Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Nadchodzi era TNA?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Wiadomosc ze TNA w koncu ma deal telewizyjny, i to nie byle jaki bo ze Spike TV (WWE tam lecialo bodajze) jest z pewnoscia dobrym newsem dla fanow wrestlingu. Stacja ta ma zamiar promowac federacje i wylozyc troche kasy na ich reklame by ogladalnosc byla dobra (wszak to w ich interesie rowniez) W zwiazku z tym mozemy spodziewac sie ze TNA zrobi duzo by sprowadzic znane twarze spowrotem do TNA a i wojna z WWE moze rozpoczac sie na dobre(wszak juz sie rozpoczela kilka miechow temu, przypomne chocby slynny najazd wrestlerow TNA na taping programu z udzialem zawodnikow WWE oraz parodie Triple H i Vince na PPV TNA) Mam nadzieje jednak ze ich polityka bedzie inna niz na poczatku istnienia tej federacji.

Wtedy, co gale byl ktos nowy, znany, byla to zawsze jakas niespodzianka ale dla spojnosci feudow i wizerunku federacji nie bylo to dobre. Ostatni rok TNA stonowalo i juz nie porywalo sie, poza wystepem Macho Mana, na jednorazowe bezsensowne wystepy dawnych slaw. DDP,Nash i Hall zrobili swoje i odeszli godnie. Teraz TNA skupia sie na promowaniu wlasnych wreslterow, dlatego tez tacy jak Waltman, Gunn i wkrotce Rhino (dostaje push na wejscie jak kazdy a potem sami zobaczycie jak bedzie jobowal mlodym) sa dobrymi punktami odbicia ktore nadaja sie do promocji "bywalcow" TNA (no moze Gunn nie za bardzo, ale DDP swego czasu)

Nalezy przede wszystkim oczekiwac naplywu nowych twarzy z WWE ale rowniez gwiazd niezaleznych fedow typu Austin Aries (Samo Jao juz jest, WWE co prawda ukradlo CM Punka ale on jeszcze wroci na swoje stare smieci). Mam nadzieje ze TNA nie lyknie kazdego, tylko wybierze najlepszych. Debiut w Spike Tv ma byc w pazdzierniku tak wiec spodziewac sie nalezy Dudley Boyz (moga wtargnac w trakcie jakiejs walki na Bound for Glory - taka Wrestlemania TNA) tudziez zobaczymy Stinga z ktorym TNA rozmawia (szansa jest bo Sting czuje sympatie do federacji, a i zawdziecza cos wlascicielowi, ojcu Jarretta)

Jedyna obawa moja taka ze Jarrett wygra pas. Znamy jego ego. Tak samo bylo gdy Impact pierwszy raz ruszyl na Fox Sports. Moze byc powtorka z rozrywki. Tyle ze Raven jako mistrz w tv nie jest taki zly w porownaniu do Trutha (wtedy on byl mistrzem przed 1 Impactem) ktorego malo kto znal.

TNA obiecuje poprawe produktu i lepsze walki. Musze przyznac ze ostatnie Impacty prezentuja sie o wiele lepiej niz chociazby te sprzed 2 i wiecej miesiecy. Juz jakis czas temu wyrzucili durny limit czasu a i poziom walk, jak i booking polepszyl sie (mniej squashy) Samo PPV ostatnie (Sacrifice) stalo pod wzgledem walk na solidnym poziome. TNA dalej kuleje jesli chodzi o angle i feudy ale wlasnie nad tym ma pracowac kooperujac ze Spike TV. Trzymajmy kciuki za powodzenie tej federacji bo moze w koncu znow bedzie wojna ratingow (watpie ale chcialbym:)

Nie znamy jeszcze szczegolow co do ilosci czasu na antenie oraz czestotliwosci emitowania Impacktow. Zapewne wszystko wyjdzie w praniu i w duzej mierze zalezec bedzie od sukcesu/porazki przedsiewziecia tzn emisji TNA w Spike TV.

Moje 3 grosze

Jak mark chce by DDP wrocil a nie wystepowal w dziwnych federacjach walczac z Kanyonami, Crediblami i innymi sakami w main eventach :P

Szkoda ze Matt Hardy zbiedzil i polazl do WWE, liczylem na Hardy Boyz. Rowniez liczylem na Outlawz ale nici. BG James idzie do lamusa, bedzie pracowal za kulisami. Moze Waltmana polacza z Gunnem, nawet nie glupi pomysl bo nie maja co zrobic z tymi panami. Powrot Sabu nie widzi mi sie, z nim tez nie ma co zrobic. Myslalem ze bedzie feudowal z Rhino ale jednak nie. On rowniez nie pasuje mi do koncepcji federacji.

X division nie trzeba porpawiac, oni zyja wlasnym zyciem i jest ok. Daniels jako mistrz juz mi sie znudzil wiec Samoa Joe z pasem coraz bardziej mi sie widzi, tylko ta jego tusza... Raven moze potrzymac pasa jeszcze troche ale czas najwyzszy zrobic cos z Monty Brownem (ile mozna trzymac go w tagu, to z DDP, to Jarrettem a teraz z Gunnem) no i Abyss, gosc ma potencjal ale traktowany jest jak Kane (wszak ma gimmick Kane'a o wygladzie Mankinda:P) w WWE - nadaje sie do jobowania w main eventach.

AJ Styles tez jest "za duzy" na federacje. Nie wiadomo co z nim zrobic. Mial juz wszystkie pasy dwa razy. Niedawno byl mistrzem swiata. Przerzucaja go z X division do hv i spowrotem. Feud z Samoa Joe i moze heel turn dobrze by mu zrobil.

Oby Dudleyz na ktorych licze nie byli na poczatku dani Jarrettowi. Wkurwiajace jest to ze za kazdym prawie razem gdy ktos nowy pojawia sie w TNA musi stac u boku Jarretta(Sting za 1 razem,Hall,Nash,Gunn,Rhino). Ten koles w ten sposob odnawia swa postac ktora jest nuda jak flaki z olejem.

Dywizja tag team ktora w TNA byla silna swego czasu zaczyna kulec. Po rozpadku Triple X widac braki. AMW sie przejedli. Team Canada rowniez jest nieswieza. Nie kupuje Naturalsow a 3 live Crew to przeszlosc dlatego licze na Waltmana/Gunna(moj wymysl;) tudziez Dudleysow (a najlepiej oba te teamy) by ruszyly cos.

Edytowane przez DDP
https://forum.wrestling.pl/topic/2137-nadchodzi-era-tna/

• Odpowiedzi 9
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Romo

3

• DDP

2

• Streetovs

2

• Luk

1

Top użytkownicy w tym temacie

dokladnie... Swietny taki mini-felietonik.. Super sie czyta ;) Sam chcialbym, aby wreszcie WWE mialo jakas porzadna konkurencje, bo wyszlo by to kazdemu na dobre.. Musimy poczekac, by sprawdzic jakie postepy poczyni TNA... Trzeba miec nadzieje, bo gdyby Sting naprawde doszedl do TNA, to na pewno przyciagnelo by to wielu fanow przed telewizory...
https://forum.wrestling.pl/topic/2137-nadchodzi-era-tna/#findComment-21820

• Urządzenie:  Macintosh

Ja patrzę z większym dystansem na przyszłość TNA. Owszem będą na Spike Tv, ale program będzie nadawany w sobotnie wieczory (co wyklucza jakąkolwiek wojnę ratingów) i będzie trwał godzinę (po odjęciu reklam, zapewne około 45 minut). Na rozwinięcie fedu'ów nadal nie będzie czasu, wszystko nadal będzie się odbywać w małej hali w Orlando. Tak szumnie zapowiadana gala Bound for Glory także będzie w tej hali i moim zdaniem nie będzie tak naprawdę niczym wielkim. Ot, z dużej chmury mały deszcz. Obawiam się że TNA nie jest tym czego oczekuje przeciętny fan WWE i którego TNA chce odebrać. Mimo bardzo dobrych walke i całkiem przyzwoitych Impact'ów, TNA nie prędko zagrozi imperium Vince'a. Tu naprawdę jest potrzebna bardzo duża kasa, fajerwerki, bajerki i nadawanie dwugodzinnej gali gdzie chociażby godzina nakładała się z Raw, aby choć trochę zbliżyć się do ratingów WWE.
https://forum.wrestling.pl/topic/2137-nadchodzi-era-tna/#findComment-21823

Miejmy nadzieje ze Spike da wiecej czasu antenowego TNA lub bedzie robic 2x po godzinie w tygodniu. Bez tego faktycznie mierne sa szanse. Co do Impactow to nie dziwie sie ze sa nagrywane w orlando. PPV sa w malej hali bo so bezplatne (ta pazdziernikowa bedzie 1 platna). TNA bazuje na sprzedazy w tv. Jesli liczba fanow wzrosnie chociaz o polowe to mysle ze zrobia platne gale w wiekszych halach na stale
https://forum.wrestling.pl/topic/2137-nadchodzi-era-tna/#findComment-21824

Wedlug mnie poziom impactow powinni poprawic. Inna hala ta jakas jest gowniana. Owszem moga w niej walczyc ale powinny byc jakies zmiany. Inna sprawa jest PPV wedlug mnie powinni takie gale robic co 2miesiace a nie co miesiac,wieksze oczekiwania tak szybko sie nienudzi,w WWE nawet czasem 2 PPV co miesiac przesada.

Zgodze sie ze Samoa jest obecnie zatłusty do X-Division pasuje do Heavyweight tam powinni go umiescic. Tez moze byc totalnie zjeba gdy Jeff Jarret znowu zdobedzie pas i bedzie go trzymal dlugo,wtedy spieprza juz po calosci. Cos jak HHH w WWE. Niemoga popełniac blędów WWE a wtedy bedą dobra konkurencja i tak juz poziom np; takiego X-Division bije poziomem walki w WWE. Swietnie ze coraz to nowe twarze sie pojawiają jak Sabu,Rhino oby było coraz lepiej w tej federacji. Jak Z WWE odejdzie lub zakonczy kariere paru starych gwiazd ktore jeszcze podtrzymuja interes Vinca ktory juz niepowinien prowadzic tej federacji od dawna,to moze naprawde spasc na dno.

https://forum.wrestling.pl/topic/2137-nadchodzi-era-tna/#findComment-21825

AJ to najwieksza gwiazda, wiec pewnie cos wymysla ;-) Oby z biegiem czasu TNA dostala wiecej tego czasu na antenie i nie bedzie zle :) glale robia o miliard lat swietlnych lepsze niz wwe, trzymajmy kciuki :)

Streetovs co Ty ma w opisie :P przypominaja sie czasy jak w Norwegi plonely koscioly ;-)

hmm czy to nie czasem fragment z dokumentu o black metalu co byl w norweskiej tv poszczany hmmm

https://forum.wrestling.pl/topic/2137-nadchodzi-era-tna/#findComment-21903

Panowie ale to nie miejsce na rozmowe o działalności Black Circle :). Edytowane przez Dejv
https://forum.wrestling.pl/topic/2137-nadchodzi-era-tna/#findComment-21966

no tak, tak, trzeba bedzie jakis topic zalozyc :P w ogolnych czy gdzie tam
https://forum.wrestling.pl/topic/2137-nadchodzi-era-tna/#findComment-21967