Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Prawda czy work? Daniel Bryan jest....

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Prawda czy work? Daniel Bryan jest.... zwolniony!

http://www.wwe.com/inside/news/14734694

Wszystko mówi samo za siebie. Interesujące jest to że WWE umieściło tam oba imiona. Trwa w internecie burzliwa dyskusja czy to work czy rzeczywiście Danielson został zwolniony.

Po jakimś czasie od pojawienia się wiadomości Daniel Bryan zmienił na twitterze swoje nazwisko do starego i napisał "Just changed my twitter name to Bryan Danielson. The winds of change are stirring."

Wiadomość wygląda na prawdziwą, standardowa formułka jak przy każdym zwolnieniu. Uważam, że jest to work ale nie jestem w 100% pewien, wszyscy wiedzą jak WWE potrafi być nie obliczalne. Chyba WWE nie jest na tyle głupie aby w taki sposób pozbywać się tak świetnie zapowiadającego się wrestlera, który jest uważany za najlepszego technika. Jak zwolnienie jest prawdziwe WWE strzela samobója. Mam nadzieję, że ten obrót wydarzeń doprowadzi do czegoś jeszcze bardziej zajebistego w rozpoczętym angle na ostatnim RAW. To, że zamieścili w newsie oba nazwiska, ma na celu uwiarygodnienie tej informacji, aby każdy nie był pewny "E to teraz wróci jako Bryan Danielson, nawet tak na twitterze pisał"

Podsumowując więcej przemawia za workiem. Wpis na twitterze, rozpoczęty w poniedziałek storyline, chęć zwiększenia uwagi.

Nie można też wykluczyć, że jest to prawda. Różne mogą być przyczyny. Może nie potrzebnie opłuł Jasia?

Trwają też spekulację, że wielka niespodzianka w TNA może mieć związek z Danielsonem, nie wiem jak tam w TNA ale traktuję to z przymrużeniem oka.

Uznałem, że news jest wart założenia nowego tematu

https://forum.wrestling.pl/topic/20851-prawda-czy-work-daniel-bryan-jest/

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• mazurxiii

8

• piotrzek123

5

• BRKSTRM

4

• RR

3

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Windows

Mam nieodparte wrazenie, ze to work. Daniel Bryan zostal zwolniony i teraz wraz z inwazja NXT pojawi sie Bryan Danielson. Sam Bryan podejrzanie uzyl w swoim wpisie slow Barretta, co mozna bez wiekszego problemu powiazac z ta inwazja. Daliby opluc swoja najwieksza gwiazde zawodnikowi, ktorego teraz zwolnili? Oczywiscie moglo sie zdarzyc tak, ze Bryan mial swoje pomysly, co do tego wszystkiego i przedstawiajac je poklocil sie z waznymi osobami i za to polecial, ale wszystko smierdzi mi tu dobrze zaplanowanym workiem (pracownicy otrzymali informacje na kilka godzin przed zwolnieniem, czyli oni tez sa wkrecani). Spekulacje beda jeszcze wieksze, gdy przy najblizszej okazji grupa NXT pojawi sie w 7. Manewr majacy na celu zwrocic jeszcze wieksza uwage na ta historie? Czy moze brak Bryana wywola calkowicie odwrotne skutki?
https://forum.wrestling.pl/topic/20851-prawda-czy-work-daniel-bryan-jest/#findComment-186120

To jest niestety prawdziwa informacja, wystarczy obejrzeć ostatnie SmackDown! gdzie podczas wyświetlania inwazji z poniedziałku wycięto fragment gdzie Bryan opluwa Johna oraz dusi krawatem Robertsa... smutna i przykra wiadomość :/ Zapowiadało się tak pięknie...
https://forum.wrestling.pl/topic/20851-prawda-czy-work-daniel-bryan-jest/#findComment-186124

• Reputacja:   2
  • Urządzenie:  Android

Również myśle że to prawda:/ WWE strzeliło sobie wielkiego samobója zwalniając takiego zawodnika, ostatnio czytałem że nie musi obawiać się o praca bo Vince jest z niego bardzo zadowolony, a tu taki szok...Jestem zły, przykro mi bo jak napisał Xargo zapowiadało się pięknie....Do końca będę miał nadzieje że to tylko work...Może będzie tak że ta stajnia z NXT będzie żądała przywrócenia go i znów będą niszczyć Raw krzycząc że są niedoceniani i olewani przez WWE....Oby to był work.
https://forum.wrestling.pl/topic/20851-prawda-czy-work-daniel-bryan-jest/#findComment-186126

Oby to była prawda, bo dzięki temu może skusze się na powrót do oglądania ROH i będę mógł podziwiać wyczyny Bryana w m.in NOAH. Nie wiem jak sprawa miała się z movesetem Danielsona w WWE ale pamiętam, że jak KENTA kilkakrotnie odmówił podpisania kontraktu z federacją McMahona, cały jego moveset został ukradziony i oddany wkrótce mającemu zadebiutować CM Punkowi :P . Oby coś takiego nie czekało kiedyś Bryana :)
https://forum.wrestling.pl/topic/20851-prawda-czy-work-daniel-bryan-jest/#findComment-186127

To jest niestety prawdziwa informacja, wystarczy obejrzeć ostatnie SmackDown! gdzie podczas wyświetlania inwazji z poniedziałku wycięto fragment gdzie Bryan opluwa Johna oraz dusi krawatem Robertsa... smutna i przykra wiadomość Zapowiadało się tak pięknie...

Jeśli o prawdziwości jego zwolnienia miałby świadczyć fakt, że wycięto wyżej wspomniane fragmenty to usunęliby też fragment gdzie mówi do Ceny "You are better than me?" Poprostu oplucie Johna i duszenie Justina były zbyt brutalne i totalnie nie wstylu obecnej polityki dlatego ich nie puścili.

Naszła mnie kolejna refleksja dotycząca zwolnień w WWE. Jak ktoś jest zwolniony to tak jakby nigdy go nie było w federacji, zero wzmianki na galach. Np. Carlito poszedł i chyba nic nie wspomnieli o tym na NXT. Serce i głowa mnie boli na myśl o tym jak bym miał oglądać inwazję rookies, a postać Danielsona w tym anglu by potraktowano tak jakby go nigdy nie było.

https://forum.wrestling.pl/topic/20851-prawda-czy-work-daniel-bryan-jest/#findComment-186131

Rafikov co do braku wzmianki - dlatego zwolnili go dopiero teraz bo prawdobodobnie chcieli puścić ten fragment na SmackDown!. Myślę, że po prostu Bryan zrobił więcej niż miał zrobić,a słysząc, że polityka PG nie pozwoli na takie zagrywki po prostu doszło do konfliktu pomysłów i Danielson postanowił dać sobie spokój. Nie sądzę aby federacja ot tak go zwolniła po tym jaką rolę odegrał w NXT i na RAW. Twittery milczą poza tą wiadomością od Danielsona... jeżeli go zwolnili naprawdę będzie to wielka strata dla WWE Universe i samego WWE, a jeśli to work to skutczenie, ba... Bardzo skutecznie zwrócili uwagę całego internetu na tę wiadomość.

Do do wersji, że będzie w TNA... mam nadzieję, że tak się nie stanie bo nie zdzierżę oglądania American Dragona w roli jaką ma Desmond.

https://forum.wrestling.pl/topic/20851-prawda-czy-work-daniel-bryan-jest/#findComment-186134

A co działo się po śmierci Benoita ? Ze strony WWE usunięto m.in całkowicie wpis o Royal Rumble 2004, które Chris wygrał.

Jeśli ten news to 100% fakt, to praca Danielsona w cyrku dobiegła końca i czas powrócić do wrestlingu:)

https://forum.wrestling.pl/topic/20851-prawda-czy-work-daniel-bryan-jest/#findComment-186138

Work. Gdyby to była prawda to nie puszczaliby replayu z Danielsonem na NXT i SD, nie kontynuowaliby tego storyline'u na tapingu FCW, a przede wszystkim gdyby za oplucie czy duszenie mieli go zwolnić zrobiliby to już w poniedziałek albo we wtorek. Zapewne na Raw zbiegnie siódemka ludzi z NXT i powiedzą, że jeśli chcą zabrać jednego z nich oni też zabiorą kogoś z szeregów WWE i zaatakują któregoś z głównych face'ów, a może nawet poświęcą całą galę na polowanie. Na koniec w ostatnim segmencie będą trzymać w ringu pod groźbą użycia jakichś stalowych rurek itp. powiedzmy Cenę, Michasia Cole'a, Ortona i jeszcze kogoś ze staffu, z widowni wyjdzie Bryan Danielson(nie Daniel Bryan) i znowu zaczną zabijać cały świat.

A na Raw po Fatal 4 Way można ich inwazję i rozbiórkę ringu przeprowadzić tuż przed jakimś niesamowicie ważnym main eventem, np. rematchem o pas WWE, żeby nie mogli walczyć, sprowadzić jakiegoś złego bossa(Shane O'Mac jako ten którego WWE nie chciało i który mści się na Wincencie), który przejmie federację i zarządzi falls count anywhere o pas WWE między mistrzem a Barrettem. Na SD zrobić coś podobnego tylko(tu już sfera marzeń nie do spełnienia) mistrz świata Smackdown vs Bryan Danielson w którym Dragon by wygrał :)

W każdym razie Danielson na 90% nadal jest w WWE i to część storyline'u. WWE go lubi. Może tego nie pokazywali na NXT, ale go lubią.

A jeśli chodzi o TNA to Danielson stwierdził, że nie będzie tam pracować dopóki przy tworzeniu show pracują tacy ludzie jak teraz.

EDIT: Kolejna informacja potwierdzająca moje przekonanie, że to work. Na stronie korporacyjnej WWE musi pisać o wszystkich zwolnieniach itd. prawdę, bo nie mogą okłamywać akcjonariuszy. W informacjach o zwolnieniach 2010 nie ma nawet słówka o Danielsonie.

Edytowane przez BRKSTRM
https://forum.wrestling.pl/topic/20851-prawda-czy-work-daniel-bryan-jest/#findComment-186139

wg. mnie nie zobaczymy juz Daniel Bryan

tylko Bryana Danielsona.

https://forum.wrestling.pl/topic/20851-prawda-czy-work-daniel-bryan-jest/#findComment-186145

Spoglądając na całe to zamieszanie, jakie się zrobiło są dla mnie dwie opcje. 1. Danielson jest dalej pracownikiem WWE, a ten storyline, będzie prawdopodobnie najlepszym od jakiegoś czasu (gdy wyżej wymieniony pojawi się w czasie jakiejś walki/gali/segmentu i mocno tam namiesza, zapewniając sobie miejsce w ME). Lub nr 2. Coś poszło nie tak w kontakcie między federacją, a zawodnikiem (może podane jako powód użycie krawata, uszkodziło Robertsa i ten postawił sytuację na ostrzu??). Ja osobiście wierzę że to tylko work, choć jestem sceptyczny w tym momencie, na ile to zaplanowane działanie (nie wiem jak wam ale mi się to skojarzyło z takim Batistą, który co i rusz opuszcza federację "kończąc" z wrestlingiem, podając na stronie info że odchodzi, a po tym pojawia się w pogoni za pasem).
https://forum.wrestling.pl/topic/20851-prawda-czy-work-daniel-bryan-jest/#findComment-186150

Również nie wierzę, że to prawda, ze względów wymienionych powyżej. Jest jednak jeszcze jeden powód.

"Jak można zwolnić człowieka, który nie pracuje w danej firmie?"

Z entertainment'owego punku widzenia, Daniel Bryan przestał pracować w WWE, odkąd zakończył się pierwszy sezon NXT, a dokładniej gdy zakończyła się jego walka z Mizem na RAW (wtedy to otrzymał jedno dniowy kontrakt). Drobna głupota, ale cóż poradzić.

Z kolei jeśli okaże się, że to jednak jakimś cudem nie jest work, no to podali tę informację jako info dla fanów, więc ta otoczka nie miałaby znaczenia.

https://forum.wrestling.pl/topic/20851-prawda-czy-work-daniel-bryan-jest/#findComment-186156

To musi być work.Nawet jeśli były jakieś problemy dyscyplinarne z Danielsonem,to od razu by go nie zwolnili...Chyba,że np.Cena postawił sprawę na ostrzu noża (typu opluł mnie - albo on albo ja),ale Jasiu to w 100% profesjonalista,więc nie chce mi się wierzyć...work,albo przestaję oglądać WWE,bo w takim przypadku nie ma nadziei na przyszłość.

Zwolniony, tym razem Bryan Danielson powraca w wielkim stylu zastępując Radny'ego Orton'a i zwycięża pinując Cena'ę.

Aha,jasne...może jeszcze po submissionie i Jaś tapuje?Nie doceniasz pozycji Ceny w federacji.

Edytowane przez mazurxiii
https://forum.wrestling.pl/topic/20851-prawda-czy-work-daniel-bryan-jest/#findComment-186158

Euz, co do movesetu Dragona to u Vinca jest to strasznie okrojony (jest to jakieś 30 czy 40% w stosunku do tego co pokazywał na scenie indy - dosłownie kilka submission moves'ów na krzyż plus troche stiffowych kopniaków) i z wiadomych przyczyn wyzbyty z wszelkich karkołomnych suplexów ( większość ludzi Vinca nie potrafi nawet przyjąć/sprzedać "germana" np. Sheamus).

Wracając jednak do kwestii rzekomego zwolnienia Bryana to jest to oczywisty work, gdyż nie wierzę że, po kilku miesiącach jobbowania komu popadnie zaczął marudzić. Po za tym WWE zawczasu strzeliło sobie w stopę tłumacząc jego obecność na RAW podczas walki z Mizem komentatorzy powtarzali - "he have now ,only one night contract" . Na mój gust teraz sytuację Bam Bama z WCW, pamiętam z Polsatowskiego Worldwide jak wywoływał Goldberga do walki a poźniej lał się z nim na backstage'u chociaż rzekomo nie miał podpisanego kontraktu z WCW.

https://forum.wrestling.pl/topic/20851-prawda-czy-work-daniel-bryan-jest/#findComment-186159