Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Beast Of The East 2: wyniki

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Walka wieczoru:

Open.: Damian Grabowski pokonał Michała Kitę przez techniczny nokaut (przerwanie przez lekarza, rozcięcie), 1. runda, 3:25

Pozostałe:

71 kg.: Albert Kraus pokonał Tevika Sucu przez KO (lewy, prawy sierp), 1. runda, 0:31 ^

70 kg.: Markus Oberg pokonał Faldira Chahbari przez decyzję po rundzie dodatkowej ^

73 kg.: Maciej Jewtuszko pokonał Edvardasa Norkeliunasa przez poddanie (skrętówka), 1. runda, 3:42

75 kg.: Aalviar Lima pokonał Łukasza Rambalskiego przez decyzję ^

84 kg.: Robert Jocz pokonał Karolisa Liukaitisa przez poddanie (balacha), 2. runda, 2:41

68 kg.: Piotr Kobylański pokonał Łukasza Rajewskiego przez decyzję

93 kg.: Hans Stringer pokonał Michała Fijałka przez techniczne poddanie (kimura), 1. runda, 1:51

Open.: Dariusz Lipski pokonał Aleksandra Rybarczyka przez KO, 1 runda

Open.: Dion Staring pokonał Dawida Baziaka przez poddanie (duszenie zza pleców), 1. runda, 2:14

70 kg.: Shemsi Beqiri pokonał Łukasza Szulca przez decyzję

Open.: Marcin Gułaś pokonał Edwina Raczyńskiego przez decyzję

70 kg.: Grzegorz Truszkowski pokonał Danny’ego Verhoevena przez decyzję

^- walki na zasadach k-1

Druga najważniejsza gala mma w Polsce, warto by coś skomentować.

Pojedynek wieczoru, czyli pojedynek o miano najlepszego ciężkiego trochę zawiódł, może nie przez poziom jaki prezentowali obaj zawodnicy, ale przez sposób w jaki się walka skończyła. Do czasu rozcięcia (czytałem komentarze, że to nie po upkicku tylko gdy wypadł, chociaż po upkicku już miał to trochę naruszono i może o coś jeszcze zahaczył i lipa) przewagę miał zdecydowanie Kita, mocniej i częściej trafiał w stójce i sprowadził do parteru, gdyby nie to rozcięcie pewnie by wygrał. No nic czekamy teraz na rewanż... w finale Bellatora ;)

Pojedynek Irokeza, czyli najlepszego lekkiego w Polsce bardzo efektowny. O mało Litwin go nie udusił, jednak bardzo ładnie rozbił tego trójkąta, który wydawałoby się był idealnie zapięty. Skrętówka pierwsza klasa, ogólnie to Jewtuszko ma predyspozycje do walczenia dla najlepszych organizacji, może po turnieju KSW w wadze lekkiej, do którego mam nadzieję, że dojdzie i że będzie w nim uczestniczył właśnie Irokez, dostanie jakieś dobre propozycje.

Walka Sztangi, że Stringerem rozczarowała, zbierał w stójce bardzo i to bardzo, w parterze też się nie popisał, no oczywiście można mówić, że nie klepał, ale kimura było dobrze zapięta, do tego jeszcze w uwolnieniu przeszkadzały liny. Nie ma co gdybać co by było jak by sędzie nie przerwał, ale wydaje mi się, że za wysoki poziom jak dla Michala.

Walk Jocza nie oglądałem, bo wyniki był raczej z góry przesądzony.

https://forum.wrestling.pl/topic/20866-beast-of-the-east-2-wyniki/

• Odpowiedzi 2
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

1

• AGNKP

1

• SaigeY

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   228
  • Urządzenie:  Windows

Trochę zawiódł sztanga, bo wychowanek Bagiego (polska ikona BJJ) nie powinien dać się poddać Kimurą z gardy. Taka trochę "szkolna" wygrana Stringera, chociaż w stójce i tak Hans prezentował się o 2 klasy lepiej. Trochę za szybko było na tak wymagającego oponenta dla Fijałki.

Co do main eventu, to czy Kita by wygrał Saigey, możemy tylko gdybać. Początek miał z pewnością lepszy i dominował w stójce, ale na glebie to Grabowski mógłby później przejąc inicjatywę. Michał miał pecha, ale rozcięcie było ewidentnie po uderzeniu Damiana, a Masakra sam później po szarży stracił równowagę i wypadł za liny, tak więc uczciwa (choć także bardzo szczęśliwa) wygrana Damiana, ale pytanie kto jest najlepszym HW w Polsce nadal pozostaje dla mnie otwarte (choć #1 w rankingu jest Pit Bull). Miejmy nadzieję, że rewanż zobaczymy w turnieju Bellatora :wink:

Skrętówka Irokeza niemal z kapelusza - mistrzostwo świata. Ładnie wybrnął z tego trójkąta i jeszcze poddał rywala :shock: Chłopak ma potencjał, choc ego ma wprost proporcjonalne do umiejętności (doceniam skille Jewtuszki, ale nie trawię go jako człowieka. Gośc jest ze Szczecina i kiedy stał po bramkach na baletach, to miał takie odpały, że potrafił np. wyjebać high kicka na głowę dziewczynie :? )

Dla tych którzy nie oglądali tych walk:

http://www.mmavideos.pl/video/michal-fijalka-vs-hans-stringer-bote-2

http://www.mmavideos.pl/video/maciej-jewtuszko-vs-edvardas-norkeliunas-bote-2

http://www.mmavideos.pl/video/michal-kita-vs-damian-grabowski-bote-2

https://forum.wrestling.pl/topic/20866-beast-of-the-east-2-wyniki/#findComment-186352

• Reputacja:   0

Gala zawiodła jeśli chodzi o liczbe ludzi (na oko 3 tys.), a jeszcze mniej by było gdyby ludzie wiedzieli o nieobceności Uszola (wiele osób przyszło właśnie dla niego).

Walki MMA

Grabowski vs. Kita - walka całkiem niezła, w stójce dominował Michał w klinczu chyba lepszy Grabowski, choć ani razu nie sprowadził "Masakry" do parteru (nie licze wejscia pod Kitę). Chyba najdziwniejsze zakończenie walki jakie widziałem w życiu, bo mimo wszystyko wydaje mi sie, ze Kita kontuzji dostał po upadku. Liczę na rewanż w Bellatorze, bo jak dla mnie walka nie wyjaśniła kto jest najlepszym ciężkim w kraju (tzn. drugim po Pudzianie :twisted: )

Stringer vs. Fiałka - krótka walka, niestety przegrana przez bersekera :( Choć sam Michał w wywiadzie udzielonym po walce stwierdził że nie miał zamiaru odklepać. Szkoda, bo liczyłem, że Polak pokona przepromowaną gwiazdę z holandii.

Staring vs. Baziak - również krótka walka, w której holender nie dał praktycznie szans Polakowi/Niemcowi (niepotrzebne skreślić) i zmusił go do poddania po Rare Naked Choke. Cóz Dion był o klasę lepszy i nie podlega to wątpliwości.

Maciej Jewtuszko vs. Edvardas Norkeliunas - chyba najlepsza walka w formule MMA na gali. Generalnie Irokez to fajny facet (przynajmniej sprawia wrażenie takiego) i wg. mnie jedyny Polski zawodnik, który już teraz mógby walczyć w UFC albo Strikeforce. Ma dobre warunki jak na wagę lekką, mocną stójkę, a o parterze chyba nie trzeba nic pisać -wyjście z trójkąta i balachy + zakończenie walki skrętówką mówi samo za siebie.

Robert Jocz vs. Karolis Liukaitis - nieoczekiwanie litwin? sprawił wiele problemów doświadczonemu Robertowi. Myślałem, ze walka skończy się szybciej (akurat w czasie jej trwania poszedłem po grilowaną kanapkę ;) ) A tu wracam na miejsce i jeszcze walka trwa! Albo przeciwnik taki mocny, albo Jocz bez formy i na przeciw Zikica, z któym pierwotnie miał walczyć, wypadłby raczej słabo.

Dwóch pierwszych walk nie będe opisywał, bo dobrze nie pamiętam.

K1 (czyli to co w BotE najlepsze)

Shemsi Beqiri vs. Łukasz Szulc - dobra, wyrównana walka, gdyby sędziowie zadecydowali o wygranej Łukasza nikt nie mógłby mieć pretensji. Naprawdę przyjemnie się oglądało.

Dariusz Lipski vs. Aleksandr Rybarczyk - Teatr jednego aktora czyli Lipka. Ulubieniec Gdyńskiej publiczności chyba specjalnie dostał słabszego przeciwnika (styl źródłowy BJJ), aby rozgrzać publikę, bo walka była strasznie jednostronna.

Piotr Kobylański vs. Łukasz Rajewski - chyba najlepsza walka gali. Świetny pokaz taktyczny Kobiego, który w pierwszej rundzie, schowany za podwójną gardą przetrwał ataki młodszego przciwnika, a od drugiej rundy regularnie zwiększał tempo walki. KO wisiało w powietrzu.

Aalviar Lima vs. Łukasz Rambalski - Również ciekawa, wyrównana walka, ale ze wskazaniem na Limę, który uderzeniami z kolana rozbijał Polaka. Warto dodać, że walka nie odbywała się w formule K1 tylko Muay Thai.

Markus Oberg vs. Faldir Chahbari - dziwiłem się, ze sędziowie zarządali rundy dodatkowej, bo jak dla mnie to 3 rundach Szwed pokazał, że zasługuję na zwycięstwo. Faldir nie pokazał tego z czego słynie najbardziej (szybkości) choć czasami udawały mu się efektowne uniki.

Albert Kraus vs. Tevik Sucu - 30 sekund i po sprawie. Albert Kraus udowodnił, że dobre pięści są niebezpieczniejsze od wszelkich kopnięć, kolan, dźwigni i duszeń (no przedewszystkim Kopnięć i kolan, bo w końcu walka toczyła się w formule K1) brutalnie powalając niemca. Dla mnie najważniejsze było, że po walce powiedział, że ma nadzieję na ponowny występ w Polsce w listopadzie :) . Mam nadzieję, że znów w Gdynii na BotE ;) .

I jeszcze słówko o publiczności. Mimo iż frekwencja nieco zawiodła (biorąc pod uwagę wypełnioną po brzegi halę w listopadzie i lepszą kartę walk) to jednak zachowanie było znacznie lepsze niż ludzi pojawiajacych się na KSW, gdzie każdy niepolak musi zostać wygwizdany.

https://forum.wrestling.pl/topic/20866-beast-of-the-east-2-wyniki/#findComment-186741