Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Seria druga- NXT

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Segment ze stłuczeniem rookies żeby przypadkiem nie wpadli na taki pomysł jak ich poprzednicy dobry i daje spore pole do manewru dla writerów. Mało Kavala, ale jego wejście z Lay-Cool było świetne i cieszy mnie, że nie stracił nic z ekspresji twarzy, którą prezentował przy okazji skitów z Nashem w TNA. Husky wypadł całkiem nieźle, uśmiechnąłem się na komentarz Rhodesa porównujący wygląd Harrisa do Dustiego. Percy nie jest aż taki zły za mikrofonem jak sądziłem, ale, na Boga, nigdy więcej nie pozwalajcie wypowiadać się O'Neilowi.
https://forum.wrestling.pl/topic/20702-seria-druga-nxt/page/3/#findComment-185714

• Odpowiedzi 160
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• N!KO

26

• RR

16

• KACPERt

10

• Andrew

9

Top użytkownicy w tym temacie

Po pierwsze - ściągnąłem strasznie ciulową wersję, w której nie widziałem połowy walki Morrisona ze swoim rookie (jedynie moment po odliczeniu przeciwnika) i tego segmentu z RAW.

Po drugie - wczoraj w temacie o RAW napisałem, że żałuję tego, że nie wparowali zawodnicy z WWE i nie rozpoczęła się jatka. Dzisiaj mieliśmy jakby odpowiedź PRO, co dało jakby sygnał w stylu "synek, ucz się, bo jak nie to w papę" :twisted: tylko szkoda, że odbiorcy nie ci. Ale naprawdę mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu na RAW do takiego spotkania dojdzie. Ok, dosyć z RAW, czas na NXT.

Chciałbym móc zobaczyć kiedyś jakiegoś wielkoluda, który coś potrafi. Ten rookie Morrisona bardziej pasowałby, by jego pro był Great Khali. Swoją drogą wyglądałoby to naprawdę śmiesznie, gdyby tak go połączyli. Na plus z pewnością Kaval, McGillicutty (swoją drogą fatalne nazwisko), Lucky Cannon i Alex Riley (ale to głównie za wypowiedź o sobie, bo ta akcja z "mam alergię na ciebie" nie wypadło zabawnie, a chyba takowe miało być). No i Harris na plus, początkowo byłem do niego negatywnie nastawiony, ale doszedłem do wniosku, że poczekam i wstrzymam się z oceną, może coś jeszcze ciekawego pokaże.

https://forum.wrestling.pl/topic/20702-seria-druga-nxt/page/3/#findComment-185718

• Urządzenie:  Windows

Ten rookie Morrisona bardziej pasowałby, by jego pro był Great Khali

Tylko wtedy mocno by stracil na wartosci jako zjawisko. Mam wrazenie, ze Khali jest wyzszy, a przede wszystkim jest szerszy niz chudzina Eli. Dobrze by wygladalo, ale okazjonalnie .. jak Horni i Khali w teamie. Dziwie sie, ze nie dali Cottonwoodowi jeszcze kogos mniejszego, zeby bylo widac jego "dominacje". Morrison jest chyba po to by rozruszac to drewno... Ani umiejetnosci, ani charyzmy, ani wygladu... Jeszcze jako pacjent szpitala psychiatrycznego mialo to sens

https://forum.wrestling.pl/topic/20702-seria-druga-nxt/page/3/#findComment-185720

We wtorki też cos się dzieje. Konćowka jako przestroga dla przyszłych rookies, inicjacja? Nawet dobre, tylko jak teraz będą wyglądały relacje pomiędzy obecnymi nauczycielami a ich uczniami?

W sprawie nowych twarzy, nie skazywałbym tego Showtime, kopię Murphy'iego na kleskę. Jego postać pomimo, iz jest kopią komika, może stac się popularna. No i jaką skubany ma rzeźbe!

Eli jest skazany na klęskę, gdyż przy Morrisonie zawsze wyjdzie gorzej, niczym drewno, ospały wielkolud, który nie ma chyba jakiegos super przygotowania siłowego?

Za Titusa również na razie podziękuje, plusów na razie u niego nie widzę i chyba nie dostrzegę.

A w kwestii dziewczynki- mały wojownik, to zobaczymy w piątek, jak niczym niewolnik będzie nosił pasy div, choć na poczatku tej totalnej rozwałki myslałem,że tylko Lay-Cool odwróci się od swojego rookie, a ich plaskacze tylko rozpoczeły pokaz siły ,,starych wyg WWE".

https://forum.wrestling.pl/topic/20702-seria-druga-nxt/page/3/#findComment-185767

Ogladalem pierwszy odcinek sezonu nxt choc niechetnie podzielam idee tego programu i co zapamietalem z calego rosteru rookies to 3 postacie mlody henning ma zadatki na dobrego wrestlera mic skillsy podszkoli i bedzie ok komika murzyna ktory charyzma i barwnoscia zjada wszystkich w tym sezonie z drugiej strony dosc mam komedii via wwe type skaczace karły wloskich komediantow nie temu dziekuje ale gosc sie wyroznia ostatnia osoba jest alex riley nie wiem czy dobrze napisalem pamieci do nazwisk pisanych nie mam ale gosc mi wyglada na przyszla twarz Raw moze byc z niego drugi niesmiertelny janko cenaminator nie widzialem go w ringu ale cena niewiele pokazuje w kwadracie wiec jest to calkiem mozliwe amerykancy lubia gosci z amerykanska dusza znaczy sie widac ze to ma gimmick wyciagniety z collegu :twisted: reszta cieniutko szczegolnie ten klono podobne cos punjabi playoboya o zgrozo ten podopieczny codyego to jak na niego patrzylem kojarzyl mi sie z wielkim oldskulowym wyjadaczem mianowicie mickiem foleyem nawet nie wiem dlaczego ale pasowal by mi na wlasnie kogos z pasem typu hardcore ktore w wwe juz nie ma i nie zobaczymy a wiec podsumowujac cieniutko
https://forum.wrestling.pl/topic/20702-seria-druga-nxt/page/3/#findComment-185780

• Urządzenie:  Android

Pierwszy segment z przedstawieniem rookiesów dość ładny, każdy z nich został jako tako przedstawiony. Ciekawi mnie, czemu Lucky Cannon został podpisany jako "Jason <> Cannon". I Cody wreszcie włożył kurtkę, której używał na houseshowach, jako "Uncommon" Cody Rhodes. Ten gość naprawdę powinien dostać jakiś push, a nie tułać się po Superstars.

W pierwszym matchu za dużo było Morrisona, on jest tak dobry, że swoją obecnością przyćmił właściwie całą resztę walki i tylko jego wygibasy zdołałem zapamiętać. Titus jeśli zostanie przypushowany, może coś ugrać, bo ma wygląd destroyera. Z kolei dla Eliego Cottonwooda jedynym rozsądnym gimmickiem jest coś w rodzaju psychopaty/niedorozwoja, taką ma po prostu prezencję.

Percy Watson jako tako w ringu wypada, szczególnie z Codym. Młody Rotundo też dość fajnie walczy, troszkę przypomina mi stylem Samoa Joe - szybki i energiczny tłuścioch. No i zrobił bardzo ładny assdrop, lub running senton, nie wiem jak to nazwać. Fajnie to wyszło, gdy po facebusterze od MVP stał zamroczony zanim upadł. Watson ma w sumie dość ładny finisher.

Segment z demolką stajni NXT mógłbym oglądać po 100 razy, więc mi nie przeszkadza jego powtórka. W sumie jak ktoś nie obejrzał RAW, a widział NXT to niewiele stracił :) Dzieciak krzyczący "Mr.King!" rozwalił całkowicie :) Mam nadzieję, że ten invasion angle zostanie pociągnięty przez jakiś czas. W ogóle WWE ostatnio zaczyna trochę odchodzić od polityki PG, w ciągu czterech dni (piątek - poniedziałek) zapoczątkowano dwa duże storyline'y z potencjałem na feudy roku, pełne przemocy - zdemolowanie kogo się da + Undertaker w śpiączce (bo chyba to jest stan wegetatywny, tak?). Ciekawie by było jakby te dwa storyline'y powiązali ze sobą, to by był mega program, na parę miesięcy. W sumie do tego segmentu z RAW idealnie pasuje theme tej gali, Burn it To The Ground, mówiący o bezmyślnym paleniu i niszczeniu.

Na koniec chwila przy micu na skomentowanie tego, dzięki czemu zawodnicy określili się jako heel/face. Lucky Cannon będzie jechał na słodkim fejsowym gimmicku, Percy wyszedł na entertainera, który zabawia publiczność, Riley na dowcipnisia, Eli na wrednego heela o krzywej gębie, Harris na sympatycznego misia, który wie, że chce wygrać, O'Neill wyszedł całkowicie nijako, a Kaval chyba fejsowo.

Brawl niezły, uwielbiam grupowe demolki. LayCool wyszły jak zawsze heelowo, udając, że chcą przytulić Kavala :D

https://forum.wrestling.pl/topic/20702-seria-druga-nxt/page/3/#findComment-185807

• Reputacja:   1

W pierwszej edycji tylko dwoch zawodnikow wyroznilem: Daniel Bryan i Wade Barret i tak sie sklada, ze ta dwojka z calej osemki najbardziej zaistnieje w glownym rosterze. I bardzo dobrze

Tutaj mam sytuacje 4 na 4, w sensie 4 bym wyjebal odrazu (Titus O'Neil, Percy Watson, Eli Cottonwood, Lucky Cannon), a 4 bym z checia ujrzal w main rosterze (Mike McGillicuty, Alex Riley, Husky Harris, Kaval). Jezeli mialbym wytypac swojego kandydata na zwyciezce to chyba bedzie to młody Henning, gdyz jest najbardziej kompletnym wrestlerem z tej edycji,a i legendarne nazwisko dodaje mu jakiegos blasku :)

https://forum.wrestling.pl/topic/20702-seria-druga-nxt/page/3/#findComment-185809

legendarne nazwisko dodaje mu jakiegos blasku :)
nazwisko McGuillicutty??

W II sezonie może być ciekawie za sprawą Kavala, Husky, Percy i Riley.

Co do nazwiska to patrz wyżej. Utratę nazwiska Rotundo jeszcze przeżyję, bo jego stary jest bardziej znany jako IRS. Choć też jest to chujenka, bo przecież mowili chyba o jego dziadku wrestlerze i tradycjach. Nazwisko Hennig to już raczej marka, a Mcfiuty jest potworne.

Dziewczyny i Kaval powinno być ok, jak będzie zabawnie. Jednak musi on przy tym wygrywać.

Husky walczy bardzo fajnie, trafne jest porównanie do Samoa Joe. Pomimo 300 funtów jest zwinny jak wkurzony goryl :lol:

Riley będzie bliźniakiem Miza. Dobrze byłoby, gdyby rozpoczęto jakiś angle z ich konfliktem. Który ma większe ego. Coś w stylu, młodziak chce przewyższyć mistrza... Oczywiście tylko na micu, bo poza nim to obaj są mierni...

Percy jest super w na micu, ma talent, aż mi się Def Jam Comedy przypomniało. Wygląd ok, ale w ringu żenada. Finisher typu Obskok DDT potworny.

Reszta jest drętwa i zbędna patrząc na "potrzeby" WWE.

Tego tłumoka od ringnamów powinni zadusić krawatem na Raw :evil:

https://forum.wrestling.pl/topic/20702-seria-druga-nxt/page/3/#findComment-186421

KAVAL Z MUZYKA LAYCOOL ZABAWNIE CZEGO ONE MOGA NAUCZYC GO JAK SIE DAJE PLASZCZAKI :lol:
https://forum.wrestling.pl/topic/20702-seria-druga-nxt/page/3/#findComment-186442

• Reputacja:   1

legendarne nazwisko dodaje mu jakiegos blasku :)
nazwisko McGuillicutty??:)

Logiczne, ze mialem na mysli jego prawdziwe nazwisko Hennig. Co do nowego surname to rzeczywiscie tez jestem mu przeciwny, no ale to WWE....

https://forum.wrestling.pl/topic/20702-seria-druga-nxt/page/3/#findComment-186455

KAVAL Z MUZYKA LAYCOOL ZABAWNIE CZEGO ONE MOGA NAUCZYC GO JAK SIE DAJE PLASZCZAKI :lol:

No żebyś się nie zdziwił czego one go mogą nauczyć! Nawet te "plaszczaki" mogą się przydać, dajmy przykład Christiana ;)

Na następny raz używaj interpunkcji i wyłącz CapsLocka.

https://forum.wrestling.pl/topic/20702-seria-druga-nxt/page/3/#findComment-186479

Plusy:

* - Jak na pierwsze starcie w NXT mysle, ze Kaval bardziej zaimponowal w ringu niz sam B.Danielson

* - Zack Ryder

Minusy:

* - Wypowiedzi Pro sa tak marne, ze wyglada to jakby nie wiedzieli, ze Stryker zaraz ich zapyta o opinie... Z drugiej strony to jest WWE i akcje pokroju Morrisona odwracajacego sie w strone Kofiego... czekajac az ten powie swoja kwestie wskazuja, ze sa poprostu czerstwi (lub opcjonalnie zwisa im to NXT i jest to kara dla nich)

* - Ogolne wrazenie, ze brakuje pomyslu na to show

https://forum.wrestling.pl/topic/20702-seria-druga-nxt/page/3/#findComment-186836

* - Ogolne wrazenie, ze brakuje pomyslu na to show

I wydaje mi się że dlatego teraz są plany żeby zrobić na Money in the Bank ladder match o kontrakt żeby po prostu nie ciągnąć dalej tej farsy. Jednak można stwierdzić że ten program to niewypał, końcówka zeszłotygodniowego RAW lepiej wypromowała wszystkich z pierwszego sezonu (nie licząc nieszczęśliwego zakończenia z Bryanem) niż te 15 tygodni tego programu. Po prostu wymyślili coś na prędce żeby zastąpić ECW i naprawdę nie widzę sensu kontynuowania tej tygodniówki. Jeżeli miałby się odbyć taki ladder match na MitB to oczywiście chciałbym żeby wygrał Kaval a Riley żeby zasilił frakcje "N" bo przydałaby się tam jakaś charyzmatyczna postać a Riley na pewno należy do ludzi z charyzmą.

https://forum.wrestling.pl/topic/20702-seria-druga-nxt/page/3/#findComment-186845

Wypowiedzi Pro sa tak marne, ze wyglada to jakby nie wiedzieli, ze Stryker zaraz ich zapyta o opinie... Z drugiej strony to jest WWE i akcje pokroju Morrisona odwracajacego sie w strone Kofiego... czekajac az ten powie swoja kwestie wskazuja, ze sa poprostu czerstwi (lub opcjonalnie zwisa im to NXT i jest to kara dla nich)

Rookies są po prostu gorsi od swoich poprzedników z I edycji, co już podkreślałem. Atrakcją tego sezonu mogą być komentarze Lay- Cool, i całe szczęście że dziewczyny zostały wciągnięte do udziału w NXT, gdyż tam nie ma kto nawijać z pro. Jest jeszcze MVP czy dobry za mikrofonem Miz, lubiany Kofi, który nie ma w prawdzie super nawijki i mamy przepaść- woo woo woo you know it! czy dukającego Rhodesa, który co chwila zbiera myśli, nudnego misia, kopię HBK bez charyzmy, więc ciężko wymagać, by zawodowcy umijali nam jakoś super czas swoimi wypowiedziami.

Walka tak teamowa mnie całkowicie nie porwała, młody Henning może ringowo się sprawdzać, ale przez automatyczne porównanie do ojca będzie wyglądał blado, gorzej. Ja wiem, że to jest zupełnie inna osoba, jednakże wystawianie takich ocen jest silniejsze ode mnie

Teraz ciekaw jestem odbioru Kavala przez kobiecy team. Do tej pory relacje były na swój sposób poprawne- w piątek Senshi robił za szatniarza, a we wtorek dziewczyny dopingowały swojego pupilka. Tylko czy mistrzynię dywizji kobiet będą miłe dla losera?

A sama walka była niezła.Kaval bez zarzutu, Riley też trochę w ringu pokazał. Sam nie śledziłem kariery Alexa w FCW, lecz czytając negatywne wypowiedzi innych na forum byłem trochę uprzedzony do tego zawodnika.

https://forum.wrestling.pl/topic/20702-seria-druga-nxt/page/3/#findComment-186941