Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Pilka nożna - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Ligi grają w tygodniu,więc trzeba coś napisać. :-)

Barcelona vs Sporting

Barca wygrała tylko 1:0.Widać,że bez Lionela dużo im się ciężej gra.Był bardzo mały ruch w ofensywie.Dobry mecz rozegrał Busquets,zaliczył bardzo dużo odbiorów.Villa bardzo się starał o bramkę,strzelał pawie że z każdej pozycji,i dopiął swego.

Lazio vs Milan

Kolejna strata punktów Milanistów.Trzecia już.Rozegrali słabe spotkanie.I nie zasłużyli na zwycięstwo.

W sobotę zapowiada się świetny mecz.Man City vs Chelsea.Ciekaw jestem czy mistrz Anglii w końcu się potknie.Dowiem się już niedługo. :)

21413621404d57aa3f81990.jpg

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

648

• Euz

359

• Bastian

325

• NalepRKO

272

Top użytkownicy w tym temacie

Lech dał wczoraj przykład jak przegrać wygrany mecz. Prócz tego co wykorzystał Kriwiec, w bramce powinien piłkę umieścić Stilić i Peszko, bo były to sytuacje sam na sam z bramkarzem. Lech grał w pierwszej połowie zdecydowanie lepiej. Wydawałoby się, że sprawę ułatwił Rybus, który wyleciał z boiska. Lech wyszedł na drugą połowę zdekoncentrowany i dał się zepchnąć osłabionej Legii. Kolejorz grał kompletnie bez pomysłu i polotu. Legia zwietrzyła w tym swoją szansę i w dziesiątkę grała o wiele lepiej niż w pierwszej połowie. Pod koniec meczu fatalny błąd popełniła obrona Lecha, do piłki wyskoczył tylko Bruno i bez problemu wpakował piłkę do siatki.

Bayern przegrywa kolejny mecz, a już myślałem, że po wygranej (wymęczonej, bo wymęczonej) z Hoffenheim odbudują się i pokażą Mainz gdzie ich miejsce. Nie mogę jednak powiedzieć, 6 meczy 18 pkt, to naprawdę imponujący wynik.

Bardzo dobrze prezentuje się też Dortmund. Ostatnio Lewandowski strzelił dwie bramki, ale to jednak Barrios i Kagawa są czołowymi postaciami Borusii i jak na razie Roberta czeka tylko wchodzenie z ławki. Coraz gorzej jest też z sytuajcą Błaszczykowskiego, bo wchodzi co drugi mecz, a świetnie gra Grosskreuz, który dziś strzelił dwa gole. Ogólnie jednak gra Dortmundu bardzo mi imponuje (bardziej niż Mainz).

Dzisiaj odbył się bardzo dobry mecz ligi angielskiej-City vs Chelsea.Obywatele wygrali 1:0,co jest niespodzianką.Londyńczycy w końcu stracili punkty.Widać,że mistrzowi Anglii brakowało Lamparda,nie miał kto rozgrywać.Tevez popisał się ładną bramką.Świetne spotkanie :-)

Ogólnie w premiership wczoraj posypało niespodziankami. WBA praktycznie rozjeżdża Arsenal (prowadzili 3-0 i przez własne gapiostwo stracili 2 bramki), słabiutkie WHU wygrywa 1-0 z Tottenhamem, który to ma zastąpić Liverpool w wielkiej czwórce. A propo the Reds to 2-2 z sunderlandem to też nie jest to na co liczyli kibice tego zespołu, i jak na razie tylko forma Gerrarda może im dawac jakąś nadzieje.

Real Madryt tylko zremisował z Levante.Jest to duża niespodzianka.Mieli dużo sytuacji bramkowych,jednak skuteczność pozostawia wiele do życzenia.Dla Ronaldo kompletnie nie wychodzą rzuty wolne.Bije prosto w mur.Może się jeszcze odblokuje.

Barca pokonała Athletic.Bardzo obawiałem się tego meczu.Było cieżko,ale Katalończycy podołali zadaniu.Bardzo dobry mecz rozegrał Keita oraz Sergio.Duma Katalonii mogła wygrać wyżej,tylko tak samo jak u Królewskich skuteczność szwankuje.Na szczęście niedługo wraca Leo :D

Do niespodzianek można też dopisać remis we właśnie skończonym meczu Bolton - Manchester United.Oglądałem całe spotkanie i powiem, że wynik sprawiedliwy, bo Czerwone Diabły nie pokazały nic specjalnego. Przed Valencią to zbyt dobrze nie rokuje, ale pewnie Ferguson poustawia wszystkich w szatni.

Brawa dla Petrova i Elmandera, którzy chyba najbardziej się wyróżniali spośród piłkarzy Boltonu. Plus dla Naniego, którego odpuściłem sobie w FPL i teraz mogę tylko płakać w kąciku.

Pierwsze co to duże brawa dla Lecha, który zagrał naprawdę fajny mecz i choć uważam, że to ich ostatnie punkty w tej grupie, to fajnie, że wygrali.

Wcześniej jednak, bo o 19 zaczął się inny mecz który oglądałem, a mianowicie Dortmund - Sevilla. Od początku na murawie pojawili się Błaszczykowski i Piszczek, którzy jednak nie pokazali niczego ekstra. Kuba miał parę rajdów, ale te nic nie wniosły, Piszczek grał poprawnie, ale bez szału. Ogólnie szkoda mi Borussi, bo grali fajnie, więcej atakowali, a przez niepokrycie przy stałym fragmencie stracili gola, potem czerwona kartka - według mnie dużo przesadzona, no i praktycznie po meczu. Na boisko wszedł jeszcze Lewandowski, ale poza dwoma, czy trzema kontaktami z piłką też nic nie pokazał. Ogólnie sprawiedliwym wynikiem w tym meczu byłby remis, ale cóż, niestety taka jest piłka.

Ja sobie obejrzałem Borussię z Sevillą i powiem, że bardzo mi szkoda Niemców.Przez cały mecz byli lepsi, gol dla rywali padł po stałym fragmencie. Właściwie wszyscy piłkarze z Dortmundu grali dobrze, o dziwo od początku zagrali Piszczek i Błaszczykowski i też pokazali parę fajnych akcji. Kagawa ciągle pokazuje dlaczego to on gra w podstawowym składzie, a nie Lewandowski. Jest po prostu aktywniejszy i lepiej rozumie się z Barriosem. Szkoda byłoby, gdyby nie awansowali. A wygląda na to, że najpewniej poczyna sobie PSG i walka o drugie miejsce rozegra się właśnie między Borussią i Sevillą.

Lecha oglądałem połowę i strasznie się wynudziłem, dopiero pod koniec była trochę żywsza gra. Polacy raczej z City nie mają na co liczyć. Manciniego za brak awansu wywieźliby na taczkach, a mecze z kimś słabszym o kilka klas to właściwie pewne punkty. Nawet bym się cieszył gdyby udało się awansować, ale do tego potrzeba dobrego wyniku z Juve, zwycięstwa z Red Bullem na wyjeździe i chociaż jednego punktu w dwóch meczach z Manchesterem. Wątpię, czy jest to osiągalne.

Brawa za to, że w silnej grupie się nie skompromitowali i pokazali, że potrafią walczyć. Po losowaniu raczej widziałem ich na samym dnie z dorobkiem 1-2 punktów i bilansem bramkowym na dwucyfrówkę z tyłu.

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

No i mamy pierwszą niemałą niespodziankę w kolejnej serii spotkań Eliminacji Mistrzostw Europy. Faworyzowana i mocna kadrowo Słowacja przegrała z Armenią na ich terenie 3:1(Ormianie mieli wyraźną przewagę i zasłużenie wygrali, chociaż opieram to na samych statystykach, które akurat w tym przypadku raczej nie kłamią). Z tego miejsca chce też pozdrowić naszego biednego forumowego kolegę Luka, który postawił na Słowaków z podpórką. :twisted:

15974308365193fac7b7921.jpg

Mecz naszej kadry był dość późno, ale o 3 były też kwalifikacje w F1, więc postanowiłem wstać i zobaczyć jak nasze orły grają.

Muszę powiedzieć, że mecz podobał mi się. Bardzo fajnie wyglądała współpraca na linii Obraniak - Błaszczykowski, dużo fajnych przerzutów, a trzech zawodników na środku, wydaje się bardzo ciekawą opcją. Oczywiście, nie wszystko wychodziło, Błaszczykowski jak to często u niego zepsuł parę dośrodkowań, ale ogólnie nie ma co narzekać, bo było dobrze.

Znów świetnie grał Piszczek, często włączał się do akcji. Jedyny problem to jak można się było zresztą spodziewać obrona. Nie jestem przekonany do Pietrasiaka, a Łukasz Mierzejewski, choć nie zrobił żadnego poważnego błędu, niczym szczególnym się nie popisał.

Jedynce co mi się nie podobało (i wkurza mnie od dawna u Smudy) to mało zmian. Smuda ciągle powtarza, że to testy, żeby nie przejmować się wynikami, ale skoro tak, to dlaczego była tylko jedna zmiana? Skoro testujemy, to testujmy i róbmy zmiany o wiele wcześniej, a nie na ostatnie 15 minut.

------------------------

Teraz jeszcze parę słów o meczu który miał miejsce dzień wcześniej, czyli Niemcy-Turcja.

Mecz w Berlinie, stadion czerwony, wszędzie flagi tureckie, a Özil przy piłce, to ogromny heat ze strony publiki :P Można powiedzieć, że mecz u siebie na wyjeździe.

Niemcom jednak to nie przeszkodziło, kontrolowali grę i choć na początku nie umieli przebić się przez obronę, to po strzeleniu pierwszej bramki było już o wiele łatwiej.

Najbardziej wkurza mnie to, że piłkarze Bayernu zagrali tu świetny mecz, a w klubie nie grają nawet w połowie tego co w kadrze. Mam jednak nadzieję, że po powrocie do klubu zaczną grać i odrabiać straty do Mainz ;)

Jako adwokat diabła nie mogłem odpuścić tego meczu.

Pierwsze 12 minut faktycznie wyglądało jakby mecz miał się zakończyć pogromem, ale... Potem o dziwo nasi bardzo ładnie opanowali sytuację, grali dużo podań środkiem, nie bali się rozgrywania piłki wśród wybieganych i wykoksowanych do granic możliwości Hamburgerów. Chociaż naturalnie była to wina Amerykanów, którzy zupełnie odpuścili, grali na 1% swoich możliwości i czwartym składem złożonym ze sprzedawców Big Kahuna Burger, a ten dyletant Smuda i tak nie potrafił wygrać.

Po raz kolejny niestety swoje drugie oblicze pokazał Lewandowski. W klubie jak już ma taką okazję, to strzela, w kadrze marnuje tak, że ja bym to strzelił. Według mnie po prostu szkodzi mu kreowanie go na zbawcę tej reprezentacji. W Borussii ma jasną sytuację - musi pokazywać 200% w krótkich chwilach na boisku i ma dużo lepszy zespół, który jest mu w stanie sytuacje tworzyć. Tutaj wymaga się od niego dużo więcej i chyba dlatego się blokuje.

Co było na pewno złym pomysłem? Pietrasiak. Ostatnie trzy mecze ligowe w jego wykonaniu były na tragikomicznym poziomie. W Łodzi i Gdyni tylko Skrzyńskiemu i nieskuteczności Mawaye zawdzięczał brak straconych bramek, z Polonią Bytom zawalił dwa gole. Wczoraj miał pilnować Altidore'a i jak mu to wychodziło, sami widzieliśmy najlepiej - Altidore strzelił jedną, a powinien cztery, wielokrotnie wyprzedzał Pietrasiaka na dystansie 5 metrów.

Co ciekawe, na wysokim poziomie zagrał Żewłakow. Zwłaszcza w drugiej połowie miał kilka kluczowych odbiorów. Jeszcze niedawno w takich sytuacjach mylił się jak Pietrasiak, a dzisiaj faktycznie wyglądał jak podpora dość dziurawej defensywy. Poprawnie zagrał też obrońca Mierzejewski, co jest sporym zaskoczeniem. Może raz niepotrzebnie wdał się w drybling i stracił, ale jakichś rażących zagrań nie miał, co więcej przytomnie podawał do przodu. Brawa należą się oczywiście Borucowi, za obronę sam na sam i intuicyjną paradę samobójczego strzału w ostatniej akcji. Piszczek za to źle nie grał, ale jak to jest, że w klubie sieka ładną asystę, a w reprezentacji ma 10 tragicznych dośrodkowań?

Jeśli idzie o pomoc, to na plus zagrali Błaszczykowski, Matuszczyk, nieźle Obraniak, chociaż momentami trochę za bardzo gwiazdorzy. Niemniej jednak zdarzają mu się przebłyski geniuszu, jak fenomenalne podanie do Błaszczykowskiego w pierwszej połowie, czy atomowy strzał z wolnego w drugiej. Cały czas mniej niż potrafi pokazuje A.Mierzejewski. Dzisiaj miał dużo więcej czasu niż zwykle, pamiętajmy jednak, że jest świeżo po kontuzji. Słabo natomiast zagrał Murawski, który w pierwszej połowie zanotował kilka bardzo słabych podań i sam był zły na siebie. W jego przypadku to raczej tylko gorszy dzień.

Dzisiaj Polska-Ekwador stawiam że wygramy minimalnie 2-1 i będzie to pierwsze zwycięstwo od marca tego roku.Ekwador gra w rezerwach to jest do ogrania.

Niemcy - Kazachstan - Niemcy praktycznie cały czas kontrolowali grę, ale nie mogli się przebić przez obronę rywali, dlatego do przerwy było 0-0. Jednak potem nastąpiło przełamanie, gra szła już coraz lepiej, no i w końcu wpadły bramki, a mecz skończył się 3-0.

Trzeba jednak powiedzieć, że paru zawodników nie zachwyciło, jak np. Podolski, który także z Turcją grał słabo, a choć teraz strzelił gola, to i tak zagrał dość słabo.

Manchester United 2:2 West Brom

Znów diabły tracą punkty.Co się z nimi dzieje.Grali dobre spotkanie.

Jednak znów stracili bramki z niczego.Najpierw samobója,później fatalny w skutkach błąd

Edwina va Der Sara.A o to ten kiks:

http://www.youtube.com/watch?v=C-5tgOQ2UZk&feature=player_embedded

FC Barcelona 2:1Valencia

Bardzo dobry mecz.Pierwsza połowa zdecydowanie należała do piłkarzy z Walencji.Katalończycy nic nie mieli do powiedzenia.Na szczęście w drugiej połowie się obudzili.Strzelili tylko dwa gole,szans było dużo więcej.Moim zdaniem najlepszym zawodnikiem Mistrz Hiszpanii był Iniesta.

Lech Poznań 0:1 Zagłębie Lubin

Porażka Poznaniaków jest sporą niespodzianką.W pierwszej połowie jeszcze coś grali,ale w drugiej to tragedia.Zagłębie było bezdyskusyjnie lepsze.Miedziowi zasłużyli na trzy oczka.Mogli wygrać z 5:0.

Dzisiaj jeszcze derby Merseyside czyli Everton vs Liverpool.Zapowiada się ceiakwe spotkanie.

:-)

Edytowane przez KACPERt

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE Backlash 2025
      Dyskusje na temat wydarzenia WWE Backlash 2025!
      • 32 odpowiedzi
    • WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 147 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 040 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 713 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
      • 107 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 186 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 599 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 893 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• KyRenLo
    • KyRenLo
      Serial The Boys. Sezon 4. Odcinek 8. W finałowym odcinku czwartego sezonu wydarzyło się coś wyjątkowego. Pewna postać pozwoliła się nam poznać od innej strony (Zrobiła coś, czego wcześniej nie robiła). Pytanie dookoła, ale myślę, że ci, co oglądali raczej skojarzą, o jaką scenę dokładnie chodzi.  Co takiego się stało?
    • MattDevitto
      Liczyłem, że przy corocznych cięciach w WWE będzie jakiś ciekawy kąsek dla obecnego New Japan, np. taki Andrade, ale niestety tak się nie stało. Brakuje star poweru i to wie każdy - jestem bardzo ciekawy zestawienia na Climax. Bez posiłków z AEW się nie obędzie... Do BOSJ dopiero zamierzam zasiąść, ale czytałem raczej pozytywne opinie o pierwszych dwóch dniach co cieszy, bo ostatnio nie jest to normą przy turniejach.
    • IIL
      NJPW powinno zagrać trochę jak WWE w Stanach i ściągnąć kogoś jak Kento Miyahara z AJPW czy Kaito Kiyomiya z NOAH (a najlepiej obu) i rozkręcać ten silnik od nowa na szybsze obroty. Widać niestety ogromne cięcia finansowe związane z recesją w Japonii i spadkiem zainteresowania po covidzie.  Jeżeli nic się prędko nie zmieni, to NOAH wraz z wsparciem WWE i AAA/NXT wejdzie na numer 1 w Japonii. Nadzieja w Tonym i jego portfelu. 
    • MattDevitto
  • Dodaj nową pozycję...