Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

NBA - Dyskusje, polemiki, opinie...

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   118
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android

Oglądał ktoś z was mecze Wizards z Bulls na Canal+ Sport? Aż się chce oglądać słuchając tak obiektywnego komentarza... Dzisiaj musiałem wyciszyć ostatnie kilka minut bo już naprawdę nie dało się wytrzymać komentowania każdej straty czarodziejów słowem "niestety" (tym samym słowem były też komentowane każde udane akcje byków).

6427638215a28716991f4b.jpg

• Odpowiedzi 775
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Hartfan

135

• Bonkol

82

• mnih

63

• Lil Abyss

46

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

OglÄdaĹ ktoĹ z was mecze Wizards z Bulls na Canal+ Sport? AĹź siÄ chce oglÄdaÄ sĹuchajÄc tak obiektywnego komentarza... Dzisiaj musiaĹem wyciszyÄ ostatnie kilka minut bo juĹź naprawdÄ nie daĹo siÄ wytrzymaÄ komentowania kaĹźdej straty czarodziejĂłw sĹowem "niestety" (tym samym sĹowem byĹy teĹź komentowane kaĹźde udane akcje bykĂłw).

Ja oglÄdaĹem i powiem ci, Ĺźe nie byĹem wcale zdziwiony takim komentarzem tak samo jak nie byĹem zdziwiony, Ĺźe w Play Offach na C+ pokazujÄ tylko mecze WizardsĂłw.Wiadomo, Ĺźe jak jedyny Polak gra w Play Offach to bÄdÄ to puszczaÄ i bÄdÄ teĹź komentowaÄ pod WizardsĂłw bo pewnie wiÄkszoĹc ktĂłrzy oglÄdaja na C+ to sÄ fani MG13(Pewnie tylko go znajÄ z NBA :D).

Rzeczywiście komentarz był stronniczy i mało obiektywny. Wojtek wcześniej nie miał takich akcji, jednak kiedy chodzi o Polaka w NBA to zmienia swoje stanowisko wobec drużyn NBA.

Z drugiej strony nie tylko Wojtek tak komentuje, Sergiusz z N Sport bardzo stronniczo komentował mecze Borussi ze względu na udział Lewego. To aż odbiera przyjemność z oglądania meczy.

Wracając do NBA. Mamy w prawie każdej rywalizacji stan 2-1 lub bliski tego. Świadczy to o dość wyrównanej formie wszystkich drużyn. I nie ma znaczenia czy ktoś startuje z 1 czy 8 miejsca (Indiana-Atlanta czy Oklahoma-Memphis) rywalizacja jest wyrównana. W tym roku play offy ciekawie się rozpoczęły i mam nadzieję, że nadal będą tak wyrównane.

Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna powiedz sobie, że Arke Noego zbudowali amatorzy, a Titanica profesjonaliści...

188684967255ca7184a53c5.gif

Jak lubię Wojciecha Michałowicza i te charakterystyczne dla niego powiedzonka (niektórym się podobają niektórym nie) to w serii niestety nie da się go słuchać. Zgadzam się z tym co mówicie - jest bardzo stronniczy i pomimo obowiązku bycia bezstronnym to tutaj ściska kciuki za klub Marcina Gortata Washington Wizzards. Na jego lekkie usprawiedliwienie jest to, że komentuje mecze WAS ze Stanów dlatego daje się ponieść emocjom.

Sama pierwsza runda tegorocznych play offów jest niesamowita! Miało wiać nudą, szczególnie na Wschodzie, a tym czasem jest bardzo ciekawie. Mało interesujące jest tylko to co dzieje się w serii Miami z Charlotte Bobcats. Indiana strasznie się męczy i absolutnie nie wygląda na team numer 1 na Wschodzie. Myślałem, że play offy zmobilizują ich i zaczną lepiej grać a tym czasem jest kicha. 2:2 w serii i na dobrą sprawę przy takiej grze wszystko się może zdarzyć. Atlanta pomimo braków kadrowych prezentuje się całkiem przyzwoicie. Washington prowadzi 2:1 z Bulls ale ostatnia scesja Nene z Jimmy'm Butlerem kosztować go będzie mecz pauzy, a więc nie zagra w meczu numer 4. To duuuża strata dla Wizzard, ponieważ Brazylijczyk jest bardzo mocnym punktem tego zespołu. Po 2:0 myślałem, że już po Chicago a tym czasem może tutaj się jeszcze dużo wydażyć. Absencja Nene i ewentualne 2:2 robi tą serię otwartą. Brooklyn prowadzi póki co 2:1 z Toronto i jest bliżej gry w kolejnej rundzie. Nie mówię tutaj tylko o samym prowadzeniu w serii ale dużo lepiej wyglądają na parkiecie niż Raptors. Doświadczenie robi swoje, a jak wiemy w ekipie Nets tego nie brakuje. Na Zachodzie równie ciekawie. Dzisiaj Dallas po niesamowitym game winnerze Cartera pokonało San Antonio Spurs i prowadzi w serii 2:1. Mimo tego prowadzenia wydaje mi się, że faworytem do awansu dalej są Spursi z racji swojego doświadczenia i posiadania na ławce najlepszego trenera w NBA. Niesamowita jest też seria Oklahomy z Memphis. Jest 2:2, gdzie aż 3 mecze kończyły się dogrywkami! Portland prowadzi z Houston 2:1 i wygląda po prostu lepiej niż Houston, czego wcale się nie spodziewałem przed startem tej rywalizacji. Aldridge wygląda jak czarny Dirk Nowitzki w najlepszym dla niego okresie. W ostatniej parze LA Clippers prowadzą na chwilę obecną 2:1 z Golden State. Mecze pomimo braków kadrowych Warriors są w miarę wyrównane (za wyjątkiem jednego blowoutu). Serii GSW nie wygra ale strachu może trochę napędzić Clippersom. W drużynie z LA bardzo dobrze wygląda Blake Griffin, można powiedzieć śmiało że to póki co jego play offy a nie Chrisa Paula.

Świetna pierwsza runda PO! :)

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Macintosh

Niedziela, 27 kwietnia 2014

Oracle Arena, Oakland

Los Angeles Clippers 97 - 118 Golden State Warriors

LAC: M. Barnes - B. Griffin - D. Jordan - J. Redick - C. Paul

GSW: A. Igoudala - D. Green - D. Lee - K. Thompson - S. Curry

Curry Show, które zapewniło Golden State remis w pojedynku z Clippers. Steph dwoił się i troił przez co zapewnił zwycięstwo swojej drużynie. Jego rzuty za 3. i passy sprawiły także, że publiczność ożyła i do końcu meczu została ze swoimi. A w spoilerze kibice, który kosztem właściciela LAC skradli show.

10157398_680179408713824_6986620600970894351_n.jpg

W kolejnych kwartach SC stopniowo przygasał, ale równie dobrze spisywał się Igoudala (22 p - 4 r - 9 a) czy rezerwowy Barnes (15 - 2 - 4). Przez chwilę mogło się wydawać, że prowadzący 2-1 w PO podejmą walkę mimo 20-punktowej straty, jednak tak się nie stało. O wszystkim zadecydowała pierwsza kwarta w której gospodarze wywalczyli sobie aż 25 punktów przewagi. Kolejny ciekawy pojedynek i doskonały dowód na to, że faworyci w tej edycji PO mogą mieć problemy.

Polecam obejrzeć tylko pierwszą kwartę, bo to co wyrabiał Curry w niektórych momentach było aż niewyobrażalne.

Jako fan Nets zarwałem noc, by obejrzeć czwarty mecz z Raptors.

Coś złego dzieje się z drużyną Kidda :???: W sezonie zasadniczym wszyscy się uzupełniali i Brooklyn miał właściwie dwie prawie równorzędne piątki. Teraz w drużynie coś nie jest nie tak z komunikacją.

Dwie pierwsze kwarty to pokaz niemocy nowojorczyków i gra "na pałę" tym samym schematem, który Valenciunas, Vasquez i DeRozan rozpracowali w ciągu kilku minut.

Pod koniec pierwszej połowy Nets jakimś cudem dogonili przeciwników, a w trzeciej kwarcie zdobyli minimalną przewagę. Jednak to, co działo się pod koniec, to żenada.

Niby Brooklyn ma doświadczonych dobrych zawodników, ale Pierce i Williams pudłowali. Dodatkowo "Plums" chyba nie do końca zdawał sobie sprawę, że to play offy, a nie mecz pokazowy, bo w kluczowych momentach próbował wsadów. Natomiast Kirilenko łapał faule częściej niż piłkę.

Jednym wyróżniającym się zawodnikiem Brooklynu był Teletovic, który grał swoje, ale bez wsparcia reszty niewiele mógł zdziałać.

Toronto jest nadal do ogrania, bo w ważnych momentach pękają i kompletnie nie dają sobie rady. Jednak są kolektywem w przeciwieństwie do Nets.

Jeśli Kidd nie poskłada drużyny, rywalizacja zakończy się w Kanadzie i Raptors zagrają w następnej rundzie z Heat :roll:

Stay negative

132907833053c542ed6bddd.jpg

Ja jako fan Raptors muszę troszkę swoich pochwalić ;) DeRozan i Lowry z meczu na mecz co raz lepiej sobie radzą i wspólnie przewodzą drużynie. Do pomocy mają zadaniowców jak Amir czy Vasqez z ławki, który jest świetnym wsparciem. Niby nie mają doświadczenia w PO (a to nie oszukujmy się jest bardzo ważne) ale determinacja pozwala im grać z weteranami z Nets jak równy z równym. Teraz wracamy do Toronto i liczę na prowadzenie w serii 3-2. Każdy mecz nie miał większej przewagi niż 8 pkt. a to świadczy o wyrównanej walce.

Jedynie bardzo mnie zawodzi Terrence Ross, który kompletnie nie istnieje w tej serii. A o dobrego zmiennika na jego pozycje trochę u nas ciężko. Zobaczymy jak będzie dalej.

Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna powiedz sobie, że Arke Noego zbudowali amatorzy, a Titanica profesjonaliści...

188684967255ca7184a53c5.gif

Ja jestem fanem Wizards (i to nie od tego sezonu "if you know what i mean") oraz między innymi Raptors, to też coś napiszę.

Niesamowicie irytuję mnie to co się dzieje w seri z Nets, ponieważ koszykarze z Toronto są pod względem "operowania" piłką, rzutowym oraz atletycznym półkę wyżej niż ich rywale ale w ich gre wkradają się jakieś dziwne przestoje co dla takich weteranów z Brooklynu jest ogromną szansą którą już wykorzystali 2 razy.

Co do Wizards to śmieszyły mnie te wszystkie zapowiedzi PO, gdzie "zachwycano" się Chicago i 5 innymi drużynami wchodu zapominając właśnie o "Czarodziejach" i Hawks. Drużyna ze stolicy ma 4 graczy powyżej 40% za 3, ma jeden z najszybszych i najsprawniejszych zestawów zawodników podkoszowych - tam wszystko funkcjonuję idealnie i w 100% sprawdził się mix weteranów z "młodymi wilkami". Drużyna Chicago nie ma szans bo po prostu jest mniej utalentowana a jedynie obroną nic nie ugra tym bardziej, że Wizards sami świetnie bronią.

Negatyvny - mam pytanie.

Za co ty lubisz Nets - przecież to najgorszy model tworzenia zespołu

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Ja jestem fanem Wizards (i to nie od tego sezonu "if you know what i mean") oraz między innymi Raptors, to też coś napiszę.

Ja Wizards i OKC od tego sezonu, bo od tego się zacząłem na poważnie NBA interesować :P Lubię też Portland, więc to jest moje TOP 3.

Drużyna ze stolicy ma 4 graczy powyżej 40% za 3

Da radę to zauważyć w NBA 2K14 xD Ariza, Beal, Wall + rezerwowi naprawdę mają wielkie skille, co do rzucania za 3, a wracając do realu - mam nadzieję, że Wizards zapewnią sobie awans już teraz przy najbliższej okazji w Chicago. To będzie trudne, ale jak pokazały dwa poprzednie mecze rozgrywane w United Center, jest to możliwe. Jeśli się nie mylę, to Wizards są niepokonani w hali Bullsów, co wydaje się dość śmieszne. W ogóle nie śmieszy mnie to ile ludzi kibicuje Bullsom. Pewnie decydują o tym takie aspekty, jak epoka Jordana oraz to, że w Chicago mieszka najwięcej Polaków na świecie.

Da radę to zauważyć w NBA 2K14 xD Ariza, Beal, Wall + rezerwowi naprawdę mają wielkie skille, co do rzucania za 3, a wracając do realu - mam nadzieję, że Wizards zapewnią sobie awans już teraz przy najbliższej okazji w Chicago. To będzie trudne, ale jak pokazały dwa poprzednie mecze rozgrywane w United Center, jest to możliwe. Jeśli się nie mylę, to Wizards są niepokonani w hali Bullsów, co wydaje się dość śmieszne. W ogóle nie śmieszy mnie to ile ludzi kibicuje Bullsom. Pewnie decydują o tym takie aspekty, jak epoka Jordana oraz to, że w Chicago mieszka najwięcej Polaków na świecie.

Bulls to po prostu marka i "esencja" basketu (zaangażowania, walka, kibice, wspaniałe "legendy") tak jak Boston Celtics którym też kibicuje ze względu na atmosfere w hali. Co do Portland to też niesamowicie zaczyna mi się ta drużyna podobać i tam też jest fantastyczna publika która z racji 1 drużyny w mieście (nie mają teamu w NHL, NFL, MLB) kocha swoich koszykarzy miłością bezgraniczną. :)

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

PH93, Nets przypomina mi drużynę Utah Jazz sprzed lat. Tę ze Stocktonem, Malone`m i Hornackiem, która rywalizowała przez dwa sezony z Bulls (Jordan, Pippen, Rodman, Kukoc). Grają bez popisów i napinania się (mistrz w tej dziedzinie - King James akurat został cztery razy w tym sezonie zdetronizowany przez Brooklyn :twisted: ).

Nie rozumiem, czemu wszyscy nazywają Nets drużyną weteranów. Mają doświadczonych graczy (Pierce i Garnet), kilku ukształtowanych (Williams, Teletovic, Blatche) i młodych (Plumlee, Teague). Co, mają grać piętnastolatkami?

Stay negative

Grają bez popisów

Może nie potrafią? :grin:

Może nie potrafią?

Dopóki w NBA nie ma punktów za styl i ilość złota na szyi, gra Nets mi pasuje :)

Stay negative

Wizards zagrali wczoraj fenomenalne 48 minut. Można się do nich przyczepić, że 4 kwarta dla nich zaczęła się mega katastrofą (Bulls zeszli na 8 punktów w pewnym momencie), ale później się to wszystko ustabilizowało. Kapitalny mecz rozegrał Ariza, świetne 30 punktów - pewność siebie na parkiecie. Bulls jednak są młodym (nie liczmy Boozera, czy Hinricha) zespołem, perspektywicznym i też to było wczoraj widać. Ich marka jest niezawodna, ale sam Noah nie wystarcza do wygrania meczu. Czuję, że Wojtek Michałowicz zostanie o wiele dłużej w Stanach i będzie podążać za Wizards w trakcie play-off, bo stracić taką przewagę 3-1 to byłaby katastrofa niewybaczalna.

Gortat nie zagrał najgorszego meczu, ba - był czołowym punktem. Wczoraj rozdał 5 asyst w czym 4(!) Arizie, widziałem dobrą współpracę między dwoma zawodnikami. Marcin się bardziej rozwinął, dobrze operował piłką oraz dosyć dobrze wykonywał zadanie na zasłonach. Tylko ta skuteczność Polish Hammera - 6/18... Gdyby trafiał więcej tych wolnych to 20+ punktów by miał. Teraz dla Gortata wszystko co dobre się liczy - walczy o ostatni większy kontrakt w NBA, lata lecą.

Jestem pełen podziwu dla Clippers, że nie dali się prowokować i na rozgrzewce byli w strojach odwróconych na lewą stronę. Co do meczu to była katastrofa Lob City.. Straty, nie potrzebne 2 faule na samym początku Chrisa Paula ustawiły mecz... Stephen Curry zagrał po raz kolejny kapitalny mecz - 5/6 za 3 w 1 kwarcie (!). To jest godny pochwały czyn. W dodatku bardzo dobry mecz od ostatniego czasu zagrał Iguodala. Tak jak go bardzo lubię tak żałuję, że nie jest tak eksploatowany w zespole, na parkiecie (jego cross z sezonu regularnego <3). Lee, Thompson też zagrali dobrze, a pochwalić też można Barnesa.. W końcu widzę go na parkiecie na każdej pozycji, aż dobrze to się ogląda. Gracze z Los Angeles muszą się otrząsnąć trochę, bo jest 2-2, a grając taką koszykówkę jak wczorajszego późnego wieczoru mogą stracić szansę na dalszą rywalizację.

Gdzieś dzisiaj widziałem opinię, że to najlepsza 1 runda w historii.. W pełnych utożsamiam się z tym zdaniem...

Widzę, że nie tylko ja tutaj jestem fanem Netsów. Mam trochę zastrzeżeń do ich gry, a mianowicie nie do końca dobre wykorzystywanie Pierce'a i Garnetta. O ile wiemy, że ten drugi boryka się z plecami i długo nie jest na parkiecie, to jednak Paul gra cały czas. A jak dużo meczy nie kończył z punktami 10+ to aż łzy się cisną. W Bostonie do końca grał mocno. Dzisiaj dobrze zagrał, 22 punkty kosztem Johnsona (9 pkt?)... Za dużo właśnie samemu grają Johnson i Williams, ale to tylko moja opinia nie wiążąca się z jakimś podlizywaniem się.

Btw. jak myślicie co NBA zarządzi w sprawie Sterlinga? Zawiesi go, i każe natychmiastowo sprzedać mu klub (mają prawo do narzucenia czegoś takiego), czy zarządzą karę finansową jakąś większą, czy obciążą sankcjami klub? : )

1. Zawieszenie

2. "Nakłonienie" do sprzedaży klubu.

Z resztą jutro ma być konferencja, także "stay tuned"

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Lubię to
      • 115 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 018 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 703 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
      • 101 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 186 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 583 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 883 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Caribbean Cool
      gunther Viking raiders Fenix Jade Fatu Charlotte Roman Iivy Logan Dominik Drew Tba Cody
    • Maxiu
      Night 1 1. Jey 2. The New Day 3. Rey 4. Naomi 5. Fatu 6. Tiffy 7. Seth   Night 2 1. Iyo 2. Liv Raquel 3. Logan 4. Dominik 5. Priest 6. TBA 7. Cena
    • KyRenLo
      WWE has announced that they have acquired AAA:
    • Attitude
      WWE zaskoczyło podczas Countdown do pierwszej nocy WrestleManii 41 i ogłosiło przejęcie meksykańskiej organizacji AAA. Co więcej, będziemy mieli szybko już pierwsze efekty. 7 czerwca dojdzie do gali Worlds Collide, gdzie dojdzie do konfrontacji gwiazd NXT i AAA. To wszystko pokrywa się z niedawnymi zapowiedziami Triple H'a, że WWE będzie chciało ambitniej wejść na rynek Ameryki Południowej.Przeczytaj wpis na portalu Wrestling.pl
    • Attitude
      Za nami najważniejsza gala dla NXT w ciągu roku - Stand&Deliver 2025. Przedstawiamy podsumowanie najważniejszych informacji z tego show. W trakcie Countdown zobaczyliśmy jeden pojedynek. Gigi Dolin i Tatum Paxley wyszły zwycięsko z Fatal 4-Way Matchu o miano pretendentek do pasów tag team. W walce brały jeszcze udział Cora Jade i Roxanne Perez, Fatal Influence (Fallon Henley i Jacy Jayne) oraz Meta-Four (Jakara Jackson i Lash Legend). Link do filmu Na otwarcie głównej części Ricky Saints pokonał Ethana Page'a i zatrzymał NXT North American Championship. Link do filmu Hank i Tank po świetnej walce pokonali Axioma i Nathana Frazera, odbierając im tytuły tag team. Tym samym przerwali długie panowanie Fraxiom, które trwało od No Mercy 2024, czyli dokładnie 230 dni. Link do filmu Zgodnie z zapowiedziami Ladder Match wyłonił nową NXT Women's North American Champion. Sol Ruca sięgnęła po pas, a w pojedynku brały udział jeszcze: Izzi Dame, Kelani Jordan, Lola Vice, Thea Hail i Zaria. Link do filmu Link do filmu DarkState pokonali The D'Angelo Family. W kluczowym momencie Channing Lorenzo odwrócił się od Tony'ego D'Angelo, wymierzając mu low blow. Link do filmu Stephanie Vaquer obroniła mistrzostwo kobiet po Fatal 4-Way Matchu z Giulią, Jaidą Parker i Jordynne Grace. Link do filmu Znakomity poziom trzymał main event - Triple Threat o mistrzostwo NXT. Ostatecznie Oba Femi nadal jest mistrzem po zwycięstwie nad Trickiem Williamsem i Je'Vonem Evansem.Przeczytaj wpis na portalu Wrestling.pl
  • Dodaj nową pozycję...