Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE - podejście drugie ..

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

http://i745.photobucket.com/albums/xx100/WindyGrizzlee/1.png

Tak jak tytuł mówi - jest to nasze drugie podejście jeśli chodzi o diary. Ostatnie nam po prostu .. nie wyszło, o czym świadczyła ilość komentarzy. Teraz miejmy nadzieję, że będzie lepiej i będziemy stanowić realne zagrożenie dla innych diary o tej samej tematyce (nie bierzcie tego na serio, to tylko dla ubarwienia :lol: ). Nasze diary nawiązuje do okresu w WWE po Royal Rumble 2011, gdzie walkę tytułową wygrał CM Punk (Wiater wybierał, wybaczcie mu). Pasy i posiadacze zostały przydzielone przez nas według uznania, niektóre zostały jak są, niektóre zmieniły właścicieli. Miz, cały czas trzyma przy boku walizkę. Teraz odnośnie pisania show - ja zajmuję się RAW, Wiater pociągnie SmackDown! - NXT .. zobaczycie co z nim się stanie w newsach, a Superstars będzie dawane w formie wyników (ważniejsze wydarzenia z Superstars będą uwzględniane, żeby nie psuć storyline'ów, które być może zostaną na tej tygodniówce pociągnięte). Tak więc, czas zaczynać!

http://i745.photobucket.com/albums/xx100/WindyGrizzlee/5.png

# Royal Rumble (30 stycznia, 2011)

# Elimination Chamber (27 lutego 2011)

# Wrestlemania XXVII (3 kwietnia 2011)

# Extreme Rules (1 maja, 2011)

# Over the Limit (22 maja, 2011)

# Fatal 4-Way (19 czerwca, 2011)

# Money in the Bank (17 lipca, 2011)

# SummerSlam (14 sierpnia, 2011)

# Night of Champions (18 września, 2011)

# Hell in a Cell (2 października, 2011)

# Bragging Rights (23 października, 2011)

# Survivor Series (20 listopada, 2011)

# TLC: Tables, Ladders & Chairs (18 grudnia, 2011)

http://i745.photobucket.com/albums/xx100/WindyGrizzlee/2.png

Alicia Fox

Batista

Brie Bella

Darren Young (the Nexus)

David Hart Smith

David Otunga (the Nexus)

Edge

Evan Bourne

Eve

Ezekiel Jackson

Gail Kim

Goldust

Heath Slater (the Nexus)

Jerry Lawler (komentator)

Jey Uso

Jillian

Jimmy Uso

John Cena

John Morrison

Justin Gabriel (the Nexus)

Justin Roberts (ring announcer)

Mark Henry

Maryse

Melina

Michael Cole (komentator)

Michael Tarver (the Nexus)

Mr. McMahon (właściciel WWE)

Natalya (managerka Hart Dynasty)

Nikki Bella

Primo

R-Truth

Randy Orton

Ranjin Singh (manager The Great Khaliego)

Santino Marella

Sheamus

Skip Sheffield (the Nexus)

Tamina (managerka The Uso's)

Ted DiBiase

The Great Khali

The Miz

Triple H

Tyson Kidd

Vladimir Kozlov

Wade Barrett (the Nexus)

William Regal

Yoshi Tatsu

Zack Ryder

http://i745.photobucket.com/albums/xx100/WindyGrizzlee/3.png

Beth Phoenix

Big Show

Brian Kendrick

Bryan Danielson

Caylen Croft

Chavo Guerrero

Chris Masters

Chris Jericho

Christian

CM Punk

Cody Rhodes

Curt Hawkins

Dolph Ziggler

Drew McIntyre

Finlay

Jack Swagger

Jeff Hardy

Joey Mercury

JTG

Kane

Kaval

Kelly Kelly

Kofi Kingston

Layla

Luke Gallows

Matt Hardy

Matt Striker (komentator)

Michelle McCool

MVP

Rey Mysterio

Rosa Mendes

Serena (managerka Straight Edge Society)

Shad

Theodore Long (general manager)

Tiffany

Todd Grisham (komentator)

Tony Chimel (ring announcer)

Trent Barreta

Undertaker

Vance Archer

Vampiro

Vickie Guerrero (managerka Dolpha Zigglera)

http://i745.photobucket.com/albums/xx100/WindyGrizzlee/4.png

http://i745.photobucket.com/albums/xx100/WindyGrizzlee/WWE_Heavy02.jpg

(WWE Championship)

Obecny posiadacz: Sheamus

Poprzedni posiadacz: John Cena

Roster: RAW

http://i745.photobucket.com/albums/xx100/WindyGrizzlee/WWE_World_Heavy2.jpg

(World Heavyweight Championship)

Obecny posiadacz: Undertaker

Poprzedni posiadacz: Kane

Roster: SmackDown!

http://i745.photobucket.com/albums/xx100/WindyGrizzlee/WWE_United_States.jpg

(United States Championship)

Obecny posiadacz: The Miz

Poprzedni posiadacz: R-Truth

http://i745.photobucket.com/albums/xx100/WindyGrizzlee/WWE_Intercontinental.jpg

(Intercontinental Championship)

Obecny posiadacz: Kofi Kingston

Poprzedni posiadacz: Drew McIntyre

http://i745.photobucket.com/albums/xx100/WindyGrizzlee/WWE_Unified_TagTeam2.jpg

(Unified Tag Team Championship)

Obecny posiadacz: Hart Dynasty

Poprzedni posiadacz: ShoMiz

http://i745.photobucket.com/albums/xx100/WindyGrizzlee/WWE_Divas2.jpg

(Divas Championship)

Obecny posiadacz: Alicia Fox

Poprzedni posiadacz: Eve

http://i745.photobucket.com/albums/xx100/WindyGrizzlee/WWE_Womens.jpg

(Women's Championship)

Obecny posiadacz: Layla

Poprzedni posiadacz: Beth Phoenix

http://i745.photobucket.com/albums/xx100/WindyGrizzlee/6.png

# Do federacji dołączyło kilku nowych zawodników, są to Jeff Hardy, Brian Kendrick, Bryan Danielson, Batista oraz Vampiro. Jednak nie obyło się bez zwolnienia takich zawodników jak Hornswoggle czy Tyler Reks, których nie obejrzymy już na galach SmackDown!.

# Zwycięzcą drugiego sezonu NXT został Kaval, może on wybrać tytuł, o który będzie walczył na wybranej przez siebie gali Pay-Per-View. Tym samym NXT niestety zakończyło swoją emisję na kanale Syfy i nie będzie już więcej emisji tego programu z powodu niskiej oglądalności.

# Jack Swagger doznał kontuzji podczas Royal Rumble Matchu gdzie został wyeliminowany przez Big Showa Chokeslamem za ring. Niefortunny upadek spowodował, że Swagger doznał złamania prawej ręki.

# Chris Jericho na Royal Rumble wygłosił promo, w którym powiedział, że przenosi się na SmackDown! gdyż na RAW tak naprawdę nie ma dla niego konkurencji.

# Coraz głośniej mówi się o potencjalnym powrocie Shawna Michaelsa do WWE, jednakże nie wiadomo w jakiej formie. Można to oczywiście łączyć z posadą General Managera, bo tak naprawdę nie wiadomo kim jest aktualny GM RAW.

# Na Wrestlemanię planowany jest powrót The Rocka, który znudzony jest już graniem w podrzędnych produkcjach filmowych i chciałby powrócić do biznesu. Nic nie jest jednak w żaden sposób potwierdzone, bo jak już pisaliśmy - są to tylko i wyłącznie plany.

---

http://i745.photobucket.com/albums/xx100/WindyGrizzlee/RAW_HD_LOGO_2009_CUSTOM_BY_ME.png

Monday Night RAW

(31 stycznia, 2011)

---

Gala czerwonego brandu otwarta zostaje przez fajerwerki dla niej charakterystyczne oraz nutę Burn it to the Ground Nickelbacka. Komentatorzy w składzie Jerry "The King" Lawler oraz Michael Cole witają widzów. Przypominają oczywiście wydarzenia o ostatniej nocy - Royal Rumble PPV, na której to walkę 30-Man Royal Rumble Match wygrał CM Punk, który obwołał się 1st Ever Straight Edge Royal Rumble Winnerem, Sheamus obronił swój pas w walce z Edgem, Undertaker także wybronił swoje mistrzostwo - w walce przeciwko Kane'owi, to tyle jeśli chodzi o najważniejsze pasy. Komentatorzy przedstawiają teraz kartę na dzisiejsze RAW, która obfituje w walki kwalifikacyjne do ..

Michael Cole: .. Elimination Chamber. Tak, dokładnie tak Jerry - dzisiaj odbędzie się pięć walk, które gwarantują miejsce w Komorze Eliminacji obok mistrza Sheamusa.

Jerry "The King" Lawler: Ale może pamiętasz Elimination Chamber RAW z tamtego roku ? Sheamus wchodził do Elimination Chamber i stracił pas na rzecz Johna Ceny.

Michael Cole: Doskonale to pamiętam Jerry. Przedstawmy jednak kartę na dzisiejsze show - Miz zmierzy się z Markiem Henrym, John Morrison z Regalem, DiBiase będzie musiał stawić czoła Ortonowi, Cena zmierzy się z Batistą oraz Edge podejmie R-Trutha w Main Evencie dzisiejszego Monday Night RAW. Będzie się działo ogólnie mówiąc.

Jerry "The King" Lawler: No będzie się działo. Nie zapominajmy jednak o jednym ważnym fakcie .. Miz nie wykorzystał walizki Money in the Bank, więc może nastąpi to jednak dzisiaj ? Cały czas próbuje i mu niestety nie wychodzi.

Michael Cole: Żeby się nie okazało przypadkiem, że będzie pierwszym zwycięzcą Money in the Bank, który nie wykorzysta kontraktu. Z resztą .. co nas to obchodzi.

Jerry "The King" Lawler: Koniec gadania, czas na pierwszą walkę - Miz, właściciel walizki podejmie Marka Henry'ego, który jest najsilniejszym człowiekiem świata. Mizanin ma nikłe szanse ..

Elimination Chamber Qualifying Match

The Miz vs. Mark Henry

Miz dostał bardzo ciężkiego przeciwnika do pokonania jeśli chodzi o kwalifikacje do Elimination Chamber zważając na gabaryty Henry'ego. Mike poradził sobie jednak sprytnie wykorzystując swoją walizkę by ogłuszyć Henry'ego gdy sędzia nie patrzył i wykończyć najsilniejszego człowieka na świecie swoim Skull-Crushing Finale oraz uzyskać odliczenie do trzech. Miz po raz pierwszy będzie miał szansę stanąć do walki o WWE Championship w Komorze Eliminacji.

Widzimy teraz jak Miz podchodzi do stolika komentatorskiego, jest maksymalnie zmęczony. Zabiera swój pas, walizkę oraz bierze mikrofon.

The Miz: Ehh, teraz .. gdy wystąpię w Elimination Chamber brandu RAW nie jest mi potrzebna ta walizka .. jednak .. zatrzymam ją sobie na pamiątkę. Pamiątkę mojego wielkiego sukcesu i pokonania 7 innych zawodników w walce z drabinami. Teraz zniszczę 5 innych żeby zdobyć to o co ubiegam się od długiego czasu .. o pas WWE, najważniejsze trofeum w końcu będzie tam gdzie powinno być od bardzo dawna .. u mnie, ponieważ jestem Miz .. i jestem .. NIESAMOWITY!

Miz odkłada mikrofon i przy dźwiękach swojego theme odchodzi wraz z pasem i walizeczką.

Na zapleczu widzimy członków stajni Hart Dynasty, którzy zmierzają w kierunku bliżej nieznanym. Na ich drodze stają zawodnicy Nexus - Tarver i Sheffield.

Tarver: Hart .. Dynasty, obecni mistrzowie drużynowi .. jakież to piękne, jednak nie macie godnych przeciwników, racja ? Uso's - to nic nie potrafiący synowie Rikishiego. Mam pomysł. Na następnej gali RAW - ja oraz mój kolega stoczymy z wami walkę, wygramy ją i to członkowie Nexus zdobędą zunifikowane pasy drużynowe.

Sheffield: Tak jest. Zgadzacie się czy nie ? Gadać, już !

Tyson: Możecie pomarzyć. Chcecie walki o pasy ? Wygrajcie walkę o miano pretendenta. Postarajcie się, a nie próbujecie za darmo uzyskać walkę o pasy, których i tak nie dostaniecie. Ja i David jesteśmy najlepszym tag teamem w historii poza oczywiście Hart Foundation.

Tarver: My mamy walczyć o miano pretendenta ? Co to to nie maleńki. Mam dla was propozycję .. nieco inną niż poprzednia. Albo dacie nam walkę o pasy za tydzień, albo tak was urządzimy, że nie będziecie mieli najmniejszych szans bronić pasów, już nigdy. Pasy przejdą na wakat i my je zdobędziemy tak czy siak. Jaki wybór ?

Smith: Nie damy się zastraszyć.

Tarver: No to nie pozostawiacie nam innego wyboru .. chłopaki, pozwolicie ?

Pozostała czwórka Nexus pojawia się już obok kolegów. Nie ma wśród nich Wade'a Barretta, który załatwia inną ważną sprawę. Zaczyna się brawl, Natalya nie wie co zrobić, próbuje pomóc kolegom z drużyny jednak bezskutecznie - zostaje obezwładniona przez Darrena Younga. Tyson i Smith dostają tęgie lanie - okładani są krzesłami, kablami i innymi pobliskimi rzeczami. W końcu gdy Sheffield wykonał na Smithie Spear, a Otunga swój finisher na Kiddzie - członkowie Nexus odeszli pozostawiając Natalyę przy nieprzytomnych partnerach.

John Morrison vs. William Regal

John Morrison wraz z Regalem mają szansę by zabłysnąć i dostać się do RAW Elimination Chamber. Morrison walczy o swoją drugą szansę walki o tytuł w stalowym więzieniu, natomiast Regal nie miał szans stanąć do walki w strukturze Szatana. Morrison dominował przez większą część walki i walka zakończyła się na jego korzyść po wykonaniu na nieprzytomnym, leżącym rywalu Starship Pain i odliczeniu do magicznej trójeczki.

Znowu przenosimy się na backstage, tym razem do szatni Nexus gdzie siedzą już wszyscy członkowie i jest już Barrett.

Wade: Doskonała robota. Gdy już zdobędziecie pasy tag teamowe wtedy ja tak urządzę mistrza WWE, że nie będzie miał siły nawet popatrzeć na swój pas, a wtedy .. zdobędę tytuł. A którykolwiek z was, pozostałych może walczyć o pas Stanów Zjednoczonych. Wszystkie pasy będą w Nexus, nieważne przy kim, ważne gdzie. Wtedy dopiero nastąpi prawdziwa dominacja Nexus. Jednak .. pora na coś jeszcze, szykujcie dupy, z jednym jeszcze nie skończyliśmy.

Barrett wstaje i wraz z pozostałymi członkami wychodzi z szatni.

Randy Orton vs. Ted DiBiase Jr.

Orton i DiBiase znają się jak łyse konie, w ringu nie maja przed sobą tajemnic. Odkąd DiBiase rozstał się z Maryse walczy bardziej zaciekle, jakby miał każdemu za złe tę stratę, a Orton natomiast walczy bez kompleksów, zależy mu jedynie na tytule WWE, po który kroczy pewnym krokiem. Walka zakończyła się na korzyść Żmiji, który to sprzedał RKO Tedowi, a następnie przejechał twarz Punt Kickiem i uzyskał pin. Ted długo się nie podniesie po tym zabójczym combo.

Na zapleczu widzimy R-Trutha i Morrisona, którzy rozmawiają między sobą.

R-Truth: .. wygrałeś walkę z Regalem, nieźle. Wiesz, ja też wygram moją walkę i razem wejdziemy do Elimination Chamber. Jeden z nas zostanie WWE Championem, los wybierze który. Taka jest prawda.

Morrison: Racja Ron, wygrasz walkę przeciwko Edge'owi. Tak jak mówisz - jeden z nas będzie WWE Championem. Tylko wiesz .. jeśli na przykład ja wygram to co wtedy będzie ? Zapewne rozpadnie się nasz team, jeden będzie zazdrosny o drugiego. Wiesz jak to jest.

R-Truth: Wierzysz w to ? Nasza przyjaźń jest mocna, nic jej nie popsuje, nawet zdobycie najważniejszego trofeum na RAW.

Morrison: Tak jest, kumple na zawsze!

Obaj uścisnęli się po czym odeszli w różnych kierunkach.

John Cena vs. Batista

Kolejna walka obu panów, pierwsza po powrocie Batisty do WWE. Pojedynek nie powalał stylem, jednak dawał radę pod względem dramaturgii kiedy np. Batista odkopał po Attitude Adjustment. Gdy Cena na koniec chciał założyć STF - wbiegła siódemka z Nexus z Barrettem na czele i zaatakowała Johna dzięki czemu wygrał przez dyskwalifikację. Po walce Batista rzucił się Spearem na Barretta i zaczął go okładać. Potem zajął się pozostałymi członkami Nexus. Po tym akcie 'bohaterstwa' Batista odszedł, Cena nie mógł uwierzyć, że Zwierz mu pomógł.

Josh Matthews stoi już gotowy do wywiadu, czeka tylko na swojego gościa.

Matthews: Witam państwa, moim gościem w tym momencie będzie .. Batista. Dave, czemu uratowałeś Johna Cenę ?

Batista: Nie zrobiłbym tego gdybym nie miał w tym interesu. Prawda jest taka, że Nexus pozbawili mnie miejsca w Elimination Chamber, a ja musiałem im pokazać gdzie jest ich miejsce.

Matthews: No tak, ale mogłeś zostawić Johna Cenę na pastwę losu.

Batista: Insynuujesz, że zmiękłem ? Że mam dobre serce ? Chyba się lekko pomyliłeś. Batista nie ma dobrego serca, Batista nie pomaga nikomu gdy nie ma w tym własnego interesu. Cena akurat był moim przeciwnikiem w tej walce, on akurat został zaatakowany przez Nexus, którzy zaprzepaścili moją szansę na zdobycie tytułu WWE. Tytuł zdobędę tak czy siak, jednak Ci kolesie nadepnęli na nie ten odcisk. Zwierzak zniszczy to co trzeba, zdobędzie tytuł WWE i znowu stanie na czele. Tyle.

Batista odchodzi, Josh Matthews z uśmiechem odprowadza go wzrokiem jednak podbiega John Cena, który kogoś jakby szukał.

John Cena: Którędy poszedł Batista ?

Josh Matthews: Tamtędy ..

Cena jednak nie zdążył zrobić ruchu, bo dostał szybki Brogue Kick od Sheamusa! Co za niespodziewany atak ze strony Irlandczyka! Sheamus chwilę patrzy na Cenę po czym mówi: "Jednego mniej.". Po chwili odchodzi, a Matthews z przerażeniem patrzy na Sheamusa, następnie wzywa pomoc dla Ceny.

Edge vs. R-Truth

Obaj zawodnicy są mocni, są bardzo dobrzy w ringu. Mikrofon też nie jest im obcy, jednak teraz stawiają sobie czoła w kwadratowym pierścieniu. Edge jak zwykle dominował, R-Truth nie odstawał jednak musiał uznawać wyższość Rated R. Było widać w pewnych momentach, że Edge nie jest w szczytowej formie jednak poziom utrzymywał, natomiast R-Truth starał się jak mógł by pojedynek wygrać. Walka zakończyła się przez pin Edge'a na R-Truthie, a poprzedził go soczysty Spear.

Po walce Edge postanowił jeszcze się popastwić nad R-Truthem i podnosząc go wykonał mu potężne Edgecution. Gdy już szykował się do Speara przybiegł John Morrison i wywrócił Edge'a po czym wykonał na nim Starship Pain. John podszedł R-Trutha, pomógł mu wstać jednak w akcie zazdrości - John w końcu dostał się do EC - Truth mocno poturbował Johna, po czym wykonał na nim Truth Axe. R-Truth złapał za mikrofon.

R-Truth: O to chodzi .. byliśmy drużyną, ale to się zmieniło - teraz każdy z nas działa na własną rękę. I taka jest prawda. Z tym, że to przetrwa .. kłamałem, czasem prawda bywa inna niż rzeczywistość ..

R-Truth rzuca mikrofon i patrzy na leżącego Johna Morrisona. Szaman Seksu leży nieprzytomny po środku ringu, a Edge przy narożniku, R-Truth tryumfuje, a RAW .. schodzi z anteny.

---

Wyniki RAW:

The Miz def. Mark Henry

John Morrison def. William Regal

Randy Orton def. Ted DiBiase Jr.

John Cena def. Batista (via disqualification)

Edge def. R-Truth

---

• Odpowiedzi 4
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• ajfan

1

• Wiater

1

• Stamford

1

• mao

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

Walki krótkie...a nawet bardzo. Nawet ME i to jest minusem twojej gali. Reszta jest spoko tak jak kiedyś widać , ze sie przykładacie i patrzycie na estetyke pracy co mi sie bardzo podoba. Czekam na następne wasze prace i ciesze sie , że powróciliście :P

Dobrze, że nie piszecie długich walk od pierwszego gongu do końca z wyliczaniem każdej akcji, bo to jest po prostu nudne. Backstage i feudy są waszą mocną stroną i tego się trzymajcie.

10136801454e08b07ab2e86.jpg

Backstage wyszedł świetnie, ale walki prezentują przeciwny poziom. Krótkie, przedstawiona jedynie ogólna sytuacja, czy nawet sama akcja kończąca. Trzeba to poprawić i będzie bardzo ciekawie.

http://i745.photobucket.com/albums/xx100/WindyGrizzlee/WWESuperstars.png

WWE Superstars

(3 lutego 2011)

Wyniki :

Ezekiel Jackson def. The Great Khali

(Jackson uzyskał pin po Spinebuster)

Chavo Guerrero def. Kofi Kingston

(Chavo spinował rywala po Frog Splashu)

Uso's (/w Tamina) def. Goldust & Yoshi Tatsu

(Assisted Samoan Drop i diving Splashe załatwiły sprawę)

Christian def. Drew McIntyre

(Walka zakończona przez Killswitch)

http://i745.photobucket.com/albums/xx100/WindyGrizzlee/new_sd_hd.png

Friday Night Smackdown

(4 Lutego 2011)

---

Kamera pokazuje tysiące kibiców zgromadzonych w hali, kibice trzymają nad głowami różnokolorowe plakaty. Temu widokowi towarzyszy piosenka : "Let it Roll", jeszcze krótki pokaz pirotechniczny na otwarcie gali i zaczynamy show spod niebieskiego koloru - czas na Friday Night Smackdown ! Po chwili głos zabierają komentatorzy SmackDown!, a mianowicie :

Matt Striker : Witają się z Państwem Matt Striker oraz mój kolega po fachu ...

Todd Grisham : Todd Grisham, jesteśmy na pierwszym SmackDown po jednej z bardziej charakterystycznych dla WWE gal PPV czyli ....

Matt Striker : czy nie możesz powiedzieć od razu ? Jesteśmy świeżo po Royal Rumble, gdzie odbyło się kilka ciekawych pojedynków, Undertaker pokonał swojego brata Kane'a w Casket Matchu i to mi wygląda na koniec ich konfliktu, Kane już nie ma prawa do rewanżu, zaś Undertaker po raz kolejny broni pasa mistrzowskiego... niewiarygodne.

Todd Grisham : Warto wspomnieć również o pojedynku Kofiego Kingstona i Dolpha Zigglera, w którym to zwyciężył Kingston, walka była godna uwagi, a Dolphowi nie pomogła nawet Vickie Guerrero.

Matt Striker : Według mnie Dolph jeszcze zdobędzie pas Interkontynentalny, lepiej mi się go ogląda w ringu niż mdłego Kingstona.

Todd Grisham : Ja przesadzam ? Może przejdźmy do najważniejszej walki tamtej gali, a mianowicie Royal Rumble Match, zwycięzcą tamtego pojedynku został ...

Matt Striker : Straight Edge Savoir ... CM Punk ! To było wspaniałe zwycięstwo, przypomnijmy tylko, że CM Punk wszedł na ring z numerem pierwszym, a następnie eliminował swoich rywali. Na końcu z ringu wypadł Randy Orton, ależ on był wściekły ...

Nagle komentatorom przerywa wszystkim znany już theme - w drodze na ring jest CM Punk, o dziwo bez reszty Straight Edge Society. Po wejściu na ring wziął mikrofon od konferansjer, po czym zaczął mówić :

CM Punk : Proszę ... powitajcie swojego Wybawcę, powitajcie pierwszego w historii Straight Edge Royal Rumble Winnera. Wszyscy możecie upaść teraz do moich stóp i prosić o przyjęcie do SES, ponieważ jak się okazało w niedzielę ... bycie członkiem Straight Edge Society... bycie Straight Edge oznacza bycie ciągłym zwycięzcą, jestem na szczycie , mogę teraz sobie wybrać z kim chcę walczyć na WrestleManii o jeden z głównych pasów mistrzowskich. Mogę wybrać strasznego Undertakera, lub białą kukiełkę ... niejakiego Sheamusa. Na wybór mam jeszcze ponad 2 miesiące, muszę się zastanowić, to bardzo trudny wybór, chociaż z jednej strony wybierając Undertakera mógłbym przy okazji przerwać jego streak na WrestleManii, co uczyniłoby mnie pierwszym w historii zawodnikiem, który mógłby pochwalić się takim osiągnięciem. Chciałbym zaznaczyć, że skoro mam pewną walkę o pas mistrzowski na WrestleManii to nie muszę brać udziału w Elimination Chamber Matchu, ja będę patrzył jak 6 zawodników tłucze się w Komorze Eliminacyjnej po to, by w marcu walczyć ze zwycięzcą Royal Rumble - mną.

CM Punk uśmiecha sie do kamery, po czym schodzi z ringu, głos zabierają ponownie komentatorzy

Matt Striker : Ten gość jest niesamowity, nie zdziwiłbym się, gdyby przerwał streak Undertakera, jeżeli ktoś może to zrobić to tylko CM Punk !

Todd Grisham : Nie chce Ci przypominać, ale przed nami jeszcze Elimination chamber w tym miesiącu i sytuacja może ulec zmianie.

Matt Striker : No tak, tak oczywiście, wybacz mi. Nie przedłużajmy już Todd, zapraszamy na pierwsze starcie kwalifikacyjne do Komory eliminacyjnej brandu SmackDown!

Todd Grisham : Tak, a zmierza sie w niej ... Chris Jericho i ... no właśnie, kto ?

Matt Striker : Nie dostaliśmy informacji z kim miałby zmierzyć się Chris Jericho, więc pozostaje nam poczekać. Zapraszamy na walkę.

Z głośników zaczyna lecieć "Break the Walls Down", w drodze na ring jest Chris Jericho, na jego twarzy maluje się jak zawsze ironiczny uśmieszek, Y2J wchodzi na ring, po czym czeka na swojego rywala. Po kilku/ kilkunastu sekundach zaczyna lecieć znajoma muzyka, ale niesłyszana jeszcze w WWE - "Final Countdown" - "American Dragon" - Bryan Danielson już idzie w strone ringu witając się z fanami.

Chris Jericho vs. Bryan Danielson

Walkę od początku zdominował Chris Jericho naśmiewając się ze swojego rywala, Bryan kilkukrotnie musiał kickoutować po akcjach Chrisa. Teraz Chris podnosi Danielsona, uderza go w twarz z "liścia", po czym wykonuje mu Irish Whip, a następnie Shoulder Block. Y2J spojrzał na leżącego już Danielsona, po czym wziął rozbieg i wykonał świetny Moonsault, jednak wylądował on na kolanach Bryana. Danielson szybko wstaje, odbija sie od lin i mamy powalenie łokciem, Y2J szybko wstaje i od razu otrzymuje Dropkick od Bryana, Danielson jest na fali, wchodzi na narożnik i mamy Diving Headbutt, jednak Jericho się odsunął. Po tej akcji, Jericho od razu założył Bryanowi Walls of Jericho ! Danielson po kilkunastu sekundach doczołgał się do lin i je złapał. Jericho kłóci się z sedzią, mówiąc, że nie powinien przerywać walki, a Bryan podcina teraz nogę Chrisa, po czym zakłada mu szybko Cattle Mutilation. Jericho odklepuje, zaś Bryan kwalifikuje się do Komory Eliminacyjnej !

Po walce Danielson zszedł z ringu nie ukrywając swojej radości z pokonania Jericho, Y2J zaś wściekły wziął mikrofon, po czym zaczął mówić :

Chris Jericho : Myślisz, że jesteś teraz najlepszy Danielson, co ? Miałeś po prostu szczęście w tej walce, wykorzystałeś okazję, gdy byłem odwrócony do Ciebie plecami. Jesteś nikim Bryan, byłeś nikim i tak już zostanie, to ja jestem najlepszy na świecie w tym co robię, to że teraz udało Ci się pokonać mnie, to nic nie znaczy, a jutro nikt nie będzie pamiętał o Twoim zwycięstwie.

Bryan uśmiechnął się tylko do Chrisa, po czym udał się do szatni. Przenosimy się na zaplecze, gdzie czeka już Josh Mathews

Josh Mathews : witam Państwa, jest dzisiaj tutaj ze mną ... Vampiro, witam Cię.

Vampiro : Czego chcesz ?

Josh Mathews : Chciałbym przeprowadzić z Tobą wywiad, jak się czujesz, tutaj na SmackDown ?

Vampiro : To nie jest środek rekreacyjny żebyś mnie pytał o takie głupoty, jestem w WWE, bo mam tutaj do zrobienia coś bardzo ważnego, uprzedzę Twoje pytanie ... nie, nie powiem Ci o co chodzi.

Josh Mathews : Tak, więc ... dzisiaj zmierzysz się z Kanem o możliwość walki w Komorze Eliminacyjnej, jak sie do tego odniesiesz ?

Vampiro : Jestem tutaj po to, by pokonać każdego, nie po to by odpowiadać na Twoje głupie pytania. Walczyłem z lepszymi zawodnikami niż Kane.

Josh Mathews : W takim razie jaki cel stawiasz sobie po przyjściu do WWE ?

Vampiro spojrzał groźnie na Josha, po czym go odepchnął i ruszył przed siebie zostawiając zdezorientowanego Josha samego

Vampiro vs. Kane

Wbrew pozorom, to Kane od początku rzucił się na Vampiro i kilkukrotnie był bliski zakończenia pojedynku. Mieliśmy nawet jden Chokeslam od Kane'a, jednak Vampiro przytrzymał się lin. Teraz Kane podnosi Vampiro i będzie kolejna próba Chokeslamu, Vampiro świetnie jednak kontruje tę akcje do DDT. Przechodzi do pinu, jednak tylko 2 count. Vampiro się podnosi i łapie za głowę Kane'a, ten jednak wykonuje szybko Uppercut, po którym Vampiro ląduje w narożniku, tam obrywa kolejnym Uppercutem, Kane przechodzi z Vampiro na środek ringu, po czym wykonuje Irish Whip, po tym przechwytuje go i mamy Side Slam. Kane nie przechodzi do pinu, wchodzi na narożnik i czeka, aż Vampiro wstanie. Mamy Diving Clothesline ! Nie !Big Boot od Vampiro ! Po tym Vampiro zakłada Sharpshooter Kane'owi, po kilku sekundach Kane odklepuje ! To koniec walki !

Vampiro po walce schodzi z ringu, uśmiechając się jeszcze w stronę Kane'a. Kane po chwili wstał i miał zejść do Vampiro, ten jednak szybkim krokiem udał się na Backstage. Teraz przenosimy się do szatni Straight Edge Society, gdzie cała czwórka o czymś rozmawia

CM Punk : Weźcie się za siebie do jasnej cholery ! Nie macie żadnych ważniejszych osiągnięć ! Na Elimination Chamber macie szansę, by to zmienić. Nie wiem jak to zrobicie, ale chcę Was - Luke i Joey widzieć w przyszłym tygodniu w walce o miano pretendentów do tytułów mistrzowskich Tag-Team ! Nie może być tak, że to ja wszystko robię, a Wy tylko się przypatrujecie. SES ma być najsilniejszą stajnią w tym biznesie, a Wy mi nie pomagacie osiągnąć tego celu.

Serena : A co ze mną Punk ?

CM Punk : Ty mnie się pytasz jeszcze ? Już teraz powinnaś chodzić za tą głupiutką Laylą i starać się o walkę o pas kobiet, a nie stać tutaj. Czy ja muszę za Was nawet myśleć ? Rozejść się ...

Kamera ponownie przenosi się na arenę, gdzie czeka na nas kolejna walka eliminacyjna do Elimination Chamber.

Christian vs. Drew McIntyre

Walka z początku była bardzo niemrawa, dominowały uderzenia pięścią, czy niemrawe kopnięcia Szkota, po jakimś czasie jednak Christian przejął inicjatywę w tej walce. Teraz mamy Dropkick od Kanadyjczyka, po czym wejście na narożnik. Szkot podchodzi do Christiana i otrzymuje Tornado DDT, po którym tylko 2 count. Christian wstał i przygotowuje już się do Killswitcha, już ma Drew w odpowiedniej pozycji, Szkot jednak popycha Christiana na liny i mamy Roll-Up od Drew ! 1..2..kickout !Obaj szybko wstają, ale McIntyre wykonuje szybko Big Boot, po którym Christian pada i sie nie podnosi, mamy próbę pinu, ponownie tylko 2 count ! Drew podnosi rywala i będzie Future Shock ! Nie ! Jest Back Body Drop, Drew szybko sie podnosi i minięty clothesline od Szkota ! Christian zaś szybko łapie Drew do Killswitcha i wykonuje mu finisher ! 1..2..3 ! Koniec !

Na Backstage widzimy Kavala, po chwili zaczepia go Chris Jericho

Kaval : czego chcesz Jericho ?

Chris Jericho : Pogratulować Ci zwycięstwa w NXT, widzisz mój podopieczny w zeszłym sezonie wygrał, teraz udało to sie Tobie.

Kaval : Z tym, że teraz Twój podopieczny wypiął się na Ciebie i zostałeś sam. Widzisz Chris, nie mam zamiaru wchodzić Ci w drogę, więc radzę Tobie tez nie wchodzić w droge mi.

Chris Jericho : Taki mały, a taki pyskaty. Na jaki pas wykorzystasz swój title shot ? Myślałeś już nad tym ?

Kaval : Prawdopodobnie zmierzę się z Kofim Kingstonem o pas Inerkontynentalny, a co Ci do tego ?

Chris Jericho : widzisz Kaval, tu jest Twój błąd, miałeś nie wchodzić mi w drogę, a tak sie składa, że po mojej przegranej z tym amatorem Danielsonem, muszę w jakiś sposób walczyć na Elimination chamber i tak sobie pomyślałem, że perspektywa bycia 10-krotnym mistrzem Interkontynentalnym jest bardzo pociągająca.

Do rozmowy wtrąca się mistrz Interkontynentalny - Kofi Kingston

Kofi Kingston : Tak się składa, że słyszałem o czym rozmawiacie. Obu Was szanuję, dlatego mam dla Was uczciwy układ. Za tydzień odbędzie się walka Kaval vs. Chris Jericho. Jeżeli Chris wygra, to dostanie swoją szansę, jeżeli przegra, to pożegna się z możliwością występu na Elimination Chamber. Co Wy na to ?

Chris Jericho : Wiedziałem, że nie jesteś taki głupi, na jakiego wyglądasz...

Y2J odwrócił się na pięcie i uśmiechnięty poszedł w swoim kierunku

Tym razem widzimy Big Showa rozgrzewającego się przed swoją walką, nagle podchodzi do niego Dolph Ziggler i mówi

Dolph Ziggler : Wychodzi na to, że mamy dzisiaj walkę olbrzymku, nie boisz się ?

Big Show : ...

Dolph Ziggler : No tak, widzę, że nie chcesz nawet wyjść na ring, by się ze mną zmierzyć.

Big Show : Mówiłeś coś w ogóle ?

Dolph machnął ręka i ruszył za jakieś drzwi, a po chwili zaczął już grać jego theme

Big Show vs. Dolph Ziggler

Już na początku walki Dolph Ziggler wściekle rzucił się na Big Showa, po chwili uciekając z ringu, sprowokowało to Big Showa, do pójścia za swoim rywalem. Podczas jak Największy Atleta Świata biegł za Dolph wykonał niski dropkick w kolano Big Showa, co spowodowało chyba jakąś kontuzję, bo Big Show teraz kuleje. Z trudem wszedł ponownie na ring. Dolph od razu rzucił się na Big Showa atakując go gdzie popadnie, po chwili big Show jednak odepchnął od siebie Zigglera, po czym wstał i ponownie odepchnął Dolpha, tym razem na liny, tak że ten wracając nadział się na Big Boot ! Jednak nie, ponownie niski dropkick ! Big Show pada na ring, Ziggler zaś nie pinuje, a zakłada Big Showowi Sleeper Hold ! Po kilku sekundach Big Show gaśnie, a sędzia ogłasza koniec walki !

Po walce Dolph cieszył się ze zwycięstwa jak dziecko, szybko uciekł na backstage, a za nim poszła Vickie Guerrero. Big Show zaś musiał wstawać przy pomocy lekarzy.

Jakaś szatnia, kamera obraca się, nagle ukazuje nam się ... Jeff Hardy ! Widzimy jak stoi przed lustrem i maluje sobie twarz, po chwili

dołącza do niego Rey Mysterio

Rey Mysterio : Przyszedłem Ci tylko powiedzieć, że bez względu na to, kto dzisiaj wygra, to i tak nadal będziemy przyjaciółmi.

Jeff Hardy : Tak myślisz ?

Rey Mysterio : No, a nie ?

Jeff Hardy : Więc posłuchaj teraz mój mały przyjacielu. Gdzie byłeś jak ja musiałem walczyć z CM Punkiem, gdy mnie poniżał przy całej widowni zgromadzonej w hali ?

Rey Mysterio : ale ...

Jeff Hardy : Gdzie byłeś na Extreme Rules, gdy CM Punk wszedł i wykorzystał walizke MitB i zabrał mi pas ? Martwisz sie tylko o siebie Rey, a gdy przyjdzie co, do czego to szukasz sobie sprzymierzeńców.

Rey Mysterio : Ahh Jeff, zapomnijmy o tym wszystkim, przecież to już przeszłość.

Jeff Hardy : Nasza przyjaźń, to też już przeszłość, działasz mi na nerwy swoim zachowaniem, dzisiaj Cię pokonam, a pod koniec miesiąca zostanę mistrzem Wagi Ciężkiej, a jeżeli teraz możesz, to wyjdź z tej szatni, nie chce mi sie na Ciebie patrzeć ... "przyjacielu".

Rey wychodzi zrezygnowany, zaś Jeff kończy malować sobie twarz, a po chwili również wychodzi z szatni

Jeff Hardy vs. Rey Mysterio

Na początku pojedynku Rey Mysterio wyciągnął rekę do Jeffa, ten jednak jej nie uścisnął, a przeszedł do akcji. Przez większość pojedynku, to Jeff był górą, pokazał kilka ładnych akcji, było kilka prób pinu. Kibice nie wiedzieli kogo dopingować, czy Hardy'ego, czy też Reya. Teraz Jeff odbija sie od lin i biegnie na Reya, ten jednak skacze w górę i mamy Hurricanranę, po której Jeff wypada z ringu. Po tym Mysterio odbija sie od lin i mamy Suicide Dive poza ring. Hardy jednak w porę wykonał Front Dropkick, Rey zaś upadł jak worek kartofli. Gdy Charismatic Enigma wrzucił już Reya do ringu wszedł od razu na narożnik w celu wykonania Swanton bomb, jednak chybił. Mysterio zaś zaraz potem popchnął Jeffa na druga line i już miał wykonać 619, gdy nagle zgasło światło. Po chwili sie zapaliło, a naśrodku ringu stał Undertaker trzymając za gardła i Jeffa i Reya. HArdy uwolnił się od chwytu, jednak Mysterio nie dał rady i zainkasował potężny Chokeslam ! Hardy szybko wskoczył na narożnik i wykonał Swanton Bomb, sędzia nie wie co robić. Hardy szybko pinuje : 1..2..3 ! Koniec walki ! Hardy szybko chce zejść z ringu, jednak Undertaker ponownie łapie go za gardło, Jeff zas wykonuje mu Low Blow ! Po czym ponownie wchodzi na narożnik i mamy kolejny Swanton bomb !

Matt Striker : Wow ! Jeff wreszcie pokazał się z dobrej strony ! Nie jest już taki słodziutki jak wcześniej !

Todd Grisham : Zaimponował mi tym, co teraz pokazał.

Matt Striker : wiedziałem, że ten chłopak potrafi powalić nawet Undertakera ! Świetna robota !

Todd Grisham : Mi to się wcale nie spodobało.

Matt Striker : Tobie to się nic nie podoba, najlepiej jakby po ringu biegały kucyki i wojownicze żółwie Ninja, wtedy byłbyś zadowolony, co ? Tymczasem, żegnamy się już z państwem to tyle na dziś, do zobaczenia za tydzień !

Todd Grisham : Do zobaczenia !

Wyniki :

Wyniki :

Bryan Danielson def. Chris Jericho

Vampiro def. Kane

Christian def. Drew McIntyre

Dolph Ziggler def. Big Show

Jeff Hardy def. Rey Mysterio

Look in my eyes, what do You see ?

The Cult of Personality

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 19 odpowiedzi
    • WWE Royal Rumble 2025
      Spekulacje i dyskusje na temat WWE Royal Rumble 2025!
        • Dzięki
      • 79 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 922 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 686 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 100 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 350 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 146 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 172 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 513 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 850 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Attitude
      Za nami kolejny epizod NXT, który w głównej mierze skupił się na podbudowie nadchodzącego Vengeance Day. Przedstawiamy podsumowanie najważniejszych informacji z tego show. Na otwarcie Stephanie Vaquer pokonała Jacy Jayne, mimo próby ingerencji Fatal Influence. Link do filmu Na zapleczu doszło do spięcia na linii Zaria i Sol Ruca - Lash Legend i Jakara Jackson - Tatum Paxley, Tatum, Gigi Dolin i Shotzi. W ringu pojawił się Lexis King, który stwierdził, iż wreszcie zrozumiał, kim jest. Przekazał także, że ma plany na zmiany wobec Heritage Cup i kończy z bronieniem tytułu na zasadzie rund, czy pomocy narożników. Wypowiedź mistrza przerwał... powracający Fandango! Który przedstawił się jako JDC reprezentujący "The System" w TNA. Przekazał, iż rozmawiał z Avą i zawalczy o Heritage Cup. Link do filmu Ridge Holland pokonał Stacksa, a ponownie doszło do zamieszania z udziałem Izzi Dame. Link do filmu Zaria i Sol Ruca pokonały Gigi Dolin i Tatum Paxley. Doszło do zapowiadanego Vengeance Day Summit z udziałem mistrzyni NXT Giulii oraz pretendentek - Bayley i Roxanne Perez. Jednak nie tylko one miały swoje plany wobec mistrzostwa kobiet, bowiem... pojawiła się także zwyciężczyni kobiecego Royal Rumble Matchu - Charlotte Flair. A wszystko skwitowała... Cora Jade, atakując Giulię i Bayley kijem do baseballa. A blisko było, by oberwało się również i Perez. Link do filmu Link do filmu Link do filmu Choć Kelani Jordan pokonała Karmen Petrovic, to sędzia zmienił decyzję po przesadnym ataku Kelani na przeciwniczce po walce. W walce wieczoru A-Town Down Under pokonali mistrza NXT Oba Femiego i Tricka Williamsa. Jednak nie odbyło się bez ingerencji Eddy'ego Thorpe'a, który zaatakował Williamsa. Eddy okładał jeszcze Tricka po starciu. Link do filmu Link do filmu Skrót: Link do filmu Przeczytaj wpis na portalu Wrestling.pl
    • KyRenLo
      John Cena: Czyli jedna tygodniówka w styczniu i zapewne ani jedna w lutym. Mam nadzieję, że później jakoś nabierze to rozpędu. Jade Cargill:
    • Tomos
      Dorzucą stypulację "if Roman wins, Rollins przeprasza za rozpad Shield" i ludzie będą klaskać uszami. Plus, to w końcu main event dla Punka
    • IIL
      Roman Reigns vs CM Punk vs Seth Rollins może zamknąć pierwsza noc WM 41 Just a moment... WWW.WEBISJERICHO.COM Trochę dziwnie, że taki triple threat będzie tam o pietruszkę. Roman też raczej wygrywa. Nie uwalą go dwa lata z rzędu.  Czyli Cody vs Cena domknie drugą noc, a zwycięzca RR w takim układzie do openera? 
    • Attitude
      Nazwa gali: WWE NXT #771 Data: 04.02.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Live Platforma: The CW Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
  • Dodaj nową pozycję...