Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

maly, moim zdaniem ciężko porównywać grupę Lecha z tą Legii i Wisły. Dla City i Juventusu Liga Europejska to było takie zło konieczne. Ani to wielka kasa z tego, ani prestiż nie wiadomo jaki, tylko grać trzeba i skupić się nie można na lidze (a wiadomo, jakie i Juve i Manchester mają ambicje). Byłbym ostrożny w porównywaniu obu losowań. :)

No tak, sam się dziś zdziwiłem, jak bodajże na Orange Sport Info podali, że w poprzednim sezonie w LE najwięcej zarobił Villareal, a kwota nie przekraczała nawet 10 mln euro, gdzie najmniej w LM klub zarobił 7 mln. Różnica niesamowita, co też powoduje, że te większe ekipy wolą skupic się na lidze i grac potem w LM.

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

hegemoni przegrywają z lechią, u siebie! SENSACJA! Nieprawdopodobne! Pewnie tym razem przygotowują się do ligi europy, albo może lechici sa za bardzo napromieniowani jodem i białą gwiazde szczypie w gardla.

Mam pytanie - wie ktoś, skąd można pobierać mecze piłkarskie? Przez pracę nie obejrzałem Chelsea z Norwich i chciałbym sobie nadrobić, ale nie potrafię znaleźć żadnej strony oferującej download meczów.

Nie ma jakiegoś linku na polskiej oficjalnej stronie Chelsea? Z meczami Liverpoolu to jest tak, ze jak nie obejrzysz to na drugi dzień wrzucają do pobrania. Szukałem na stronach z downloadem (darkwarez etc.), ale się nie doszukałem :wink:

Manchester United 8 - 2 Arsenal Londyn...

Osz kurwa, nie wiem co napisać...

„The optimist thinks this is the best of all possible worlds. The pessimist fears it is true.” - J. Robert Oppenheimer

„W krainie ślepców jednooki jest królem.”

899277064ec56dc584330.jpg

Manchester United 8 - 2 Arsenal Londyn...

Osz kurwa, nie wiem co napisać...

Ale ja wiem - zaje...fajnie :D

Nie jestem kibicem United(a nawet z PL 3mam kciuki za City) ale chciałem żeby diabły wygrały. Nie trawię Arsenalu za ich kibiców, którzy są wrogiem publicznym w Barcelonie numer 2 zaraz za wiadomo kim(chodzi o te beznadziejne teksty na pewnej stronie tego klubu) :P United zagrało świetnie w ofensywie. Akacja za akcją i Szczęsny na prawdę może się cieszyć że to ''tylko'' 8. Young to świetny transfer, naprawdę bardzo mi się podobała jego gra :) Na minus jednak gra w obronie. Arsenal stworzył sobie sporo akcji i strzelił 2 gole , co nie powinno mieć miejsca , no ale zważając na wiek obrońców potrafię to zrozumieć. Brawo United! Jedynie szkoda mi Wojtka bo jego jedynego tam lubię..

W innym meczu City także gromi Tottenham 5:1. Cóż za dzień klubów z Manchesteru. Piękne akcje , piękne gole. Czego chcieć więcej? :) Nasri 2 asysty w debiucie, słowa uznania. City ma świetny atak. Jeżeli skończą się humorki Tevezowi to strach się bać :)

Tak czy inaczej nadal uważam że mistrzostwo rozstrzygnie się między City i United, a o 3 miejsce powalczy Chelsea z Liverpoolem. Czekam na kolejne świetne mecze PL :)

I hear voices in my head

They council me

They understand

They talk to me

291490854c7c1467c308c.gif

Wypowiem się na temat wyniku i tabeli, bo meczu nie oglądałem.

Nie wiem co powiedzieć, obecnie Arsenal znajduję się w gorszej sytuacji niż L'Pool w tamtym sezonie. Będę naprawdę pod wielkim wrażeniem jeżeli jeszcze coś ugrają. Ciekawe co z posadą menadżera(AW), mieli go zwolnić jeżeli przegrają poprzedni mecz , a teraz?? Jeden punkt przewagi nad strefą spadkową(mają jeden punkt!!), ludzie, sadze że to koniec Arsene'a w Arsenalu.

Cieszy wysoka pozycja liverpoolu. Moje trzy, właściwie cztery typy na zwycięzców PL:

-ManU(królują od kilku lat)

-Man City(Silny skład, lecz pieniądze to nie wszystko. Mimo tego jednak mają szanse)

-Liverpool(bardzo silny skład + bardzo dobry menadżer-legenda. Wielki powrót.)

-Chelsea(Ostatnio im nie idzie, ale spokojnie zajmą miejsce 3-5)

YNWA

3644074924fa3e310b8a76.jpg

Dobra, trochę się otrząsnąłem. Nie jestem pewien, może przesadzam, ale chuj tam... zgadzam się z Rosłoniem - tak grającego United chyba żadna drużyna na świecie by nie zatrzymała, a już na pewno nie Arsenal, choć nie chcę dobijać kibiców tego klubu jeszcze bardziej (szkoda jedynie, że takiej dyspozycji nie było w finale LM w poprzednim sezonie). Mniejsza. 8-2! OSIEM - DWA! Z Arsenalem! Firmą! Odwiecznym rywalem zaraz po Liverpoolu, City i ew. Leeds! Wiecie co? Pierdolona historia właśnie się dzieje na naszych oczach. I osobiście odczuwam lekkie deja vu biorąc pod uwagę sytuację sprzed niecałej dekady i pamiętnego upadku Leeds United. Arsenal został skompromitowany, a mogło być jeszcze gorzej (Arshavin powinien już na początku meczu tak po prawdzie wylecieć z boiska, a w przekroju całego spotkania zasłużył może nawet na 2 czerwone kartki).

Rooney i Young w życiowej formie. Co prawda ta radosna piłka, klepki, gra na jeden kontakt i wbijanie się w defensywę Kanonierów jak w masło trochę rozproszyło szyki w obronie (a że piłkarze ją tworzący i bramkarz byli bardzo młodzi, to dwa gole wpuścili), ale jeżeli mam się tym jako kibic United zamartwiać, to chciałbym codziennie mieć takiego rodzaju zmartwienia.

A co do Arsenalu to Wenger znowu pierdoli głupoty na konferencji prasowej i będę bardzo zdziwiony jeżeli przy takiej grze w następnych meczach nie zostanie wyrąbany na zbity pysk w przeciągu maks następnych kilku miesięcy (a kto wie, czy zarząd już teraz się nie wkurzy). Tak jak napisałem wcześniej. Historia się dzieje na naszych oczach i być może jesteśmy świadkami upadku kolejnego wielkiego klubu z równie wielką historią. Trochę smutne.

„The optimist thinks this is the best of all possible worlds. The pessimist fears it is true.” - J. Robert Oppenheimer

A co do Arsenalu to Wenger znowu pierdoli głupoty na konferencji prasowej i będę bardzo zdziwiony jeżeli przy takiej grze w następnych meczach nie zostanie wyrąbany na zbity pysk w przeciągu maks następnych kilku miesięcy (a kto wie, czy zarząd już teraz się nie wkurzy). Tak jak napisałem wcześniej. Historia się dzieje na naszych oczach i być może jesteśmy świadkami upadku kolejnego wielkiego klubu z równie wielką historią. Trochę smutne.

Możesz mi powiedzieć co mówił na tej konferencji?? Na GG już rozmawiałem z kolegą(fanem Arsenalu), co będzie z Wengerem, najpewniej go wywalą. Pewnie z Arsenalem będzie jak z L'Poolem, będą gonić wynik, odbudowywać skład...

Z tym upadkiem to trochę przesadziłeś. Jeżeli już, to będą upadać stopniowo(to było pierdolnięcie). To samo się mówiło o LFC sezon temu

Ps. to trochę wina Zarządu. Nie chcieli Kaki w promocji za 17 to trudno. Jedyny dobry pomocnik kontuzjowany...

Wina Wengera jest taka, że oszczędza już kilka sezonów nie wiadomo dlaczego.

Transfer Cesca i Nasriego był opóźniany do maksimum. Pytanie dlaczego? Nie lepiej byłoby sprzedać ich wcześniej i poszukać innych graczy w zastępstwo? A tak na kilka dni przed zamknięciem okienka transferowego Arsenal jest w czarnej d...

Mówi się o Hazardzie tylko czy będzie on teraz chciał przejść widząc co się dzieje z Arsenalem? Jeżeli Arsenal nie zrobi 2-3 transferów (dobrych piłkarzy a nie jakichś zapchajdziur) to do stycznia będzie gdzieś na miejscach 8-14... A może jeszcze tak paru juniorów z Barcelony? :)

I hear voices in my head

They council me

They understand

They talk to me

291490854c7c1467c308c.gif

Ps. to trochę wina Zarządu. Nie chcieli Kaki w promocji za 17 to trudno. Jedyny dobry pomocnik kontuzjowany...

Kaka z tego co mówił to i tak nie interesowało go wypożyczenie do Arsenalu a tym bardziej transfer definitywny.

Możesz mi powiedzieć co mówił na tej konferencji??

Chyba nie dostanę warna za link, więc trzymaj: http://www.gunners.com.pl/news/7626-pomeczowa-wypowiedz-wengera . Do momentu ostatniego pytania nawet się trzymał, ale już cytat:

Wiem, że w Anglii po porażkach transfery są zawsze najlepszym rozwiązaniem. Najważniejszy jest powrót kontuzjowanych graczy. Dziś aż ośmiu piłkarzy było wykluczonych i każdy przegrałby mając taką sytuację.
jest dla mnie trochę śmieszny. W Anglii? Tylko w Anglii? Na całym świecie gdy drużyna przegrywa i jest w kryzysie kupuje się nowych piłkarzy bądź... zmienia trenera (to też transfer). No cóż, jeżeli Wenger nie chce nikogo kupować i nawet ten mecz nie otworzył mu oczu (a zasłania się brakiem 8 piłkarzy) to nie wiem ile by musiał dostać w dupę, by w końcu zrozumieć, że po odejściu Nasriego i Fabsa potrzeba po prostu pozyskane pieniądze na kogoś wydać (i to nie na jakichś koreańczyków tylko piłkarzy klasowych).

Z tym upadkiem to trochę przesadziłeś. Jeżeli już, to będą upadać stopniowo(to było pierdolnięcie). To samo się mówiło o LFC sezon temu

Zobaczymy. Upadek? Teraz na pewno nie. Ale nie widzi mi się, by Arsenal mógł się w najbliższym czasie po takim czymś podnieść (oczywiście jak to zrobią to wypluję moje słowa).

Edytowane przez hadaszyszek

Cytat:

Kaka z tego co mówił to i tak nie interesowało go wypożyczenie do Arsenalu a tym bardziej transfer definitywny.

Real chciał go sprzedać, bo nie chciał się wypożyczyć :D

EDIT

Transfer Cesca i Nasriego był opóźniany do maksimum. Pytanie dlaczego? Nie lepiej byłoby sprzedać ich wcześniej i poszukać innych graczy w zastępstwo? A tak na kilka dni przed zamknięciem okienka transferowego Arsenal jest w czarnej d...

Dokładnie tak powinien zrobić, transfer Fabregasa był pewny od 3 lat.

mieciubur napisał/a:

Możesz mi powiedzieć co mówił na tej konferencji??

Chyba nie dostanę warna za link, więc trzymaj: http://www.gunners.com.pl...powiedz-wengera . Do momentu ostatniego pytania nawet się trzymał, ale już cytat:

Cytat:

Wiem, że w Anglii po porażkach transfery są zawsze najlepszym rozwiązaniem. Najważniejszy jest powrót kontuzjowanych graczy. Dziś aż ośmiu piłkarzy było wykluczonych i każdy przegrałby mając taką sytuację.

Wielkie dzięki. Faktycznie gada od trochę rzeczy.

mieciubur napisał/a:

Zobaczymy. Upadek? Teraz na pewno nie. Ale nie widzi mi się, by Arsenal mógł się w najbliższym czasie po takim czymś podnieść (oczywiście jak to zrobią to wypluję moje słowa).

Środek tabeli to maksimum. Jedyny dobry pomocnik kontuzjowany, muszą zrobić dobre transfer(okienko się kończy :roll: ), albo ta niższa połowa. Innej rady nie ma.

Jeszcze jeden EDIT

http://www.gunners.com.pl/files/miniatures/19

Jezu, ten jego uśmiech :twisted:

Można było się spodziewać, że do czegoś takiego dojdzie. Mimo, że nie lubię United i mam swoje negatywne zdanie na ich temat, to w tym meczu dopingowałem im. Nie jestem kibicem chorym (takim, który życzy innym wszystkiego najgorszego), bo osobiście uważam, że sukces smakuje lepiej, gdy pokonuje się przeciwnika w formie. Dlatego życzę Arsenalowi zrobienia tego, co najrozsądniejsze - zwolnienia Wengera. Nie rozumiem, dlaczego w zarządzie Arsenalu są tacy kretyni, którzy pozwalają na taką politykę transferową, która nie prowadzi do niczego - zatrudniają siedemnastolatków, szkolą ich, a nim ci dorosną, odchodzą, bo nie mogą się doczekać sukcesów - błędne koło. Najbardziej szkoda Szczęsnego, który nie mógł wiele poradzić na uprawiający freestyle blok defensywny. Wojtek ma potencjał, by być najlepszym bramkarzem nawet na świecie, ale ocenia się go przede wszystkim po czystych kontach, a tych nie ma szans wiele mieć, gdy gra w takiej drużynie.

Ze spraw przyjemniejszych - wczoraj Chelsea ograła 3-1 Norwich po trudnym meczu. Zaczęło się od bardzo ładnej bramki Bosingwy i wydawało się, że The Blues powinni kontrolować mecz, ale Norwich wykorzystało błąd Hilario (który jest strasznie niepewny i niecierpliwie oczekuję powrotu Cecha), przez co było odrobinę nerwów. Następnie mieliśmy ładny rajd Ramiresa, który został sfaulowany w polu karnym i na 2-1 strzelił Lampard (żenująco zachował się trener Norwich, który podważył słuszność tej decyzji na konferencji), zaś w 101 minucie na 3-1 wynik ustalił Juan Mata. Trzeba przyznać, że Hiszpan może być naprawdę znaczącym wzmocnieniem CFC i trzeba tylko czekać na następne spotkania. Swoje szanse miał też Romelu Lukaku, ale on na swoją pierwszą bramkę musi jeszcze poczekać.

Strasznie wyglądało za to solidne KO, jakie zaserwował Didierowi Drogbie bramkarz Norwich. Po ciosie rękami w głowę Drogba padł na murawę i się nie ruszał - ostatecznie został odwieziony do szpitala i okazało się, że doznał lekkiego wstrząśnienia mózgu i dobrze, że tylko na tym, bo wyglądało to naprawdę koszmarnie.

Chelsea przechodzi trudny etap - od drużyny grającej perfekcyjnie w obronie, pojawił się nowy mag i wprowadził nowy system. Londyńczycy muszą się po prostu dostosować do nowego systemu gry, chyba nikt nie spodziewał się, że dwa miesiące pracy AVB sprawią, że Chelsea będzie jechała każdego po 6-0 - trzeba czasu, ale myślę, że warto poczekać.

• Urządzenie:  Macintosh

Nie rozumiem, dlaczego w zarządzie Arsenalu są tacy kretyni, którzy pozwalają na taką politykę transferową, która nie prowadzi do niczego - zatrudniają siedemnastolatków, szkolą ich, a nim ci dorosną, odchodzą, bo nie mogą się doczekać sukcesów - błędne koło.

Może dlatego, że dla zarządu jest to tym bardziej na rękę? Chyba nietrudno się domyślić, że Arsene sam nic nie zrobi na rynku, do tego potrzebne są fundusze, ale jak ma się takiego prezesa, jak aktualny prezes Arsenalu to nie ma o czym dyskutować. Reasumując, in Arsene, we trust!

Szef wszystkich szefów.

140584860950408dc238d96.jpg

Reasumując, in Arsene, we trust!

eh, cytując manowara "You losers better learn". Czas Wengera się skończył. Na poczatku wieku miał świetną drużyne, ale potem zaczelo się kupowanie 13latków z klubów którym się to nie podoba. Nie byłoby w tym nic złego, jeżeli na 3 kupna młodzików przypadal 1 zakup klasowego pilkarza. ALE NIE! Arsene tak nie może. Lubię Arsenal, zawsze mecze United z nimi oglądałem z dużą radością, ale kurwa, zeby był fajny mecz muszą być dwie dobre drużyny. Oczywko Vision masz racje co do tego ze zarządowi jest na rekę taka polityka, ale do czasu. Jeszcze 2-3 sezony bez niczego dla Arsenalu i zobaczą swoje błędy.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE Backlash 2025
      Dyskusje na temat wydarzenia WWE Backlash 2025!
        • Dzięki
      • 32 odpowiedzi
    • WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 147 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 048 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 713 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 107 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 187 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 599 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 894 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Giero
      Za nami kolejny epizod AEW Dynamite w drodze do Double or Nothing 2025. Mina Shirakawa wyszła zwycięsko z Fatal 4-Way Matchu, który był eliminatorem o title shota do AEW Women’s World Championship. W pojedynku brały udział jeszcze Toni Storm, AZM i powracająca Skye Blue. Wydaje się, że MJF wreszcie zyskał poparcie całego Hurt Syndicate, bowiem Bobby Lashley zaakceptował dołączenie Maxwella do grupy. Walką wieczoru było starcie o AEW World Championship. Jon Moxley pokonał Samoa Joe w Steel Cage Matchu. Jak można było się spodziewać, nie zabrakło wielu interwencji i zamieszania. A kluczowa była ta Gabe’a Kidda, który pomógł mistrzowi zachować tytuł. Po pojedynku trwała bójka, w którą włączyli się The Elite i Kenny Omega. Swerve Strickland pomógł face’om, wchodząc na szczyt klatki i atakując zarówno Elite, jak i Death Riders. Na koniec były mistrz AEW zażądał walki Anarchy in the Arena. Prawdopodobnie dojdzie do niej na Double or Nothing, choć tego jeszcze nie potwierdzono. Skrót AEW Dynamite 14.05.2025 Aktualna karta Double or Nothing 2025, które odbędzie się 25 maja * AEW Women’s Championship Match: Toni Storm vs. Mina Shirakawa * Men’s Owen Hart Foundation Tournament Finals: Will Ospreay vs. Hangman Page * Women’s Owen Hart Foundation Tournament Finals: Mercedes Mone vs. Jamie Hayter * AEW World Tag Team Championship Match: The Hurt Syndicate vs. CRU or The Sons of Texas Fot. allelitewrestling.com
    • Bastian
      Myles Borne jeńców nie bierze. Tydzień temu wygrał Battle Royal, teraz wygrana z Pagem. A jeszcze wieść gminna niesie, że dobrał się do tyłka mistrza NXT, i nie chodzi o Oba Femiego.  Na niego przyjdzie czas na Battleground.  Borne chwycił nawet za mikrofon, ale z tą wadą wymowy Randy' ego Ortona nie przyćmi, choćby nie wiem jak był do niego podobny. Ale bycie w parze z Vaquer może mu na dłuższą metę korzyści. Jego szef coś wie o tym, że warto obracać się w towarzystwie wpływowych kobiet.  Co do Vaquer... W Main Evencie zabrakło tego, na co wszyscy czekali... 
    • Nialler
      I świetnie. Na początku dość jej nie znosiłem, ale im dłużej się ją oglądało tym bardziej można się zsympatyzować. Mogłaby ponosić chociaż ze 100 dni główne mistrzostwo kobiet.
    • Kaczy316
      I ta zasada powinna się tyczyć ogólnie zawodników w NXT, ja od początku istnienia tej rozwojówki nie widziałem sensu w dawaniu głównych tytułów kilkukrotnie jednej osobie i zgadzam się, że wszystko przerobione w NXT, nagle wbijamy do MR i brak pomysłów, ale to jest połączone z tym, że wielu zawodników jak przechodzi z NXT do MR jest traktowane totalnie od 0, jakby w NXT nic nie osiągnęli totalnie i nie mieli żadnego star poweru dlatego jedynie obijają jobberów, a wystarczy pójść za przykładem Brona, który fakt na początku obijał jobberów, ale potem pociągnęli za sznurek, poleciał na IC Title, teraz Heyman Guy i dobrze jest, albo teraz Roxanne i Giulia, które w NXT to top topów i w MR też grubo idą z nimi, może nie wygrywają, ale kręcą się mega wysoko jak na dopiero co wejście do MR, Ilja tak samo był traktowany do czasu kontuzji w miarę dobrze, w sensie nie miał większych feudów, ale jak dostawał walki to sztos totalny, do tej pory pamiętam jego walki z Breakkerem w okolicach lata zeszłego roku, świetne starcia i z Ricochetem też chyba miał, a Melo? Dostał chyba na początku starcie z Codym potem z Ortonem, niby coś chcieli, ale nie do końca i tak sami nie wiedzą co robić, a moim zdaniem zasługuję co najmniej na solidny mid card-upper mid card, ale po co, lepiej robić z niego kolejnego cipo heela, bo przecież mało takich mamy w rosterze, ale no jest jak jest.
    • Attitude
      Nazwa gali: NJPW Best Of The Super Junior 32 - Dzień 4 Data: 15.05.2025 Federacja: New Japan Pro Wrestling Typ: TV-Show Lokalizacja: Tokyo, Japan Arena: Korakuen Hall Publiczność: 1.365 Format: Live Platforma: Samurai! TV Karta: Wyniki: Powiązane tematy: New Japan Pro Wrestling - dyskusja ogólna
  • Dodaj nową pozycję...