Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Wrestling w Bravo Sport

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

A ja napiszę tylko tyle, że artykuł z tego co widzę napisał jeden z "naszych" forumowiczów i nie chce się nawet przyznać :(

Czyżbyś mówił o forumowiczu o nicku Joga :twisted:

Na wstępie chciałbym powiedzieć, że jestem tylko współautorem tego tekstu. Facet z Bravo Sportu napisał do mnie maila (a dlaczego napisał to długo by opowiadać), z prośbą, czy nie napisałbym dla nich artykułu. Skrobnąłem artykuł, przesłałem, lecz facet odpisał mi, że musi go dostosować pod ich standarty. Odpowiedziałem OK, pozmieniaj. Nie wiedziałem, że pozmienia aż tak. Chcę powiedzieć też to, że nazwa, pseudo... cokolwiek to jest - Pan Cierpienie - nie ja to wymyśliłem. Jak na to spojrzałem to myślałem, że padnę... Skąd on w ogóle to mógł wziąć? Drugie - moc i wygląd? Nic o tym także nie wiedziałem, więc jak mówię jestem tj. współautorem tekstu i z tego co napisał mi facet w mailu, mam (jeśli mogę) dalej pisać takowe artykuły. Kolejny temat jaki postanawiam poruszyć to TNA tylko poproszę, aby Piotrek nic w tym artykule nie zmieniał, a jeśli coś będzie wymagane do zmiany, napiszę, aby skontaktował to ze mną :) .

https://forum.wrestling.pl/topic/21441-wrestling-w-bravo-sport/page/3/#findComment-170933

• Odpowiedzi 377
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Pinio

22

• wrestlemaniac

18

• Ronnie

17

• Diesel

14

Top użytkownicy w tym temacie

chyba sobie kupię tą gazetę po paru miesiącach przerwy.patrząc na zdjęcie będzie dobry artykuł.HEHE
https://forum.wrestling.pl/topic/21441-wrestling-w-bravo-sport/page/3/#findComment-170938

Marny artykuł, wygląda jakby był napisany specjalnie dla dzieci :lol: WTF ? Moc wrestlerów... poległem. Takie coś to na kartach pokemonów a nie tutaj :twisted:. Ale dzięki Bogu napisali że to udawane, dzieci nie będą mówiły że to naprawdę
https://forum.wrestling.pl/topic/21441-wrestling-w-bravo-sport/page/3/#findComment-170958

Dobra... Artykuł ten miał być przeznaczony dla tych ludzi, którzy z wrestlingiem nigdy się nie spotkali, którzy pierwszy raz widzą słowo "wrestling". Nie rozumiem niektórzy z was. Tylko umiecie narzekać. To, że Bravo Sport ma jakieś wymogi nie oznacza, że trzeba jechać po tej gazecie na całej linii... Poza tym sami ruszylibyście dupy i napisali coś a nie tylko narzekacie... Zamiast się cieszyć, że coś się w końcu w gazecie (która ma duży nakład) rusza na temat wrestlingu to wy narzekacie. Poza tym (zwracam się teraz do osób, które uważają, że Bravo Sport nie powinno o wrestlingu pisać bo mało osób ją czyta) w jakiej gazecie chcielibyście ujrzeć artykuł o wrestlingu? Niech ci, co narzekają, że BS to niszowa gazeta, powiedzą mi jakie gazety czytają i w jakiej chcieliby ujrzeć takowy artykuł? Cieszę się, że są użytkownicy, którzy piszą, że artykuł jest całkiem w porządku (SixKiller, AX, luki, Vaclav, Camp). Rozwaliły mnie natomiast komentarze, że artykuł jest bez sensu przez to, że:

- obrazki są stare

- nie ma JCW, federacji, którą kojarzy może 50 osób na forum

Szczególnie przykro zrobiło mi się z powodu użytkowników takich jak: Stuner, suchy360, angar31 czy TripleKilla, szkoda, że potraficie jedynie pisać posty. "Spłodźcie" coś sami, wyślijcie do redakcji, zobaczymy czy wasz tekst przjedzie...

I jeszcze jeden komentarz... Zastanówcie się... Lepiej zacząć "serię" artykułów o WWE czy zacząć od JCW? Ktoś spojrzy przynajmniej na artykuł o WWE i pomyśli "skąd ja ich znam". A jak umieszczę artykuł o JCW i nawet jak zamieszczę zdjęcia Sabu czy Halla, myślicie, że ktoś ich skojarzy w dzisiejszych czasach gdzie góruje WWE?

https://forum.wrestling.pl/topic/21441-wrestling-w-bravo-sport/page/3/#findComment-170963

MAM (TOm) (NIewiem czy dobrze) gazete ale moim zdaniem shawn michaels dostał zamalo punktow i ogołem szkoda jest tak mało bo nie wiedzieli czy to dobre aledobrze chocia ze poswięcili temu pare linijek i HHH powinien miec więcej wygladu od Takera je :-x st caly wymazany i chodzi w jakims kombiniezonie a HHH spoko zawsze czysty schludny i ma lepsza budowe DX Suck IT:-x
https://forum.wrestling.pl/topic/21441-wrestling-w-bravo-sport/page/3/#findComment-170964

Pan cierpienie ŻENADA!!!!!!!! :lol: tak samo na Esc Rey Mysterio do Undertakera Mówi umarlaku w taki śmieszny sposób a Artykuł to jeden wielki kicz :?
https://forum.wrestling.pl/topic/21441-wrestling-w-bravo-sport/page/3/#findComment-170966

To na pewno nie jest pierwszy ich artykuł o tej dyscyplinie "sportu". W latach 97 - 00 [...] natknąłem się na teksty o wrestlingu.
I serio myślisz, że obecni czytelnicy Bravo Sport też się na nie natknęli? Różnica 10 lat kwalifikuje artykuł jako pierwszy dla obecnych czytelników gazety.

Niektórzy serio dopatrują się tylko złego, nawet tam gdzie go nie ma.* Czy dla potencjalnych nowych fanów wrestlingu, którzy albo nic o nim nie wiedzą, albo widzieli jakieś urywki z Extreme Sport Channel, ważne jest czy Randy to Keith czy Killer, Triple H ma 8 czy 15 tytułów mistrza świata, albo czy Undertaker zasługuje na 80 zamiast 90 punktów za wygląd? Nie sądzę. Zobaczą znane twarze, które MOGĄ oglądać w tv i może się tym zainteresują. Jak ktoś kiedyś napisał każdy zaczyna oglądanie wrestlingu od main steamu.

A jak zachowałby się nastoletni czytelnik, gdyby zobaczył na zdjęciu zakrwawionych dzikusów z jakiegoś JCW?

Inna sprawa to lucha libre. Zamaskowani, kolorowi latający zawodnicy na pewno przyciągneli by uwagę, tylko po co? Obecnie nie ma możliwości oglądania ich w Polsce. Tak samo ma się TNA, więc propagowanie tej federacji tez na razie bym se darował.

Co prawda promuje to WWE, jak i wrestling ale umacnia też politykę 4Kids, przez co będziemy skazywani na nią na kolejne długie lata.

No tak, bo przecież McMahon uzależnia politykę swojej federacji od artykułu w gazetce dla dzieci z Polski :lol:

*Wiem że swego czasu krytykowałem inny artykuł, ale tamten przedstawiał wrestling jako biznes, gdzie co chwile umierają ludzie, a pozostałą część, gdzie opisywano ten "sport" robiono to bardziej nieudolnie niż w BS.

https://forum.wrestling.pl/topic/21441-wrestling-w-bravo-sport/page/3/#findComment-170979

Nie od gazety dla dzieci z Polski i nie o to chodziło. Mam na myśli tego typu zabiegi na szeroką bardzo skale, to był tylko przykład. No chyba, że polityka 4Kids Ci się podoba ale to już inna sprawa :)
https://forum.wrestling.pl/topic/21441-wrestling-w-bravo-sport/page/3/#findComment-170985

A tak przy okazji tematu o gazecie.Jest jakaś polska gazeta poświęcona tylko i wyłącznie wrestlingowi?
https://forum.wrestling.pl/topic/21441-wrestling-w-bravo-sport/page/3/#findComment-170992

A tak przy okazji tematu o gazecie.Jest jakaś polska gazeta poświęcona tylko i wyłącznie wrestlingowi?

Nie nie ma żadnej polskiej gazety o wrestling'u

https://forum.wrestling.pl/topic/21441-wrestling-w-bravo-sport/page/3/#findComment-170994

Ogólnie BS jeszcze jakieś 3 lata temu kupowałem. Myślę, że gdybym był takim przeciętnym 10 latkiem (w sumie mam niewiele więcej więc mogę to sobie łatwo wyobrazić) to na pewno zainteresowałoby mnie coś w tym stylu. Jednak przydałoby się jeszcze może jakaś ramówka ESC kiedy co leci. Jednak myślę że jakichś 15-16 latków (o ile jakiś taki przypadkiem natrafi na ten tekst) może ruszyć tylko w mniejszym stopniu. Jednym słowem takie artykuły mogą spowodować powiększenie fanów (może nie kolosalne ale jednak), którzy może kiedyś szukając czegoś więcej o wrestlingu trafią na Attitude, część z nich zrozumie o co w tym tak na prawdę chodzi.

Co do komentarzy osób, które wyśmiewają poziom artykułu, bądź tematykę - według mnie artykuł wrestlingowi nie zaszkodzi, a może pomoże. Co do poziomu to Joga się już wytłumaczył - BS potrzebuję czegoś co dzieci, młodzież będą czytały. Kolorowe obrazki jakieś, krótkie wytłumaczenie to widocznie redaktorom BS wystarczyło. Odnośnie tego by zacząć od federacji niezależnych - jest to kompletny bezsens. Wyobraźcie sobie artykuł o np. ROH czy DG - ile osób w Polsce ogląda ich gale? Myślę, że jest to grupa około 80-100 osób. Zaś WWE leci w polskiej telewizji z polskim komentarzem.

Podsumowując może artykuł nie jest jakiś mega super ekstra, ale jeśli ktokolwiek dzięki niemu zainteresuje się wrestlingiem będzie okej.

https://forum.wrestling.pl/topic/21441-wrestling-w-bravo-sport/page/3/#findComment-170999

Nie rozumiem, jaki był cel tego artykułu...pokazanie wrestlerów jako pokemony? Przykro troszeczkę...Ale gdyby ten artykuł napisali bardziej profesjonalnym językiem, zapewne dzieci przerzuciły by stronę dalej. Na jedno dobrze na drugie źle. Podsumowując imo artykuł nie potrzebny, no ale lepsze to niż "kolejny dzień z życia Davida Beckhama..."
https://forum.wrestling.pl/topic/21441-wrestling-w-bravo-sport/page/3/#findComment-171000

Słuchaj Joga, rozumiem że twoim zamiarem było propagowanie wrestlingu, co uważam za słuszne, lecz gdy dostałeś maila od faceta że chce to pozmieniać to powinieneś poprosić by skonsultował to z tobą. Widzisz co wyszło. Jeśli masz zamiar zrobić arta o TNA, to dopilnuj by nie zmienili tego za bardo. Wtedy artykuł będzie o niebo lepszy.
https://forum.wrestling.pl/topic/21441-wrestling-w-bravo-sport/page/3/#findComment-171003

Marny artykuł, wygląda jakby był napisany specjalnie dla dzieci :lol:

Ile masz lat ? I oczekujesz, że w gazecie przeznaczonej dla osób do 15 roku życia będą umieszczone akcje jak z Twojego avatara ? BJW nie można znaleźć w telewizji amerykańskiej i tamtejszej prasie. Liczysz, że gazety będą pisać o japońskich indys ? Masz rację - ten artykuł skierowany jest do dzieci tak samo jak zachwycanie się nad ostatnim konkursem wsadów w NBA, który stał na żenującym poziomie. To prasa skierowana do młodzieży młodszej, która chce przeczytać jakąś krótką, zabawną duperełkę, która nie pozwoli im zapomnieć czytać, ale też nie zabierze zbyt dużo czasu na grę w tibię czy inne gówno.

To na pewno nie jest pierwszy ich artykuł o tej dyscyplinie "sportu". W latach 97 - 00 niemal nałogowo kupowałem ten tygodnik i co najmniej trzykrotnie natknąłem się na teksty o wrestlingu.

Biorąc pod uwagę jaki jest target Bravo Sport wydaje mi się, że wielu z czytelników Bravo Sport było dopiero w planach kiedy ukazywały się te arty (trzy w ciągu trzech lat w dodatku)

Pan cierpienie ŻENADA!!!!!!!! :lol: tak samo na Esc Rey Mysterio do Undertakera Mówi umarlaku w taki śmieszny sposób a Artykuł to jeden wielki kicz :?

Oglądasz ESC i słuchasz wywodów Suprona na temat jednonożnego dropkicka i suples. Pierwszy raz podnieciłeś się oglądając jak Cena pokonuje Ortona, Twoimi ulubionymi zawodnikami są Hardy, 619 i Kofi i śmiesz po tym wszystkim zgrywać wielkiego eksperta krzycząc żenada i wielki kicz ? Ile w ogóle w życiu przeczytałeś tych artykułów ? Jeżeli nie pasuje Ci to co piszą o wrestlingu wróć do lektury Tomka z Krainy Kangurów, fajne a i w szkole się przyda.

tj. współautorem tekstu i z tego co napisał mi facet w mailu, mam (jeśli mogę) dalej pisać takowe artykuły.

I rób to dalej, pieprzyć hejterów, którzy nie potrafią skonstruować jednego poprawnego zdania.

Swoją drogą Pan Cierpienie to kicz i żenada ? Oto jeden z nagłówków z ostatnich numerów. Więcej nie chce mi się przeglądać.

"Lampard i Messi, Miażdżą swoją mocą, Nie mają litości dla rywali. Nokautują ich w pierwszej rundzie. Oto giganci futbolu."

[ Dodano: 2010-02-25, 16:10 ]

Nie rozumiem, jaki był cel tego artykułu...pokazanie wrestlerów jako pokemony?

W Bravo Sport z piłkarzami i koszykarzami robią to samo, ale wrestlerzy są świętymi krowami z którymi nie można robić takich numerów. NIE WOLNO !

https://forum.wrestling.pl/topic/21441-wrestling-w-bravo-sport/page/3/#findComment-171004

Joga jak to się stało, że ktoś z Bravo Sport napisał akurat do Ciebie mail'a z prośbą o napisanie czegoś o wrestling'u ?

Poza tym nikt nie chce, aby pisać historię JCW. Mi nie podoba się to, że w Polsce często stawiany jest znak = pomiędzy wrestling'iem a WWE i to nie dotyczy tylko wspomnianej wyżej gazety. Nie ukrywam, że nie lubię porduktu tej organizacji, a szczególnie WWE Universe, które czasami bywa DX Army, a innym razem Cenation. Gdybym był tego wielkim fanem i tak nie mógłbym się zgodzić, że wrestling to tylko WWE. Wystarczy napisać, że jest coś jeszcze, choćby TNA. Wystarczyłoby pół strony. Chodzi mi tylko i wyłącznie o informację, żeby odbiorcy wiedzieli, że istnieje coś innego, że mają wybór.

https://forum.wrestling.pl/topic/21441-wrestling-w-bravo-sport/page/3/#findComment-171005