Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Poprowadzić World Wrestling Entertainment

Która z gal najbardziej Ci się podoba? Proszę o przemyślany wybór  

26 użytkowników zagłosowało

1. 1. Która z gal najbardziej Ci się podoba? Proszę o przemyślany wybór

• Raw
      8
    • SmackDown!
      9
    • NxT
      1
    • Wszystkie są dobre
      8

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Przeczytałem początek gali, walkę Ryder vs Bryan, a reszta to końcówki walk. Martwi mnie to, że jobbujesz Rydera, w starciu z Rookiem, a nie z jakimś pro w walce tt ale cieszę się też, że Bryan Danielson nie jest szmacony tak jak miało to miejsce w rzeczywistości. Wade Barret wygrywa, to fajnie, nigdy nie lubiłem jakoś Heatha Slatera. Batista i Skip wygrywają, Batista jak na razie dobrze sprawdza się jako mentor "żółtodzioba" który ma podobną rzeźbę ciała do Animala. Dobrze ich dopasowałeś, a co do par NXT, wszystko tak jak było, oprócz Batista & Sheffield oraz Ezekiel i Tarver, wg. mnie oni nie pasują do siebie, ale pożyjemy zobaczymy ! Jak zauważyłem logo NXT, to miałem nadzieję, że gdy spojrzę na listę Pros and Rookies to zobaczę Dos Caras Jr i Rey Mysterio albo Brett DiBiase & Ted DiBiase czy może nawet Evan Bourne i Kaval ? To byłoby ciekawe ! Ocena za galę - 8/10, ponieważ było parę niedociągnięć i te jobbnięcie Rydera, ahhhh...

Czekam na kolejny odcinek, diary bardzo dobre.

• Odpowiedzi 44
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Stamford

14

• krycha7

4

• Pinio

4

• Arato

4

Top użytkownicy w tym temacie

Poprostu postanowiliśmy ze ten sezon przeprowadzimy w miare starym składzie. Jeśli zrobimy następny sezon to będą tam nowi zawodnicy. Z pewnościa sie nie zawiedziecie :)

Co do Rydera...W sumie nie wiem dlaczego krycha umieścił go w ogóle w tej gali. Nawet nie zdążyłem zapytać bo nie było czasu

Wydanie NxT całkiem dobrze Ci wyszło. Batista jako Pro ^_^

Czekam na następne gale. Liczę, że też będziesz opisywał PPV.

Czwartek 8 lipca 2010r Chicago

* WWE.com podaje , że ostanie NxT osiągnęło rating w wysokości 2.63

* Batista jest zadowolony ze swojej roli w NxT. WWE nie planuje przydzielać mu zadnego pasu ani pushu dając mu większą swobodę we wtorkowym show

Przez ostatnie dni odpoczywałem. Dziś czwartek. Minął tydzień od mojego debiutu w WWE a ja zebrałem już całkiem dobre noty. Cieszyłem się z tego. Dziś kolejne Superstars. Sam ułożyłem kartę , lecz nie musiałem przy niej zbyt długo pracować. Tylko cztery walki bo cóż można chcieć od tego show. Dodatkowo Superstars odbywało się tam gdzie smackdown! Czyli w Chicago. Miałem więc ułatwione zadanie.

Wstałem z samego rana.Karte ułożyłem już w środe więc cały dzień mam wolny. Pierwsze co zrobiłem to ubrałem się i wykonałem wszystkie poranne czynności. Potem szybkie śniadanie w hotelowej restauracji i kawa. Włączyłem telewizor , lecz jak zwykle o 9:00 nic ciekawego nie leci. Przez chwile oglądałem jakiś program na BBC, lecz szybko wyłączyłem telewizor. Spojrzałem za okno. Całkiem ładna pogoda, w końcu mamy lipiec. Słońce grzało , a na niebie nie było ani jednej chmurki. Po południu może wybiorę się gdzieś na miasto… Włączyłem laptopa…zawiesił się…restart i wreszcie działa dobrze. Obleciałem kilka stron na internecie więcej przesiadując na wwe.com gdzie oglądałem zadowolony z siebie komentarze na temat Raw i NxT. Wkrótce potem znudziło mnie to i wyszedłem z hotelu. Wróciłem pod wieczór gdzie już nadszedł czas na emisje dzisiejszego Superstars :

Czwartek 8 lipca Chicago

WWE Superstars

http://2.bp.blogspot.com/_9j2g_U3wKso/SgzFb2HItaI/AAAAAAAABNs/a6wqUJ725as/s400/wwe-superstars-logo-2009.jpg

Wyniki :

Ezekiel Jackson d Goldust

Slam Master J d Jimmy Wang Yang

Brie Bella d Rosa Mendes

Dudebusters d Chavo Guerrero & Kung Fu naki

Piątek 9 lipca 2010r Chicago

Superstars przebiegło płynnie. Wszystko poszło po mojej myśli. Rating Superstars wyniósł 2.67 czyli zaliczył spadek w porównaniu z zeszłym tygodniem. Nie przejąłem się jednak tym bardzo. Dzisiaj SmackDown! Czyli kolejna dawka emocji związanych z wrestlingiem. Dzisiaj również podam w jakiej stypulacji zmierzą się Christian i Drew McIntyre na Fear of the Dark. Po południu pojechałem do hali gdzie dzisiaj miało odbywać się SD! Wszystko było już gotowe. Na zapleczu widziałem już kilku zawodników. Spytałem pracownika federacji o Teddy’ego Longa. Ten powiedział , że GM SD! Jest już w swoim gabinecie. Od razu się tam udałem. Wszedłem do gabinetu gdzie siedział już Theodore Long. Po wymienieniu uprzejmości wzięliśmy się do roboty. Wkrótce karta była gotowa i Teddy był zadowolony. Teraz tylko przekazać instrukcje zawodnikom. Zostało jeszcze sporo czasu, więc wszyscy zawodnicy zostali w pore poinformowani i mieli jeszcze czas na trening ze sobą. Wszystko przebiegalo idealnie. Wkrótce nadszedł czas na rozpoczęcie drugiej gali SmackDown! W której po części uczestniczę :

Piątek 9 lipca 2010r Chicago

Friday Night SmackDown!

http://images.wrestling-radio.com/columnimages/fistsdlogo.jpg

Jesteśmy już po wejściówce. W tle dalej slychać oficjelny theme niebieskiego brandu „Let it Roll”. Komentatorzy rozmawiają o tym co wydarzyło się przed tygodniem, jak CM Punk pokonał Chrisa Jericho i Edge’a zapewniając sobie tittle shota na Fear of the Dark. Rozmowę przerywa im :

This Fire Burns

Na sam początek widzimy Cm Punka z całym Straight Edge Society. Towarzyszą mu oni jednak tylko do rampy gdzie lider odgania ich i wracają na backstage. Theme przestaje grać , a Punk zaczyna mówić :

-Widzicie darmozjady? Tydzień temu spełniło się to czego się tak naprawde obawialiście. Ja! Zostałem pretendentem do tytułu mistrza świata w WWE. Taaak to dopiero połowa sukcesu. Na Fear of the Dark wystarczy pokonać Chrisa Jericho, który bądźmy szczerzy nie jest tym zawodnikiem jakim był kiedyś. Narkotyki , papierosy i innego rodzaju używki wyssały z niego to kim był wcześniej. Stał się cieniem człowieka i nikt temu nie zaprzeczy. W sumie…On nigdy nie był dobry. Zdobył pas na Elimination Chamber , ponieważ Shawn Michaels mu w tym pomógł. Czy nie uważacie , że jego dobra passa trwa już zbyt długo? Może dlatego , że wciąż nie może go pokonać drugi ćpun i alkoholik : Edge? Obaj są siebie warci. Obu ich pokonałem tydzień temu i…

You Think you know me

Edge!!! Wychodzi na rampę i tauntuje. W ręce trzyma mikrofon. Od razu zaczyna mówić patrząc na Punka stojącego w ringu :

- O czym ty w ogóle pier***isz?! Robisz z siebie pośmiewisko i taka jest prawda. Pokonałeś nas? TO był czysty fart Punk. Wszyscy wiedzą , że w walce 1vs1 nie miałbyś ze mną najmniejszych szans. Hmm co powiesz na match w dzisiejszym Main Evencie…Edge! Vs CM Punk..O miano No1 Contendera do pasa World Heavyweight? CO CI szkodzi…w końcu twoja czystość pokona każdego

CM Punk odpowiada :

-Nie wiem dlaczego miałbym ryzykować mojego tittle shota dla kogoś takiego jak ty…Jestem silniejszy od Ciebie ponieważ jestem czysty! Nie musze tego udowadniać. Jeśli jednak tak bardzo chcesz dostać po tej swojej zaćpanej mordzie to proszę bardzo . Zgadzam się…

Edge zadowolony odchodzi na backstage przy swoim theme. Zaraz po nim ring opuszcza CM Punk (92%)

-----------------------------------------------

Normal match

Dolph Ziggler vs Mike Knox

Kolejna walka Dolpha Zigglera. Tym razem otwiera ona galę. Od samego początku przeważał Mike , który wygrał początkowe zwarcie i zaprowadził przeciwnika do narożnika i tam powoli go obijał. Irish Whip w drugi narożnik. Próbowal Splash’u jednak Ziggler uniósł nogi w góre i to w nie trafił Mike. Spróbował jeszcze raz tyle , że Ziggler szybko odskoczył i Mike trafił prosto w narożnik. Odchodził do tyłu , jednak daleko nie zaszedł , ponieważ Ziggler wykonał na nim Zig Zag. Bardzo krótka walka

Zwycięża : Dolph Ziggler (60%)

Dolph jednak tak jak przed tygodniem ma coś do dodania i zostaje w ringu aby coś przekazać :

-Hahaha! Widzicie? I’am Perfection! Wcześniej Marny Finlay , teraz Knox , a za tydzień Big Show…Potem Edge…Na końcu Chris Jericho i World Heavyweight Tittle będzie mój! Szkoda mi reszty zawodników , lecz mam dla was rade : Bierzcie przykład z prawdziwej gwiazdy…Ze mnie! (80%)

Na zapleczu widzimy już Savannah :

Savannah : Witam państwa! Moim gościem jest…World Heavyweight Champion…Chris Jericho

Chris tylko cwaniacko się uśmiechnął

Savannah : No więc…Powiedz nam Chris. Co sądzisz o Edge’u i CM Punku? Czy są w stanie tobie zagrozić?

Chris : Co?! Czy ja się przypadkiem nie przesłyszałem? Daruj mała , ale oni nie dorastają mi nawet do pięt. W końcu to ja jestem mistrzem , a Edge nie może mi się równać. Tyle razy próbował a ja Ciągle go pokonuje. Posłuchaj…Daj szanse innym! Daj szanse kolejnym ofiarom , które czakają na porządny wpie**ol…CM Punk…Ten który uważa się za czystego i myśli , ze z łatwością odbierze mi MÓJ! Pas…Myśl tak dalej, lecz samą gadką nic nie zdziałasz. Wiecie co? Mam was dość…I tak żaden z was nie jest w stanie mi zagrozić…

Jericho odchodzi zostawiajac Savannah samą (87%)

Normal match of Divas Championshp

Michelle McCool© (w/Layla) vs Tiffany

Na każdym SmackDown! Widzimy pojedynek kobiet i dzisiaj go nie zabrakło. Tym razem Tiffany walczyła z aktualną mistrzynią kobiet o tenże pas. Chociaż Tifany się starała w pewnym momencia nadziała się wprost na Faith Breaker i została odliczona. Michelle i Layla świętowały. Layla podniosła Tiffany i wykonała na niej Layout.

Zwycięża : Michelle McCool ©(broni pas) (57%)

[Reklamy]

Wracamy na ring gdzie widzimy już Ezekiela Jacksona, który wraca na SmackDown! Ma coś do powiedzenia :

-Wkurza mnie już to wszystko…Najpierw tydzień temu przegrałem na Superstars , a teraz nie ma nawet dla mnie czasu antenowego! Jedynym pocieszeniem jest moja wczorajsza wygrana z niedorajdą Goldustem, lecz czy to przyniesie mi chwałę? Potrzebuje prawdziwego przeciwnika , na którym będę mógł wykonać mój Uranage Slam! Slyszysz Long? Daj mi jakiegoś przeciwnika!

Na titantroonie zostaje pokazany Theodore Long :

-Proszę bardzo graczu…Dzisiaj dostaniesz swoją szansę. Twoim przeciwnikiem…Będzie Kane!

Ezekiel ma nie tęgą minę i schodzi z ringu (63%)

Normal match

Christian vs Shad Gaspard

Początek walki należał do Shada , który wykonał swojemu przeciwnikowi Scoop Slam na środku ringu. Następnie próbował Runnign Leg Drop , jednak Christian uniknął ciosu i powalił wstającego przeciwnika Clotheslinem.Próbował przypiąć , jednak sędzia doliczył tylko do 1. Shad wstał. Christian już na niego czekał. Irish Whip, jednak skontrowany i Capitan Charisma obrywa Running Back Elbow! Shad podnosi swojego rywala i już próbuje swojej koronkowej akcji : Samoan Dropu , jednak Christian w odpowiednim momencie przeskakuje za niego i mamy Inverted DDT! Christian już w narożniku czeka na swojego opponenta , który powoli się podnosi. Wstał i od razu zainkasował Flashpoint! Nie! Shad złapał Christiana w locie! Ciężkomu było…Release German Suplex! Pin : 1!..2!..Kick out…Było gorąco. Shad podnosi swojego rywala…Wyniesienie…Powerslam! Przypina : 1!..2!..Kick Out! Znów go podnosi , jednak Christian wstając podcina rywala tak , ze ten pada na liny! Middle Rope Choke! Sędzia liczy i Christian puszcza przy 4! Przeskakuje za liny…Slap!! Shad wpada do ringu , a Christian wraca do niego i ustawia się w narożniku. Gaspard wstaje…Missile Dropkick! Christian już klaszcze w dłonie… oznaka Killswitch! Shad obolały podnosi się… Chrisitan łapie goz a ręce… przełożenie… Killswitch!!! Już ma zamiar przypiąć : 1!..2!..Drew McIntyre atakuje CC krzesłem!!! DQ co się dzieje! McIntyre dodaje jeszcze kilka uderzeń. Shad ucieka z ringu na backstage Drew zabiera mikrofon :

-Słuchaj Christian… Nie masz ze mną najmniejszych szans na Fear of the Dark! To ja jestem The Choosen One! Ja wygram tą walkę niezależnie od stypulacji!

Drew rzuca mikrofon i odchodzi przy sporym heel heacie

Zwycięża : Christian by DQ (71%)

Zostaje wyświetlone video promujące dzisiejszy Main Event, w którym zmierzą się Edge i CM Punk. Stawką będzię No 1 Contender to World Heavyweight Championship (88%)

Normal match

Kane vs Ezekiel Jackson

Walka również nie należała do najdłuższych na dzisiejszym SmackDown! Z początku atakował Ezekiel i całkiem nieźle mu to wychodziło. Po serii Clothesline’ów udało mu się wykonać Suplex! Dwa razy próbował wykonać Uranage Slam , jednak Big Red Monster zawsze uwalniał się z uchytu, aby wkrótce przejąć inicjatywę. Zobaczyliśmy Powerslam. Kane podniósł rywala i wykonał potężny irish Whip w narożnik. Ezekiel z impetu aż odszedł od narożnika , a Kane wykonał na nim Sidewalk Slam! Przypiął jednak uzyskał tylko 2 Count. Wspiął się narożnik i po chwili Ezekiel otrzymał Diving Clothesline. Chwile później Kane złapał go za szyje i zobaczyliśmy Chokeslam! Big Red Machine był wściekły i na tym nie poprzestał. Wyniósł swojego przeciwnika…Tombsone Piledriver!!! : 1!..2!..3!

Kane niezadowolony i tak wziął mikrofon :

-Mam dość! Nie będę jakimś narzędziem , który załatwia wasze brudne sprawy! Nie będę walczył ze słabauszami. Nadszedł czas zemsty…Wkrótce to ja zostanie mistrzem i każdy będzie się bał potęgi piekieł!!!

Kane tauntuje i z narożników wystrzeliwują płomienie. Zadowolony Monster wychodzi z ringu

Zwycięża : Kane (80%)

Na Titantroonie widzimy teraz Theodore Longa , który ma coś do zakomunikowania publiczności zgromadzonej w hali :

-Witam wszystkich po raz kolejny. Tym razem przedstawię wam stypulacje w jakiej zmierzą się Christian i Drew McIntyre na Fear of The Dark! Stawką matchu będzie Intercontinental Championship, którego posiadaczem jest Drew…Panowie…Zmierzycie się…w First Blood matchu! (76%)

Main Event : Normal match for No 1 Contender to World Heavyweight Championship

CM Punk vs Edge

Jak to na Mein Event przystało zawodnicy zaczęli bardzo powoli. Doszło do zwarcia, które wygrał Edge. Snap Suplex! Od razu próbował przypiąć , lecz to nic nie dało. Obaj wstali. Punk wykorzystał nieuwagę Rated R Superstara i kopnął go z kolanka w przuch. Dołożył jeszcze Spinning Kick i Edge leżał już na macie…

Punk podchodzi do leżącego rywala i podnosi go. Irish Whip. Edge odbija się od lin, a Punk częstuje go Running Back Elbow! Edge wstaje trzymając się za twarz , lecz lider SES wyprowadza już kolejną serie ciosów. Kilka punchy i kicków , a wszystko kończy Step-Up Enzuigiri! : 1!..2!..Kick out… CM Punk podnosi Edge’a, lecz ten wykorzystuje to że są niedaleko narożnika i wpycha właśnie tam swojego przeciwnika! Kilka uderzeń barkiem. Następnie Irish Whip…Nie! Edge łapie przeciwnika jeszcze raz i z powrotem ciska nim w narożnik. CM Punk aż odchodzi z narożnika. W tym czasie Rated R Superstar bierze rozbieg i mamy Spinning Wheel Kick! Przypina : 1!..2!..Ręka na linie i sędzia musi przerwać. Zły Edge podnosi swojego rywala…Wyniesienie…CM Punk przeskakuje mu za plecy i podcina swojego przeciwnika. Anaconda VIse! Tak! Edge cierpi, lecz nie ma zamiaru się poddać. Walczy z Cm Punkiem , ale nie ma szans na poluzowanie chwytu. Edge resztką sił przewraca się na brzuch…Dotyka lin! Sędzia każe przerwać Punkowi duszenie : 1!..2!..3!..4!..Puszcza! Edge trzyma się za gardło, a CM Punk rozgrzewa nadgarstki. Podnosi swojego przeciwnika i mamy Irish Whip do narożnika. Sam biegnie do niego i widzimy flagową akcje Lidera SES. Running High Knee & Bulldog Combo! CM Punk tauntuje co publiczność nagradza sporym heel heatem. Edge powoli zaczyna wstawać. CM Punk schyla się i wynosi go na swoje barki!!! Niemożliwe! Edge zeskakuje za plecy rywala i mamy Edge O’Matic! Zdenerwowany Edge podnosi jeszcze swojego rywala i dokłada Edgecution! Przypina : 1!..2!..Kick Out!!! Opportunista już idzie do narożnika. Wszyscy wiedzą co się zaraz stanie. CM Punk się podnosi i raptownie zostaje powalony! Chris Jericho złapał go za nogi i wywrócił! Sam wszedł teraz do ringu. To dykfalifikacja z której Edge nie jest zbytnio zadowolony. Bierze rozbieg : SPEAR!!! Nie! Codebreaker!!! Chris Jericho świetnie skontrował akcje Edge’a. Trzyma teraz swój pas w górze stojąc na środku ringu. Obok niego leżą CM Punk i Edge. Do ringu przybiegł jeszcze Luke Gallows, jednak World Heavyweight Champion zdążył się zmyć z ringu

Zwycięża : CM Punk by DQ (88%)

SmackDown! Schodzi z anteny

Poprostu postanowiliśmy ze ten sezon przeprowadzimy w miare starym składzie. Jeśli zrobimy następny sezon to będą tam nowi zawodnicy. Z pewnościa sie nie zawiedziecie :)

Co do Rydera...W sumie nie wiem dlaczego krycha umieścił go w ogóle w tej gali. Nawet nie zdążyłem zapytać bo nie było czasu

Jeżeli galę napisał Krycha7 czy jakoś tak to ok, nie będę się tego czepiał, ponieważ rozumiem to, że nie masz czasu itd. Ale to powinieneś mu podać szczegóły gali itd. kto ma wygrać, jakie segmenty itp.

Gala smackdown nawet fajna, szkoda że walki takie krótkie... Co to za gala PPV - Fear of the Dark czy jakoś tak :D??

Całe NxT pozostawiam dla niego , czyli daje mu otwartą rękę.

Fear of The Dark? Normalnie miało być Money in The Bank , lecz zmieniłem nazwę przez EWR, ponieważ bardziej mi pasuje :)

Co do walk : Już na początku mówiłem , ze nie będą długie bo i tak większość ludzi patrzy tylko na wynik walki ;/ Nie muszą być przy długie

• 2 tygodnie później...

Poniedziałek 12 lipca 2010r Dallas

*Rating SmackDown! Wyniósł 4.53 , czyli zaliczył spadek w porównaniu z poprzednim tygodniem. Zarząd jest jednak zadowolony

Do Dallas przylecieliśmy już wczoraj wieczorem . Zostało mało czasu do dzisiejszego Raw. W głowie miałem już cały plan show. Wystarczyło się nim tylko podzielić z Bretem Hartem. Południe. Do Fear of The Dark pozostało 6 dni czyli to ostatnie Raw przed nadchodzącym PPV. Musze dzisiaj ustawić wszystkie walki dotyczące posteru Raw. Wkrótce nadszedł czas i pojechałem do hali gdzie wszystko było już prawie gotowe. Szybko odnalazłem swój gabinet. Oczekując na Breta zdążyłem wypić herbatę , przejrzeć kilka stron w Internecie i przeczytać gazetę. Hart wszedł do mojego gabinetu i od razu przeprosił za małe spóźnienie. Przedstawiłem mu plan. Od razu mu się spodobał i mogliśmy wszystko przekazać zawodnikom. Raw mogło się zacząć…

Poniedziałek 12 lipca 2010r Dallas

Monday Night Raw

http://i402.photobucket.com/albums/pp108/WrestleByte803/Show%20Logos/RAW-HD2.png

Jak zwykle powitał nas oficjalny Theme Raw autorstwa Nickleback. Efekty pirotechniczne i można zaczynać! Wrzawa na trybunach. Przenosimy się do komentatorów , którzy podekscytowani rozmawiają o tym co stanie się za niespełna tydzień. Kolejna gala PPV. Czym ich zaskoczy? Jakie pojedynki ich czekają? W większości wiadomo już kto będzie czyim rywalem na FoTD jednak dzisiaj wszystko zostanie udokumentowane

My Time is now…

John Cena! Fani szaleją, a WWE Champion zmierza w kierunku ringu. Wskakuje do niego pod dolną liną. Kładzie pas na macie i rozpoczyna swoje odbijanie się od lin. Wyrzuca czapkę do publiczności. Przejmuje mikrofon :

-Witajcie WWE Universe! Jestem niezwykle szczęśliwey z tego że stoję tutaj przed wami. Już za niecały tydzień Fear of The Dark, na którym będę walczył z „majonezem” Sheamusem o mój pas WWE! Możecie być pewni że nie przegram i poraz kolejny będę mógł powiedzieć „The Champ is Here!” (cheer). Tak więc drogi Sheamusie. Znam Cie już na wylot. Jak zwykle będziesz się przechwalal a nic z tego nie wyjdzie. Na Fear…

Written in my Face

Sheamus! Pretendent do pasa mistrzowskiego zmierza w kierunku ringu , lecz zatrzymuje się na rampie

- Cena , Cena , Cena. Wciąż taki pewny siebie nie obejrzysz się a stracisz swój ukochany pas, który tak naprawde należy się mi! Każdy może to poświadczyć (heel heat). Nie masz szans. Za tydzień poznacie nowego mistrza WWE. Cena…Przygotuj się na ból…W ciemnościach.

Cena wyślizguje się z ringu i rusza w pogoń za Sheamusem , lecz ten zdążył uciec na backstage. John tauntuje i zły odchodzi (87%)

------------------------------------------------------

Normal match

Cody Rhodes (w/Ted Dibiase) vs Kofi Kingston

Spokojny pojedynek rozpoczynający walkę. Z początku Cody wyszedł z atakiem. Wykonał kilka punchy i próbował Suplexu. Powiodło mu się a serię ataków zakończył Knee Dropem. Kingston trzymał się za twarz, a w tym czasie Rhodes tauntowal na co publika odpowiadała heel heatem. Kofi podniósł się, jednak został szybko zgaszony Dropkickiem. Rhodes podniósł rywala i założył mu headlock, jednak Kofi po serii ciosów w brzuch wyszedł z niego cało. Dołożył jeszcze Dropkick. Cody momentalnie wstał. Kofi posłał go do narożnika, gdzie wykonał swoje combo składające się z serii ciosów zakończonej Monkey Flipem. Cody podniósł się po chwili i został złapany pod SOS, jednak wyszedł z uchwytu i powalił Kofiego przez Inverted DDT. Wszedł na narożnik. Wyskoczył i próbował Moonsaultu, jednak Kofi był sprytniejszy. Podniósł się i Cody spadł na nogi. W tym momencie otrzymał Trouble in Paradise. Pin : 1!..2!..Ted Dibiase przypomniał o sobie i złapal sędziego za nogę , przez co ten musiał przerwać liczenie i zająć się nim. Kazał mu opuścić halę. Kofi był bardzo zły, lecz odwracając się Cody zdołał go oślepić. Dołożył jeszcze Cross Rhodes : 1!..2!..3! Cody wygrał walkę dzięki Tedowi Dibiasem’u. Razem odeszli na backstage zostawiając Kofiego w ringu

Zwycięża : Cody Rhodes (76%)

Na zapleczu widzimy już Josha Matthewsa

JM : Witam państwa. Moim dzisiejszym gościem jest pretendent do pasa WWE – Sheamus!

Sheamus : Odejdź i daj mi mówić. Tak to ja jestem prtendentem i to ja zdobędę pas na Fear of The Dark. Cena? Jest już nudny i nikogo nie interesuje. WWE potrzebuje prawdziwego mistrza, który poprowadzi federacje i wskaże jej właściwą droge. Drogę Celtyckiego Wojownika!

W tym momencie Cena zaatakował Sheamusa. Obijał go przez chwilę na co publika reagowała cheerem. Zostawił go po chwili w spokoju (73%)

Normal match

The Miz vs Vladimir Kozlov

Obaj zawodnicy weszli na ring przy swoich theme’ach , lecz do walki nie doszło. A dlaczego?

Ready for War

Martin Blake wyszedł na rampę. Publika zareagowala na niego z mieszanymi uczuciami. :

-Witam was wszystkich. Niestety Miz, Vladimir. Nie będziecie dzisiaj walczyć , ale nie martwcie się. Już za 6 dni zmierzycie się ze sobą ponieważ do walki o pas united States dołącza. The Moscow Mauler!

Na twarzy Kozlova pojawił się chytry uśmiech. The Miz nie był jednak zadowolony

Miz : Zaraz, zaraz nie możesz tego zrobić! To ja jestem mistrzem i to ja będę decydował….

Martin : Niestety. Ja jestem General Managerem i to ja tutaj decyduje. Na Fear of the Dark. The Miz versus Evan Bourne versus Vladimir Kozlov! W dzisiejszym Main Evencie zmierzą się…Sheamus w drużynie z Big Showem. Naprzeciw nim staną John Cena i Randy Orton!

Martin schodzi na backstage. Miz próbuje zaatakować Kozlova jednak ten pozostaje niewzruszony i po chwili wymierza Iron Curtain (79%)

Fatal 4 Way match for Nr.1 Contender for Divas Championship

Alicia Fox vs Eve Torres vs Nikki Bella vs Gail Kim

Nie ma się co rozpisywać. Walka nie była porwyająca a w końcówce Gail Kim wykonała na każdej z rywalek Eat Defeat i zdecydowała się przypiąć Eve : 1!..2!..3! I tak oto została pretendentką do pasa który posiada Maryse. (58%)

Zwycięża : Gail Kim

Gdy wszystkie przegrane divy zeszły z ringu Gail Kim przejęła mikrofon i chciała coś powiedzieć. Przeszkodził jej jednak theme Maryse, która wyszła na rampę i powiedziała że Kim może i została pretendentką, ale o tym pasie nie ma co marzyć , ponieważ ona go obroni i będzie najdłuższą posiadaczką pasa Div. Maryse odeszła na BS a Gail została sama w ringu (78%)

Zostaje puszczone video promujące wszystkie poznane jak dotąd walki na najbliższym PPV (82%)

Już czas na dzisiejszy Main Event, jednak przed rozpoczęciem walki widzimy Sheamusa, który chce coś powiedzieć publiczności :

-Widzicie? Wasz ukochany John Cena…bohater dzieci atakuje z nienacka…nie daje przeciwnikowi równych szans. Czy tak się zachowuje prawdziwy bohater? Nie! Cena nigdy nie był , nie jest i nie będzie bohaterem. W sumie nie wiem nawet dlaczego on zdobył tyle razy pas WWE. To frustrujące. Powiem wam jednak , ze to ja będę zawodnikiem, który odbierze mu pas WWE!!!... (75%)

W tym momencie na titantroonie widzimy Johna Cenę zamyślonego idącego przez Backstage. Sheamus zamilkł (91%)

Main Event : Tag Team match

John Cena & Randy Orton vs Sheamus & Big Show

Wszyscy weszli już do ringu. Sheamus nie jest zadowolony z tego, że musi walczyć po jednej stronie z Big Showem. Gong i rozpoczęcie walki. Zaczynają dwaj wrogowie czyli Sheamus i John Cena . Zwarcie, które pewnie wygrałby Cena gdyby nie to, ze Sheamus kopnął go z kolana w brzuch i założył headlock. Cena mimo wszystko zachował trzeźwość umysłu i pchnął przeciwnika na liny. Sheamus odbił się od nich, otrzymał kopnięcie w brzuch oraz DDT. Cena podniósł Celtic Warriora i próbował Suplexu, jednak Sheamus skontrował go na swoją własną akcje. Pierwsza wymiana ciosów za nami. Ale co robi Sheamus? Odwraca się i zmienia z Big Showem. Cena patrzy jak olbrzym co niego podchodzi. Seria ciosów od Ceny nie robi na nim większego wrażenia. Giant łapie go i mamy Headbutt i jeszcze jeden po którym John pada na ring. Cana momentalnie wstaje i zostaje zgaszony przez Clothesline. Olbrzym dokłada jeszcze Scoop Slam i idzie do narożnika. Zmiana powrotna z Sheamusem, który nie jest szczęśliwy z tego faktu. Szybko jednak podbiega do leżącego Ceny i mamy serię Stompów na twarz przeciwnika. Podnosi rywala…wyniesienie do Powerslamu! Nie! Cena zeskakuje z pleców przeciwnika i mamy Clothesline w plecy Sheamusa. A teraz jeszcze Back Suplex! Cena przypina : 1!..2!..Kick Out. John podnosi swojego rywala , jednak przez nierozwage zostaje ponownie kopnięty w brzuch. Irish Whip do narożnika swojego zespołu. Zmiana z Big Showiem , który łapie Sheamusa za rękę i potęznym irish Whipem próbuje wbic go w narożnik w którym stoi John Cena! Piękna akcja zespołowa! Niee!!! Cena odskakuje i to Sheamus ląduje sam w narożniku. Co robi Big Show! Rozbieg i Splash na Sheamusie! Ten aż odchodzi od narożnika i zostaje powalony Shoulder Blockiem! Big Show odwrócił się od swojego tymczasowego Tag team partnera i schodzi z ringu stając przy narożniku przeciwnika. W tym momencie Sheamus staje się Legal manem, a Cena już zmienił się z Randym Ortonem. Sheamus wstaje…RKO!!! 1!...2!..3! Koniec! John Cena , Randy Orton…Z pomocą Big Showa wygrywają to starcie. Schodzą na backstage zostawiając Sheamusa leżącego w ringu.

Zwyciężają : John Cena & Randy Orton (84%)

Takim obrazkiem ostatnie Raw przed Fear of The Dark schodzi z anteny!

Niepełna karta na Fear of The Dark

Ladder match for WWE Championship

John Cena © vs Sheamus

First Blood match for Intercontinental Championship

Drew McIntyre © vs Christian

Triple Threat match for United States Championship

The Miz © vs Vladimir Kozlov vs Evan Bourne

Normal match for Divas Championship

Maryse © vs Gail Kim

Jestem z ciebie dumny :P Moja szkoła :D

8407598924ba0fe619b015.jpg

*Wczorajsze Raw zaliczyło rating w wysokości 6.57, czyli było nieco słabsze od Show zaprezentowanego tydzień temu. Wszystko jest jednak w jak najlepszym porządku

Wtorek 13 lipca 2010r Denver

WWE NXT

http://3.bp.blogspot.com/_XGOPIThXpjI/S2xtwcmXorI/AAAAAAAABtg/SD7bv09CjXM/s1600/wwe_nxt_logo_cutbypassi.png

Galę zaczynają fajerwerki oraz piosenka „Wild & Young” zespołu American Bang. Nagle słychać „Break the Walls Down” i na ring wychodzi Wade Barett. W ręku trzyma mikrofon, a towarzyszy mu Y2J Chris Jericho. Wade zaczyna mówić:

Wade Barett: Wszyscy z pewnością pamiętacie co mówiłem wam tydzień temu. Mówiłem, że zrobię wszystko, by dostać swój Title Shot i dostać się do głównego rosteru WWE, ponieważ wygrałem pierwszą edycję programu NXT. Wszyscy wiecie, że mi się to należy. Byłem w tej sprawie u właściciela WWE – Vince’a McMahon’a. Kazał mi czekać do dzisiejszej gali. A więc, Vince – co masz mi do powiedzenia?

Barett spogląda w stronę sceny by po chwili usłyszeć „No Chance In Hell” i już jest! Na ringu pojawia się Vincent Kennedy McMahon i w ręku trzyma mikrofon:

Vince McMahon: Wade, muszę przyznać, że twoja sprawa nie jest bez istotna. Muszę również przyznać, że bądź co bądź masz rację, lecz oddałem część władzy w ręce Martin’a Blake’a i po konsultacji z nim doszliśmy do porozumienia. Dziś w walce wieczoru zobaczymy Pro vs Rookie Match. Zmierzysz się z… kogoś znajdę już się o to nie bój. Jeśli wygrasz tą walkę zmierzysz się z wybranym mistrzem o jego pas mistrzowski na gali Fear of the Dark. Jeśli wygrasz również walkę o pas wybierzesz sobie roster który będziesz reprezentował. To jedyne co mogę dla ciebie zrobić. Podpisz więc ten kontrakt i dostaniesz szansę na którą czekałeś.

Wade Barett nie był szczęśliwy. Chyba inaczej sobie to wyobrażał. Chyba walka z nieznanym przeciwnikiem aby dostać Title Shot nie była do końca satysfakcjonująca. Podpisał jednak ten kontrakt spojrzał na Vince’a McMahon’a i… zdzielił go potężnym Clothesline’m. Zaczął kopać leżącego McMahon’a aż został uspokojony przez swojego mentora – Chris’a Jericho. Podniósł mikrofon…:

W. B.: Myślisz, że mnie to satysfakcjonuje, co? Czekasz na wdzięczność z mojej strony. Obiecuję ci, że jeśli moim przeciwnikiem będzie ktoś nie do pokonania nie poprzestanę na tym co zrobiłem do tej pory, ponieważ jestem prawdziwym zwycięzcą pierwszej edycji NXT i zasługuje na Title Shot!

Wade Barett zostaje powstrzymany przez Chris’a Jericho przed kolejnym atakiem. Mentor Barett’a przywołuje go do porządku, uspokaja i zabiera z areny. Po jakimś czasie Vince McMahon podnosi się. Wściekły zabiera mikrofon i mówi

Vince: Wade! Jeśli mnie teraz słyszysz, to wiedz, że nie będzie ci łatwo pokonać twojego przeciwnika. Załatwię kogoś, kogo nie będziesz mógł pokonać. Gdy już przegrasz, drugiej szansy już nie będzie!

Rzuca mikrofon i schodzi ze sceny kulejąc (68%)

----------------------------------------------------------------------------------------------

Rookie vs Rookie – Normal match

Skip Sheffield (with Batista) vs David Otunga (with R-Truth)

Na początku zawodnicy zaczęli od zwarcia. W ten sposób znaleźli się w narożniku, gdzie Otunga wepchał rywala i był odliczany, lecz przy 4 puścił uchwyt. Kolejny raz zwarcie, tym razem Sheffield odepchnięty do narożnika. Schodzi z ringu i naradza się z Batistą. Kolejny raz zwarcie… nie. Skip chwyta rywala w pasie, lecz Otunga przechodzi w boczny Headlock. Zostaje odepchnięty o liny, lecz wykonuje Shoulder Block. Odbija się od lin jeszcze raz, lecz tym razem nadziewa się na Powerslam. Skip zdziela rywala serią kopnięć i podnosi, lecz David odpowiada serią Cheap Shot’ów i Irish Whip’em w narożnik. Następnie Corner Clothesline. Jeszcze jeden Irish Whip w narożnik i jeszcze jeden Corner Clo… nie! Skip podnosi nogę i następnie wykonuje Reverse DDT. 1… 2… nie. Kick Out. Skip podnosi rywala i wynosi pod Gorilla Press Slam, lecz Otunga wychodzi z tej akcji odpycha rywala o liny i wykonuje The Verdict. 1… 2… 3… Koniec!

Zwycięża : David Otunga (56%)

Batista wszedł na ring podniósł swojego podopiecznego i udzielił mu kilku wskazówek. Sheffield przyjął to do wiadomości, przeprosił Batistę za przegraną walkę i podał mu rękę. Widać, że współpraca dobrze im się układa.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Na ekranie pojawia się video promujące Justin’a Gabriel’a (51%)

Tag Team match

Justin Gabriel i Matt Hardy vs Micheal Tarver i Ezekiel Jackson

Walkę zaczął Gabriel i Tarver. Zwarcie wygrane przez Micheal’a, który odepchnął rywala do narożnika. Próba Corner Clothesline’u, lecz minięta i kapitalny Bulldog od Gabriel’a: 1… 2… Kick out. Gabriel podnosi rywala, następnie Irish Whip i potężny Dropkick. 1… 2… Kick out. Znów Justin był blisko. Podnosi rywala, lecz ten wykonuje Cheap Shot i potężny Clothesline, dzięki któremu udaje mu się zrobić zmianę z Jackson’em. Ezekiel wykonuje Clothesline, następnie drugi i chce przejść do trzeciego, lecz Gabriel sprytnie mija i robi zmianę z Matt’em Hardy’m. Ten zaś atakuje Jackson’a Clothesline’m. Jednym, drugim, następnie próbuje przejść do Twist of Fate, lecz zostaje odepchnięty o liny i nadziewa się na Big Boot’a. Wynosi rywala i Matt już jest gotowy do lotu – Gorilla Press Slam. 1… 2… nie! Było blisko. Ezekiel Jackson Taunt’uje, jego rywal wstaje. Zaskoczony Ezekiel chce zdzielić go Clothesline’m, lecz nadziewa się na Side Effect! Obaj wrestlerzy doczołgują się do swoich narożników, nie! Micheal Tarver schodzi z ringu! Coś niesamowitego! Zmierza w stronę sceny. Ezekiel Jackson jest zdezorientowany. Obraca się i nagle… chwyta go Matt Hardy, przytaszcza do swojego narożnika i wykonuje Twist of Fate, a na najwyższej linie już stoi Justin Gabriel i wykonuje 450 Splash! Cóż za akcja! 1… 2… 3…!

Zwyciężają : Matt Hardy & Justin Gabriel (65%)

REKLAMY

Na ekranie widzimy zadowolonego z siebie Michael’a Tarver’a. Nagle… atakuje go Ezekiel Jackson. Zdziela potężnym Clothesline’m i serią kopnięć na leżącego Tarver’a. Podnosi go i wykonuje Powerbomb o leżący stół, który łamie się pod ciężarem Tarver’a. (54%)

Savannah: Przed name walka wieczoru – Pro vs Rookie Match! Jeśli zwycięży Wade Barett zostanie pretendentem do wybranego przez siebie pasa!

Savannah: A jego przeciwnikiem jest…

<…Kane!!! Big Red Monster wychodzi na ring przy swoim Entrance. Wade Barett jest nieco przestraszony, ale również zły na Vince’a McMahon’a>

Pro vs Rookie – Normal match

Wade Barett vs Kane

Wade Barett zaatakował rywala zanim ten był gotów do walki. Zdzielił go łokciem i serią uderzeń. Kane odepchnął rywala i w ataku złości uderzył 5 razy rywala, a następnie powalił Big Boot’em. 1… 2… Kick Out. Kane wszedł na narożnik i wykonał Diving Clothesline… nie! Wade Barett mija i wykonuje potężny Clothesline. 1… 2… Kick Out. Wade zachował się w stylu swojego mentora. Zaczął klepać Kane’a arogancko po głowie i gdy rywal wstał spoliczkował go. To wzmogło potężną złość Big Red Machine. Potężny Choke i w ten sposób Barett został wrzucony do narożnika. Tam seria kopnięć i Kane był już prawie gotów do zakończenia walki. Wszedł na narożnik i wykonał tym razem udanie Diving Clothesline. Podniósł rękę do góry co mogło oznaczać tylko jedno – Chokeslam! 1… 2… 3… i wygrał!

Zwycięża : Kane (67%)

Matt Striker: Wade Barett pokazał nam dziś, że czasem arogancja i pewność siebie jest zgubna. Warto skupić się nad radami bardziej doświadczonych wrestler’ów czy innych osób i mieć do nich szacunek. Inaczej można popaść w porządne kłopoty. I z tą myślą zakończmy dzisiejszą galę. Dziękujemy, że byliście z nami – oglądaliście WWE NXT.

Proszę o skomentowanie moich ostatnich gal , bo nawet nie wiem czy wam sie podobają czy przeciwnie nie :) Po co mam coś robić jak nie wiem czy komuś sie podobają? :P

Bardzo ciekawe wydanie NxT. Walki bardzo mi się podobają, pisz dalej bo miło mi się to czyta :)

Pisz dalej! Szkoda tak dobrej roboty. Zaczyna się wszędzie robić ciekawie i chcesz zakończyć? Ostatnie gale wyszły dobrze. Czekam na kolejne.

P.S. Zapraszam do mnie... Następny odcinek to Elimination Chamber i planuję robić RAW Viewer's Choice(decyzja jakie odbędą się walki będzie należeć do czytelników mojego diary!)

WWE by Pinio 2k17

Fan CM Punk'a od początku przygody z WWE!

KNEES 2 FACES

10206473354f8c156432932.gif

Walki są niezłe, styl jest fajny...

Innymi słowy pisz dalej, podobają się podobają...

Tylko widzę jeden mały -

Dajesz wyniki walk i założę się że ludzie często walk nie czytają a potem nie wiedzą co

komentować bo nie znają twoich feudów...

13618595004ed784dacadc0.jpg

• 2 tygodnie później...

http://img191.imagevenue.com/loc555/th_39975_wwe_logo_01222007_122_555lo.jpg

Wszystkich czytających moje diary chciałbym poniformować , ze kończę pracę z EWR , a przenoszę się do TEW. Praca nad przeniseieniem diary już prawie skończona więc za 1-2 dni zobaczycie kolejne SmackDown! Te 9 dni to tylko krótka przerwa :)

Kilka newsów abyście się nie nudzili :

*Znamy oficjalny powrót Undertakera. Zawodnik ma być gotowy do występu na SummerSlam

*Rey Mysterio jest niezadowolony z tego , ze nie ma szansy na zdobycie żadnego z pasów mistrzowskich. WWE zbytnio się tym nie przejmuje

*Evan Bourne w niedziele stanie przed szansą zdobycia US Title , a jeśli to się stanie to uczyni wielki krok naprzód w swojej karierze

*Wróbelki ćwierkają , że Randy Orton jest tak żadko bookowany ze względu na ogromne zmęczenia. Federacja postanowiła dać mu odpoczynek

*Batisty nie zobaczymy przez dosyć długi czas w WWE. Zawodnik bardzo wczuł się w rolę mentora i jak narazie nie ma co do niego innych planów.

*Dolph Ziggler jest promowany na przyszłą gwiazdę WWE. Ostatnio do mediów wyciekła informacja o tym , ze Ziggler może zostać połączony w tag team...Z kim? Nie wiadomo

Super!!!!

Bardzo mi się podoba Twój styl pisania. Wszystko ładnie, pięknie

Długość walk wystarczająca ( zresztą i tak większość czyta końcówki walk :lol: )

Ogólnie to 10/10 :D

Lipiec , 3 tydzień. Urbandale, Iowa

Friday Night SmackDown!

http://images.wrestling-radio.com/columnimages/fistsdlogo.jpg

Rozpoczynamy ostatnie SmackDown! Przed PPV Fear of The Dark! Jesteśmy po wejściówce , w tle słychać ‘Let It Roll”. Kamerzysta robi kilka ujęć młodych widzów , którzy przybyli tutaj aby dopingować swoich ulubieńców.

Wszystko jednak przerywa Video , które ukazuje to co działo się tydzień temu na tejże oto gali. Main Event…CM Punk vs Edge zmierzyli się o Nr1 Contender to World Heavyweight Championship , czyli pas posiadany przez Chrisa Jericho. Widzimy interwencje Chrisa przez co Edge stracił szanse na pas , a potem Spear zreversowany na Codebreaker. Publiczność nagradza wszystko heel heatem … (A)

Słyszymy już jednak theme Teddy’ego Longa czyli General Managera Niebieskiego brandu. Teddy wchodzi do ringu i widzimy jego charakterystyczny taniec. Muzyka cichnie , a Long może zacząć przemowę :

-Witam Urbandale! (cheer) Jak wszyscy wiedzą Chris Jericho tydzień temu przeszkodził zawodnikom w pojedynku o Nr1 Contender do jego pasa , więc unieważniam ten match! (cisza) Dlaczego? A dlatego Chris , że na Fear of The Dark zmierzysz się w Triple Threat matchu! Ty , CM Punk…i Edge!

Break The Walls Down…

Chris ubrany w garnitur zmierza w kierunku ringu. W ręku trzema mikrofon i widać , ze nie jest zbytnio zadowolony z tego co powiedział Teddy. Wchodzi do kwadratowego pierścienia i zaczyna :

-Co ty przed chwilą powiedziałeś? Wiesz kim ja jestem? Jestem Chris Jericho , niepokonany Mistrz Świata wagi Ciężkiej i to ja sam dobieram sobie przeciwników. Więc zaraz odwołasz ten cały Triple Threat match jasne?

Teddy zaczął się powoli cofać w stronę narożnika. Publiczność nagle się ożywiła. Chris odwrócił się…SPEAR! Nie! Chris odskoczył i Edge trafił Spearem Theodore Longa! Teddy osunął się na matę , a Edge zdenerwowany odwrócił się. Chris jednak był szybszy. Podciął swojego rywala i założył mu Walls of Jericho! Edge w końu zaczął odklepywać , lecz Y2J ani myślał o tym aby przestać . Trzymał swojego rywala jeszcze przez dłuższą chwilę w tym submissionie aż puścił , otrzepał garnitur i odszedł na backstage przy swoim theme (A)

-------------------------------------------------------------------

Normal match

JTG vs Chavo Guerrero

Spokojna walka , która była pierwszą na dzisiejszym SmackDown! Z początku z ofensywą wyszedł Chavo , który świetnie sobie radził prowadząc pojedynek. JTG czasem odpowiadał atakiem z zaskoczenia , lecz to Chavito wychodził z opresji. Kilka Suplexów oraz Bac Body Drop osłabiło JTG. W końcu Chavo zdecydował się na Three Amigos. Przy trzecim Suplexie JTG przeskoczył za plecy rywala i powalil go Neckbreakerem. Od tego czasu wszystko układało się pomyślnie dla czarnoskórego zawodnika. Arm Drag , Snapmare + Dropkick oraz Northen Lights Suplex ustawiły rywala pod Shoot Out : 1!..2!..3 I tak oto poznaliśmy zwycięsce tej średniej walki ©

Przenosimy się do szatni SES gdzie CM Punk dyskutuje o czymś wraz z Lukem Gallowsem. Do wszystkiego wmieszała się Serena i panowie umilkli. Niestety nie dane było nam słyszeć o czym rozmawiali zawodnicy (C+)

Jesteśmy już w gabinecie General Managera Teddy’ego Longa.. Jest przy nim lekarz oraz Josh Matthews :

Josh : Nic panu nie jest?

Teddy : Nie. Nic poważnego mi się nie stało. Wiem , ze Edge chciał zaatakować Chrisa Jericho. Widziałem to co się działo potem. Tak więc na dzisiejszym SmackDown! Chris zapłaci za wszystko…W Main Evencie…Chris Jericho i …The Big Show! No DQ match! (C+)

Normal match (no tittle)

Dolph Ziggler vs Drew McIntyre

W miare ciekawy pojedynek. Na taki zapowiadał się od samego poczatku. Od razu zobaczyliśmy klincz , po ktrórym Ziggler kopnął swojego rywala w brzuch i przejął inicjatywę. Od razu przeszedł do Headlocku z którego Szkot bardzo szybko wyszedł. Popchnął swojego rywala na liny , lecz ten niespodziewanie powalił go Shoulder Blockiem. Ziggler próbował pinu jednak sędzia nie doliczył się nawet do 2. Dolph podniósł swojego przeciwnika , lecz ten wykorzystał jego błąd i barkiem wepchnął go do narożnika. Tam zaczał go niemiłosiernie okładać aż w końcu sędzia musiał go wyliczać. Drew puścił rywala , wziął rozbieg lecz nadział się na nogi Dolpha. Ziggler powalił rywala potęznym podcięciem i wtedy to on przejął inicjatywę. Zaczął osłabiać prawą nogę swojego rywala. Drew ledwo się podniósł a już został powalony Dropkickiem. Seria Zigglera trwała. Powoli szykował się pod Zig Zag , lecz publiczność ożywiła się. Christian! Wbiega do ringu , powala Zigglera aby mu nie przeszkadzał. Podnosi Drew i mamy Killswitch! Tak oto Christian odpłacił się Mistrzowi IC za to co zrobił tydzień temu (B-)

Zwycięża : Dolph Ziggler by DQ

Zostaje wyświetlone promo dzisiejszego Main Eventu : Chris Jericho vs Big Show – No DQ match (A +)

This Fire Burns

CM Punk wraz z całym SES zmierza do ringu. Pojawił się nawet Joey Mercury czyli tajemniczy pomocnik Punka. Wszyscy są już w ringu. Zaczyna CM Punk :

-Widzicie bando niedorajdów i ćpunów. To ja nadal jestem pretendentem do najważniejszego pasa SmackDown! A już od niedzieli będziecie się do mnie mogli zwracać „Czysty mistrz”. Dlaczego? Poraz kolejny zdobędę WHChampionship! Ja! Nie Edge czy Chris Jericho tylko ja! Nie wiem dlaczego Long dodał do walki Edge’a ale nie jest on dla mnie problemem. Zniszcze go tak samo jak zrobie to z Chrisem. Już tydzień temu byliście tego świadkami. Bez wątpienia bym go pokonał , ale Jericho nie dał mi tego zrobić tylko zaatakował Edge’a. To niewybaczalne przeszkadzać w walce jedynemu Czystemu Mistrzowi. Dzisiejszy Main Event to będzie krótka walka…Chris…Nie masz szans

Tak oto swoją wypowiedź zakończył Punk. Oddał mikrofon Gallows’owi i ten dodał od siebie :

-Mnie nie interesuje dzisiejszy Main Event, lecz to co zdaży się przed nim. Zobaczycie Siłę którą daje czystość. Ja i CM Punk przeciwnko jakimś Dudebusters…Sama nazwa mówi za siebie. Nie są w stanie nic zdziałać….

Poraz kolejny rozbrzmiało theme CM Punka. Luke zrzucił z siebie koszulkę a Serena i Joey wyszli z ringu. Po chwili zjawili się tam Caylen Croft i Trent Barreta. (A)

Tag team match

Dudebusters vs SES

Rozpoczęli Caylen Croft i Luke Gallows. Ten drugi od razu zdobył przewagę i zaczął rzucać Croftem po ringu jak marionetką. Po jednym z Suplexów Caylen zdołał doskoczyć do swojego narożnika i zmienić się z Trentem. Barreta mógł zostać ścięty przez Clothesline , lecz uniknął go i Luke otrzymał Dropkick, który porządnie nim zachwiał. Trent próbował zaatakować rywala jednak otrzymał Shoulder Block i było po sprawie. Luke wyniósł przeciwnika pod Powerslam , jednak ten ześlizgnął mu się po plecach i mamy zmiane! Croft znów w ringu. Razem zaczęli obijać Luke’a , który dzielnie się trzymał. Potężny podbródkowy dla barrety wyeliminował go z dalszego ataku. W tym czasie Caylen wziął rozbieg i mamy Jumping Clothesline. Luke powalony. Leg Drop! Zmiana z Berretą , który się nie patyczkował i od razu spróbował Moonsaultu. Gallows jednak uniknął ciosu , wstał i mamy Scoop Slam! Caylen wbiegł do ringu , jednak nadział się na Gallows Pole. To samo spotkało Berretę. Zmiana z CM Punkiem. Luke układa Berretę na barkach CM Punka i mamy GTS! : 1!..2!..3! Koniec! (B-)

Main Event : No DQ match

Chris Jericho vs The Big Show

Chris nie jest zadowolony z takiej stypulacji. Gong! Big Show od razu szarżuje na byłego Tag Team partnera. Jericho od razu zmył się z ringu. Nie miał zamiaru walczyć z Big Showem. Co to?! Słyszymy You think you know me… Edge biegnie do ringu! Chris do niego wraca i tam od razu nadziewa się na Big Showa! Big Show łapie go za szyje. Czyżby tak szybko? Codebreaker!!! Big Show za długo czekał i przez to został ukarany. Jericho przypina : 1!..2!..Edge przerywa pin! Dziwna sytuacja. Big Show wyeliminowany z walki , więc zastępuje go Edge. W końcu to NO DQ match. Edge bierze rozbieg , Jericho unika Clothesline’u i mamy Enzuigiri! Nie! Edge uchyla się i Chris pada na matę. Wstaje i? Edge ‘O’ Matic! Edge podnosi Chrisa i mamy Irish Whip na liny. Jericho jednak wracając powala go Shoulder Blockiem! Unosi rękę w górę. Lionsault! Nie! Edge unika , wstaje , lecz od razu dostaje Enzuigiri. Chris zadowolony już chce odchodzić. Odwraca się…Big Show! Giant wstał i ma się całkiem dobrze. Jericho prócuje uciec , lecz zostaje złapany za gardło! Cyżby? Nie! Jericho kopie Big Showa w brzuch i mamy Arm DDT! Y2J podnosi się i otrzymuje Edgecution! Rated R Superstar już w narożniku. Chris wstaje…Edge biegnie! Jericho przeskakuje nad rywalem. Edge się zatrzymuje. Codebreaker! Nie! Edge w ostatniej chwili złapał się lin i Y2J z łoskotem padł na ring. Jericho się podnosi…Zostaje złapany za gardło…Musi się udać. Chokeslam! Edge mówi coś teraz do Big Showa. Ten kiwa głową i podnosi Jericho. Edge bierze rozbieg! Spear! Odpłacił mu się za to co zrobił tydzień temu. Big Show w spokoju przypina : 1!..2!..3! Koniec walki! (A)

Edge zmywa się z ringu , a widok stojacego Showa i leżącego jericho kończy dzisiejsze SmackDown!

Oficjalna karta na Fear of The Dark PPV

Ladder match for WWE Championship

John Cena © vs Sheamus

Triple Threat match for World Heavyweight Championship

Chris Jericho © vs CM Punk vs Edge

First Blood match for Intercontinental Championship

Drew McIntyre © vs Christian

Triple Threat match for United States Championship

The Miz © vs Vladimir Kozlov vs Evan Bourne

Normal match for Divas Championship

Maryse © vs Gail Kim

Oto pierwsze SmackDown! Po zmianie EWR na TEW. Nie jestem jeszcze specem w TEW ale powoli nabieram doświadczenia :) Licze na komentarze! :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 19 odpowiedzi
    • WWE Royal Rumble 2025
      Spekulacje i dyskusje na temat WWE Royal Rumble 2025!
        • Dzięki
      • 79 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 922 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 686 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 100 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 350 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 146 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 172 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 513 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 850 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Attitude
      Za nami kolejny epizod NXT, który w głównej mierze skupił się na podbudowie nadchodzącego Vengeance Day. Przedstawiamy podsumowanie najważniejszych informacji z tego show. Na otwarcie Stephanie Vaquer pokonała Jacy Jayne, mimo próby ingerencji Fatal Influence. Link do filmu Na zapleczu doszło do spięcia na linii Zaria i Sol Ruca - Lash Legend i Jakara Jackson - Tatum Paxley, Tatum, Gigi Dolin i Shotzi. W ringu pojawił się Lexis King, który stwierdził, iż wreszcie zrozumiał, kim jest. Przekazał także, że ma plany na zmiany wobec Heritage Cup i kończy z bronieniem tytułu na zasadzie rund, czy pomocy narożników. Wypowiedź mistrza przerwał... powracający Fandango! Który przedstawił się jako JDC reprezentujący "The System" w TNA. Przekazał, iż rozmawiał z Avą i zawalczy o Heritage Cup. Link do filmu Ridge Holland pokonał Stacksa, a ponownie doszło do zamieszania z udziałem Izzi Dame. Link do filmu Zaria i Sol Ruca pokonały Gigi Dolin i Tatum Paxley. Doszło do zapowiadanego Vengeance Day Summit z udziałem mistrzyni NXT Giulii oraz pretendentek - Bayley i Roxanne Perez. Jednak nie tylko one miały swoje plany wobec mistrzostwa kobiet, bowiem... pojawiła się także zwyciężczyni kobiecego Royal Rumble Matchu - Charlotte Flair. A wszystko skwitowała... Cora Jade, atakując Giulię i Bayley kijem do baseballa. A blisko było, by oberwało się również i Perez. Link do filmu Link do filmu Link do filmu Choć Kelani Jordan pokonała Karmen Petrovic, to sędzia zmienił decyzję po przesadnym ataku Kelani na przeciwniczce po walce. W walce wieczoru A-Town Down Under pokonali mistrza NXT Oba Femiego i Tricka Williamsa. Jednak nie odbyło się bez ingerencji Eddy'ego Thorpe'a, który zaatakował Williamsa. Eddy okładał jeszcze Tricka po starciu. Link do filmu Link do filmu Skrót: Link do filmu Przeczytaj wpis na portalu Wrestling.pl
    • KyRenLo
      John Cena: Czyli jedna tygodniówka w styczniu i zapewne ani jedna w lutym. Mam nadzieję, że później jakoś nabierze to rozpędu. Jade Cargill:
    • Tomos
      Dorzucą stypulację "if Roman wins, Rollins przeprasza za rozpad Shield" i ludzie będą klaskać uszami. Plus, to w końcu main event dla Punka
    • IIL
      Roman Reigns vs CM Punk vs Seth Rollins może zamknąć pierwsza noc WM 41 Just a moment... WWW.WEBISJERICHO.COM Trochę dziwnie, że taki triple threat będzie tam o pietruszkę. Roman też raczej wygrywa. Nie uwalą go dwa lata z rzędu.  Czyli Cody vs Cena domknie drugą noc, a zwycięzca RR w takim układzie do openera? 
    • Attitude
      Nazwa gali: WWE NXT #771 Data: 04.02.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Live Platforma: The CW Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
  • Dodaj nową pozycję...