Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

WWE Money in the Bank 2010 (dyskusje, wrażenia, spoilery)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Wedlug mnie wyniki beda nastepujace

-Mitb RAW - Edge lub Chris Jericho i The Miz (AWESOMOWA WALIZKA)

-Mitb SD- Hardy lub Kofi moze jeszcze Dolph

-Rey vs Swageer -Nie lubie Reya a wiec Swageer

-John Vs Sheamus -tu jest mi to obojetne poniewaz lubie ich obydwu

-Layla Vs Kelly -Layla oczywiscie dziewczyna jest zwariowana ale fajna

-Eve Vs Alicie -Obojetne

-Harty Vs Samoanczycy (UMAGI :D )- Harty maja wiekszze szanse

• Odpowiedzi 154
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• rated r

12

• Luzak

8

• Azibiel

7

• Thrawn4

7

Top użytkownicy w tym temacie

-Mitb RAW -EDGE

-Mitb SD- Matt Hardy

-Rey Mysterio vs Jack Swageer -Rey Mysterio

-John Vs Sheamus -John Cena

-Layla Vs Kelly-Obojętne.

-Eve Vs Alicie -Obojętne.

-The Hart Dynasty Vs Samoańczycy- Harty

Edytowane przez kiler47

-Mitb RAW -KTOS ZAMIAST MARKA

-Mitb SD- Matt Hardy

-Rey Mysterio vs Jack Swageer -Rey Mysterio

-John Vs Sheamus - Sheamus po interwencji

-Layla Vs Kelly-Layla

-Eve Vs Alicie -Alicia

-The Hart Dynasty Vs Samoańczycy- USOS=win

Brakuje mi Zacka Rydera już przez chwile wydawało mi się że otrzymał mały push lecz jednak nie stawia się go na takim samym miejscu jak Kozlova , Regala(dobry wrestler wiadomo lata za sobą no ale żeby aż tak go zepchnąc w dół) a właśnie co z Ezekielem Jacksonem skoro tak jestem przy ostanim ECW?

W mojej opinii:

MITB Raw - Tutaj sprawa jest trochę trudna. Jest tutaj dość sporo faworytów, jednak na Main Eventerów nie liczę. Sądzę, że walizkę zdejmie Evan Bourne lub The Miz. Morrison od przejścia na Raw tak mniej go widać, a na DiBiasego jeszcze chyba za wcześnie. O Henrym nie muszę chyba wspominać...

Wygra: Bourne lub The Miz

MITB SmackDown - Tutaj też jest dość ciężko, ale tym razem nie ma tutaj faworytów. Po kolei.

Big Show według mnie odpada. Po pierwsze nie chcę go z pasem, a po drugie raczej nie będzie się wspinał na drabinę za często. Matt Hardy też odpada. Zbyt małe wypromowanie i (mam nadzieję) zapowiada się feud z Christianem, więc raczej zajmą się sobą. Christian jak wspomniałem będzie feudował z Hardym i walizki nie zdobędzie (a szkoda). Kofi Kingston nawet nadałby się na ME, jednak nie wydaje mi się, żeby to nastąpiło teraz. Może jak straci IC? "Dashing" to wg mnie jeden z faworytów. Postać nabrała kolorów i dobrze odgrywa swój gimmick. Może trochę za wcześnie, ale można go wypromować przez pół roku, może trochę więcej. Kane wiadomo - nie chce pasów itp. Kilka miesięcy temu Drew mógłby byc największym faworytem. Teraz jednak po stracie pasa, poniżaniu przez Longa, w ogóle zastopowaniu pushu nie wydaje mi się, aby on mógłby być Mr. Money in the Bank. Moim drugim faworytem będzie Ziggler. Należy mu się w końcu jakiś pas i jeśli nie IC to może WHC?

Wygra: Rhodes lub Ziggler

Mysteriusz vs Swaggie - Wolałbym widzieć z pasem Swaggera, ale jaki sens miałoby dawać pas Reyowina miesiąc? Możliwe, że po walce, którą wygra luchador wbije ktoś z walizeczką i zainkasuje pas.

Wygra: Mysterio

Cena vs Sheamus - Celtic Warrior wreszcie będzie mógł obronić pas nie pinując. Jestem ciekawy jak zainterweniują Nexus. Pobiją sędziego, który trzyma drzwi i przez nie wejdą? Z resztą zobaczymy.

Wygra: Sheamus

Hart Dynasty vs Usos - Wygrają zajebiście już nudni Hartowie i z kim będą feudować dalej? Bo wątpię, aby do pasów startowali już Archer i Hawkins. Wydaje mi się, że Usos nie są dobrze odbierani przez publikę. Ostatnio, gdy wchodzili na Raw była ogromna cisza. Nawet małego heatu nie było słychać.

Wygrają: Hart Dynasty

Fox vs Eve - Nie ma się co rozpisywać. Alicia dopiero wygrała pas, zarząd jest z niej zadowolony, więc wszystko wiadomo.

Wygra: Alicia Fox

Kelly vs Layla - W tej walce już mam wątpliwości. Z jednej strony Laycool to dobry team i niech się wożą z pasami obie panie, ale z drugiej strony przy drafcie mówiło się o większym pushu dla Kelly. Myślę jednak, że Layla obroni pas. Najpewniej z pomocą Michelle.

Wygra: Layla

• Urządzenie:  Windows

WWE Champion Sheamus vs. John Cena (Steel Cage Match)

Jakos mnie nie interesuje. Teoretycznie Cena powinien w klatce zniesc Irlandczyka potwierdzajac swoj status terminatora, bo blada twarz wygrywala tytuly tylko przez glupie pomylki dzielnego Jasia. Mimo to uwazam, ze Nexus znajdzie sposob by utrudnic zycie Cenaminatorowi i ten definitywnie wezmie sobie do serca eliminacje ich, a Rudy dostanie nowy program ze zwyciezca walizki...

World Champion Rey Mysterio vs. Jack Swagger

Za czesto Rey dostawal po dupie na przestrzeni paru tygodni, zeby teraz przegrac. Zreszta znajac jego tendencje do narzekania na krotkie trzymanie pasa nie wyobrazam sobie innej opcji jak zwyciestwo zamaskowanego. Swagger zreszta ma co robic z Kanem i pasa tak szybko nie odzyska...

Raw Money in the Bank Ladder Match

Randy Orton vs John Morrison vs Ted DiBiase vs Mark Henry vs Miz vs Evan Bourne vs Chris Jericho vs Edge

Randy Orton radzi sobie niezle i podbudowal swoja postac na tyle, ze sporo osob moze smialo na niego stawiac podczas walki. Na dobra sprawe jest to dosc dobra opcja zakladajac, ze Sheamus bedzie mial program ze zwyciezca tego starcia i najpewniej bedzie to Face.

John Morrison ... ... Bedzie efektownie, ale szanse na zwyciestwo ma znikome. Podobnie jak jego obecny oponent DiBiase Jr. Oni sobie smialo moga kontynuowac swoj feud i nie siegac po walizke

Mark Henry: Jest on tutaj z przypadku, ale dostaje lomot caly czas. Przed WrestleMania tez byl czlowiek, ktory dostawal ciagle lomot i byl szmacony do poziomu Santino Marelli tylko po to, by triumfowac na najwiekszej gali roku. Na cale szczescie tamten byl mlody i mial potencjal, ktory teraz pokazuje, a Markowi ciezko bedzie wspiac sie na szczyt

Miz: Duzo gada i wyeliminowal Prawde. Nie wygra. Ma swoj US Title i jego niech sie trzyma do powrotu spiewaka

Chris Jericho: Ostatnio szmacony na tyle, ze Vince kategorycznie by mu odmowil zdobycie walizki

Edge: WWE bardzo buduje jego postac jego poprzednimi triumfami. Chca nam wmowic, ze jest on glownym faworytem i tu mi cos nie pasuje. Wygral z Ortonem, ale nie wygra na PPV

Evan Bourne: Na WM nie dawalem mu zadnych szans, a teraz wyskoczyl do przodu na tyle, ze jestem sklonny uwierzyc, ze siegnie po walizke.

1. Randy Orton

2. Evan Bourne

3. Edge

SmackDown Money in the Bank Ladder Match

Drew McIntyre vs Christian vs Matt Hardy vs Dolph Ziggler vs Cody Rhodes vs Kofi Kingston vs Kane vs Big Show

Droga eliminacji wykluczam zwyciestwo Kofiego, Dolpha, Hardyego i Kane'a. MitB ma mozliwosc szybkiej promocji kogos z mid-cardu do statusu Main Eventera, ale Kofiemu dobrze z pasem Intercontinental i w moich oczach za wczesnie na jego skok w hierarchii. Raczej bedzie on odpowiadal za widowiskowosc w tym starciu.

Nie widze jak mialaby Vickie pomoc Dolphowi wygrac w tej walce. Jej samej nie po drodze kontakt z wysokosciami przy tej wadze, wiec bedzie sie krecic, ale nic nie wskora. Ziggy zreszta ostatnio wygrywa sporo walk, by ludzie mogli uwierzyc w jego zgarniecie walizki, ale taki zabieg stosowany jest czesto.

Matt Hardy odpada glownie ze wzgledu na fakt, ze nie dopuszczam do siebie mysli tego stoczenca zgarniajacego walizke. Obrazek nie na moja glowe... Wszystko wskazuje na jego rywalizacje z Christianem

Kane ma sporo na glowie i poza demolka nie wniesie nic. Duzi zwykle w takich walkach robia sporo szumu i na nic sie to zdaje... Chociaz...

Big Show ma spore szanse i mnie kusi postawic na niego. Ostatnio Swagger mu ostro napsul krwi i Show troche marnie przy nim wygladal. Poza tym sprowadzil sobie nowa drabine, ktora moze mu ulatwic dostep do walizki, ale ta drabina mi sie kojazy wlasnie z takim zabiegiem jak notoryczne zwyciestwa wrestlera x przed PPV tylko po to, zeby ludzie bardziej uwierzyli

Zostaje Cody, Christian i Drew. McIntyre wygral z Cagem na SmackDown i jego ostatnie przejscia z wiza nie bardzo mnie przekonuja, ze to on moglby wygrac walizke. Idac storylineowo jest ladnie.. Wszystko przeciwko niemu. Musial walczyc o prawo do walki odrazu po powrocie. GM go nie lubi.. bla bla bla. Mimo to mam jakies opory, zeby stawiac na niego

Rhodes dopiero buduje swoj gimmick i chyba tylko by stracil na tak szybkim skoku do przodu.

Zostaje mi Captain Charisma... ... i on tez mi jakos szczegolnie nie pasuje, ale niech bedzie, ze stawiam na niego. Przegrywal w walkach przed PPV... i zostal obity podczas swojego segmentu Peep Show, wiec cos cienko sobie radzi ostatnimi czasy, a na Main Eventera pasuje... Tylko czy Vince mu na to pozwoli.. To jest mankament, ktory mi mowi "postaw na Showa"...

1. Christian / Big Show

3. Drew McIntyre

Unified Tag Team Champions The Hart Dynasty vs. Jimmy & Jey Uso

Usos zwyciezyli na RAW i poza tym nie widze w nich na chwile obecna ludzi, ktorzy mogliby zachowac pasy. Nie wykluczam, ze ukradna tytuly, ale nie beda ich posiadaczami i wygra Dynastia Hartow. Nie interesuje mnie kompletnie ta historia. Musza jej poswiecic wiecej czasu, a szczegolnie musza dac wiecej czasu blizniakom Usos, ktorzy sa dosc naturalni za mikrofonem, ale nie maja kiedy tego zaprezentowac i podbudowac tej rywalizacj

Divas Champion Alicia Fox vs. Eve

Chyba za szybko na strate tytulu. Szczegolnie na rzecz osoby, ktorej go zabrala. Trzymam sie wersji, ze federacja dostrzegla, ze Pani Torres jest slaba mistrzynia i nie popelnia od zaraz bledu stawiajac ją na szczycie. Slabo prowadzona historia i walke najpewniej pomine

Women's Champion Layla vs. Kelly Kelly

Kelly Kelly wygrala w Mixed Tag Matchu na SmackDown, wiec spokojnie stawiam na Layle. Domniemam, ze straci ona tytul przy rozpadzie LayCool na ktory sie nie zanosi przynajmniej do konca sezonu drugiego NXT. Tu jest troche lepiej od walki Div z RAW, ale i tak brak zainteresowania

MitB Raw - Tu obstawiam raczej Ortona . Ostatnio sporo się wokół niego dzieję i jakoś tak daje mu największe szanse. Niektórzy piszą że Evan wygra , ale ja osobiście daję mu małe szanse bo od czasu kiedy dostał push , to w trakcie feudu z Jericho nie dostał chyba do ręki mikrofonu . Jak wiadomo w wwe mic skille są bardzo ważne , a tym bardziej dla mistrza wwe( którym najpewniej by został po wygraniu walizki). Zresztą walizka i najważniejszy pas federacji to dla niego jak na razie zbyt dużo moim zdaniem .

Wygra Orton

MitB Smackdown! - tu obstawiam Christiana , liczę na jego heelturn , podbudowanie go jako heela(po zdobyciu walizki) z a po paru miechach użycie jej na jakimś z czołowych face'ów.

Wygra Christian

Unified Tag Team Champions The Hart Dynasty vs. Jimmy & Jey Uso - Tu daję większe szanse HD , dostają w końcu po dupie na tygodniówkach , tak więc wygrają na ppv. Dodam jeszcze że Uso są jeszcze zbyt mało wypromowani by być mistrzami , a Harci mi się już znudzili :/

Wygra Hart Dynasty

World Champion Rey Mysterio vs. Jack Swagger - Zdecydowanie stawiam na Ryja , skoro może walczyc po morderczym ankle locku od Swaggiego to sądzę że wygra i tutaj , zwłaszcza że runy Ryja trwają przynajmniej z 2miechy tak więc do summerlsam chyba potrzyma pas( albo zwycięsca mitb zcashuje na nim walizkę wcześniej). Tak czy inaczej może wyjść całkiem niezła walka.

Wygra Rey

WWE Champion Sheamus vs. John Cena - Prawdopodobnie wygra Sheamus po interwencji Nexus lub poprzez ucieczkę z klatki.

Wygra Sheamus

Divas Champion Alicia Fox vs. Eve - Tu obstawiam wygraną Alicii , w końcu nowa mistrzynia i raczej nie straci pasa na rzecz byłej

Wygra Alicia Fox

Women's Champion Layla vs. Kelly Kelly - Layla wygra przy niewielkiej pomocy Michelle

Wygra Layla

Ja przepraszam za OT, ale N!KO nie musiałeś w tym temacie spoilerować wyników i sytuacji, które miały miejsce na SmackDown

Skoro ogladalem i zastanawiam sie nad wynikami PPV ... to musialem. Temat caly ma w sobie w nawiasie taka ... informacje, ktora mowi, zeby wchodzic na wlasna odpowiedzialnosc. Sam unikam tego typu tematow wiedzac, ze pojawia sie tu spoilery nie tyle po tym jak dane show jest dostepne do pobrania, ale chocby we wtorek kiedy sa dostepne wyniki tapingu calego piatkowego Smacka. To tak jakbym mial nie pisac o dostepnym juz show, ktore widzialem w odpowiednim temacie (SD, Impact czy RAW) ... Po prostu wypadlo Ci z glowy, ze ludzie juz mogli widziec SmackDown (poza tym.. serio.. bardzo nie ucierpisz znajac wyniki)

A Tobie wypadło z głowy, że są ludzie, którzy jeszcze nie obejrzeli NIEWYEMITOWANEJ gali i nie chcą znać wyników. Jest napis spoiler w nawiasie, ale nigdy nie upoważniało to do podawania wyników nagrania. Bo jakby nie patrzeć SmackDown jeszcze oficjalnie się nie odbyło.

A co do fragmentu w nawiasie, to może trzeba było od razu po Victory Road ujawnić wszędzie wyniki? Bo gala do dupy była, więc nic nikt nie straciłby, gdyby poznał rezultaty :)

A co do fragmentu w nawiasie, to może trzeba było od razu po Victory Road ujawnić wszędzie wyniki? Bo gala do dupy była, więc nic nikt nie straciłby, gdyby poznał rezultaty :)

A nie widzisz różnicy pomiędzy galą PPV, która niesie ze sobą duże emocje a tygodniówką na której walki praktycznie do niczego nie prowadziły ??

Gala pojawiła się już w Australii, więc dla nas (Polska) gala jest już wyemitowana, to, że nie ma jej jeszcze w Stanach to już zupełnie inna rzeczywistość.

A Tobie wypadło z głowy, że są ludzie, którzy jeszcze nie obejrzeli NIEWYEMITOWANEJ gali i nie chcą znać wyników. Jest napis spoiler w nawiasie, ale nigdy nie upoważniało to do podawania wyników nagrania. Bo jakby nie patrzeć SmackDown jeszcze oficjalnie się nie odbyło.

Nie wypadlo mi to z glowy, bo mam temat w ktorym wyraznie widnieje napis Spoilery, wiec jesli ktos jest wystarczajaco ogarniety to wie, ze SD sie juz pojawilo i ktos moze tu swobodnie o nim rozmawiac w kontekscie przyszlego PPV. Pojawiaja sie tutaj karty danego PPV, ktore sa wynikiem czesto NIEWYEMITOWANEGO show i nikt pretensji nie ma, bo tak skonstruowane sa tego typu tematy. Rownie dobrze ten temat moglby nie istniec, bo jak mozemy gadac o czyms co sie nie odbylo? Bawic sie w spekulacje nie poruszajac tematu tygodniowek??!! Skoro to temat PPV to wypada analizowac to co sie dzialo. Zawsze w przypadku kazdego wiekszego show robie tak samo i pierwsze slysze tego rodzaju pretensje.

A co do fragmentu w nawiasie, to może trzeba było od razu po Victory Road ujawnić wszędzie wyniki? Bo gala do dupy była, więc nic nikt nie straciłby, gdyby poznał rezultaty

Wszedzie nie... ale w temacie temu poswieconym z napisem SPOILERy w nawiasie... jak najbardziej

Jeśli chodzi o spoilery, to myślę, że jakiś Administrator lub Moderator powinien to ustalić raz na zawsze, bo już któryś raz zdarza mi się widzieć takie sytuacje jak wyżej (choć mi samemu to nie przeszkadza, bo czytam zawsze spoilery ;) )

W tym przypadku zgadzam się jednak z Menezem. Gala jest emitowana dopiero w piątek, czyli dopiero po niej powinny się pojawiać wpisy bez tagu

. Co do argumentu, że w nawiasie jest podane, że są spoilery, to pytanie, kiedy powinno się wchodzić w ten temat?

Poniedziałek nie, bo spoilery RAW, wtorek nie, bo spoilery NXT + spoilery tapingów SD!. Potem przez cały tydzień też nie, bo może akurat ludzie dyskutują na temat tego co zdarzyło się na SD!. W piątek pojawia się SD! do ściągnięcia, więc znów nie można wejść, bo ludzie już opisują to co się stało. Wychodzi na to, że nie można wchodzić wcale, a raczej tylko w weekend i to jeśli obejrzało się wszystko.

A najlepsze, że w temacie z Impactu ktoś podał co stało się na tapingu i ludzie robili z tego aferę i już mieli dostawać ostrzeżenia...

No, ale to temat o gali, więc wypowiem się trochę na jej temat:

WWE Champion Sheamus vs. John Cena (Steel Cage Match):

Walka się raczej nie skończy, bo wbije Nexus i liczę na jakąś fajną akcję z klatką z ich strony. Mam też przeczucie, że na tej gali poznamy ich lidera i że będzie to HHH. Oczywiście, słyszymy plotki, że kontuzja, że wycofali go z plakatu na SummerSlam, ale ja myślę, że to tylko taka zasłona dymna i to właśnie Triple H będzie ich liderem. Tak jak pisałem wcześniej walka się nie zakończy, a nawet jeśli, to Sheamus wyjdzie z niej zwycięsko.

World Champion Rey Mysterio vs. Jack Swagger

Tutaj także nie dojdzie do zmiany właściciela pasa. Sama walka jakoś mnie nie elektryzuje, po prostu rewanż Swaggera, który i tak przegra, a Rey zacznie feud ze zwycięzcą walizki.

Raw Money in the Bank Ladder Match

Trzeba przyznać, że jest tu niezła ekipa. Jeśli jednak mam na kogoś stawiać, to na Ortona, minimalnie przed Bournem.

SmackDown Money in the Bank Ladder Match

Jak tak patrzę na tą ekipę i zastanawiam się, to powiem szczerze, że nie wiem. Tak właściwie to każdy ma szanse wyjść z walizką, ale to świetnie, bo walka na pewno będzie emocjonująca. Jeśli mam jednak stawiać, to powiem, że będzie to Big Show.

Unified Tag Team Champions The Hart Dynasty vs. Jimmy & Jey Uso

Na początku podobała mi się drużyna Usos, ale jednak ich notowania u mnie idą ciągle w dół. Sam feud też nei jest zbyt pociągający i średnio interesuje mnie to co się stanie w tej walce.

A najlepsze, że w temacie z Impactu ktoś podał co stało się na tapingu i ludzie robili z tego aferę i już mieli dostawać ostrzeżenia...

Tyle, że tam podał wyniki tapingów na gale, która odbędzie się za tydzień i dwa, a tu zostało podane po dostępności gali, N!KO nie bazował na wynikach spoilerów tylko na tym co obejrzał, więc jest różnica.

To, że N!KO ma szybszego neta i więcej czasu niż np. Menez i szybciej ogląda gale nie oznacza, że można walić spoilery gali. Emisja gali jest w piątek i uważam, że dopiero po emisji powinno być dozwolone wpisywanie wydarzeń z gali bez dawania tagu spoiler.