Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

AWF - Action Wrestling Federation

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Niedawno wpadł mi pomysł, aby napisać własne diary z swoją wymyśloną federacją oraz z wymyślonymi zapaśnikami. Od dziś ja czyli DilerPat (Paatryk) zaczynam pisać AWF...

http://ifotos.pl/img/127947033_eqnshr.gif

Historia federacji:

Federacja została założona w 1998 roku przez Johna Smitha. Wpierw miała być to federacja mieszanych sztuk walki, ale John wpadł na pomysł, aby była to kolejna federacja wreslingowa, która miała sporą konkurencje. Pierwsza gala odbyła się 16 marca 1999 w Dallas. Była to gala nie emitowana dla telewizji, ale zainteresowanie ludzi było ogromne, więc na następną gale która odbyła się miesiąc później przyszła, także ekipa telewizyjna.

W 2000 roku, gale odbywały się co dwa tygodnie. A pomysł Johna Smitha był strzałem w dziesiątkę. Na początku 2000 roku wprowadzono, także system PPV, czyli gal, które odbywały się co miesiąc. Pierwsza walka o pas federacji AWF Championship odbyła się 17 października 1999, pierwszym mistrzem został Jack Kelvin Sr, który pokonał Edwarda Michealsa. Z roku na rok federacja budowała się i dochodziło coraz więcej zapaśników. W 2005 roku AWF podzielono na dwa roostery: Explosion oraz ECS

Komentatorzy: Jerry Howard i Justin Douglas

Reporter od wywiadów: Matt Anderson

Rooster:

http://ifotos.pl/img/127947243_eqnshs.gif

Theme: http://www.youtube.com/watch?v=7keWk4nt0fs

GM: Randy Smith

Pyton

Jason Cruz

Junior

Killer

Cristopher

HellBoy

Gorilla

Gregory Thompson

Robert Edward

Fernando

Patrick Taylor

Gerard Fox

David Hundson

The Gun

Mr.Khali (kontuzja)

Tayson White

Mister Gregorian

Jerry Fischer

Micheal Richard

Eddie Ryan

Bobby Moore

Jones X

Tag-Team:

Heavy Dudy: Rober Edward & Jason Cruz

Killstopper: Cristopher & Killer

AWF Championship: Najważniejszy pas roosteru.

Obecny posiadacz : HellBoy

Ostatni posiadacz : Patrick Taylor

American Championship:

Obecny posiadacz : Fernando

Ostatni posiadacz : Gorilla

_________

http://ifotos.pl/img/127947218_eqnshp.gif

Theme:

GM: Akhito Kan

Jeff Taylor

Steve Besley

Thomas Lovez

Jack Kelvin Jr.

Petrić

King

Sourious-Man

Twelman

Fire-man

Yuji Nagata

Evan Coffman

Peter Williams

Jey Lee

Timmy Walker

Bryan Howard

Mike Crown

Morelli

Eric Cutner

McLusky

Jerremy Black

James Carter

Zack

Tag-Team:

Japan Boys: Jey Lee & Yuji Nagata

ECS Championship: Najważniejszy pas roosteru.

Obecny posiadacz : Jack Kelvin Jr.

Ostatni posiadacz : Steve Besley

Extreme Championship

Obecny posiadacz : Jeff Taylor

Ostatni posiadacz : Peter Williams

Kobiety:

Jessica Torres

Sophia

Tina

Alexis Lile

Hannah Storm

Rebecca

Sarrah Williams

Micheal Moore

Kate

Agnes Steward

Lara

Ivy Angle

Pasy obydówch roosterów:

Tag-Team Championship:

Obecny posiadacz : Heavy Dude

Ostatni posiadacz : American Boys

Women Championship:

Obecna posiadaczka: Jessica Torres

Poprzednia posiadaczka: Sophia

Roczny kalendarz PPV:

Styczeń - TNT

Luty - Generation

Marzec - SOS

Kwiecień - SuperStar (najważniejsza gala roku)

Maj - Over Fight

Czerwiec - Dark Rage

Lipiec - Go To Hell

Sierpień - Extreme Condition

Wrzesień - Road to America

Październik - Chaos Theory

Listopad - Experience

Grudzień - The Impossible Night

Moje diary zaczynam pisać z wydarzeń od początku czerwca, a wydarzenia z innych lat będą niekiedy przypominane.

Poniedziałek, 7 czerwiec 2010 - Philadelphia

Explosion!

Buchają fajerwerki, słychać theme Skillet - Rebrithing. Po momencie theme Explosion przerywa piosenka GM'a roosteru Randego Smitha, który powolnym krokiem zmierza do kwadratowego pierścienia.

Randy Smith: Witajcie wszyscy, bardzo miło mi jest was gościć w Philadelhpi po raz kolejny. To już piąta gala AWF w tym mieście. Więc witam was. Jesteśmy świeżo po PPV Over Fight... HellBoy obronił na niej pas przeciwko Jasonowi Cruzowi i zachował streak 40 zwycięstw z rzędu. Czy ktoś zdoła go zatrzymać? No, więc dziś zmierzy się on z ...

Wypowiedź przerywa theme nowego mistrza Ameryki Fernando, który z uśmieszkiem na twarzy stoi na rampie.

Fernando: Randy, Randy. Jesteś najgorszym GM'em w historii AWF. Gadasz o jakimś Hellboyu, który ma jakiś mały streak zwycięstw z rzędu, a ja wiem, dlaczego ma taki streak bo nigdy nie zmierzył sie ze mną, tylko z jakimiś słabeuszami. Ale do rzeczy, zamiast dziś umieszczać mnie w walce wieczoru, to dajesz do niej jakiegoś starucha z piekieł. Twoje decyzje są bardzo dziwne i zadbam oto, aby cię zwolniono.

Fernando przez chwile patrzy na Smitha, po czym odwraca się i zmierza na backstage.

Randy Smith: Hej, ty zaczekaj. Jeśli jesteś taki pewny to mogę dać Cię dziś do walki, zmierzysz się dziś z The Gorillą...

Fernando zatrzymał się i zdenerwowany odrzekł do Randego:

Fernando: Ale przecież pokonałem go na Over Fight po co mam z nim walczyć po raz kolejny. Chcę kogoś innego.

Randy Smith: ...zmierzysz się w Ladder Matchu, a na szali pozostawisz swój pas, który wczoraj wygrałeś.

Fernando z oburzeniem patrzył na odchodzącego Smitha.

Na backstage widzimy Tine polerującą pas Jessici, a sama mistrzyni kobiet przyglądała się w lusterko i zauroczona swoim wyglądem mruczyła coś do siebie. Nagle podszedł do nich Tayson White i uśmiechając się do Jessici prawił jej komplementy. Zanudzona mistrzyni kobiet uderzyła go w policzek i z aroganckim uśmiechem odrzekła: "Przynudzasz!". Po tych słowach razem z Tiną udały się do szatni.

Normal Match

Gregory Thompson vs. Cristopher

Przeciętna i która walka, wykazująca o słabej formie obydwóch zawodników.

Początek należał do Thompsona, który mocnym Clothslinem powalił Christophera. Thompson wykonał kilka stompów na głowę Kanadyjczyka, po czym chciał wykonac Leg Drop, ale Christopher uniknął ataku i wyturlał sie z ringu, aby chwile odpoczać. Gdy sędzia doliczył do 6 ten wszedł do ringu i zaskoczył Gregorego Big Bootem. Pomyslnie wykonał, także DDT..2 count! Christopher zdenerwowany wbił Thomsona w narożnik i chciał wykonać Superplex z narożnika, ale w ostatniej chwili Gregory zepchnął go i wykonał Missile Dropkick na wstającym Christopherze. Gregory chwile osłabiał Christophera po czym wykonał Thompson Bomb (Vader Bomb) 1,2,3...Zwycięzcą okazał sie Gregory Thomson, który od razu po walce udał się na backstage.

No one will ever change this animal I have become...Na ring zmierza zdenerwowany Jason Cruz, który będzie miał coś do powiedzenia. Jason powoli wchodzi do ringu i krążąc wokół niego zaczyna mówić:

Jason Cruz: Gerard gdybyś wczoraj siedział cicho i nie zaatakowałeś mnie po walce, byłbym mistrzem AWF, ale ty zawsze musisz mieszać się nie w swoje sprawy. Hellboy nie miał w ogóle szans, wczoraj prawie zakończyłbym jego streak tak jak próbowałem tydzien przez Over Fight wykonałem mu dw razy K2, ale ten i tak miał na tyle siły i powalił mnie Hell breakarem, Gerard daje ci rade na przyszłość nigdy nie wdzieraj się w nie swoje sprawy, ponieważ w ogóle nie wiem, dlaczego mnie wczoraj zaatakowałeś czyżby to była zazdrość, że 3 tygodnie temu pokonałem Cię w walce 1# contender czy poprostu ma mi za złe to, że jesteś gorszy od mnie.

Nagle z publiczność wyskakuje Gerard Fox, wślizguje się szybko do ringu i uderzeniem w plecy powala Jasona. Gerard okłada Jasona mocnymi uderzeniami mikrofonem i ustawia go do swojego finishera, ale nie...Jason uwalnia się kopie go w brzuch i wykonuje mu natychmiast K2!!! Jason zostawia Gerarda w ringu, a sam trzymajac się za warge udaje na backstage.

Przerwa reklamowa...

American Chamopionship Ladder Match:

Fernando © vs. Gorilla

Koło ringu znajdowały się dwie duże drabiny, a nad ringiem zawieszony był pas. Fernando rozpoczął od defensywy i bronił się przed punchami Gorilli, następnie sam wymierzył mocny punch w głowe i wykonał pomyślnie Suplex. Fernando zszedł z ringu po jedną drabine, Czyżby juz chciał ściągac pas? Nie. Gdy Fernando wchodził do ringu, Gorilla wstał i powalił go mocnym dropkickiem w drabinę. Fernando upadł za ring wraz z drabiną. Gorilla zszedł z ringu chwycił głowę Fernanda i uderzał nią o drabinę. Następnie bez chwili namysłu wykonał T-Bone Suplex na tą oto drabinę. Goriila wrzucił drabinę do ringu, a następnie sam wskoczył na liny i wykonał Cross Body na wstającym Fernandie. Pierwszy wstaje Gorilla i próbuje wykonać mu Nelson Slam, ale nie Fernando uwolnił się z Nelsona i sam złapał "goryla" w swój Nelson i wykonał szybki Full nelson facebuster. Fernando wszedł do ringu, rozłożył drabinę i szybko wchodzi po niej, aby zdjąć pas, ale nie..Gorilla wstaje i trzęscie drabiną, po momencie drabina przechyliła się, Fernando wylądował na macie. Wrestlerzy przez chwile leżeli, ale to pierwszy wstał mistrz Ameryki i wykonał Gorylli tzw katapultę. Gorilla ląduje na narożniku. Co robi Fernando? Wychodzi z ringu po drugą drabinę, wrzuca ja do ringu. Gorilla otrząsnąl sie po katapulcie, ale natychmiast otrzymał High Kick. Fernando nie rozkłada drabiny tylko wsadza ja między druga , a trzecią line oraz opiera o stająca drabine. Czyżby jakis atak? Ale przed tym Fernando wykonuje Forward Roll LegSweep koło drabiny na prawie nieprzytomnym "gorylu", a następnie kładzie go nie przytomnego na drabinę. Sam wchodzi na drugą drabinę, ale zamiast ściągać pas wykonuje Swantom Bomb na leżacego Gorille! Tak mamy Swantom Bomb, cóż za niesamowita akcja. Drabina, na której leżał Gorilla łamie się, a Fernando korzysta z drugiej i pewnie ściąga pas!

Fernando obronił pas, po czym szybko udał się na backstage, ale zatrzymał go Randy Smith i powiedział:

Randy Smith: No brawo. Ładną nam tu walkę zrobiłeś chłopcze, ale pamiętaj sobie przerywanie wypowiedzi GM'a musi mieć jakieś konsekwencje, a nie była to ta walka. Już za chwile będziesz jeszcze raz bronił pasa przeciwko olbrzymowi....Pytonowi!! A jeśli odmówisz udziału w walce, pas zostanie ci odebrany.

Randy uśmiechając się odszedł na backstage. Zdenerwowany Fernando z niechęcią wrócił do ringu.

Promo Patricka Taylora.

American Chamopionship Match #2:

Fernando © vs. Pyton

Walka dość krótka. Pyton osłabiał Fernando w parterze. Po chwili osłabienia Pyton wstał i szykował się do finishera Kill-Shot. Ale nie..Fernando uciekł i chwycił się lin. Sędzia nakazuje, aby Pyton nie atakował, gdy ten nie trzyma się lin, ale ten go nie posłuchał i kopnięciami atakował Fernando do nieprzytomności. Walka zakończona przez DQ na korzyść, Fernando.

Po walce obity Fernando odszedł z ringu z pomocą arbitrów.

Na zapleczu widzimy jak to ringu zmierza uczestnik dzisiejszej walki wieczoru The Gun, który powalczy za chwile z Hellboyem, zatrzymuje go reporter Matt Anderson prosząc o wywiad.

Matt: Mogę zadać Ci parę pytań.

The Gun: Proszę mów, co chcesz.

Matt: Tak, wiec za chwile walczysz z Hellboyem, jak myślisz masz jakieś szanse odnośnie przerwania jego wysokiej passy?

The Gun: Hellboy to trudny rywal, wiele razy to pokazał w ringu, ale nie skreślam siebie od razu. Niech pan piekieł wie, że jest jeszcze taki ktoś jak The Gun i to on może przerwać passe.

Matt: A jak zamierzasz pokonać Hellboya?

The Gun: Tego Ci nie powiem, za chwile zobaczysz w ringu.

Nagle do The Guna i Matta zbliżał się Hellboy z pasem na ramieniu. Pan piekieł przerwał rozmowę reportera z The Gunem i zachrypniętym głosem powiedział:

Hellboy: Czy ty myślisz, że mnie pokonasz? Hahaha, twoje słowa są wręcz żałosne. Lepiej idź juz do ringu, bo za parę minut zniszczę Cię i wyśle do piekła.

Hellboy odszedł w stronę ringu, po chwili to samo zrobił także przestraszony The Gun.

Normal No-Tile Match:

Hellboy © vs. The Gun

Pojedynek dość krótki jak na Mein Event. Hellboy na początku trzymał rywala w defensywie, wykonując mu Suplex oraz Beckbreaker. Hellboy szykował się do Hellbreakera, czekał aż rywal wstanie, The Gun wstał, ale szybko wślizgnął się między nogami i powalił go dropkickiem w plecy. Gun zaczął tautować. Wszedł na narożnik i chciał wykonać 450 Splash, ale czy to nie za wcześnie. Chyba tak. Hellboy zrobił unik, śmiejąc się z Guna wyniósł go pod Hellbreaker. Mamy Hellbreaker! Pin..1,2..Ale ktoś wyciąga sędzię z ringu, a tą osobą jest Jason Cruz. Hellboy spogląda na Jasona i w tym czasie inkasuje kolejny Dropkick w plecy. The Gun zmęczony zapina submission STF, z którego Hellboy po chwili uwalnia się i wymierza Big Boot na wstającym Gunie. Mamy, także Hellbreaker po raz drugi. 1,2,3 Pinfall! Streak dalej niezatrzymany 41-0.

Hellboy zabiera swój pas i odchodzi na backstage śmiejąc się w stronę Guna.

Tymczasem na ekranie pokazuje się film z kamery biura GM, w którym przebywa Fernando. Obolały i posiniaczony mistrz uderza głową Randego o biurko i krzyczy przy tym „Nie zadzieraj z mistrzem!”. Fernando okłada jeszcze przez chwile GM’a, następnie wykonuje mu Powerslam na sofe. Kanapa łamie się pod ciężarem Smitha, a Fernando śmieje się z cierpienia GM Explosion! Mistrz Ameryki otwiera okno, czyżby chciał wyrzucić przez nie Smitha. Fernando ustawia Smitha koło parapetu rozpędza się i mamy Clothsline…NIE! Smith robi unik i czołgając się ucieka jak najdalej od biura, przy drzwiach za nogę łapie go Fernando i zapina American Lock (Ankle Lock), GM cierpi, ale mistrza nic to nie obchodzi i dalej trzyma dźwignie. Po momencie Fernando puszcza dźwignie i chwyta szklankę whiski, która położona była na stoliku. Szklanka zostaje rozbita na głowie GM’a. Fernando śmiejąc się kopie go po głowie. Dopiero w tym momencie przychodzi następna partia ochrony, która uspokaja Fernando oraz wzywa lekarzy.

Sceną kończącą Explosion! jest wynoszenie Randego Smitha na noszach z swojego biura.

Explosion! schodzi z anteny....

Liczę na komentarze! Jeśli dobrze pójdzie jutro lub pojutrze będzie kolejne wydanie.

Edytowane przez DilerPat
  • Odpowiedzi 5
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• DilerPat

3

• Stamford

1

• krycha7

1

• 1 contender

1

Top użytkownicy w tym temacie

Hmm no zaczyna się w miare ciekawie :)

Zawsze ciężej jest pisać nową federacją i własnymiz awodnikami ale tak jest oryginalnie i ciekawie. Obyś tylko szybko nie stracił zapału

• 3 tygodnie później...

Stracił zapał szybciej niż by się mogło wydawać :) Edytowane przez krycha7

8407598924ba0fe619b015.jpg

Dla czytających moje gale mam pewną wiadomość:

Obecnie nie mam czasu na napisanie gali ECS, więc nie pojawi się ona napewno w tym tygodniu. Chociaż będe sie starał napisać jak najszybciej.

Dziękuje za komentarze! :)

Na pocieszenie dzisiaj oferuje wam News Pack na temat federacji:

* Rating ostatniego Explosion wyniósł 2.7 w porównaniu do poprzedniego tygodnia (2.2) bardzo wzrósł.

* Powodem wzrośnięcia ratingu jest pewnie ciekawy sagment Fernando oraz Randego Smitha, który zobaczyliśmy pod koniec gali.

* Wracając do Smitha. Aktualnie leży on w szpitalu w Saint Louis. GM Explosion doznał wstrząsu mózgu po atakach, które zostały pokazane w poniedziałek. Oprócz wstrząsu, Randy ma także lekkie połamania. Powrót GM'a do ringu zapowiada sie za 2,3 tygodnie.

* Kto będzie teraz GM'em Explosion? Wszyscy zadawaja sobie takie pytania, spektakuluje się, że na okres nieobecności Smitha ma nim być Fernando.

* Dark matchem gali Explosion było starcie Patricka Taylora z Misterem Gregoraniem. Starcie zwyciężył pierwszy pan.

* Na piątkowej gali ECS zapowiedziana zostałą walka 1# contender do pasa ECS, ale kto bedzie brał w niej udział tego nie wiadome.

* Właściciel AWF Thomas Danielson negocjonuje z byłym wrestlerem federacji WW, który niedługo powinien zasilic rooster Explosion, jest nim Adam Reiter.

* DVD z najważniejszą galą PPV roku SuperStars 2010 osiagnęły rekord sprzedawania. Wyprzedano ponad 230 tys. egzemplarzów. Rok temu ta gala została wypupiona tylko przez 150 tys. ludzi.

* Oto wyniki House Show Explosion, które odbyło się 8 czerwca w Dallas:

- Fernando pokonał Gorille i obronił pas Ameryki

- Micheal Moore pokonała Rebbece

- Junior pokonał Killera

- Hellboy pokonał The Guna oraz Jasona Cruza w wale 1 vs. 2 Handicap

Piątek, 11 czerwiec 2010 - Philadelphia

ECS

Przed usłyszeniem, theme i zapowiedzi, co czeka na nas gali ECS, widzieliśmy fragmenty z zeszłego wydania Explosion! na którym to Fernando obronił pas Ameryki oraz skontuzjował GM'a Randego Smitha.

Słychać theme Drowing Poll - Pity, buchają fajerwerki czas rozpocząć kolejne wydanie ECS. W tym wydaniu poznamy pretendenta do tytułu ECS, który jest w posiadaniu Jacka Kelvina oraz zobaczymy segment The Kinga o nazwie Castle The King.

Galę rozpoczyna właśnie King, który uśmiechnięty i jak zwykle ubrany w swoje szaty podąża do ringu, który przygotowany jest do jego segmentu. W ringu znajduje się sofa, a w narożniku znajduje się symboliczna wieża zamkowa.

Castle The King

King: Przed wami stoi najlepszy zawodnik AWF, czyli jedyny niepowtarzalny Król. To ja dominuje w tej federacji, pokonując każdego kto stanie mi na drodze. Do mojego show nikogo nie zaprosiłem, ponieważ nie będę rozmawiał z gorszymi od siebie.

King stanął przy linach i spoglądając na titration mówił dalej:

King: Na moim show nie będzie rozmów oraz jakiś głupich wywiadów. Na show ujrzycie prawdziwy pojedynek wrestlingowy. Proponuje wam wrestlerom ECS otwarte wyzwanie. Ten, kto przyjdzie tu na ring zmierzy się od razu z mną. To zapraszam! Liczę do 10. Jak policze, a nikt się nie pojawi będzie to znaczyło, że jesteście tchórzami.

1,2,3,4,5,6,7,8 ... Boicie się? Heh. Odliczam do końca! 9...

Liczenie przerywa nowy Theme Mr.Khaliego

Papa Roach - To be Loved:

Zdenerwowany Mister biegnie do ringu z kijem owiniętym drutem w ręku. Mr.Khali powrócił po kontuzji po tym jak Rober Edward zrzucił go z szczytu klatki na stół oraz wrzucił w reflektor.

Z strachem w głosie King odpowiedział:

King: Czyli jednak ktoś chce walczyć.

Przerwa reklamowa...

Normal Match:

King vs. Mr.Khali

Walka jak zwykle krótka, bo King jak zawsze przechwala się, a nic z tego nie wychodzi. Khali zdominował Kinga na początku walki wykonując mu Dragon Suplex oraz DDT. Khali większość walki z wściekłością obijał Kinga stompami w głowę. Gdy Khali wstawał ten uderzył go z główki w plecy, co spowodowało, że King znów spadł. Khali ustawił się tylko do jednego, czyli do zakończenia walki. King wstał i mieliśmy Khali Shooter!! (Jumping Cutter) PIN! 1,2,3. Zwycięzcą walki zostaje Mr.Khali, King w tej walce nie wykonał praktycznie żadnego ataku. Taka dobra forma Khaliego może być tylko złą zapowiedzią dla Roberta Edwarda, który niedawno go kontuzjował.

Po walce Khali chwycił mikrofon do ust i zaczął mówic:

Khali: Robert, Robert to, co zrobiłeś mi dwa miesiące temu nic już nie znaczy, teraz to ja poluje na ciebie i zamierzam cię zniszczyć! Twój przydupas Jason Cruz nie pomoże Ci, gdy spotkamy się razem w ringu. Więc uważaj, ponieważ będę Cię prześladował.

Khali odrzucił mikrofon i poszedł w stronę backstage.

Przerwa reklamowa...

Jerry Howard: Witamy po przerwie reklamowej!

Justin Douglas: Ciekawie zapowiada się następne Explosion, ciekaw jestem co Mr.Khali zrobi Edwardowi.

Jerry Howard: Na pewno, dużo. Ci panowie maja jeszcze sporo porachunków.

Justin Douglas: Zgadzam się z tobą. Ale my jesteśmy na ECS, dziś w Mein Evencie zobaczymy starcie 1# contender for ECS Championship.

Jerry Howard: No tak. Ale patrzcie, bo już teraz starcie pięknych div.

Justin Douglas: Wreszcie, uwielbiam pojedynki tych pięknych kobiet.

No DQ Match:

Ivy Angle vs. Lara

Panie rozpoczęły od zwarcia, z którego zwycięsko wyszła Lara wymierzając piękny Belly to Belly Suplex. Pin, jednak tylko 2 count! Lara szykowała się do Kiss Kick (Trouble In Paradise), ale chybione. Ivy zrobiła unik i w efektowny sposób podcięła Lare, po czym wykonała Double Axe Handle. Jednak po raz kolejny 2 count. Zdenerwowana Ivy obijała Lare stompami w głowę oraz plecy, po czym wyrzuciła rywalkę za ring. Za ringiem Ivy wykonała Iris Whip w metalowe schodki, a następnie uderzała głową Lary o schodki. Po ok. 10 uderzeniach z głowy Lary zaczęła się lać krew. Angle wyciągnęła z pod ringu kij kendo, ale skradając się do Lary zainkasowała Chair Shota w głowę. Lara z wściekłością uderzała ja krzesłem, po czym wykonała Russian Leg Sweet. Ivy wylądowała głową o barierkę, która oddziela publiczność od ringu. Lara nie czekała i wrzuciła rywalkę w miejsce publiczności, po czym zaprowadziła ją w głąb publiki. Lara pożyczyła krzesło od jednego widza i z wściekłością uderzyła, rywalke tym krzesłem. Pin. 1,2..To nie możliwe! Zdenerwowana Lara stanęła za wstająca Ivy i gdy ta stała już na nogach wymierzyła Goodbay (Jumping Russian Leg Sweet), po którym uzyskała pinfall!

Lara podążyła w stronę BS, jednak tam zatrzymała ją mistrzyni Women, która uderzyła ją swoim pasem. Jessica wraz z swoją partnerką Tiną obijały Lare, po czym obie splunęły jej w twarz, trzymając się za ręke panie z uśmiechem odeszły na BS zostawiając Lare na rampie.

Przenosimy się do szatni Jacka Kelvina. Mistrz ECS trenował, jednak przerwał mu Jeff Taylor z swoim pasem Extreme.

Jeff Taylor: Co tak trenujesz, boisz się utraty swojego pasa?

Jack Kelvin: Jak mam się bać, jak dopiero dziś poznam swojego rywala.

Jeff Taylor: No w sumie masz racje. Ale patrz na to cudo.

Jeff wzkazał na swój pas Extreme.

Jack Kelvin: No widzę, ale mój pas jest bardziej wartościowy, więc możesz się schować.

Jeff Taylor: No, co ty nie powiesz. Pas Extreme trzymam już od dwóch miesięcy i nie straciłem go, więc nie ma bardziej ekstremalnego człowieka niż ja.

Jack Kelvin: Jak jesteś taki pewny to wyzywam Cię dziś na starcie Champ vs. Champ w stypulacji Hardcore Match, zgadasz się?

Jeff nic nie powiedział i odszedł w stronę swojej szatni.

Promo Fire-mana...

Nagle kamera przenosi nas do biura GM'a: Ahito Kana. Nagle ktoś puka do jego drzwi.

Ahito: Proszę, otwarte!

Jack Kelvin: Witaj Ahito. Nie zaplanowałeś mi dziś żadnej walki, a sam chciałbym takową dostać. Czy jest taka możliwość?

Ahito: Oczywiście.

Jack Kelvin: Jeśli tak mówisz. To chciałbym dziś zawalczyć z Jeffem Taylorem w walce na zasadach Hardcore.

Ahito: Zgadzam się. Przygotuj się, bo walka już za chwile!

Jack Kelvin: Dzięki. Udowodnię Ci, że trzymanie tego tytułu coś znaczy.

Jack odszedł w stronę swojej szatni.

Jerry Howard: Witamy ponownie!

Justin Douglas: Dziwi mnie trochę zachowanie div.

Jerry Howard: Bardziej dziwi mnie pewność Jeffa, za bardzo podnieca sie z trzymania pas, aż dwa miesiące.

Justin Douglas: No może przechwala się, ale patrz Jack Kelvin zdobył pas w kwietniu na SuperStars, po ciekawej walce.

Jerry Howard: W sumie trzyma tytuł trochę krócej, ale jako mistrz ma lepszy streak.

Justin Douglas: Dobra już koniec gadania, czas na walkę, którą przed chwilą zapowiedział GM.

Champion vs. Champion - Hardcore Match:

Jack Kelvin vs. Jeff Taylor

Jeff rozpoczął od oddania kilku punchów w głowę rywala, a zaraz po tym dołożył German Suplex. Po momencie Jack został wyrzucony z ringu. Jeff, także tam poszedł i uderzał głową Jacka o schodki, a zaraz po tym wykonał Powerbomb na nie. Jeff był trzymany w defensywie do czasu, gdy wymierzył z nienacka kopniaka w głowę, a zaraz po tym Clothsline. Jack chwycił Jaffa i wykonał mu Iris Whip w schodzki. Obolały Jack został wrzucony do ringu, Jeff wchodząc z kijem nadział się na Dropkick. Jeff znów był za ringiem, a Jack odpoczywał. Pierwszy wstanął ECS Champ, wskoczył na trzecią line i wykonał piękne Crossbody na wstającym Taylorze. Obaj panowie byli za ringiem. Jack chwycił kij kendo i zaczął od mocnych uderzeń w plecy, a zaraz po tym dorzucił, także Leg Drop na te plecy. Kelvin ustawił Jaffa pod The End (Go To Sleep), jednak Jeff uwolnił się z barków i z zaskoczenia wymierzył Edge'o'matic. Extreme Champ chwycił głowe Kelvina rozpędził się z nią i wykonał One Handel Buldog na metalowe schodzki. Taylor ubrał kastet na rękę i uderzył nim dwa razy w twarz Kelvina, po czym położył go na stół komentatorski. Co spowodowało, że komentatorzy uciekli z swojego miejsca pracy. Jack leżał na stole komentatorskim, a Extreme Man dołożył mu jeszcze dwa uderzenia. Po momencie Jeff rozłożył drabinę koło stołu, wszedł na nią i wykonał z niej, Extreme End (Springboard Moonsault). Jack wraz z Taylorem leżeli w kawałkach stołu, pierwszy wstał Jeff Taylor resztkami sił wrzucił Kelvina do ringu. Wziął krzesło i wykonał mu DDT na to krzesło. Po tych atakach Taylor odliczył rywala do trzech!

Sanitariusze zabrali nieprzytomnego Jacka Kelvina, a Jeff Taylor odszedł na BS trzymając się za głowe.

Powtórka Extreme End z drabiny oraz DDT na krzesło, Przerwa techniczna...

Jerry Howard: Ci panowie mają walki ekestemlane w krwi. Rozwalili nam stół, ale naszczęście mamy nowy.

Justin Douglas: Zgadzam się z tobą. Świetna akcja z drabiny w wykonaniu Jeffa.

Jerry Howard: Panowie, pokazali nam kawał hardkorowego wrestlingu.

Justin Douglas: Ty patrz, kto idzie w stronę kwadratowego pierścienia.

Słychać theme Drowing Poll - Pity. Na ring zmierza GM ECS Ahito Kan. Stojąc na rampie zaczął mówic:

Ahito: Czas na ostatni pojedynek. Będzie to bardzo ciekawe starcie, ponieważ Jack Kelvin pozna swojego rywala, z którym zmierzy się na PPV Dark Rage. Już zachwile w pojedynku Triple Threat Elmination Match zmierzą się..[/b]

Ahito wskazał na titration i zapowiedział pierwszego uczestnika:

Ahito: Steve Besley!

Steve przejął mikrofon i oznajmił:

Steve: Jack, przegrałem z tobą na Over Fight. Przegrałem, ale dziś zamierzam wygrać to starcie, a na PPV Dark Rage, wreszcie odbiorę ci pas.

Besley oddał mikrofon i podążył w stronę ringu.

Ahito: Drugim uczestnikiem będzie ... Morelli.

Morelli nic nie powiedział tylko od razu udał się w stronę ringu.

Ahito: Ostatnim zawodnikiem będzie ... Evan Coffman!!!

Evan powitał się z publicznością i także wszedł do kwadratowego pierścienia.

Ahito: Znamy już wszystkich uczestników. Tak, więc zapraszam was do oglądania widowiska!

Triple Threat Elmination Match for 1# contender ECS Championship:

Steve Besley vs. Morelli vs. Evan Coffman

Na początek Steve oraz Evan rzucili się z punchami na Morelliego, ten jednak sprytnie uwolnił się spod ciosów i wymierzył Stevowi Dropkick, a Evanowi Clothsline. Morelli chwycił Evana i wykonał Tornado DDT. Pin, 1,2 kickout! Zdenerwowany Morelli wyrzucił z ringu Hoffmana, a zajął się z Besleyem. Steve wbity w narożnik Iris Whipem. Morelli szykował Jumping Corner Clothesline, jednak Steve odsunął się i Morelli uderzył o narożnik. Steve postawił go na ten narożnik i szybko wykonał Superplex. Pin, 1,2 kickout! Do ringu powoli wchodził Coffman, jednak Steve uniemożliwił mu to i poczęstował Dropkickiem w twarz. Evan znów był za ringiem. Steve chwycił Morelliego i zapiął mu Full Nelson. Po momencie wykonał Full Nelson Facebuster. Jednak znów kickout! Zdenerwowany Steve podniósł Morelliego i pchnął go o liny, jednak ten wślignął się pod jego nogami i wykonał Neckbreaker. Morelli dołożył Reverse DDT, a zaraz po tym swój finisher Over DDT (Floatover DDT). Po paru minutach, Besley wyeliminowany. Morelli podążył po Evana jednak za ringiem nadział się na Big Boota oraz Iris Whip w schodki. Evan wszedł do ringu i czekał, aż sędzia wyliczy go. Jednak przy 7 rywal znów był w ringu i zainkasował DDT z lin. Pin, 1,2 kickout! Evan podniósł Morelliego i chciał wykonać Buzzaw Kicka, ale Morrelli uniknął kopnięcia i podciął wślizgiem w kostki Coffmana. Morelli dołożył, szybki Spingboard 450 Splash i odliczył Evana do trzech! Tak, więc na Dark Rage zobaczymy starcie Morelli vs. Jack Kelvin o pas ECS!

Jerry Howard: Walka, może nie taka ciekawa, jak Hardcore Match, ale dobre i to!

Justin Douglas: Cieszy mnie zwycięstwo Morelliego, może wreszcie on odbierze Jackowi ten pas.

Jerry Howard: No tak, od gali SuperStars jeszcze go nie stracił.

Justin Douglas: Zobaczymy. W dzisiejszy wieczór jednak musimy się pożegnać i zapraszam na poniedziałkowe Explosion!

Jerry Żegnają się Jerry Howard oraz...

Justin: Justin Douglas, Do usłyszenia!

ECS schodzi z antenty...

• 1 miesiąc temu...

Nic w tym nie widzę :???:

bo o ile walki są świetne to jakoś czegoś mi brakuje. czego? tego nie wiem ale się dowiem :grin: .

mimo tego że mnie to nie powala to pisz dalej- może będzie lepiej

Sygna by Filipoo666

20854407495044e5718b29f.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 19 odpowiedzi
    • WWE Royal Rumble 2025
      Spekulacje i dyskusje na temat WWE Royal Rumble 2025!
        • Dzięki
      • 79 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 922 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 686 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 100 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 350 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 146 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 172 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 513 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 850 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Attitude
      Za nami kolejny epizod NXT, który w głównej mierze skupił się na podbudowie nadchodzącego Vengeance Day. Przedstawiamy podsumowanie najważniejszych informacji z tego show. Na otwarcie Stephanie Vaquer pokonała Jacy Jayne, mimo próby ingerencji Fatal Influence. Link do filmu Na zapleczu doszło do spięcia na linii Zaria i Sol Ruca - Lash Legend i Jakara Jackson - Tatum Paxley, Tatum, Gigi Dolin i Shotzi. W ringu pojawił się Lexis King, który stwierdził, iż wreszcie zrozumiał, kim jest. Przekazał także, że ma plany na zmiany wobec Heritage Cup i kończy z bronieniem tytułu na zasadzie rund, czy pomocy narożników. Wypowiedź mistrza przerwał... powracający Fandango! Który przedstawił się jako JDC reprezentujący "The System" w TNA. Przekazał, iż rozmawiał z Avą i zawalczy o Heritage Cup. Link do filmu Ridge Holland pokonał Stacksa, a ponownie doszło do zamieszania z udziałem Izzi Dame. Link do filmu Zaria i Sol Ruca pokonały Gigi Dolin i Tatum Paxley. Doszło do zapowiadanego Vengeance Day Summit z udziałem mistrzyni NXT Giulii oraz pretendentek - Bayley i Roxanne Perez. Jednak nie tylko one miały swoje plany wobec mistrzostwa kobiet, bowiem... pojawiła się także zwyciężczyni kobiecego Royal Rumble Matchu - Charlotte Flair. A wszystko skwitowała... Cora Jade, atakując Giulię i Bayley kijem do baseballa. A blisko było, by oberwało się również i Perez. Link do filmu Link do filmu Link do filmu Choć Kelani Jordan pokonała Karmen Petrovic, to sędzia zmienił decyzję po przesadnym ataku Kelani na przeciwniczce po walce. W walce wieczoru A-Town Down Under pokonali mistrza NXT Oba Femiego i Tricka Williamsa. Jednak nie odbyło się bez ingerencji Eddy'ego Thorpe'a, który zaatakował Williamsa. Eddy okładał jeszcze Tricka po starciu. Link do filmu Link do filmu Skrót: Link do filmu Przeczytaj wpis na portalu Wrestling.pl
    • KyRenLo
      John Cena: Czyli jedna tygodniówka w styczniu i zapewne ani jedna w lutym. Mam nadzieję, że później jakoś nabierze to rozpędu. Jade Cargill:
    • Tomos
      Dorzucą stypulację "if Roman wins, Rollins przeprasza za rozpad Shield" i ludzie będą klaskać uszami. Plus, to w końcu main event dla Punka
    • IIL
      Roman Reigns vs CM Punk vs Seth Rollins może zamknąć pierwsza noc WM 41 Just a moment... WWW.WEBISJERICHO.COM Trochę dziwnie, że taki triple threat będzie tam o pietruszkę. Roman też raczej wygrywa. Nie uwalą go dwa lata z rzędu.  Czyli Cody vs Cena domknie drugą noc, a zwycięzca RR w takim układzie do openera? 
    • Attitude
      Nazwa gali: WWE NXT #771 Data: 04.02.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Live Platforma: The CW Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
  • Dodaj nową pozycję...