Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

KSW 14: Dzień Sądu

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

P.S. Jeśli ktos zauważył Jan Błachowicz wchodził do nuty z którą wchodził Brock Lesnar w MMA

Toż to Entrance theme Sandmana, a nie jakiegoś Brocka... :P

Jakiegoś Brocka ? Przecież to mistrz UFC Wagi ciężkiej

No kurde, przecież wiem kim jest Lesnar.

Tylko, że mi ten utwór Metallici zawsze będzie się kojarzył z wyjściem Sandmana na ONS 2005, mimo iż wrestlingu ostatnio oglądam bardzo mało (właściwie zacząłem znowu się interesować, gdy dowiedziałem się o Pushu dla Kane'a).

https://forum.wrestling.pl/topic/21520-ksw-14-dzie%C5%84-s%C4%85du/page/3/#findComment-202513

• Odpowiedzi 47
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

6

• iMPACT! 4 EVER

4

• AGNKP

3

• josser

3

Top użytkownicy w tym temacie

Co do KSW 15 mam nadzieję na walkę Sylvia vs Pudzian !

Jej no i na co ci to? Już raz była. Do KSW trzeba dodawać nowe walki a nie rewanże. Co do gali oczekiwałem od niej trochę więcej, ale same walki były dobre, i naprawdę, kto nie obejrzał niech żałuje.

https://forum.wrestling.pl/topic/21520-ksw-14-dzie%C5%84-s%C4%85du/page/3/#findComment-202534

Co do KSW 15 mam nadzieję na walkę Sylvia vs Pudzian !

Jej no i na co ci to? Już raz była. Do KSW trzeba dodawać nowe walki a nie rewanże. Co do gali oczekiwałem od niej trochę więcej, ale same walki były dobre, i naprawdę, kto nie obejrzał niech żałuje.

Gdybyś uważnie oglądał galę KSW to byś wiedział że gala zapowiedziana na luty będzię galą rewanżów ... -.-'

https://forum.wrestling.pl/topic/21520-ksw-14-dzie%C5%84-s%C4%85du/page/3/#findComment-202544

Jej no i na co ci to? Już raz była. Do KSW trzeba dodawać nowe walki a nie rewanże

Gala KSW 15 ma być organizowana pod walki rewanżowe :roll: .

https://forum.wrestling.pl/topic/21520-ksw-14-dzie%C5%84-s%C4%85du/page/3/#findComment-202545

To chyba przysypiałem już wtedy :D
https://forum.wrestling.pl/topic/21520-ksw-14-dzie%C5%84-s%C4%85du/page/3/#findComment-202562

• Reputacja:   228
  • Urządzenie:  Windows

Obejrzyjcie sobie walki tego butterbeana i porównajcie z tym co tu pokazał

Do tego zbyt łatwo pudzian go przewrócił , nie było by to możliwe bez jego pomocy

Tylko, że "tamten Butterbean" był jakieś 30 kg lżejszy. Pudzian może i nie ma techniki ani ogólnie MMA skillsów, ale siły fizycznej (nawet po zbiciu wagi) odmówić mu nie można, tak więc obalenie siłowe (zwłaszcza na początku walki, kiedy nie umierał jeszcze z braku powietrza) jest w jego przypadku jak najbardziej możliwe, tym bardziej, że 200 kg dla Strongmana, to nie jest żaden kosmos.

Najman powinien zmienic theme na "I Came To Play", bo na chwile obecna to wywodzi sie z reality show, szczeka do kazdego, a w ringu nie potrafi nic

Może Najman to dupa a nie bokser, ale w stójce ośmieszył Saletę, bo mało brakowało, aby zafundował KO cwaniackiemu Przemasowi i całkowicie zdominował tą płaszczyznę, która miała być największym atutem Salety (swoją drogą, jak to jest panie Przemku z Pana obietnicami, że z Najmanem to będzie Pan walczył tylko w stójce a nie tam tarzał się po ziemi? :twisted: Nie wstyd było Panu posuwać się do czegoś tak... "plebejskiego" jak duszenie, bo w stójce Najman okazał się nie taki lewy? :twisted: ).

Bardzo ładna była trzecia walka turniejowa, gdzie Sowiński uległ Holendrowi. Szkoda, bo wydaje mi się, że Holender był do pokonania.

A dla mnie żałosna była decyzja o dogrywce w tej walce. Kornik zdecydowanie przejebał obie rundy (Holender dominował w stójce a na glebie nieomal poddał Artura tymi balachami) i chyba tylko dlatego, że walka toczyła się w Polsce - zasądzili dogrywkę. Całe szczęście, że Holender i tak wygrał, bo gdyby Kornik coś wyczarował i zwyciężył w dodatkowym czasie, to byłby to skandal i typowe wydymanie gościa z zagranicy.

A najbardziej szkoda mi Mańkowskiego (jak dla mnie wygrał pierwszą rundę). Borys to jeden z moich ulubionych zawodników wagi lekkiej ze względu na zachowanie (facet jest zawsze uśmiechnięty- taki typowy baby face :) , najlepiej oddaje to, że do ringu wyszedł przy piosence z "Mustanga z dzikiej doliny" :D ), ale trzeba przyznać, że Fin jest cholernie mocny i nie zdziwie się, jeśli pokona Górskiego.

Fin wygrał tak pierwszą jak i drugą (i tak prowadził na punkty, zanim zapiął Anakondę) rundę a Borys niewiele z nim potrafił ugrać (pełna kontrola walki przez Puhhakę). Nic jednak dziwnego, bo Naziol był od samego początku uważany za faworyta tego turnieju i w finale Górski wg mnie ma małe szanse na wygraną.

Wielu uważa, że Kociao ma najlepszy parter w Polsce (co by nie mówić trenuje w Berserkersach), ale jak dla mnie w tej walce nie udowodnił tego. Sama walka jednak bardzo ciekawa, choć już w dwóch pierwszych rundach Kułak udowodnił, że powinien wygrać.

Wg mnie Materla (też szczeciński Berserker) ma lepszy parter od Dowdy, tylko niestety Cipaq strasznie jest podatny na kontuzje, które to już raczej definitywnie przekreśliły jego szanse na większą karierę w MMA.

Kardio Dowdy wołało o pomstę do nieba. Geeez, przecież oni walczyli dwie rundy (jak w kobiecym MMA), a Kociao już w drugiej ledwo stał na nogach (w dogrywce prezentował już "styl pijanego mistrza :twisted: )

https://forum.wrestling.pl/topic/21520-ksw-14-dzie%C5%84-s%C4%85du/page/3/#findComment-202599

saleta - najman typowa walka face vs heel. Przez całą walkę najman (heel) obija saletę ale w ostatecznym rozrachunku bohatersko wychodzi face.

Potem humorzaste promo, a saleta dobrze zagrał te uśmieszki i pukanie się w głowe.

ME czyli: pudzian - butterbean słaby booking, bo zbyt szybko to się skończyło... dla tych niecałych 2 minut nie warto było siedzieć do 00:30

I cieszę się że dali pas Błachowiczowi, bo przecież to pas polskiej federacji więc powinien być promowany polak a nie hiszpan. Tyle odnośnie tematu.

mam nadzieje że wesoło się czytało :lol:

https://forum.wrestling.pl/topic/21520-ksw-14-dzie%C5%84-s%C4%85du/page/3/#findComment-202602

Wygrywać powinien lepszy, a nie zawsze Polak. A KSW bardzo stara się, żeby tylko nasi mieli pasy, co na pewno nie stawia tej federacji w dobrym świetle za granicą.
https://forum.wrestling.pl/topic/21520-ksw-14-dzie%C5%84-s%C4%85du/page/3/#findComment-202604

Ja że tak powiem oglądałem tą galę z poziomu zupełnego zera jeżeli chodzi o jakąkolwiek wiedzę o MMA, jednak 2 walki jedna Kułaka z kimś tam, a druga tego Hiszpana była serio niezła, warto się tym chyba zainteresować, ale co do Main Eventów to była zupełna lipa. Najman vs Saleta czyli pojedynek "Faceta bez jaj z facetem bez nerki" super, poprzewracali sie, mr kickboxing zadusił pajaca jakimś tandetnym duszeniem a w jego trakcie powiedział mu " I co teraz", no brawo, jak na dyskotece. Szkoda, że nie było tam " Bo krew się poleje, nie wyjdziesz z tego", straciłem resztki szacunku dla Przemka razem z tą walką. Ale Najman podobno mówił, że jeżeli przegra da sobie spokój z mma, ale ma on genialną autopromocję jak to powiedzieli komentatorzy no i zbiera spory heat i lubi dostawać po pysku, gadane też ma świetne.... Ja przy takim obrocie spraw wkręciłbym go na gale DDW, niech się zajmie wrestlingiem :) . A co do drugiego Main Eventu gali to wyglądało to dla mnie śmiesznie. Z taką łatwością Mariusz go powalił obijał młotami, jak w swojej walce z Najmanem.... Coś mi śmierdzi w tej walce, nie dziwię się jakby ta walka była ustawiona, bo w sumie temu facetowi już kariera raczej się kończy, nic już nie osiągnie a Pudzian dopiero co zaczyna swoją przygodą, a i Polacy się cieszą ze zwycięstwa ślepo wierząc, że za chwilę będzie on Bogiem MMA.
https://forum.wrestling.pl/topic/21520-ksw-14-dzie%C5%84-s%C4%85du/page/3/#findComment-202645

A co do drugiego Main Eventu gali to wyglądało to dla mnie śmiesznie. Z taką łatwością Mariusz go powalił obijał młotami, jak w swojej walce z Najmanem.... Coś mi śmierdzi w tej walce, nie dziwię się jakby ta walka była ustawiona,

Przecież Esch waży ponad 200 kg i ledwo chodzi. Co w tym dziwnego, że ex-strongman (a więc facet, który dysponuje ogromną siłą, nawet po swoim "odchudzeniu") obalił taką niestabilną bekę sadła? Tym bardziej, że Butterbean lepszą formę utracił dobre kilkadziesiąt kg temu.

Ludzie, dajcie już sobie spokój z tymi teoriami spiskowymi. Jesteście lepsi niż Fox Moulder z Archiwum X :roll:

https://forum.wrestling.pl/topic/21520-ksw-14-dzie%C5%84-s%C4%85du/page/3/#findComment-202654

• Reputacja:   8

A KSW bardzo stara się, żeby tylko nasi mieli pasy, co na pewno nie stawia tej federacji w dobrym świetle za granicą.

W starciu Puhakki z Górskim i tak niewiele będą mieli do gadania , bo mimo ,że "Highlander" jest dobrym zawodnikiem a jego kopnięcia naprawdę świecą szybkością to puhakka pokazał na KSW 14 , że z niemiecką twarzą i spokojem umie zarówno skończyć przed czasem efektywnym sub'em , oraz równie spokojnie strategicznie wypunktować rywala.

Co do ME jeszcze raz. Powinniście się imo przyczepić , czemu tak późno obalił Bean'a , zamiast szukać w tym teorii spiskowych. (Patrz mój poprzedni post) :roll:

https://forum.wrestling.pl/topic/21520-ksw-14-dzie%C5%84-s%C4%85du/page/3/#findComment-202657

A dla mnie żałosna była decyzja o dogrywce w tej walce. Kornik zdecydowanie przejebał obie rundy (Holender dominował w stójce a na glebie nieomal poddał Artura tymi balachami) i chyba tylko dlatego, że walka toczyła się w Polsce - zasądzili dogrywkę. Całe szczęście, że Holender i tak wygrał, bo gdyby Kornik coś wyczarował i zwyciężył w dodatkowym czasie, to byłby to skandal i typowe wydymanie gościa z zagranicy.

Faktem jest, że Holender powinien zostać ogłoszony zwycięzcą już po drugiej walce, ale sama walka bardzo ładna, jeśli chodzi o pokaz umiejętności w parterze.

Fin wygrał tak pierwszą jak i drugą (i tak prowadził na punkty, zanim zapiął Anakondę) rundę a Borys niewiele z nim potrafił ugrać (pełna kontrola walki przez Puhhakę). Nic jednak dziwnego, bo Naziol był od samego początku uważany za faworyta tego turnieju i w finale Górski wg mnie ma małe szanse na wygraną.

Dla mnie też Puhakka od początku jest pewniakiem na pas (nie ma się co oszukiwać, KSW zrobiło wszystko, by Górski spotkał się z Finem w finale), ale dla mnie, w pierwszej rundzie więcej zdziałał Borys, a druga (do czasu Anakondy) układała się na remis.

A KSW bardzo stara się, żeby tylko nasi mieli pasy, co na pewno nie stawia tej federacji w dobrym świetle za granicą.

KSW stara się, żeby nie nasi, a ich czyli zawodnicy KSW TEAM mieli pasy.

https://forum.wrestling.pl/topic/21520-ksw-14-dzie%C5%84-s%C4%85du/page/3/#findComment-202664

KSW stara się, żeby nie nasi, a ich czyli zawodnicy KSW TEAM mieli pasy.

Dokładnie. Chociażby dlatego walka Kułaka z Dowdą nie była o pas (jeszcze to żenujące wytłumaczenie Janisza, że włodarze KSW chcą aby Kułak jeszcze trochę potrzymał pas i nie zdecydowali by tak szybko po zdobyciu od razu go bronił :twisted: Myślałem, że jebnę).

Co do ME jeszcze raz. Powinniście się imo przyczepić , czemu tak późno obalił Bean'a , zamiast szukać w tym teorii spiskowych. (Patrz mój poprzedni post)

Nawet Pudzian nie jest takim idiotą aby wierzyć, że ugra coś w stójce z bokserem. Myślę, że plan był taki, aby zmiękczyć Escha najpierw w stójce (low kickami albo po prostu pokrążyć dookoła niego, żeby się Butterbean zadyszał) a dopiero później obalać. Tak też się stało. Nie ma się do czego przyczepić. Pudzian nie jest wybitnym zapaśnikiem i jego trenerzy woleli mieć pewność, że przy próbie wejścia w nogi, nie wyłapie gonga, stąd też pewnie decyzja o pomęczeniu najpierw Esch'a.

maly619 napisał/a:

W starciu Puhakki z Górskim i tak niewiele będą mieli do gadania

No nie wiem... Skoro po jednostronnym pojedynku Kornika (który przegrał obie rundy) zasądzono dogrywkę dla naszego, to faworyzowany u nas w kraju Górski (wiele osób podważa jego wysokie miejsce w polskim rankingu wagi lekkiej, gdzie jest na drugim miejscu, zaraz po Irokezie a przed Heldem i Sajewskim) może być też mocno "wspierany" przez sędziów punktujących i Puhakka może mieć mocno pod górkę w tej walce (no chyba, że pozamiata Górala przez suba czy nokaut).

https://forum.wrestling.pl/topic/21520-ksw-14-dzie%C5%84-s%C4%85du/page/3/#findComment-202665

Naprawdę fajnie czyta się te wszystkie teorie spiskowe, ale prawda jest taka, że kogoś takiego jak Esch nie jest wcale trudno przewrócić, a co dopiero jeżeli atakuje ktoś z taką siłą jak Mariusz. Ciesze się, że Pudzian nie nadział się na jakiegoś usypiacza w wykonaniu Escha i wygrał, bo na to zasłużył(poprawił szybkość i koordynacje, chociaż musi jeszcze dużo pracować). Z innych walk najbardziej podobał mi się oczywiście Błachowicz, który dominował przez całą walkę, a z kolei najbardziej zaskoczył...Najman, który tylko przez swoją głupotę przegrał, bo do momentu Forearm Choke'a był na pewno lepszy i totalnie zaskoczył Saletę.
https://forum.wrestling.pl/topic/21520-ksw-14-dzie%C5%84-s%C4%85du/page/3/#findComment-202681

Mi tez sie wydaje że mało prawdopodbne jest że walka Pudzian vs. Esch była kupiona. MMA to nie wrestling.
https://forum.wrestling.pl/topic/21520-ksw-14-dzie%C5%84-s%C4%85du/page/3/#findComment-202707