Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Seria druga- NXT

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

choc Kofi wygladal jakby sie zakrecil w swojej i tak marnej wypowiedzi

No fakt, Kofi dłuuuugo nie trafi do main eventów, jesli będzie sie tak zakręcał w swojej gatce.

A tak wracając do NXT....wygrał ktoś, na kogo w ogóle nie stawiałem. Lecz czy cieszę się z takiego rezultatu. No trochę tak, lecz jak go wkręcić do main eventów oraz jak wykorzystać jego title shot? Sam nie wiem, zwyciężca I edycji był wręcz stworzony dla standardów WWE, a Senshi to zupełnie inna bajka. Mam nadzieje, że jego bajka będzie trwała jeszcze w firmie Vince'a przez kilkanaście lat, lecz sam nie wiem, co z tego będzie.

McGuillicutty (nie wiem, jak to się pisze) nie ma charyzmy, jest nieciekawy, może jakby bardziej bazował czy kopiował ojca, używał jego nazwiska, ale tak...wychodzi miałko.

https://forum.wrestling.pl/topic/20702-seria-druga-nxt/page/11/#findComment-200049

• Odpowiedzi 160
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• N!KO

26

• RR

16

• KACPERt

10

• Andrew

9

Top użytkownicy w tym temacie

No i za nami drugi sezon NXT - nie ukrywam, że jestem cholernie zadowolony z tego wyniku. Już się wypowiadałem dlaczego, stąd jakby ktoś chciał poznać powód, może sobie przejrzeć wcześniejsze posty w tym temacie. Ale mniejsza o to. Idźmy po kolei, zaczynając od Triple Threat Matchu. Wydaje mi się, że cała trójka niezbyt wiedziała co należy robić, bo krążyli po tym ringu bez przekonania. Riley wygrywa kantem, ale na niewiele mu to się stało, bo...

...został wyeliminowany jako pierwszy i na nic stały się typy tych rookies, którzy już odpadli z gry. Wolałem go zobaczyć w finale i dopiero tam ujrzeć przegranego Rileya, ale tak musiało być. Świetna reakcja innych PROs na Miza. Riley i tak gdzieś się znajdzie, chociaż wciąż utrzymuję, że powinien wylądować na SmackDown, ale logiczne jest to, że będą go trzymać przy Mizie.

Wypowiedzi obu pozostałych zawodników... mam wrażenie, że Hennig chce poruszyć zbyt wiele kwestii w jednej wypowiedzi i dlatego mało ciekawie to wszystko wygląda. Spodobało mi się jak zaczął nabijać się z ring name'u Kavala - cóż, jego wcale lepszy nie jest :) Kaval za to zagrał trochę na uczuciach ludzi, bo wiadomo (chociażby oglądając poniedziałkowe RAW), że postać Eddie Guerrero nie jest obca WWE Universe (abstrahując od ich wieku).

Wygrywa Kaval - jak wspomniałem, cieszy mnie to niezmiernie. I znowu prośba - na SmackDown panie, na SmackDown. Widzę go jako pretendenta do IC, a przecież walka o ten pas na Night of Champions nie jest jeszcze zabookowana. Znowu mam wrażenie, że ten też wyląduje na RAW, ale obecnie jest przesyt supergwiazd tam i dla jego kariery u Vince'a byłby zdecydowanie lepszy niebieski brand. Końcówka dla mnie dziwna - atakują Kavala, ok, można zrozumieć. Ale co miało oznaczać, że Riley wparował, zaatakował Watsona i potem Mr. "Oh Yeah!" wrócił i razem pracowali nad Kavalem? Bez sensu.

Czekam na trzeci sezon, który pod kątem atrakcyjności będzie na pewno ciekawszy. Trochę szkoda, że postawiono na same kobiety, mogli podzielić jakoś (4 kobiety, 4 facetów i wygrywa jeden facet i jedna babka).

https://forum.wrestling.pl/topic/20702-seria-druga-nxt/page/11/#findComment-200050

Jakie są plotki dotyczące najbliższej przyszłości zwycięzcy NXT2:

WWE is currently planning on keeping Kaval and Daniel Bryan together as a tag team. The appearance together on RAW this week wasn’t a one-time thing.

A feud is currently being planned with WWE’s Tag Team Champions The Hart Dynasty, starting with WWE live events.

This will likely be where Kaval gets the title shot he earned by winning NXT – a pay-per-view match with Bryan against The Hart Dynasty for the belts.

Być może byłoby to dobry rozwiązaniem dla obu w tym momencie. Przecież Bryan może posiadać zarówno pas US jaki i TT jednocześnie, natomiast Kaval nie musi od razu wykorzystywać swojego title shota, a może go równie dobrze wykorzystać o pasy TT. Zresztą byłby to powiew świeżości w zatęchłej dywizji tagteamowej, a także w przypadku zwycięstwa teamu Bryan/Kaval- podniesienie prestiżu pasów.

https://forum.wrestling.pl/topic/20702-seria-druga-nxt/page/11/#findComment-200058

Jedyna walka w tym odcinku NXT niezła.Bardzo mi się podobało jak Miz przybił piątki komentatorom,gdy Riley dominował w ringu.Cieszę się bardzo,że to Kaval został zwycięzcą drugiego sezonu.Od początku mu kibicowałem.W ringu jest świetny,mic skillsy też dobre.Syn Mr.Perfecta nudny jest,niczym się nie wyróżnia, Alexa...po prostu nie lubię.Rozpierducha na koniec programuj-Może szykuje się Nexus 2. :-)
https://forum.wrestling.pl/topic/20702-seria-druga-nxt/page/11/#findComment-200061

Czyli wedle doniesień od VercynGetorixa, pokraka I sezonu oraz zwyciężca II, czyli prawdziwe gwiazdy sceny niezależnej w WWe stworzą tagteam liliputów czy nawet dać im pasy. Czy to źle? Nie napiszę, że źle. Tylko to wykorzystywanie title shota na dywizję tagteamową i to jeszcze z Bryanem przez KAvala jest naciągane, mam nadzieje, że jakoś to Creative Team rozwiąże sensownie, iż konieczne jest nagłe połączenie kolesia mającego zatargi z Mizem oraz zwycięzcy NXT, który powinien uderzać w najwyższe cele.
https://forum.wrestling.pl/topic/20702-seria-druga-nxt/page/11/#findComment-200068

Kaval wygrał i naszła mnie taka refleksja, że on chyba dostaje lepsze reakcje od publiczności niż Daniel Bryan. A to dlatego, że tak właśnie powinni zbookować Bryana w pierwszym sezonie NXT, dobrze, że nie powtórzyli tego błędu z Kavalem. Oczywiście nie muszę dodawać że zasłużona wygrana i w żaden sposób naciągana. Naciągany to by był każdy inny rookies który by wygrał.

Miałem nadzieję, że wykombinują to tak, że Riley i Kaval zostaną w finałowej dwójce i stoczą mecz o zwycięstwo gdzie Kaval pokazał by swoją dominację i wygrał by przez submission. Ale co tam :P

Ewentualny tag team Kavala z Danielem, zgadzam się z RR naciągana sprawa. Ja na obecną chwilę nie widzę ich w tagu. Niech Bryan kontynuuję feud z Mizem, bo jak by go teraz porzucono i dali Mizowi na NOC innego przeciwnika z dupy np. Evana to znów mamy naciąganą sprawę. Ale w WWE nic nie wiadomo

Ale co miało oznaczać, że Riley wparował, zaatakował Watsona i potem Mr. "Oh Yeah!" wrócił i razem pracowali nad Kavalem? Bez sensu.

Hahahahahahaha dokładnie miałem z tego taką pompę jak cholera. W mojej głowie były wtedy trzy słowa What the fuck? :???: Swoją droga ciekawy atak, nawet bym się cieszył jak by rookies z drugiego sezonu stworzyli swoją grupę.

https://forum.wrestling.pl/topic/20702-seria-druga-nxt/page/11/#findComment-200080

Swoją droga ciekawy atak, nawet bym się cieszył jak by rookies z drugiego sezonu stworzyli swoją grupę.

Nigdy w życiu! Teamy w których jest 2 dobrych wrestlerów (np. Barrett i Gabriel w Nexus) są słabiutkie i potrzebują długotrwałej promocji. Poza tym kolejny gangbang jest zbędny...

Tag Team Kaval-Bryan jest bardzo prawdopodobny, ale nie zapominajmy, że Bryan ma angle z Mizem a Kaval z Laycool. Bryan pasuje narazie na Raw a Kaval na Smacka.

Chyba była taka pomyłka: Riley miał zaatakować MVP, ale pomylił murzynów :lol:

McGuilly gratulował Kavalowi przejścia dalej (grał face), by za chwile heelowo zmieszać go z błotem. :roll:

Ciągle gadali o karmieniu Kavala piersią przez Laycool - chętnie bym to obejrzał... a nawet zajął jego miejsce... :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/20702-seria-druga-nxt/page/11/#findComment-200149

WWE dało mi niezłą niespodziankę na zakończenie drugiego sezonu , gdyż zwycięstwa Kavala w ogóle się nie spodziewałem, dobrze chociaż że nie wygrał "McCośtam" czy inny Watson ...

Ogólnie to co oglądałem przez te parę tygodni (nxt 2), było o wiele słabsze niż pierwsza edycja :

- pros , oprócz Miza (w pierwszym sezonie aż tak nie błyszczał, jak to miało miejsce teraz), Layli ( blond Barbie od Callowaya była/jest sztuczna ze swoją mimiką, zapominaniem tekstu i na dodatek głos się jej łamie, fatalnie wypadała przy świetnej showmence jaką jest mała Layla) i o dziwo młodego Rhodesa i od święta Rydera/Kofiego byli miałcy. MoJo oraz MVP oprócz kilku segmentów nie pokazali w zasadzie nic a Henrym to nawet nie wspomnę.

Cm Punk w pierwszym sezonie potrafił sprawić że większość widzów potrafiła kupić i doszukiwać się charyzmy i nie wiadomo czego jeszcze u jego mocno przeciętnego podopiecznego , nie wspominając już o cudotwórcy Y2Y'u czy Regalu.

- niektórzy rookies byli z pierwszej i byli tam tylko na sztukę , bo w FCW akurat nie mieli nic innego pod ręką. W NXT 1 , nie mieliśmy takich porażek jak Titus , Lucky czy Eli.

- powielanie zadań ,( w trójce panie chyba też będą dźwigać beczkę)

https://forum.wrestling.pl/topic/20702-seria-druga-nxt/page/11/#findComment-200189

Wracając jeszcze do tego Brawl'u na koniec sezonu czy ktoś potrafi mi logicznie wytłumaczyć to zajście ? Tak wiemy już, że Alex pomylił czarnuchów ale chodzi mi o coś innego. Rookies z 2giego sezonu atakują Kaval'a. Wbiegają Pros starając sie zrobić save'a, przez chwile udaje im sie wprowadzić spokój. Wbiegają sędziowie. Prosi schodzą z ringu a Rookies przy sędziach dalej okładają Kaval'a. WTF ?!

EDIT :

Z tego sezonu tylko 4 gości widze w RAW/Smack.

Kaval, Michael Henning (powinien pozostać przy swoim nazwisku), Alex Riley i Husky. Reszta ekipy szczególnie Tidus czy jak mu tam szczekający OMG co za żal powinna być wywalona z miejsca.

https://forum.wrestling.pl/topic/20702-seria-druga-nxt/page/11/#findComment-200256

2 sezon już za nami, szkoda że do finałowej 3 nie wszedł Husky Harris. Cieszy mnie zwycięstwo Kavala bo od początku był moim faworytem, niestety Railey odpadł jako pierwszy z finałowej 3, a szkoda bo był moim faworytem zaraz po Kaval'u.

Ten końcowy brawl wyszedł jakoś bez sensu, najpierw pro pomagają Kaval'owi a potem wychodzą i pozwalają rookiem z NXT 2 masakrować Kavala. Czyżby szykował się drugi Nexus? To by była świetna szansa dla Raileya i Harissa na pokazanie się w głownym rosterze, ale niestety wiązało by się to z powrotem takich ludzi jak Titus czy Cottonwood

https://forum.wrestling.pl/topic/20702-seria-druga-nxt/page/11/#findComment-200417

niestety wiązało by się to z powrotem takich ludzi jak Titus czy Cottonwood

Zawsze można zacząć ich stopniowo "usuwać", tak jak to zrobiono w oryginalnym Nexus z czarnym Ceną.

Generalnie to cieszę się ogromnie że WWE zjebało mi frajdę i nie będzie mi dane zobaczyć Black'a w 3 edycji NXT... zamiast tego panienki?

Może i dupeczki przyciągną więcej chłopa przed ekrany, albo ten pomysł okaże się niewypałem.

Cieszy wygrana Kavala.

Z całej 3 nie było innej opcji, albo on albo Miz... tfuuu... Riley :D

Tak jak wspomniałem wcześniej, szykuję nam się Nexus Two!

Dobrze... chociaż co ważniejsze osoby dostaną swoją szansę w jednym z głównych rosterów (I hope so...)

Więc na koniec trzeciej już edycji NXT możemy się spodziewać że pani która wygra dostanie solidny łomot od reszty pań, lub/i wyeliminowane panie zaczną nawiedzać dywizję kobiet w WWE jako grupa powszechnie znana jako NexusVol.Pink.

Już widzę te czarne koszulki z różowym [N] kołyszącym się na biuście :D

https://forum.wrestling.pl/topic/20702-seria-druga-nxt/page/11/#findComment-200420