Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE: New Era Begins

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Prolog:

Wrestling przestał przynosić już korzyści. Vince McMahon, aby uchronić się przed bankructwem zaczął rozwiązywać kontrakty zawodnikom Smackdown, w federacji nie ma też Rookie’s z NXT. To samo miało spotkać RAW, kiedy Vince otrzymał telefon. Zgłosiło się do niego dwóch inwestorów którzy mieli wizje i po 50% wkładu w firmę. Vince zaś, z tego co mu zostało po zerwaniu umów i odszkodowań dla telewizji za zerwanie programu, wybrał się na zasłużoną emeryturę i pije drinki na Hawajach.

Aktualnie w WWE pozostali tylko zawodnicy z RAW i to ich możemy wykorzystywać.

WWE Raw

14.06.2010

Po tradycyjnym bardzo widowiskowym pokazie fajerwerków witają nas Jerry „ The King” Lawler oraz Michael Cole.

Jerry Lawler: Witamy serdecznie na poniedziałkowym, wieczornym show WWE – Raw!

Michael Cole: Dzisiejszą galę komentować będą Michael Cole oraz…

Jerry Lawler: Jerry Lawler. Już za moment usłyszymy wystąpienie dwojga ludzi, którzy uratowali wasze ukochane poniedziałkowe show.

Rozbrzmiewa Theme Raw, przy jego akompaniamencie na ring wchodzą Samuel Smith oraz tuż za nim Jason Cross. Obaj ubrani w schludne garnitury, wchodzą powoli na ring, trzymając w ręku mikrofony.

Samuel Smith: Witamy fanów na show, które od lat dostarcza wam nieziemskiej rozrywki, dawkę adrenaliny i masę emocji. Jednak od tej pory już nic nie będzie takie jak kiedyś, żadna rzecz na tej gali nie będzie już taka sama.

Jason Cross: Tak jest, bowiem mamy zamiar wprowadzić tu prawdziwy reżim. Jednak każda rewolucja potrzebuje solidnego przygotowania, więc najbliższe PPV odbędzie się dopiero za 3 tygodnie.

Samuel Smith: Jednak już dziś mamy zamiar obdarzyć was sporą dawką emocji…

Samuel nie dokończył gdyż przerwał mu Theme Breta Harta. Aktualny General Manager Raw zmierza na ring.

Bret Hart: Czy ja dobrze słyszałem? Jaki reżim? Co wy chcecie zrobić? To ja jestem General Managerem tego brandu! To moje show!

Jason Cross: Bret – kłamałbym gdybym powiedział ci, że jest mi przykro. Jesteś zwolniony z tej funkcji.

Bret Hart: Ale czy fani Raw chcą tego? (heel heat w stronę Jasona Crossa) Przecież to show robione jest dla nich, oni mają czerpać z tego rozrywkę, oni mają się emocjonować. Jeżeli nie będziecie spełniać ich oczekiwań, to z Raw stanie się to samo, co z resztą WWE.

Jason Cross: Decyzja jest już ostateczna Bret – musisz opuścić ring.

Bret Hart: Nigdzie się stąd nie ruszę – musisz wyrzucić mnie siłą! (cheer)

Jason Cross: Ja muszę? Ja nic nie muszę. To ja jestem tutaj szefem i to ja decyduję kto co musi robić.

Nagle na rampie pojawia się Sheamus! Celtycki wojownik szybkim krokiem wchodzi na ring.

Jason Cross: Bret – poznaj osobę która już za chwilę wyrzuci Cię z ringu, gwarantując sobie prawo do walki o pas WWE!

Sheamus zaczyna uderzać Breta, który próbuje się bronić, jednak brawura Celta spycha go w stronę lin. Tam Celtycki Wojownik brutalnym clotheslinem wyrzuca Hitmana z ringu.

Samuel Smith: Jason – nie będziesz rozdawał title shootów bez porozumienia ze mną. Każda Twoja decyzja jest uzależniona ode mnie, a moja od Ciebie, więc musimy współpracować. Skoro według Ciebie Sheamus zasłużył na walkę o pas WWE, to sprawdzimy to dziś, bowiem dzisiejsza walka wieczoru na gali Raw to starcie Sheamusa (heel heat) oraz Randy Ortona (mega cheer).

Sheamus niepocieszony opuszcza ring, a Samuel Smith wydaję się być zadowolony ze swojej decyzji.

Michael Cole: Widziałeś to King? Minęło ledwie 10 minut a na Raw panuje już totalny chaos! Coś czuję, że dwóch managerów to kiepski plan.

Jerry Lawler: Ja nie mam nic przeciwko, przynajmniej będzie ciekawiej. Tymczasem zapraszamy na pierwszą walkę na Raw – Zack Ryder zmierzy się z Santino Marellą i Yoshim Tatsu!

Triple Threat Match

Zack Ryder Vs. Yoshi Tatsu Vs. Santino Marella

Końcówka:

Yoshi Tatsu próbował znokautować Santino Buzzaw Kickiem, jednak ten wyczuł intencje rywala i w odpowiednim momencie zszedł z ringu, na co fani zareagowali heatem. Japończyk nie przejawiał zniechęcenia do walki po tym, jak przeciwnik opuścił ring i pokusił się o zaatakowanie Włocha. W tym celu zwycięzca Dark Matchu z Wrestlemani 26 szybko wszedł na narożnik i w momencie, kiedy Santino zakończył kłótnię z fanami skoczył na niego pięknym Crossbody. Yoshi rozpoczął tauntowanie za ringiem, co spotkało się z dużym cheerem, który po chwili został uciszony Dropkickiem w kierunku Japończyka od Zacka. Tatsu wylądował na barierkach, a Long Island Loudmouth idąc za ciosem przeszedł przez nie na drugą stronę i trzymając głowę Yoshiego wykonał DDT. W tym samym czasie, Santino nieco się otrząsnął i znajdując się w dalszym ciągu za ringiem zachęcał rywala do walki. Zack szybko przemknął ponownie w okolice ringu i będąc w biegu starał się wykonać Rough Ryder, przed którym jednak udało się Marelli zrobić odpowiedni unik. Włoch złożył odpowiednio rękę i swoimi gestami zdawał się przypominać kobrę, co było początkiem do wykonania The Cobra. Santino niesamowicie uradowany po tym, jak udało mu się zaatakować przeciwnika swoim finisherem, podniósł go i wturlał na ring. Marella rozglądnął się za Japończykiem, który w dalszym ciągu leżał wśród fanów i przeszedł do pinu na Ryderze. 1…2! Zack znalazł jednak siły i udało mu się wybić. Niedowierzający Włoch podszedł do sędziego z zamysłem, by przekonać go do szybszego odklepywania. Zaraz po krótkim monologu rozpoczął się kolejny pin. 1…2! Po raz kolejny Ryderowi udało się wybić. Santino znowu rozpoczął rozmowę z sędzią, która została przerwana, bo Long Island Iced Z spróbował Roll-up. Z nikłym skutkiem, bo skończyło się na jednym odliczeniu, ale po tej akcji już obaj zawodnicy stali na nogach. Santino próbował wejść Clotheslinem, jednak Zack zrobił unik i zaatakował Running facewash’em powodując wpadnięcie Marelli w narożnik. Ryder po chwili tautów podniósł rywala, ustawił na najwyższym stopniu narożnika i wykonał piękną Hurricanrane. Próba pinu skończyła się tylko na jednym klepnięciu. Long Island Loudmouth dalej kontynuował swój atak – najpierw Rough Ryder, a następnie po wyjściu na narożnik i poczekaniu, aż przeciwnik powstanie – Missile dropkick. W tym samym czasie tuż za ringiem Yoshi Tatsu w końcu wstał, co spotkało się z cheerem publiczności. Na ringu Zack próbował pinu: 1…2! Nieudanie. Ryder wykonał Irish Whip na Santino i w momencie, gdy tamten odbijał się od lin, za nogi pociągnął go będący już w okolicach ringu Tatsu. Japończyk wszedł na ring i biegnąc na Zacka próbował Clothesline, który jednak się nie udał i został skontrowany w finisher Long Island Loudmouth – Zack Attack. Próba pinu, została przerwana przez Marelle. Włoch szybkim Hip tossem powalił rywala i umiejscowił się na narożniku szykując się do drugiego ze swoich finisherów. Santino po chwili namysłu skoczył na przeciwnika Diving headbuttem, jednak nie udało mu się wykonać pinu, bo już w czasie lotu załapał się na Buzzaw Kick od Tatsu! Włoch wylądował na Ryderze, Japończyk odsunął jednego na bok i odliczył Marelle do trzech.

Michael Cole: Wow! To WWE po rewolucji podoba mi się jeszcze bardziej niż w czasie ery Attitude!

Jerry Lawler: Faktycznie – walka trzymała niesamowity poziom i była nadzwyczaj dobra i pokazała, że WWE ma młode talenty, które już niedługo będą pokonywać największe gwiazdy federacji.

Michael Cole: Dostaję sygnał, że na zapleczu dzieje się coś ciekawego, więc przenieśmy się tam.

Kamera przenosi się do szatni Breta Harta. Widzimy zrozpaczonego Hitmana, który siedzi na ławce schylając się i zasłaniając twarz. Po chwili słyszymy pukanie do locker roomu i głos Breta: „Otwarte!”. Jak się okazało, tajemniczymi przybyszami okazali się być Hart Dynasty – Tyson Kidd, David Hart Smith oraz Natalya Neidhart.

Tyson Kidd: Bret… Nie przejmuj się, posada General Managera Raw była prawdę mówiąc gówno warta, nie masz nad czym rozpaczać.

Bret Hart: Ale ja… ale ja miałem tyle planów! Tyle wspaniałych, emocjonujących momentów na Raw miałem już zaplanowanych! Miałem mnóstwo pomysłów na cotygodniowe cykle, jak np. Bikini Contesty na każdym Raw… A teraz jacyś dwaj idioci, którzy nie mają pojęcia o wrestlingu i o sportowej rozrywce wkraczają do tego biznesu… Kurwa!

Tyson Kidd: Nie wątpimy, że Raw byłoby jeszcze ciekawsze za Twojej kadencji, ale jak widzisz, ci co mają pieniądze rządzą tym światem. Vince poszedł na emeryturę, Raw przejęło dwóch biznesmanów… nic nie poradzimy, powinniśmy się wręcz cieszyć, że znaleźli się dwaj inwestorzy i dzięki nim wciąż mamy pracę.

Bret Hart: Widzisz… Zawsze, gdy wkracza ktoś nowy ma swoją wizję, swoje plany. Teoretycznie, powinniśmy obawiać się o swoją pracę, bo w każdym momencie umowa może zostać rozwiązana. Kwotami, które mamy zapisane w kontrakcie za jego zerwanie Ci dwaj goście się podcierają. Ech… (Bret powstał) Chodźcie, bo zaraz macie walkę, którą trzeba wygrać.

Wszyscy spokojnym krokiem opuścili szatnię, a kamera powraca do naszych komentatorów.

Jerry Lawler: W kierunku ringu już zmierzają Vladimir Kozlov z Williamem Regalem, więc przenieśmy się tam.

Na ringu stoją już Vladimir Kozlov oraz William Regal, który wziął ze sobą mikrofon.

William Regal: Ja – najlepszy technik w WWE William Regal, wraz z moim przyjacielem – najlepszym siłowym wrestlerem WWE Vladimirem Kozlovem, obraliśmy sobie jeden wspólny cel. Mamy zamiar siać chaos i być postrachem dla wszystkich Tag Teamów w WWE! W związku z tym czekamy na Hart Dynasty – team, któremu mamy zamiar pokazać jak się walczy za oceanem – twardo, ostro, brutalnie i skutecznie.

Rozbrzmiewa Theme Hart Dynasty. W stronę ringu zmierzają już Tyson Kidd oraz David Hart Smith, w towarzystwie Breta Harta oraz Natali Neidhart.

Tag Team Non Title Match

Unified WWE Tag Team Champions – Hart Dynasty (Tyson Kidd & David Hart Smith) Vs. William Regal & Vladimir Kozlov

Końcówka:

Na ringu znajduję się DH Smith i William Regal. Dominuje Smith który wykonuję Regalowi belly to back suplex. Stara się założyć Sharpshooter, jednak William odpycha go tak, że ten ląduje na brzuchu. Regal nie czeka, stara się założyć Regal Stretch! Udało się! Szkoda tylko, że członek Hart Dynasty jest bardzo blisko lin i bez problemu łapie się ich. Sędzia zmusza Anglika by przerwał chwyt, co ten czyni niechętnie. Obaj wstali. Próba sił, którą wygrywa Regal. William whipuje Smitha w kierunku lin, syn British Bulldoga odbija się od nich i wykonuje shoulder Block. Ponowne odbicie i clothesline! Smith chywta Regala i stara się wykonać Saito Suplex, udało się! 1…….2….. Kozlov wpada na ring i przerywa! Bret Hart kłóci się poza ringiem z Vladimirem, ten odpycha Hitmana, na co Bret odpowiada punchem! Sędzia wszystko widział i ogłasza DQ! Hart Dynasty przegrywa przez nieopatrzność swojego mentora.

Na rampie pojawia się Jason Cross z lekkim uśmieszkiem na ustach.

Jason Cross: Bret… Najpierw zrobiłeś zamieszanie w sprawie funkcji General Managera, a teraz przyczyniasz się do porażki swojego teamu. Twoje zachowanie było karygodne i przeszła mi nawet myśl przez głowę o utracie pasów przez Hart Dynasty. Jednak chcę być fair, więc na Fatal 4 Way Vladimir Kozlov i William Regal zmierzą się z Hart Dynasty o zunifikowane pasy WWE Tag Team!

Nieoczekiwanie, słyszymy zmieszany theme Chrisa Jericho oraz The Miza, w czasie którego zawodnicy wchodzą na ring.

Chris Jericho: Czy ja się przesłyszałem? Czy Ty powiedziałeś, że Kozlov i Regal zawalczą na Fatal 4 Way o pasy Tag Team? Przecież oni są jeszcze surowi, w ogóle niedoświadczeni w dywizji Tag Teamów i nie zasługują na title shoota.

Jason Cross: Masz trochę racji Chris. Tak więc, na następnym Raw odbędzie się walka JeriMiz versus Kozlov & Regal. Stawką tej walki jest no. 1 contender do pasów Tag Team! Hm… Tak ważna walka musi mieć porządną stypulację, która doda emocji w tym pojedynku. Może będzie to walka Ladder Match z zawieszonym na górze kontraktem? Tak! Już za tydzień odbędzie się Ladder Tag Team Match pomiędzy JeriMiz, a Kozlovem i Regalem, którego stawką będzie title shoot do pasów Tag Team!

Ponownie rozbrzmiewa theme Raw, a my przenosimy się do komentatorów.

Jerry Lawler: Bardzo podoba mi się ten Tag Kozlova z Regalem. Europejczycy mogą sporo namieszać.

Michael Cole: Mnie zaś ciekawi, jak tak potężnie zbudowani wrestlerzy poradzą sobie w Ladder Matchu.

Jerry Lawler: Tymczasem przenieśmy się do Josha Matthewsa.

Przenosimy się na backstage, gdzie Josh Matthews przeprowadzał wywiad z Maryse.

Josh Matthews: Już za chwilę odbędzie się ośmioosobowy Battle Royal, który wyłoni divę, która zmierzy się z Eve na Fatal 4 Way o Divas Championship. Czy boisz się dzisiejszego pojedynku?

Maryse: Przestań Josh. Dzisiejszego wieczoru udowodnię wszystkim zgromadzonym w tej hali i przed telewizorami, że jedyną osobą, która zasługuje na title shoota oraz pas Divas Championship jest „The Sexiest of the Sexy” Maryse! Jestem gotowa pokonać każdą z div, która dzisiaj wystąpi, ponieważ jestem najpiękniejsza, najlepsza i…

Melina (przerywa): I dzięki swojemu egoizmowi poniesiesz hańbiącą porażkę. Jesteś tak zakochana w sobie, że nie widzisz niczego, poza sobą. Byłabym gotowa postawić 100 tys. dolarów, że nie wytrzymałabyś tygodnia bez popatrzenia w lustro. Twój egoizm Cię zgubi i dzisiejszy Battle Royal wygra „The Red Carpet Diva” Melina!

Gail Kim: Ekhm… Czyżbym się przesłyszała? Jedyną kobietą, która dzisiaj zwycięży jest Gail Kim! Jestem jedyną osobą w tym biznesie, która jest świetna technicznie, ma dużą siłę i oczywiście jest piękna. Ach tak… Posiadam wszystko, co jest kluczowe do sukcesu w tej branży. Wy możecie mi tylko pozazdrościć.

Po tych słowach rozpoczęła się kłótnia pomiędzy zawodniczkami, które w momencie, kiedy miały przejść do rękoczynów zostały zatrzymane przez ochronę.

Jerry Lawler: Szykuj się Michael! Już za chwilę twój ptaszek będzie chciał wlecieć między nogi jednej z osób, która będzie na ringu!

Michael Cole: Tak jest! Już za chwilę zobaczymy osiem najpiękniejszych kobiet w WWE! Szczerze, to żałuję paru div ze Smackdown!, które musiały opuścić federację, ale głęboko wierzę, że jeszcze powrócą.

Jerry Lawler: Tymczasem można już usłyszeć „Pourquoi?”, więc przenieśmy się na ring!

8 People Over The Top Rope Battle Royal for WWE Divas Championship title shoot

Alicia Fox Vs. Brie Bella Vs. Nikki Bella Vs. Jillian Vs. Gail Kim Vs. Natalya Vs. Melina Vs. Maryse

Końcówka:

Na ringu pozostały już tylko Gail Kim, Melina oraz Maryse. Skośnooka kanadyjka wraz z The Red Carpet Diva rzuciły się na arogancką Maryse. Po kilku kickach blondynka już była oparta o liny. Współpracujące divy złapały rywalkę za ręce i po Irish Whipie powaliły ją Double Clotheslinem. Zawodniczki weszły na narożniki i Gail wykonała Diving Leg Drop, a Melina Flying Elbow. Pastwienia się nad The Sultry Diva ciąg dalszy – Melina zakłada Camel Clutch, a Gail Kim Boston Crab! Po chwili Maryse nie daje znaków życia, więc divy puszczają swoje dźwignie. The Sexiest of the Sexy instynktownie sturlała się z ringu, jednak nie została wyeliminowana ze względu, iż zasady tej walki nakazują wyrzucenie przeciwniczki przez górną linę. Trwa rozmowa pomiędzy Gail, a Meliną, w której The Red Carpet Diva podpuszcza koleżankę do skoku nad górną liną! Zafascynowana kanadyjka odija się od lin i wyskakuje ponad przeciwległymi spadając na Maryse! Melina zdaje się być zadowolona z siebie – wyeliminowała Kim! Gail nie może uwierzyć, że dała się tak łatwo wykiwać! The Red Carpet Diva schodzi z ringu i wnosi ostatnią rywalkę do kwadratowego pierścienia. Chcąc efektownie zakończyć walkę, Melina szykuje się do Sunset Split, jednak nie udaje jej się go wykonać, gdyż Gail będąca jeszcze za ringiem pociągnęła Perez za nogi ściągając ją z ringu. Po kilku punchach i kickach ochrona zabrała Kim za kulisy. Po pewnym czasie Maryse udało się wstać i rozwścieczona diva wrzuciła swoją przeciwniczkę na ring i kopała ją po wszystkich częściach ciała. By dokończyć cierpień rywalki, The Sexiest of Sexy założyła Figure Four Leglock i trzymała przez dłuższy czas. Kanadyjsko-francuska diva chciała zakończyć walkę – wykonała French Kiss, oparła rywalkę o liny i wzięła rozbieg, by wyrzucić ją Clotheslinem. Ten atak był jednak tak nieporadny, że z ringu wypadła nie tylko Perez, ale także Maryse! Sędziowie rozpoczęli szczegółową analizę upadków na komputerach i ogłosili remis, bo z nagrań nic nie wynikało. W tym momencie na rampie pojawił się Samuel Smith!

Samuel Smith: Dzisiejsza walka miała wyłonić przeciwniczkę Eve w walce na PPV Fatal 4 Way. Miała wyłonić jedną, jedyną i odpowiednią divę, która jest godna, by zawalczyć o ten pas. Jedną! Jednak skoro zaistniała taka sytuacja, że wyłoniliśmy dwie dziewczyny, znalazłem pewne rozwiązanie, które będzie korzystne dla wszystkich. Triple Threat na F4W? Nie, nie, nie… Fatal 4 Way na PPV! (cheer) Do walki staną mistrzyni div w WWE – Eve Torres, Maryse, Melina oraz… Oraz zawodniczka, która na przyszłym Raw wygra pojedynek Last Woman Standing! Czwartą uczestniczką walki może być Gail Kim, lub… Natalya Neidhart! (cheer)

Samuel przy dużym cheerze wrócił na backstage.

Jerry Lawler: Smith ma genialne pomysły, już mi się podoba ten General Manager.

Michael Cole: Przesadzasz… Cross, jest zdecydowanie lepszy. A propos Jasona – przenieśmy się za kulisy, gdzie właśnie przechodzi General Manager.

Przenosimy się na backstage, gdzie nagle dostrzegamy Jasona Crossa, który udaję się do swego gabinetu. Jest już bardzo blisko, jednak wtedy zatrzymuje go Sheamus! Celt chwyta prezesa za garnitur i przyciska do ściany!

Sheamus: Co to ma do cholery być? Walka? Miałem zostać no.1 contenderem, a teraz czeka mnie jeszcze jakaś głupia walka z Ortonem!

Jason Cross: Puszczaj mnie, jeśli chcesz w ogóle mieć tą walkę (Sheamus puścił). To nie moja wina, to ten Smith sobie ubzdurał wielkie emocje, mówił że fani przyszli tu oglądać wielkie pojedynki, ale spokojnie – załatwimy to bardzo łatwym i szybkim sposobem, o którym dowiesz się później. Ale wiesz co? Widzę w Tobie nowego WWE Championa i dlatego zgodziłem się na dodanie Cię do Fatal 4 Way matchu. Podoba mi się Twój celtycki, brutalny styl, nie przebierasz w środkach, ale pomyśl – ile byś zyskał, gdybyś miał za plecami szefa WWE? Nikt mi tu nie może podskoczyć, ale zawsze przydałby się jakiś bodyguard, nie? Musisz wiedzieć, że ja też mam dużo wspólnego ze Szkocją. Mój dziadek pracował w Szkocji, można rzec że w 1/16 jestem Szkotem. Poza tym macie wspaniałą kulturę, Stonehenge’a .

Sheamus: Ciekawy pomysł. Powiedz mi dokładnie, jakie byłyby moje zadania, gdybym zdecydował się na tę funkcję?

Jason Cross: Gdyby z kimś były problemy, ktoś stawiałby opór, no sam wiesz o co mi chodzi. Taka pomocna dłoń byłaby potrzebna, jednak to Ty możesz więcej zyskać. Szkoda by było gdyby pas WWE ciągle wisiał na ramieniu tego no, (wyjmuje z kieszeni spodni broszurę i zaczyna czytać) Johna Ceny.

Sheamus: Najpierw pomożesz mi zniszczyć Randego Ortona, a na Pay Per View Johna Cene, to porozmawiamy.

Celtic Warrior klepnął jeszcze prezesa WWE po ramieniu i odszedł.

Michael Cole: Od początku wiedziałem, że to nie będzie dobre dla WWE.

Jerry Lawler: Spokojnie poczekajmy na rozwój wydarzeń. Teraz czas na walkę Edga z Johnem Morrissonem.

Singles Match

Edge Vs. John Morrison

Końcówka:

JoMo dominował przez całe starcie udowadniając to kolejnymi movesami. Najpierw wykonał STO backbreaker, który był początkiem do Russian legsweep. Pin: 1! To za mało na Edga. John wykonał European uppercut, Rated R Superstar jeszcze stoi na nogach, a Morrison podchodzi do lin i Flying Chuck! Kolejna próba pinu była także nieudana. The Shaman of Sexy stanął w narożniku oczekując na przeciwnika i gdy tylko rywal się podniósł, ten wykonał Nitro Blast, a po nim Standing shooting star press! Pin: 1…2! Morrison unosi rękę do góry i spokojnym krokiem zmierza w kierunku narożnika. Rozgląda się za siebie i próbuje wykonać Starship Pain, jednak Edge w porę ugiął kolana unosząc je do góry, dzięki czemu nic mu się nie stało. Rated R Superstar pinuje: 1…2! Zadowolony The Master Manipulator postanawia pastwić się nad rywalem i serią stompów wbija Morrisona w matę. Po chwili zakłada Camel clutch osłabiając przeciwnika jeszcze bardziej. Po jakimś czasie, Edge puszcza submission, po czym podnosi Johna i Edgecution! Pin: 1…2! Rozwścieczony Edge pogania sędziego, by ten szybciej odliczał. Po krótkiej rozmowie, Rated R Superstar wykonuje kolejne Edgecution i po raz kolejny pinuje tylko do 2. The Ultimate Opportunist przenosi się pod narożnik i swoimi gestami zachęca przeciwnika do powstania. The Shaman of Sexy wysłuchał próśb Edga, a ten natychmiast chciał wykonać Spear. Finisher jednak się nie udał, dzięki sprytowi Morrisona – widząc nadbiegającego rywala skontrował jego akcję do Small Package! Pin: 1…2…3! Zaskakujące zwycięstwo!

Michael Cole: Wow! Co za spryt Morrisona! Widzę w nim przyszłego mistrza WWE!

Jerry Lawler: Czy ja wiem? Po prostu miał szczęście i tyle.

Michael Cole: Szczęście, czy nie szczęście – wygrał, a jak mówi stare powiedzenie: „szczęście sprzyja lepszym”. Już za chwilę walka wieczoru, więc przenieśmy się na ring!

Rozbrzmiewa „ Written In my Face”, co oznacza, że na ring wchodzi Sheamus. Ma ze sobą stalową Rurkę którą zostawia nieopodal ringu. Jest już gotowy do walki. Następnie z głośników uderza „Voices” a cała hala reaguje cheerem, na ring wchodzi Randy Orton. Viper jest już w kwadratowym pierścieniu i wykonuję swój firmowy taunt.

Sędzia miał już zamiar uderzyć w gong, jednak na titatronie pojawił się Jason Cross.

Jason Cross: Tak ważna walka nie może być zwykłą walką. Taka walka potrzebuje specjalnego sędziego. Potrzebny nam jest tutaj ktoś wyjątkowy… Osoba ta przegrała dzisiaj swoją walkę i na pewno będzie sprawiedliwym sędzią. Zapraszam na ring Rated R Superstar – Edga!

Edge wybiega spod titatronu i wślizguję się na ring. Wygania stamtąd oficjalnego sędziego WWE. Słuchać gong – czas na Main Event!

Singles Match for WWE Championship title shoot

Sheamus Vs. Randy Orton (Special referee: Edge)

Końcówka:

Przez całą walkę mimo nieprzychylności sędziego przeważa Orton. Wykonuje na Sheamusie snap suplex, a następnie rzuca na liny i atakuje clotheslinem, Celtic Warrior wstaje i drugi clothesline! Sheamus ponownie wstaje i mamy trzeci! Dominacja Ortona! Randy wchodzi na top rope, Celt powoli wstaje, a gdy jest już na nogach otrzymuje Diving Crossbody! 1…………….2…………. Edge pokazuje Ortonowi, że chyba nie może dalej odliczać, bo uszkodził sobie nadgarstek! Orton zaczyna się z nim przepychać, na co Edge grozi dyskwalifikacją. Orton odwraca się i otrzymuje Bicycle Kick od Sheamusa. Próba pinu 1..2.. Kick out! Edge starał się odliczać najszybciej jak potrafi, jednak Randy wykazuje się dziś ogromną wolą walki! Fani nagradzają go chantami: „Let’s go Orton”. Celtic Warrior podnosi Ortona oddając go w ręce Edga, który go przytrzymuje, a sam Sheamus bierze rozbieg do Bicycle Kick. Próba i… trafia w Edga! Orton odsunął głowę w ostatnim momencie! Celtic Warrior jest zdezorientowany, odwraca się… RKO! RKO! RKO! Orton ostatkiem sił pinuje, wbiega sędzia rezerwowy: 1……..2………… Edge budzi się i odpycha sędziego przerywając odliczanie! Arbiter pokazuje, że Randy powinien być zwycięzcą, jednak Rated R Superstar chwyta go i wyrzuca poza liny! Orton wstaję i dostaje spear od specjalnego sędziego tej walki! Sheamus powoli z pomocą lin wstaje na nogi, chwyta Vipera i dokłada mu Celtic Cross! Celtic Warrior natychmiast przechodzi do pinu: 1….2…3! Pin Fall! Sheamus dostaję się do walki Fatal 4 Way na następnym PPV!

Michael Cole: Brawa dla Ortona walczył fenomenalnie i jest prawdziwym zwycięzcą. Szkoda, że w taki sposób zachowuje się zarząd wobec tego zawodnika.

Jerry Lawler: No cóż taki jest wrestling, nam tylko wypada zaprosić na następne Raw. Żegnają się z wami Jerry Lawler…

Michael Cole: Oraz Michael Cole. Dobranoc.

Edytowane przez nttn
  • Odpowiedzi 4
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• nttn

1

• ajfan

1

• Badu

1

• camil.castrol

1

Top użytkownicy w tym temacie

No no no, bardzo fajny pierwszy odcinek. Walki czyta się jakby były naprawdę, segmenty też znakomite. Planujesz znowu zatrudnić zawodników ze SmackDown? Pierwsza gala świetna, wg mnie zasługuje na 9/10. Pozdrawiam i zapraszam do mnie.

No jak narazie ciekawie się zapowiada. Jedna uwaga, chyba powinno być Title shot a nie shoot.

Zapraszam do czytania mojego diary o WWE

WWE z innego punktu widzenia

3535893324c5da3540a42c.jpg

Na ostatnim Raw ujawnili się nowi właściciele WWE – Jason Cross oraz Samuel Smith, którzy zostali także General Managerami Raw odbierając tę funkcję Bretowi Hartowi. W pierwszej walce tamtego wieczoru Yoshi Tatsu po znakomitym Buzzaw Kick odliczył Santino zwyciężając Triple Threat Match. W kolejnym pojedynku zadebiutował nowy Tag Team na Raw – Vladimir Kozlov oraz William Regal zwyciężyli Hart Dynasty po dyskwalifikacji mistrzów WWE. Przyczyną porażki zunifikowanych mistrzów Tag Team była nieopatrzność mentora – Breta Harta, który zaatakował Kozlova punchem. Po walce Cross zapowiedział, że obie drużyny zmierzą się jeszcze raz, na Fatal 4 Way, jednak w porę pojawili się JeriMiz, którzy wyzwali Regala i Kozlova na Ladder Match, którego stawką będzie kontrakt do walki na PPV. Jason Cross zatwierdził pojedynek i walka miała odbyć się na przyszłym Raw. Kolejną walką był Battle Royal div, w którym Melina zremisowała z Maryse po tym, jak wypadły równocześnie za ring. Samuel Smith ogłosił, że na PPV odbędzie się Fatal 4 Way Match o WWE Divas Championship, w którym zawalczą Eve Torres, Melina, Maryse i zawodniczka, która zwycięży Last Woman Standing na następnym Raw – Gail Kim lub Natalya Neidhart. W kolejnej walce Morrison dzięki swojemu sprytowi pokonał Edga. W walce wieczoru Sheamus pokonał Randego Ortona, dzięki pomocy sędziego specjalnego tego pojedynku – Edga.

WWE Raw

21.06.2010

Wybuchają fajerwerki, słychać theme Raw – tak zaczynamy kolejną gale WWE!

Jerry Lawler: Witamy na poniedziałkowej gali WWE – Raw! Dzisiejsze show odpowie nam na pytania: kto będzie walczył z Hart Dynasty na PPV? kto będzie czwartym uczestnikiem Fatal 4 Way o Divas Title? kto będzie trzecią osobą, która będzie miała szanse odebrać pas Johnowi Cenie na PPV? Dzisiejszą galę komentować będą Jerry Lawler…

Michael Cole: … oraz Michael Cole. Już za chwilę uzyskamy odpowiedź na pierwsze pytanie, które zadał Jerry – czas na pierwszą walkę tego wieczoru!

Jerry Lawler: W Ladder Matchu zmierzą się JeriMiz oraz Vladmir Kozlov i William Regal. Zwycięzca tej walki będzie miał szansę na odebranie pasów Tag Team Hart Dynasty na PPV!

Tag Team Ladder Match

JeriMiz (Chris Jericho & The Miz) Vs. William Regal & Vladimir Kozlov

Końcówka:

W ringu dominują JeriMiz. Miz rzuca drabiną w Kozlova, powodując upadek Radzieckiego Cyborga, a Y2J wykonuje Triple Powerbomb na Regalu. Awesome One ustawia drabinę w narożniku i whipuje w nią Kozlova, jednak ten kontruje i to Miz roztrzaskuje się na drabinie. Vladimir nie zwalnia tempa i uderza ze splashem wprost w Mike’a. Zauważa to Jericho, jednak "The Soviet Cyborg" chwyta go i wykonuje potężny Fallaway Slam wprost na Miza! Regal jest już na nogach chwyta Awesome One i wykonuje Regal Bomb! Anglik ustawia drabinę i zaczyna wchodzić, co idzie mu dość ciężko. W tym samym czasie Kozlov chce dobić Jericho, jednak ten niespodziewanie wykonuje Codebreaker! "The Ayatollah of Rock 'n' Rolla” szybko dołącza do Regala który jest już blisko kontraktu. Obaj są na szczycie i rozpoczyna się wymiana ciosów. Jericho uzyskał przewagę, a The Miz po przebudzeniu pragnie pomóc Tag Team partnerowi, wchodząc na drabinę od strony Williama. Awesome One będąc tuż za rywalem pragnie wymierzyć potężny cios w tył głowy, jednak "The 2008 King of the Ring" uchyla się i cios dostaje Jericho który spada boleśnie na mate. Mike Mizanin dostaje kopnięcie piętą w czułą część ciała od Regala co powoduje, że on również spotyka się z matą. "The Man's Man" wchodzi na ostatni szczebel drabiny i zdejmuje kontrakt! Nowy Tag Team Williama Regala i Vladimira Kozlova zdobywa szansę do walki o pasy Tag Team już na PPV!

Michael Cole: Piękna walka, wygrywają Europejczycy dzięki niesubordynacji Miza.

Jerry Lawler: Czy Chris Jericho będzie chciał nadal z nim współpracować?

Przenosimy się za kulisy, gdzie słychać okrzyki radości… Tak – to Jason Cross! Widzimy Jasona, który chwiejnym krokiem spaceruje po korytarzu wraz z kilkoma obejmującymi go dziewczynami i szampanem w ręce. Wesołe przyśpiewki, które można było usłyszeć przypominały „Hej sokoły” w wersji angielskiej. Cross wraz z dziewczynami wyznaczył cel – gabinet i tam mieli się udać. Jason otworzył drzwi i ku swojemu zdziwieniu zobaczył Samuela Smitha. Jason szybko zamknął drzwi, wysłał tancerki do bufetu, schował szampana za jedną z doniczek będących na korytarzu, poprawił sobie fryzurę, ubranie i ponownie wszedł do gabinetu.

Jason Cross: Hej, co tam?

Samuel Smith (zdziwiony): Ale… Yyy, uu, aa… A, nic...

Jason Cross: O, kartę układasz? Pokaż, co tam nabazgrałeś.

Jason wziął notes Smitha i długopisem skreślił kilka nazwisk oraz wstawił swoich kandydatów do danej walki. Po tej czynności oddał notes i powiedział:

Jason Cross: Okej, to tyle, trzymaj się.

Cross opuścił gabinet, zawołał ponownie dziewczyny i poszli się gdzieś bawić.

Michael Cole: Pozwól, że nie skomentuję tego zajścia – nie chce zostać zwolniony.

Jerry Lawler: Przecież ta sytuacja pokazała, że Cross jest normalnym, rozrywkowym człowiekiem.

Michael Cole: Jason ma jeden dzień pracy, na którym zajmuje się Raw i akurat w ten dzień musi się zabawiać? To jest trochę niepoważne…

Jerry Lawler: Przynajmniej nie jest taki sztywny, jak Smith.

Michael Cole: Mogę się założyć, że Samuel jest równie rozrywkowy jak Cross, jednakże traktuje bardziej poważnie swoją posadę.

Jerry Lawler: Tymczasem przenieśmy się na ring, gdzie już za moment zobaczymy starcie dwóch kobiet w Last Woman Standing Matchu. Zwyciężczyni zostanie czwartą uczestniczką walki Fatal 4 Way na PPV!

Last Woman Standing Match for WWE Divas Championship Title Shot

Natalya Neidhart Vs. Gail Kim

Końcówka:

Walka obfituje w liczne zmiany przewagi. W tej chwili to Gail Kim jest stroną dominującą i rzuca Natalie w narożnik, następnie bierze rozbieg i wykonuje Splash. Po tej akcji Kim wchodzi na najwyższą linę, czeka aż przedstawicielka dynastii Hartów odwróci się w jej stronę i wykonuje Missile Dropkick. Sędzia chciał rozpocząć odliczanie do 10, lecz zawodniczka posiadająca azjatyckie korzenie nie zwalnia tempa. Gail po raz kolejny chce wbić swoją przeciwniczkę w narożnik, jednak nadziewa się na kontrę i sama ląduje w narożniku. Natalya zaczyna uderzać przeciwniczkę, po chwili odbija się od lin i wykonuję Discus Clothesline. Podnosi rywalkę i próbuję wykonać German Suplex… Udało się! Sędzia zaczyna odliczać: 1…2…3…4…5…6… Kim zaczyna się podnosić… 7…8… Gail jest już na nogach. Natalya stara się wykonać Suplex, jednak przeciwniczka kontruje i sama wykonuje Suplex! Szybko podnosi Neidhart i sprowadza w okolicę narożnika. Tam Gail podnosi Natalie tak, by ta siedziała na trzeciej linie. Kim dołącza do The Anvilette i próbuje wykonuje Hurricarane… Divy z ogromnym impetem uderzają o matę! Sędzia zaczyna odliczać: 1…2…3…4… Gail Kim powoli się podnosi… 5…6… Natalya przy pomocy lin stara się wstać… 7…8… obie zawodniczki są już na nogach! Próba sił, dochodzi do zwarcia, Kim kopie Natalye w brzuch, dokłada jeszcze dwa punche i kolejne kopnięcie. Gail wchodzi na narożnik i wykonuje Diving Crossbody! Podnosi Naughty by Nature wyrzuca z ringu. Tam dołącza do niej i po chwili kładzie na stole komentatorskim. Azjatka wraca na ring i udaje się wprost na Top Rope po czym wykonuje Diving Leg Drop wprost na Natalye! Fani nagradzają ją oklaskami i chantami „This was awesome”. Mija kilka chwila zanim Gail Kim dochodzi do siebie, pomaga rywalce wstać i wrzuca ją na ring. Sędzia rozpoczyna odliczanie: 1…2…3…4…5…6…7…8…9…10! Natalya leży nie ruchomo na środku ringu i nie daje oznak życia co powoduje koniec walki! Gail Kim zwycięża i zapewnia sobie miejsce w walce Fatal 4 Way o pas Women’s. Kim mocno zmęczona tauntuje lecz z nikąd pojawia się Maryse Ouellet z krzesłem w ręku! Czeka tylko na to aż Gail się odwróci, by wykonać brutalny chairshot, po którym dokłada jeszcze jeden w tył głowy! Jednak spod titatronu wybiega Eve Torres, a z pośród publiczności wyłania się Melina. Maryse nie zdąży już uciec z ringu, bo Eve i Melina zaczynają ją uderzać na wszelkie sposoby, by po chwili wyrzucić ją z ringu! Eve wyciąga rękę do Meliny, ta również wyciąga swoją lecz po chwili cofa i pokazuję, że pas Torres będzie niedługo w jej posiadaniu.

Michael Cole: Bardzo emocjonujący pojedynek, jednak wszyscy zapamiętają nie samą walkę, lecz niesportowe zachowanie Maryse, która zaatakowała Gail Kim.

Jerr Lawler: Bardziej nie podobał mi się atak Meliny i Eve na Maryse, ale cóż – nie miała szans z dwoma przeciwniczkami. Tymczasem zapraszamy na krótką przerwę.

REKLAMY

Słyszymy „Radio” i Zack Ryder zmierza w kierunku ringu. Chwilę po nim w kwadratowym pierścieniu pojawił się także Evan Bourne.

Michael Cole: Czas na kolejną walkę, jaką będzie pojedynek Zacka Rydera z Evanem Bourne, którego stawką będzie miejsce w Six Pack Challenge na PPV o pas Stanów Zjednoczonych. Przenieśmy się na ring.

Singles Match for WWE United States Championship Title Shot

Zack Ryder Vs. Evan Bourne

Końcówka:

W ringu dominuje Bourne. Ryder chwyta go za nogę, lecz Evan kontruje to w Enziguri. Zack nie upada, jednak opiera się o liny, a Airbourne wykonuje Clothesline, powodując wylecenie z ringu przeciwnika. Po chwili Evan bierze rozbieg i wykonuję Suicide Dive wprost na Rydera! Po momencie odpoczynku Evan from Heaven uderza głową Zacka o metalowe schodki, a następnie wykonuje Irish Whip wprost w barierki. W mgnieniu oka Bourne wrzuca rywala na ring. Tam jednak Zack nabiera nowych sił i wykonuje Low Blow na przeciwniku, czego jakimś cudem nie dostrzega sędzia. Ryder wchodzi na narożnik, czeka aż Bourne stanie na równe nogi i wykonuje Missile Dropkick! Zack nie zwalnia tempa – podnosi oponenta i Russian Legsweep! Próba pinu:1…2… Kick out! Ryder poucza sędziego, by ten odliczał szybciej. Zack szykuje sobie Bourna pod Zack Atack, jednak ten wykręca się w niesamowity sposób i wykonuje Roll Up: 1…2… Kick out! Obaj wstają, lecz Evan szybko powala przeciwnika clotheslinem. Ryder wstaje i drugi clothesline! Sytuacja powtarza się po raz trzeci! Bourne w diabelsko szybkim tempie wykonuje Standing Moonsault! Nie pinuje, lecz wchodzi na Top Rope, by wykonać Shooting Star Press! Pin wydaje się być tylko formalnością: 1…2…3! Evan Bourne gwarantuje sobie miejsce w walce o pas US na najbliższym Pay Per View!

Michael Cole: Wspaniały pojedynek, w którym zwycięża mój ulubieniec – Evan Bourne!

Jerry Lawler: Ryder był dużo lepszy, jednak odnotował porażkę – szkoda.

Michael Cole: Zapraszamy na krótką przerwę.

REKLAMY

Na ringu stoją Hart Dynasty, Bret bierze mikrofon i przemawia:

Bret Hart: W zeszłym tygodniu zunifikowani mistrzowie Tag Team odnieśli porażkę z Kozlovem i Regalem. Jednak nie była to wina samego teamu, co ich managera – mnie. Chciałbym bardzo przeprosić mój team, za moje niepanowanie nad sobą, jednak tamten dzień był dla mnie bardzo ciężki. Straciłem swoją posadę i byłem bardzo nerwowy, Kozlov z Regalem fantastycznie to wykorzystali prowokując mnie do ataku. W pierwszej walce, która odbyła się dzisiejszego wieczoru Kozlov z Regalem pokonali JeriMiz i stali się pretendentami do pasów Tag Team. Jednak na Fatal 4 Way nie uda im się zwyciężyć z dynastią Hartów!

Słyszymy zmiksowany theme Kozlova i Regala, którzy spokojnym krokiem zmierzają w kierunku ringu i zatrzymują się przed nim.

William Regal: Sorry Bret, ale musimy Cię zmartwić – na Fatal 4 Way nie pozostawimy po Was suchej nitki, przegracie z kretesem, przegracie, bo nie ma od nas lepszego Tag Teamu w WWE! Team najlepszego technika oraz najlepszego Power wrestlera w WWE to mieszanka na sukces w dywizji Tag Team! A Wy? Dwóch marnych wrestlerów, do tego managerka, która się puszcza i niezrównoważony psychicznie Bret. Tak, tak – dobrze słyszałeś. Bret – jesteś najsłabszym punktem dynastii, powinieneś zrezygnować ze swojej posady i odejść na spokojną emeryturę. Wrestling nie jest dla takich staruszków jak Ty, musisz ustąpić miejsca nowym, młodym talentom, które czekają w kolejce.

Zdenerwowany Bret zerwał się i wyszedł z ringu, nie przejmując się członkami dynastii, którzy blokowali mu przejście. Bret różnorakimi gestami zdawał się sugerować, że Regal zdrowo przesadził i w momencie, gdy Hart był już blisko nowego Tag Teamu, William i Vladimir wyciągnęli krzesła zza band i zaczęli obijać managera dynastii. Na pomoc swojemu mentorowi udali się David Hart oraz Tyson Kidd, jednak oni też zostali zatrzymani przez Kozlova i Regala. Na koniec chairshoota dostała także Natalya, która stała z boku obserwując całe zajście. William wziął ponownie mikrofon:

William Regal: Dokładnie to samo stanie się na Fatal 4 Way! Szykujcie się na przedwczesne wakacje w szpitalu!

Regal z Kozlovem odeszli, David Hart, Tysson Kidd i Natalya Neidhart po jakimś czasie wstali, a Bret Hart został zniesiony na noszach.

Jerry Lawler: Już uwielbiam ten Tag Team! Regal i Kozlov potrafią znaleźć słabe punkty u przeciwników i wykorzystać je do wywyższenia się! Życzę im wielu sukcesów w przyszłości.

Michael Cole: Według mnie jest to team niegodny do bycia mistrzami WWE.

Jerry Lawler: Tymczasem powróćmy na ring, gdzie zaraz powinna odbyć się walka Teda DiBiase z R-Truthem. Chciałbym dodać, że jeżeli pojedynek zwycięży DiBiase, wtedy automatycznie kwalifikuje się do Six Pack Challenge, natomiast jeżeli zwycięży Truth, będzie miał o jednego przeciwnika mniej.

Singles Match for WWE United States Championship Title Shot

R-Truth Vs. Ted DiBiase

Końcówka:

Podczas walki wyraźnie przeważa R-Truth. Mistrz Stanów Zjednoczonych wykonuje Jumping Calf Kick, a następnie usadza Teda na najwyższej linie i po fantastycznej Hurricanranie DiBiase zalicza bliższe spotkanie z matą. Próbuje pinu: 1…2… Kick out. Truth pyta sędziego czy na pewno tylko dwa, a w tym momencie DiBiase wykonuje Low Blow na mistrzu! Ted szybko chwyta oponenta za szyje i wykonuje Dream Street! Błyskawiczny pin: 1….2…3! Ted DiBiase wygrywa i gwarantuje sobie miejsce w 6 Pack Challenge na PPV!

Michael Cole: Ech – DiBiase wygrywa w nieładnym stylu, jednak zwycięstwo to zwycięstwo.

Jerry Lawler: Przesadzasz. To co pokazał Ted to to, co najbardziej kochamy w wrestlingu! DiBiase sprytnie wykorzystał nieuwagę przeciwnika i pokonał go.

Michael Cole: Tymczasem przenieśmy się na backstage, gdzie już za chwilę będziemy mogli zobaczyć nowy punkt na Raw! Dwie urocze siostry Bella zaprezentują nam pierwszego gościa w ich „Twins Corner”. Będzie to aktualny mistrz WWE John Cena!

Twins Corner

Przenosimy się na backstage, do jednego z pomieszczeń w ogromnej hali. Pomieszczenie to ma czerwone ściany, kilka dekoracji i dużo różnych obrazów które przedstawiają rajskie widoki z nieznanych egzotycznych wysp. W pokoju znajduje się też kilka sztucznych palm, pośrodku ustawione są trzy czerwone fotele, które wyglądają na bardzo wygodne. Po lewej siedzi Brie Bella, po prawej Nikki Bella, obie ubrane dość skąpo, zaś po środku ich dzisiejszy gość „The Marine” John Cena.

Brie Bella: Witajcie w naszym autorskim programie Twins Corner, który będę prowadziła wraz z moją siostrą Nikki. Naszym dzisiejszym gościem w tym cudownym miejscu jest prawdziwy twardziel, postrach wszystkich złych ludzi w WWE John Cena.

Nikki Bella: Powiedz John czy obawiasz się straty pasa na gali Fatal Four Way?

John Cena: Sadzę, że aktualnie w WWE nie ma nikogo kto jest w stanie wygrać ze mną. Chciałbym jednak powiedzieć, że są ludzie, których darzę ogromnym szacunkiem, jednak do tego grona nie należy Sheamus. Albinos chce za wszelką cenę zabrać mi ten pas, on oszalał na jego punkcie. Ale powinien wiedzieć dlaczego noszę tę koszulkę. (w tym momencie John wskazuje na napis „Never Give Up” na swym T-Shircie) Nigdy się nie poddaję, walczę do upadłego i dzięki temu jestem w centrum rozrywki sportowej. Jeżeli Sheamus chce ten pas, to musi mi go zabrać osobiście na najbliższym Pay Per View.

Brie Bella: A co sądzisz o Johnie Morrissonie, który będzie dziś i na Fatal 4 Way Twoim przeciwnikiem?

John Cena: Morrisson jest świetnie zapowiadającym się młodym zawodnikiem i cieszy mnie fakt, że nowa twarz przebiła się do tak prestiżowej walki, bo ile można pokonywać tych samych ludzi. Przykro mi Morrisson, kiedyś być może odniesiesz wielki sukces, jednak musisz poczekać, aż odejdę z WWE. Na razie mam zamiar trzymać ten pas jak najdłużej, a dziś zobaczysz co to znaczy zderzenie z prawdziwym mistrzem. Dam Ci lekcję, którą mam nadzieję zapamiętasz na długo.

Nikki Bella: To tyle jeśli chodzi o „Twins Corner”, a już za chwilę walka Johna Morrissona z aktualnym mistrzem WWE i naszym dzisiejszym gościem Johnem Ceną.

Słyszymy theme Johna Morrisona, ten wchodzi na ring, a po chwili do kwadratowego pierścienia dołącza także John Cena.

Singles Match

John Cena Vs. John Morrison

Końcówka:

Wymiana ciosów pomiędzy zawodnikami – Morrison serwuje rozmaite Kicki, natomiast Cena odpowiada punchami. Zwycięsko wychodzi Shaman of Sexy i to on wykonuje STO Backbreaker, a następnie Russian legsweep na oszołomionym champie. Próba pinu: 1…2! Morrison ustawia przeciwnika pod narożnikiem, sam wchodzi na Top Rope, jednak robi to tak wolno, że Cena, który zdążył już wstać także wspiął się na narożnik i trzymając The Monday Night Delight wykonał Superplex! Mistrz WWE udał się na Top Rope i po tym, jak Morrison powstał, otrzymał Diving leg drop bulldog. Cena szykuje się do Five Knuckle Shuffle, jednak Shaman of Sexy zdążył przesunąć się w odpowiednim momencie, broniąc się przed atakiem. JoMo ustawił się w narożniku, zaczął tupać, tak – szykuje się do Nitro Blast! Cena powstał i gdy zobaczył nogę, która wędruje w jego kierunku schylił się i będąc już za plecami rywala wykonał Proto–Bomb! Mistrz WWE powstał i szykuje się do Five Knuckle Shuffle, które tym razem mu się udało! Pin: 1…2! Cena szykuje się do Attitude Adjustment! JoMo powstaje, jednak przeskakuje nad barkami przeciwnika i wykonuje Dropkick! Morrison podnosi rywala i The Moonlight Drive! Shaman of Sexy jednak nie przypina, lecz wchodzi na narożnik! JoMo skacze Moonsaultem, jednak Cena szybko wstaje i łapie lecącego przeciwnika na barki wykonując błyskawiczne Attitude Adjustment! Nagle słychać theme Sheamusa! Cena nie pinuje, lecz podchodzi do lin będących naprzeciwko wejścia i zdziwiony całym zajściem czeka na przebieg wydarzeń. Po chwili Morrison zaczyna się przebudzać i widząc, że sędzia jest jeszcze na ringu domyśla się, że walka jeszcze się nie zakończyła, więc powoli wstaje i zachodzi Cenę od tyłu wykonując School Boy! Pin: 1…2…3! Theme Sheamusa ucicha, bez pojawienia się właściciela, a Morrison zwycięża celebrując wygraną.

Michael Cole: Wow! Morrison po raz kolejny wykazał się sprytem i zwyciężył. Sheamus miał w tym swoją zasługę i można by rzec: wielkie konflikty dają małe zwycięstwa.

Jerry Lawler: Także jestem zadowolony z tego wyniku i nie mogę się doczekać momentu, kiedy John Cena straci pas na Fatal 4 Way!

Michael Cole: John jest dobrym mistrzem i może być ciężko, ale wszystko jest możliwe.

Jerry Lawler: Już za chwilę odbędzie się walka wieczoru, w której Edge zmierzy się z Randy Ortonem, a zwycięzca zakwalifikuje się do walki o pas WWE! Przenieśmy się na ring.

Na rampie pojawia się Jason Cross. Trzymając mikrofon przemawia:

Jason Cross: Już za chwilę odbędzie się walka wieczoru, która wyłoni uczestnika walki Fatal 4 Way na PPV! Rated R Superstar Edge zmierzy się z Legend Killer Randym Ortonem. By nadać prestiżu tej walce, oznajmiam, że sędzią tego pojedynku będzie nie kto inny, jak Sheamus!

Słyszymy theme Sheamusa, który wchodzi na ring. Zaraz po tym na rampie obok Jasona Crossa pojawił się Samuel Smith!

Samuel Smith: Chciałbym dodać, że Sheamus to nie jedyny sędzia dzisiejszej walki. Drugim arbitrem sędziującym dzisiejszą walkę wieczoru będzie Triple H!

HHH zmierza na ring przy swoim theme. Na miejscu odbywa małą pogawędkę z Sheamusem, jednak przerywa im Smith:

Samuel Smith: By nie było nieporozumień każdy z Was będzie sędziował po trzy minuty, a zegar odliczający czas pojawi się na titantronie. Powodzenia.

Po tych słowach Samuel wraz z Jasonem opuścili rampę, a już za chwilę na ring weszli Edge oraz Randy Orton.

Singles Match for WWE Championship Title Shot

Edge Vs. Randy Orton (Special referee: Sheamus and Triple H)

Końcówka:

Minęły trzy minuty, podczas których miał sędziować Sheamus, jednak Irlandczyk nie chciał opuścić ringu, co spowodowało, że Triple H wziął sledgehammera i za jego pomocą przepędził drugiego sędziego. W tym czasie Edge już wykonywał DDT, po którym Orton zdołał szybko wstać. Po chwili wrestlingowych szachów Randy próbował wykonać RKO, które jednak zostało zatrzymane i Legend Killer powędrował w kierunku lin, odbił się od nich, Edge próbował Clothesline, jednak Orton zdołał się schylić i odbić od będących naprzeciwko lin, tym razem dostając Big Boota. Pin: 1…2! Rated R Superstar podnosi rywala i wykonuje Edgecution! Próba pinu, jednak Triple H nie odlicza, sugerując, że boli go nadgarstek. Edge puszcza pin rozpoczynając dyskusję z Hunterem. The Game pokazuje zawodnikowi, że to on jest sędzią i za każdy, nawet najmniejszy ruch w jego kierunku może go zdyskwalifikować. Tymczasem Randy próbuje School Boya: 1…2! Edge szybko wstał, jednak był mocno zamroczony i natychmiast nadział się na Inverted headlock backbreaker! Randy próbuje kolejnego pinu: 1! Zdenerwowany Orton pragnie zakończyć tą walkę, więc łapie przeciwnika Headlockiem. W czasie, kiedy Legend Killer trzymał rywala w submissionie, na titantronie zegar pokazał 0:00 i można było usłyszeć dźwięk podobny do sygnału, na który na ring wchodzą zawodnicy w Royal Rumble Matchu. W związku z tym Triple H opuścił ring, a jego posadę przejął Sheamus. Celtycki wojownik natychmiast zaczął sędziować na korzyść Edga sugerując, że ten dotknął się lin i Killer musiał puścić dźwignię. Chwilowa dyskusja z sędzią mogła zakończyć się negatywnie dla Ortona – Rated R Superstar zdążył powstać i gdy Randy skończył konwersację z sędzią, obrócił się w kierunku rywala i cudem uniknął Speara! Killer wyczuł finishera Edga i w odpowiednim momencie odsunął się i The Master Manipulator wpadł w metalową rurkę za narożnikiem. Orton tylko na to czekał – stanął w okolicach narożnika i gdy tylko Rated R Superstar się podniósł wykonał RKO! Pin: 1…………………………………………………….2! Edge wybił się po bardzo powolnym odliczaniu sędziego. Za ringiem Triple H mało nie eksplodował widząc reakcję Sheamusa. Tymczasem zdenerwowany Orton zaczął dyskutować z arbitrem krytykując jego pracę. Po chwili Randy zaczął okazywać swoją furię na leżącym jeszcze Edgu – seria Stompów na przeciwnika. Celtycki wojownik po chwili zaczął odpychać Killera, by ten przestał pastwić się nad Rated R Superstarem. Zdenerwowany Orton powrócił do rywala i wykonał Inverted headlock backbreaker, po którym trzymał jeszcze przeciwnika w Headlocku. Czas Sheamusa minął i Triple H ponownie musiał przepędzać sędziego sledgehammerem. W tym czasie Orton puścił dźwignię i spróbował pinu. Pin: 1…2! Edge nie daje za wygraną! Randy podnosi przeciwnika, próbuje Irish Whip, Rated R Superstar odbija się od lin, a następnie ślizgiem przelatuje pomiędzy nogami Ortona, a będąc za jego plecami wykonuje School Boy! Sheamus szybko wślizguje się na ring i mimo, iż Hunter jest w tym momencie właściwym sędzią, ten zaczyna odliczać: 1..2.. Triple H uderza Celta sledgehammerem, następnie podnosi go i wyrzuca za ring, a po chwili sam schodzi za nim. Za ringiem trwa brawl sędziów, który po chwili przenosi się w publiczność. Tymczasem na ringu zmęczony Edge serwuje Spear przeciwnikowi! Nie ma sędziego, więc i Randy, i Edge leżą na macie odpoczywając. Nagle słychać theme starego ECW i w kierunku ringu zmierza zamaskowana osoba, która przyjeżdża z wózkiem ze sklepu spożywczego, w którym znajdują się różnorakie przedmioty, które można użyć podczas walki. Masked Man wrzuca na ring wózek z zawartością, a także wyciąga spod ringu drabinę, którą po chwili rozkłada wewnątrz kwadratowego pierścienia, po czym udaje się do wyjścia. Edge, który zdążył odpocząć bardziej niż Randy udał się do wózka, wysypał zawartość i wziął kendo stick, po czym rozpoczął obijanie Ortona. Gdy kij się złamał, Rated R Superstar wziął kolejny item, jakim była hokejka, którą użył podobnie jak kij kendo. Kolejnym przedmiotem był kosz na śmieci, który Edge odłożył na bok. Po chwili Rated R Superstar wrzucił przeciwnika do wózka przykrywając go koszem i sam udał się na narożnik, by wykonać Elbow Drop! Wózek został zniszczony, a Orton zdaje się być nieprzytomny. Edge próbuje pinu, jednak sędziowie w dalszym ciągu walczą w najdzikszych zakątkach areny. Zirytowany Rated R Superstar krzyczy na mającego przewagę Sheamusa, by przyszedł na ring i odliczył do trzech. Całość trwa bardzo długo, ale gdy Celtycki wojownik miał przejść przez barierki zatrzymał go Hunter i wykonał niespodziewane Pedigree! Edge jest załamany, a Triple H nie pokazując śladów zmęczenia szybko wkroczył na ring i powiedział do Edga: „Ja to wszystko widziałem, czas wyrównać rachunki”. The Game zaczął podążać w kierunku Rated R Superstar, zapędzając go do narożnika, gdzie rozpoczął serię punchy i kicków zakończoną Pedigree na środku ringu. Po chwili usłyszeliśmy sygnał informujący o zmianie sędziego, tym razem miał być nim walczący przed chwilą Hunter. W związku z tym, King of Kings wyciągnął Ortona z wózka, położył na rywalu i błyskawicznie odliczył do trzech! Randy zwyciężył, jednak pewnie to do niego nie dotarło, gdyż przebudził się dopiero po usłyszeniu gongu.

Michael Cole: Genialny pojedynek, jednak mnie bardziej zastanawia kim była zamaskowana osoba, która przyniosła na ring tyle przedmiotów.

Jerry Lawler: Mógł nią być dosłownie każdy i uważam, że podpowiedzią powinien być theme ECW.

Michael Cole: Okej, czyli osoba której szukamy znajduje się w przedziale setek osób, które walczyły w swojej karierze w ECW. Dzięki, teraz będzie mi o wiele łatwiej zastanawiać się, kim była ta zamaskowana osoba.

Jerry Lawler: Tymczasem nasz czas antenowy dobiega końca, dzisiejszą galę komentowali Jerry Lawler…

Michael Cole: … oraz Michael Cole. Zapraszamy za tydzień!

* jeżeli nie przeczytałeś Main Eventu nie komentuj.

10136801454e08b07ab2e86.jpg

• 1 miesiąc temu...

Bardzo fajne gale, miło się czyta. Bardzo ciekawy ME. Liczę, że jeszcze coś napiszecie.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 19 odpowiedzi
    • WWE Royal Rumble 2025
      Spekulacje i dyskusje na temat WWE Royal Rumble 2025!
        • Dzięki
      • 79 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 922 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 686 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 100 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 350 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 146 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 172 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 513 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 850 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Attitude
      Za nami kolejny epizod NXT, który w głównej mierze skupił się na podbudowie nadchodzącego Vengeance Day. Przedstawiamy podsumowanie najważniejszych informacji z tego show. Na otwarcie Stephanie Vaquer pokonała Jacy Jayne, mimo próby ingerencji Fatal Influence. Link do filmu Na zapleczu doszło do spięcia na linii Zaria i Sol Ruca - Lash Legend i Jakara Jackson - Tatum Paxley, Tatum, Gigi Dolin i Shotzi. W ringu pojawił się Lexis King, który stwierdził, iż wreszcie zrozumiał, kim jest. Przekazał także, że ma plany na zmiany wobec Heritage Cup i kończy z bronieniem tytułu na zasadzie rund, czy pomocy narożników. Wypowiedź mistrza przerwał... powracający Fandango! Który przedstawił się jako JDC reprezentujący "The System" w TNA. Przekazał, iż rozmawiał z Avą i zawalczy o Heritage Cup. Link do filmu Ridge Holland pokonał Stacksa, a ponownie doszło do zamieszania z udziałem Izzi Dame. Link do filmu Zaria i Sol Ruca pokonały Gigi Dolin i Tatum Paxley. Doszło do zapowiadanego Vengeance Day Summit z udziałem mistrzyni NXT Giulii oraz pretendentek - Bayley i Roxanne Perez. Jednak nie tylko one miały swoje plany wobec mistrzostwa kobiet, bowiem... pojawiła się także zwyciężczyni kobiecego Royal Rumble Matchu - Charlotte Flair. A wszystko skwitowała... Cora Jade, atakując Giulię i Bayley kijem do baseballa. A blisko było, by oberwało się również i Perez. Link do filmu Link do filmu Link do filmu Choć Kelani Jordan pokonała Karmen Petrovic, to sędzia zmienił decyzję po przesadnym ataku Kelani na przeciwniczce po walce. W walce wieczoru A-Town Down Under pokonali mistrza NXT Oba Femiego i Tricka Williamsa. Jednak nie odbyło się bez ingerencji Eddy'ego Thorpe'a, który zaatakował Williamsa. Eddy okładał jeszcze Tricka po starciu. Link do filmu Link do filmu Skrót: Link do filmu Przeczytaj wpis na portalu Wrestling.pl
    • KyRenLo
      John Cena: Czyli jedna tygodniówka w styczniu i zapewne ani jedna w lutym. Mam nadzieję, że później jakoś nabierze to rozpędu. Jade Cargill:
    • Tomos
      Dorzucą stypulację "if Roman wins, Rollins przeprasza za rozpad Shield" i ludzie będą klaskać uszami. Plus, to w końcu main event dla Punka
    • IIL
      Roman Reigns vs CM Punk vs Seth Rollins może zamknąć pierwsza noc WM 41 Just a moment... WWW.WEBISJERICHO.COM Trochę dziwnie, że taki triple threat będzie tam o pietruszkę. Roman też raczej wygrywa. Nie uwalą go dwa lata z rzędu.  Czyli Cody vs Cena domknie drugą noc, a zwycięzca RR w takim układzie do openera? 
    • Attitude
      Nazwa gali: WWE NXT #771 Data: 04.02.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Live Platforma: The CW Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
  • Dodaj nową pozycję...