Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

NBA - Dyskusje, polemiki, opinie...

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

James nie mógł dostać MPV, no bo za co? 40% z gry 31% za 3 i 69% z linii. Co do tej obrony, nie GSW ale samego Iguoadali. Z nim na parkiecie James miał 38% skuteczności a Cavs byli -55, bez niego James miał 44% skuteczności a Cavs byli +30. Dodatkowo, gdy Iggy kontestował rzuty, James miał 11/46.

Wiadomo, że Curry to powinien być oczywisty wybór bo cyferkowo wypadł bardzo dobrze, seria była 4-2, więc James wraz ze swoją skutecznością w ogóle nie powinien być brany pod uwagę. Natomiast Andrzej to bardzo mądry wybór a zarazem docenienie James'a, bo drugi rok z rzędu ten kto go kryje w Finałach dostaje nagrodę MVP.

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 775
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Hartfan

135

• Bonkol

82

• mnih

63

• Lil Abyss

46

Top użytkownicy w tym temacie

Dawno po finałąch i widzę, że jest dyskusja na temat MVP finałów. Nie oszukujmy się, że przegrany nigdy nie powinien dostać tej nagrody. No chyba, że sam ciągnie drużynę i przegrywa na 4:3 w ostatnim rzucie. LeBron robił rzeczy nie możliwe, ale co z tego? To, że grał na małej skuteczności nic nie znaczy bo wiemy jak wyglądała gra Cavs - izolacje dla ,,Króla".

Draft 2015 za nami. Jest jedna niespodzianka, ponieważ LAL wybrali Russela, a nie Okafora. DObry wybór? Myślę, że tak, o ile ściągną Cousinsa/Aldridge'a. Knicksi wbrali Porzingisa, czyli ,,nowego Dirka" i może być z niego duży pożytek. Wiemy, że #1 nie zawsze jest gwiazdą, a inni stają się MVP sezonu czy królami strzelców np. #3 Harden czy #7 Curry. Zobaczymy czy KAT sobie poradzi. Czekam na nowy sezon z niecierpliwością :)

71873036054fe0f048f170.jpg

Wybór Russella to nie jest niespodzianka bo był w mockach w Top-3 a ostatnio akcje Okafora trochę spadły a Russella wzrosły po udanych work-outach sam na sam z koszem. Knicks wybierając z nr 4 Łotysza Porzingisa. Koleś nie jest NBA Ready w żadnym calu, przed nim ogrom pracy jeśli chce w przyszłości zostać starterem w tej lidze. W moim odczuciu koleś będzie bustem. A jeśli chodzi o niespodzianki to największą jest to, że Mudiay dotrwał do 7 picku, bo wcześniej słyszałem, że to pewniak do Top 5 a co ciekawe koleś jest gotów na NBA i będzie dobry od samego początku.

Co do wyboru #1, Towns będzie pracować z KG, więc jeśli ma chęci do pracy może stać się jednym z lepszych podkoszowych w przyszłości.

Największym przegranym draftu jest #3 Jahil Okafor. Trafia do zespołu, który rok wcześniej również z trójką wybrał Embida, który zresztą dalej może nie zagrać w NBA. A też jest tam Nerlens Noel, kolejny zdolny młody center. Niby bogactwo urodzaju ale Philly tam nie mają poza 3 centrami żadnych perspektywicznych prospektów.

Pick #9 Frank Kaminsky, wysoki z dobrym rzutem, ale Cody Zeller to podobny zawodnik. Obawiam się kolejnej pomyłki od Jordana.

Ogólnie nudny i przewidywalny draft. Bez wymian, bez wielkich przetasować no i bez wielkich niespodzianek w samych wyborach.

Philly ma zabezpieczenie na wypadek zdrowia Embiida. Jeżeli okaże się, że Joel będzie niezdolny do gry w lidze, to pod koszem mają duo Noel-Okafor, a nie wiem czy z Embiidem coś wykombinują.

Chicago wybrało z 22 numerem Bobbiego Portisa. W mockach był typowany w okolicach 15-17 picku, z tego co pamiętam. Kolejny podkoszowy gracz, co może oznaczać, że ktoś z trójki Gasol/Noah/Gibson pożegna się z "Windy City".

Największy steal to chyba Winslow z #10 do Miami.

I Miejsce w typerze Ligi Europy 2014/15

I Miejsce w typerze Ligi Europy 2016/17

• 2 tygodnie później...

Co sądzicie o całej tej sytuacji z Jordanem? Nie wiem czy on był naprawdę tak niezdecydowany ale to mi wygląda po prostu na to że chłop jest strasznie podatny na opinię innych i tak naprawdę czuł się niechciany w Clippers. Cała ta akcja z gnaniem do jego domu była komiczna, czyżby naprawdę był on taką marionetką w rękach innych? Sam powinien wiedzieć gdzie chce grać a nie że nagle się waha to wszyscy pędzą na zabicie do Houstonu by go przekonać. W każdym razie jest to dosyć nowa i specyficzna sytuacja w NBA, zmienienie systemu by można było prędzej podpisywać kontrakty raczej nie wchodzi w grę ale teraz będzie o tym głośno. Zaś sam Jordan sobie trochę zepsuł opinię bo wyjdzie że jest słowny a w NBA to dość niepożądana cecha.
Strike First

1666685508559ec7a1aad8c.jpg

Jordan jest człowiekiem niezbyt inteligentnym. Co zresztą widać po jego zagraniach czy zachowaniu na i poza boiskiem. Myślę, że on nawet sobie nie zdaje (no chyba, że ktoś mu to wytłumaczył) jak żałośnie wyszedł w oczach przeciętnego odbiorcy NBA a jak źle go mogą teraz postrzegać inni GM lub właściciele klubów. Ja bym gościa nie chciał mieć z drużynie bo przydatny jest tylko w obronie co widać dopiero od 2 sezonów. Jordan chciał większej roli w ataku, szczerze mówiąc powinien się cieszyć, że ma najlepszego PG w lidze i dobrze zbiera/blokuje bo każdy przeciętny człowiek, który trochę grał w kosza trafiłby 40% z linii rzutów wolnych, jednym słowem jest beznadziejny w ataku i sam nigdy w tej lidze nie będzie w stanie sam wypracowywać sobie sytuacji rzutowych.

• Reputacja:   1

Nie znam osobiście DeAndre, ale szanuje go jako człowieka, bo nie raz pokazał dobre serce. nie oglądam też meczów Clippers, więc mam o nim nie pełną wiedzę jeśli chodzi o koszykówkę. Mimo wszystko jest niezwykle nowoczesnym centrem, który do istnienia w tej lidze potrzebuje jedynie swoich umiejętności atletycznych. Po odejściu Chandlera z Mavs, DeAndre może by i pasował, ale nie miał by tam dobrego pomocnika na PG, a takiego ma w LAC. Nie wiem co go skłoniło do pozostania, ale szopkę odje**ł. W Dallas może czekać go spora dawka gwizdów, ale dobrze, że został w Staples Center, może tylko na tym zyskać.

24571150556b9ddab2c677.jpg

To, że zmienił decyzję wygląda źle, ale mógł pokazać jaja i dać Mavs i Cubanowi znać, że jednak nie podpisze kontraktu. Wcześniej byli dogadani słownie co według reguł NBA do 9 lipca nie było żadną gwarancją. Jednak zdecydował zerwać kontakt z Cubanem, przestał odpisywać na smsy, odbierać telefony. Po prostu go olał mimo wcześniejszej obietnicy. A na tej szopce zyskali najwięcej Clippers. Bo gdyby nie wrócił Jordan by nie mieliby kim grać na centrze. Jordan tak czy siak by grał w drużynie walczącej o play-off. A co do braku dobrego PG w Dallas, właśnie zakontraktowali Derona Williamsa, który najlepsze lata ma już za sobą, ale w rodzinnym Texasie ma szanse być wartościowym zawodnikiem. Czy na papierze piątka Williams - Matthews - Parsons - Nowitzki - Jordan nie wygląda na kontendera i ostatni run dla Dirka?

Ahh no tak, zapomniałem o Deronie. Fakt, to nie ten sam zawodnik co choćby w Utah, ale mimo wszystko stać go na kilka zrywów. Myślę, że będzie lepszym dealem od Rajona. Skład Dallas z Jordanem prezentowałby się bardzo dobrze na papierze, ale po przyjściu RR i Amare też miały nadejść lepsze czasy dla Mavs.

W tym okienku jest tyle transferów, że ciężko się połapać. Jestem fanem LeBrona, więc i Cavs (tak, typowy sezonowiec jestem choć sympatia do Heat została i jestem ich fanem. na miejscu 1 jest jednak Charlotte Hornets <3) i uważam, że ściagniecie Mo Williamsa może być strzałem w 10.Zawodnik, który był w stanie rzucić 50 pkt jest taki tani? Oczywiście w Cavs nie zdobędzie tylu pkt, le jako opcja z ławki może się przydać. Szkoda, że Iman został i to za ogromną sumę. Mogliby się pozbyć JR'a, ale czy jest ktoś ciekawy na rynku aby go zastąpił?

• 11 miesięcy temu...

Temat niestety zapomniany przez użytkowników forum a za nami bardzo dobry sezon, pełen rekordowych statystyk. Mam nadzieję, że nie dostanę ostrzeżenia za odkop :smile: Nie chce się bawić w podsumowanie wszystkiego tylko na luźno coś tam napisać na zakończenie tego pięknego i dla mnie szczególnego sezonu. Zacznę od najnowszych wydarzeń czyli - Cleveland Cavaliers mistrzem!

Wspaniała seria i historyczny comeback. Żadna drużna w historii finałów nie zdobyła mistrzostwa przegrywając w serii 1-3. Zrobili to oni! Ekipa LeBrona zrobiła to naprzeciw drużynie, która w sezonie regularnym wyśrubowała rekord zwycięstw z bilansem 73-9 i która ma w swoich szeregach pierwszego w historii jednogłośnego MVP, który zdobył tę nagrodę drugi rok z rzędu. Do tego triple-double LeBrona, który jest trzecim zawodnikiem w historii, który zaliczył TD w GAME 7. King James spełnił swoją obietnicę po powrocie do domu. Jego celem było zdobycie z Cavs mistrzostwa i zrobił to! Bardzo piękna historia i zarazem wzruszająca. Drugie finały z rzędu LeBron zdominował statystycznie będąc liderem w ilości zdobytych punktów, zbiórkach, asystach i przechwytach. W tym roku chyba już na dobre zamknął usta hejterom chociaż na pewno ktoś się czegoś doszuka. Ja jestem dumny, mój idol ponownie na szczycie i nic więcej mi nie potrzeba! Brawo Cavs!

W tym sezonie pożegnaliśmy także legendę koszykówki - Kobego Bryanta. Pożegnalny mecz odbywał się w tym samym momencie co mecz o rekord Warriors. Dla mnie jako anty fana Warriors oczywiste było obejrzenie ostatniego meczu Mamby z nadzieją, że GSW zaliczą porażkę. Bryant odszedł w wielkim stylu, zdobył 60 punktów i to był jego wieczór. Końcówka kariery może nie była taka jak powinna ale ostatni mecz na pewno zostanie zapamiętany na zawsze. Pozostaje pytanie czy w najbliższym czasie zobaczymy go na ławce trenerskiej czy może zostawi już koszykówkę.

Rekord Warriors... Co tutaj dużo mówić "73-9 doesn't mean a thing, without a ring". Rekord zrobiony ale jakim kosztem? Kosztem mistrzostwa. Resztkami sił dążyli do pobicia rekordu a w playoffs się to odbiło czkawką. Osobiście nie żałuję no ale rekord jest i historia została napisana na naszych oczach.

Dodatkowo rekordy strzeleckie Curry'ego ale co najważniejsze dla mnie-LeBron wspinający się po szczeblach ilości zdobytych punktów, asyst, zbiórek, przechwytów. Dokładnie teraz nie sprawdzam tych statystyk ale na pewno znajduje się jako jedyny w TOP 20 każdej z tych kategorii. Wielki gracz!

WWE by Pinio 2k17

Fan CM Punk'a od początku przygody z WWE!

KNEES 2 FACES

10206473354f8c156432932.gif

Szkoda, że na tym forum jest tak mało kibiców.fanów najpiękniejszego sportu na świecie.

Byłem przeciwnikiem GSW od ponad 2 lat, odkąd sezonowcy przejęli internet. W tym sezonie Draymond działał mi na nerwy jak nikt inny wcześniej, Curry był porównywany do Jordana co jest co najmniej śmieszne a Speights był najbardziej wkurwiającym grubasem w lidze. Byłem za Cavs, a raczej za Lebronem. Chciałem aby zdobył tytuł dla Cavs, kto tego nie chciał?

Wspaniała historia w niesamowitym sezonie o którym można pisać i pisać. Takich finałów jeszcze nie było, takich pla offów nigdy nie było! Raz blow out, raz wyrównanie a raz blow out z drugiej strony.

Curry w g7 w ostatnich minutach pokazał jai z niego najlepszy zawodnik w historii. Nie warto nic wiecej pisać, tylko LEBRON KRÓL ŚWIATA i taka jest prawda. Płakałem razem z nim, cholernie wzruszające zakończenie meczu, sezonu i podrózy Lebrona po tytuł dla Cleveland. Pomniki już mu stawiają :twisted:

Curry w g7 w ostatnich minutach pokazał jai z niego najlepszy zawodnik w historii. Nie warto nic wiecej pisać, tylko LEBRON KRÓL ŚWIATA i taka jest prawda. Płakałem razem z nim, cholernie wzruszające zakończenie meczu, sezonu i podrózy Lebrona po tytuł dla Cleveland. Pomniki już mu stawiają :twisted:

Dokładnie. W Finałach Curry praktycznie nie istniał. Podobnie jak rok temu. Jeden mecz, bodajże Game 6, w którym rzucił 30 punktów ale to nic w porównaniu z 41 pkt Jamesa. Ja także płakałem z Królem. A teraz pięknie jest oglądać obrazki gdzie jest w Cleveland traktowany jak bóg. Obrazki z parady gdzie pojawiło się około 1,3 mln ludzi a ludność Cleveland to 400 tysięcy świadczy o tym jak wielkim wydarzeniem było zdobycie tytułu przez Cavs. Historia na naszych oczach!

WWE by Pinio 2k17

Fan CM Punk'a od początku przygody z WWE!

KNEES 2 FACES

10206473354f8c156432932.gif

• 2 tygodnie później...

Nieźle się wczoraj porobiło. :shock: :shock: :shock:

Durant w GOLDEN STATE, tym wyborem u mnie jak pewnie i u większości dużo stracił, ładny shocker poleciał nie ma co, takie trochę pójście na łatwiznę, idzie do drużyny, gdzie teoretycznie już ma wszystko jak na tacy. :???: Przy okazji postawił drużynę w niewygodnej sytuacji, bo na rynku wolnych agentów najlepszych graczy już inne zespoły pozgarniały i Oklahoma będzie musiała czymś na szybko zapchać lukę po nim. Na dodatek są pogłoski o tym, że Thunder zastanawiają się, nad wytransferowaniem Westbrooka (ponoć wgl nie chce rozmawiać na temat przedłużenia kontraktu). W takiej sytuacji obawiam się, że Oklahoma w najbliższej przyszłości może tankować jak Lakersi. :(

A co do Golden State Warriors, cóż... poskładali sobie team niczym z kosmicznego meczu. :D Cavs będą musieli pomyśleć nad ściągnięciem Wade'a do siebie, bo o obronę tytułu w następnym sezonie może być ciężko. No chyba, że coś nie wypali i Curry, Thompson, Durant, Green będą drugim składem w stylu Nash, Bryant, Gasol, Howard, tam też liczono na dużo, a wyszedł niewypał.

Przy okazji liga powinna pomyśleć o jakimś mistrzostwie za 3 miejsce w playoffach, przy takich monster teamach trzeba liczyć się z tym, że w najbliższych latach finały mogą wyglądać jak poprzednie 2. :lol:

A co reszty transferów: Gasol wreszcie w SAS, liczyłem na to już po odejściu z Lakers, ale zrobił sobie przystanek w Chicago. Rose i Noah lądują w Knicks, może u boku Melo i Kristapsa coś ciekawego z tego wyjdzie, choć Derrick przez kontuzje najlepsze lata ma już za sobą.

A na koniec zostawiam to :lol:

https://www.facebook.com/NBAVines/videos/588878037949977/

I'm the best in the world at what I do

Sometimes a blessing can be a curse

Cody Rhodes #1 Fan!

212326867586a795fd12c5.jpg

Wybrał najlepiej dla siebie idąc do GSW to nie mam co do tego wątpliwości. W ogóle to jak wyglądać będzie pierwsza piątka to jakaś masakra !! Na miejscu ligi od razu podjąłbym jakąś decyzję pozwalającą aby przeciwnicy Golden State mogli grać w sześciu. Niepojęte jak silny to będzie atak, w którym to - jak dla mnie - jest trzech najlepszych strzelców dystansowych NBA. Nie ma nawet opcji żeby nie zdobyli mistrzostwa za rok. No chyba, że problemy Curry’ego z kolanem skończą jego błyskotliwą karierę. Nie ma też co porównywać ich z Lakers z czasów gdy do Bryanta i O’Neala dołączył Malone i Payton bo ci dwaj byli już po swoich najlepszych latach. Inaczej było z Miami gdy do Wade’a dołączył James i Bosh. Tam była stworzona całkowicie nowa drużyna. Teraz w GSW mamy core praktycznie zachowany z zeszłego sezonu (Curry, Thompson, Barnes, Iguodala, chyba Livingstone). Mnie boli tylko jedno, a mianowicie to co teraz będzie z moją Oklahomą. Nie mam pomysłu… Albo stanie się to drużyna Westbrooka na wiele lat albo odejdzie wolny w przyszłym sezonie. Chciałbym oczywiście to pierwsze rozwiązanie i dokoptowanie do składu obiecujących zawodników tak jak to miało miejsce jeszcze przed odejściem Duranta kiedy to OKC zasilił m.in. Oladipo. Czuję jednak, że odejdzie i będzie kompletna przebudowa i skiśnie drużyna na kilka długich sezonów na dnie. Wcale nie zdziwię się nawet jakby miał nie dokończyć sezonu. Szkoda bo to była drużyna, która powinna już mieć co najmniej jeden mistrzowski baner. Niestety kontuzje liderów w ostatnich latach na przestrzeni play offów rozbiły te marzenia drastycznie. No i był to też pewnie jeden z argumentów na zmianę pechowej trochę drużyny OKC na GSW.

Cóż, Durant ma już 27 lat na karku więc można było się spodziewać takiej decyzji prędzej, czy później. Tytułu z OKC nie zdobył, teraz byli bardzo blisko, ale znowu się nie udało, więc zrobił dokładnie to co kiedyś LeBron. Jeśli Cleveland nie ściągnie jakimś sposobem Dwyane'a(Podobno przyleciał do Cleveland na rozmowy), to GSW ma tytuł w kieszeni, być może na wiele następnych sezonów. Choć w to, że Dwyane zgodzi się na tak drastyczną obniżkę zarobków na przyszły sezon to wątpię, zwłaszcza że Heat w końcu zaproponowali mu taki kontrakt jaki chciał. W każdym razie liga w przyszłym sezonie może być niezbyt ciekawa :roll:
Strike First

1666685508559ec7a1aad8c.jpg

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 139 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 023 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 703 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 101 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 186 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 583 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 884 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Tomos
      Iyo vs Stephanie: Coś wspaniałego. Po walce jeszcze nasionka pod kilka kolejnych konfliktów w dywizji kobiet i mamy samograja na kilka najbliższych miesięcy. Nochal, nie popsuj tego. - Orton vs Cena przewidywalne, ale i tak się trochę jaram. - Frakcja Rollinsa? Tak, poproszę więcej (byle tylko nie skończyło się jak z Death Riders ). Cudownie, że dołączył Breakker, bo rakietę na plecach już ma - teraz tylko dobrze ją nakierować. - Guntherowi dalej psycha siedzi i ogląda się to bardzo dobrze, jestem bardzo ciekawy, jaki mają pomysł na Austriaka bez pasa. - Cały segment z celebracją Jeya z bardzo nerwową atmosferą, już miałem nadzieję że w końcu Sami będzie jakkolwiek strawny z racji heelturnu, no ale musimy chwilę poczekać. Myślę że nie za długo. - Bardzo dobrze, że Liv i Raquel znowu z pasami, ale całe Raw zepsute, bo Becky. Czekam nadal aż w końcu w ringu zrobi cokolwiek interesującego.
    • RomanRZYMEK
      Hogan Flair jobbnela czysto młodej? Niestety to chyba jedyny pozytyw ich walki - walki która miała wypromować Tiffy na nową wielką gwiazdę dywizji. Czy cały program i walka to zrobiły? Meh… Tak jak cały run Tiffy na razie jakiś nijaki. Może po WM’ce dostaniemy reset (NXT jest opakowane w ciekawe postacie), ale pewnie skończy się na rewanżu z Hoganem (no bo co ta może robić oprócz walk o pasy i rozwodów) i zrzuceniu pasa przez Tiffy na rzecz Charlotte na Backlash.    Yeet Man dostał swój moment. Do przewidzenia. Run Gunthera? Zydek nie dostał pola do popisu i to  Priest był ostatnim ciekawym głównym mistrzem WWE. Oglądało się go z przyjemnością, bo był tam element zaskoczenia i niewiadoma. Co z Yeetem? Pewnie dostanie jakiś „mocnych” rywali żeby go chronić. Żadnych Rollinsow czy Punków, tylko idziemy najłatwiejsza linia oporu, tak by chronić nowego mistrza i obecnych Main Eventerow. Bleh… po runie cofnie się do roli jaką miał - Upper MidCarder.    Rollo kradnie Heymana? Fajny Main Event. Punk dostał swój ZASŁUŻONY Main Event (na przestrzeni roku dawał stały bardzo wysoki poziom), Reigns został przypięty (to mu tylko pomoże dalej być over z publiką, bo w końcu nie bronią go na siłę), a Seth został zasłużonym zwycięzcą. Myślałem że przy tym programie będzie tylko takim psem na doczepkę, ale dowiózł swoimi promami i słusznie można go nazwać 2 raz z rzędu MVP WM’ki.    Zakebisty 3Way Babek - szkoda że nie poszli w zwycięstwo Blair. Sky jest zajebista w ringu, ale właśnie - będzie kolejnym nudnym mistrzem. Blair mogła by mieć fajny run z dużą ilością zawodniczek z którymi na historię - Cargo, Naomi, solo pojedynek z Ripley. Zostawili Azjatkę i będę musiał słuchać jej kaleczącego Angielskiego - a nie stóp. Zawsze mogę to przecież przewijać!    Dom i jego WM Moment - zajebiscie że nie obsrali się i postawili na Doma. Gość haruje od dobrych 2 lat, cały czas jest w topie najlepiej sprzedających się postaci w rosterze (zawsze ma jedne z najgłośniejszych reakcji publiki - pozdro bigo halls Star) i najprościej mówiąc zasłużył na swój wielki moment. Jego run napewno będzie ciekawszy niż pozostałych mistrzów (Zyan i szczekający Dog) i będę mu dalej kibicować aby w końcu doczłapał się do głównego pasa.    No i wisienka na torcie - walka Ceny była dobra? Nie! Oglądając jak Cody odkopuje po piątym AA dostałem wymiotów, ale w końcu udało się odliczyć Blondasa do 3 i zamarkowałem. Można psioczyć na program i samą walkę, ale reakcja publiki - to jak żyli cała walką - Main Event Wrestlemania Feeling. We wrestlingu szukam emocji - Main Event mi je dał. Cena z rekordem (zasłużył!), Cody jest naprawdę nowym Ceną (buczenie na blondasa piękne), jakby się nie starał i zapierdalal cały rok, to przy najważniejszej gali w roku zostaje nagrodzony buczeniem.    Ps. To co blondas będzie dalej buczany i tak jak w AEW odmówi Heel Turnu i ucieknie/wróci z powrotem do Khana? 
    • Kaczy316
      Raw po WM, jakoś się nie napalam, może skoro się nie napalam to wyjdzie świetnie? We Will See, może Cena wywali pas do kosza xD.   Raw zaczyna John Cena, ciekawe co powie, pewnie, że zrobił to co mówił, zniszczył nam wrestling ez. Fajny zabieg z tym dyrygowaniem typem i daniem mu karteczki co ma mówić. Ale to promo jest dobre, podoba mi się motyw Ceny z datami, fajnie by było jakby z każdym pojawieniem się była ta liczba na titantronie i za każdym razem malała, odliczanie do odejścia z tytułem, na razie świetne promo, lecimy dalej. Ale to co mówi jest prawdziwe i ładnie pocisnął fanów jak wspomniał o Rhodesie, który zrobił wszystko dla fanów, a teraz oni raz go buczą raz cheerują oj ten run pod względem story może być złotem. The Last Real Champion gimmick może być wybitny i na koniec pojawienie się Pontona i RKO! Czyli jednak Backlash, St. Louis Randy vs Cena nostalgia oj tak, a Cena jeszcze idealnie przed RKO "Shit" Dobre to było, mega dobry segmencik.   Liv i Raquel vs Lyra i Becky o tytuły WWE Women's Tag Team, po tym co widziałem na WM to nie wiem czy jestem wielkim fanem, ale zobaczymy jak to wyjdzie. Około 12 minutowa świetna walka, ta walka powinna być na WM, bo na WM dostaliśmy tygodniówkowy poziom pod hot taga durnego, a tutaj normalna pełnoprawna fajna walka i jeszcze Liv z Raquel odzyskują tytuły no i gitarka o to chodzi, czyli wiemy, że na WM to było tylko pod moment, mi się walka podobała i decyzja tym bardziej. Oj coś się wydarzy, Liv i Raquel już uciekły, a w ringu Lyra i Becky, kto turnie? BECKY! Dobra fajne odświeżenie będzie, Becky jako heel gigachad! To będzie dobre TV!   Nowi mistrzowie World Tag Team wbijają na ring! Zobaczmy co nam powiedzą. W sumie powiedzieli, że są nowymi mistrzami, że są najlepsi i że pokonali War Raiders, ale wszystko przerywa Alpha Academy! No i w sumie chcą shota i ostatecznie The New Day zgadzają się na walkę ale zanim się ona rozpoczyna to wbija Rusev! I to z nowym theme songiem. Rusev przegania The New Day i ostatecznie atakuję Alpha Academy, niezbyt ogarnąłem o co tutaj chodzi, Rusev ma na celowniku pasy World Tag Team? Ale jest sam, nie wiem dziwnie to dla mnie wyglądało trochę.   JD na backu, nawet Balor pogratulował Domowi. Survivor Series będzie w San Diego, klatka w logu zapowiada, że znowu dostaniemy War Games, szkoda, cały czas brakuję mi 5 on 5 Elimination Matchy.   Iyo wbija na ring! Publika ją uwielbia to dostała chanty "You Deserve It" Iyo nie powiedziała nic czego wcześniej nie mówiła, ale wszystko przerywa Stephanie Vaquer!!! Ulala! Będzie się działo! Panie chcą walki ze sobą i ogólnie jest git, ale Adam wyszedł, żeby oficjalnie to potwierdził i dostaniemy to teraz! Oj będzie ciekawie! Prawie równe o ile nie równe 14 minut świetnego starcia pomiędzy mistrzyniami, naprawdę to trzeba obejrzeć i publika sama skandowała "This Is Awesome" "Fight Forever" Kurde Panie dały czadu, a wszystko zakończyło się przez DQ na korzyść Iyo, bo Roxanne wbiła i zaatakowała ją, ciekawe, ciekawe czy to oznacza debiut Steph jak i powrót Roxanne do MR? Ciekawi mnie to, chociaż nie wiem, bo przecież Perez ma jutro walkę ze Stephanie, więc która wygra to chyba zostaję w NXT, a przegrana leci do MR, a jeszcze Giulia wbija i atakuję Steph!  Ulala mamy alliance Giulia i Roxanne atakują Vaquer i Sky, ale wbija Rhea! Ale Ripley ma rozwalone oko ostatecznie Perez rozwalona, a Giulia po face to face z Ripley wychodzi z ringu, Ripley oddaje tytuł Sky, ale chyba powiedziała, że jeszcze to odzyska, tak mi się wydaję, że coś w tym stylu.   No i cyk Jey Uso wbija na ring jako World Heavyweight Champion! Zobaczymy czy mnie przekona, na razie było spoko wideo promo przed jego wejściem, ale zobaczymy czy przekona nas jako World Champion, ciekawe, że spotkał się z chantami "You Deserve It" a na WM fani byli znudzeni jego walką i ogólnie byli cicho xD, ale to Raw after mania tu jest inny klimat kompletnie. No w sumie typowo face'owe promo, nic ciekawego nie powiedział, ale pojawia się SAMI ZAYN!!! Oj tak, powrót na Raw after mania!!!! Oj tak Sami przytula Jeya i jest dumny ze swojego przyjaciela! Sami standardowo świetny na micu i potrafi porwać i nakręcić publikę oraz mnie! No i w sumie Sami podsumował to wszystko, jesteśmy na Raw after mania i jesteśmy tutaj po to by celebrować! W sumie prawda! Ale to jeszcze nie koniec, wbija brat! JIMMY USO! Dobra powiem tak lepiej tego nie mogli zrobić, bardzo fajny i idealny pomysł na segment i celebrację Jeya, z bratem i Samim u boku! Jedna z najlepszych celebracji na Raw po WM jakie widziałem!   Gunther jest przy stole komentatorskim i ma jakiś problem, o co chodzi? Kurde o co chodzi, Gunther ma jakiś problem do komentatorów xD. I udusił Pata, dobra booking się trochę naprawił jego postaci, chociaż zobaczymy jak będzie z innymi wrestlerami, a nie komentatorami xD. Dziwne to było typowa wyżycie się na kimś kto nie ma jak się obronić, ale chociaż fajnie, że wracamy do starego Gunthera, znaczy mam taką nadzieję.   Dominik vs Pentagon o tytuł Interkontynentalny! Oj waleczka może oddać, ciekawe czy dojdzie do zmiany mistrza, boję się, że może dojść xD. Bardzo dobry, ale strasznie jednostronny 8 minutowy pojedynek, JD powrócił, no tak, bo go chyba nie było, nawet nie zwróciłem na to uwagi, myślałem, że po prostu sobie siedzi na backu xD, ale McDonagh powrócił, pomógł wygrać Dominikowi, ale dziwnie to wyglądało, w sensie Pentagon cały pojedynek jest w ofensywie, nagle 619, Frog Splash i koniec, w sensie cieszę się z obrony Doma, ale dziwnie rozpisane dla mnie, niemniej jednak brawa za pierwszą obronę Dominika!   I lecimy creme de la creme, SETH ROLLINS WBIJA NA RING JAKO NOWY PAUL HEYMAN GUY! Ulala Seth dostaje chanty "Thank You Seth"? Ciekawe, ale niezbyt ogarniam za co, za uratowanie WM? Czy co? O kurde, a Heyman dostaję "Fuck You Heyman" grubo, ciekawe czy to przez WM czy przez ten wywiad u Pata. Chciał powiedzieć czyste fakty, ale przerywa to CM Punk! I od razu mamy brawl! Punk chciał położyć też swoje łapy na Paulu, ale Seth go obronił i Curb Stomp! Heyman przedstawia Rollinsa jako nową twarz federacji i mówi, że to początek drogi do WM 42, kurde czuję się jak w 2014 przy namaszczeniu Setha na przyszłość federacji przez Huntera, naprawdę, a wszystko przerywa jeszcze ROMAN REIGNS! A JEDNAK SIĘ POJAWIł! O kurde Spear dla Setha, Superman Punch dla Heymana CO JEST KURDE! PRÓBA SPEARA NA HEYMANIE, ALE TO ROMAN DOSTAJE SPEARA OD.....BRONA BREAKKERA!!!! Seth chciał go zaatakować, ale po wymianie spojrzeń to Breakker jeszcze zarąbał Speara dla Punka, kurde WHAT THE HELL!!!!! BRON WELCOME TO THE MAIN EVENT OF WWE!!!!! Na koniec Spear w barykady dla Romualda i po Curb Stompie na Romanie i Punku w ringu, Podoba mi się to co właśnie zobaczyłem oj podoba, tak samo jak podoba mi się to wokół kogo będzie się ten rok kręcił, Seth Rollins, Bron Breakker, Roman Reigns i CM Punk, ale to będzie czyste złoto, WELCOME ON ROAD TO WM 42!!!!!   Plusy: Segment początkowy WWE Women's Tag Team Championship Match i odzyskanie pasów przez Liv oraz Raquel Heel turn Becky Lynch Świetna walka Stephanie i Iyo, a także późniejsza sekwencja z Roxanne, Giulią i Ripley! Jedna z najlepszych celebracji na Raw po WM! Powrót do starego Gunthera(?) Intercontinental Championship Match i pierwsza udana obrona Dominika! IDEALNE ŚWIETNE NIESAMOWITE ZAKOŃCZENIE SHOW!   Neutral: Segment The New Day i Alpha Academy oraz dziwny powrót Ruseva   Podsumowanie: Dawno nie widziałem tak dobrego Raw after mania bez kitu, dużo rzeczy tutaj było niesamowitych, fajnych i zrobionych praktycznie idealnie, segment początkowy, heel turn Becky, walka Stephanie z Iyo, a potem ta sekwencja z resztą kobiet, świetna celebracja Jeya, bardzo dobre walki o pasy WWE Women's Tag Team oraz o tytuł Interkontynentalny i na sam koniec dosłownie Creme De La Creme Seth Rollins i nowy Paul Heyman Guy Bron Breakker, stojący nad rozwalonym Romanem i Punkiem, ŚWIETNE SHOW POLECAM OBEJRZEĆ!!! TRYPLAK TY MOTHERFUCKERZE!!!!
    • Mr_Hardy
      Bardzo fajne są te vlogo Mike'a. BTE już nie ma, ale i tak już dawno temu mi się znudziło a filmiki MB są fajnym zastępstwem.  
    • MattDevitto
      Dwa lata temu, uwaga w walce przeciwko Liv i Raquel
  • Dodaj nową pozycję...