Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

KSW 14: Dzień Sądu

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

http://www.boxingnews.pl/images/stories/KSW14/najman%20vs%20saleta%20plakat%202.jpg

Przed chwilą zakończyła się konferencja prasowa KSW. Znany jest już przeciwnik Pudzianowskiego. Będzie nim Eric "Butterbean" Esch.

Eric ma za sobą ponad 100 walk z boksie, kickboxingu oraz MMA. Jest to doświadczony zawodnik, który od kilku tygodni kpi z Mariusza Pudzianowskiego, że ten bije jak dziewczynka. Butterbean zapowiedział w specjalnym materiale wideo, że znokautuje Pudziana i nie będzie miał z tym żadnych problemów. Powiedział także, że po zakończonej walce pozostanie Mariuszowi pójście na salę treningową i trenowanie nad błędami, które popełnił w walce z nim.

U Mariusza natomiast widać, że ostro pracuje nad kondycją. Waży 118 kg. Dziennie przebiega 15 km. Trenował niedawno w Stanach Zjednoczonych. Stwierdził, że będzie ciężko wygrać z Butterbeanem, jednak jest on "do zrobienia".

Najwidoczniej walka Mariusz Pudzianowski vs Eric Esch będzie main eventem 14. gali KSW, gdyż nie wystąpi na niej Mamed Khalidov.

Poza walką Pudziana z Butterbeanem czeka nas kolejna walka jaką jest Przemysław Saleta vs Marcin Najman. Pomysł walki powstał po tym, jak Saleta na łamach gazet, portali internetowych zaczął wyzywać Najmana od "pseudo-bokserów". Przemysław dodawał, że mógłby walczyć z Marcinem bez nerki czy nawet nogi. "El Testosteron" na konferencji prasowej przyznał, że wychodzi do ringu tylko dlatego, że chce pomóc pewnemu chłopakowi z jego rodzinnego miasta. Całą gażę jaką otrzyma za walkę przeznaczy właśnie jemu.

Oprócz dwóch "main-eventów" zobaczymy także finał turnieju z KSW 13 - Daniel Tabera vs Jan Błachowicz oraz kolejny extrafight Daniel Dowda vs Krzysztof Kułak

Co sądzicie o zbliżającej się wielkimi krokami gali KSW 14. Jakie są Wasze przemyślenia? Zapraszam do dyskusji.

https://forum.wrestling.pl/topic/21520-ksw-14-dzie%C5%84-s%C4%85du/

• Odpowiedzi 47
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

6

• iMPACT! 4 EVER

4

• AGNKP

3

• josser

3

Top użytkownicy w tym temacie

Pudzian pewnie znowu dostanie. Co to za porównanie 3 walki pudziana do ponad 100 walk jego przeciwnika. Ja nie rozumiem. Pudzian tylko na kase leci.

Walka Saleta vs Najman to coś jak Bret Hart vs Mr.McMahon na tegorocznej WM'ce. Dwa powolne organizmy poruszające się po ringu. Nie lubię obu panów i nie wiem kto tu może wygrać, bo z jednej strony Saleta nie jest już w takiej formie bez nerki, a Najman to ciapa.

Z uwagi, że na MMA się nie znam a oglądam tą formację od święta to nie wypowiem się o reszcie walk.

https://forum.wrestling.pl/topic/21520-ksw-14-dzie%C5%84-s%C4%85du/#findComment-195230

Pudzian pewnie znowu dostanie. Co to za porównanie 3 walki pudziana do ponad 100 walk jego przeciwnika. Ja nie rozumiem. Pudzian tylko na kase leci.

Ja bym na Erica Escha nie stawiał... Pudzianowski może go pokonać, ale tylko w parterze. Ostatnią walkę Butterbean przegrał z byłym graszem hokeja na lodzie, w 40 sekundzie! W boksie Eric swoje lata świetności miał kilka lat temu. Gdyby Pudzian rzucił się na Escha sprowadzając go do parteru, i jeśli ten parter miałby dobry, Mariusz mógłby wygrać. W stójce nie ma szans. Co ciekawe, na pewnym forum internetowym mówią, że ta walka ma być podobno ustawiona :>

Co ciekawe i dopiero teraz to zauważyłem Eric Esch, "walczył" w WWF ! Pierwszy raz na gali In Your House 19: D-Generation X, drugi raz na Wrestlamanii XV :)

Walka Saleta vs Najman to coś jak Bret Hart vs Mr.McMahon na tegorocznej WM'ce. Dwa powolne organizmy poruszające się po ringu. Nie lubię obu panów i nie wiem kto tu może wygrać, bo z jednej strony Saleta nie jest już w takiej formie bez nerki, a Najman to ciapa.

Tu jak przyznał sam Saleta, będzie próbował skończyć z Najmanem w stójce, natomiast Marcin może wykorzysta właście to i spróbuje Przemka sprowadzić do parteru. Sądzę jednak, że będzie to typowo kick-boxingowy pojedynek.

https://forum.wrestling.pl/topic/21520-ksw-14-dzie%C5%84-s%C4%85du/#findComment-195235

Co ciekawe i dopiero teraz to zauważyłem Eric Esch, "walczył" w WWF ! Pierwszy raz na gali In Your House 19: D-Generation X, drugi raz na Wrestlamanii XV

Esch był też uczony wrestlingu przez Hulka Hogana (a raczej Brutusa Beefcake'a) w Celebrity Championship Wrestling.

https://forum.wrestling.pl/topic/21520-ksw-14-dzie%C5%84-s%C4%85du/#findComment-195238

• Reputacja:   228
  • Urządzenie:  Windows

Butterbean to nikt na światowej scenie MMA, ale kuriozalnie dla Pudziana może być baaardzo niewygodnym rywalem, bo jako były bokser, w stójce wyprzedza naszego Super Maria o lata świetlne a gabarytowo (wielki z niego grubas) jest dość trudny do obalenia, zwłaszcza dla kogoś z zapasami a'la Pudzianowski. Przyznam, że ciekawie dobrali tu przeciwników, bo wynik może być w każdą stronę (jeśli Pudzian obali, to ma szanse. Walka w stójce będzie dla niego samobójstwem).

Swoją drogą Saleta to kretyn. Jawnie w wywiadach podkreśla, że w ogóle nie ćwiczy parteru, bo jego walka z Najmanem będzie przebiegała w stójce :roll: Byłyby jajca, jakby Marcinek nauczył się jakiejś banalnej jednej dźwigni lub duszenia i ośmieszył Saletę poddając go w parterze :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/21520-ksw-14-dzie%C5%84-s%C4%85du/#findComment-195255

Ciekawie zapowiada się walka, moim zdaniem Pudzian z Butterbean'em będzie miał większe szanse niż z Tim'em. Jak napisał -Raven- ciężko będzie go pobić i obalić, bo w stójce potrafi walczyć, a na mate go ciężko przewrócić. Eric widać, że ma niewyparzony język, ale Pudzian wcale nie jest lepszy, skoro odważył się powiedzieć, że zaprasza do Polski i wtedy zobaczymy kto nie potrafi bić. Liczę w tej walce na Polaka, ale ciężko będzie. Jeżeli jednak kondycja nie siądzie i przetrwa dwie rundy to może wygra.

Saleta dostanie łomot i tyle.

https://forum.wrestling.pl/topic/21520-ksw-14-dzie%C5%84-s%C4%85du/#findComment-195284

Butterbean kiedys, by szybko rozprawil sie z Pudzinem, a teraz mam wrazenie, ze chce sie wkrecic i zablysnac raz jeszcze. Wkoncu Pudzianowski to jest marka i Worlds Strongest Man. Esch to juz jest stary otyly dziadek i do tego bokser, a Ci raczej ciezko sobie radza z low kickami, co jest Dominatora ... tajna bronia? No moze nie tajna bronia, ale w nich pokladal nadzieje. Przykro stwierdzic, ale ewentualna porazka z wiekowa gwiazda boksu powinna wyslac wiadomosc do mozgu Pudziana o tresci: "Daj sobie spokoj". Majac stawiac pieniadze dalbym na naszego reprezentanta. (Butterbean jest przyjemniejsza opcja niz Kimbo)

Druga sprawa to kabaretowe starcie Salety z Najmanem. Popieram Przemka gloszacego, ze "Naj" to pseudo bokser, ale czasy kiedy Saleta sie bil to odlegla przeszlosc. Smutno bedzie sluchac tego, ktory zwyciezy po walce, bo przechwalki tym marnym zwyciestwem moga nie miec konca.

https://forum.wrestling.pl/topic/21520-ksw-14-dzie%C5%84-s%C4%85du/#findComment-195325

• 1 miesiąc temu...

Brak Mameda bardzo mnie rozczarował, i to było głównym powodem, że nie kupiłem biletu na tą właśnie galę.

Saleta vs Najman

Oj Saleta tak gadał że nie będzie trenował a tu proszę treningi z Kułakiem, Jurasem. A Najmana treningów nie widac. W sumie Marcinowi się należy za to co zrobił Salecie.

Mariusz Vs Butterbean

Co pierwsze rzuciło mi się w oczy? To że Pudzian zrobił się jakiś taki mały - ale jak on to sam mówi 30% siły już poszło. Z tego co mi wiadomo to dostał bardzo dobrą ekipę treningową. Mam nadzieję że tym razem problemów z wydolnością nie będzie. PS: Mario poprawił się w stójce i parterze. A Esch wróże mu marne szanse jeśli wniesie 160 kg na ring a nasz rodak zrobi to co mówił w wywiadach to będzie to samo co z Smithem. Czyli Esch zalicza glebę i już się nie podnosi.

https://forum.wrestling.pl/topic/21520-ksw-14-dzie%C5%84-s%C4%85du/#findComment-201343

W walce Pudziana z Fasolą stawiam jednak na tego drugiego. O ile Mariusz faktycznie poprawił się to może Jego szansę się zwiększają i zwycięstwo jest bardziej prawdopodobne. Mam nadzieję, że tak jest i na KSW 14 nasz rodak wygra. Byłoby to bardzo radosne dla każdego widza.

Co do drugiej głośnej walki czyli Saleta vs Najman... Jak widzę te zapowiedzi gdzie Przemek mówi: "Marcin zapraszam Cię do ringu" to wątpię aby to było coś ciekawego. Równie dobrze na KSW 15 ktoś z nich może walczyć z kimś nieznanym i będzie to na równym poziomie a może nawet lepszym.

Mimo wszystko liczę na zaskoczenie. Zawsze dostrzegam więcej minusów ale zawsze też wierzę, że będę zadowolony po gali. Nie zawsze tak jest ale za każdym razem jest nadzieja. :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/21520-ksw-14-dzie%C5%84-s%C4%85du/#findComment-201344

Esch to jeden z właścicieli Moosin, przy czym jest on konkretnie wyznaczony do promowania Pudzianowskiego poza granicami naszego kraju. Co to oznacza? Pudzianowski nie może pozwolić sobie na przegraną z emerytem walczącym z potężną nadwagą, bo to zupełnie zrujnuje jego wizerunek i zakończy jego karierę w sportach walki. Nie o to tutaj chodzi, bo większe korzyści odniosą oboje zawodnicy poprzez wygrana pudzianowskiego. Przecież Butterbean nie wróci do MMA. Niestety uważam, że walka może być ustawiona. Liczę na 2 rzeczy. To, że rzeczywiście Pudzianowski wierzy, że może coś ugrać w martial arts i będzie zdeterminowany, by ta walka pokazała na co naprawdę go stać. Po drugie liczę również na wrodzoną dumę Amerykanów, która równiez może do tego nie dopuści.
https://forum.wrestling.pl/topic/21520-ksw-14-dzie%C5%84-s%C4%85du/#findComment-201371

W walce Pudziana z Fasolą stawiam jednak na tego drugiego.

Jeżeli Pudzian zawalczy rozsądnie i nie wyłapie cepa już na starcie, to ma spore szanse to wygrać. Super Mario jest w stanie obalić Butterbeana chociażby siłowo a jak go sprowadzi na glebę, to Esch już nie wstanie a Pudzian zatłucze go, nawet pomimo niespecjalnej jakości G&P.

Mariusz powinien obejrzeć ostatnią walkę Couture'a i zawalczyć podobnie - szybkie wejście w nogi (nawet jeżeli miałby mu w te nogi wejść pełzając na czworaka :D), siłowy takedown i egzekucja przez G&P.

Niestety uważam, że walka może być ustawiona.

Nie sądzę. Pudzian ma na prawdę realne szanse to wygrać o ile nie wda się w stójkową bijatykę, bo wtedy Butterbean jak trafi, to mu urwie głowę. Bez sensu byłoby ustawiać taką walkę, gdzie szanse rozkładają się mniej więcej 50/50.

https://forum.wrestling.pl/topic/21520-ksw-14-dzie%C5%84-s%C4%85du/#findComment-201475

Co prawda nie jestem żadnym ekspertem i szczerze mówiąc walk Butterbeana w mma widziałem niewiele to myślę, że sherdog (w przeciwieństwie do wiki, która w opinii niektórych robi to jak najęta) nie kłamie. 7 Submissions ( 58.33 %). Rozumiem, że znaleźć można tam kilka odklepań po g&p (a Mariusz pokazał, że też tak potrafi), ale jest tam jeszcze jakiś armbar, keylock czy rear naked choke. Nie mogę więc pojąć na jakiej podstawie Pudzian, który sprowadzi Escha do parteru = Pudzian zwycięski. Nie przekreślam szans Dominatora choć moja ręka drży aby postawić na nim krzyżyk.
https://forum.wrestling.pl/topic/21520-ksw-14-dzie%C5%84-s%C4%85du/#findComment-201487

Co prawda nie jestem żadnym ekspertem i szczerze mówiąc walk Butterbeana w mma widziałem niewiele to myślę, że sherdog (w przeciwieństwie do wiki, która w opinii niektórych robi to jak najęta) nie kłamie. 7 Submissions ( 58.33 %). Rozumiem, że znaleźć można tam kilka odklepań po g&p (a Mariusz pokazał, że też tak potrafi), ale jest tam jeszcze jakiś armbar, keylock czy rear naked choke. Nie mogę więc pojąć na jakiej podstawie Pudzian, który sprowadzi Escha do parteru = Pudzian zwycięski. Nie przekreślam szans Dominatora choć moja ręka drży aby postawić na nim krzyżyk.

Wiesz, Bob Sapp też kiedyś wygrał przez Armbar :D A tak na serio - Butterbean przy swojej obecnej wadze (około 180 kg sadła) będzie mało mobilny w parterze i jeśli Pudzian go sprowadzi a później się na nim uwali, to nie sądzę aby Esch był w stanie przetoczyć albo wstać. Inna bajka jeżeli to Butterbean jakoś znalazł by się w gardzie Mariusza.

Po prostu uważam, że "z pleców" Esch nie będzie w stanie zbyt wiele ugrać przy takiej wadze jaką ma obecnie a znowu nie jest on jakimś ekspertem od BJJ, tak więc na sub'a z gardy w jego wykonaniu raczej bym nie liczył :wink:

https://forum.wrestling.pl/topic/21520-ksw-14-dzie%C5%84-s%C4%85du/#findComment-201495

• Reputacja:   8

Oglądałem ostatnio kilka walk Butterbean'a na YouTube i nie sposób zgodzić się z Raven'em. We wszystkich walkach scenariusz właściwie był podobny - jeśli rozmawiamy o walkach odbywających się w ciągu ostatnich kilku lat. Butterbean jeśli wygrywał - to w pierwszej rundzie po prostu trafiał rywala swoim cepem na tyle , że ten albo odpadał z miejsca , albo walka przechodziła w parter , gdzie 170 parę kilo przyłożyło rywala i cepowało go dalej. W przypadkach gdy Eric przegrywał , zazwyczaj rywal nie dawał się trafić , podpuszczał low kickami a następnie udawało mu się przewrócić zmęczonego Bean'a i tak dźwignią czy punchami wygrać pojedynek.

Wygląda na to , że jesli Pudzianowski trenuje kondycje ( a nie oszukujmy się - ubyło go ostatnio że aż wygląda śmiesznie) to pewnie grupa trenerów też pójdzie tym tropem i pudzian będzie starał się obalić i zatłuc pod koniec pierwszej lub na początku drugiej rundy.

No chyba , że odbije mu ambicja i będzie chciał pokazać , że nie boksuje jak dziewczynka. Wtedy pozostaje tylko liczyć że Butterbean go nie trafi tą swoją ważącą tyle co przeciętna nastolatka z naszej-klasy łapą ...bo wtedy jak to pisał Raven - po prostu łeb mu odleci.

https://forum.wrestling.pl/topic/21520-ksw-14-dzie%C5%84-s%C4%85du/#findComment-201544

To wykonanie hymnu USA to byla tragedia i wstyd. Kolesia powinni z miejsca zwolnic i wyrokiem sadu zabronic wystepow publicznych - niech spiewa sobie tak pod prysznicem :/ A ludzie do Edytki w Korei mieli pretensje :P

Chociaz do Butterbeana mam sentyment bo wystapil na pierwszej WManii jaka widzialem, to ciesze sie, ze wygral Polak :)

https://forum.wrestling.pl/topic/21520-ksw-14-dzie%C5%84-s%C4%85du/#findComment-202452