Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Wrestling w Bravo Sport

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Wystarczy napisać, że jest coś jeszcze, choćby TNA. Wystarczyłoby pół strona.

Ale nadal nie powiedziałeś mi DLACZEGO należy poświęcać połowę miejsca federacji, której nie można dostać legalnie w Polsce ? Przykład ze śmiercią Owena, który podałeś jest zupełnie nietrafny - chodziło o tragedię, śmierć zawodnika w cywilizowanym kraju. W tym wypadku roli nie odgrywała dyscyplina czy federacja, ale samo zdarzenie, które byłoby tak samo nagłośnione nawet gdyby nastąpiło w curlingu czy innej egzotyce.

https://forum.wrestling.pl/topic/21441-wrestling-w-bravo-sport/page/4/#findComment-171007

• Odpowiedzi 377
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Pinio

22

• wrestlemaniac

18

• Ronnie

17

• Diesel

14

Top użytkownicy w tym temacie

Nasjazz kiedy Bravo Sport pisało o WWE, a następnie o WCW, też żadna, polska telewizja nie nadawała ich programów. W tatmych czasach nie każdy też posiadał DSF. Powtarzam, że nikt wtedy nie namawiał do piractwa. Były opisane dwie, duże orgaznizacje, które aktualnie działały. Teraz układ się zmienił, jest jedna bardzo duża ( WWE ), duża ( TNA ) i wiele innych, mniejszych. Moją intencją jest rzetelna informacja. Wystarczyłoby jedno zdanie, jedno małe zdjęcie choćby z TNA. Nie można stawiać znaku = pomiędzy WWE a wrestling'iem, nawet jeśli gazeta jest przeznaczona dla osób w młodym wieku, nie znających profesjonalnych zapasów.
https://forum.wrestling.pl/topic/21441-wrestling-w-bravo-sport/page/4/#findComment-171012

Diesel, nie rozumiem Twojego oburzenia, jeśli chodzi o stawianie znaku = pomiędzy WWE a wrestlingiem. Jak pisałem każdy zaczyna przygodę w wrestlingiem od main streamu i wtedy nowicjusza nie obchodzi, że oprócz jego ulubionego WWE istnieje TNA, ROH, czy inne PWG. Ja jak zaczynałem swoją przygodę z wrestlingiem najpierw chciałem "ogarnąć" wszystko oglądając WWE. Odrzucałem wszystkie propozycje oglądania innych fedów, bo niepotrzebny mi był natłok informacji o czymś, czego jeszcze dobrze nie znam. Więc te pół strony o TNA jest bardzo zbędne, dla kogoś, kto dopiero uczy sie rosteru WWE. Czy Ty gdybyś zaczął czytać komiksy o Supermanie interesowała by Cię mapa Gotham City?

A pomijając to co wyżej napisałem, chcesz raz informacje o WWE, raz o czymś innym powołując się na 3 artykuły sprzed lat. Zauważyłeś, że teraz wyszedł tylko jeden, a następny ma być już o TNA?

https://forum.wrestling.pl/topic/21441-wrestling-w-bravo-sport/page/4/#findComment-171014

Luki ja wcale nie jestem oburzony. Stwierdzam tylko fakt. Poza tym o artykule o TNA dowiedziałem się dopiero dziś.

Jeśli chodzi o informację o innych organizacjach, to chyba zależy to już od indywidualnych cech charakteru każdego człowieka. U mnie było tak, że gdy dowiedziałem się o istnieniu WWE, to zacząłem oglądać je na RTL II, kosztem mojego ulubionego WCW, które leciało równolegle na DSF. Potem obejrzałem walkę ECW Taz vs Spike Dudley i również w tym przypadku chciałem posiąść jak najwięcej informacji o tej orgaznizacji tylko po to, żebym miał wybór, który z produktów mi najbardziej odpowiada. To jest mój pogląd i nikomu go nie narzucam. Ja jestem w życiu perfekcjonistą i kiedy biorę się za dany temat, to chcę go pogłębić jak najbardziej się da. W naszym temacie jest to wrestling. Gdy ja z zaczynałem z nim przygodę, miałem 10 lat czyli tyle, ile przeciętny odbiorca WWE i już wtedy nie zamykałem się na WCW i n W o.

https://forum.wrestling.pl/topic/21441-wrestling-w-bravo-sport/page/4/#findComment-171020

Z tego co zrozumiałem to byłeś zapatrzony w WCW, ale to Ci nie wystarczało i sięgałeś po więcej, co tylko potwierdza moja teorię.
https://forum.wrestling.pl/topic/21441-wrestling-w-bravo-sport/page/4/#findComment-171027

Jezus Maria! Ludzie! To nie jest Przegląd Sportowy tylko zwykły tani brukowiec zwany Bravo Sport! Nie spodziewajcie się nie wiadomo czego... jak czytasz artykuł o powiedzmy życiu Ronaldinho to nie napiszą tam "Ronaldinho uczestniczył w lokalnej imprezie po raz kolejny", tylko napiszą "Ronaldinho to niezły imprezowicz"! To taki przykład, więc nie wiem czemu ktoś się czepia, że napisane jest "tego gościa trzeba trzymać w klatce" w opisie Batisty... powiedzcie mi jedno - czy z powodu tego artykułu przestaniecie interesować się wrestlingiem? No to w jaki sposób to ma przeszkadzać...
https://forum.wrestling.pl/topic/21441-wrestling-w-bravo-sport/page/4/#findComment-171032

Taka dyskusja wywiązała się a w sumie nie wiem o co tyle hałasu.

Teraz (prawie) każdy wrestling może oglądać , dodatkowo jest on znany w podobnej grupie wiekowej na jaką skierowana jest gazeta. Artykuły żenujące? 13,14,15 latki czy tam nawet młodsi nie chcą czytać , chcą pooglądać fotki ubarwione jakiś opisem nie na odwrót.

Trudno wymagać , żeby autor tekstu pisał niemalże encyklopedyczną definicję wrestlingu w gazecie dla gówniarzy (i nie pisze tego z wyrzutem , po prostu taki mają target , sam daaaawno temu też "czytałem" tą gazetę ).

Ja tam nie jestem rycerzem w lśniącej zbroi i nie oburzam się bo ktoś napisał słaby/nie profesjonalny/ (niepotrzebne skreślić) artykuł o moich "zainteresowaniach". :)

https://forum.wrestling.pl/topic/21441-wrestling-w-bravo-sport/page/4/#findComment-171036

• Urządzenie:  Android

Jasne, artykuł coś tam może zdziałać, ale nie rozumiem całego szumu wokół niego. Czy gdyby był artykuł o curlingu, fani na forum o tej dyscyplinie (o ile takie są) bulwersowaliby się, że zamiatanie lodu opisano nieprofesjonalnie? Wątpię. Natomiast każdy fan wrestlingu w tym temacie chce na siłę zgrywać mądrego i robi to podając kuriozalne argumenty. Niewielu interesują federacje japońskie (ja tego nie będę oglądał, bo w amerykańskich przynajmniej rozumiem co mówią, a mnie bardziej w wrestlingu interesują storyline'y i feudy), Lucha Libre też jest raczej niszowe. Jasne, TNA też mogli wypromować na podstawie Hulka Hogana (skoro Super Express o nim pisze to chyba jest znany w Polsce, choćby z roli w Rockym), ale to pierwszy od dawna duży artykuł o wrestlingu. Poprzednie miały najwyżej nawiązania do wrestlingu, np. o karierze MMA Brocka Lesnara. A ty Joga, skoro tak ci mnie żal, pokaż oryginalną wersję artykułu, a zwrócę honor. Wiadomo, że wszystkie pisma z rodziny Bravo piszą językiem tak młodzieżowym, że nawet młodzieży wydaje się on dziecinny (skoro ta rodzina pism jest zbyt dziecinna dla gimnazjalistów to dla kogo ma być?), bo taki jest ich profil. Wydaje mi się, że wrestling w Polsce ma obecnie niezbyt dobrą reputację i artykuł w piśmie, które sądząc po poziomie tekstów skierowane jest do idiotów tudzież 10-latków. Jedyna jego zaleta to duży nakład i zabawki. Oprócz tego znane są ich wywiady z gwiazdami sportu, napisane na kompie w 5 minut przez redaktora. Do tego zdjęcia redaktora i sportowca, na których redaktor ma nieudolnie doklejoną twarz do cudzego ciała. To po prostu pismo dla dzieci czujących się zbyt dojrzałymi na Power Rangers - dzięki sportowi czują się dojrzali bo tatuś ogląda z nimi :) Co do reputacji wrestlingu w Polsce: grupa smart fanów jest nieliczna, sam nie wiem czy mogę się takim nazwać, skoro oglądam tylko WWE, a reszta fanów to dzieci. Stąd wrestling jet kojarzony w Polsce głównie jako: "głupota", "to okropne mordobicie", tudzież "amerykańskie udawane zapasy". Moi rodzice (choć mam 15 lat) zabraniają mi oglądać wrestling i muszę oglądać gdy nie patrzą :D Spotykam na co dzień wielu marków, którzy nie interesują się w ogóle wrestlingiem, a jedynie tą parodią widoczną na ESC - pan Supron i Boryss wtłaczają im do głowy kogo mają lubić, a kogo nie. Stąd na przykład ich zdziwienie o śmierci Umagi miesiąc po zdarzeniu. Ciekawi mnie w artykule brak ludzi, którzy spokojnie mogą robić za ikony WWE: Johna Ceny, Edge'a, Chrisa Jericho czy CM Punka (choć on aż tak wypromowany nie jest).
https://forum.wrestling.pl/topic/21441-wrestling-w-bravo-sport/page/4/#findComment-171039

Luki to co napisałem całkowicie przeczy Twojej teorii. WWE poznałem nie wiele czasu później niż WCW, o którym też wtedy za dużo nie wiedziałem. Chciałem sobie sam wyrobić pogląd na to co jest lepsze, a nie ślepo przywiązać się do WCW tylko dlatego, że poznałem je odrobinę wcześniej. Później przyszło ECW, na które też poświęciłem czas. Ostatecznie padło na WCW, ponieważ ich styl i zawodnicy przypadli mi do gustu najbardziej.

Po przeczytaniu paru Waszych postów mój pogląd się trochę zmienił. Bravo Sport nie jest gazetą traktującą stricte o sporcie. Nie wolno mi od niej wymagać, aby przedstawiała dokładne informacje o wrestling'u, choć parenaście lat temu jej poziom był znacznie wyższy. Najważniejsze, żeby coś pisali, w miarę zgodnie z prawdą. Jeśli ktoś się wciągnie, to może trafi na Nasze forum, a wtedy bardzo chętnie pomogę takiej osobie wgłębić się w tajniki tej rozrwyki, na zasadzie takiej jak William Regal Skip'owi Sheffield'owi w WWE NXT :) .

https://forum.wrestling.pl/topic/21441-wrestling-w-bravo-sport/page/4/#findComment-171042

A ja bym chciał, żeby fani wrestlingu poprawnie stosowali apostrofy.
https://forum.wrestling.pl/topic/21441-wrestling-w-bravo-sport/page/4/#findComment-171056

W mojej ocenie nasjazz ma milion procent racji. Jestem bardzo zadowolony z tego, że powoli coś rusza i o wrestlingu słychać nieco dalej niż na polskich portalach poświęconych tej dyscyplinie. Osobiście nie kolekcjonuję już Bravo Sport, ale jeśli tylko znajdują się fajne fanty, kupię. Może artykuły są tam niezbyt profesjonalne, ale mnie zawsze "bawiła" możliwość porozwiązywania krzyżówek, poodnajdywania gwiazd itp.

Joga bardzo dobra robota i liczę na to, że wciąż będziesz pisał artykuły o tej tematyce. Ważne, że Tobie się chce robić, a nie tylko pieprzyć o tym, jaka to gazeta jest do dupy, nie ma tekstów z pięćdziesięciu tysięcy innych federacji. Szacunek.

https://forum.wrestling.pl/topic/21441-wrestling-w-bravo-sport/page/4/#findComment-171059

TripleKilla napisał/a:

Marny artykuł, wygląda jakby był napisany specjalnie dla dzieci

Ile masz lat ? I oczekujesz, że w gazecie przeznaczonej dla osób do 15 roku życia będą umieszczone akcje jak z Twojego avatara ? BJW nie można znaleźć w telewizji amerykańskiej i tamtejszej prasie. Liczysz, że gazety będą pisać o japońskich indys ? Masz rację - ten artykuł skierowany jest do dzieci tak samo jak zachwycanie się nad ostatnim konkursem wsadów w NBA, który stał na żenującym poziomie. To prasa skierowana do młodzieży młodszej, która chce przeczytać jakąś krótką, zabawną duperełkę, która nie pozwoli im zapomnieć czytać, ale też nie zabier

ze zbyt dużo czasu na grę w tibię czy inne gówno

Źle mnie zrozumiałeś. Nie chodziło mi pisanie o Indy nawet się tego nie spodziewałem, ale skoro gazeta przeznaczona jest dla osób z wiekiem 15 lat, po co umieszczać te głupie tabelki z mocą i wyglądem ? To nie Supermeni, żeby oceniać ich moc ani pokemony:). Niby pisze że to udawane, ale te opisy przy zdjęciach mnie rozwaliły. Triple H i jego krwawa masakra... skoro to udawane to nawet dziecko chyba się skapnie że to sztuczna krew. Ale z drugiej strony dobrze że powstał taki artykuł, każdy chyba z Nas zaczynał od WWE, więc nie wykluczone że czytelnicy sięgną po gale takich federacji jak np. RoH (choć wątpię trochę szczerze mówiąc, choć jakaś nadzieja jest).

https://forum.wrestling.pl/topic/21441-wrestling-w-bravo-sport/page/4/#findComment-171060

Kolejny raz potwierdza się moja moja teoria, że w naszym pięknym kraju nie warto pisać w ogóle o wrestlingu. Bo skoro całkiem przystępny tekst w piśmie z targetem pasującym obecnym fanów tej rozrywki dostaje i tak zjebke od 90% pseudo speców to ja się pytam - czego wy w końcu chcecie?
https://forum.wrestling.pl/topic/21441-wrestling-w-bravo-sport/page/4/#findComment-171063

Czemu niektórzy z was plują się o to co was nie dotyczy ? Przecież podobno nie czytacie gazet tego typu , więc o co cały spór to nie wiem . Wrestling jest już całkiem popularny w Polsce , więc gazeta pisze to co ludzie ( no młodzież ) chce czytać . Czasopismo ma taką a nie inną politykę , jakaś osoba która nie ma o wrestlingu zielonego pojęcia pewnie się tym zainteresuje ( parę sympatycznych obrazków i tekst o tym jaki to wrestling jest fajny ) . Sam mile wspominam te czasopismo , jak byłem mały to z chęcią sięgałem po tą gazetę , by po raz n-ty przeczytać wywiad z Beckhamem , powiesić sobie plakat czy przeczytać skład jakiegoś zespołu .
https://forum.wrestling.pl/topic/21441-wrestling-w-bravo-sport/page/4/#findComment-171067

Racja. Najważniejsze, żeby się kręciło. Nie ma znaczenia czy to Bravo Sport czy Przegląd Sportowy. W naszym kraju niezbyt często zdarza się tekst o wrestlingu, więc bardzo cieszy, że możemy mieć choć tyle. Im więcej tym lepiej. Ważne jest też różnorodność źródeł. W ten sposób, o tej rozrywce dowiedzą się ludzie z różnych grup społecznych i wiekowych. Nie można krytykować tego tylko dlatego, że może jest napisane dość porstym językiem. Jest to magazyn dla młodzieży i to dla nich powinien być przede wszsytkim zrozumiały. Czytałem parę postów wcześniej, że może powstanie tekst o TNA, co również bardzo mnie cieszy.

Jeśli komuś nie pasuje tak przedstawione WWE, zwyczajnie niech nie czyta tej gazety.

https://forum.wrestling.pl/topic/21441-wrestling-w-bravo-sport/page/4/#findComment-171072