest - nie ma się co oszukiwać - jednym z największych w Anglii pozostaje bez trofeów przez 6 lat. 6 lat to dość długo, nie da sie tego nie zauwazyć. Rozstanie z Wengerem zrobi Arsenalowi dobrze.

Kto wie, czy wczorajszy mecz z Udinese nie był jednym z najważniejszych w kontekście poprawy morałów w drużynie Arsenalu.

Bullshit :twisted: Kilka dni po meczu z Udine Kanonierzy zostali rozstrzelani, rozbici, zmieceni w pył. Takiego pogromu się nikt nie spodziewał, nie na tym poziomie. Grały przecież drużyny z czołówki, a zawodnicy Arsenalu wyglądali jak zagubione owieczki. Jeszcze przy stanie 1:0 coś tam grali i mieli karnego. Później Diabły urządziły sobie rzeź niewiniątek. Wspaniały mecz i jedna bramka piękniejsza od drugiej. Szkoda w tym wszystkim Szczęsnego, bo był bezradny (może przy dwóch bramkach mógł zachować się lepiej to jednak zbyt dużo do powiedzenia nie miał). Co dalej z Wengerem? Jego koncepcja z opieraniem drużyny na młodziakach dawno przestała przynosić rezultaty, a on się dalej tego twardo trzyma i nie chce odejść, zasłaniając się przy tym nieobecnością 8 zawodników. Ta drużyna potrzebuje wzmocnień, ale na dni przed końcem okienka nie będą desperacko szukać piłkarzy. W następnej kolejce mają mecz ze słabiutkim beniaminkiem Swansea i mają okazję się odgryźć. Łatwo powiedzieć, trudniej zrobić.

"Even the man with three H's would be proud of the way we buried this young, promising talent." - Broken Matt Hardy (Total Nonstop Deletion 15.12.2016)

Jeszcze do mnie nie dotarło. Najwyższa porażka od 115(!) lat. Brak słów... Jeśli MU będzie w takiej to żadna Barcelona ani Real nie są ich w stanie powstrzymać w LM. 8-2... 6 lat... Wenger kupże kogoś, a nie kradnij jakiś Koreańczyków Lille... i o Hazardzie można pomarzyć.

Oh, you're so perfect

Oh, you're so perfect

Oh, you're so much better than me

So much better than me

You SUCK!

sygna by Filipoo666

13494269854c0cd6a271952.gif

Jeszcze do mnie nie dotarło. Najwyższa porażka od 115(!) lat. Brak słów... Jeśli MU będzie w takiej to żadna Barcelona ani Real nie są ich w stanie powstrzymać w LM. 8-2... 6 lat... Wenger kupże kogoś, a nie kradnij jakiś Koreańczyków Lille... i o Hazardzie można pomarzyć.

Oj, ja jednak uważam że Barca i Real są ''ponad'' wszystkich w tym momencie.

1.Barca. 2. Real 3.United 4. City

Ale to tylko moje zdanie :>

Osobiście chciałbym żeby w LM były półfinały United vs Real i Barca vs City :)

I hear voices in my head

They council me

They understand

They talk to me

291490854c7c1467c308c.gif

Jest nadzieja, że Mały wydorośleje i posłucha dobrych rad. Oby pod skrzydłami Maaskanta rzeczywiście tak się stało. Nawet w tym wywiadzie dla WP niejako to potwierdza. Jeszcze półtora roku temu zachęcony takim popem od publiczności mógłby walnąć tekst, który by Smudzie w pięty poszedł.

No tośmy ładnie wykrakali. Krnąbrny Patryk znów błysnął, wyganiając kibiców piknikowych na Cracovie. Ech.. :)

http://wislakrakow.com/www/showarticle.php?articleid=25736

Oj, ja jednak uważam że Barca i Real są ''ponad'' wszystkich w tym momencie.

Rosłoń (komentator na Canal+) powiedział, że Manchesteru w takiej niesamowitej dyspozycji jak w tamtym meczu nie mógłby chyba pokonać ŻADEN klub na świecie. Zgadzam się z nim. To co wyrabiało United było niesamowite i kto wie czy i Barcelona (w obecnej dyspozycji "przedsezonowej" jeszcze tak naprawdę) dałaby sobie radę (choć wygrała dzisiaj 5-0 z Villareal co prawda, no ale klasa przeciwnika zupełnie inna). A Real? Powątpiewam jeszcze bardziej.

Przyznaję jednak bez bicia, że w tej chwili Barca jest ponad wszystkimi, zresztą udowodniła to samemu Manchesterowi. Z jakiej tylko paki stwierdzasz, że Real również? Bo prowadzi wyrównane boje z Barcą? Podejście do rywala, trener i TAKTYKA są zupełnie inne, bardziej niewygodne w tym wypadku dla Katalończyków (kto tak notabene narzeka na zbyt agresywną grę?), ale czy lepsze? Nie byłbym taki pewien. Jedynym sposobem byłoby spotkanie się w końcu Realu z Manchesterem (na które czekam odkąd Czerwonym Diabłom kibicuję, czyli już może ok. 8 lat... ostatni pojedynek był chyba dopiero w 2002 roku w Lidze Mistrzów - zresztą ten dwumecz był klasykiem). Biorąc więc pod uwagę to, co napisałem wyżej:

1.Barca. 2. Real 3.United 4. City

1.Barca 2.United/Real 3.Real/United 4.City .

Ale to tylko moje zdanie :>

Spoko. To moje wyżej też :wink: .

Osobiście chciałbym żeby w LM były półfinały United vs Real i Barca vs City

Oj, półfinał marzeń. Ja również z przyjemnością bym coś takiego obejrzał (zwłaszcza ze względu na tak wyczekiwany przeze mnie pojedynek Królewskich z Diabłami, o którym naprawdę już marzę parę dobrych lat).

„The optimist thinks this is the best of all possible worlds. The pessimist fears it is true.” - J. Robert Oppenheimer

„W krainie ślepców jednooki jest królem.”

899277064ec56dc584330.jpg

Jest nadzieja, że Mały wydorośleje i posłucha dobrych rad. Oby pod skrzydłami Maaskanta rzeczywiście tak się stało. Nawet w tym wywiadzie dla WP niejako to potwierdza. Jeszcze półtora roku temu zachęcony takim popem od publiczności mógłby walnąć tekst, który by Smudzie w pięty poszedł.

No tośmy ładnie wykrakali. Krnąbrny Patryk znów błysnął, wyganiając kibiców piknikowych na Cracovie. Ech.. :)

http://wislakrakow.com/www/showarticle.php?articleid=25736

Tyle dobrze, że nie kibice ustalają skład. :) Ale tak poza tym to Małecki mógłby już nie zgrywać obrażonej primadonny.

14453752125651e0a536c69.jpg

Wyjęliście mi to z klawiatury, panowie. Półfinały marzeń: ManUtd vs. Real i Barca vs. xxx (City?). Zakładając, że Barca dostałaby się do finału, grałaby z tym 'numerem 2' światowej piłki i to bez żadnych wątpliwości.

FC Barcelona 5 - 0 Villarreal

Spodziewałem się wyniku 2:0 lub 2:1, a tu manita... nic tylko się cieszyć. :) Blaugrana pokazała, że formacja 3-4-3 jak najbardziej sprzyja grze takiemu zespołowi. Walczący o swoje pozycje w wyjściowym składzie napastnicy angażują się w grze defensywnej, dzięki czemu osłabieni obrońcy mogą być spokojniejsi.

Dobra współpraca na linii Cesc - Messi jak najbardziej cieszy oko, lecz cierpi na tym Sanchez, który w tym meczu dostawał mało podań od Leona. Moim zdaniem Argentyńczyk powinien bardziej zaufać Alexisowi, lecz na to na pewno przyjdzie czas. Chilijczyka podbudowała zapewne zdobyta bramka (nareszcie ;)).

W końcu można powiedzieć, że Guardiola może wystawić rezerwowych do gry, a dużej różnicy nie będzie. Barca świetnie poradziła sobie w tym spotkaniu nawet bez Pique, Puyola, Alvesa i Xaviego (w pierwszej połowie). Dodatkowo komentarze o słabszej formie VV chyba ucichną po jego interwencji w tym meczu, gdy wyciągnął piłkę z linii bramkowej. :lol:

5:0 na początku sezonu z trudnym rywalem to bardzo optymistyczna zapowiedź nadchodzących spotkań. Jedziemy na mistrza, Vamos Barca! :twisted:

Even though you can't afford

The sky is over,

I don't want to see you go,

The sky is over.

11451308644e35975636c51.jpg

Real 6-0, Barca 5-0 i to nie z jakimiś cieniasami. Dalej uważacie, że liga hiszpańska, to nie jest liga dwóch drużyn? Bo dla mnie, to zaczyna tu byc gorzej niż nawet w lidze szkockiej.

No to chyba po raz kolejny zobaczymy walkę o mistrzostwo pomiędzy Realem i Farsą i znowu pewnie będzie gdzieś 20 pkt przewagi nad drużyną trzecią. Tylko mnie jeszcze ciekawi jak poradzi sobie Malaga(pewnie będzie tak samo jak z $hity na początku mega zakupów), i czy Valencia obroni tytuł "II ligi" Hiszpańskiej.

9895452751c9c9c847774.jpg

Jak widzę tę balladę o Barcelonie i Realu ciągnącej się od lat, to mi żal dupę ściska. BBVA jest tak przewidywalną ligę że masakra. Mistrz: Real lub Barca, Puchar: Real lub Barca. Cieszę się że nie muszę tego oglądać, chciałbym zobaczyć na tronie BBVA Valencię bądź inny klub, a nie te 2, które przynudzają ta ligę na maxa. Polecam oglądać Bundesligę, tam to jest ciężko przewidzieć mecze :D . Bayern na dzień dobry przegrał z Borussią M`gladbach, która w zeszłym sezonie ledwo co uratowała się przed spadkiem. Cóż, a mój ukochany Manchester niszczy jak zwykle :twisted:

I hate this idea, that you are the best.

Because you not.

I'm the best.

Best in the world.

I'm CM Punk and you're not.

Malaga grała i przegrała z Seviilą 1:2. Oglądałem ok 30 minut tego meczu i muszę przyznać że nie ma szans na to żeby Malaga choć trochę zbliżyła się do Barcy i Realu. Uważam że w tym momencie po tych wszystkich transferach osiągnęła jedynie poziom(albo jeszcze nie) Valencii, Villareal czy Sevilli. Może za rok po większych transferach.

Co do gry Barcy 3-4-3 wyszło bardzo dobrze. Miałem pewne obawy jak sobie poradzą w grze defensywnej ale tak naprawdę odpowiedzi nie otrzymałem bo Villareal nawet nie atakował. Myślę że Pep powinien stosować 3-4-3 w meczach na Camp Nou a w LM czy z Realem powrót do 4-3-3. No cóż tu dużo pisać, po transferach Cesca i Sancheza oraz przesunieciu Thiago do 1 drużyny potencjał ofensywny Barcy jest niebotyczny :) Alexis ewidentnie dostawał mniej piłek ale jak słusznie zauważyliście to jest jeszcze raczej brak zaufania i z czasem będzie lepiej :) VeB!

hadaszyszek- wiesz przemyślałem to sobie i muszę się z Tobą zgodzić. Kolejność powinna być 1. Barca 2.United i Real 3. City.

Real ma CR i Mourinho, United Rooneya i Fergusona. Jednoznacznie nie da się określić kto jest lepszy dopóki nie trafią na siebie w LM i mam ogromną nadzieję że do tego dojdzie :>

I hear voices in my head

They council me

They understand

They talk to me

• Urządzenie:  Windows

No to chyba po raz kolejny zobaczymy walkę o mistrzostwo pomiędzy Realem i Farsą

Z tego typu tekstami zapraszam na polskie forum Realu Madryt, tam znajdziesz podobnych sobie frustratów z gimnazjum. Kibicujesz Realowi - spoko. Nie daje Ci to jednak prawa wyzywać Barcelony. (żeby nie było - zarówno "Farsa", "Far$elona", jak i "$real", "kurewscy" nie są mile widziane - dyskutujesz - rób to w miarę kulturalnie).

Jak widzę tę balladę o Barcelonie i Realu ciągnącej się od lat, to mi żal dupę ściska. BBVA jest tak przewidywalną ligę że masakra. Mistrz: Real lub Barca, Puchar: Real lub Barca.

Puchar w ostatnich latach rzadko zdobywała Barca i Real :)

I hear voices in my head

They council me

They understand

They talk to me

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE Backlash 2025
      Dyskusje na temat wydarzenia WWE Backlash 2025!
        • Dzięki
      • 32 odpowiedzi
    • WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 147 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 045 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 713 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 107 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 187 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 599 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 893 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Bastian
      Zgadzam się z Tobą. Wolę nieco za krótki pobyt w NXT niż kiszenie się tam. Impet Perez w głównym rosterze i tak już nieco wyhamował. Była ostatnia wyeliminowaną w RR, weszła do EC, a potem cisza, ucięty feud z Bayley i jobbowanie w NXT. Teraz jakoś to odbudowują. Lepsze to niż walki o North American Title.
    • Giero
      Dawka najważniejszych informacji z najnowszego odcinka NXT. Skrót NXT Za tydzień zapowiedziano: – koncert Joe Hendry’ego i występ rapowy Tricka Williamsa – Shawn Spears vs. Josh Briggs – OTM vs. Kale Dixon & Uriah Connors – #1 Contender’s for NXT North American Championship: Sean Legacy vs. Je’Von Evans vs. Ashante Thee Adonis – Kelani Jordan vs. Zaria Aktualna karta Battleground 2025, które już 25 maja: Tony D’Angelo vs. Stacks NXT Women’s Championship Stephanie Vaquer vs. Jordynne Grace TNA World Championship Joe Hendry vs. Trick Williams NXT Championship Oba Femi vs. Myles Borne
    • Jeffrey Nero
      No właśnie tak sobie czytam na zagranicznych stronach, że ludzie są średnio zadowoleni jak są one prezentowane bo większość walk mimo, że z gwiazdami, ale udupiają. Ja bardzo na nie liczę w głównym rosterze. Nie wiem jak wy, ale ja osobiście wolę jak ktoś awansuje do głównego rosteru a nie tak sami nie wiedzą czy już je awansować czy potrzymać jeszcze w NXT. Walizka jak dla mnie w tym orku dla Perez.
    • MattDevitto
      Ale to były czasy Tamten Orton był takim kocurem, że aż będę musiał to łyknąć w całości w wolnej chwili...
    • Bastian
      RAW spod znaku całkiem niezłych walk i przynudzania przy mikrofonie. Ględził Punk, ględził Seth, a że nieszczęścia chodzą parami, ględziła też i Becky pod koniec gali.  Penta i Gable to gwarant niezłego wrestlingu, ale obie te postaci zmierzają donikąd. Luchador to kolorowa błyskotka ringowa, nic więcej. Fruity Pebbles, że pozwolę przytoczyć sobie klasyka mikrofonowego od The Rocka. A Chada opluto na tym RAW w momencie, gdy on dostał jobber entrance, zaś ten błazen Pat McAfee wjechał na arenę z wejściówką i aplauzem godnym SCSA. Btw. gdzie są amerykańskiego barwy u Gable 'a? Czyżby naprawdę wsiąkał w postać Grande Americano? Niestety, w przypadku Chada nie pomoże Grande Americano ani Matcha Latte. Dla WWE zawsze będzie tylko mini wersją Kurta Angle. Za każdym razem, jak widzę American Made, kojarzą oni mi się z postaciami z filmów typu "Wykidajło" lub tych ze Stathamem, gdzie główny bohater kładzie ich jednym strzałem w pierwszej scenie.  Balor kontra Styles, kiedyś materiał na klasyk, dziś walka podstarzałej już gwiazdy TNA i WWE kontra 2-20 w ostatnich telewizyjnych meczach. Gdyby Irlandczyk był polskim politykiem, byłby Korwinem Mikke.  Do Yeeta ustawia się kolejka chętnych. Paul, Gunther, Rollins... Austriak chce rewanżu na MITB. Czyli jakby McAfee ograł Gunthera na Backlash, byłby pretendentem?  Oczami wyobraźni już widzę ten mecz z gimmickiem, kto pierwszy zmęczy się yeetowaniem, ten przegrywa...  Iron Yeet Match, czy coś... Giulia i Perez w pierwszym main evencie głównej tygodniówki. Wiadomo było, że z Ripley i Sky szans nie mają, ale milutko, że je promują.
  • Dodaj nową pozycję...