Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Wyliczanki w tematach - CZYTAĆ OBOWIĄZKOWO

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Jako, że w ostatnim czasie namnożyło się nam tematów z serii "ulubione", pragnę poinformować iż od dnia dzisiejszego tj. 29.07.2010, każdy post bez uzasadnienia swoich preferencji będzie usuwany, a w przypadku ponownej niesubordynacji użytkownik będzie karany warnem.

JAK PISAĆ POSTY?

NIE TAK - WARN:

1 LAST MAN STADING

2. I QUIT MATCH

3. FALLS COUNT ANYWHERE

4. MITB

5. STEEL CAGE MATCH

A TAK:

Moje typy:

1. Falls Count Anywhere - moja ulubiona stypulacja, strasznie ją lubię. Wiele osób wytyka jej chaotyczność, aczkolwiek ja uwielbiam akcje poza ringiem. Przypomina mi się Hard Justice 2006 i walka Monty Brown vs Samoa Joe vs Rhino, obejrzałem ją jeszcze jako mark, zachywciła mnie, wtedy zresztą dowiedziałem się, że Joe, Rhino i Monty są solidnymi workerami. Lubię to, że zawodnicy mają wielkie pole do popisu i mogą użyć wszystkiego co znajdzie się w ich rękach. Przypomniała mi się tym razem WrestleMania X-7 i Raven potrącony przez wózek widłowy (albo to Raven był za kółkiem, już nie pamiętam). Jak dla mnie stypulacja numer jeden.

2. Ultimate X - co tu można powiedzieć? Po pierwsze: idealne miejsce do wykonywania karkołomnych bumpów, pole do popisu dla X Dywizji, ile to już zajebistych akcji wykonano w tej stypulacji: Gringo Cuttah na AJ'u, Styles Clash na Kazie (oczywiście wszystko z czerwonych lin nad ringiem), mam nadzieję, że na Destination X zobaczymy kolejny klasyk z pod szyldu "Ultimate X"

Te walki uważam za moje ulubione. Reszty nie wielbię aż tak, aczkolwiek może coś później dopiszę. Co do nielubianych to tak jak nightwatcher nie lubię Cage Matchy, kojarzą mi się z mozolnym wchodzeniem po klatce, zdecydowanie Steel Asylum jest lepszy (mimo tego, że panują w nim praktycznie te same zasady, ale jednak dramatyczność tej walki jest o wiele lepsza), no i nie koniecznie podobają mi się Last Man Standing, może dlatego, że nie lubię momentów, gdy zamiast szybkich trzech klepnięć obserwuję długie podnoszenie się zawodników z maty.

NIE TAK - WARN:

Moje ulubione finishery to :

RKO,

Gringo Killer,

Pedigree,

Sweet Chin Music,

KO Punch,

Tombstone Piledriver,

Swanton Bomb,

Go To Sleep

A TAK:

Moim zdecydowanie ulubionym ciosem, a w niektórych przypadkach i finisherem od momentu kiedy zacząłem oglądać Puro jest bez wątpliwości Lariat. Przyznam, że jeszcze za czasów gdy widziałem jego odpowiednika w WWE (Closelie? Clothesline?) to uważałem ten cios raczej za kiepski przerywnik, coś na zabicie czasu w walce. Nie ma się jednak co dziwić, gdyż w amerykańskim mainstreamie taką właśnie pełni rolę. W Japoni wykorzystano jego potencjał do reszty i połączony z dzikim okrzykiem komntatorów: 'Lariatoooooo' :D nie sposób go nie polubić . Dla mnie ikoną z którą głównie kojarzę ten cios jest Satoshi Kojima, ale wielu innych wrestlerów również potrafi kapitalnie go wykonywać.

Miejsce nr.2 to mój ulubieniec z BJW czyli Yankee Driver w wykonaniu Yuko Miyamoto. Jest to według mnie cios wielokrotnie wiarygodniejszy jak i bardziej dynamiczny niż piledrivery, a zarazem cholernie destrukcyjny. Gdy Yuko przed jego wykonaniem obróci się trzymając zawodnika jeszcze kilkakrotnie to jest to już całkowity odlot.

Brązowy medal przypada dla Frog Splash'a w wykonaniu innego zawodnika BJW - Ito. Finisher ten pokochałem już oglądając archiwalne walki Eddiego Guerrero, jednak wielu zawodników (czasem próbując naśladować mistrza, czasem wymyślając coś innego) kaleczy strasznie ten cios, zbyt energicznymi ruchami, dziwnym pozami, lub wręcz przeciwnie ociężałymi i niezbyt wyraźnymi ruchami. Bardzo ciekawą wariację Frog Splasha przedstawia właśnie Ito. Od początku mi się podobała, a z czasem wysunęła się przed Moonsault który ten zawodnik również wykonuje nieprzeciętnie.

Pragnę przypomnieć, że Attitude nie jest forum bukmacherskim gdzie wypisujemy swoje typy, a miejscem gdzie można podyskutować o swojej pasji jaką jest wrestling, osoby które będą starały się tą tradycję złamać muszą wiedzieć, że same zostaną złamane.

Edytowane przez nasjazz
https://forum.wrestling.pl/topic/21463-wyliczanki-w-tematach-czyta%C4%87-obowi%C4%85zkowo/

• Odpowiedzi 14
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• xero

4

• Ganzes

2

• N!KO

2

• hadaszyszek

1

Top użytkownicy w tym temacie

Jestem dumny, że mój post może służyć jako wzór ;) Dzięki nasjazz za docenienie moich starań o jak największą wartość merytoryczną wysyłanych wiadomości, obym na nich nie poprzestawał, Amen.
https://forum.wrestling.pl/topic/21463-wyliczanki-w-tematach-czyta%C4%87-obowi%C4%85zkowo/#findComment-194634

• 1 rok później...

Dobra panowie - czas zrobić mały update w tym temacie bo pewna rzecz dzieje się coraz bardziej nagminna co doprowadza mnie do szału. Jak widać na naszym forum w tematach o ppv i (przede wszystkim) tygodniówkach coraz częściej pojawiają się posty w tym stylu:

Wysłany: Dzisiaj 19:44

Plusy:

- Przerwanie , nudnego i beznadziejnego segmentu z Colem przez CM Punka.

- Wykonanie przez The Rocka Rock Bottom na Foley'u

- Nowy gimmick Hunico (kojarzy mi się z takim meksykańskim gangsterem )

- Nowa koszulka Marka Henry'ego (Hall of Pain - All Will Suffer)

- Segment The Miza & R-Truth

Minusy:

- Po pierwsze gdzie jest Brodlus ?

- Segment Cole'a do wejścia Punka

- Segment Ceny z Foley'em

- Nowy theme song Cody'ego , wolałem jego theme za czasów "dashing Cody Rhodes"

- Ile razy trzeba wałkować Cole'a z JR'em , już mi się to znudziło

Chciałbym więc od teraz oficjalnie zaznaczyć, że posty tego typu są niczym więcej jak właśnie zwykłymi wyliczankami. Rozumiem, że styl 'na Niko' (na potrzeby tego postu pominę fakt, że systemem plus minus posługiwałem się na długo wcześniej :D) się przyjął dosyć mocno ale bez przesady. Przez takie przypadki zabijana jest jakakolwiek dyskusja a dużo osób po prostu czeka na kolejną tygodniówkę by tylko rzucić szybkie punkty, które nic nie wnoszą a post do przodu jest.

Więc oficjalnie - od teraz zwykłe, szybkie wypisywanie plusów i minusów z zerową treścią będzie karane. Bierzcie przykład z Nikodema, który zawsze potrafi opatrzyć swoje typy, krótkim komentarzem. Prawo wchodzi od dzisiaj i obowiązuje wszystkich.

Dziękuje za uwagę i życzę miłego wieczoru :)

https://forum.wrestling.pl/topic/21463-wyliczanki-w-tematach-czyta%C4%87-obowi%C4%85zkowo/#findComment-264973

Prawo wchodzi od dzisiaj i obowiązuje wszystkich.

Kogoś ponosi odrobina władzy ? O ile się orientuję to regulamin forum ustalają admini a nie moderatorzy.

https://forum.wrestling.pl/topic/21463-wyliczanki-w-tematach-czyta%C4%87-obowi%C4%85zkowo/#findComment-264994

A czy ja zmienia w jakikolwiek stopniu regulamin forum? Rozszerzam tylko punkt powyżej podany przez nasjazza o posty z wyliczankami plus minus w tematach o galach, które zabijają powoli coraz bardziej jakąkolwiek dyskusje na forum. Jak nie wierzysz - sprawdź sam jak wygląda temat o RAW na przykład. Jednak okej, jak chcesz to nazywać w ten sposób to proszę bardzo, niech będzie że władza uderzyła mi do głowy co przecież niejednokrotnie udowadniałem, no nie? :)
https://forum.wrestling.pl/topic/21463-wyliczanki-w-tematach-czyta%C4%87-obowi%C4%85zkowo/#findComment-264997

Ale co jest złego w + i - ?

Przecież tematy typu np. iMPACT służą aby podzielić się wrażeniami z danej gali.

A kto chce dyskutować ten będzie dyskutować ( vide np. temat o iMPACT )

https://forum.wrestling.pl/topic/21463-wyliczanki-w-tematach-czyta%C4%87-obowi%C4%85zkowo/#findComment-264999

• Urządzenie:  Windows

Dobra panowie - czas zrobić mały update w tym temacie bo pewna rzecz dzieje się coraz bardziej nagminna co doprowadza mnie do szału. Jak widać na naszym forum w tematach o ppv i (przede wszystkim) tygodniówkach coraz częściej pojawiają się posty w tym stylu:

Wysłany: Dzisiaj 19:44

Plusy:

- Przerwanie , nudnego i beznadziejnego segmentu z Colem przez CM Punka.

- Wykonanie przez The Rocka Rock Bottom na Foley'u

- Nowy gimmick Hunico (kojarzy mi się z takim meksykańskim gangsterem )

- Nowa koszulka Marka Henry'ego (Hall of Pain - All Will Suffer)

- Segment The Miza & R-Truth

Minusy:

- Po pierwsze gdzie jest Brodlus ?

- Segment Cole'a do wejścia Punka

- Segment Ceny z Foley'em

- Nowy theme song Cody'ego , wolałem jego theme za czasów "dashing Cody Rhodes"

- Ile razy trzeba wałkować Cole'a z JR'em , już mi się to znudziło

Chciałbym więc od teraz oficjalnie zaznaczyć, że posty tego typu są niczym więcej jak właśnie zwykłymi wyliczankami. Rozumiem, że styl 'na Niko' (na potrzeby tego postu pominę fakt, że systemem plus minus posługiwałem się na długo wcześniej :D) się przyjął dosyć mocno ale bez przesady. Przez takie przypadki zabijana jest jakakolwiek dyskusja a dużo osób po prostu czeka na kolejną tygodniówkę by tylko rzucić szybkie punkty, które nic nie wnoszą a post do przodu jest.

Więc oficjalnie - od teraz zwykłe, szybkie wypisywanie plusów i minusów z zerową treścią będzie karane. Bierzcie przykład z Nikodema, który zawsze potrafi opatrzyć swoje typy, krótkim komentarzem. Prawo wchodzi od dzisiaj i obowiązuje wszystkich.

Dziękuje za uwagę i życzę miłego wieczoru :)

Konsultowałeś to z kimś?

Jak nie, to nie widze możliwości aby takie "prawo" weszło jako obowiązujące.

https://forum.wrestling.pl/topic/21463-wyliczanki-w-tematach-czyta%C4%87-obowi%C4%85zkowo/#findComment-265000

Nie wiem jak możecie się czepiać xero skoro ma 100% racji. Właśnie przez takie wyliczanki raz na ruski rok napisze coś w tematach o RAW czy SmackDown, bo po prostu trudno podpiąć się pod jakąś dyskusje. Jeżeli chodzi o władze xero to skoro jest na takim, a nie innym stanowisku to nie widzę przeszkód tym bardziej, że w przeciwieństwie do adminów on regularnie uczestniczy w dyskusjach wrestlingowych i wie co w trawie piszczy.
https://forum.wrestling.pl/topic/21463-wyliczanki-w-tematach-czyta%C4%87-obowi%C4%85zkowo/#findComment-265005

Bonkol np z mojej strony to nie jest czepianie się :) xero ma trochę racji ale ustalać samemu "prawo" bez konsultacji i straszyć warnami nie jest ok
https://forum.wrestling.pl/topic/21463-wyliczanki-w-tematach-czyta%C4%87-obowi%C4%85zkowo/#findComment-265010

Nie to nie. Na przyszłość będę pamiętał, że nie mogę nawet zmodyfikować istniejącego przepisu by był bardziej adekwatny do aktualnej sytuacji i wrócę do wstawiania warnów za pisanie 'thx' w dziale z divami. Problem jest tylko taki, że kiedyś to forum było sławne właśnie z powodu ciekawych, wysokojakościowych dyskusji. Teraz ciężko jest tutaj wyszukać jakąkolwiek dyskusje bo większość postujących nie jest nią nawet zainteresowana. Jednak skoro trzymamy status quo to okej, generalnie to nie moja kwestia.
https://forum.wrestling.pl/topic/21463-wyliczanki-w-tematach-czyta%C4%87-obowi%C4%85zkowo/#findComment-265023

• Reputacja:   1

Po raz pierwszy popieram xero ja nie posługuję się systemem plusy i minusy ponieważ to żadnej dyskusji nie wnosi. Można to uznać jako wyliczanki jak np. odpowiedź, że np.Jeff Hardy jest moim ulubionym zawodnikiem bez żadnego uzasadnienia bez dodatkowego zdania dla czego tak itd. Robi się to monotonią po woli, gdzie nie przeczytasz czegoś innego od różnych użytkowników a zawsze jest to samo powtarzane. Nie które mnie denerwują, bo mam wrażenie, że jakiś użytkownik nie oglądał gali jeszcze a już w 3 linijkach napisał +:

-Promo Kevina Nasha

-Wyskok Johna Morrisona przez liny itd. itd. Coś więcej należałoby napisać. I po wyżej pisząc, że ja się nie posługuje tym systemem nie miałem, nie mam zamiaru podawać siebie jako przykład (żeby nie było żadnych nieporozumień). Oczywiście to jest tylko moje uzasadnienie do tego, że dla czego xero ma rację, nie zamierzam się wdawać w żadne dyskusje, kłótnie z nikim :P . Bonkol to samo dokładnie napisał.

https://forum.wrestling.pl/topic/21463-wyliczanki-w-tematach-czyta%C4%87-obowi%C4%85zkowo/#findComment-265027

Jesli to cos zmieni, to ja w pelni popieram xero. Jak z tym zaczynalem, to nie bylem swiadom, ze zaraz to uzytkownicy podlapia. Na poczatku bylo wszystko zapoczatkowane tekstem "uzyje stylu N!KO", ale pozniej to po prostu stal sie szablonowy post opisu tygodniowek.
https://forum.wrestling.pl/topic/21463-wyliczanki-w-tematach-czyta%C4%87-obowi%C4%85zkowo/#findComment-265038

Również popieram xero. Kiedyś miałem w zwyczaju pisać obszerne posty odnoszące się chronologicznie do każdego wydarzenia na danej gali, ale... jest to zwyczajnie bardzo czasochłonne (a ostatnio tego czasu mi brakuje). Mimo wszystko nie chciałbym zaprzestać udzielania się na tym forum w tematach o galach. Mam po prostu - wchodząc w nie - nadzieję na to, że ktoś powie coś (kontrowersyjnego, bądź mniej) co skłoniłoby wszystkich innych do jakiejś ciekawszej dyskusji, pod którą i ja mógłbym się podpiąć. I, przede wszystkim, która WYKRACZA poza te sztampowe do bólu recenzje, w których jedno zagadnienie jest powtarzane w praktycznie ten sam sposób po tysiąc razy przez różnych userów. Ludzie posługujący się systemem plusów i minusów (a robi to większość) zabijają dyskusję (do czego chyba nawet się N!KO przyznał w jakimś AM :D ), a ciągnąc tę myśl dalej - pierwotną ideę forum również.

Btw. raz udało mi się Nikodema złapać za słówko, to chcąc z nim pogadać szerzej zostałem odprawiony tekstem w stylu "nie chce mi się kontynuować tej zbędnej wymiany zdań" (czy jakoś tak). Nie chcę tu teraz nikogo atakować i wybacz, że na Twoim przykładzie, ale rzeczywiście - lepiej walić po tysiąc postów z rzędu, które nie wnoszą nic do tematu niż wciągnąć się raz w jakąś poważniejszą rozmowę o czymś, co (jak wspomniałem) wykracza daleko poza sztampowe ramy tych pseudo recenzji... czy może jednak (mam nadzieję) nie? :roll:

Apeluję po prostu o troszkę więcej kreatywności, bo dyskusje rzeczywiście zamierają... a to nie jest zbyt dobry znak.

https://forum.wrestling.pl/topic/21463-wyliczanki-w-tematach-czyta%C4%87-obowi%C4%85zkowo/#findComment-265045

Btw. raz udało mi się Nikodema złapać za słówko, to chcąc z nim pogadać szerzej zostałem odprawiony tekstem w stylu "nie chce mi się kontynuować tej zbędnej wymiany zdań" (czy jakoś tak). Nie chcę tu teraz nikogo atakować i wybacz, że na Twoim przykładzie, ale rzeczywiście - lepiej walić po tysiąc postów z rzędu, które nie wnoszą nic do tematu niż wciągnąć się raz w jakąś poważniejszą rozmowę o czymś, co (jak wspomniałem) wykracza daleko poza sztampowe ramy tych pseudo recenzji... czy może jednak (mam nadzieję) nie?

Akurat debate podjalem (nie pamietam czego dotyczyla), ale widzialem, ze do porozumienia nie dojdziemy, a ja wole gadac niz pisac. Przyznaje, ze padlo cos w tym kontekscie z moich u... z mojej klawiatury, ale musialem sprawe naprostowac, bo tutaj wyszlo, ze ziewam na dyskusje.

Kontynuujac...

https://forum.wrestling.pl/topic/21463-wyliczanki-w-tematach-czyta%C4%87-obowi%C4%85zkowo/#findComment-265053

Jakby ktoś miał wątpliwości - nigdy nie chodziło mi by zabronić pisania plusów i minusów, w których nie ma kompletnie nic złego. Chodziło mi tylko o to by użytkownicy dorzucali do tego swoje 3 grosze (jak Niko) a nie po prostu robili kompletnie nic nie wnoszące równoważniki zdań. Tyle ode mnie w tej kwestii.
https://forum.wrestling.pl/topic/21463-wyliczanki-w-tematach-czyta%C4%87-obowi%C4%85zkowo/#findComment-265060