Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

"A co mi tam, napiszę" WWE by krycha7

W jakiej stypulacji ma odbyć się walka Undertaker vs Kane na Night of Champions?  

31 użytkowników zagłosowało

1. 1. W jakiej stypulacji ma odbyć się walka Undertaker vs Kane na Night of Champions?

• Casket Match
      14
    • Inferno Match
      9
    • Hell In a Cell Match
      8
    • Extreme Rules Match
      0

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

”A co tam napiszę” – WWE by krycha7

Znając swoje szczęście moje diary spotka się z najmniejszym poparciem spośród wszystkich wypocin na forum. Ale spróbuje swoich sił, a co mi tam! Moje diary zaspokoi wszystkie twoje życzenia i potrzeby. Skończ już czytać wszystkie inne diary. Jeśli bardzo Ci się nudzi możesz poczytać diary Stamforda. (płaci mi za tą reklamę) Oczywiście żartuje. Może moje zdolności pisarskie i pomysły nie są idealne, ale myśle, że mogą się komuś spodobać. Od razu mówię, że będę jedynie opisywał wyniki NXT i SuperStars. NXT z powodu, że pomagam Stamfordowi w pisaniu właśnie NXT i nie mam aż tyle pomysłów na nie. SuperStars również z braku pomysłów jak i również czasu. Na początek wstęp – jak zaczyna się moje diary:

O co kaman?!

Moje diary zaczyna się zaraz po gali PPV – Summerslam 2010. Wyniki tej gali prezentują się następująco:

The Miz vs Evan Bourne /w (United States Championship)

Willam Regal vs Santino Marella (No Holls Barred Match)

Kane /w vs Rey Mysterio (Ladder Match for World Heavyweight Championship)

The Nexus /with The Great Khali vs John Cena, R-Truth i John Morisson (7 vs 3 No DQ Elimination Tag Team Match):

1. R-Truth wyeliminował Skip’a Sheffield’a.

2. R-Truth wyeliminował Heath’a Slather’a.

3. David Otunga wyeliminował R-Truth’a.

4. John Morisson wyeliminował David’a Otunge.

5. John Morisson wyeliminował Darren’a Young’a.

6. Justin Gabriel wyeliminował John’a Morisson’a.

7. Wade Barett wyeliminował John’a Cene.

Maryse /w vs Alicia Fox vs Eve Torres (WWE Divas Championship)

Randy Orton /w vs Sheamus (WWE Championship)

Wade Barett /w vs Randy Orton (WWE Championship)

Wyjaśnię krótko co I jak: Evan Bourne został nowym United States Championem po zwycięstwie z The Miz’em. Mizanin wściekły odszedł na Backstage… Willam Regal pokonał Santino co było winą błędu Kozlov’a, który przypadkowo uderzył Santino krzesłem, gdy Regal minął, po czym Willam zdzielił Kozlova potężnym Dropkickiem o krzesło i przypiął Santino. Santino po walce nie miał pretensji do Kozlov’a, był raczej wściekły na Regal’a. Rey Mysterio uzgodnił z Kane’m że ich walka rewanżowa odbędzie się w stypulacji Ladder Match. Kane zwyciężył i obronił swój pas. Teraz zaczynają się schody. Edge wraz z Chris’em Jericho odeszli z team’u Ceny i nie powrócili do niego. Natomiast jeśli chodzi o Bret’a Hitman’a Hart’a i The Great Khali’ego… Ich wspólna historia zahacza również o Edge’a i Chris’a Jericho. Przed walką Tag Team’ową pomiędzy Ceną i Bret’em a Edge’m i Chris’em Jericho tajemniczy GM Raw zarządził, że Guest Enforcer’em w tej walce zostanie Great Khali, który miał zapowiedz wmieszaniu się w walkę zawodników ze stajni Nexus. W pewnym momencie jednak Great Khali wyrzucił z ringu sędziego i pomachał ręką w stronę Backstage’u. Na ring wbiegł Wade Barett wraz z resztą stajni Nexus i zaatakowali Cenę i Bret’a. Edge przypiął bardzo ciężko poturbowanego Hart’a, który w wyniku kontuzji nie mógł stawić się w walce 7 on 7 która przerodzila się w walkę 7 on 3. Great Khali odliczył Hart’a błyskawicznie i dał zwycięstwo Edge’owi i Jericho. To tyle jeśli chodzi o tą walkę. Ważniejszą sprawą jest nowy WWE Champion Wade Barett! Jak to się stało? Po walce Randy’ego Orton’a z Sheamus’em kiedy to Randy zdobył pas mistrzowski usłyszeliśmy znajomy głosik. To mail od GM Raw. Michael Cole oznajmił, że Generalny Menadżer Raw w ustaleniu z Wade’m Barett’em postanawia, że Wade jako zwycięzca pierwszego sezonu NXT dostaje obiecany Title Shot o WWE title już za chwilę. Wade wpadł i szybko pokonał Orton’a. Co w związku z tą sytuacją? Przekonajcie się czytając pierwszą po Summerslam galę:

WWE Monday Night RAW

http://1.bp.blogspot.com/_YFeXFoNalFA/S6xYqYgBFXI/AAAAAAAAAEQ/8W5kYa9wQ1Y/s1600/Raw_logo_branding.jpg

Galę zaczynają fajerwerki. Zaraz po „Burn it to the Ground” słyszymy “Not Afraid” i na ring wchodzi nowy Chairman WWE: Bradley Jefferson:

Cheer Bradley Jefferson: Witam was wszystkich na pierwszej gali WWE pod moją wodzą! Nie będę tutaj roztkliwiał się odnośnie tego, że zamierzam wprowadzić dużo zmian… wszystko okaże się w praniu. Chce jedynie ostrzec, że z czasem będziemy chcieli znieść politykę 4Kids. Ale to nie jest najważniejsze. Wraz z Generealnym Menadżerem Raw ustaliliśmy, że aby wyjaśnić kwestię, bardzo ważną kwestię nowego posiadacza WWE Championship trzeba skończyć z jego anonimowością! Niech sam wam wyjaśni o co chodzi! Panie i panowie! Przedstawiam wam Generalnego Menadżera Raw: STONE COLD STEVE AUSTIN!

Nieprawdopodobna radość kibiców. Skandują co chwilę Stone Cold, Stone Cold!

Steve Austin: Witam was wszystkich. Chce was poinformować, że nie jestem zadowolony z ostatnich wydarzeń. Padłem ofiarą wielkiego spisku. Odwraca się w stronę stolika komentatorskiego Michael Cole! Lepiej bierz ten swój tłusty zad do ringu i wyjaśniaj nam wszystkim co namieszałeś!

Michael Cole: O co chodzi Steve?

Steve Austin: W tej chwili możesz mi mówić szefie! Cheer Dlaczego robisz z fanów WWE kretynów?! Dlaczego oznajmiłeś, że rzekomo ustaliłem Barett’owi walkę o pas WWE tuż po zdobyciu go przez Orton’a?!

M. C.: Ale przecież… ale przecież… Choć lepiej zobacz…

Michael Cole pokazuje coś Stone Cold’owi na jego laptopie. Steve jest bardzo zaskoczony. Chwilę rozmawiają po czym Cole bierze mikrofon i oznajmia publiczności:

M.C.: Panie i panowie zaszło wielkie nieporozumienie. GM Raw Steve Austin padł ofiarą spisku. Ktoś wysłał e-mail z jego konta…

Stone Cold: Nexus!!! To na pewno byli oni! Panie i panowie proszę wszystkich członków stajni Nexus w tej chwili do tego ringu, jeśli nie stawią się, lub zaatakują mnie zostaną wyrzuceni! Wszyscy!

”We Are One” i na ringu jest już WWE Champion Wade Barett wraz z resztą członków stajni Nexus.

Wade Barett: Steve. Choć bardzo tego chciałbyś nie wiem nic o żadnym wysłaniu mail’a z twojego adresu. Spójrz prawdzie w oczy Steve. Ja wraz z całą stajnią Nexus najbardziej zasługujemy na ten tytuł. Dlaczego? Otóż dlatego, że jest nas siedmiu. Wszyscy w WWE dzielą się na jednostki może na dwie osoby plus ewentualnie kobieta. To wszystko. Nas jest aż siedmiu! Działamy według zasady: Jeden za wszystkich, wszyscy za jednego. To, że palimy za sobą mosty i mało kto darzy nas sympatią to już inna sprawa. Ale to nie powód, żeby odbierać mi mój pas mistrzowski. To nie powód aby odmawiać mi czegoś co mi się należy. Nawet nie z powodu naszej dominacji w WWE. Z powodu tego, że to tkwi w moim kontrakcie, z powodu zwycięstwa w pierwszej edycji WWE NXT.

Stone Cold: Dobrze, rozumiem to. Może i masz trochę racji, lecz ja jestem GM Raw i robię co tylko mi się podoba! A to co teraz zrobię w całkiem legalny sposób pozbawi cię pasa WWE Championship. Zmierzysz się dziś w walce wieczoru w First Blood Match’u o pas WWE Championship. Twoim rywalem będzie Randy Orton. Walka co prawda jest bez dyskwalifikacji, ale… możemy zrobić wyjątek. Interwencja z zewnątrz będzie nagradzana dyskwalifikacją. W twoim przypadku oznacza to stratę pasa mistrzowskiego i wyrzucenie z WWE całej stajni Nexus, zakładając, że to oni zaatakują. Jeśli nie oni, wylecisz ty i wrestler który wtargnie do walki. Zobaczymy, czy zasługujesz na bycie WWE Champion’em!

Nieprawdopodobny Cheer i Theme Song SCSA przerywają reklamy

STANDARD MATCH

Santino Marella /w Vladimir Kozlov vs Primo /w William Regal

Walka dosyć nudna. Santino przez chwile dominował, po czym został spoliczkowany przez Primo. W ataku złości chciał wykonać na nim Clothesline, lecz Primo minął. Przytrzymywał przez chwilę jego głowę między pierwszą, a drugą liną, przez co zwrócił uwagę sędziego, co wykorzystał Regal i zaczął uderzać Santino, lecz szybko spotkał się z Clothesline’m od Kozlov’a. Santino wstał zaskoczony i spoglądał w stronę Kozlov’a który stał nad powalonym Regal’em. Po chwili Regal wstaje a Primo wykonuje Backstabber. 1… 2… 3…

Zwyciężył Primo!

Po walce Willam Regal uniósł rękę Primo do góry w geście triumfu, lecz szybko zostali zdzieleni potężnym Clothesline’m od Kozlov’a i Santino. Kneeling Leg Trap Chokeslam na Primo od Kozlov’a, a The Rolling Cutter od Santino na Regal’u. Czyżby feudu ciąg dalszy?

Justin Roberts: Przed nami Divas Battle Royal o miano pretendentki do tytułu WWE Divas Champion!

8-Divas Battle Royal

Eve Torres vs Alicia Fox vs Gail Kim vs Jillan Hall vs Melina vs Tamina (/w The Uso Brothers) vs Brie Bella (/w Nikki Bella) vs Natalya Neidhart (/w The Hart Dynasty)

Panie podzieliły się i stworzyły się nam 3 osobne walki. Eve Torres próbowała poskromić Alicie Fox, Natalya walczyła z Taminą, zaś Jillan Hall została zaatakowana przez trzy zawodniczki: Nikki Bellę, Gail Kim i Melinę. Na początek Nikki zaatakowała Jillan Clothesline’m, lecz Hall sprytnie naciągnęła górną linę powodując, że przygoda Nikki w tym Battle Royal trwała bardzo krótko. Cieszyła się chwile swoim triumfem, lecz tuż za nią Melina wraz z Gail Kim przygotowały podwójny Clothesline i w ten sposób szybko pożegnaliśmy się już z dwoma zawodniczkami. Melina wraz z Gail Kim musiały walczyć między sobą o przetrwanie w tym Battle Royal, tym czasem jednak Natalya Neidhart prowadziła zacięty bój z Taminą. Natalya wyrzuciła już prawie swoją rywalkę poza ring, lecz ta przytrzymała się lin z drugiej strony. W jej stronę nadbiegła.. Gail Kim, lecz została wyrzucona z ringu poprzez taki sam manewr, jaki chwilę wcześniej na Nikki Belli wykonała Jillan Hall. I tym razem również nieuwaga zgubiła Taminę która wypada z ringu po tym jak Natalya wykonała na niej Clothesline. Tym czasem Eve Torres atakuje Alicie Fox serią kopnięć i wykonuje piękny Dropkick. Wspina się na narożnik, lecz Natalya spycha ją poza ring. To był wielki błąd Eve. Melina wraz z Natalyą ruszyły na Alicie Fox. Alicia poradzila sobie jednak z Meliną zdzielając ją serią Cheap Shot’ów i wykonała piękny Dropkick na drugiej spośród rywalek i już chciała wyrzucić z ringu przytrzymującą się lin Natalye, ale… przepiękny Back Body Drop wyrzuca Alicie z ringu. Alicia jest bardzo wściekła. Gdy Melina i Natalya chcą ruszyć do walki bierze mikrofon i mówi:

Alicia Fox: Czekajcie chwile! Proszę o uwagę! W związku z tym, że straciłam pas mistrzowski w walce Triple Threat Match należy mi się walka rewanżowa czyż nie? Więc ten Battle Royal był nie potrzebny, ponieważ i tak to ja zmierzę się z Maryse o pas Divas Championship na gali Night of Champions!

Słyszymy „Not Afraid” i na scenie pojawia się nowy właściciel WWE – Bradley Jefferson!

Bradley Jefferson: Skoro to moja pierwsza noc w WWE chce wyraźnie zaznaczyć swoją obecność tutaj. Alicia – masz rację, należy Ci się walka rewanżowa. Mógłbym ustalić Triple Threat Match z udziałem zwyciężczyni Battle Royal, mistrzyni Div i z twoim udziałem, lecz w takim składzie zwyciężczyni dzisiejszej walki będzie miała dość średnie szanse. Pewnie zaatakowałybyście ją obie i rozegrały walkę między sobą tak jak to miało miejsce na Summerslam. Dlatego na Night of Champions zobaczymy Elimiantion Fatal Four Way Match pomiędzy Maryse, Alicią Fox, …Natalyą …i Meliną! cheer Tą walkę uważam za zakończoną

Natalya wraz z Meliną popatrzyły w stronę Alicii Fox i uścisnęły sobie dłonie. Nagle na scenie pojawiła się Maryse która tylko wzniosła swój pas w górę i dumnie opuściła arenę tak szybko jak się na niej pojawiła.

Na ekranie pojawia się Randy Orton który szykuje się do odzyskania szybko straconego tytułu, nagle… pojawiają się przy nim Michael Tarver i David Otunga…

David Otunga: Randy, musisz wiedzieć, że walcząc z Wade’m Barret’em wkraczasz na ścieżkę wojenną z całą stajnią Nexus.

Michael Tarver: A jeśli jakimś cudem udało by ci się wygrać, czeka cię prawdziwe piekło! Na twoim miejscu zrzekł bym się tej walki póki jeszcze darzymy cię jakimkolwiek sza…

Randy Orton: O czym wy do cholery mówicie?! Cały czas dajecie się wykorzystywać Barett’owi i robicie wszystko co on zechce. Wydaje wam się, że całe WWE się was boi… nawet jeśli, jestem jedynym odłamkiem całego WWE – gardzę wami! Jeśli za moment nie zabierzecie się stąd skosztujecie po RKO na głowę i wtedy wkroczymy na wojenną ścieżkę.

Tarver chciał coś jeszcze powiedzieć, lecz postanowił opuścić szatnię i Otunga poszedł za nim obdarowując Randy’ego niemiłym spojrzeniem. Zbliżenie kamery pokazuje coraz to bardziej wściekłego Orton’a…

[REKLAMY]

Justin Roberts: Panie i panowie powitajcie Johna Cenę!

John Cena: Witam was WWE Universe! Równo wczoraj cały roster Raw został ośmieszony. Ośmieszony to mało powiedziane. Nie chcę być indywidualistą i myśleć o swoich potrzebach, ale… zachowanie takich osób jak The Great Khali, Edge, czy Chris Jericho spowodowało choćby to, że mamy nowego WWE Champion’a. Teraz pytanie do was: czy takiego właśnie chcecie mistrza? Czy ktoś taki ma was reprezentować jako WWE Champion? Spójrzmy na postać Wade’a Barett’a. Zwyciężył 1 edycję NXT. W porządku. Uznał jednak, że nie jest wystarczająco dobry, aby samemu radzić sobie w WWE. Czy to jest przykładny mistrz?! Teraz zwracam się do The Great Khali’ego, Chris’a Jericho i Edge’a. Bierzcie swoje tyłki do ringu i zmierzcie się dziś z nami w walce 6-man Tag Team Match pomiędzy ludźmi z honorem, którzy chcieli bronić dobrego imienia WWE, a wielkimi łajzami, które nie mają odwagi na starcie z tak słabymi przeciwnikami jak Nexus. Zmierzę się dziś w team’ie z R-Truth’em i John’em Morisson’em przeciwko wam trzem!

Słychać Break the Walls Down i Chris Jericho wkracza na arenę, po chwili macha ręką i woła Edge’a i Great Khali’ego. Zmierzą się z zespołem Ceny!

6-man Tag Team Match

John Cena, R-Truth i John Morisson vs The Great Khali, Chris Jericho i Edge

Walkę zaczął R-Truth i Chris Jericho. Y2J wykonał Irish Whip w narożnik, następnie Corner Clothesline i Bulldog. Chwilę „pobawił się” swoim rywalem uderzając go arogancko w głowę, lecz Truth przerwał serią uderzeń w brzuch i następnie potężnym Bicycle Kick’iem. 1… 2… nie! Jericho chwilę odpoczął, lecz Truth chciał go podnieść, lecz… Jericho podnosi nogi rywala i szybko przechodzi do Walls of Jericho. Truth po jakimś czasie wychodzi z tej akcji i podbiega do Jericho, lecz nadziewa się na Clothesline. Lion Sault… nie! R-Truth podnosi kolana. Obaj wrestlerzy doczołgują się do narożników i wykonują zmiany. W ringu The Great Khali i John Morisson. Headbutt od Khali’ego i Irish Whip. Great Khali nie zauważył, że John Cena zmienił się z Morisson’em, ale… Spear od Edge’a! Great Khali przygląda się tej sytuacji, którą widział również sędzia. Nie zarządził jednak dyskwalifikacji. Great Khali… wykonuje Khali Bomb na Edge’u! Wychodzi z ringu. Sędzia odlicza do 10.

Wynikiem Count-Out’u zwyciężył John Cena, R-Truth i John Morisson!

Great Khali chyba przejrzał na oczy… jednak macha ręką w stronę sceny. Na ringu pojawia się Nexus! Wszyscy członkowie Nexus z wyjątkiem Wade’a Barett’a, który odbędzie walkę z Orton’em. Robią przez chwilę rozróbę w ringu, lecz gdy widzą leżących Jericho, Edge’a, Truth’a, Morisson’a i Cenę zostawiają ich w ringu. Nie znęcali się nad nimi zbyt długo.

Kamera pokazuje Wade’a Barett’a, który trzyma pas mistrzowski na ramieniu i arogancko się uśmiecha. Przyglądał się wydarzeniom na ringu. Wychodzi z szatni i mija z resztą stajni Nexus wraz z Great Khali’m. Cały czas uśmiechając się idzie przez korytarz nie zwracając nawet uwagi na zawodników ze swojej stajni…

Justin Roberts: Przed nami First Blood Match o pas WWE Championship!

First Blood Match

Wade Barett © vs Randy Orton (WWE Championship)

Walkę zaczął tradycyjnie arogancki uśmiech Barett’a. Orton odwraca się od niego, lecz po chwili podbiega próbując wykonać Clothesline, lecz Wade stacza się z ringu i nadal się uśmiecha. Orton chce podążyć za nim, lecz Wade atakuje go gdy ten schodzi z ringu. Seria uderzeń w plecy, a następnie wrzucenie z powrotem do ringu. Wade ma już w ręku krzesło. Podbiega z nim do Randy’ego, lecz ten kopie go tak, że krzesło wypada mu z ręki i wykonuje DDT właśnie na ten przedmiot!!! Spogląda na twarz półprzytomnego rywala. Nigdzie nie widać krwi. Randy szykuje jednak swoją akcję kończącą. RKO na krzesełko… nie! Wade rzuca Randy’m na krzesełko, a ten zwija się z bólu! Wstaje i nadziewa się na potężny Big Boot! Na twarzy Orton’a również nie widać krwi. Wade schodzi z ringu i zabiera swój pas mistrzowski. Wchodzi z powrotem i czeka na to aż Randy wstaje. Podbiega do niego i uderza go pasem… nie! Randy przechodzi pod nim i wykonuje potężny Clothesline po odbiciu się od lin. Wade wstaje i nadziewa się na Backbreaker! To już jest chyba koniec! Szykuje się i wykonuje RKO! Odwraca rywala, aby zobaczyć jego twarz. Niesamowite!! Wade dalej bez kropli krwi! Randy jest wściekły! Po jakimś czasie podnosi rywala, lecz ten wynosi go i wykonuje The Wasteland na leżący pas mistrzowski. Sprawdza, czy na plecach rywala pojawiła się krew. Nie!!! Randy wytrzymał! Wade jest potwornie wykończony. Podnosi rywala i chce wykonać Bulldog na pas mistrzowski, lecz Randy spycha go z siebie i wykonuje Scoop Powerslam! Przewraca rywala na plecy, ale dlaczego?! Kładzie po lewej stronie jego głowy krzesło! Już chyba wiemy dlaczego! Randy Orton kopie rywala w czaszkę! Głowa Wade’a uderza w dodatku o krzesło! To już jest koniec! Po twarzy Baretta spływa krew!

Zwycięzcą i nowym WWE Champion’em zostaje Randy Orton!

Randy Orton bierze do ręki pas, przyklęka w radości, lecz przerywa mu znajomy dźwięk: AWESOME! To The Miz wraz z walizką Money In the Bak! Chwilę po nim na scenie pojawiają się członkowie Nexus. To nie było w planach Miz’a. Nagle na arenę wbiega ochrona i powstrzymuje 6 zawodników ze stajni Nexus, lecz trochę to potrwało. Miz wreszcie może oznajmić: „Realizuje swój Money In the Bank kontrakt!”. Wbiega na ring, co rozpoczyna gong. Podnosi Orton’a i przechodzi do… NIE!!! Orton przechodzi pod ręką Miz’a i wykonuje RKO!!! 1… 2… 3…!!! Orton broni pas mistrzowski!!!

Randy Orton obronił WWE Championship!

Jerry Lawler: To nieprawdopodobne!!! Randy Orton jest nie do zatrzymania!!!

Michael Cole: Przyznaję, że sam jestem pod wielkim wrażeniem…

Nagle… entrance Stone Cold’a. Na arenie pojawia się Steve Austin – Generalny Menadżer Raw! Publiczność obdarowuje go głośnym Cheer’em…

Steve Austin: Randy, to co dziś zrobiłeś zasługuje na szacunek! Wiem już jaką walkę zobaczymy na gali Night of Champions! Randy, będziesz bronił swojego pasa mistrzowskiego przeciwko… The Miz’owi i Wade’owi Barett’owi!

Jerry Lawler: Wow!!! Widzimy, że dzisiejsza gala to nie koniec emocji! Ja osobiście mam już dosyć!

Michael Cole: Nie przesadzaj Jerry! Emocji nigdy dość.

J. L.: Niestety mylisz się – jeśli chodzi o dziś to już koniec emocji. Komentowali dla państwa dzisiejszą gale Jerry Lawler i Michael Cole.

M. C.: Dziękuję, że byliście z nami w trakcie tej historycznej gali!

Edytowane przez krycha7

8407598924ba0fe619b015.jpg

• Odpowiedzi 9
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• krycha7

3

• Stamford

2

• Stonek

1

• mao

1

Top użytkownicy w tym temacie

Gala bardzo dobra, czytało się ją bardzo przyjemnie. Storyline z NXT, pasem WWE, SCSA był genialny i pozostaje mieć nadzieję, że to nie koniec. Na razie świetnie, zobaczymy co będzie dalej ;)

Przecież Ciebie zabic to za mało człowieku :P Kradniesz mi pomysły!!! I jak ja teraz bede wyglądał? Jak plagiator :(

A tak ogólnie to gale jest dobra i nie mam się do czego przyczepić :)

P.S

Rób jakieś odstępy między wypowiedziami komentatorów , albo pogrubiaj nazwiska. Wtedy lepiej to wygląda

Dzięki za pozytywne komentarze, choć nie jest ich wiele. Mam nadzieję, że z czasem ich trochę przybędzie. Zapewniam wszystkich zainteresowanych, że to nie koniec moich pomysłów. Zapraszam również do czytania Smackdown, które też mam nadzieję miło was zaskoczy :).

Kilka plotek, abyście nie padli z nudów:

- Co w związku z nie zrealizowanym kontraktem Money In the Bank? Otóż, ten kontrakt przepadł Miz'owi na zawsze. Niektórzy twierdzą, że to tylko ośmieszyło Miz'a i w takim wypadku nie warto mu było udostępniać tej walizki, lecz według innych to dla Miz'a wielki krok w stronę Main Event'ów.

- A co z Undertaker'em? Wszyscy byli niemal pewni, że powróci na Summerslam. Teraz ludzie kompletnie głupieją! Ostatecznie, krążą najwiarygodniejsze plotki, że powróci na Night of Champions. Ale czy na pewno?

- Na najbliższym Smackdown zobaczymy dwie ciekawe walki. A będą to: Fatal Four Way Match o miano pretendenta do tytułu WWE Intercontinental Championship, pomiędzy Chavo Guerrero, Cody'm Rhodes'em, MVP i Christian'em. Drugą walką będzie No Holls Barred Match, pomiędzy Matt'em Hardy'm, a Drew McIntyre'm. Mówi się, że ma to być ładne podsumowanie i zakończenie ich feudu.

Tyle ode mnie, pozdrawiam :)

Wszystko dobrze,błędów nie zauważyłem ale jak dla mnie walki trochę za długie

Walki za długie bo sie czytać nie chce? :) Walki są ciekawe. Nie nalezy przesadzać z długością ani nie mają być za krótkie. Niekiedy feudy zaczynają się własnie w walkach więc sprawdzenie zwycięscy nie jest zbyt wielkim plusem...

Super gala. Czekamy na więcej. Pozdrawiam!!!

10987452954c9f13205297d.jpg

WWE NXT

Wyniki:

- Husky Harris wygrał zawody w podnoszeniu ciężarów i został zwolniony z eliminacji w przyszłym tygodniu!

- Michael McGillicutty /w vs Alex Riley

- Husky Harris i Cody Rhodes /w vs Percy Watson i MVP

- Evan Bourne /w vs Kaval

http://en.wikipedia.org/wiki/File:WWE_SmackDown_2009_logo.png

Fajerwerki rozpoczynają galę WWE Smackdown. Wraz z fajerwerkami usłyszeliśmy „Let it Roll”, a chwilę później „Broken Dreams” i na ringu z mikrofonem pojawił się Drew McIntyre!

Drew McIntyre: Na początku chciałem wypowiedź się odnośnie plotek, które głoszą, że Drew McIntyre bez wsparcia Vince’a McMahon’a nie poradzi sobie w WWE. Na początku chciałem zwrócić uwagę, że jestem na tyle świetnym wrestlerem, że takie plotki powinienem zignorować. Wydaje wam się, że Vince już nigdy mi nie pomoże, tak? Wydaje wam się, że bez jego pomocy jestem nikim, tak? Ale to ja stoję tu w ringu, a wy tylko obserwujecie to co się dzieje opychając się chipsami, popcornem, czy innym świństwem! Wy jesteście jedynie żałosną publicznością, a ja jestem nadzieją i przyszłością tej organizacji! [Heel Heat]

Drew opuszcza ring przy swoim Theme Song’u, a zaraz po nim słyszymy Tony’ego Chimel’a

Tony Chimel: Przed nami Fatal Four Way Match o miano pretendenta do tytułu Intercontinental Championship!

Fatal Four Way Match

Cody Rhodes vs Chavo Guerrero vs MVP vs Christian

Na początku Cody Rhodes ruszył z atakiem na MVP, a Christian na Chavo. Cody powalił rywala Clothesline’m, potem drugim i wykonał Irish Whip, a następnie Dropkick. 1… 2… Christian przerywa liczenie. Podnosi Cody’ego i wykonuje na nim Standing Dropkick, tak mocny, że Rhodes aż wypadł poza ring. Wspólnymi siłami ruszają na Chavo Guerrero. Najpierw Irish Whip i podwójny Arm Drag, a następnie Elbow Drop. MVP chce przypiąć rywala, lecz Christian szybko wyszarpuje go i pozwala wstać. Obaj panowie spoglądają sobie w oczy i po chwili przechodzą do zwarcia. Wygrywa je Christian który wykonuje boczny Headlock, lecz po jakimś czasie MVP odpycha rywala który popędził prosto na Chavo, który poczęstował go Dropkick’iem. Guerrero jest na narożniku i wykonuje Frog Splash… Nie! MVP wyrzuca Christian’a poza ring, gdy Chavo jest w powietrzu i gdy Guerrero wstaje MVP wykonuje na nim Playmaker! Już chce przejść do przypięcia, lecz nagle otrzymuje kopnięcie od Cody’ego, a następnie Cross Rhodes!! 1… 2… 3… Mamy nowego pretendenta do tytułu Intercontinental Championship!

Zwyciężył Cody Rhodes!

Nagle na ekranie widzimy GM Smackdown – Theodor’a Long’a. Stoi uśmiechnięty spoglądajć na telewizor, lecz nagle za jego plecami staje Drew McIntyre…

Drew McIntyre: Teddy, ustaliłeś na dziś walkę No Holls Barred Match, pomiędzy mną a Matt’em Hardy’m. Niestety, zrobiłeś to bez uzgodnienia ze mną. Żądam, abyś przełożył walkę na za tydzień, ponieważ dziś nie mam ochoty walczyć z Hardy’m…

Teddy Long: Drew, może o tym nie wiesz, ale WWE zmieniło swojego właściciela. Nie masz prawa mi rozkazywać, ponieważ to ja jestem twoim szefem, a mój nowy przełożony na pewno się z tym zgodzi…

Drew: Sądzisz, że nie mam prawa tak?

Drew powala Teddy’ego Clothesline’m. Następnie kopie leżącego Long’a i podnosi, by wyrzucić na kanapę, która się przewraca. Podnosi Teddy’ego i wykonuje Future Shock DDT na podłogę!!! Podnosi jeszcze Teddy’ego i jeszcze raz powala swoją akcją kończącą. Podnosi głowę Long’a i spluwa mu prosto w twarz! Odchodzi i zostawia bardzo poturbowanego Theodor’a w jego gabinecie. Po jakimś czasie podbiegają do niego sanitariusze i zabierają na noszach z areny.

Słyszymy „Not Afraid” i na ringu jest już właściciel WWE Bradley Jefferson!

Bradley Jefferson: W związku z tym, co przed chwilą zrobił Drew McIntyre chcę coś ogłosić. Drew! Takie zachowanie względem władz WWE jest niedopuszczalne i spotka cię za to zasłużona kara. Dziś zmierzysz się z Matt’em Hardy’m w No Holls Barred Match’u, jeżeli nie stawisz się zostaniesz zwolniony! Walka rozpocznie się już teraz!

Słyszymy Entrance Matt’a Hardy’ego, a chwilę później „Broken Dreams”. Obaj zawodnicy są w ringu gotowi, by rozpocząć walkę.

No Holls Barred Match

Matt Hardy vs Drew McIntyre

Walka zaczęła się od klinczu, który wygrał Drew McIntyre przechodząc do Headlock’u. Chwilę później Matt odpycha go, lecz nadziewa się na Shoulder Block. Drew odbija się od lin i wykonuje potężny Clothesline. Wychodzi z ringu po krzesło i wnosi je. Chce uderzyć Matt’a, lecz ten wykonuje kopnięcie, a następnie Side Effect na krzesło! 1… 2… Kick Out! Matt wstaje i szykuje się do swojej akcji kończącej. Chwyta Drew i wykonuje… nie! Drew odpycha Matt’a i po raz kolejny zdziela Clothesline’m. Wyrzuca krzesło z ringu. W tym czasie Matt wyczołguje się z ringu i zabiera kij. Goni swojego rywala, aż do schodków za ringiem. Tam Drew zatrzymuje się i przestraszony spogląda na Matt’a. Gdy Hardy podbiega do rywala, ten podcina go i Matt uderza w schody! Drew podnosi rywala i wykonuje Future Shock DDT na krześle!!! Po twarzy Matt’a spływa krew. Drew wrzuca Hardy’ego do ringu i przypina: 1… 2… 3… koniec!

Zwyciężył Drew McIntyre

Zaraz po walce na ekranie pojawił się Bradley Jefferson…

Bradley Jefferson: Drew! Jeśli myślisz, że twoją karą był ten pojedynek to jesteś w wielkim błędzie. Za tydzień zmierzysz się w 3vs1 Gaunlet Match’u! Twoimi przeciwnikami będą JTG, MVP i Christian! Jeśli ich pokonasz, przestanę cię dręczyć, jeśli przegrasz tydzień później znowu zmierzysz się w trudnej walce. Aha, prawie bym zapomniał. Jeśli nie pojawisz się w przyszłotygodniowej walce, zostaniesz zwolniony!

[REKLAMY]

Tony Chimel: Przed nami 6-Man Tag Team Match!

Straight Edge Society vs Kofi Kingston, Rey Mysterio i The Big Show

Walkę zaczął Gallows i Kofi. Przeszli do klinczu, który wygrał Luke i wykonał Body Slam, a następnie Elbow Drop. Poczekał, aż Kofi wstanie i powalił go Clothesline’m. Następnie wprowadził do swojego narożnika by wykonać tam zmianę z Joey’em Mercury’m. Joey wykonał Irish Whip, a następnie Dropkick. Przypina: 1… 2… Kick Out! Podnosi Kofi’ego, lecz ten uderza rywala w brzuch i wykonuje Snap Suplex. Dochodzi do narożnika i wykonuje zmianę z Big Show’em. Joey przestraszony zmienia się z Punk’iem, lecz ten nie wygląda na zachwyconego. Zaczyna dwoma Low Kick’ami. Big Show jednak chwyta rywala oboma rękami za kark i wykonuje Headbutt. Podnosi Punk’a i wrzuca do narożnika gdzie wykonuje potężny Chop. Następnie czeka chwile aż rywal odwróci się do niego i powala go Spear’em! Wykonuje zmianę z Rey’em Mysterio, a ten czeka, aż rywal podniesie się i wkopuje go między drugą a trzecią linę, chce odbić się od lin, lecz… gdy obraca się Kane chwyta go i wykonuje Chokeslam!!!

Wynikiem dyskwalifikacji zwyciężył Kofi Kingston, Rey Mysterio i The Big Show!

Do Kane’a podbiega jeszcze Kofi Kingston, lecz spotyka go ten sam los, co Rey’a. Gdy Big Show chce również wmieszać się w tą sprawę Kane wynosi się z ringu. Chce opuścić arenę, lecz przerywa mu głos Bradley’a Jefferson’a…

Bradley Jefferson: Czekaj Kane! Dokąd się wybierasz? Mam specjalnie dla ciebie małą niespodziankę… Na gali Night of Champions czeka cię ponowna obrona tytułu twoim przeciwnikiem będzie…

Przerywa mu dzwon i na arenie robi się ciemno. Gdy światło świeci się ponownie na scenie pojawia się Undertaker który zmierza w stronę swojego brata Kane’a! Kane wróciłz powrotem do ringu, lecz tam spotkał się z nokautującym ciosem Big Show’a, a następnie Hurricanraną i 619 od Mysterio! Zamroczony Kane stoi dalej w ringu, lecz w tym czasie Taker zdążył do niego wkroczyć i wykonuje Tombstone Piledriver! Taker wykonuje swój Taunt i Smackdown schodzi z anteny…

!!!UWAGA!!!

W związku z absencją Generalnego Menadżera Smackdown WWE organizuje konkurs, którego zwycięzca zostanie Gościem Specjalnym na Smackdown! Może ustalić pełną kartę walk oraz wypromować się. Może również zareklamować swoje diary, galerię, lub cokolwiek innego! Co lepsze nie musi nic robić! Wystarczy, że zaznaczy w ankiecie w jakiej stypulacji ma odbyć się walka Undertaker’a i Kane’a! Oprócz tego wystarczy, że napisze na PW na kogo oddał swój głos i weźmie udział w losowaniu. Zwycięzca zostanie GH Friday Night Smackdown! Nie czekaj! Zaznacz swoją opcję i weź udział w konkursie!

Pozdrawiam krycha7

Jeżeli oddasz głos w ankiecie, a nie wyślesz wiadomości na PW twój głos będzie się liczył, lecz nie bierzesz udziału w konkursie...

KONKURS ZAKOŃCZONY!!

Zwycięzcą został LeViathan. Natomiast mam wam do przekazania coś więcej. Sądzę, że nie zasmuci was ta informacja. Jest to na prawdę "coś", więc umieszczam to w spoilerze, gdyby ktoś chciał być mile zaskoczony ;). Zapewniam - mile :D.

Wraz ze Stamfordem łączymy siły by pisać wspólne diary! Szczegóły wkrótce

Edytowane przez krycha7

Masz żywy talent do pisania diar.Nakłoniłeś mnie do powolnego zaczęcia swoich.Nie mogę się doczekać kolejnego odcinka. :)
Powracam w wielkim stylu!
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 19 odpowiedzi
    • WWE Royal Rumble 2025
      Spekulacje i dyskusje na temat WWE Royal Rumble 2025!
        • Dzięki
      • 79 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 922 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 686 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 100 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 350 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 146 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 172 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 513 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 850 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Attitude
      Za nami kolejny epizod NXT, który w głównej mierze skupił się na podbudowie nadchodzącego Vengeance Day. Przedstawiamy podsumowanie najważniejszych informacji z tego show. Na otwarcie Stephanie Vaquer pokonała Jacy Jayne, mimo próby ingerencji Fatal Influence. Link do filmu Na zapleczu doszło do spięcia na linii Zaria i Sol Ruca - Lash Legend i Jakara Jackson - Tatum Paxley, Tatum, Gigi Dolin i Shotzi. W ringu pojawił się Lexis King, który stwierdził, iż wreszcie zrozumiał, kim jest. Przekazał także, że ma plany na zmiany wobec Heritage Cup i kończy z bronieniem tytułu na zasadzie rund, czy pomocy narożników. Wypowiedź mistrza przerwał... powracający Fandango! Który przedstawił się jako JDC reprezentujący "The System" w TNA. Przekazał, iż rozmawiał z Avą i zawalczy o Heritage Cup. Link do filmu Ridge Holland pokonał Stacksa, a ponownie doszło do zamieszania z udziałem Izzi Dame. Link do filmu Zaria i Sol Ruca pokonały Gigi Dolin i Tatum Paxley. Doszło do zapowiadanego Vengeance Day Summit z udziałem mistrzyni NXT Giulii oraz pretendentek - Bayley i Roxanne Perez. Jednak nie tylko one miały swoje plany wobec mistrzostwa kobiet, bowiem... pojawiła się także zwyciężczyni kobiecego Royal Rumble Matchu - Charlotte Flair. A wszystko skwitowała... Cora Jade, atakując Giulię i Bayley kijem do baseballa. A blisko było, by oberwało się również i Perez. Link do filmu Link do filmu Link do filmu Choć Kelani Jordan pokonała Karmen Petrovic, to sędzia zmienił decyzję po przesadnym ataku Kelani na przeciwniczce po walce. W walce wieczoru A-Town Down Under pokonali mistrza NXT Oba Femiego i Tricka Williamsa. Jednak nie odbyło się bez ingerencji Eddy'ego Thorpe'a, który zaatakował Williamsa. Eddy okładał jeszcze Tricka po starciu. Link do filmu Link do filmu Skrót: Link do filmu Przeczytaj wpis na portalu Wrestling.pl
    • KyRenLo
      John Cena: Czyli jedna tygodniówka w styczniu i zapewne ani jedna w lutym. Mam nadzieję, że później jakoś nabierze to rozpędu. Jade Cargill:
    • Tomos
      Dorzucą stypulację "if Roman wins, Rollins przeprasza za rozpad Shield" i ludzie będą klaskać uszami. Plus, to w końcu main event dla Punka
    • IIL
      Roman Reigns vs CM Punk vs Seth Rollins może zamknąć pierwsza noc WM 41 Just a moment... WWW.WEBISJERICHO.COM Trochę dziwnie, że taki triple threat będzie tam o pietruszkę. Roman też raczej wygrywa. Nie uwalą go dwa lata z rzędu.  Czyli Cody vs Cena domknie drugą noc, a zwycięzca RR w takim układzie do openera? 
    • Attitude
      Nazwa gali: WWE NXT #771 Data: 04.02.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Live Platforma: The CW Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
  • Dodaj nową pozycję...