Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

A ja dzisiaj oglądnąłem mecz Chelsea z Blackburn.Niebiescy w końcu zaprezentowali się z dobrej strony.Wygrali 2:0.Mogli więcej.Czyżby Londyńczycy wychodzili z kryzysu?Możliwe,pokazali ładną piłkę,Rovers nie pokazało nic.

:)

21413621404d57aa3f81990.jpg

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

No faktycznie, Chelsea zagrała dzisiaj bardzo dobrze, ale jest brak wykończenia w ataku, mam tu na myśli grę Drogby, totalne zero, brak szybkości, rusza się jak wóz z węglem. Anelka pokazał się dzisiaj z bardzo dobrej strony, bardzo widoczny, ogólnie dobrze zagrał, strzelił gola :P Najlepiej i tak zagrali Ramires z Ivanovicem. Serb strzelił gola i miał asystę, a brazylijczyk z meczu na mecz coraz lepiej sobie radzi i o mało brakowało a w 2 minucie wpisałby się na listę strzelców.

Oglądałem też mecz Arsenalu, tu nie ma co opisywać, pewna wygrana gości. Ładna gra Nasri'ego i Walcotta. West Ham próbował atakować, ale nie mogli strzelić.

Wracając do La Liga, Real 1 - 1 Almeria. Co za żenada. Osobiście jestem kibicem Barcy, a Realowi kibicowałem zanim weszli do niego Krystyna, Kaka i Benzema. Styl gry, "pedałkowatość" Portugalczyka mnie po prostu dobija, a geniusze z zarządu wyrzucili ikonę klubu - Raula. Teraz pozostaję tylko przy Katalończykach, którzy rozwalają system z geniuszem Messim na czele.

Even though you can't afford

The sky is over,

I don't want to see you go,

The sky is over.

11451308644e35975636c51.jpg

Również wczoraj obejrzałem dwa mecze La Liga, a chodzi mi oczywiście o Real - Almeria oraz FC Barcelona - Malaga.

Muszę powiedzieć, że nie spodziewałem się, że Real zremisuje z ostatnią w tabeli Almerią, a nawet w to nie wierzyłem, a jednak. Jak było 1:0 dla piłkarzy z Almerii to pomyślałem sobie, że zaraz "geniusz" Cris nastrzela itp, ale to nie był jego mecz, skoro Granero trafił do siatki. Muszę również pochwalić graczy Almerii, którzy zagrali świetnie w defensywie, a zarazem próbowali atakować, co przyniosło efekt, natomiast Los Blancos zagrali fatalne spotkanie i nie ma się co oszukiwać. W głębi duszy cieszę się z takiego wyniku.

Drugi mecz rozpoczęty o godzinie 21.00 pomiędzy Barceloną, a Malagą rozpoczął się całkiem inaczej. Od początku Barca narzuciła swój styl gry i już w 7. minucie do bramki trafił Iniesta po świetnym podaniu Alvesa. Ten gol jednak był nie byle jaki, bo z takim spokojem, precyzją, uderzyć piłkę nie jest łatwo. Już 10. min później zrobiło się 2:0 i było po meczu, gol Davida Villi, asysta Messiego. W bodajże 35. minucie po kolejnej asyście Argentyńczyka wynik został ustalony przez Pedro, który w ostatnim czasie gra b. dobrze. Trzeba jednak pochwalić graczy Malagi, że się nie poddali i zdobyli "ładną" bramkę z rzutu wolnego, szkoda tylko, że jeszcze na koniec meczu po świetnym podaniu Xaviego, bramkę na 4:1 zdobył Villa.

Podsumowując La Ligę, to ciężko będzie Realowi dogonić Barcelonę w takiej formie. Oczywiście przed Blaugraną jeszcze te najmocniejsze drużyny z La Ligi, czyli Villareal, Valencia itd, ale nie zapominamy, że Real też jeszcze może przegrać czy też zremisować.

Osobiście jestem kibicem Barcy, a Realowi kibicowałem zanim weszli do niego Krystyna, Kaka i Benzema.

I takim czymś się chwalisz? Nie powinno się zmieniać ulubionego klubu za to, że jakiś piłkarz Ci nie odpowiada. No, ale cóż twoja decyzja...

Osobiście jestem kibicem Barcy, a Realowi kibicowałem zanim weszli do niego Krystyna, Kaka i Benzema.

I takim czymś się chwalisz? Nie powinno się zmieniać ulubionego klubu za to, że jakiś piłkarz Ci nie odpowiada. No, ale cóż twoja decyzja...

Jeśli się patrzy co ten geniusz Benzema wyprawia to można się złapać za głowe.On może byc najlepszym napastnikiem na świecie,ale od 1,5 roku nie potrafi się odnaleźć w realu.W tym sezonie strzelił "aż" 1 bramkę w lidze.

Co do meczu to real zagrał tragicznie,to był ich najgorszy mecz od czasu porażki z barcą,a przecież w tygodniu w pucharze króla pokonali atletico 3:1.

Wracając do La Liga, Real 1 - 1 Almeria. Co za żenada. Osobiście jestem kibicem Barcy, a Realowi kibicowałem zanim weszli do niego Krystyna, Kaka i Benzema. Styl gry, "pedałkowatość" Portugalczyka mnie po prostu dobija, a geniusze z zarządu wyrzucili ikonę klubu - Raula. Teraz pozostaję tylko przy Katalończykach, którzy rozwalają system z geniuszem Messim na czele.

Sezonowiec :P

Jak można zmienić drużynę dla której się kibicuje?

Dla mnie to nie do pomyślenia...

A co do meczów.Barca znów rozegrała świetne spotkanie,nie ma co pisać.Są w wybornej formie.

Real miał wyraźną przewagę,jednak piłka nie chciała wlecieć do siatki.

Współczuje wszystkim fanom hiszpańskiej ligi. Dlaczego? Ponieważ nudniej się nie da. Barcelona jest za dobra i nie ma zajebistej konkurencji oprócz Realu z którym wygrywa 5:0. To co powiedziałem jest w pewnym sensie komplementem dla drużyny Barcelony, ale ciągle ich nienawidzę za to, że nawet komentatorzy ich kochają, nie patrząc na zasady obiektywizmu. Nie ma wątpliwości ta drużyna przechodzi swoją złotą erę w historii, jestem ciekaw ile ona potrwa, a przez czas trwania jeszcze raz wyrażę wyrazy współczucia do kibiców ligi hiszpańskiej

Liga hiszpańska wygląda tak: John Cena - Barcelona, Real Madryt - The Miz, Valencia - Sheamus, Reszta - Yoshi Tatsu

Wracając do mojej ulubionej ligi angielskiej:

Tutaj sytuacja jest zupełnie inna. W Hiszpanii jest tylko jeden pretendent do tytułu a tutaj mamy aż pięciu. Robi się co raz ciekawiej i będę z niezwykłym zainteresowaniem śledził wyniki nie tylko Manchesteru United, ale innych drużyn

Tottenham vs Manchester United - dużo było gadania przed tym meczem, że może to być pierwsza porażka drużyny Sir Alexa Fergusona, nie było to bezpodstawne gadanie. Tottenham na swoim terenie spisuje się bardzo dobrze i jako kibic Manchesteru brał bym remis w ciemno przed meczem. I rzeczywiście dostaliśmy bez bramkowy remis. 50-50 tak wyglądał ten mecz. Bardzo wyrównany, szybki, brak sportowych szachów czyli wolny środek pola i akcje z jednej bramki do drugiej. Z bardzo dobrej strony pokazał się Rafael mimo dostania czerwonej kartki. Skutecznie powstrzymał Bale'a oraz udzielał się ofensywnie, bardzo odważny występ. Obie drużyny zagrały skutecznie w defensywie. Zasłużony remis i sytuacja w lidze robi się jeszcze bardziej ciekawa

Rafikov,mimo iż jestem kibicem Barcy,muszę się z tobą zgodzić.La Liga to liga dwóch zespołów.Co sezon to samo :| W Hiszpanii powiewa nudą.

Co do ligi angielskiej.Obstawiam,że tytuł trafi do Manchesteru.Myślę,że walka rozstrzygnie się między City a United.Ten sezon jest niesamowity,takie emocje.

Liga Hiszpańska to nuda, przerzućcie się lepiej na Serie A, jest bardzo ciekawie:) Faworytem do mistrza wydaję się Milan, jednak ja wierze w odrodzenie Juve, bo po dobrym fragmencie znowu coś zaczęło się psuć.

8434236214bec043e1f826.jpg

Milan złapał zadyszkę, ale na szczęście ma jeszcze 4 pt. przewagi nad Napoli, chyba że Inter wygra 2 zaległe mecze, to będzie tracił do Milanu 3 pkt. Potwierdzam zdanie Saige Y liga Włoska w tym sezonie jest bardzo emocjonująca.

www.worldofgames.c0.pl

Wbijajcie się koniecznie, zalogujcie się bawcie się razem z nami i dzielcie się swoimi recenzjami, przemyśleniami o grach.

10358197554cb10a159ff5e.jpg

Wczoraj Real, Dziś Barca a jutro MC...

Chłopie mówiąc tak poprostu się ośmieszasz. Ja mając 11 lat, powiedziałem KOCHAM LECHA.

I nawet jak grają jak patałachy to i tak ich kocham, no ale ty tego nigdy nie zaznasz bo nigdy nie byłeś na meczu Barcy. Więc zmienisz ten klub szybciej niż ja skarpety.

A co do naszej Koloni w Turcji. Głowacki, Brożkowie, Grosicki, Robak a teraz i Iwański. No za niedługo naszą ligę zmienią na Międzynarodową a Turecką na Polską.

Sprawa Murawskiego się przeciąga, jestem zdenerwowany. To co robi Rubin i menedżer zawodnika jest idiotyczne, Muras chce do Polski, Rubin wycenia, Zawodnik dopina kontrakt z Lechem na ostatni guzik a tu... Nic. Ten nowy napastnik wydaje się być jednym z Rudnevsów. Dziś Lille gra z Nancy, tu obstawiam 2:0.

11.11.2011 ERGO ARENA!!!! ŚLĄSK ZGŁASZAĆ SIĘ!!!!!!

18992563784dd68bd1cc988.jpg

No za niedługo naszą ligę zmienią na Międzynarodową a Turecką na Polską.

A wiesz dlaczego tak jest? Bo nasze kluby (i managerowie zawodników) ustalają straszliwie wysokie ceny. Tak Wisła, Legia, czy Lech wolą kupić kogoś zza granicy, niż inwestować kupę kasy w przecenionego Polaka, który jeszcze na myśl o takiej kasie będzie już gwiazdą i przestanie grać.

I dopóki się to nie zmieni, to nie będziemy mieć pociechy z naszej rodzimej piłki.

A wiesz dlaczego tak jest? Bo nasze kluby (i managerowie zawodników) ustalają straszliwie wysokie ceny. Tak Wisła, Legia, czy Lech wolą kupić kogoś zza granicy, niż inwestować kupę kasy w przecenionego Polaka, który jeszcze na myśl o takiej kasie będzie już gwiazdą i przestanie grać.

I dopóki się to nie zmieni, to nie będziemy mieć pociechy z naszej rodzimej piłki.

Powtarzam to wszędzie na każdym forum. To mnie wkurza że już miałem nawet list do PZPN wysłać żeby coś z tym zrobił. A te niby menedżerowie, to się wogule nie znają i tylko kasa w głowię. Nasza reprezentacja tak jak gdzieś czytałem, 11 na euro i tylko 1 zawodnik z LP. No przykro mi jak na można z tych obcokrajowców zrobić 30 jedenastek do gry to jak polacy mają się czuć? Wolą robić karierę za granicą.

11.11.2011 ERGO ARENA!!!! ŚLĄSK ZGŁASZAĆ SIĘ!!!!!!

18992563784dd68bd1cc988.jpg

Zgadzam się, najpierw żądają 800 tys Euro ( cena przykładowa ) za zawodnika, ten się kisi w jakiejś drużynie ze środka ligi, a 4-5 lat później mówi się o nie wykorzystanym potencjale... Później ludzie dziwią się, że Polska nie inwestuje w młodość tylko woli zneutralizować obcokrajowca i dodać go do polskiej reprezentacji mimo że jest tyle młodzieży w lidze. To prawda, jest dużo młodzieży i dużo talentów, tylko nie odkrytych przez ich sumy, jeżeli największe kluby w Polsce ( Wisła, Lech, Legia ), mają przyjmijmy do wydania 0,5 miliona euro, to czy naprawdę managerowie myślą że klub kupi tylko jego zawodnika, niż za tą samą cenę 2 młodych zawodników z ligi ukraińskiej lub rosyjskiej ?! Oczywiście, że klubowi bardziej opłaci się druga opcja, a zapłacą tyle samo. ;) A młodzi utalentowani, robią karierę poza granicami Polski, gdzie kupią ich kluby ze strefy spadkowej ligi tureckiej ( czego ostatnio dużo ), albo nie którym się poszczęści i trafią do drużyny która walczy o mistrzostwo kraju ( Błaszczykowski,Piszczek,Lewandowski a kiedyś Żurawski czy Boruc w Celticu )

G: Mm Sebastian pyszna bazylia !

R: Naprawdę !

G: Prawda ?!

R: Podeślę Ci więcej 200TON !

G: Nigdy takiej nie jadłem.

S: Ja też.

R: Ja nigdy nie jadłem bazylii .

5478249054e0729101720a.jpg

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE Backlash 2025
      Dyskusje na temat wydarzenia WWE Backlash 2025!
        • Dzięki
      • 32 odpowiedzi
    • WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 147 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 042 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 713 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 107 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 187 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 599 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 893 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• PpW
      Już w ten piątek widzimy się w Pleneum Space w Gdańsku na Tequila Mezcal Festival 🍹🔥 Na Lucha Libre Extravaganza zobaczycie występy zawodników takich jak: Esteban Lucha, Czacha, El Señor Cerveza, Electrico czy Martinez Grabollo 🤩 Show rozpoczniemy o godzinie 18:30, ale wbijajcie na Festiwal od kiedy tylko możecie bo czeka tam na was ogrom stoisk, warsztatów i atrakcji 🔥🔥🔥 Widzimy się już w ten piątek w Gdańsku 👊 Przeczytaj na fanpage.
    • ManiacZone
      Maniacy ❗️ Podczas MZW Green Madness odbędzie się turniej, w którym weźmie udział ośmiu zawodników. Każdy zwycięzca swojej walki automatycznie zakwalifikuje się do finałowego starcia, które stanie się walką wieczoru. Do wygrania: Walizka z Kontraktem, który upoważnia do wyzywania na pojedynek Mistrza MZW lub PpW ‼️ Walizkę będzie można zakontraktować w dowolnym momencie! Oprócz wspomnianego turnieju czekają Was inne starcia i atrakcje, ale o tym już niebawem. Bądźcie czujni! 👊🏻 *Stypulacja walki wieczoru zostanie ogłoszona już wkrótce. A tymczasem zapraszamy do linku poniżej, gdzie znajdziecie wejściówki na show: https://stage24.pl/events/mzw-4692 Przeczytaj wpis na oficjalnym fanpage Maniac Zone
    • Caribbean Cool
      Jezu jakie to raw bylo kijowe
    • Giero
      Za nami kolejny odcinek WWE Monday Night Raw – pierwszy po Backlash 2025. Na sam początek wypowiedział się CM Punk, wyrażając swoje emocje i nazywając Paula Heymana „grubym wężem” za zdradę podczas WrestleManii 41. Konfrontacja z Heymanem przerodziła się w atak Setha Rollinsa i Brona Breakkera na Punku, jednak na pomoc mu ruszyli Sami Zayn i Jey Uso. To z kolei doprowadziło do ogłoszenia tag team matchu na nadchodzącej gali Saturday Night’s Main Event: Punk i Zayn vs. Rollins i Breakker. Penta odniósł zwycięstwo nad Chadem Gable’em. Na zapleczu Jey Uso został zaatakowany przez Brona Breakkera na polecenie Setha Rollinsa. Brutus i Julius Creed pokonali The War Raiders, korzystając z ingerencji The New Day. AJ Styles pokonał Finna Balora, dzięki interwencji Penty w odwecie za ataki The Judgment Day. Becky Lynch odniosła się do wydarzeń z Backlash i do zachowania fanów. W main evencie Rhea Ripley i IYO SKY pokonały Giulię i Roxanne Perez. Zachowanie Rhei sugerowało, że ponownie chce się skupić na odzyskaniu pasa mistrzowskiego. Skrót Raw:
    • MattDevitto
      Też nie sądzę, że jakoś ich to dotknie na dłuższą metę. Chociaż jakiekolwiek oświadczenie na pewno by nie zaszkodziło...Fighful podaje coś takiego:
  • Dodaj nową pozycję...