Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

NBA - Dyskusje, polemiki, opinie...

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Co jest totalną głupotą :roll:

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

• Odpowiedzi 775
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Hartfan

135

• Bonkol

82

• mnih

63

• Lil Abyss

46

Top użytkownicy w tym temacie

3 mecze dla drużyny ze słabszym bilansem spowodowane jest "obcięciem" kosztów.

Latanie z Dallas do Miami więcej razy, czy jak to często jest z LA do Bostonu to większe koszty dla telewizji, multuma dziennikarzy etc.

No niby tak ale jakby to był tak ważny problem dla takich stacji jak TNT czy ESPN to by już dawno to zastosowały.Nie wierze ze naglę zrozumieli ze mają zamiast prognozowanych 32 mln 30 mln :grin:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Nie lubie ekipy Dallas ale kibicuje im z calego serca byle tylko Lebron nie zdobyl mistrzostwa:)

Stawiam ze James jak zwykle spartaczy w najwazniejszym momencie i wygra Dallas a Nowitzki zostanie MVP

Brutal44 napisał(a):

Stawiam ze James jak zwykle spartaczy w najwazniejszym momencie i wygra Dallas a Nowitzki zostanie MVP

Dlatego, jeśli Miami ma być drugim Chicago to Wade ma być Jordanem, a LeBron Pippenem :)

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

Mizter napisał(a):
3 mecze dla drużyny ze słabszym bilansem spowodowane jest "obcięciem" kosztów.

Latanie z Dallas do Miami więcej razy, czy jak to często jest z LA do Bostonu to większe koszty dla telewizji, multuma dziennikarzy etc.

PH93 napisał(a):
No niby tak ale jakby to był tak ważny problem dla takich stacji jak TNT czy ESPN to by już dawno to zastosowały.Nie wierze ze naglę zrozumieli ze mają zamiast prognozowanych 32 mln 30 mln :grin:

LOL. Co to za bzdury? Finały NBA od 1985 roku miały taką formułę rozgrywania decydujących meczów, czyli drużyna z lepszym bilansem zaczynała od dwóch meczów u siebie, potem wyjazd na trzy mecze na obcy teren i powrót na dwa mecze u siebie(w przypadku gdyby potrzebna była taka ilość spotkań). Fajnie, że wymyślacie sobie jakieś teorie, ale nie wprowadzajcie ludzi w błąd. ;)

15974308365193fac7b7921.jpg

No to ja całe swoje koszykarskie życie egzystowałem w nieświadomości!

No jak Boga kocham pamiętam ze zawsze było 2 D 2 W 1 D 1 W 1 D .No nawet tak było rok temu przecież.Ale jeśli rzeczywiście tak jest to zaraz sprawdzę i przepraszam za błąd.Ale nie wierze :shock:

PH93 napisał(a):
No jak Boga kocham pamiętam ze zawsze było 2 D 2 W 1 D 1 W 1 D .No nawet tak było rok temu przecież.Ale jeśli rzeczywiście tak jest to zaraz sprawdzę i przepraszam za błąd.Ale nie wierze :shock:

Rok temu powiadasz? A to ciekawe:

Game Date Home Team Result Road Team

Game 1 June 3 Los Angeles Lakers 102-89 (1-0) Boston Celtics

Game 2 June 6 Los Angeles Lakers 94-103 (1-1) Boston Celtics

Game 3 June 8 Boston Celtics 84-91 (1-2) Los Angeles Lakers

Game 4 June 10 Boston Celtics 96-89 (2-2) Los Angeles Lakers

Game 5 June 13 Boston Celtics 92-86 (3-2) Los Angeles Lakers

Game 6 June 15 Los Angeles Lakers 89-67 (3-3) Boston Celtics

Game 7 June 17 Los Angeles Lakers 83-79 (4-3) Boston Celtics

No to przepraszam.Tak to jest jak się ogląda całe PO w nocy.Dobrze że chociaż wiem kto z kim :-)

Bonkol - No rzeczywiście, zapomniałem, dzięki za poprawienie ;)

In NBA Finals tied at 1, the winner of Game 3 has won the NBA Finals every time (11-0).

Mam nadzieje, że statystyka dojdzie do 12-0 :twisted: .

Bonkol

Akurat ja napisałem dobrze, w finałach drużyna, która miała słabszy bilans ma 3 mecze z rzędu u siebie :)

A robią tak, jak napisałem, by zaoszczędzić na lataniu, transportowaniu się, etc.

Nyks napisał(a):
In NBA Finals tied at 1, the winner of Game 3 has won the NBA Finals every time (11-0).

Iście bardzo prawdziwe, ale wydaje mi się, że te finały wygra drużyna, która wygra dwa mecze z rzędu. Czekam na 4 mecz. Dallas muszą, na Miami nie leży presja. Będzie ciekawie!

No i Miami znów przegrało na własne życzenie, bo na początku 4 kwarty mieli już 9 punktów przewagi i bardzo szybko to roztrwonili. Dallas to drużyna mocniejsza pod względem psychicznym i mająca o wiele bardziej doświadczonych zawodników wchodzących z ławki i jeżeli cała seria będzie tak wyrównana jeżeli chodzi o wyniki to myślę, że Dirk i spółka mogą przechylić szale na swoją korzyść.

Co do tytułu MVP to wiadomo, że zgarnie to gracz zwycięskiej ekipy, więc będzie to albo Nowitzki albo Wade, a nie żaden LeBron jak ktoś wcześniej pisał, bo James znów zawodzi w tych najważniejszych meczach, a wczoraj to jeżeli chodzi o grę ofensywną to była katastrofa w jego wykonaniu. Zaczął dobrze serie, bo w pierwszym meczu grał nieźle, ale potem to już tendencja spadkowa i mimo, że gra najwięcej to jest w cieniu Wade'a, a nawet Bosha.

Obejrzałem dzisiaj retransmisje 5 meczu finału i muszę przyznać, ze Dallas strasznie mi zaimponowało. Przez cały mecz wyglądali jakby mieli mecz pod kontrolą i jedynie w 4 kwarcie dosłownie przez moment miałem chwile zwątpienia, ale znów pokazali niesamowity charakter i dosłownie rozbili Miami w ostatnich minutach. Dziwie się, że Heat przyjęli taki sposób gry i poszli z Dallas na wymianę ciosów, a przecież zawodnicy Mavs na dystansie radzą sobie świetnie i pokazali to też w tym meczu. Świetny mecz Nowitzkiego, Terry'ego czy Barea'y. W sumie 13/19 jeżeli chodzi o rzuty za 3 pkt! Z drugiej strony zawiedli trochę James i Bosh. Niby LBJ uzyskał Triple Double, ale bardzo mało dawał drużynie w ofensywie i całkowicie zawiódł w decydującej kwarcie, tak samo jak Bosh.

Jeżeli chodzi o ciekawostki jakie były przytoczone w trakcie meczu to jedna szczególnie utkwiła mi w pamięci. Jeżeli chodzi o punkty w kluczowych momentach meczu to Dirk ma ich na koncie 21, Wade 10, a LeBron okrągłe 0. I niech mi ktoś powie, że on nie pali się w decydujących meczach.

Podano też, że jest to najbardziej wyrównany finał w historii NBA biorąc pod uwagę małe punkty. Jeżeli tak będzie w dwóch kolejnych meczach to wątpię, że Heat mimo atutu własnego boiska będą w stanie wygrać z Mavs dwa mecze z rzędu.

Juz po finalach a nikt nic nie pisze?:>

To ja krotko:

1. Ciesze sie, ze wygralo Dallas, zasluzyli na to, grali druzynowo, mieli super lidera i lepszego trenera.

2. Dirk zasluzyl na MVP, a Kidd na pierscien na koniec kariery.

3. Lebron jak zwykle dal dupy, nie lubie go i dla mnie jedyne co ma to warunki bo nie umie ani rzucac ani grac tylem do kosza, ale w tych finalach nawet jego fani musza przyznac ze jak zwykle zawiodl w najwazniejszych momentach

Nie pisałem, bo czasami irytuje jak się pisze posta pod postem, ale skoro ktoś się wpisał to dorzucę swoje trzy grosze. Przede wszystkim Dallas wygrało zasłużenie i w decydującym meczu od początku widać było, że kontrolują grę mimo, że Dirk zaliczył chyba najsłabszą pierwszą połowę w całych playoffach. Szybko jednak się przebudził i znów był liderem z krwi i kości pod koniec meczu, chociaż akurat w tym spotkaniu najwięcej zamieszania w szeregach defensywy Heat robił rewelacyjny rezerwowy Jason Terry.

Jeżeli chodzi o Jamesa to faktycznie rzut ma słaby moim zdanie w porównaniu do innych strzelców NBA, ale cenie go za to jak potrafi walczyć i narzucać swój styl gry, a co za tym idzie zdobywa bardzo dużo punktów po penetracjach itp. Niestety znów totalnie się spalił w decydujących momentach, a jak usłyszałem, że w decydujących momentach 4 kwart finałów, więcej punktów od niego ma Haslem to złapałem się za głowę.

PS: Również niesamowicie ucieszył mnie mistrzowski pierścień dla Kidda, który mimo wieku ciągle jest w czołówce rozgrywających, a jeżeli chodzi o mądrość gry to chyba ciągle na pierwszym miejscu(pod tym względem jedynie Nash mógłby z nim rywalizować).

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE Backlash 2025
      Dyskusje na temat wydarzenia WWE Backlash 2025!
        • Dzięki
      • 32 odpowiedzi
    • WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 147 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 048 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 713 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 107 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 187 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 599 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 895 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• MattDevitto
      @ Bastian  nie wiem co tam gotują na backu w NXT, ale o tych wszystkich romansach, związkach powinni nakręcić jakieś show. Tam co chwilę jest jakaś nowa para. Z tego co mnie pamięć nie myli sama Cora Jade miała 3 facetów w NXT
    • Giero
      Za nami kolejny epizod AEW Dynamite w drodze do Double or Nothing 2025. Mina Shirakawa wyszła zwycięsko z Fatal 4-Way Matchu, który był eliminatorem o title shota do AEW Women’s World Championship. W pojedynku brały udział jeszcze Toni Storm, AZM i powracająca Skye Blue. Wydaje się, że MJF wreszcie zyskał poparcie całego Hurt Syndicate, bowiem Bobby Lashley zaakceptował dołączenie Maxwella do grupy. Walką wieczoru było starcie o AEW World Championship. Jon Moxley pokonał Samoa Joe w Steel Cage Matchu. Jak można było się spodziewać, nie zabrakło wielu interwencji i zamieszania. A kluczowa była ta Gabe’a Kidda, który pomógł mistrzowi zachować tytuł. Po pojedynku trwała bójka, w którą włączyli się The Elite i Kenny Omega. Swerve Strickland pomógł face’om, wchodząc na szczyt klatki i atakując zarówno Elite, jak i Death Riders. Na koniec były mistrz AEW zażądał walki Anarchy in the Arena. Prawdopodobnie dojdzie do niej na Double or Nothing, choć tego jeszcze nie potwierdzono. Skrót AEW Dynamite 14.05.2025 Aktualna karta Double or Nothing 2025, które odbędzie się 25 maja * AEW Women’s Championship Match: Toni Storm vs. Mina Shirakawa * Men’s Owen Hart Foundation Tournament Finals: Will Ospreay vs. Hangman Page * Women’s Owen Hart Foundation Tournament Finals: Mercedes Mone vs. Jamie Hayter * AEW World Tag Team Championship Match: The Hurt Syndicate vs. CRU or The Sons of Texas Fot. allelitewrestling.com
    • Bastian
      Myles Borne jeńców nie bierze. Tydzień temu wygrał Battle Royal, teraz wygrana z Pagem. A jeszcze wieść gminna niesie, że dobrał się do tyłka mistrza NXT, i nie chodzi o Oba Femiego.  Na niego przyjdzie czas na Battleground.  Borne chwycił nawet za mikrofon, ale z tą wadą wymowy Randy' ego Ortona nie przyćmi, choćby nie wiem jak był do niego podobny. Ale bycie w parze z Vaquer może mu na dłuższą metę korzyści. Jego szef coś wie o tym, że warto obracać się w towarzystwie wpływowych kobiet.  Co do Vaquer... W Main Evencie zabrakło tego, na co wszyscy czekali... 
    • Nialler
      I świetnie. Na początku dość jej nie znosiłem, ale im dłużej się ją oglądało tym bardziej można się zsympatyzować. Mogłaby ponosić chociaż ze 100 dni główne mistrzostwo kobiet.
    • Kaczy316
      I ta zasada powinna się tyczyć ogólnie zawodników w NXT, ja od początku istnienia tej rozwojówki nie widziałem sensu w dawaniu głównych tytułów kilkukrotnie jednej osobie i zgadzam się, że wszystko przerobione w NXT, nagle wbijamy do MR i brak pomysłów, ale to jest połączone z tym, że wielu zawodników jak przechodzi z NXT do MR jest traktowane totalnie od 0, jakby w NXT nic nie osiągnęli totalnie i nie mieli żadnego star poweru dlatego jedynie obijają jobberów, a wystarczy pójść za przykładem Brona, który fakt na początku obijał jobberów, ale potem pociągnęli za sznurek, poleciał na IC Title, teraz Heyman Guy i dobrze jest, albo teraz Roxanne i Giulia, które w NXT to top topów i w MR też grubo idą z nimi, może nie wygrywają, ale kręcą się mega wysoko jak na dopiero co wejście do MR, Ilja tak samo był traktowany do czasu kontuzji w miarę dobrze, w sensie nie miał większych feudów, ale jak dostawał walki to sztos totalny, do tej pory pamiętam jego walki z Breakkerem w okolicach lata zeszłego roku, świetne starcia i z Ricochetem też chyba miał, a Melo? Dostał chyba na początku starcie z Codym potem z Ortonem, niby coś chcieli, ale nie do końca i tak sami nie wiedzą co robić, a moim zdaniem zasługuję co najmniej na solidny mid card-upper mid card, ale po co, lepiej robić z niego kolejnego cipo heela, bo przecież mało takich mamy w rosterze, ale no jest jak jest.
  • Dodaj nową pozycję...