Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Upadnie, czy się odbuduje? WWE - nowa historia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Wiem, że jest to kolejne diarry w ostatnim czasie poświęcone tej federacji. Jednak chcę pisać opowiadania o tym, co znam najlepiej. Mógłbym spróbować sił z TNA, CZW, ale tutaj będzie mi jednak najłatwiej. Własna federacja, właśni wrestlerzy nie wchodzą grę, bo nie będzie mi się to podobało. Piszę diarry, bo uwielbiam EWR, jednak każda z zaczętych gier kiedyś się nudzi, po prostu gram za szybko. Tutaj to wszystko będzie płynęło znacznie wolniej i będę się tym delektował :)

Wprowadzenie

Nastały złe czasy dla WWE… Vince McMahon, schorowany staruszek zamiast zajmować się swoją robotą chodzi z nadzieją po gabinetach medycznych. Federacja ma się coraz gorzej, bankrutuje, upada. Pan McMahon zdecydował – trzeba zacisnąć pasa. Na pozór pierwsze jego decyzje złe nie są – likwiduje słabe show, które tylko „pożerają” kasę – Superstars, oraz NXT. Jednak jak się im przyjrzy bliżej są fatalne, federacja musi wypłacić olbrzymie odszkodowanie stacją TV. Trzeba łatać dziurę, Vince rozwiązuje kontrakty z kolejnymi zawodnikami. Primo, Great Khali, Mark Henry są już historią WWE, a na czele grupy stoi sam Chris Jericho. Właściciel federacji cały czas pełni rolę prezesa, mimo, że większość czasu spędza przykuty do łoża. Sytuacja staje się coraz gorsza, wydaje oświadczenie, które budzi wielkie kontrowersje – likwidujemy SmackDown! Na szczęście znalazł się jeden „dziany” szaleniec chcący przejąć kontrolę nad pogrążoną w długach federacją. Wykupił WWE, piątkowa gala pozostaje, część zawodników wraca m.in. Y2J, pracę znajduje nawet Vince McMahon, będzie telefonicznie doradzał nowemu właścicielowi. Resztę historii poznacie czytając diarry.

Roster RAW:

Alex Shelley

Alicia Fox

Batista

Bret Hart – General Manager

Caylen Croft

Chris Jericho

Chris Sabin

Cody Rhodes

DH Smith

Edge

Evan Bourne

Eve Torres

Gail Kim

Goldust

Jerry Lower – komentator

John Cena

John Morrison

Maryse

Melina

Natalya

Randy Orton

R-Truth

Sheamus

Ted DiBiase

The Miz

Trent Barreta

Triple H

Tyson Kidd

Yoshi Tatsu

Zack Ryder

Roster SmackDown:

Beth Pheonix

Big Show

Bryan Danielson

Chavo Guerrero

Christian

CM Punk

Curt Hawkins

Dolph Ziggler

Drew McIntyre

Jack Swagger

Jeff Hardy

Justin Gabriel

Layla

Luke Gallows

Kane

Kaval

Kofi Kingston

Matt Hardy

Matt Striker – komentator

Michelle McCool

MVP

Primo

Rey Mysterio

Santino Marella

Serena

Shawn Daivari

Theodore Long – General Manager

Tiffany

Undertaker

Vicky Guerrero

Tag Team’y i Stajnie:

Hart Dynasty – DH Smith, Natalya, Tyson Kidd

Lay-Cool – Layla i Michelle McCool

Straight Edge Society – CM Punk, Luke Gallows, Serena

Heritage - Cody Rhodes i Goldust

Pain Factory - Jack Swagger, Rey Mysterio

Motor City Machine Guns - Alex Shelley i Chris Sabin

Pasy Mistrzowskie:

WWE Championship

http://img696.imageshack.us/img696/6067/wweheavy.jpg

Obecny posiadacz: Edge

Historia: - - 22.08.2010 - John Cena

World Heavyweight Championship

http://img25.imageshack.us/img25/1655/wweworldheavy.jpg

Obecny posiadacz: CM Punk

Historia: - - 22.08.2010 - Jack Swagger

Intercontinental Championship

http://img203.imageshack.us/img203/1425/wweintercontinental.jpg

Obecny posiadacz: Kofi Kingston

Historia: -

United States Championship

http://img804.imageshack.us/img804/1756/wweunitedstates.jpg

Obecny posiadacz: John Morrison

Historia: - - 22.08.2010 - The Miz

Unified Tag Team Championship

http://img256.imageshack.us/img256/5629/wweunifiedtagteam.jpg

Obecny posiadacz: Heritage

Historia: - - 22.08.2010 Hart Dynasty

Women's Championship Championship

http://img841.imageshack.us/img841/7479/63181535.jpg

Obecny posiadacz: Beth Pheonix

Historia: - - 22.08.2010 - Lay-Cool

Lista PPV:

Styczeń – Royal Rumble

Luty – Elimination Chamber

Marzec – WrestleMania

Kwiecień – Extreme Rules

Maj – King Of The Ring

Czerwiec – Fatal Four Way

Lipiec – Money In The Bank

Sierpień – SummerSlam

Wrzesień – Night Of Champions

Październik – Your Inferno

Listopad – Survivor Series

Grudzień – TLC: Tables, Ladders and Chairs

http://wweshows.files.wordpress.com/2010/03/raw-logo-int.jpg?w=247&h=224

RAW | 02.08.2010, Dallas:

----------

Galę otwiera wspólne przemówienie Breta Harta, Shawna Michaelsa i Mike Tooneya, nowego prezesa. Pierwszy głos zabiera nowy właściciel WWE. Mówi, że od najmniejszych lat jego pasją był wrestling, nawet jego firma zajmująca się dystrybucją programów komputerowych i ich tworzenia, doczekała się dwóch gier poświęconych temu sportowi. Kiedy pojawiła się możliwość wejścia w nowy interes nie wahał się ani chwili, wycofał swe udziały z firmy i przejął WWE. Następnie przemówienie złożył Bret Hart. Podziękował on Mikowi, że dał mu tak odpowiedzialną funkcję (GMa), obiecał, że nie zawiedzie, a show będzie dobre jak nigdy dotąd. Ostatni głos zabrał Shawn Michaels. Jego przemowa ograniczyła się tylko do odczytania karty na dzisiejsze RAW i tak dziś zobaczymy następujące starcia:

Triple H vs. Chris Jericho

Sheamus vs. DH Smith

Cody Rhodes vs. Tyson Kidd

Ted DiBiase vs. R-Truth vs. John Morrison vs. Evan Bourne – 1 contender for U.S. Title

----------

Walka nr. 1:

Single Match: Triple H vs. Chris Jericho

Pierwszy na ring wyszedł King of Kings, zaraz zanim zjawił się jego przeciwnik. Jeszcze przed gongiem Y2J wziął mikrofon i wygłosił krótką, ale konkretną wypowiedź: „Ponownie jestem w WWE i ponownie zostanę twarzą tej federacji!”, poczym mikrofon wylądował na twarzy HHH, a gong zaczął oficjalną walkę. Z początku przewaga była po stronie Jericho, wykonał kilka punchy, kopnięć, była nawet okazja na Walls of Jericho, jednak The Game był zbyt blisko lin. Chris zamiast pójść za ciosem postanowił obrażać werbalnie przeciwnika, co wpłynęło na losy pojedynku, bowiem Triple H wyczołgał się z ringu, a wracając już do niego nabrał sił. Dwa Clothesliny i Chris leży na deskach. Następnie seria kopnięć w kończyny i głowa ląduje między nogami Huntera. Będzie pedigree! Jednak nie, w niesamowity sposób Chris kontruje to na Walls of Jericho. Triple H czołga się do lin, ale zostaje ponownie przesunięty na środek ringu. „Say quit” krzyczy Y2J, bezskutecznie. W końcu przerywa akcję, podnosi The Game, kilka uderzeń pięścią i mamy Codebreaker. 1,2,3, zwycięzcą zostaje Chris Jericho.

----------

Kamera znajduje się w szatni Goldusta, do której wchodzi Cody Rhodes.

C.R.: Witaj Goldust. Ojciec znowu wylądował w szpitalu, lekarze mówią, że to nic wielkiego, ale spójrzmy prawdzie w oczy, jest stary, gruby, ma problemy zdrowotne…

G: Do czego zmierzasz?! Uśmiercasz ojca?!

C.R.: Nie! Wiesz o czym on marzy? O tym, aby jego synowie byli najlepsi, mieli przy sobie pasy mistrzowskie, pisali dalszą księgę historii rodziny Rhodes. Wiesz jaki byłby dumny jakby zobaczył, że ich synowie są mistrzami Tag Team? Zróbmy to dla niego!

G: Muszę to przemyśleć, bo widzisz jesteśmy kompletnie różni…

C.R.: OK, czekam na odpowiedź.

----------

Walka nr.2:

Single Match: Sheamus vs. DH Smith (w. Tyson Kidd)

Od początku przewaga była po stronie Celtyckiego Wojownika. DH Smith jest wręcz demolowany, krew zasłania twarz zawodnika, a całą sytuację z boku ogląda Tyson Kidd (Natalya nie mogła się dziś zjawić), nie interweniuje, ponieważ walka mimo, że brutalna to czysta. Sheamus próbuje już po raz kolejny przypiąć przeciwnika, ale i tym razem bezskutecznie. Europejczyk nakazuje sędziemu zająć się Kiddem, twierdzi, że ten go rozprasza. Arbiter spełnia prośbę zawodnika, a ten sięga po motelową rurkę, którą zostawił na krawędzi ringu, uderza nią w głową Smitha i woła sędziego. Wszystko widział Tyson wskakuje do ringu, ale dostaje Big Boot’a. Sheamus triumfuje przy ogromnym buczeniu fanów. Chcąc wywołać ciszę wykonuje Kiddowi Celtic Cross, poczym schodzi z ringu, zaś jego twarz rozświetla wielki uśmiech.

----------

Walka nr. 3:

Single Match: Cody Rhodes vs. Tyson Kidd

Wracamy po krótkiej przerwie. W ringu jest już tylko Kidd, po którym widać, że nie czuje się najlepiej. Słyszymy theme Rhodesa, który pewnym krokiem zmierza do „kwadratowego pierścienia”. Walka to czysty squash, nie trwała nawet 30 sekund. Cody już na początku powalił na matę zamroczonego jeszcze przeciwnika przez Russian legsweep, poczym go podniósł, wykonał Cross Rhodes i przez pin dokonał formalności. Po walce na ring wyszedł Goldust, uściskał się z bratem i powiedział tylko: „Zgadzam się”.

----------

Ukazuje się zapowiedź kolejnej walki, w której wystąpi Ted Dibiase, R-truth, John Morrison i Evan Bourne. Zwycięzca zmierzy się z Mizem o pas U.S. na SummerSlam.

----------

„My Time is Now”, na ring wychodzi John Cena. „Witajcie! Miło jest ponownie spojrzeć na trybuny i dostrzec, że wszystko jest dobrze, sytuacja ulega poprawie, wiedzieć, że dalej będę mógł toczyć walki dla Was, Cenation. Już na SummerSlam będę bronił pasa mistrzowskiego WWE. Nie jest istotne przeciw komu, obiecuję, że wy…” Przemówienie przerywa Edge: „Nie jest ważne z kim się zmierzysz? Jest to piekielnie istotne. Twoim przeciwnikiem będę ja! Kto bardziej na to zasługuje? Nikt! Byłem na wyciągnięcie ręki od pasa WHC i zostało mi to odebrane przez draft. Walczyłem na Fatal Four Way i przegrałem niesprawiedliwie! Więc…”. Jego wypowiedź również zostaje przerwana, coś do dodania ma Batista: „Edge, zapomnij o walce na SummerSlam. Ja się w niej spotkam z Cena, bo mamy rachunki do wyrównania!”, „Co?!” – pojawia się kolejny zawodnik, Randy Orton – „Rachunki do wyrównania?! Przegrałeś z nim na WrestleMani, Extreme Rules, Over the limit i masz czelność znowu błagać o walkę? Jesteś po prostu słabszy od niego i daj sobie spokój z pasem WWE. Jeżeli, ktoś tu zasługuje na to wyróżnienie to tylko ja, ponieważ…” . Kolejna osoba pojawia się, tym razem jest to sam GM RAW – Bret Hart: „Chwila, chwila. Ja tu jestem menagerem i ja zadecyduje kto będzie rywalem Johna Ceny na SummerSlam. A będzie nim…, zawodnik, który wygra dzisiejszą walkę wieczoru – triple threat match: Edge konta Batista kontra Randy Orton”. Wielka wrzawa na trybunach, a my przechodzimy do kolejnej porcji reklam.

----------

Walka nr. 4:

Fatal for way for 1 contender for U.S. Chamiponship: Ted Dibiase vs. R-Truth vs. John Morrison vs. Evan Bourne

Na początek widzimy jak Dibiase bije się z R-Truthem, a Morrison z Bournem. Po chwili na ringu zostaje już tylko R-Truth i Morrison. Ponowie wymieniają się uderzeniami pięściami, w końcu pada Killings. John usiłuje osłabić rywala przez submission założony na nogę, ale trwa on niewiele, bowiem do walki powraca Evan Bourne. Kilka kopnięć i były partner Miza wylatuje przez najwyższą linę. Bourne wchodzi na szczyt ringu, będzie próba Air Bourne na Truth’a, ale przerywa Dibiase. Wykonuje kilka suplexów, dokłada jeszcze Headbutt Drop i usiłuje uzyskać pin. 1,2… powraca Morrison. Russian legsweep, wchodzi na liny i wykonuje Starship Pain, pozostaje już tylko przypiąć rywala. 1… i szybko pojawia się R-Truht. Kopie Morrison’a i dokłada clothesline, zaraz później croosbody i błyskawiczna próba zakończenia walki. Sędzia doliczył do 2 i Morrison odklepuje. Do rywalizacji powraca Bourne, razem z Ronem odkładają kopnięciami leżącego Johna. R-Truth się odsuwa, a Evan wykonuje Air Bourne. Ponawie patrzą na siebie… i były U.S. champion clotheslinem wyrzuca za liny lotnika, sam próbuje uzyskać pin, ale przeszkadza mu… Miz! Wchodzi z kijem bejsbolowym, najpierw uderza nim leżącego Bourna, a następnie R-Trutha. Wygląda na to, że zwycięsko z tej rywalizacji wyjdzie zawodnik, który nie brał w niej udziału… Na ekranie pojawia się Shawn Micheals, zaś lekarze zajmują się pobijanymi wrestlerami. HBK przemawia: „Co robisz Miz! Czemu przewałeś ten pojedynek? Sądzisz, że jesteś cwany? Za tydzień odbędzie się on ponownie, a jeżeli ty, albo ktoś inny im przeszkodzi zostaniesz zawieszony, a pas Ci odebrany! Zwycięzca tego meczu wybierze stypulacje waszego pojedynku na Summerslam. Ochrona, wyprowadzić go z budynku! Żeby uniknąć podobnych ekscesów, kolejna walka odbędzie się w klatce.” Miz jest rozłoszczony, zaś obraz znika i po chwili na ekranie ukazują się reklamy.

----------

Sheamus udziela wywiadu Johnowi Matthewsowi.

J.M.: Sheamus, czemu to zrobiłeś? Dlaczego tak pobiłeś Hart Dynasty?

S.: DH Smith został tak pobity, że dostał jakiś dziwnych drgawek. Za każdym razem kiedy chciałem go przypiąć on podskakiwał, więc musiałem go ogłuszyć. Wygrałbym, ale pojawił się ten konus. Teraz chyba płacze z wujkiem, że zadarł z niewłaściwym człowiekiem.

J.M.,: Mówisz to tak, jakbyś był z tego dumny.

S.: Bo jestem!

Poczym z wielką złością poszedł dalej korytarzem, wyżywając się po dordze na automacie z napojami.

----------

Walka nr.5:

Triple threat cage match for 1 contender for WWE Champ: Batista vs. Edge vs. Randy Orton

Zostaje opuszczona klatka, pierwszy do niej wchodzi Edge, następnie Batista, na końcu Orton. Przy stole komentatorskim zasiadł również John Cena. Gong i zawodnicy nieufnie patrzą sobie w oczy. Randy i Rated R Superstar wspólnie atakują Dave’a. Po chwili ten pada, więc „sprawiedliwość” między sobą muszą wymierzyć byli koledzy z Rated RKO. Przewagę ma Orton, Edge stoi ogłuszony, ale Animal się podniósł i biegnie w stronę Randy’ego. Powerslam, Orton triumfuje! Niepotrzebnie, nie zauważał Edga i doświadczył Edgecucion. Próbuje przypiąć Vipera, bezskutecznie, przerzuca się więc na Batistę, ale również bez finału. Edge idzie do rogu ringu i szykuje się na speer. Pierwszy podnosi się zwierzak, oportunista biegnie, ale Randy wspaniale się podnosi, wyskakuje niczym z procy i mamy RKO! Widać, że Orton nie uczy się na błędach, ponownie tauntuje, przez co naraża się na Batista Bomb. Ta sama akcja spotyka Edga. Wygląda na koniec. Batista próbuje uzyskać pin na Edge’u. 1, 2, 2.9, wspaniale Kanadyjczyk się uwolnił. Batista jest rozłoszczony, próbuje uciec z klatki, ale ściąga go Edge. Pojawia się i Randy, łapie zawodników pod ręce i wykonuje podwójne DDT. Zawodnik sygnalizuje RKO, wstaje Batista i… kontra, speer ze strony zwierzaka. Dave wstaje, będzie Batista bomb? Nie! Mamy speer od Edga, który dopełnia formalności na Animalu i zapewnia sobie udział w walce o pas WWE na SummerSlam.

Po walce wychodzi Mike Tooney, gratuluje zwycięzcy i oficjalnie ogłasza main event na najważniejszej gali lata. Do tego dzisiejsi przegrani – Batista i Orton zmierzą się w walce na najbliższym PPV. Prezes dziękuje fanom za przybycie, widzą za oglądanie show. Wyraża nadzieję, że RAW się podobało i zaprasza już na SmackDown.

RAW schodzi z anteny…

*Na jednym z House Show został zunifikowany pas Div i Kobiet. O pas zmierzyły się Eve Torres oraz Layla. Walkę wygrała członkini Lay-Cool, a w niej swój udział miała Michele McCool. Pas będzie posiadał starą nazwę: „WWE Women’s”.

*WWE rusza w trasę po Europie. Odbędzie się wielka ilość HouseShows, udział wezmą niemal wszyscy zawodnicy obu rosterów. Ciekawe jest, że całe tournee zostało podzielone na turnusy. W pierwszym z nich udział wezmą: Yoshi Tatsu, Gail Kim, Maryse, Chavo Guerrero, Drew McIntyre, Kaval, Santino Marella, Tiffany. Podróż zaczyna się od Wysp Brytyjskich, zaś kończy się na Skandynawii. Tourne otrzymało nazwę „EuroWWE”.

*Grudniowa gala PPV TLC: Tables, Ladders and Chairs stoi pod znakiem zapytania. Prawdopodobnie zostanie zastąpiona jakąś nową.

*Shawn Michaels podpisał kontrakt z WWE. Niestety, nie będzie wrestlerem, tylko pomocnikiem GM zarówno RAW jak i SmackDown.

*Rating RAW osiągnął wartość 6.85

Zapraszam na kolejne części.

Edytowane przez mao
  • Odpowiedzi 10
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• mao

6

• johniss

1

• Mikluszowicki 7

1

• Vinga

1

Top użytkownicy w tym temacie

jest sporo bledow, ale... calkiem przyjemnie sie czyta. druga czesc bedzie Twoim testem
[url=http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=29914]UFC: it's damn real! - pierwsze diary o MMA[/url]

[url=http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=18744]Ring of Honor: Trochę inny booking.[/url]

ZAPRASZAM!

Dobre jak na początek - Brawo ;)

[you] - PROSZĘ - CZYTAJ, KOMETUJ I OCENIAJ MOJE ,,DIARY'' !!!!!!! :):D;)

http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=27655

Szukam kogoś, kto zajmował by się rosterem RAW !!!!!!!

17924343494c4df705d4b06.jpg

Mi tam się nawet podobało , ale co można powiedzieć po jednym odcinku :)

Czekam na następne

SmackDown | 06.08.2010, Houston

http://2.bp.blogspot.com/_2nyCoDRZ7rE/R6Q4pYT2reI/AAAAAAAAANo/-QFzeZGIERU/s400/WWF%2520Smackdown%2520logo.jpg

Galę otwiera Jack Swagger. Jego ubiór wskazuje, że nie będzie walczył i faktycznie mistrz Świata prosi o mikrofon. ”Proszę, proszę, WWE ma nowego prezesa! Gratuluję Tooney, miło jest Cię tu powitać. Jeżeli chcesz, aby SmackDown i cała federacja była silna nie musisz wiele robić, wystarczy, że mnie docenisz. Jestem utytułowany, utalentowany i co ważniejsze – przyszłościowy. Jestem młodym zawodnikiem, a już moja gwiazda błyszczy, nie to co Undertaker, czy Triple H, którzy zbliżają się do emerytury. Mike, muszę Ci pogratulować, masz bowiem mnie i dzięki mej osobie na świecie już wkrótce zrobi się piekielnie głośno. Już wkrótce tytuł najlepszego sportowca trafi w moje ręce, to tylko kwestia czasu. Masz niesamowite szczęście!”

Na titatronie ukazuje się sam prezez Mike Tooney. „Masz wielkie mniemanie o sobie Jack, ale to dobrze. Jesteś ambitny, waleczny, masz pas WHC, ale widzisz, nie uważam Cię za największą gwiazdę tej federacji. I ty masz jednak sporo szczęścia, bo widzisz, dam Ci okazję do udowodnienia swej wartości. Na Summerslam będziesz bronił pasa w walce trzech rywali – z CM Punkiem i Undertakerem. (twarz Swaggera opanowała olbrzymia frustracja) To nie koniec! Dam Ci okazję do zdobycie doświadczenia w walce Triple Threat Match. Dzisiaj zmierzysz się z Kanem i Big Show’em.”

Swagger ze złości rzucił mikrofonem o podłoże, zdjął krawat i rozerwał koszulę. Krzyczał do Mike, aby ten stawił się ringu, jednak Tooney odwrócił się i odszedł za kulisy.

----------

Walka nr.1:

Tag Team Match – Matt Hardy & Justin Gabriel vs. Luke Gallows & Bryan Danielson (w. Serena)

Od początku walki nie iskrzyło się w narożniku Luka i Bryana. Zawodnicy pokłócili się o to, który ma pierwszy stanąć do walki. Ostatecznie do rywalizacji poszedł obcięty na łyso wrestler. Mimo tego nie miłego akcentu Gallows szybko uzyskał przewagę nad Hardym. Bicycle Kick, Belly to Back suplex tylko powiększyły przewagę rosłego zapaśnika. Popełnił jednak jeden błąd – rzucił Matta zbyt daleko i ten wylądował tuż obok Gabriela i mamy zmianę. Justin dzięki swej szybkości uzyskał przewagę nad znacznie większym przeciwnikiem . Ataki skupił na lewej nodze oponenta, zdając sobie sprawę, że to może być klucz do pokonania „niedźwiedzia”. Gabriel wykonuje Hurricanranę, poczym wspina się na narożnik i wykonuje 450 Splash. Aj! Luke się odsunął, a zawodnik pochodzący z Afryki cierpi. Po dłużej chwili obaj przeczołgali się do swoich narożników i mamy zmiany. Jednak nie! W ostatniej chwili ręki Gallowsowi nie podał Danielson, tylko teatralnie zszedł z ringu. Hardy to wykorzystuje, wykonuje Spall package i odlicza przeciwnika do 3. Luke ma pretensje zarówno do Bryana jak i Sereny, która mu nie pomogła przerwać pinu. Trudno się dziwić, diva w tym czasie próbowała „wbić coś” do głowy byłemu zawodnikowi NXT. Gallows wraz z kompanką zaczynają bić słabsze ogniwo dzisiejszego tag teamu. Przeciwni takiemu zachowaniu jest Hardy wraz z Gabrielem, którzy wracają pomóc Danielowi. Serena uciekła i zostawiła na pastwę losu kolegę. Po chwili zamieszania poza ringowego Hardy celebruje zwycięstwo wraz z Justinem i Denielsonem. Wspaniały mecz na otwarcie gali i pomyśleć, że o mały włos SmackDown nie zeszło z anteny.

----------

Ukazuje się skrót pojedynku z Hause Show, na którym Layla pokonała Eve Torres w walce unifikujące pasy należące do pań. W niej wielki udział miała Michele McCool, która pomogła wygrać koleżance z drużyny. Już za chwilę odbędzie się walka rewanżowa.

Walka nr.2:

Single match for WWE Women’s Championship – Layla©(w. Michelle McCool) vs. Eve Torres

Krótka walka, ale za to trzymana w szybkim tempie. Wpierw panie wymieniły się uderzeniami pięści i trochę poszarpały się po włosach. W końcu przewagę uzyskała Layla, która wykonała Drop kick i Moonsault. Chciała przypiąć rywalkę, jednak McCool wyciągnęła koleżankę z ringu. Krótka sprzeczka pretendentki do tytułu z Michelle i z sędzią kosztowała ją bardzo wiele, bowiem nie zauważyła, że Layla wróciła, a ta wykonała Neckbreaker. 1,2, 3 i tytuł nadal w posiadaniu Lay-Cool.

----------

Znajdujemy się w szatni SES. Gallows ma pretensje do CM Punka, że ten mu nie pomógł, kiedy był bity przez trzech rywali. ”Luke, przepraszam. Jest mi naprawdę przykro. Wiesz, że musiałem się przygotować do dzisiejszej walki. Ale nie przejmuj się nimi, nie warto, to tylko ćpun, gość który dba tylko o swój wizerunek i chłop, który ma podciągnięte gacie do pępka. Jesteś od nich lepszy! Wiesz dlaczego? Bo wyznajesz filozofię Straight Edge! Jest coś ważniejszego do zrobienia.”, poczym lider grupy szepcze coś na ucho Lukowi.

----------

Na ring wychodzi GM Smackdown – Theodere Long. ”Już niedługo najważniejsza impreza lata – Summerslam. Móc pokazać się na niej to wielki zaszczyt dla każdego zawodnika. Tego zaszczytu dozna Kofi Kingston, który na gali będzie bronił swojego pasa mistrzowskiego. Jego rywalem będzie zwycięzca turnieju, który zacznie się już za chwilę, zaś finał zaplanowany został na przyszły tydzień. W pierwszym pojedynku zobaczymy Dolph’a Ziggler’a i Christiana, zaś później o swój bilet do Los Angeles zawalczy MVP i Rey Mysterio! Zapraszam pierwszą parę na ring.” Poczym Long udaje się za kulisy, zaś na trybunach zapanowało wielkie poruszenie.

----------

Walka nr.3

Semi final trophy for 1 contender for Intercontinental Championship – Christian vs. Dolph Ziggler

Na ringu jest już Christian, teraz wychodzi Ziggler. W ręku trzyma mikrofon: ”Nie rozumiem po co ta cała zabawa z turniejem. Mogliby oszczędzić czasu i ustawić mnie do walki o pas. Co ja gadam! Mogliby od razu dać mi złoto!”. Gong i zaczynamy. Przewaga po stronie Kanadyjczyka, który zaskoczył wszystkich swoją techniką: Drop Kick, Flying Clothesline, Elbow Drop, Knee Lift, to tylko niektóre z akcji jakie wykonał zawodnik. Sędzia przerwał na moment pojedynek, ponieważ twarz Doplha pokryła krew. Po wznowieniu walki Ziggler przejął inicjatywę. Nie pokazał jednak tak wielkiego asortymentu akcji jak rywal. W końcu wykonuje Zig Zag, a następnie zakłada Sleeper Hold. Christian jednak jakby nie odczuwał tej akcji. W końcu zdołał się wyrwać, odpycha Zigglera i przez Shoulder Block ponownie go powala na matę, dokłada Standing Moonsault. Trzeba przyznać, że były partner Edga jest dziś fenomenalny. Zaczyna klaskać, publiczność wie co to oznacza i tak, mamy Killswitch . Christian dopina formalności i za tydzień wystąpi w finale turnieju. Komentatorzy nie kryją zdumienia na to co przed chwilą zobaczyli, najdobitniej świadczy o tym wypowiedź Todd’a Grisham’a – ”He’s amazing! I’m sure, this guy is next World Heavyweight Championship, but first he have to win Intercontinental Title”

----------

Na ekranach ukazuje się zapowiedź dzisiejszej walki wieczoru. W niej zobaczymy CM Punk’a i Undertaker’a.

----------

Walka nr.4:

Semi final trophy for 1 contender for Intercontinental Championship – MVP vs. Rey Mysterio

Panowie zaczęli od uścisku dłoni, ale była to tylko podpucha ze strony czarnoskórego zawodnika, który w ten sposób wykonał Irish-whip, poczym wbiega w rywala barkiem. Ten atak powtarza jeszcze kilkakrotnie, aż sędzia go odciągnął. Przewaga jest wciąż po stronie MVP, Big Boot, po którym wyciąga rywala na krawędź ringu. Bierze rozpęd i naskakuje na Meksykanina. Do tego kopnięcie w plecy i Montel wraca na ring. Przeciąga Rey’a na środek i przechodzi do Ballin' Elbow, poczym próbuje uzyskać pin. Mysterio w ostatniej chwili drgnął, co się bardzo nie podoba dwukrotnemu mistrzowi US, według niego sędzia za wolno bił ręką w matę. Zamaskowany wrestler wykorzystuje chwilę nieuwagi MVP i próbuje dokonać pinu przez Spall Package. Szybko jest on jednak zerwany. Mystrio zaczyna przeważać, ma nawet okazję na 619, ale rywal odczytał zamiary i zdołał odskoczyć. Ofensywa jednak wciąż po stronie Rey’a, wykonuje Bulldog’a i ponownie próbuje odliczyć rywala, bezskutecznie. W końcu MVP dochodzi do siebie, zaczyna rozdawać karty. Running Big Boot, podnosi rywala i Playmaker. 1,2,3, poznaliśmy rywala Christiana na przyszłe SmackDown. Akcja się jednak nie kończy, finalista turnieju bierze krzesło, którym okłada rywala. Próbuje ściągnąć mu maskę, ale zostaje przegoniony przez Christiana. Dziwne zachowanie MVP, czyżby wstąpił na „złą stronę mocy”? Może to tylko oświadczenia dla przyszłotygodniowego rywala i Kofiego Kingston’a?

----------

Undertaker podąża korytarzem. Nagle został zaatakowany metalową rurką przez Luka Gallowsa. Ten wielokrotnie jeszcze uderza przeciwnika przedmiotem, zaś celem padają nogi Deadman’a. Po dłuższej chwili ochrona przegania członka SES.

----------

Walka nr. 5:

Triple Threat Match – Kane vs. Jack Swagger vs. Big Show

Swagger chcąc uniknąć początkowej potyczki usunął się z ringu. Big Show szybko zdominował Kane’a i zaprosił mistrza wagi ciężkiej do ringu. Ten wskakuje do niego, ale zaraz po chwili ponownie wychodzi. W końcu największy atleta świata sam pofatygował się po rywala. Swagger próbuje uderzyć przeciwnika, ale ten zdołał złapać rękę Jack’a, pchnąć go na barierkę i dwukrotnie wykonać Chopa. Szykuje się na K.O. Punch, ale zostaje zaatakowany przez Kane, który wykonuje Chokeslama. Bierze All American American’a i wrzuca go do ringu. Bez zbędnej zabawy przechodzi od razu do Tombstone Piledriver, poczym próbuje uzyskać pin. 1 i… pada, został kopnięty w głowę przez Big Show’a. Ten sam próbuje osiągnąć zwycięstwo przez pokonanie mistrza, który jednak zdołał się wyrwać. Swagger zaczyna atakować. Kilka kopnięć w nogi powala Show’a. Jack chce wykonać Gutwrench Power Bomb, ale ma trudności z podniesieniem gigantycznego zapaśnika. W końcu Big Red Machine powraca do rywalizacji, lecz zostaje zdominowany przez Swagger’a, który zakłada mu Ankle Lock’a. Po chwili ta sama akcja spotyka drugiego przeciwnika. Jack wykonuje każdemu z rywali po dwa Corner slingshot splash, poczym podnosi Kane’a do Gutwrench Power Bomb. Powtarza tą akcję i przechodzi do pinu. Sędzia dolicza do 3 i tym sposobem aktualny mistrz świata udowodnił swą wartość i wysłał oświadczenie przed Summerslam.

----------

Walka nr. 6:

Single Match – CM Punk(w. Luke Gallows & Serena) vs. Undertaker

Podążający na pojedynek Umarlak ma problemy z chodem, bardzo utyka na lewą nogę. Punk zaraz po rozpoczęciu walki usiłuje wykorzystać ten fakt i próbuje dobrać się do kontuzjowanej kończyny. Undertaker go jednak odpycha w narożnik. Punk zmienia taktykę i przechodzi do swej mocnej strony – kopnięć. Po jednym z nich Undertaker pada, zaś „zbawca” skupia swe ataki na lewej nodze rywala. ”You’re phenom? No way”! - powtarza kilkakrotnie Mr. Money In The Bank, poczym próbuje przejść do jakieś akcji, która jednak zostaje skontrowana na Hell’s Gate. Punk cierpi i kiedy wydaje, że się podda, na ring wkracza Gallows, który przerywa atak. Sędzia nakazuje mu się usunąć i ten tak czyni. Undertaker ponownie próbuje założyć swą dźwignię, jednak rywal zdołał uciec z ringu. Kiedy wraca spotyka go niemiła niespodzianka – submission na rękę, który prowadzi do „spaceru po linie”. Punk mimo bólu zdołał jednak zepchnąć Deadman’a z lin i przejść do Anaconda Vise. Akcja zostaje szybko przerwana, bowiem Undertaker dotknął lin. Obaj wstają, Punk wykonuje Irish-whip i naskakuje charakterystycznie na przeciwnika. Widać, że Umarlak to poczuł. Lider SES zakłada go na barki i wykonuje G.T.S., poczym próbuje uzyskać pin. Sędzia jednak dolił tylko do dwóch. Niedoszły zwycięzca kopie po głowie przeciwnika i zakłada Figure four Leg lock na kontuzjowaną nogę rywala, który odklepuje. Niesamowite, CM Punk zmusił do poddania Undetaker’a! SES triumfuje, zaś SmackDown schodzi z anteny.

* Na ostatnim RAW urazu nabawił się DH Smith. Zawodnik miał na głowie i twarzy trzy rany, które wymagały nałożenia szwów. Dla bezpieczeństwa syn British Buldoga nie wystąpi na kolejnej gali swojego brandu.

* Jedna z gazet San Antonio (odbędzie się tam kolejne Raw) informuje, że w walce wieczoru zobaczymy starcie tag team’owe: John Cena & Rndy Orton vs. Batista & Edge

* Drużyna braci Rhodes otrzymała nazwę „Heritage”, co oznacza dziedzictwo. Sam Goldust niezbyt przychylnie patrzy na swój heel turn, zaś Cody jest niezwykle podekscytowany możliwością walki ramię w ramię z Dustinem.

* Bardzo ciekawa informacja wypłynęła z Creativ Team’u. Prawdopodobnie zostanie utworzona nowa stajnia, a wiąże się z nią turn jednego z ME. Nie wiadomo jednak kto wejdzie w skład grupy, tajemnicą jest owiana nawet nazwa brandu na której uformuje się stajnia.

* Rating SmackDown wyniósł 4.77

* Na koniec wyniki house shows z EuroWWE:

4.08, Manchester:

Chavo Guerrero bt. Santino Marella

Maryse bt. Gail Kim & Tiffany

Kaval bt. Drew McIntyre

William Regal bt. Yoshi Tatsu

/ William Regal wystąpił jedynie okazjonalnie, jest to wyraz szacunku ze strony federacji w jego stronę za zasługi.

5.08, Liverpool:

Chavo Guerrero bt. Marqez Rodriguez (Yoshi odgrywał zamaskowaną postać)

Gail Kim vs. Maryse vs. Tiffany – no contest (time limit)

Kaval & Yoshi Tatsu bt. Drew McIntyre & Chavo Guerrero

RAW | 9.08.2010, San Antonio

Galę otwiera Bret Hart. Znajduje on się w ringu, obok niego stół i dwa fotele. ”Dobry wieczór! Witam na Monay Night Raw! Już za chwilę czeka was naprawdę mocne uderzenie. Przygotowałem kilka pojedynków, które mam nadzieję dostarczy niesamowitych emocji. Wpierw jednak przejdę do interesów – za chwilę zostanie podpisany kontrakt na walkę o pas WWE pomiędzy Johnem Ceną, a Edgem. Zapraszam obu zawodników na ring!”. Pierwszy pojawia się pretendent, zaraz po nim jego rywal z Summerslam. Obaj zajmują miejsce, a głos ponownie zabiera Hitman: ”Jak wiecie czeka was olbrzymi zaszczyt, coś na co czekają wszyscy zawodnicy, będziecie w centrum wrestlingowego świata. Dlatego chciałbym, aby zarówno młodzi zapaśnicy, jak i Ci którzy byli już na szczycie mogli zobaczyć jak wygląda walka o najważniejszy pas tego sportu. Chcę, by stanęli oni obok ringu. Jest jednak pewien haczyk, nie mogę zagwarantować żadnemu z was nietykalności z ich strony. Dlatego wasz pojedynek odbędzie się w stypulacji Lumberjack Match, by wszystko było legalne.” Cena bez słowa podpisuje kontrakt, zaś jego oponent się waha. John bierze mikrofon i przemawia: ”Co Edge, masz obawy? Ok, zrezygnuj więc z walki o pas, jest wielu, którzy podejmą się wyzwania.”. Kanadyjczyk podpisuje kontrakt, wstaje, odpycha stół w ten sposób, że wpada w Hart’a i odpowiada Johnowi: ”Mogę się bić w każdej stypulacji, nie boję się o siebie, tylko o Ciebie, Cena. W pewnym momencie walki dostaniesz tak potężnego Speara, że rozerwiesz liny i wylecisz z ringu. Wówczas drwale Cię pobiją i wrzucą ponownie. I znów – Spear, zostaniesz źle potraktowany przez zawodników przy ringu i kolejny raz wrzucą Cię na niego. Wiesz co Cię później czeka?””Spear?"”Nie, John. To już nie będzie Spear, to będzie koszmar!” Mistrz WWE odpowiada: ”Widzę to inaczej. Stoję na środku ringu, fani celebrują, a ty masz w oczach żal o nie wykorzystanie szansy”. Rater R Superstar po tych słowach zaatakował Cene, ale szybko zjawiła się ochrona i rozdzieliła zawodników.

----------

Walka nr.1

Single Match: Chris Jericho vs. Zack Ryder

Ryder jeszcze przed południem był wolnym zawodnikiem, podpisał kontrakt i od razu został wpakowany do walki z samym Jericho. Warto również zwrócić uwagę na szczegóły otaczające Zack’a – nowy theme, spodnie mające dwie nogawki, a i zachowanie jakby inne. Panowie zaczynają od zwarcia, które na swą korzyść przełożył bardziej doświadczony zawodnik. Wpycha przeciwnika w liny i próbuje wykonać Clothesline, Zack robi unik, po którym wymierza Neckbreaker. Bardzo szybko przechodzi do Zack Attack i próbuje osiągnąć pin. Nie! Walki z Jericho się nie wygrywa w 3 akcjach. Przewaga jeszcze przez moment była po stronie młodszego zawodnika, lecz Chris użył sprytu i próbował zakończyć walkę przez Roll-up, odliczony tylko do 2. W natarciu Kanadyjczyk. Udaje mu się wykonać Powerbomb, a na dokładkę dodaje Lionsault i próba pinu, bezowocna. W końcu Jericho przechodzi do wykonania kolejnego finishera – Walls of Jericho. Ryder próbuje walczyć z bólem, przeczołgać się do lin, ale Y2J przeciąga go ponownie na środek ringu. W końcu Ryder nie widząc wyjścia z opresji odklepuje, a „Break The Walls” oznajmia zwycięzcę.

----------

Przypomnienie dwóch zeszłotygodniowych walk – Sheamus’a, który kontuzjował DH Smith’a i zaatakował Tyson’a Kidd’a, który później szybko przegrał pojedynek z Cody’m Rhodsem.

----------

Akcja rozgrywa się w pokoju Shawn’a Micheals’a. DH Smith próbuje wytłumaczyć, że jest w stanie dziś walczyć z Heritage (Rhodes i Goldust), jednak HBK mu zabrania sądząc, że odniesione rany są zbyt poważne. ”Odgrywasz się wciąż za Montreal” – wrzasnął członek Hart Dynasty, poczym wyszedł z pomieszczenia trzaskając drzwiami.

----------

Walka nr. 2:

2-1 Handicap Match: Heritage vs. Tyson Kidd (w. DH Smith & Natalya)

Miał to być Tag Team Match, ale przez sytuację jaką widzieliśmy przed chwilą pojedynek zmienił reguły. Po stronie braci Rhodes zaczyna Goldust, który jednak musi uznać wyższość przeciwnika. Wykonuje on m.in. Ankle Look, który poprzedził Suplex. Kidd podnosi na moment rywala, ale tylko po to, by wykonać Spinning heel, po którym ponowie zakłada submission. Goldust jednak szybko dotyka lin, lecz wcale się nie podnosi. Wykorzystuje to rywal poprzez Elbow Drop, podnosi rywala i wykonuje The Code Blue. Próba pinu, ale tylko 2 count. W końcu Goldust zmienia się z partnerem. Cody wkracza pełen werwy i zaczyna rozdawać karty . Udaje mu się wykonać m.in. Powerslam, Moonsault, zaś combo zakończa kilkoma Knee Drop’ami, po których zmienia się z bratem. Tym razem Kidd nie radzi sobie z Goldust’em. Golden Age może zakończyć pojedynek, jednak tak się nie dzieje, ponieważ na interwencję zdecydował się DH Smith. Sędzia kończy mecz, który przez dyskwalifikację wygrywa Heritage, jednak bójka wciąż trwa. Na ring z krzesłem wkracza Cody Rhodes, a jego celem pada oczywiście rosły mistrz UTTC. Natalya próbuje wybłagać, aby ten przestał okładać członka jej grupy, jednak Cody pozostaje niewzruszony. Po dłuższej chwili Heritage zakańcza tą bójkę i celebruje zwycięstwo.

----------

Przenosimy się na backstage. Edge zaczepia Ortona.

E. – Randy, dość tego! Mam do Ciebie sprawę. Zakopmy topór wojenny, zapomnijmy o tym co nas różni, a niech połączy nienawiść do John’a Ceny. Pamiętasz Rated RKO? Znowu będziemy wielcy! Zróbmy to Randy!

R.O. – Mam lepszy pomysł Edge. Może przekonam Cene, aby to nas połączyła nienawiść do Ciebie?!

E. – Pożałujesz tych słów Randy.

Edge odchodzi z obłędem w oczach, zaś na twarzy Ortona pojawia się ironiczny uśmieszek.

----------

Walka nr.3:

No Title Single Match: The Miz vs. Matt Hardy

Pierwszy na ringu melduje się US Champion. ”Wiem, że na RAW nie ma zawodników godnych walki ze mną, ale żeby ściągać Hardy’ego ze SmackDawn? Słabszego to ja nie znam”. Po tych słowach wręcz błyskawicznie do walki stawia się Matt. Nie czeka na gong, tylko zaczyna atakować rywala. Miz jest całkowicie w świecie rywala, wygląda, że nie wie co się dzieje. Body Press, po którym brat Jeff’a próbuje uzyskać pin. Dosłownie w ostatnim momencie Miz drgnął. Przewaga wciąż po stronie zawodnika ze SD. Usiłuje wykonać Twist of Fate, lecz przeciwnik w porę zdołał się uwolnić. Wpłynęło to na losy rywalizacji. Miz przechodzi do ofensywy, wykonuje Standing Moonsault, po którym próbuje przejść do Sharpshooter, rywal jednak zdołał obrócić tą akcję na swoją własną – Roll-Up. Zawodnik RAW szybko przerywa liczenie. Walka ponownie staje się wyrównana, aż Matt’owi udało się wykonać Twist of Fate. 1,2, 2.9, pojedynek nadal trwa. Hardy w natarciu, lecz popełnia błąd przy próbie wykonania ponownie swej koronnej akcji. Miz kontruje na Skull Crushing Finale po którym uzyskuje zwycięstwo.

----------

Ukazuje się zapowiedź dzisiejszej walki wieczoru – John Cena & Randy Orton vs. Edge & Batista.

----------

Walka nr.4:

Single Match: Triple H vs. Sheamus

Początek jest lepszy w wykonaniu HHH. Jumping Knee attack, Spinebuster, po którym zostaje założony Figure four leg lock. Celtycki wojownik zdołał jednak się wyrwać. Hunter Shoulder Blockiem ponownie posyła rywala na deski, który jednak szybko wstaje i wykonuje Big Boot’a. Czeka, aż Tiple H się podniesie i wykonuje Powerbomb. HHH ponownie wstaje i czeka go niemiła niespodzianka - Brouge Kick. Uderzenie jest tak mocne, że wypada on za liny. Sheamus podąża za rywalem. Podnosi go i wpycha w barierki. Kolejny raz „pomaga” wstać rywalowi, chce zapewne wykonać Celtic Cross. Sztuka się ta jednak nie udaje, ponieważ Hunter wykonuje Backbreaker. Gong w tym czasie oznajmił, że pojedynek zakończył się obustronnym count out’em. Zięć byłego prezesa bierze konstrukcję schodów, którą okłada oponenta. W końcu wykonuje Pedigree w ten sposób, że Sheamus ląduje na przed chwilą używanym przedmiocie. Po tym zajściu HHH odchodzi, zaś lekarze udzielają pomocy wyspiarzowi.

----------

Walka nr. 5

Fatal Four Way for 1 contender for US Championship:John Morrison vs. R-Truth vs. Evan Bourne vs. Ted DiBiase

Obok komentatorów zasiada Miz. Odpowiada na pytanie, czemu w zeszłym tygodniu zaatakował rywali: ”Zrobiłem to, bo żaden z tych pseudo wrestlerów nie jest godzien stanąć ze mną w ringu na Sammerslam. To jest błąd Hart’a, że wyznaczy kogoś z tej czwórki do walki ze mną. Ja powinienem w tym czasie walczyć w main event’cie o pas WWE, ponieważ Nazywam się The Miz i jestem niesamowity! Wiesz co, na Summerslam wygram swój pojedynek, później rozprawię się z Edgem, albo z Ceną, a na końcu dobiorę się do Hitman’a i Micheals’a!”

Rozpoczynamy pojedynek, którego zwycięzca wybierze stypulację meczu na Sammerslam. Ted rzuca się na Bourn’a, zaś R-Truth rywalizuje z Morrisonem. Po chwili na ringu zostaje czarnoskóry zawodnik i były członek stajni Legacy. Wymiana ciosów, po której przewagę uzyskuje były mistrz US. Scissors Kick, po którym DiBiase wypada z ringu. ”What’s up! Na ring powraca John Morrison, który nie daje sobie rady z raperem. Obraz przenosi nas poza ring, gdzie Bourne wspina się na barierki, aby wykonać Air Bourne na DiBiase’ego, poczym wskakuje do ringu. Hurricanran’a, R-Truth leży, lecz wpada wprost pod Elbow Drop ze strony Morrison’a. Ten wykonuje Starship Pain na „Prawdzie” i przechodzi do pinu. Odliczanie przerywa Evan. Kilka kopnięć, po których wspina się na narożnik. Będzie Air Bourne! Jednak nie, strąca go DiBiase. Sam wkracza na centralny obiekt budynku, podnosi John’a i wykonuje Vertical Suplex. Dla R-Truth’a przygotował zaś Dream Street. 1,2, powraca Bourn’e. Enzuigiri, a następnie Savate Kick. Bourne spieszy się na narożnik, lecz podciął go R-Truth, który zakłada STF! Widocznie usiłuje osłabić rywala. Morrison zaś się tym nie przejmuje, kładzie rękę na piersi DiBiasego i mamy pin! Na Summerslam w dość dziwnych okolicznościach wędruje John Morrison, R-Truth nie może w to uwierzyć!

Zwycięzca bierze mikrofon: ”Miz, Texas Death Match czeka!”

----------

Walka nr.6

Tag Team Match: John Cena & Randy Orton vs. Edge & Batista

Rozpoczyna Randy i Batista. Panowie się klamrują, co oczywiście na swoją korzyść wykorzystuje Zwierzak. Suplex’em sprowadza przeciwnikiem do parteru, poczym go podnosi i przechodzi do Powerslamu. Heelowy team się zmienia. Edge dokłada Edgecution i usiłuje zakończyć pojedynek, bez finału. Kolejna zmiana i Dave usiłuje wykonać Batista Bomb, lecz Orton przy olbrzymim szczęściu zdołał uciec i dokonać zmiany z partnerem. John wchodzi pełen werwy, lecz otrzymuje potężny Shoulder Block. Batista odskoczył w stronę narożnika i czeka, aż WWE Champ się podniesie. Spear! Próba pinu – 2 count. Kolejna zmiana po stronie heeli i Kanadyjczyk wykonuje Facewash. Irish-whip i Edge szykuje się do ostatecznego ciosu. Jednak Cena zdołał uciec i zmienia się z Randym, zaś Edge z Batistą. Animal usiłuje powalić rywala Clotheslinem, Orton ucieka, ponowna próba ataku zakończona kontrą - Scoop Powerslam. Randy pada i sygnalizuje RKO! Edge jednak na to nie pozwala, wbiega w rywala. Pojawia się również Cena, który momentalnie wykonuje Aittude Adjustment. Randy i Batista wstają niemal w tym samym momencie i RKO! 1,2,3 i mamy zwycięzców pojedynku. „Voices” rozbrzmiewa w hali, zaś RAW schodzi z anteny.

* Kontrakt z federacją podpisał ponownie Primo, Curt Hawkins, Zack Ryder, Caylen Croft oraz Trent Barreta. Ponadto z federacją związał się Shawn Daivari. Dudebusters wraz z kuzynem Carlity zasilą roster SmackDown , reszta zawodników trafi na RAW.

* Mówi się, że na piątkowej gali wydarzy się coś nieoczekiwanego.

* Zostanie wprowadzony ranking „Best 10” (zastąpienie „Power 25”). Będzie on ukazywał się po SmackDown, czasami w niedzielę po gali PPV. Niewiadomo, czy będzie tworzony co tydzień. Brana pod uwagę jest częstotliwość 14 (niekiedy 16) dni.

* Creative Team wciąż nie podjął decyzji odnośnie grudniowej gali PPV. Jest jednak bardzo prawdopodobne, że zobaczymy na nim jeden ciekawy pojedynek – 6 man hardcore match na zasadach eliminacji. Za zajęcie 3 pierwszych miejsc przydzielone zostaną nagrody, prawdopodobnie – title shot na Royal Rumble (1 ms.), zapewniony udział w Elimination Chamber Match’u (2 ms.), wysoki numer w Royal Rumble Matchu (3 ms.). Na potrzeby meczu możemy spodziewać się 3 sędziów.

* Rating RAW osiągnął wartość 6.57

[ Dodano: 2010-08-01, 18:03 ]

SmackDown | 13.08.2010, Pheonix

http://2.bp.blogspot.com/_2nyCoDRZ7rE/R6Q4pYT2reI/AAAAAAAAANo/-QFzeZGIERU/s400/WWF%2520Smackdown%2520logo.jpg

Nim wystartowała „czołówka” przywitał nas obraz Jack’a Swagger’a i Rey’a Mysterio. Panowie przebywają w szatni:

J.S: Rey jesteś świetnym zawodnikiem, ale przez swoje zachowanie odbierasz sobie szansę. Na szczęście jestem ja i mam zamiar uczynić Cię jeszcze większym!

R.M: Zaszła pewna pomyłka, Twoja szatnia jest 4 pokoje dalej.

J.S: Wysłuchaj mnie uważnie. Dbasz o fanów, to jakże ciepłe przywitanie, nie atakujesz leżących zawodników, walczysz honorowo, ale co z tego masz? Twoja sława jest chwilowa, dzieci dorosną, znajdą sobie nowych idoli, a ty nie zostaniesz zapamiętany. Chcesz przejść do historii, marzysz o sławie, musisz zdobyć jak najwięcej pasów mistrzowskich, wygrywać turnieje, a aby to osiągnąć musisz być bezwzględny, walczyć dla siebie, wypiąć się teraz na kibiców, ale za 20 lat każdy będzie wiedział kim jest Rey Mysterio, i nie będziesz już pamiętany jako ten, który zrobiłby wszystko dla złota.

R.M: Na moim brzuchu widniało już wiele pasów mistrzowskich i wierzę, że zdobędę kolejne. Jeżeli to jest droga do sławy to wcale nie muszę zmieniać stosunku do fanów. Możesz już wyjść.

Swagger opuszcza szatnie, zaś na ekranach pojawia się promo SmackDown.

----------

Walka nr. 1:

No title match – Kofi Kingston vs. Dolph Ziggler

Pojedynek lepiej rozpoczął Ziggler. W pewnym momencie udało mu się nawet założyć Sleeper Hold’a, Kofi jednak nie miał trudności z rozerwaniem uchwytu. Po tej akcji do głosu doszedł mistrz Interkontynentalny. Wykonał m.in. Drop Kick, po którym blondyn wypadł z ringu. Akcja przeniosła się na chwilę pod stół komentatorski. Kingston położył na nim rywala i chciał wykonać Boom Drop z narożnika, lecz Dolph zauważył opresję i w porę się odsunął. Akcja ta spowodowała, że karty ponownie zaczął rozdawać Ziggler. Akcja ponownie między linami, Kofi w narożniku zaś rywal atakuje kilkoma High Knee. Czarnoskóry wrestler próbuje uciec, ale w ten sposób, że wpada wprost pod Zig Zag. Próba pinu zakończona niepowodzeniem. Ziggler usiłuje podnieść przeciwnika, ale ten kopie go w głowę, poczym wykonuje Trouble In Paradise i odlicza rywala.

----------

Walka nr. 2:

Single Match – Primo vs. Matt Hardy

Walka, która na pewno nie porwała fanów i zostanie szybko zapomniana. Hardy przez cały czas dominował. Po około dwóch minutach wykonał Twist Of Fate, po którym mógł odliczyć przeciwnika, sędzia jednak dopatrzył się nieprawidłowości – Matt jedną nogą przy pinie dotykał liny. Wykonał Leg Drop’a, który poprzedził Lariat. Hardy na narożniku, skąd wykonuje Splash i przechodzi do pinu. Sędzia policzył do trzech i starszy z braci może cieszyć się ze zwycięstwa.

----------

Zapowiedź dzisiejszego main eventu- Jack Swagger vs. Undertaker w No Title Match.

----------

Walka nr. 3

Final trophy for 1 contender to Intercontinental Title – Christian vs. MVP

Wpierw ujrzeliśmy podsumowanie półfinałów. Czarnoskóry zawodnik pokonał Rey’a Mysterio, zaś jego dzisiejszy rywal odprawił z kwitkiem Zigglera.

Jeżeli poprzedni pojedynek mógł kogoś rozczarować, tak ten każdego musiał pozytywnie zaskoczyć. Zawodnicy się sklamrowali, co na Killswitch próbował wykorzystać Christian. Oczywiście MVP bez problemu się uwolnił i przeszedł do ofensywy. W końcu wykonuje Lou Thesz Press i usiłuje wykonać pin, który natychmiast zrywa Kanadyjczyk. W ataku wciąż Porter, Running Big Boot, a następnie próba Playmaker. Christian jednak ucieka spod nogi rywala, wykonuje Backbreaker, co odmienia losy pojedynku. Za chwilę dodaje Implant DDT, a także Superplex. Kolejne ataki skupiają się na dźwigniach zakładanych na nogi. Captain Charisma podnosi rywala i chce wykonać Killswitch, lecz MVP go odpycha. Christian biegnie na rywala, ale spotyka go Flapjack i Playmaker. Montel próbuje odliczyć rywala, lecz ten zdołał przerwać liczenie. Single leg Boston crab i twarz Kanadyjczyka opanował olbrzymi ból. Ten jednak nie myśli o poddaniu, tylko szuka ucieczki. I to zrobił! W niebywały sposób wykonuje Roll-up, lecz liczenie zakończenie po dwóch uderzeniach. Christian w natarciu. Dropkick z drugiej liny! Zawodnik sygnalizuje swój finiszer, MVP wstaje, lecz zamiast Killswitch mamy kontrę – Neckbreaker. Próba uzyskania zwycięstwa, ale ponownie 2 count. Zawodnik nie potrafi w to uwierzyć i rozkojarzony nadział się na Shoot Kick. Stomp i Christian zaczyna klaskać. W końcu jest – Killswitch! 1,2, nie! MVP przerywa liczenie. Nieprawdopodobny pojedynek wciąż trwa. Christian usiłuje wykonać zdaje się Belly to Belly Suplex, lecz rywal łapie go w powietrzu i FU! 1,2,3 i to czarnoskóry wrestler odnosi zwycięstwo, dające walkę o pas Interkontynentalny na Summerslam.

MVP nie kryjąc satysfakcji schodzi z ringu, kieruje się w stronę szatni, natomiast na rampę wychodzi GM SmackDown – Theodore Long: ”Christian, ta walka przed chwilą była niesamowita, a w ciąż w głowie mam twój równie genialny występ sprzed tygodnia. Niestety przegrałeś, ale dam Ci szansę znaleźć się na Summerslam. Za tydzień czeka Cię pojedynek o pas WHC. Jeżeli wygrasz to zajmiesz miejsce Swagger’a w Triple Threat Matchu na najważniejszej imprezie lata”

Na te słowa nie został obojętny mistrz świata: ”Do reszty postradałeś zmysły Long? Niby na jakiej zasadzie mam się zgodzić na ten pojedynek. Ustalasz coś za moimi plecami, a to ja jestem mistrzem i to ja powinienem mieć najwięcej do powiedzenia w tej sprawie! Wiesz co, zgadzam się, ale jeżeli przegram do żądam rekompensaty. Wówczas odejdziesz, a Twoje miejsce zajmę ja. Będzie mi także przysługiwała walka o pas, w dowolnym czasie, w wybranej przez zemnie stypulacji. Właściwie jako nowym GM sam będę miał prawo do takich decyzji.”

Teddy potakuje głową i z dumą oznajmia, że w przyszłym tygodniu zobaczymy starcie Christiana i Swagger’a o pas WHC.

----------

Walka nr.4

Single Match – Kane vs. Big Show

Pojedynek lepiej rozpoczął większy zawodnik. Show zademonstrował Big Boot’a , zaś później naskoczył na rywala Leg Drop’em. Podnosi rywala i próbuje wykonać Chokeslam’a, co na swój własny kontruje Kane! Wielka czerwona machina okłada wściekle pięściami największego atletę świata, poczym zakłada Ankle Lock. Big Show jednak chwycił się lin. Panowie wstają, zaś kontrola wciąż po stronie Kane. Skontrowany Irish Whip i Big Show zaczyna rozdawać karty. Dwa potężne Chopy i K.O. Punch. Następnie wykonuje Chokeslam’a, po którym próbuje uzyskać pin. Sędzia doliczył jednak tylko do dwóch. Ofensywa wciąż po stronie największego atlety świata, usiłuje wykonać Backbreaker, ale Kane to kontruje na Tombstone Piledriver! Niesamowite, 220 kg zaraz zostanie wgniecione w ring! Tak też się dzieje. Show leży nieprzytomny, zaś sędzia go odlicza.

----------

CM Punk udziela wywiadu Savannah’ie.

S. – Jak wiesz, w przyszłym tygodniu odbędzie się walka o pas WHC. Z kim wolałbyś się zmierzyć na Summerslam – Swagger, czy Christian?

CM P. – Tydzień temu zmusiłem do poddania samego Undertaker’a. Jeżeli to zrobisz, żaden rywal nie jest Ci straszny, to ty jesteś najlepszy, a reszta jest daleko w tyle. Swagger, Christian, bez znaczenia, to nie jest dla mnie konkurencja.

----------

Walka nr. 5:

No Title Match – Jack Swagger vs. Undertaker

Początek walki pod dyktando mistrza. Wykonuje trzy różne suplex’y, po czym daje nam próbkę swoich umiejętności wyniesionych z amatorskich zapasów. Panowie wstają, ale przebieg pojedynku wciąż ten sam. Double leg takedown i Jack zakłada Ankle Lock. Undertaker zdołał się jednak uwolnić spod dźwigni i przechodzi do ofensywy. Big Boot ścina z nóg rywala, który jest następnie przetransportowany na kant ringu. Guillotine leg drop, a następnie Chokeslam wprost na schody. Deadman na moment wraca do „kwadratowego pierścienia”, ale tylko po to by przerwać liczenie. Wpycha mistrza w barierki, poczym zarzuca go na stół komentatorski. Ponownie pojawia się na ringu, wspina się na liny i Leg Drop! Swagger zostaje wrzucony na właściwą matę, zaś Phonom przystępuje do wykonania Tombstone pile driver. „Booyaka 619” na ringu wbiega Rey Mysterio! Undertaker porzuca Jack’a, zaczyna polować na Meksykanina, lecz ten jest zbyt szybki. Hurricanrana, po której Umarlak ląduje na drugiej linie i 619! Mysterio podnosi All American Amercian’a i zaczyna przemawiać: ”Przemyślałem sprawę, jeżeli Twoja propozycja jest wciąż aktualna to ją akceptuję!” Panowie podają sobie dłonie, zaś show schodzi z anteny pokazując jak kolejne dzieci ściągają maski swojego idola.

Aktualna karta na Summerslam:

http://img39.imageshack.us/img39/4408/karta1l.jpg

Ranking Best 10

1. Jack Swagger - nie dość, że na ostatnim SmackDawn upokorzył samego Undertakera to na swą korzyść przekonał Rey’a Mysterio. Wciąż pamiętamy o zwycięstwie sprzed dwóch tygodni, gdzie ofiarami padli Big Show i Kane.

2. MVP – został kandydatem do tytułu Intercontinental. Wygrał oba ostanie pojedynki, pokonując w nich Rey’a Mysterio i Christiana

3. Edge – ubiegły tydzień nie był dla niego udany. Wpierw został wpakowany w walkę z drwalami, później przegrał Tag Team Match – wraz z Batistą uznał wyższość Ceny i Ortona. Pamiętamy jednak genialny występ sprzed dwóch tygodni w Triple Threat Match’u.

4. John Morrison – zawalczy na Sammerslam z Mizem o pas US, na który uzyskał prawo po powtórce meczu przeciwko R-Truth’owi, Ted’owi DiBiase’mu i Evan’owi Bourne

5. Randy Orton – nie zdołał zakwalifikować się do walki o WWE Champ., ale na Summerslam go zobaczymy. Jego rywalem będzie Batista, którego przypiął w ubiegłym tygodniu

6. Christian – dwie świetne walki na koncie Kanadyjczyka. Wpierw zwycięstwo z Dolph’em Zigglerem, później porażka z MVP. W przyszłym tygodniu powalczy o pas WHC.

7. CM Punk – na zeszłym SmackDawn nie walczył, ale wciąż pamiętamy, że zmusił Undertaker’a do poddania

8. The Miz – przerwał pierwszy z pojedynków o 1 contender, a na ubiegłym RAW wygrał z Matt’em Hardym. Pewność siebie, aż z niego bije

9. John Cena – wraz z Ortonem pokonali Batiste i Edga. Na Summerslam powalczy z Kanadyjczykiem i drwalami

10. Heritage – bracia Rhodes zrobili piekielne wrażenie. Na własnej skórze przekonali się o tym Hart Dynasty.

* Zapowiadanym nieoczekiwanym wydarzeniem na SmackDown okazał się być heel turn Rey’a Mysterio. Mike Tooney zapytany o prawdopodobnie niższe dochody związane z pamiątkami ze sprzedaży Mr. 619 tak odpowiada: ”To nie ma znaczenia. Koszulki, maseczki i inne artykuły kupowane były przez dzieci. Teraz zostanie zmieniona polityka. Pojawi się wymagany wiek do oglądania show, zaś na programach gwarantuję więcej krwi, walk z przedmiotami, emocji. Zaczynamy już od poniedziałkowego RAW!”

* Przed Summerslam wrze! Plotki podają, że na gale szykowane jest coś co zachwyci fanów.

* Rating SmackDown wyniósł 5.19

* Wyniki house shows z EuroWWE:

10.08, Birmingham:

Drew McIntyre & Maryse bt. Santino Marella & Gail Kim

Kaval bt. Chavo Guerrero & Yoshi Tatsu

12.08, Londyn:

Maryse bt. Santina Marella

Drew McIntyre bt. Chavo Guerrero

Gail Kim bt. Tiffany

Kaval bt. Yoshi Tatsu

/ Proszę o opinie, oceny i krytykę ;)

RAW | 16.08.10, Reno

Ostatnie RAW przed Summerslam otwiera Bret ‘The Hitman’ Hart. HoF w swych pierwszych słowach mówi o tym jaki jest podekscytowany zmianą polityki federacji. Jest pewny, że więcej brutalności i walk na specjalnych zasadach szybko znajdzie nowych kibiców, którzy pragną właśnie takiej rozrywki. By uczcić zmiany jakie zaszły w WWE na dzisiejszym show każda walka odbędzie się w stypulacji. Następnie Bret mówi o zbliżającym się Summerslam. Nie może się doczekać tej gali, jego zdaniem będzie niesamowita, ale przeglądając kartę znalazł pewien poważny błąd. Nie jest na niej uwzględnionych trzech zawodników walczących w main eventcie. Dlatego pomiędzy nimi dojdzie do triple threat matchu. Tymi szczęściarzami są Tiple H, Chris Jericho i Sheamus. Dwaj pierwsi stoczą walkę w dzisiejszej walce wieczoru na zasadach hardcore. Natomiast rywalem Irlandczyka w pojedynku do pierwszej krwi będzie WWE Champ. John Cena!

----------

Walka nr.1:

No DQ Match – Randy Orton vs. The Miz

Początek należał do Ortona, jednak ta sytuacja się zmieniła kiedy Miz wyturlał się z ringu. Zaskoczył on rywala uderzeniem kijem kendo. Kilka uderzeń i przedmiot złamał się na pół. Mistrz US chwycił za część konstrukcji schodów, które chciał rzucić na przeciwnika, lecz ten w porę się usunął. Miz podniósł rywala i chciał pchnąć go w barierki, lecz Irish-whip i to jego spotkała ta „przyjemność”. Orton zaczął okładać rywala, poczym wrzucił go na ring i próbuje go przypiąć. Nic z tego, tylko 2 uderzenia. Przewaga wciąż po stronie Randy’ego. Odpycha mocno oponenta, ten odbija się od lin i Powerslam. Żmija czai się na RKO, Miz wstaje, lecz zdołał uniknąć finishera. Akcja ponownie przeniosła się poza ring, jednak przebieg meczu wciąż ten sam. Randy Drop Kickiem powala rywala i zaczyna okładać jego kończyny. Ponownie wrzuca Miza do ringu i sygnalizuje RKO. Jednak nie! Zmienia zdanie, będzie Running punt Kick! Już ułamki sekund dzielą głowę Miza i but Ortona, lecz z trybun wyskakuje Batista! Próba clothesline, minięty, lecz już na drugi załapał się Randy. Zwierzak podnosi rywala i wykonuje Batista Bomb. Akcję powtarza jeszcze trzy krotnie, poczym schodzi z ringu. Wykorzystuje to Miz, który odlicza przeciwnika, lecz Animal wraca z krzesłem. Okłada rywala, skupiając się zwłaszcza na prawej ręce. Na koniec raz jeszcze Batista Bomb.

----------

Walka nr. 2:

3 on 3 Tag Team Cage Match- Hart Dynasty vs. Heritage & Alicia Fox

Niestety komercja górą i początek walki zastąpiły nam reklamy. W obecnej chwili w ringu mamy panie. Przewaga po stronie Nataly, która zakłada Sharpshooter. Alicia już zaraz się podda! Jednak na ring wskakuje Cody Rhodes i odciąga blond włosom zawodniczkę. Nie spodobało się to Tyson’owi Kidd’owi, który to wyraził poprzez zaatakowanie rywala. Po chwili zamieszania wszystko wróciło do należytego stanu i po zmianach na ringu pozostał Goldust i DH Smith. Panowie zaczynają próbę posłania się na ziemię za pomocą clothesline, jednak żaden nie trafiony, w końcu Smith wykonuje Bulldog i to on uzyskuje przewagę. Kilka akcji i mamy Saito suplex. Członek Hart Dynasty próbuje uzyskać pin, jednak przerywa Rhodes. Ponownie „uspokaja” go Kidd. Goldust wykorzystuje zamieszanie i wpycha palec w oko rywala. Spinebuster, a następnie Golden Age! Zamiast uzyskać pin starszy z braci Rhodes drwi z rywali, co wykorzystuje syn „British Bulldoga” i zmienia się z Kidd’em. Goldust w świecie rywala, jednak zdołał się zmienić. Rhodes wskakuje do ringu pełen werwy i od razu Drop Kickiem powala rywala na matę. Następnie wpycha go kilkakrotnie w siatkę klatki i przystępuje do wykonania Cross Rhodes. Próba pin’u, lecz tylko 2 count. Były członek Legacy łapie rywala i stara się wykonać Russian legsweep, lecz Tyson w niesłychany sposób kontruje to na Roll-Up i daje zwycięstwo swej drużynie. Cody jest wściekły, krzyczy w stronę Goldusta, że ten nie przerwał pinu, lecz sytuację uspokaja Alicia. Na koniec Rhodes dodał, że policzą się z nimi (Hart Dynasty) już w niedzielę.

----------

The Cutting Edge

Spiker zapowiada gościa programu – John Cena.

E. – Witaj John. Zapewne sądzisz, że zaprosiłem Cię tutaj z powodu naszej walki na Summerslam. Nie John. Nie będziemy o tym rozmawiać, chcę, abyś opowiedział fanom…, Cenation jakie to uczucie otrzymać spear’a.

J.C – Muszę przyznać, że potworne. Otrzymujesz mocne uderzenie w brzuch, żebra, ale to tylko pozory, bowiem z niesamowitym impetem upadasz. Nie możesz się zamortyzować rękoma. Ból odczuwasz również w plecach, z tyłu głowy, a nawet karku. Nie to jest najgorsze, dużo trudniej jest na drugi dzień wstać z łóżka, okropne uczucie. Wiesz co Edge? Jest coś gorszego.

E. – Edgecution ?

J.C – Nie bądź zabawny. Dużo gorszy od spearu jest STF. Twój kark się wygina, czujesz, że zaraz się złamie, a do tego dochodzi dźwignia na nogę. Przerażający ból, na który nie ma drogi ucieczki. Musisz się poddać. Zapytaj Batiste, Ortona jak to okropnie boli. Jest jednak coś jeszcze gorszego, bardziej brutalne od najgorszej akcji zapaśniczej, tortury, czy akcji z horroru. Jest to noc z Vicky Guerrero! Chłopie jak tu mogłeś z nią być! Spać koło…

E. – Zamknij się!

J.C – Spać koło niej, dotykać ją, masować, całować. Co czułeś mówiąc, że ją…

E. – Zamknij się!

J.C – kochasz? Na jaką pozycję to robil…

Edge nie wytrzymał kolejnych słów, odrzucił stół i zaatakował WWE Champ’a. Niestety dla niego, John dobrze się obronił i przejął inicjatywę. Kanadyjczyk „wylądował” na stole, a następnie otrzymał STF. Cena po akcji ponownie wziął mikrofon: ”Walka ze mną będzie jeszcze gorsza od związku z Vicky”, poczym udał się za kulisy.

----------

Walka nr.3:

Fall Count Anywhere Match – John Morrison vs. Ted DiBiase

Jeszcze na rampie DiBiase zaatakował przeciwnika. Sędzia po tym zajściu nakazał uderzyć w gong, by oficjalnie zacząć walkę. Ted przeważa i powiększą swą przewagę dzięki akcję mało technicznym, ale skutecznym – kopanie po kończynach leżącego przeciwnika. Próbuje uzyskać pin, lecz John bez najmniejszych problemów przerywa liczenie. Przewaga wciąż po stronie heela. Wykonuje kombinacje różnych supleksów, co i odczuł na własnej skórze. W końcu podnosi nogę rywala do góry, kładąc plecy na jego klatce, lecz tylko 2 count. Morrison sprytnie kopnął przeciwnika w głowę i teraz to on rozdaje karty. Proste uderzenia, bo których otrząsł się DiBiase i zaczyna uciekać w trybuny. John oczywiście go goni, zaś rywale od czasu do czasu uderzają się pięścią. Zawodnicy znajdują się na schodach i… Morrison zostaje z nich pchnięty. Przeturlał się po konstrukcji dobre 10 metrów, poczym otrzymał kopnięcie w głowę. DiBiase szuka więcej miejsca i znalazł jedną lożę, na którą prowadzi zakrwawianego rywala. Dream Street, poczym próbuje uzyskać pin, nic z tego. Zawodnicy zaczynają kolejny „spacer”, wychodzą z trybun na korytarz i okładają się wokół stoisk z pamiątkami. John hurricanraną posłał Ted’a na ziemię, wskakuje na blat stołu i Starship Pain. Próba pinu, lecz zakończona fiaskiem. Za karę Standing Moonsault i po raz kolejny John chce zakończyć pojedynek. Również mu się ta sztuka nie udaje. Zawodnicy znowu zaczynają podróżować, co chwilę okładając się pięściami. W końcu DiBiase pchnął Morrisona na ścianę, Double Foot Stomp, a na dokładkę jeszcze Leg Drop. Kolejna próba zakończenia meczu i po raz kolejny Ted obył się smakiem. DiBiase podnosi jeszcze zamroczonego rywala, odsuwa się na dobre 10m i nadbiega. Jednak John wyczuł zamiar przeciwnika i poprzez Back Elbow ścina go z nóg. Następnie przesuwa go pod jeden z pawilonów, wspina się na niego i wykonuje Starship Pain! Starship Pain z 3m, niewiarygodne! Po tej szalonej akcji John odlicza DiBias’ego i wygrywa niesamowity mecz.

----------

Znajdujemy się w pomieszczeniu medycznym. Orton dowiaduje się, że jego ręka nie wygląda dobrze i prawdopodobnie nie będzie mógł wystąpić na Summerslam. Lekarz jednak kieruje Randy’ego na badania u specjalisty. Czy na największej gali lata ujrzymy pojedynek Ortona z Batistą ?

----------

Walka nr. 4:

First Blood Match – Sheamus vs. John Cena

Pojedynek lepiej rozpoczął Sheamus. Wykonał Neckbreaker, po którym przejął całkowicie ofensywę. Udało mu się wykonać nawet Celtic Cross, który zazwyczaj jest kończący. Nie tym razem, ani kropli krwi na ciele Ceny. Irlandczyk wciąż przeważał, lecz John skontrował Irish-whip i w narożniku zaczął okładać rywala. Cena udanie wykonał Bulldog’a, po którym dołożył Five Knuckle Shuffle. Jak to zawsze bywa combo miało zakończyć Attitude Adjustment, lecz Sheamus zdołał się wyrwać spod opresji. Następnie uderzył kilkakrotnie przeciwnika w twarz i… rozciął mu wargę. Cena szybko wytarł krew, zaś Sheamus domagał się zakończenie pojedynku. Sędzia uznał, że to tylko zadrapanie i nakazał kontynuować pojedynek. Rozwścieczony zawodnik ruszył na mistrza WWE, lecz spotkał go Shoulder Block, a następnie został pchnięty w narożnik, w ten sposób, że uderzył twarzą w metalowy słupek. Krew opanowała twarz zawodnika, zaś sędzia ogłosił zwycięzcę. Po walce Sheamus krzyczał, że jeszcze się odegra.

----------

Zostaje puszczone promo gali Summerslam, zaś komentatorzy odczytują pojedynki jakie zostały zapowiedziane na galę:

http://img819.imageshack.us/img819/9373/karta2.jpg

----------

Walka nr. 5:

Hardcore Match – Chris Jericho vs. Triple H

Przed walką został puszczony skrót walki sprzed dwóch tygodni. Wówczas lepszy okazał się Y2J.

Pojedynek lepiej zaczął HHH. Szybko on zdominował rywala, jednak próba wykonania Spinebuster została skontrowana na Codebreaker. Jericho dokłada Lionsault i próbuje uzyskać pin. Bez większych problemów Hunter odklepuje. Chris wyturlał się z ringu i wrzuca do niego wszystko co wpadnie mu w ręce. Na koniec dodaje stół. Kanadyjczyk wpierw użył kubła na śmieci, a następnie patelni. Próbuje odliczyć rywala, jednak i tym razem bezskutecznie. Y2J rozłożył stół, wykonał Enzuigiri w ten sposób, że Triple H znalazł się na nim i wspina się na narożnik. Skacze, lecz HHH się odsunął i stół złamał sam Jericho. Hunter wykonał Backbreaker, a następnie Pedigree, wprost na pozostałość po stole. Chwycił kij kendo, który raz po raz ląduje na plecach rywala. Przechodzi teraz do pinu i tylko 2 count. Przewaga wciąż po stronie HHH, wykonuje Facebuster i aby mieć pewność pokonania przeciwnika sięga po młot, który ze sobą przyprowadził. Obraz na chwilę się zatrzymuje, aby nie pokazywać brutalnych scen, kiedy wraca Triple H wykonuje pin. 1, 2, 3 HHH zrewanżował się za pojedynek sprzed dwóch tygodni i będzie w znacznie lepszym humorze przed Summerslam.

RAW schodzi z anteny.

* Walka Sheamusa i Ceny na ostatnim RAW potoczyła się inaczej niż planowano. Zwyciężyć miał co prawda John, lecz pojedynek miał być dłuższy i zakończyć się poza ringiem. Drobne krwawienie Ceny nie było planowane i federacja jest bardzo zadowolona z Sheamusa, który uratował show.

* Wkrótce w federacji mają się pojawić dwa nowe pasy. O ile można się spodziewać pasa związanego z nową politykę WWE – hardcore/extreme, to nazwa drugiego owiana jest tajemnicą. Według plotek będzie on przeznaczony dla zawodników wagi lekkiej, bądź dla młodych wrestlerów.

* Wyniki House Show z Euro WWE:

15.08, Dublin:

Tiffany & Gail Kim bt. Maryse in 2 on 1 Handicap Match

Santino Marella draw Yoshi Tatsu – time limit

Kaval bt. Drew McIntyre & Chavo Guerrero in Triple Threat Match

* Rating RAW osiągnął wartość 6.37

Bardzo interesująca gala.

Najlepsze było zdecdowanie Cutting Edge.

Głowa Trypla straszna, a CM Punk to już wogóle.

Ale mnie to nie przeszkadza,sam lepiej bym nie umiał więc Ok.

Nastepnm razem postaraj się troche z tymi obrazkami.

Cutting Edge wymiatało :). Gala dobra nawet bardzo. Dobrze sobie radzisz z diarami. Czekam na odcinek SmackDown.

SmackDown | 20.08.2010, Sacramento

Galę otwiera GM Theodore Long. Mówi, że karta na Summerslam wygląda imponująco i odlicza już minuty do niej. Brakuje mu jednak „deseru”. Lato to według niego woda, plaża, drinki z parasolką, ale i piękne kobiety w bikini. Dlatego chce poprawić tą nieścisłość i zorganizuje walkę div. Tym razem pasa mistrzowskiego bronić będzie Michelle McCool, zaś jej rywalką będzie Beth Pheonix. Następnie Long wymienił pojedynki jakie dziś dla nas przyszykował: Luke Gallows vs. Bryan Danielson, Justin Gabriel vs. Primo, Kane vs. CM Punk, Matt Hardy vs. Rey Mysterio i oczywiście zapowiedziana na ubiegłym SmackDown walka o pas WHC: Swagger vs. Christian.

----------

Walka nr.1:

Single Match – Luke Gallows (w. CM Punk & Serena) vs. Bryan Danielson

Przed pojedynkiem ukazał się skrót meczu sprzed dwóch tygodni, gdzie Gallows wraz z Danielsonem uznali wyższość Hardy’ego i Gabriela. Nie to było jednak najważniejsze, Bryan bowiem nie udzielił żadnego wsparcia swojemu partnerowi. Po walce członek SES zaatakował Danielsona, lecz na pomoc ruszyli rywale z walki i w trójkę pobili łysego zawodnika.

Tym razem przy narożniku Luka całe Czyste Społeczeństwo. Początek walki zdecydowanie pod dyktando rosłego zawodnika. Bryan popełnił błąd klamrując się z przeciwnikiem. Gallows wykonuje European Uppercut, poczym dorzuca Overhead belly to belly suplex, splash z biegu i próba zakończenia walki. Sędzia uderzył w matę tylko dwukrotnie. Przewaga po tym wydarzeniu była jeszcze przez moment po stronie Luka, później do panowania doszedł rywal. Popisał się Dragon Suplexem, a następnie Indian deathlock połączony z próbą pinu. 2 count. Danielson wciąż w natarciu, Lariat, poczym zakłada przedziwną dźwignię na nogę i rękę. Gallows nie potrafi się uwolnić, jednak z pomocą przybiega SES. Serena odwraca uwagę sędziego, zaś Punk wskakuje na ring, kopie Bryan’a w głowę i pomaga kompanowi wstać. Ten już sam podnosi oponenta i przechodzi do Gallows Pole. Sędzia liczy do trzech i Czyste Społeczeństwo może świętować nie do końca czyste zwycięstwo.

----------

Walka nr.2:

Single Match – Justin Gabriel vs. Primo

Powracamy po partii reklam. Walka trwa już w najlepsze. Przewaga po stronie uczestnika pierwszej edycji NXT. Wykonuje kilka różnych kopnięć, na koniec dokłada Enzuigiri. Primo pada i natychmiast jest przetransportowany pod narożnik. Justin wchodzi na liny, co może oznaczać jedno – 450 splash. Chybione! Colon zdołał się odsunąć, szybko wstaje i zakłada Figure four leg lock. Akcja ta jest kompletnie bezmyślna, bowiem Justin bez problemów sięga lin. Były posiadacz pasów UTTC jednak nie rezygnuje z akcji, przez co sędzia zmuszony jest przerwać pojedynek z wynikiem zwycięstwa Gabriela przez dyskwalifikację. Primo w końcu przerwał submission i zadowolony, z powolnym krokiem udaje się na za kulisty. Nie wiedząc jednak skąd Justin zdołał wygrzebać z siebie trochę sił, podbiegł do rywala i hurricanraną powalił go na ziemię. Wspiął się na barierkę i wykonał swój finisher Ach ta adrenalina.

----------

Znajdujemy się na korytarzu. Wita nas piękny widok Savannah oraz mniej uroczy obraz MVP.

S. – Już w niedzielę czeka Cię ważny pojedynek. Stawka jest wysoka – tytuł Kingstona. Jak się czujesz?

MVP – Nie przesadzajmy. Twoje słowa mogą wskazywać na wyrównany mecz, nic z tego, zdominuję Kofiego. Wiesz co? To taki rywal, którego zawsze można pokonać. Żałuję, że nie będę miał przyjemności pokonania go więcej niż jeden raz, ale nie będę marnował na niego czasu. Wolę piąć się w górę. Swagger, Punk i Undertaker…

Wszystko słyszy podążający na swój dzisiejszy pojedynek Kofi Kingston.

K.K. – Możesz mnie pokonać nie raz, nie dwa, a zawsze? Taki jesteś pewien? To pokonaj mnie na Summerslam dwukrotnie. Pozwól, że Ci pomogę, proponuję stypulację – Two out of Three fals.

MVP – Niewiele zyskam na tym czasu antenowego, ale zgoda. Podpisałeś na siebie wyrok.

Kingston odchodzi, zaś Savannah jeszcze raz powtarza reguły walki o pas Interkontynentalny.

----------

Walka nr.3:

No DQ Match – Dolph Ziggler vs. Kofi Kingston

Na ringu czeka już Ziggler, Kofi spóźniony, ale również się zjawia. Na szali oczywiście nie znajduje się tytuł Interkontynetalny.

Z początku lepiej sobie radził Kofi, Baseball slidem wyrzuca rywala z ringu, co jak się później okazało było błędem. Ziggler wrócił bowiem do walki z kijem kendo, który od razu wylądował na głowie Jamajczyka. Kofi wygląda na zagubionego, nie wie co się dzieje, widać, że krwawienie mu nie pomaga. Kolejne uderzenia, po których Dolph próbuje uzyskać pin, ale liczenie przerwane. Ziggler nadal w natarciu, wykonuje Scissors Kick, a następnie Shining Wizard. Kolejna próba przypięcia, również bezowocna. Ziglger składa się na jakiś Suplex, jednak zmienia zdania i wykonuje Zig Zag. Nie będzie jednak próby pinu, ponieważ czarnoskóry wrestler zdołał wyturlać się ringu. Dolph podąża za przeciwnikiem, który spod ringu wyciąga metalową rurkę. Używa jej kilkakrotnie, a następnie wspina się na liny by wykonać Boom Drop. Kofi wrzuca Zigglera na ring, podnosi go i wykonuje S.0.S. Pin zakończony finalizacją i "S.O.S." Collie Buddz rozbrzmiewa w hali.

----------

Walka nr. 4:

Single Match – Kane vs. CM Punk (w. Luke Gallows & Serena)

Punk próbuje zacząć w swoim stylu, od kopnięć. Jedno jednak złapał rywal, lecz nadział się na Dragon Whip. Akcja przenosi się w narożnik, gdzie CM w swoim stylu atakuje Kane. Coś od siebie dorzuca również Gallows, a mianowicie uderzenie w nogę. Lider SES to wykorzystuje i zakłada Anaconda Vise. Czerwona Machina nie bez problemów zdołała się jednak uwolnić. Kane kontruje Irish-whip i kilkakrotnie kopie w brzuch rywala, następnie wykonuje Corner clothesline i odsuwa się od rywala. Widać, że czeka na niego na środku ringu. Punk podchodzi, ale przez to napotkał Spinebuster. Kane podnosi rywala, łapie go za szyję i próbuje wykonać Chokeslam. „Czysty” zawodnik, jednak użył łokci i się uwolnił. Kopnięcie w brzuch i wrzuca rywala na barki! To może oznaczać tylko jedno – Kane za chwilę odpłynie do krainy snu! Jednak nie, Red Monster zdołał się uwolnić. Za chwilę sam przechodzi do ofensywy. Wykonuje Running Powerslam, wchodzi na narożnik …i zostaje z niego pchnięty przez Gallowsa. Punk szybko to wykorzystuje, łapie przeciwnika na Roll-Up, po którym go odlicza. Kane opanowała olbrzymia złość, wyżywa się na linach, aż strach pomyśleć co by się stało z SES, gdyby szybko nie uciekli z ringu i jego pobliża.

----------

Znajdujemy się w szatni Swagger’a i Mysterio, panowie rozmawiają.

R.M. – Jack, skoro mamy być najlepsi, rządzić tym biznesem potrzebujemy jakiejś nazwy…

J.S. – Masz rację, to powinno być coś związanego z bólem, bo będziemy go dostarczać w ogromnych ilościach.

R.M. – Może, Pain Factory ?

J.S. – Świetnie. Pain Factory.

R.M. – Dobra Jack, ja uciekam, czeka ktoś na mnie w ringu.

J.S – Wybacz przyjacielu, że Ci nie pomogę, ale muszę się rozgrzać przed swoim pojedynkiem.

R.M. – Żartujesz, walczę z Mattem Hardym. Pokonam go bez najmniejszych problemów, to czysta formalność

Poczym Rey wychodzi z pomieszczenia.

----------

Walka nr. 5:

Single Match – Matt Hardy vs. Rey Mysterio

Matt chciał wymienić uścisk dłoni z przeciwnikiem, lecz ten go wyśmiał i przystąpił do ataku. Ofensywa Mysterio zdaje się nie mieć końca. Zawodnik pokazuje swe techniczne umiejętności, raz po raz zaskakując przeróżnymi akcjami. W końcu wykonuje hurricanrana, po której Matt upada na drugą linę. Wszystko jak zwykle, będzie 619. Jednak nie, zupełnie inaczej niż zwykle. Doping zastąpiły bowiem gwizdy. Rey się zawahał, ale w końcu przystępuje do akcji kończącej. Hardy jednak w porę się odsunął. Mimo uniknięcia ciosu, nadział się na inny, a mianowicie Leg Drop. Meksykanin wspina się na liny i wykonuje Frog Splash. Od razu próba pinu, ale sędzia doliczył tylko do dwóch. Widać, że Rey spodziewał się szybszego zakończenia meczu, lecz jego przewaga nie podlega dyskusji. W natarciu wciąż mistrz 619, lecz Hardy kontruje jedną akcję na Backbreaker. Suplex, Moonsault i próba pinu, ale tylko 2 klepnięcia. Matt po kilku uderzeniach stara się wykonać Twist of Fate, lecz rywal go odpycha i podcina wprost na drugą linę. Rey się rozpędza, wykonuje swój finisher, po którym spokojnie odlicza przeciwnika. Po walce Hardy chciał honorowo pogratulować zwycięstwa rywalowi, ten jednak zachował się zupełnie inaczej. Uścisnął dłoń, poczym kopnął Matta w brzuch i posłał go na matę przez Spinning heel Kick. Kto by się spodziewał takiego zachowania po Mysterio…

----------

Walka nr.6:

World Heavyweight Championship Match – Jack Swagger ©(w. Rey Mysterio) vs. Christian

Swagger obejmie posadę GM SmackDown jeżeli utraci pas.

Przy ringu stanął zwycięzca poprzedniej walki. Komentatorzy przed starciem o złoto poruszyli ciekawą kwestię – czy Swagger się nie podłoży. Porażka i nawet utrata mistrzostwa da mu fotel GM, co oznacza pełnię władzy. Będzie mógł nawet co tydzień dawać sobie title shooty i dowolnie dobierać reguły pojedynku.

Zaczynamy jednak w pełni profesjonalnie, Christian uzyskuje przewagę. Udaje mu się wykonać Flapjack, Fist Drop, a następnie wykonuje kilka Punchy. Wchodzi na liny, z których równie szybko spada. Mysterio mu przeszkodził. Sędzia poucza Meksykanina, zaś do panowania dochodzi mistrz świata. Wariancja kilku różnych suplexów, a następnie zakłada Ankle Lock. Christian jednak nie ma trudności z dotknięciem lin i akcja zostaje przerwana. Panowie wstają, ale tylko na chwilę – Lariat od All American American, co sprowadza następnie próbę Gutwrench Power Bomb. Akcja ta jednak nie zakończyła się finalizację. Christian zdołał się wyrwać i skontrować ją na Killswitch. Przechodzi do pinu, lecz Rey wyciąga go z ringu. Sędzia ponownie tłumaczy reguły niesfornemu zamaskowanemu wojownikowi, zaś Swagger wykonuje Gutwrench Power Bomb wprost na metalowe schody. Wrzuca oponenta na ring i ponownie wykonuje swój finisher, poczym przechodzi do pinu. 1,2,3, Christian nawet nie drgnął. Jack w geście triumfu podnosi ręce do góry, ale… gaśnie światło! Kiedy się zapala widzimy leżącego mistrza świata, a także Undertaker’a, który ma ustawionego Rey’a na Tombstone pile driver. Mysterio sekundę później zostaje wbity w podłoże. Dead Man powraca na ring, podnosi Swagger’a, poczym „przewraca” oczy i kciukiem przejeżdża przez szyję. Obrazek ten kończy dzisiejsze SmackDown, a komentatorzy żegnają się z nami i przypominają o Sammerslam, które już za dwa dni!

*Spekuluje się, że turn Reya Mysterio nie był ostatnim i już wkrótce swój status może zmienić kolejny zawodnik.

*Rating SmackDown wyniósł 4,97.

* Wyniki house shows z EuroWWE + statystki zawodników z I turnusu:

17.08, Glasgow:

Kaval and Gail Kim bt. Chavo Guerrero and Maryse & Santino Marella and Tiffany in Triangle Tag Team Match

Drew McIntyre bt. Yoshi Tatsu

Bilans walk:

Imię – zwycięstwa, remisy, porażki – informacje dodatkowe:

Kaval – 6,0,0

Gail Kim – 3,1,2

Maryse – 3,1,2

Drew McIntyre – 3,0,3

Chavo Guerrero – 2,0,4

Tiffany – 1,1,3

Yoshi Tatsu – 1,1,5 – w tym jedna porażka jako Marquez Rodriguez

Santino Marella – 0,1,5 – w tym jedna porażka jako Santina Marella

William Regal – 1,0,0 - wystąpił gościnnie

Jak można wyczytać ze statystyk szykowany jest push dla Kavala.

* Na drugi turnus EuroWWE po Francji, Hiszpanii i Portugalii ruszą: Alicia Fox, Curt Howkins, Evan Bourne, Eve Torres, Justin Gabriel, Primo, Shawn Daivari, Zack Ryder.

*Ostateczna karta na Summerslam:

http://img826.imageshack.us/img826/2494/kartaostateczna.jpg

SUMMERSLAM | 22.08.2010, Los Angeles

http://i.imagehost.org/0489/20090731234731_SummerSlam_2009.png

Show zostaje rozpoczęte od wyświetlenia promo gali i przeglądowi pojedynków jakie zobaczymy. Oto jak wygląda karta na Summerslam:

http://img826.imageshack.us/img826/2494/kartaostateczna.jpg

----------

Walka nr.1:

Unified Tag Team Championship Match – Hart Dynasty© vs. Heritage

Walkę rozpoczynają DH Smith i Goldust. Początek należy do członka Heritage, po kilku prostych uderzeniach wykonuje Crossbody, a następnie Elbow Drop. Zawodnicy Heritge zmieniają się kilkakrotnie, za każdym razem atakując przeciwnika przy prostej technice. W końcu Rhodes próbuje pokazać coś więcej – Russian legsweep, a następnie Moonsault. Próba pinu, lecz Smith zdołał złapać się lin. Cody wciąż w natarciu, wtrąca przeciwnika do rogu i Superkick! Goldust wykorzystuje sytuacje i poddusza rywala. Interweniuje Natalya, zaś Cody dalej w żywiole. Bulldog i kolejna próba pinu, jednak tylko 2 count. Rhodes po kilku ciosach szykuje się do Cross Rhodes, lecz Smith go odpycha i zmienia się z Kiddem. Tyson kopie przeciwnika, poczym wykonuje Belly to Back suplex. Zakłada Sharpshooter, Rhodes nie ma dokąd uciec, jednak pomaga mu Goldust. Sędzia nakazuje mu wrócić za ring, zaś całe zamieszanie wykorzystuje Cody, który przez kopnięcie w krocze ponownie zaczyna dominować. Zmiana w heelowym tag teamie i Goldust zaczyna od Spinebuster, poczym wykonuje Sidewalk slam i próbuje zakończyć pojedynek – 2 klepnięcia od sędziego. W ringu wciąż przeważa syn Dusty’ego, próbuje wykonać Final Cut, lecz upada w dziwny sposób i widać, że ucierpiało kolano. Oboje starają się dokonać zmiany i po dłuższej chwili ta sztuka im się udaje. Smith rusza z clothesline, lecz Cody ucieka, za chwilę powtórka i Rhodes wykonuje Neckbreaker! Podnosi rywala i szykuje się do akcji kończącej. DH Smith jednak to kontruje i wynosi rywala na Saito Suplex. Wykonany! 1,2… Rhodes oderwał łopatki. Członek Hart Dynasty stara się powtórzyć atak, lecz tym razem to Rhodes kontruje na swój finisher, po którym odlicza przeciwnika. Heritage nowym mistrzem UTTC!

----------

Walka nr.2:

Single Match for Women’s Championship – Michelle McCool© (w. Layla) vs. Beth Pheonix

Panie w tej walce udowodniły, że Divy również potrafią walczyć. Pojedynek toczony w szybkim tempie. Pierwsza do ostrego ataku ruszyła pretendentka do tytułu. Udało jej się wykonać nawet Slingshot suplex, jednak nie próbowała zakończyć pojedynku. Odsunęła się do narożnika i kiedy przeciwniczka wstała spróbowała wykonać spear’a. Akcja jednak została skontrowana na DDT, po którym Michelle z lin wykonała Leg Drop. Próba przypięcia, lecz nieudana. McCool wykonuje Drop Kick, a następnie Belly to belly suplex. Mistrzyni w dość ciekawy sposób wykorzystała liny, by przejść do Faith Breaker, lecz Beth skontrowała to na Roll-up. Pin jednak zerwany. Członkini Lay-Cool rusza z próbą Running big Boot, lecz Pheonix ucieka spod nogi i wykonuje Backbreaker! Blondynka podbiega do narożnika i uderza łokciem Layle, poczym rusza z Football Kick. Beth podnosi rywalkę i wykonuje Glam Slam. Po takim uderzeniu pin to formalność i w WWE mamy nową mistrzynię kobiet!

----------

Obraz przenosi nas do szatni SES. Punk mówi, że już niedługo zostanie 4-krotnym czystym World Championem. Przyznaje, że ma talent, umiejętności, lecz przyszły sukces nie w tym leży. Odrzucił on „zło” – używki, a do tego ma wspaniałą drużynę. Lider grupy pyta jej członków, czy może na nich liczyć w zbliżającym się Triple Threat Matchu, Ci bez zawahania potakują głową.

----------

Walka nr.3:

Triple Threat Match – Triple H vs. Chris Jericho vs. Sheamus

Sheamus początek walki postanowił spędzić poza ringiem. Pozostali rywale w związku z tym atakują się nawzajem. Akcja za akcje, w końcu Jericho trafia w narożnik, po którym otrzymuje High Knee. Irish-whip, HHH nadbiega, lecz Celtic Warrior powraca i podcina przeciwnika. Następnie dopada do Chrisa, kilka Punchy i odsuwa się na środek ringu. Wykorzystuje to Triple H, który wykonuje Roll-up. Y2J przez kopnięcie przerywa pin. Próbuje podnieść Huntera na Powerbomb, ale ten się wyrywa i kopie kolanem w twarz. Następnie częstuje Kanadyjczyka Facebuster’em i usiłuje wykonać pin. 2 count. HHH zmienia obiekt przypięcia, ale i tym razem przeciwnik drgnął. Zięć byłego prezesa podnosi Irlandczyka i szykuje go na Pedigree, lecz w porę powraca Jericho i wykonuje Backbreaker. Cała trójka leży w pół przytomna. W końcu, po dłuższej chwili wstaje Sheamus, a zaraz po nim HHH. Bicycle Kick, a zaraz po nim Celtic Cross. Europejczyk się podnosi, by przypiąć Triple H, lecz jak z procy podnosi się Jericho, który wykonuje Codebreaker! Dokłada Lionsault, ponosi nogę rywala do góry. 1,2,3! Zwycięzcą walki zostaje Chris Jericho!

----------

Walka nr.4:

Texas Death Match for US Chamionship – The Miz© vs. John Morrison

Announcer przypomina zasady. Jedyną drogą do zwycięstwa jest pin, po którym zawodnik liczony musi wstać w przeciągu 10 sekund. Jeżeli tego nie uczyni przegrywa. W walce nie liczą się subimssiony, count outy, oraz dyskwalifikacje.

Jeszcze przed gongiem Miz wziął mikrofon i namawia John’a, by ponownie połączyli się w Tag-team. Od rozpadu obaj poszli w górę z poziomem i teraz mogą rządzić tym interem. Zdobędą wszystkie pasy mistrzowskie, nawet ten kobiet. ”Miz, nie powiem, bardzo kusząca propozycja, ale mam lepszą – skopię Ci dupsko!”. Poczym Morrison zaczyna atakować mistrza US, a sędzia zaczyna pojedynek.

Jak powiedział tak i uczynił – Morrison rusza z serią kopnięć. Miz jest kompletnie ogłuszony, przez co przyjął Nitro Blast. Wpada do narożnika, John zaczyna go atakować, kilka uderzeń pięścią, kilka wejść barkiem, kilka kopnięć. Wsadza Miz’a na liny, lecz zamiast wykonać jakiś suplex, spycha go w dół. Mistrz US uderza głową w metalowe schody, poczym zostaje pchnięty w barierki. Morrison wykorzystuje ich obecność i wykonuje Starship Pain. Odlicza rywala do 3, Mike ma 10 sekund na wstanie. Wykorzystuje ten czas, podobnie pretendent, który spod ringu wyciągnął kubeł na śmieci. Biegnie z przedmiotem, lecz Miz robi unik i przedmiot ląduje na głowie operatora dźwiękowego… John z niepokojem spogląda na ofiarę, co wykorzystuje przeciwnik, który krzesłem zaczyna okłada rywala. Rozkłada je, podnosi byłego partnera i wykonuje DDT. Na twarzy byłego mistrza Interkontynentalnego pojawiła się krew. Mizanin przechodzi do pinu, ale tylko dwa uderzenia. Ofensywa wciąż po stronie mistrza, który wykorzystuje metalowy słupek ringu do zadania bólu rywalowi. Miz kolejny raz się kładzie by odliczyć rywala, lecz cała sytuacja znajduje się blisko ringu. Właśnie spod niego John wyciągnął kij opleciony drutem kolczastym, który wylądował na głowie rywala. Dokłada kilka uderzeń po całym ciele, poczym usiłuje uzyskać zwycięstwo. Miz odliczony do trzech, lecz wstaje przy 9 sekundzie. Morrison dalej wściekle okłada kijem Miza. W końcu przestaje i wrzuca rywala na ring. Kładzie stół pod narożnik, na nim umieszcza rywala i wskakuje na liny, by wykonać swój finisher. Morrison już leci w powietrzu, ale Pan Niesamowity zdołał się wyturlać! Teraz to John ma problem… US Chamion opiera stół o narożnik, a następnie wpycha w niego rywala. Mebel oczywiście się złamał. Pin do 3 i liczenie do 10 przerwane przy 7 sekundzie. Niesamowity pojedynek! Panowie wymieniają się ciosami, w końcu Morrison Clothesline’m wypycha oponenta z ringu. Leg drop, Suplex i ponownie Leg drop. Kładzie Miz’a na stole komentatorskim, i przykrywa go kolejnym stołem. Morrison wykonuje kolejny Leg Drop, tym razem z najwyższej liny! Miz zostaje odliczony do trzech, poczym sędzia zaczyna odliczać czas jaki mu pozostał do wstania. 1,2,…,8,9,10! John Morrison wygrywa niewiarygodny pojedynek i zostaje nowym mistrzem US. Komentatorzy nie kryją zaskoczenia poziomem walki, był według nich perfekcyjny. Nowy Champ tauntuje, zaś medycy pomagają Miz’owi.

----------

Kamera zaprasza nas na wycieczkę po backstage. Skupia swą uwagę na półce na której znajdują się przybory do makijażu, farbki i kawałek materiału. Już chyba wiemy czyj to asortyment – Lay-Cool. Panie zaczynają się kłócić.

L. – Utraciłaś coś co należało do mnie. Wiesz ile włożyłam wysiłku w zdobycie pasa, jego obronę? Ty po prostu go przegrałaś!

M.M. – Ale Layla… A z resztą, ten pas był tak samo mój jak i Twój! Skoro tak bardzo się do niego przywiązałaś, czemu sama go dzisiaj nie broniłaś, czemu w ogóle nie udzieliłaś mi wsparcia w walce. Ta porażka jest tak samo moja jak i Twoja!

Po chwili zastanowienia:

L. – Trudno, co się stało się nie odstanie. Nie cofniemy czasu, masz rację. Przepraszam za mój wybuch. Puśćmy to w niepamięć i skupmy się by odzyskać nasz tytuł.

Panie się uścisnęły, zaś na ekranach pojawiła się seria reklam.

----------

Walka nr.5:

Two Out of Three Falls Match for Intercontinental Championship – Kofi Kingston© vs. MVP

Zawodnicy zaczynają od zwarcia, które na swą korzyść wykorzystał MVP. Wykonał on suplex, a kiedy Kofi wstawał potraktował go potężnym Big Boot’em. Próbował on uzyskać pierwsze przypięcie, lecz rywal był zbyt świeży. Montel wciąż w ofensywie, Shoulderblock, odbija się od lin i wykonuje Bulldog. Ballin’ Elbow oraz Playmaker. MVP przechodzi do pinu, który zostaje zatwierdzony. 1-0. Nawet sam wrestler jest zaskoczony tak szybkim przypięciem. Panowie ponownie się klamrują, tym razem jednak Kofi uzyskuje przewagę, a zawdzięcza to kopnięciom. Jedno jednak złapał pretendent, wykręcił nogę i przechodzi do Figure Four Leg Lock. Kofi walczy z bólem i olbrzymią presją – już za moment może być byłym mistrzem. Dobrze jednak używa rąk i wolnej nogi, dzięki czemu uwalnia się z bardzo nieprzyjemnego uścisku. Widać, że Kingston cierpiał, ponieważ kuleje. Jednak nawet mimo tego udało mu się wykonać Spinning Heel Kick. Boom Drop i próba pinu. 2 count. MVP wstaje, łapie przeciwnika za pas i próbuje jakiegoś przerzutu, lecz Kofi wspaniale się uwolnił i wykonał Trouble in Paradise. Liczenie do trzech i stan rywalizacji wynosi 1-1. MVP wstaje i od razu nadział się na Drop Kick. 1,2, drgnął. Jamajczyk w dalszym ciągu rozdaje karty, przeróżne kopnięcia, ale rywal stoi. Ależ w nim determinacji. W końcu przełamał napór przeciwnika i posłał go na deski poprzez Clothesline. Kingston wstaje i powtórka akcji. Montel na linach i Leg Drop. Po chwili jeszcze Knee Drop, wprost na twarz. Pretendent sygnalizuje kolejną akcję- Ballin’ Elbow, uderzenie nadchodzi, ale Kofi uciekł. Obaj szybko wstają i mamy Crossbody od Kofiego, połączone z próbą pinu. 1, MVP w genialny sposób kontruje akcję na Roll-Up. Również bez ostatecznego uderzenia. Ponowna akcja w „stójce”. MVP odbija się od lin i… rywal go przechwycił. S.O.S! 1,2,3 Kingston wygrał! Kto by się spodziewał po początku, że tytuł nie zmieni właściciela? Jamajczyk schodzi z areny przy gratulacjach od fanów.

----------

Znajdujemy się w pokoju medycznym. Randy Orton rozmawia z lekarzem.

L. – Przykro mi, ale nie możesz walczyć. Nie z tym bicepsem. Jest on poważnie naderwany i musisz go oszczędzać przez co najmniej trzy tygodnie.

Orton mimo tych słów wstał i widać po nim, że się nie przejął opinią fachowca. Wychodzi z pokoju.

L. – Łapcie, go! Nie jest zdolny do walki!

Ochrona łapie wrestlera, zaś lekarz do niego podchodzi/

R.O. – Poście mnie. To moja sprawa, czy stanąć do walki. Tu już nie chodzi o zwycięstwo, to sprawa honoru.

L. – Honor? Jaki honor? Operacja, półroczna absencja i rehabilitacja będzie dla Ciebie honorowa?

R.O. – Po prostu odejdź! Masz syna? Córkę? Żonę, czy nawet psa? Jakbyś się czuł jakby ktoś ich skrzywdził? Moich bliskich nikt nie tknął, ale czuję dokładnie taki wstręt do Batisty. Znam Twoją opinię, ale w tym momencie jest ona dla mnie nieistotna. Dajcie mi wyjść, bo już za chwilę walczę!

Lekarz potaknął głową, zaś ochrona puściła zawodnika. „Voices” już rozbrzmiewa.

----------

Walka nr.6

Single Match – Randy Orton vs. Batista

Randy spóźniony, ale w końcu się zjawa. Nie tauntuje, tylko od razu przechodzi do akcji. Kilka uderzeń pięścią i… szarpnął ręką, widać skutki kontuzji. Batista wykorzystuje to natychmiast, odbija się od lin i Clothslinem ścina Ortona z nóg. Stosuje jego technikę i naskakuje na każdą kończynę. Na końcu oczywiście Knee Drop. Zwierzak wsadza głowę przeciwnika między swoje kolana i będzie Batista Bomb! Jednak nie, zmienia zdanie, pobawi się trochę ofiarą. Akcja przenosi się za ring. Animal wpycha kilkakrotnie rywala w barierki, wraca na moment, a następnie kilka razy wchodzi barkiem w oponenta. Zawodnicy znajdują się ponownie między linami, gdzie Dave usiłuje przypiąć rywala. Nic z tego. Suplex i szykuje dla przeciwnika finisher. Wykonał go! 1,2… 2,9, Orton drgnął! To wydarzenie strasznie rozwścieczyło Batiste. Sięga po krzesło, ustawia je na ziemi i szykuje kolejny Batista Bomb. Orton jednak zdołał się wyrwać! Backbreaker i RKO na przedmiot! 1,2, Dave przerywa liczenie. Sędzia usiłuje wyrzuć krzesło z ringu, lecz Animal go zaatakował. Wykorzystał to Orton – Drop Kick. Wziął w ręce mebel, którym okłada zwierzaka. Aj! Ma problem z ręką… Wycofał się, Dave to widzi i podcina rywala. Randy wstaje, ale otrzymuje Spinebuster. Dave bierze krzesło i okłada nim rywala. Raz po raz ląduje na kontuzjowanym bicepsie. Zwierzak schodzi z ringu, ale tylko po stół. Rozkłada go, poczym wykonuje na nim Batista Bomb! Blat jest złamany, ale Zwierzak powtarza akcję. Zadowolony w końcu zaprzestał atakować przeciwnika i z uśmiechem na twarzy udaje się za kulisy. Pomoc medyczna jest już przy ofierze, zaś komentatorzy zastanawiają się co teraz z Ortonem.

----------

Walka nr.7

Lumberjack Match for WWE Chamionship – John Cena © vs. Edge

Wracamy po reklamach. Przy linach stoją już drwale – Drew McIntyre, Dolph Ziggler, Christian, Kane, Big Show, Chavo Guerrero, Matt Hardy, Primo, Evan Bourne, Ted Dibiase, R-Truth, Zack Ryder, Yoshi Tatsu, Curt Hawkins, Shawn Daivari…, Maryse.

Pierwszy na ring wychodzi mistrz. Widać, że heelowa część towarzystwa zaciera już ręce. Daivari atakuje! Na szczęście pojawia się R-Truth i Christian, którzy uspokajają sytuację. John wchodzi na ring. Edga ominęły podobne niespodzianki i możemy zaczynać pojedynek! Kanadyjczyk chce się sklamrować, John podchodzi i… to była podpucha. Rater R Superstar atakuje, poczym wypycha Johna z ringu. Drwale robią swoje, poczym wrzucają na ring ofiarę. Edge ponownie wypycha Championa. McIntyre wykonuje Future Shock DDT! Otrzymuje jednak Zack Attack, i Chokeslam od Big Show’a. Evan wraz z Kane’m pomagają wstać Johnowi, zaś Hardy krzyczy, by Edge walczył. Ten też tak czyni i wykonuje Edgecution, próba pinu, ale Christian go wyciągnął z ringu! Edge wrzeszczy na byłego tag-team partnera, ale otrzymuje solidnego kopniaka od Japończyka. Cena dochodzi do siebie i ponownie możemy przejść do walki. Trochę nudnej, wyrównanej gry. Zawodnicy wykrzywiają sobie ręce i w końcu zaczyna się coś dziać ciekawego. Edge wpycha na liny Cena, odbija się od tych po przeciwnej stronie i pędzi na rywal. Ten jednak sprytnie się odsunął, dzięki czemu Edge po raz kolejny spotkał się drwalami. Kilka ataków i akcja znów w ringu. Cena wykonuje Powerslam, a następnie Bulldog. Five Knuckle Shuffle i wynosi rywala na Attitude Adjustment. Wykonany! 1,2, Edge się uwolnił, jednak widać, że jest osłabiony. Kolejna porcja ataków od mistrza. DDT i wskakuje na narożnik. Będzie akcja w locie! I jest, tyle, że poza ring. Chavo go podciął, Ziggler w żywiole, zaś Maryse kopnęła w krocze… To chyba już po walce... Cena zostaje wrzucony w ring, Edge próbuje przypiąć, ale bez pozytywnego zakończenia. Rated R Superstar cofa się do narożnika! John wstaje i spear! Pin, ale tylko dwa uderzenia, niewiarygodne! Edge podnosi rywala, ale ten go podcina i mamy Roll-Up. 2 count. Akcja, za akcję, w końcu Cena uzyskuje znaczącą przewagę. Shoulderblock i Leg Drop. Wchodzi na drugą linę i udaje mu się wykonać Elbow Drop. Kolejna próba przypięcia zakończona fiaskiem. John podnosi rywala, ale Neckbreaker! Edge podnosi rywala i wykonuje Edgecution. 1,2,3! Nowym mistrzem WWE zostaje Edge! Drwale wracają do szatni, pozostaje tylko Christian. Patrzy z lekką zazdrością i udziela wsparcia Cena. Zwycięzca walki potakuje ironicznie głową, poczym schodzi z ringu.

----------

Walka nr.8

Triple Threat Match for World Heavyweight Championship – Jack Swagger©(w. Rey Mysterio) vs. Undertaker vs. CM Punk (w. Luke Gallows & Serena)

Walkę zaczynamy od wymiany spojrzeń. Oczywiście najlepiej prezentował się Undertaker, który do tego stopnia przestraszył Swagger’a, że ten chciał opuścić ring. Nic z tego – Deadman wykonał Big Boot, zaś Punk DDT. Jack na jakiś czas został wyłączony z gry. Zwarcie dwójki pretendentów, lepiej z niego wyszedł Umarlak, ale cóż z tego, jak za chwilę natrafił na serię mocnych kopnięć. Akcja przenosi się do narożnika, gdzie „czysty” zawodnik w swoim stylu atakuje przeciwnika. Powraca Swagger, który od tyłu atakuje Drop Kickiem lidera SES. Łapie za głowę Undertakera i wykonuje kilka uderzeń. W tym czasie próbkę sprytu dał Mysterio, który zaatakował leżącego Punk’a. Na pomoc ruszył Gallows i rywalizacja toczyła się jak przystało, wśród trójki zawodników. W następnej części meczu każdy coś dodawał od siebie, na chwilę dominując. W końcu dłuższą przewagę wypracował sobie Undertaker. Wykonał Chokeslam na Punk’u, zaś mistrza potraktował Reverse STO. Wypchnął go na brzeg ringu i wykonał Guillotine leg drop. Phenom wraca i próbuje przypiąć CM, ale nieskutecznie. Wykrzywia mu rękę, wchodzi na liny i mamy spacer po nich. Chwilę później rzuca się na rywala i mamy splash. W przypięciu przeszkodził jednak Swagger. Kopnął on w głowę Undertaker’a, zaś dla Punk’a przygotował Gutwrench Power Bomb. To może być koniec! 1,2,… Serena rozprasza sędziego. Oczywiście bardzo się to nie spodobało All American American’owi i Big Boot’em zaatakował kobietę! Na pomoc przybiega Luke, atakuje mistrza świata, a do walki dołącza i Mysterio! Mega zamieszania. Wszystko wykorzystuje Punk, który wynosi Undertakera na barki i wykonuje GTS. 1,2,3! CM Punk wygrywa walkę, ale zaraz za chwilę otrzymuje hurricanrane od Rey’a. Meksykanin ma ustawionego Gallows’a pod 619, ale… z trybun wyskakuje Jeff Hardy! Zaraz za nim nadbiega Alex Shelley i Chris Sabin! Dopiero teraz mamy mega zamieszania! Totalna bójką, w którą zamieszany nie jest jedynie Undertaker – leży nieprzytomny poza ringiem. Twist of Fate dla Gallowsa i zaraz za nim Swanton Bomb! DDT od Shelley’a dla Mysterio, zaś Sabin atakuje Swagger’a, jednak nie, to Punk atakuje jego! Na pomoc przychodzi Jeff i jego Spinning Heel Kick! Jack zaś otrzymuje Twist Of Fate. Trójka z TNA posprzątała, zawodnicy WWE leżą nieprzytomni poza ringiem, jedynie Serena udziela pomocy swojemu liderowi. Ten obrazek żegna tegoroczne Summerslam, zapowiadając jesień pełną emocji!

*Zgodnie z zapowiedziami na Summerslam wydarzyło się coś nieoczekiwanego. Do federacji powrócił Jeff Hardy. Z WWE związali się także Alex Shelley i Chris Sabin. Obydwóch będziemy mogli oglądać w drużynie, pod starą nazwą: Motor City Machine Guns. Trafią oni na RAW, co może zapowiadać, że szykowani są na mistrzów Tag Team. Charismatic Enigma trafi na piątkową galę.

*Ciekawa informacja z Summerslam – mistrzostwo zdołał obronić jedynie Kofi Kingston.

*Dark Match’em przez SummerSlam była walka Evan Bourne vs. R-Truth vs. Dolph Ziggler vs. Drew McIntyre. Wygrał R-Truth przypinając Szkota.

*Zapowiedziany został udział Jeff’a Hardy’ego na najbliższym RAW.

Ranking Best 10:

1. Edge (3) – Na Summerslam pokonał nie tylko Johna Cena, ale również drwali. WWE Championship i pierwsze miejsce w rankingu w pełni zasłużone.

2. CM Punk (7) – Pokonywał każdego na SmackDown, zdobył WHC i pewnie byłby liderem Best 10, ale po walce został pobity przez nowych zawodników.

3. John Morrison (4) – Dwa niesamowite pojedynki na koncie wrestlera. Wpierw na RAW pokonał Ted’a DiBiase, zaś na PPV zdobył pas US pokonując Miz’a.

4. Batista (N) – Randy Orton na własnej skórze przekonał się dlaczego Dave nazywany jest zwierzakiem.

5. Kofi Kingston (N) – Jamajczyk na fali. Obronił mistrzostwo na Summerslam, ale pamiętamy również o walce z Zigglerem na SmackDown.

6. Jack Swagger (1) – Niestety, Jack utracił swój tytuł i musiał spaść w rankingu. Pewnie byłby jeszcze niżej, ale na piątkowej gali przezwyciężył Christiana.

7. John Cena (9) – Mimo porażki na Summerslam John pnie się w rankingu. Zasługą tego jest RAW, na którym pokonał Sheamusa.

8. Heritage(10) – Bracia Rhodes zostali UTTC. Czego chcieć więcej?

9. Rey Mysterio (N) – Po dołączeniu do Swaggera odżył, o czym przekonał się Matt Hardy na SmackDown.

10. The Miz (8) – W poniedziałek było świetnie – pokonał Ortona, lecz Niedziela była pechowa i utracił mistrzostwo.

Z rankingu wypadli: MVP, Randy Orton, Christian

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
      • 19 odpowiedzi
    • WWE Royal Rumble 2025
      Spekulacje i dyskusje na temat WWE Royal Rumble 2025!
        • Haha
        • Lubię to
      • 79 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 922 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 686 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
      • 100 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
      • 9 350 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 146 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 172 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 513 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 850 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Attitude
      Za nami kolejny epizod NXT, który w głównej mierze skupił się na podbudowie nadchodzącego Vengeance Day. Przedstawiamy podsumowanie najważniejszych informacji z tego show. Na otwarcie Stephanie Vaquer pokonała Jacy Jayne, mimo próby ingerencji Fatal Influence. Link do filmu Na zapleczu doszło do spięcia na linii Zaria i Sol Ruca - Lash Legend i Jakara Jackson - Tatum Paxley, Tatum, Gigi Dolin i Shotzi. W ringu pojawił się Lexis King, który stwierdził, iż wreszcie zrozumiał, kim jest. Przekazał także, że ma plany na zmiany wobec Heritage Cup i kończy z bronieniem tytułu na zasadzie rund, czy pomocy narożników. Wypowiedź mistrza przerwał... powracający Fandango! Który przedstawił się jako JDC reprezentujący "The System" w TNA. Przekazał, iż rozmawiał z Avą i zawalczy o Heritage Cup. Link do filmu Ridge Holland pokonał Stacksa, a ponownie doszło do zamieszania z udziałem Izzi Dame. Link do filmu Zaria i Sol Ruca pokonały Gigi Dolin i Tatum Paxley. Doszło do zapowiadanego Vengeance Day Summit z udziałem mistrzyni NXT Giulii oraz pretendentek - Bayley i Roxanne Perez. Jednak nie tylko one miały swoje plany wobec mistrzostwa kobiet, bowiem... pojawiła się także zwyciężczyni kobiecego Royal Rumble Matchu - Charlotte Flair. A wszystko skwitowała... Cora Jade, atakując Giulię i Bayley kijem do baseballa. A blisko było, by oberwało się również i Perez. Link do filmu Link do filmu Link do filmu Choć Kelani Jordan pokonała Karmen Petrovic, to sędzia zmienił decyzję po przesadnym ataku Kelani na przeciwniczce po walce. W walce wieczoru A-Town Down Under pokonali mistrza NXT Oba Femiego i Tricka Williamsa. Jednak nie odbyło się bez ingerencji Eddy'ego Thorpe'a, który zaatakował Williamsa. Eddy okładał jeszcze Tricka po starciu. Link do filmu Link do filmu Skrót: Link do filmu Przeczytaj wpis na portalu Wrestling.pl
    • KyRenLo
      John Cena: Czyli jedna tygodniówka w styczniu i zapewne ani jedna w lutym. Mam nadzieję, że później jakoś nabierze to rozpędu. Jade Cargill:
    • Tomos
      Dorzucą stypulację "if Roman wins, Rollins przeprasza za rozpad Shield" i ludzie będą klaskać uszami. Plus, to w końcu main event dla Punka
    • IIL
      Roman Reigns vs CM Punk vs Seth Rollins może zamknąć pierwsza noc WM 41 Just a moment... WWW.WEBISJERICHO.COM Trochę dziwnie, że taki triple threat będzie tam o pietruszkę. Roman też raczej wygrywa. Nie uwalą go dwa lata z rzędu.  Czyli Cody vs Cena domknie drugą noc, a zwycięzca RR w takim układzie do openera? 
    • Attitude
      Nazwa gali: WWE NXT #771 Data: 04.02.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Live Platforma: The CW Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
  • Dodaj nową pozycję...