Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

:arrow: Ruszyły przygotowania do SummerSlam. WWE zamierza aktywnie działać na rynku, w związku z czym w ciągu całego weekendu odbędzie się SummerSlam Axxess. W piątek gwiazdy wezmą udział w konferencji prasowej, dodatkowo będzie można wziąć autograf od wrestlerów. W sobotę odbędą się pokazowe walki, zaś bonusem będzie możliwość zmierzenia się z Johnem Ceną w grę SmackDown vs. RAW! W niedzielę natomiast najważniejsze wydarzenie weekendu - gala SummerSlam.

:arrow: Mimo tego, że WWE niejako potwierdziło obecność Ortona i Undertakera na SummerSlam, ich obecność wcale nie jest taka pewna. Undertaker wziął sobie parę tygodni wolnego, gdy dodatkowo nabawił się drobnego urazu po upadku na stół na One Night Stand 2008. Jeśli chodzi o Ortona, od paru tygodni narzekał na ból ramienia, przez co istniało prawdopodobieństwo operacji. Badania wykazały jednak, że zabieg nie będzie potrzebny i niedługo powinniśmy z powrotem zobaczyć byłego WWE championa w ringu.

:arrow: WWE jest bardzo zadowolone z postępów czynionych przez CM Punka. Władze federacji uważają jednak, że wrestler ten jest w stanie pokazywać jeszcze więcej, w związku z czym planują dla niego większy feud, aby od razu posłać go na głęboką wodę.

:arrow: Push natomiast w najbliższym czasie powinien uzyskać Mr. Kennedy. Jego pojawienie się w main evencie RAW nie było więc przypadkowe. Federacja uważa, że Ken może być The Rockiem XXI wieku, w związku z czym przedstawiciele WWE naciskają na Vince'a McMahona, aby dać mu tytuł Interkontynentalny.

:arrow: Na galę SummerSlam szykowany jest początek wielkiego storyline'u, który rozpoczął się w ostatnim segmencie poniedziałkowego RAW. Nie wiadomo na dzień dzisiejszy o co może chodzić, ale pewne jest to, że to będzie naprawdę coś wielkiego, czego nikt się z pewnością nie spodziewa.

:arrow: Powrót Lity do WWE był trzymany w wielkiej tajemnicy, przez co nawet niektóre osoby na zapleczu były zdziwione jej pojawieniem się na RAW. 33-letnia diva w wywiadzie dla WWE.com powiedziała: "Jestem szczęśliwa z powrotu do domu".

:arrow: W planach WWE jest przywrócenie programu Heat, jednak w nieco innej formie, a niżeli było to przed laty. Po pierwsze program miałby opierać się tylko i wyłącznie na walkach, z drobnymi rozmowami na zapleczu z zawodnikami biorącymi udział w gali. Ale najważniejsze jest to, że w głównej mierze swoją szansę na WWE Heat mieliby otrzymywać młodzi wrestlerzy, którzy albo nie dostają czasu antenowego na RAW bądź SmackDown albo są to zawodnicy z rozwojówki bądź sceny niezależnej, gdzie w chwili obecnej skupiony jest wzrok WWE.

:arrow: W najbliższych tygodniach WWE zamierza rozpocząć program oszczędności - polegać to będzie na dzień dzisiejszy na pożegnaniu się z wrestlerami, którzy nie mają szans na regularne występy w TV.

:arrow: Rating Monday Night RAW wyniósł 3.97.

• Odpowiedzi 99
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Menez

39

• Adrian!

8

• TakeR

6

• Pinio

5

Top użytkownicy w tym temacie

Nie wiem czy ktoś Ci już to pisał ( na razie zdążyłem przeczytać tylko Bash i RAW po nim, lecz obiecuję nadrobić zaległości :) ) ale feud między HHH a Ceną już mi się przejadł. Jednak dobrze, że nie ma tu jeszcze Ortona. Jednak za to walka o pas Interkontynenyalny między Hardym a Y2J zapowiada się bardzo ciekawie i liczę na zwycięstwo Chrisa na SS. Ogólnie gale bardzo fajne, nie mam się niestety na razie do czego przyczepić i czekam na kolejne. :)
  • 2 tygodnie później...

Może nie powinienem tutaj spoilerować, ale mogę Ci obiecać, że po SummerSlam wiele, naprawdę wiele się zmieni, co ma związek z tym, co wydarzyło się w ostatnim segmencie na RAW. Wszyscy mogą być pewni, że to nie jest nic przeciętnego, tylko coś naprawdę mocnego.

FRIDAY NIGHT SMACKDOWN

25 lipca 2008

http://www.youtube.com/watch?v=UToLL1uYtSo&feature=fvw

SmackDown otworzyło specjalne intro, w którym na samym początku pojawił się.. The Undertaker! Czyżby miało to oznaczać, że powrót Fenomenu jest bliższy niż wcześniej?

Przy stołku komentatorskim wciąż Tazz oraz Michael Cole, którzy przypominają emocjonujące The Great American Bash, kiedy to CM Punk wygrał Triple Threat Match i obronił tytuł mistrza wagi ciężkiej. Oprócz tego Kane, wiedziony chęcią zemsty na rodzie Guerrero, zaatakował Edge'a po walce. Dzisiaj Big Red Monster wygłosi specjalny komunikat, w którym wyjaśni przyczyny swojego ataku!

Oprócz tego dzisiaj w akcji pokaże się CM Punk, a jego przeciwnikiem w non-title matchu będzie jeden z mistrzów tag teamów - The Miz. Rey Mysterio również wystąpi w kryształowym pierścieniu, a jego rywalem będzie drugi z mistrzów tag teamów - Mark Henry. Ta walka ma miejsce już teraz!

Normal Match

Rey Mysterio vs. Mark Henry (/w The Miz)

Mark Henry z racji swoich gabarytów dominował nad dzielnym luchadorem, który od czasu do czasu w swoim stylu starał się przejść do ataku, ale jego akcje były szybko kasowane przez potężnego przeciwnika. Miz dzielnie dopingował swojego tag partnera we własnym narożniku, jednocześnie próbując zajść za skórę Reyowi, który pozostawiony sam z Mizem był niemalże pewien, że zostanie zaatakowany. Rey po kilku minutach bycia rzucanym po ringu, wziął się w garść i ruszył z serią low kicków, po czym próbował wykonać hurricanranę, ale Henry z łatwością ją skontrował, wynosząc go do góry i próbując rzucić poza ring, ale tym razem Rey wykonał już poprawnie hurricanranę, złapał się lin i Henry wyleciał z ringu! Po przerwie kamera pokazała, że Rey wykonał jeszcze crossbody poza ring na Miza. Tymczasem w ringu Henry wykonał Reyowi bodyslam, po czym chciał wykonać potężny splash, ale Rey odskoczył i sam wykonał springboard splash, ale w trakcie pinu za nogi z ringu wyciągnął go Miz! On i Mark Henry zaczęli atakować małego luchadora, ale ku uciesze publiki pojawił się world champion CM Punk! Punk pomógł Reyowi pozbyć się dwójki rywali z ringu, po czym rozległ się "This fire burns", a SmackDown po raz kolejny przeszło na reklamy.

Zwycięża: no contest

Kiedy gala wróciła po przerwie, widzowie zobaczyli zapowiedź dzisiejszego main eventu, który z powodu ataku Miza na Reyu zmienił się w 2 on 2 tag team match! Mistrzowie tag teamów - Mark Henry i The Miz zmierzą się z Reyem Mysterio, a jego partnerem będzie mistrz świata - CM Punk.

Kamera przeniosła się do szatni Deuce'a 'N Domino, gdzie obaj panowie grali w pokera z... Cryme Tyme! Oczywiście gra nie mogła odbyć się w pełni fair play, stąd Deuce i Domino się nieco zdenerwowali, kiedy dostrzegli, że Shad i JTG wygrali, mając oznaczone karty. Między oboma zespołami doszło do bójki, która zakończyła się tym, że Shad i JTG zamknęli rywali w drugim pomieszczeniu, zgarnęli pieniądze ze stołu i dyskretnie zwinęli się z szatni.

Ponownie przechodzimy w inne miejsce kulis, gdzie przechadza się Edge. Rated R Superstar nerwowo zagryza zęby, a po chwili dołącza do niego Chavo Guerrero, Bam Neely, Curt Hawkins i Zack Ryder. Edge ma im do przekazania ważną wiadomość:

Edge: Dzisiaj ja powinienem być mistrzem świata, wy powinniście być mistrzami tag teamów, zaś Chavo powinien mieć tytuł mistrza Stanów Zjednoczonych. A co mamy? Nie mamy nic! A wszystko to wina Kane'a... Zamierzam mu odpłacić z nawiązką za to, co zrobił i wy czterej macie mi w tym pomóc. Jednak chcę wiedzieć, że mogę na was wszystkich liczyć...

Chavo Guerrero: Dobrze wiesz, że możesz!

Edge: Tutaj nie chodzi jedynie o lojalność. Tutaj chodzi przede wszystkim o to, czy wy możecie być osobami, które pomogą mi zniszczyć Kane'a czy jesteście jedynie kulami u nogi, które będą mnie blokować i przeszkadzać w tym. Jak dobrze wiecie to ja zakończyłem karierę Undertakera w WWE i mam zamiar zrobić to samo z drugim braciszkiem. Dlatego dzisiaj sprawdzimy, czy naprawdę możecie stać ze mną w równym rzędzie. Curt, Zack... wy dzisiaj zmierzycie się z Deuce i Domino, natomiast ty Chavo z Johnem Morrisonem. Jeśli chodzi o ciebie Bam, to tutaj zadanie jest znacznie prostsze. Wiem już teraz na co ciebie stać, pokazałeś to już wielokrotnie...

Bam Neely: Możesz być pewien, że cię nie zawiodę.

Edge: ...dlatego teraz już mogę powiedzieć, że... JESTEŚ ZWOLNIONY!

Edge szybko zniknął w pokoju General Managera, Curt, Zack i Chavo wpatrywali się w siebie z przerażeniem, natomiast Bam mocno zacisnął zęby, walnął pięścią w ścianę i zniknął gdzieś.

Tag Team Match

Deuce 'N Domino vs. Curt Hawkins & Zack Ryder

Reprezentanci Familii byli już gotowi w ringu do walki, jednak Deuce i Domino... nie pojawili się. Kamera pokazała, jak próbowali siłą wydostać się z zamknięcia, ale na nic to się nie zdało, przez co sędzia zmuszony był odliczyć do dziesięciu i zakończyć walkę wygraną Edge Heads przez niestawienie się przeciwników do walki.

Zwyciężają: Curt Hawkins & Zack Ryder

Czyżby to miało odbyć się tak łatwo? Nic z tego, ponieważ już po chwili - gdy obaj cieszyli się z tej wygranej - na titantronie pojawiła się Vickie Guerrero w obecności Edge'a. General Manager SmackDown ze strachem w oczach spojrzała się na męża, po czym ogłosiła, że z racji takiego przebiegu walki, mecz będzie kontynuowany, a będzie to 2 on 1 handicap match.

2 on 1 handicap match

Curt Hawkins & Zack Ryder vs. The Great Khali

Curt i Zack od razu rzucili się na Khaliego, wściekle atakując go czym tylko popadnie. Sędzia próbował ich oddzielić, ale Khali sam sobie poradził, łapiąc ich obu za szyję i przyduszając, ale ci kopnęli go i ponownie ruszyli do ataku, sprowadzając go do ziemi. Khali znalazł się w narożniku, obaj zaczęli na raz wykonywać na nim Splash, ale Zack został wyrzucony za ring. Curt sam dzielnie stawiał opór Khaliemu, do czasu, aż do siebie doszedł Ryder i wspólnie wciąć mieli przewagę nad koszmarem z Indii. Khali jednak w końcu doszedł do siebie i powalił Chokeslamem Zacka, po czym próbował odliczyć go, ale pin przerwał Hawkins. Curt założył Khaliemu sleeper hold, a gdy o mały włos nie został zrzucony przez olbrzyma, Zack dołożył od siebie Armbar! Olbrzym odpłynął, przez co Hawkins i Ryder zostają w Familii!

Zwyciężają: Curt Hawkins & Zack Ryder

Po powtórce w ringu przy ogłuszającym heacie sam pozostał The Great Khali. Niezadowolony olbrzym podnosił się powoli, ale po chwili pojawił się:

Batista powrócił! "The Animal" wbiegł na ring i wykonał potężny Spear Khaliemu! Chwila na firmowy taunt przy linach, po czym czeka nas Spinebuster! Batista triumfuje, udany powrót i rewanżuje się osobie, przez którą o mały włos nie nabawił się bardzo groźnej kontuzji!

Ladies and Gentleman, please welcome my guest at this time...

Josh Matthews: "The Animal", Batista. Batista...

Batista: Odpowiem ci Josh, bo wiem, o co chcesz zapytać. Great Khali zadarł z niewłaściwą osobą. Niewiele się skończyło, a to, co mi zrobił, skończyłoby się dla mnie znacznie gorzej. Postanowiłem jednak, że nie mogę przegapić SummerSlam i zamierzam tam się znaleźć, wraz z Khalim, którego oficjalnie wyzywam na pojedynek. Khali, ty i ja na SummerSlam.

- - -

Po kolejnej porcji reklam w ringu znajduje się Tazz oraz WWE Hall of Famer, Jim Ross. Obaj komentatorzy Friday Night SmackDown mają do przekazania jedną myśl:

Tazz: Panie i panowie, pragnę poinformować was, że na SummerSlam odbędzie się six diva tag team match. Jednak zwycięski team weźmie udział w... konkursie tańca! Diva, która wygra to starcie, zo9stanie ogłoszona Miss Lata, a także dostanie title shot na pas kobiet na następnym PPV!

Edge wbiegł na ring i od razu wykonał Spear Tazzowi! Publika była w szoku, natomiast Rated R Superstar wyglądał na obłąkanego!

Po puszczeniu przypomnień wydarzeń z The Great American Bash, Edge w końcu powiedział:

Edge: Naprawdę myślicie, że kogokolwiek interesuje to, co będzie na SummerSlam? SummerSlam to, SummerSlam tamto, SummerSlam siamto. To nie jest ważne i nie obchodzi mnie to! Nie obchodzi mnie nawet powrót Lity, przez którą zmarnowałem znaczną część mojej kariery, to również nie jest ważne. Ważne jest to, że po raz kolejny Kane wszedł mi w drogę. Jestem chory, kiedy widzę go, gdy co chwila pojawia się i niweczy moje wszystkie plany. TO JA POWINIENEM BYĆ MISTRZEM! To ja powinienem stać tutaj z tytułem mistrza świata wagi ciężkiej. Jednak przez Kane'a, nie mam go. Dlatego żądam, aby Kane przywlekł tutaj swoje dupsko i stanął w tym ringu, bo mam mu coś do powiedzenia!

Jednak odpowiedziała mu cisza. Publika zaczęła głośno wykrzykiwać imię Czerwonego Potwora, ale ten się nie pojawił. W związku z czym Edge uznał to za swoją wygraną i zmierzał w kierunku ringu, jednak w trakcie drogi, buchnęły czerwone płomienie i pojawił się Kane! Big Red Monster ruszył z atakiem na Oportunistę, wpychając go w metalowy słupek, następnie schodki, po drodze zahaczając stół komentatorski. Na pomoc Edge'owi jednak przybył Chavo Guerrero, Curt Hawkins i Zack Ryder! Akcja przeniosła się do ringu, gdzie trójka okopywała Kane'a, zaś Edge w tym czasie dochodził do siebie. Następnie Edge kazał im podnieść Kane'a, po czym wymierzył mu potężny SPEAR!

Cała trójka rozpoczęła celebrację, ale nagle zgasły światła! Zabiły dzwony, zaczęła dochodzić tajemnicza muzyka, po hali roznosił się dym. Kiedy światło zapaliło się z powrotem, Kane zniknął z ringu, natomiast na titantronie pojawił się napis "SUMMERSLAM". Jak można domniemywać, całej trójce nie było do śmiechu.

Normal Match

Chavo Guerrero vs. John Morrison

Chavo wyglądał na nieco poddenerwowanego, natomiast Morrison uśmiechnięty pojawił się w ringu, po czym wykonał swój firmowy taunt na narożniku. Sędzia kazał zabić w gong i ruszyli! Całkiem sprawny, toczony w nawet szybkim tempie mecz, w którym przewaga była po stronie Morrisona, który w pewnym momencie popisał się ładnym springboard dropkickiem, po którym Chavo wykonał salto w powietrzu i upadł z głośnym trzaskiem na matę. Kiedy Morrison szykował się do zakończenia walki swoim nowym finisherem - Starship Pain - na rampie pojawili się Curt Hawkins i Zack Ryder. Kiedy Zack odciągnął sędziego, Curt strącił Morrisona na matę, wykonał mu flying elbow z narożnika. Z tego wszystkiego skorzystał Chavo Guerrero, który dołożył od siebie Frog Splash i zachował swoje miejsce w Familii.

Zwycięża: Chavo Guerrero

Tymczasem przenosimy się do szatni Reya Mysterio, gdzie mistrz 619 szykuje się do udziału w main evencie, gdzie już za chwilę wraz z CM Punkiem staną naprzeciw mistrzom tag team - Mizowi i Markowi Henry'emu. Po chwili dołącza do niego właśnie jego tag team partner - CM Punk, który ma mu do zakomunikowania jedną rzecz:

CM Punk: Rey, na Great American Bash walczyliśmy o ten tytuł. To jednak już przeszłość, teraz musimy współpracować, jeśli chcemy wygrać tę walkę. Dlatego mam nadzieję, że mogę na ciebie liczyć. Chcę wiedzieć, że w momencie, kiedy wystawię rękę do zmiany, ty jej dokonasz.

Rey Mysterio: Możesz być pewien, że na SummerSlam zamierzam odebrać ci ten tytuł. Ale zgadzam się, że dzisiaj powinniśmy współpracować. Dlatego mogę cię zapewnić, że zrobię wszystko, aby wygrać dzisiejszą walkę. Dzisiaj jesteśmy tag team partnerami, ale już po walce staniemy się przeciwnikami.

CM Punk: Właśnie to chciałem od ciebie usłyszeć, Rey. Dlatego powodzenia i do zobaczenia w ringu.

Punk odszedł, Rey jeszcze przez chwilę spoglądał na oddalającego się rozmówcę, po czym wrócił do poprawiania maski i zakładania ochraniaczy. Main event dzisiejszego SmackDown będzie miał miejsce już za chwilę!

- - -

W drodze na ring mistrzowie tag teamów - The Miz oraz Mark Henry. Już w ringu Miz wziął do ręki mikrofon od Justina Robertsa i czekając na absolutną ciszę, wypalił.

The Miz: Kto jest najbardziej dominującym tag teamem w historii WWE? Nie wiecie? Jest to oczywiste, ale jesteście zbyt tępi, aby to zrozumieć. Nigdy nie byliście wystarczająco inteligentni, aby móc przyznać, że mimo tego, że nas nie lubicie, jesteśmy największymi gwiazdami w WWE. Kto występuje w main evencie RAW? Ja i Mark Henry. Kto występuje w main evencie SmackDown? Ja i Mark Henry. To oznacza, że żaden show nie może istnieć bez najbardziej dominującego tag teamu w historii. I dzisiaj, kiedy pokonamy mistrza świata oraz małego luchadora z Meksyku przekonacie się wszyscy zgromadzeni w tej arenie, że nie ma większej siły od Marka i mnie, ponieważ to my jesteśmy mistrzami tag teamów i jesteśmy niesamowici!

Tag Team Non-title Match

WWE tag team champions Mark Henry & The Miz vs. Rey Mysterio & World Heavyweight Champion CM Punk

Nie będzie żadną niespodzianką, kiedy powiem, że przebieg walki był do bólu przewidywalny - wystarczyło, że w ringu zameldował się najsilniejszy człowiek świata, Mark Henry, a zarówno Punk, jak i Rey Mysterio byli rzucani po kryształowym pierścieniu przez byłego strongmena. Sytuacja zmieniała się jak w kalejdoskopie wtedy, gdy do ringu wchodził The Miz. Wyłapał on enziguri od Reya, po czym Mysterio wraz z wbiegającym do ringu Punkiem podwójnym dropkickiem pozbyli się z ringu Marka Henry'ego, zaś Punk wykonał na Mizie Double Underhook Backbreaker ("Welcome to Chicago, Motherfucker"), natomiast Rey wykonuje na Mizie springboard splash, po którym Rey odlicza Miza do trzech!

Zwyciężają: Rey Mysterio & World Heavyweight Champion CM Punk

Excuse Me!

Na rampie z mikrofonem pojawiła się General Manager SmackDown, Vickie Guerrero. Pani menedżer również ma coś do zakomunikowania:

Vickie Guerrero: Rey, Punk, gratuluję wygranej. Jestem tutaj po to, aby zapowiedzieć dwie rzeczy. Po pierwsze - na SummerSlam odbędzie się 4 on 2 handicap match, w którym udział wezmą Chavo Guerrero, Curt Hawkins, Zack Ryder i mój mąż, Rated R Superstar Edge! Ich przeciwnikiem będzie Kane, natomiast żeby szanse się wyrównały - szyderczy śmiech Vickie - pozwolę mu wybrać sobie jednego partnera, z którym będzie mógł współpracować w trakcie tej walki.

Jeśli chodzi o walkę o pas wagi ciężkiej, to Rey musisz zrozumieć, że nie jesteś tutaj osobą, która może decydować o tym, kto dostanie szansę walki o ten tytuł z CM Punkiem na SummerSlam. Ale dam ci szansę - za tydzień, na SmackDown zmierzysz się w meczu kwalifikacyjnym. Jeśli wygrasz to starcie, na SummerSlam staniesz do ringu z Punkiem o tytuł mistrza świata. Zapewne interesuje cie Rey, kto będzie twoim przeciwnikiem? Otóż za tydzień, w tym ringu, zmierzysz się z najnowszym nabytkiem SmackDown, sprowadzonym z Monday Night RAW... RANDYM ORTONEM!

Przeraźliwym śmiechem Vickie Guerrero zakończyło się kolejne SmackDown, które przybliża nas do najważniejszej imprezy lata - SummerSlam.

Może nie powinienem tutaj spoilerować, ale mogę Ci obiecać, że po SummerSlam wiele, naprawdę wiele się zmieni, co ma związek z tym, co wydarzyło się w ostatnim segmencie na RAW. Wszyscy mogą być pewni, że to nie jest nic przeciętnego, tylko coś naprawdę mocnego.

Menez trzymam Cię za słowo :)

Co do samej gali. Moim zdaniem mogłeś ( jeśli trafiłem z przypuszczeniami oczywiście :) ) sobie strzelić gola do własnej bramki.

SmackDown otworzyło specjalne intro, w którym na samym początku pojawił się.. The Undertaker! Czyżby miało to oznaczać, że powrót Fenomenu jest bliższy niż wcześniej?

Ten akapit, a potem zniknięcie Kane`a. Hmm... Powrót Undertaker`a na SS jest pewny na 95%. I myślę, że to on właśnie będzie tym tag team partnerem Monstera :P Nie mówię nie dla takiej sytuacji :)

Ogólnie gala bardzo fajna. Jednak nie podoba mi się walka Batisty z Khalim zapowiedziana na SS. Wiesz pewnie o co mi chodzi, obaj są... "kiepscy" w ringu, lecz czekam na rozwinięcie sytuacji. Dalej, jeśli moje przypuszczenie nie spełnią się w 100% feud między Kane`m a Edge`em i resztą będzie dla mnie ciekawy. Również czekam na wyłonię cie pretendenta do pasa Punka oby był to ktoś i dobry zarówno przy mikrofonie jak w ringu( Rey jest dobry w jednym a Orton w drugim niestety, jednak nie przepadam kiedy Randy gada). Czekam na kolejne świetne segmenty i gale :) Pozdrawiam. :)

• 2 tygodnie później...

Zobaczymy, ale naprawdę mam nadzieję, że SummerSlam będzie wyjątkową galą. A jeśli chodzi o ten strzał w stopę, to było to celowe - zauważ, że wiele razy WWE daje do myślenia i niejako "spoileruje" powrót swoich gwiazd.

Monday Night RAW

28 lipca 2008

http://www.youtube.com/watch?v=avNoa5DncLs

Kolejne Monday Night RAW otwiera General Manager RAW - Vince McMahon. Prezes WWE nie wygląda na zadowolonego z całej sytuacji, trzymając w ręku kopertę, którą otrzymał tydzień temu z tajemniczym napisem. Po wyświetleniu materiału filmowego z tamtego wydarzenia, szef od razu przechodzi do konkretów:

Mr McMahon: Cena, jeśli myślisz, że nie wiem, że to wszystko to twoja sprawka, to jesteś w błędzie. Świetnie wiem, że chcesz się zemścić na mnie za to, co miało miejsce na Bash. Dlatego rusz swój tyłek tutaj i powiedz mi to w twarz, zanim wyciągnę konsekwencje.

Mr McMahon: Nie wiem czy zdajesz sobie z tego sprawę, ale za to wszystko powinienem ciebie zwolnić. I nie wykluczone, że tak zrobię, jednak najpierw chcę wiedzieć, jakim trzeba być kretynem, żeby grozić własnemu szefowi. Zanim cię zwolnię, żądam, abyś powiedział mi, co chodziło ci w twojej małej główce, kiedy...

John Cena: Zaczekaj, zaczekaj, zaczekaj. Nie uruchamiaj się już. Nie obchodzą mnie twoje sprawy, chociaż jest jedna rzecz związana z tobą, która mnie martwi. Mianowicie twoja obecność przy ringu w trakcie mojej walki z Triple H'em o pas WWE (cheer publiki) Tak to będzie wydarzenie... Ale twoja obecność przy ringu może znowu kosztować mnie porażkę. Jeśli zaś chodzi o to, co dostałeś tydzień temu, mnie to nie obchodzi. Mam to gdzieś, możesz sobie ten list wsadzić sam-wiesz-gdzie, chociaż sam jestem odrobinę ciekaw, kto mógł być jego autorem.

Mr. McMahon: Nie wierzę ci. Wiem, że coś kombinujesz za moimi plecami, ale na pewno dowiem się o co chodzi, zaręczam ci to. Jednak... nie zwolnię cię. To byłoby zbyt proste, poza tym - generujesz mi sporo zysków, dlatego byłoby to pewnym strzałem w stopę. Ale możesz mieć pewność, że będę patrzył ci bardzo dokładnie na ręce, wszystko co zrobisz, będzie przeze mnie oceniane. Pierwszą okazję do oceny dostaniesz już dzisiaj, ponieważ jako General Manager RAW wyznaczam ci pojedynek. Dzisiaj, zmierzysz się w tym ringu jeden na jednego z.. Shawnem Michaelsem!

John Cena: Świetnie, świetnie. Ale to nie jest dla mnie żaden problem. Większy problem będzie z tobą, jeśli znowu postarasz się mnie wykiwać na SummerSlam. Ten liścik co prawda nie jest moim autorstwem, ale te słowa z pewnością możesz traktować jako groźbę.

Triple H: Nie wiem czemu to wszystko jest roztrząsane. Oczywiste jest to, że po SummerSlam wiele się tutaj zmieni. Ja będę mistrzem WWE, John Cena będzie osobą, która przegra po raz drugi na PPV, natomiast ty Vince... nieważne. Istotne jest to, że mam dla ciebie pewną propozycję. Nie chcę tego już dłużej ciągnąć, trwa to wszystko zbyt długo. Najpierw był Orton, który zwiał teraz na SmackDown, teraz jesteś ty. Mam już dosyć tego samego obrazka, więc chcę ci zaproponować, że w przypadku twojej porażki, nigdy już nie dostaniesz title shota, jeśli to ja będę mistrzem WWE. Natomiast jeśli wygrasz ty, co się rzecz jasna nie wydarzy, ja jestem gotów zrzec się swojego prawa do rewanżu. Stoi?

Triple H podał rękę Cenie, ten chwilę rozejrzał się po publiczności...

John Cena: Stoi.

Panowie podali sobie ręce, po czym groźnie spojrzeli sobie w oczy, ale to nie był jeszcze koniec.

Triple H: Świetnie. Ale to jeszcze nie koniec. Vincuś, mam sprawę do ciebie. Nie chcę, aby John żalił się i płakał, że musiał walczyć, dlatego dzisiaj również chcę wziąć udział w walce. Nie wiem kogo proponujesz, ale coś czuję, że dzisiaj jest dobry czas, aby skopać komuś tyłek i zaprezentować to, co wydarzy się na SummerSlam.

Mr. McMahon: Skoro tak ma być, niech więc tak będzie. Dzisiaj John Cena zmierzy się z Shawnem Michaelsem, natomiast WWE champion Triple H stanie do ringu jeden na jednego z Umagą!

Triple H starał się robić dobrą minę do złej gry, ale nie da się ukryć, że nie był zadowolony z takiego wyboru. Zabrzmiało theme RAW, a my przechodzimy na przerwę reklamową, po której show będzie kontynuowane!

- - -

Tag Team Match

Brian Kendrick & Paul London vs. World's Greatest Tag Team

Zgodnie z ustaleniami GM-ów, na RAW miało się odbyć to starcie, na SmackDown miało dojść do walki Deuce 'N Domino vs. Hart Dynasty, zwycięskie pary zmierzą się ze sobą za tydzień na RAW, a team, który okaże się najlepszy - dostanie title shot na SummerSlam!

Rozpoczęło się ostro i to dosłownie, ponieważ Shelton i Charlie wbiegając na ring, ruszyli do ataku na rywali, chociaż gong nie zdołał jeszcze zabić. Dopiero wyrzucając z ringu Londona, Charlie zeskoczył z ringu, aby zająć się swoim rywalem, natomiast gong zabił i Shelton ruszył już przepisowo na Kendricka. Shelton zdołał wykonać ładny Belly to Belly, który poprzedzony został efektownym Powerslamem. Zmiana i do ataku rusza Charlie Haas, który wykonał na Brianie Vertical Suplex, po czym wykonał Atomic Drop i dołożył potężny clothesline, po którym Kendrick zrobił salto w powietrzu i wylądował na macie. Przewaga była po stronie World's Greatest Tag Teamu, ale i to się musiało w końcu zmienić - hurricanrana Kendricka na Benjaminie i hot tag z Paulem Londonem! Ten powalił superkickiem wchodzącego do ringu Haasa i wykonał suicide dive na Benjaminie, po czym wtaszczył go do ringu i wskoczył na trzecią linę, natomiast publika krzyknęła głośno, czekając na Shooting Star Press, ale się tego nie doczekali, gdyż Shelton szybko wbiegł na liny i zrzucił go z narożnika, po czym Charlie Haas wykonał na nim German Suplex, a Shelton dołożył od siebie Pay Dirt, a następnie odliczył go do trzech, gdy Haas pozbył się z ringu próbującego interweniować Kendricka.

Zwyciężają: World's Greatest Tag Team

W swojej szatni siedział Chris Jericho, któremu jednak nie dane było siedzieć w samotności, gdyż spokój przerwał mu Josh Matthews, który spytał się go o nastrój przed zbliżającym się SummerSlam:

Chris Jericho: Mój nastrój jest świetny, za to ty zawsze zadajesz najgłupsze pytania, jakie tylko mogłyby paść. Ale to jest naprawdę nieistotne. SummerSlam już za tydzień i jest to świetne miejsce, by odzyskać mój tytuł Interkontynentalny. To ja jestem najlepszy w tym, co robię, to ja jestem pierwszym niekwestionowanym mistrzem WWE. To ja pokonałem jednego wieczoru, walka po walce, The Rocka i Stone Colde'a Steve'a Austina. To ja jestem największą gwiazdą i największa legendą, jaka kiedykolwiek postawiła swoje stopy w tym biznesie. Hardy w porównaniu ze mną jest nikim. Zamierzam ponownie zdominować całe WWE i po zdobyciu tytułu mistrza Interkontynentalnego na SummerSlam, zamierzam do tego dołożyć tytuł mistrza WWE i stanąć na czele Monday Night RAW.

Przenosimy się do biura Mr. McMahona, do którego po chwili dołącza Rob Van Dam, który się zjawił tutaj na specjalne życzenie szefa:

Mr. McMahon: Wezwałem ciebie tutaj, bo wiem, że ty też jesteś w to wszystko zamieszany. A jeśli to nie jest Cena, to musisz to być ty. Chcesz się mścić na mnie za to, że wywaliłem wszystkich ludzi z ECW? Jeśli tak, to wiedz, że nigdy ich nie przywrócę, choćby to miałoby mnie uratować przed śmiercią, rozumiesz mnie?

Rob Van Dam: Rozumiem, ale możesz mieć pewność, że mnie twoje sprawy nie obchodzą. Moim celem był powrót tutaj, więc niejako udało mi się to zrealizować i nie mam powodu, by chcieć od ciebie cokolwiek jeszcze. Proponowałbym jednak nie ograniczać się tylko do mnie, bo akurat wrogów tutaj masz wielu.

Mr. McMahon: Nie obchodzi mnie twoje zdanie, rozumiesz? Jesteś nikim tutaj i im to sobie szybciej uzmysłowisz, tym lepiej dla ciebie. Nie prosiłem ciebie o wymądrzanie się. Po raz kolejny okazujesz brak profesjonalizmu i lojalności względem swojego szefa. Dałem ci pracę - gdyby nie ja, byś walczył w jakichś kurnikach po tysiąc widzów, zarabiał grosze i nagrywał gale po trzy jednej nocy. Dlatego dzisiaj zmierzysz się jeden na jednego z JBL-em i proponuję ci, abyś zaczął się do tej walki przygotowywać, bo odbędzie się już za chwilę.

Normal Match

Rob Van Dam vs. John "Bradshaw" Layfield

RVD szukał szczęścia, stosując repertuar swoich szybkich akcji i niewątpliwie odnosiło to skutek, ale jednak musiał mieć miejsce moment, kiedy dojdzie do odpowiedzi ze strony JBL-a i taki też nastąpił, kiedy to RVD próbował wykonać springboard crossbody, natomiast JBL rzucił się na matę, przez co Rob przeleciał nad nim i wylądował poza ringiem. Rozpoczęła się istna demolka, kiedy to JBL po kolei wbijał rywala w przeciwne narożniki, po czym robił szarżę zakończoną silnym clotheslinem. Rob w końcu którąś z tych prób skontrował na big boot, po czym wskoczył na narożnik i skoczył na Johna, ale ten złapał go i wykonał mu świetny suplex do tyłu, po którym osiągnął jednak zaledwie pin do dwóch.

W trakcie chwili na łapanie tlenu, na rampie pojawił się Shawn Michaels! The Heartbreak Kid przyglądał się starciu, jednak robił to na tyle uporczywie, że odwrócił uwagę JBL-a, który nadział się na springboard kick, po czym RVD wykonał Five-Star Frog Splash i zakończył to starcie zwycięsko! Coś niesamowitego! JBL był w szoku, ale faktem było to, że został pokonany przez jedną z legend ECW!

Zwycięża: Rob Van Dam

Shawn Michaels tylko popatrzył się ze współczuciem na "Bradshawa", po czym zaczął ironicznie wycierać łzę z oka i w swoim stylu opuścił halę, natomiast JBL musiał odreagować i dostało się schodkom, którymi rzucał, następnie okładał je krzesełkiem, po czym parę razy uderzył krzesełkiem w stół komentatorskim na tyle silnie, że umieszczone tam monitory zaczęły podskakiwać.

Tymczasem już za chwilę zadebiutuje nowe show w WWE! Mr. Anderson poprowadzi swój nowy, autorski program o nazwie "The Mic Show", a jego gościem będzie... mistrz Interkontynentalny, Jeff Hardy!

- - - -

Po krótkiej przerwie powracamy na antenę. W ringu zmienił się nieco krajobraz - tym razem dominuje kolor ciemnoniebieski, zamiast tradycyjnej maty mamy dywan, po całym ringu porozkładane są mikrofony na podwyższeniach, w centralnym miejscu znajduje się monitor, na którym jest napis "The Mic Show", a niżej stoją dwa eleganckie fotele. W ringu nie zabrakło oczywiście prowadzącego - Mr. Kennedy ze spokojem czekał, aż fani zgromadzeni w hali ucichną:

Mr. Kennedy: Panie i panowie, witam w "The Mic Show". W moim nowym programie, w którym będę rozmawiał z największymi gwiazdami Monday Night RAW. Nie będę rzecz jasna rozmawiał sam ze sobą, dlatego już teraz przedstawiam mojego gościa, którym jest mistrz Interkontynentalny, Jeff Hardy!

Nie trzeba było długo czekać, aż na cała halę huknie "No more words", a mistrz Interkontynentalny we własnej osobie pojawi się na rampie, aby wykonać swój firmowy taunt, poprzybijać piątki fanom, po czym wskoczył do ringu, wziął jeden z mikrofonów i uścisnął rękę Kennedy'emu.

Mr. Kennedy: Świetnie. Jeff, już za niecałe trzy tygodnie czeka ciebie mecz z Chrisem Jericho o pas Interkontynentalny na SummerSlam - największej imprezie lata. Chciałbym, abyś przypomniał sobie wydarzenia z dwóch poprzednich PPV, kiedy to odpowiednio zdobyłeś ten tytuł na Night of Champions, a następnie obroniłeś go na Bash.

W tym momencie zostały wyświetlone wydarzenia z tych dwóch PPV, w których to Jeff okazał się dwukrotnie lepszy od "najlepszego w tym, co robi" Chrisa Jericho.

Mr. Kennedy: To z pewnością musiało być wielkie przeżycie dla ciebie, prawda Jeff? Zdobycie wymarzonego tytułu to zawsze coś niezapomnianego.

Jeff Hardy: Zgadza się. Bycie mistrzem zawsze oznacza, że zrobiło się bardzo wiele i przeszło się długą drogę do tego tytułu. Jest to w pewien sposób ukoronowanie całej pracy, jaką człowiek wykonuje, aby dojść tak daleko. Z pewnością trzymanie tego tytułu to zaszczyt, ale też i obowiązek, bo nikt nie chce zawieźć tak zasłużonego tytułu w historii WWE, który to tytuł zdobyli m.in. Pat Patterson, "Macho Man" Randy Savage, Mr. Perfect, Honky Tonk Man, Ricky Steamboat, Bret Hart czy Shawn Michaels.

Mr. Kennedy: Tak, z pewnością tak jest. Jednak po SummerSlam, jeśli już uda ci się wygrać mecz, czego ci oczywiście życzę, będzie trzeba znaleźć odpowiedniego kandydata do miana pretendenta. I to zamierzam być ja. Widzisz, jestem tutaj już jakiś czas, od samego początku lojalny WWE, zapewne wiesz co mam na myśli. To jest chore, że nawet Santino Marella został mistrzem, a ja nigdy. Zapewne zastanawiasz się więc Jeff, dlaczego zaprosiłem ciebie do swojego nowego programu. Powód jest oczywisty. Do SummerSlam twoim wrogiem numer jeden jest na pewno Chris Jericho, ale... dzień po SummerSlam, na RAW, musisz uważać, ponieważ wtedy to ja wejdę do gry i zamierzam odebrać ci ten pas, ponieważ nazywam się Mr. Keeeenedy.... Kee

Chris Jericho: To wszystko jest zabawne. Ty pajacyku z wymalowaną buźką trzymasz w ręku mój tytuł, natomiast ty... jak ty się w ogóle nazywasz? Dobra, nie jest to istotne. Ty zakładasz sobie jakiś gówniany program i wątpisz w to, że na SummerSlam odbędę ten pas, który jest mój? Nie wiem czy pamiętasz, chłopczyku, ale pokonałem ciebie w zeszłym tygodniu, dlatego nie odzywaj się, a tak w ogóle, to zwracaj się do mnie "proszę pana". Ale nie o tobie chciałem, bo szkoda czasu na pierdoły. Hardy, to, że dwukrotnie zwiałeś z moim tytułem nie oznacza, że jesteś ode mnie lepszy. Ja jestem Chris Jericho, jestem najlepszy na świecie w tym, co robię. Ty jesteś nikim i najlepiej będzie, jeśli przyjmiesz to do wiadomości, bo na SummerSlam...

W tym momencie Jeff już nie wytrzymał, kopnął Chrisa w brzuch i wykonał Twist of Fate, po czym wskoczył na narożnik i ku zadowoleniu publiki, wykonał Swanton Bomb! Chwila na celebrację, ale nie była ona zbyt długa, gdyż Kennedy uderzył go pasem mistrzowskim! Mr. Kennedy podniósł tytuł, uniósł go do góry, zwiastując, że niedługo fanów czeka właśnie taki obrazek.

Tymczasem za chwilę do ringu WWE powróci Lita, a jej przeciwniczką będzie Beth Phoenix!

- - -

Normal Match

Lita vs. Beth Phoenix

Bardzo ciepłe przywitanie przez publikę, która bardzo żywiołowo dopingowała Litę. Jednak Beth nie zamierzała pozwolić przeciwniczce, aby jej powrót do domu okazał się być udany, bo za wszelką cenę zamierzała wygrać to starcie. Rozpoczęło się od tradycyjnego zwarcia, w trakcie którego górowało ciągnięcie się za włosy. W trakcie jednej z szarż Beth, Lita wykonała big boot, po czym złapała Phoenix za głowę i wykonała efektowne Tornado DDT. Zapewne to już zakończyłoby walkę, ale było jej zdecydowanie za mało, gdyż wskoczyła na narożnik i dołożyła Litasault. 1...2...3! Efektowna wygrana nad zdecydowanie największą divą w całym WWE.

Zwycięża: Lita

Przenosimy się do szatni Johna Ceny, gdzie pretendent do tytułu mistrzowskiego WWE zajęty był rozmową przez telefon komórkowy. Niestety, ale nie wiadomo z kim, jednak Cena w trakcie tej rozmowy przyznał, że po tylu latach zaczyna go to nudzić i faktycznie czas coś zmienić.

W tym momencie jak grzyb po deszczu znikąd wyrósł Josh Matthews, który oczywiście nie mógł nie zadać tego pytania:

Josh Matthews: John, chciałbym się spytać ciebie o twoją rozmowę telefoniczną..

John Cena: Rozmawiałem z mamą, która prosiła mnie, abym po powrocie do domu kupił mleko, pieczywo i prasę, Josh. Zgodziłem się z nią, że czas to zmienić i faktycznie chcę to zrobić. Wiele mówi się, że mistrz WWE powinien być wizytówką całej federacji, dlatego nie mogę pozwolić na to, aby Triple H ten wizerunek cały niszczył, stąd proponuje mu tę koszulkę:

http://mywwesearch.swagbucks.com/content/uploads/prizes-3/image992.jpg

John Cena: Proponuję tylko, aby Triple H skorzystał z tej propozycji i od razu ją przywdział, ponieważ po SummerSlam ten napis straci ważność, gdy prawdziwy mistrz będzie tutaj!

Normal non-title Match

Triple H vs. Umaga

Zdecydowana przewaga Samoańskiego Buldożera w tym pojedynku. W tym przypadku po raz kolejny sprawdziło się powiedzenie, że większy ma łatwiej, gdyż Umaga naprawdę silnie zdominował WWE championa. Triple H odgryzł się w końcu facebusterem po irish whipie wykonanym przez Umagę o liny, po czym próbował wykorzystać zamroczenie rywala i dołożyć silny, zwalający z nóg clothesline, ale Samoańczyk zgniótł go jak muchę. Kolejna kontra nastąpiła kilka minut szybciej, gdy Umaga próbował w swoim stylu zgnieść rywala w narożniku, jednak Hunter odskoczył i nie bez problemów wykonał spinebuster! Próba pedigree jednak nie udana, Umaga wynosi mistrza i wykonuje samoan drop, ale pin do dwóch. Próba naskoku na HHH, ale ten odskakuje, wykonuje roll up, jednocześnie kładąc się niemal całym ciałem na rywalu, 1...2..3! Triple H wygrywa!

Zwycięża: Triple H

Po walce Umaga pokazał, że jest wściekły tą przegraną, najpierw powalając HHH efektownym high kickiem, po czym pół przytomny HHH dostał jeszcze samoan spike, co nie mogło się spodobać publiczności, która gwizdami pożegnała oddalającego się za kulisy Umagę.

Tymczasem za kulisami do swojej walki przygotowywał się Shawn Michaels. HBK został zatrzymany przez Josha, który chciał się go spytać o relacje z JBL-em, oraz o to, jaki ma plan na dzisiejszą walkę.

Shawn Michaels: Plan może być tylko jeden, Josh. "The Heart-Break Kid nie kuca przed nikim i nie jest to istotne, czy był to Ric Flair na WrestleManii, czy ktokolwiek inny. JBL sam zaczął grę, która się jeszcze nie skończyła. Zaatakował mnie, ja pokonałem go na Bash, dałem mu w prezencie Sweet Chin Music, ale to jeszcze naprawdę nie koniec. Końcem tego wszystkiego powinno być SummerSlam, gdzie HBK skopie tyłek JBL-owi, a następnie udam się z rodziną na plażę, gdzie odpoczywając będziemy wspominać w czasie przeszłym Johna "Bradshawa" Layfielda.

Normal Match

John Cena vs. Shawn Michaels

Publika żywiołowo dopingowała Johna i Shawna, oczywiście dzieląc się na dwie grupy - ci młodsi byli za Johnem, kobiety i starsi wspierali Shawna. Rozpoczęli od klinczu, z którego górą wyszedł Cena i założył chinlock, HBK odbił go od lin, ale został powalony barkiem. Kolejne odbicie od lin, Shawn wykonuje sunset flip, ale Cena szybko wykonuje kick out. Po krótkiej serii wymian to Cena próbował wykonać szybkie przypięcie, ale HBK w porę się wybił. Publika nagrodziła tą szybką wymianę przewag, obaj zawodnicy spojrzeli się na siebie z uznaniem, ale jedziemy dalej. Kolejne zwarcie, Cena odbija Shawna o liny, ale ten przymierza się do Sweet Chin Music... tylko nastraszył Johna, ale ten o mały włos nie wyleciał z ringu.

Po przerwie reklamowej Cena obijał w narożniku Shawna, wykonał mu potężny irish whip w przeciwny narożnik i dołożył dodatkowo potężny clothesline, po którym Shawn "położył się" na narożniku, a Cena na swoich barkach wyniósł go na F-U, jednak Michaels zeskoczył i wykonał silny chop. Kolejny, po którym mamy silny clothesline, następnie atomic drop, po którym HBK dokłada scoop slam i wszyscy wiedzą o co chodzi - flying elbow, trafione! Czas na Sweet Chin Music! 1...2...3...4.... ale Cena robi unik, wynosi Shawna na F-U i wykonuje tę akcję! Czas na przypięcie 1...2... kick out! Shawn wybija się po finisherze Johna Ceny! Zdruzgotany pretendent podnosi swojego przeciwnika, ten jednak go odpycha i mamy Sweet Chin Music! Shawn upada na matę i bardzo powoli doczołguje się do leżącego Johna - 1...2... kick out! Obaj się podnoszą po kilkudziesięciu sekundach i John szybko rusza ze swoim combo, które kończy Five knuckle shuffle, po czym wynosi Shawna po raz kolejny do F-U i to mu się udaje! F-U dla HBK-a! Koniec? Cena dodatkowo zakłada STFU! Shawn Michaels w tarapatach!

Shawn powoli doczołgiwał się do lin, ale w tym momencie w ringu pojawił się JBL! Zrzucił Cenę z Shawna i wykonał potężny clothesline Shawnowi! Cena wstał, JBL ruszył na niego z Clothesline From Hell, ale Cena wykonał unik i F-U dla JBL-a! Jednak teraz pojawia się Triple H, który wykonuje Spinebuster Cenie, po czym dokłada Pedigree i świętuje! Koniec? Sweet Chin Music od Shawna dla Triple H'a! Na hali rozbrzmiewa "Sexy Boy", ale trwa to tylko chwilę, gdyż na titantronie pojawił się Mr. McMahon, który miał do przekazania pewien komunikat:

Mr. McMahon: Wspaniale! Dzięki temu wszystkiemu już wiem, co wydarzy się za tydzień na RAW! Na Bash pomyliłem się jako sędzia, to fakt, ale zamierzam szybko zmazać plamę, ponieważ w przyszłym tygodniu, w main evencie Monday Night RAW WWE champion Triple H oraz John "Bradshaw" Layfield zmierzą się w tag team matchu z Johnem Ceną, a jego tag team partnerem będzie... Shawn Michaels!

Theme song prezesa WWE kończy Monday Night RAW, a w ringu prawdziwe pandemonium, gdzie nieprzytomni leżeli Cena, HHH i JBL, a jedynie Shawn Michaels stał oparty o liny i ponuro uśmiechał się w kierunku publiki.

• 1 miesiąc temu...

FRIDAY NIGHT SMACKDOWN

1 sierpnia 2008

http://www.youtube.com/watch?v=UToLL1uYtSo&feature=fvw

Michael Cole: witamy państwa bardzo serdecznie na Friday Night SmackDown! Najważniejsza impreza lata - SummerSlam - zbliża się wielkimi krokami, a my kontynuujemy marsz w drodze do tej gali. Dzisiaj zobaczymy starcie tag teamowe The Hart Dynasty vs. Deuce 'n Domino, natomiast w main evencie Rey Mysterio zmierzy się jeden na jednego z Randym Ortonem.

Tazz: dzisiejsza gala będzie na pewno świetnym widowiskiem. Kto zmierzy się z CM Punkiem na SummerSlam o tytuł mistrza świata wagi ciężkiej? Kto okaże się tag team partnerem Kane'a w walce z Familią? Pytań jest wiele i niewykluczone, że dzisiaj poznamy na nie odpowiedź.

Michael Cole: przenieśmy się do naszego enforcera, Justina Robertsa, który zapowie pierwszy pojedynek.

Tag Team Match

The Hart Dynasty vs. Deuce 'n Domino

Zwycięzca dzisiejszego meczu zmierzy się z World's Greatest Tag Teamem na najbliższym RAW, a stawką będzie title shot na pas tag teamów przeciwko Mizowi i Markowi Henry'emu. Tymczasem w ringu działo się naprawdę wiele. Przez kilka minut trzymany w defensywie był Tyson Kidd, ale po wymierzeniu back body dropa Domino dokonał zmiany z Davidem Hart Smithem i ten ruszył do ataku - potężny clothesline dla Domino, po czym wrzuca do ringu Deuce'a. Irish whip w narożnik, drugi w ten sam i potężny splash na obu przeciwnikach. Sidewalk slam dla Domino, pin jednak przerywa Deuce, ale chwilę później został wyrzucony przez Tysona z ringu. D.H. Smith dokonuje zmiany z Kiddem, wynosi Domino, po czym wspólnie z tag partnerem wykonują Hart Attack 1..2...3. Mamy nowych pretendentów.

Zwyciężają: The Hart Dynasty

Radość Hartów nie trwała zbyt długo, gdyż do ringu wparowali Miz oraz Mark Henry. World's Strongest Man wykonał swój firmowy slam na obu przeciwnikach, natomiast Miz przejął mikrofon:

The Miz: dzięki temu, że jesteśmy mistrzami, możemy zaszczycić swoją obecnością każde show WWE. Dzisiaj jesteśmy na SmackDown, w poniedziałek będziemy na RAW, w następny piątek znowu SmackDown i tak dotrwamy do SummerSlam. Na SummerSlam ja i Mark wykonamy kolejny krok, by przekonać wszystkich niedowiarków, że jesteśmy najbardziej dominującym tag teamem w historii WWE. Dlatego śmiemy nazywać się "Show Stealers". Od dzisiaj wszyscy macie tak do nas mówić, do czasu, aż ja i Mark będziemy siać spustoszenie, dominować i niszczyć każdego, kto stanie na naszej drodze. Oprócz tego, że jesteśmy wspaniałym teamem, jesteśmy również świetnymi indywidualnościami. Dlatego w przyszłym tygodniu na Friday Night SmackDown po raz kolejny zobaczycie mnie i Marka w walkach signlowych. Obaj zmiażdżymy naszych rywali i udowodnimy, że nie ma lepszego tagu, lepszych indywidualności, niż Show Stealers.

Mark jednak nie wyglądał na szczególnie uszczęśliwionego tą informacją...

- - - - -

Po przerwie przenosimy się do gabinetu Vickie Guerrero, gdzie znajduje się General Manager SmackDown w obecności Chavo. Po chwili tą rodzinną sielankę przerywa mistrz świata, CM Punk:

CM Punk: Vickie, przyszedłem porozmawiać z tobą. Możesz odesłać swojego... możesz odesłać Chavo?

Vickie wymownym gestem wskazała Chavo na drzwi, ten posłusznie opuścił pokój.

CM Punk: świetnie.. Przyszedłem tutaj pogratulować ci świetnej decyzji. Po raz pierwszy w swojej karierze an tym stanowisku nie starałaś się stanąć na głowie, by wepchnąć swojego męża do walki o mój tytuł. To naprawdę była świetna decyzja i wierzę w to, że przyniesie ona nam wszystkim korzyści.. Tak, na pewno Edge sprawdzi się w walce z Kanem i kimś, o kim jeszcze nie wiemy..

Vickie Guerrero: możesz przejść do rzeczy? Nie mam czasu tutaj stać i rozmawiać z tobą o pierdołach.

CM Punk: za tydzień SummerSlam. Ale do tego wydarzenia jeszcze sporo czasu, więc chciałbym dzisiaj stanąć do ringu z kimś, kogo sama mi wybierzesz. Tak, wiem - Punk dodał, widząc minę Vickie - zgodnie z przepisami mogę walczyć nawet i raz w miesiącu, by bronić pas, ale chcę dzisiaj też walczyć, aby nikt - czy to Rey Mysterio czy Randy Orton nie żalili się, że miałem łatwiej, kiedy pokonam któregoś z nich i obronię tytuł.

Punk milczenie Vickie uznał za zgodę, dlatego, nie czekając na odpowiedź, wyszedł.

- - - -

Po przerwie został przedstawiony materiał, w którym po przyjeździe do hali Batista został zaczepiony przez Josha Matthewsa. Josh przypomniał "Animalowi", że dzisiaj The Great Khali ma dać odpowiedź w sprawie ich walki na SummerSlam. Batista odpowiedział mu, że liczy na jedno - odwagę Khaliego oraz to, że załatwią to raz na zawsze w taki sposób, by nie było już wątpliwości, kto tutaj jest prawdziwym zwierzakiem.

Non-title match

Matt Hardy vs. M.V.P.

Zanim jednak doszło do walki, komentatorzy przypomnieli, że za tydzień na SmackDown odbędzie się seria meczów "Beat the Clock", zaś zwycięzca zmierzy się na jednej z przyszłych gal z Mattem Hardym. Jednym z uczestników walczących o title shot będzie Montel Vontavious Porter, który już teraz dostał szansę na zmierzenie się z mistrzem Stanów Zjednoczonych.

Przejdźmy do walki. Od samego początku dominował M.V.P., który wykorzystał naiwność Matta i, oferując mu podanie ręki, wykonał nieczysty atak i od tego czasu dominuje nad swoim przeciwnikiem. Matt znalazł się w narożniku, natomiast Montel brał rozbieg, aby wykonać na nim swój firmowy big boot, jednak Hardy zrobił unik, M.V.P. odbił się od narożnika i otrzymał Side Effect, ale pin tylko do dwóch. Szybki leg drop z narożnika, po czym Matt szykuje się na zakończenie walki przez Twist of Fate, jednak Montel ucieka i łapie się lin. Hardy próbuje wyciągnąć go na środek ringu, ciągnąć go za strój, sędzia był zmuszony ich rozdzielić, z czego skrzętnie skorzystał M.V.P. - najpierw zaatakował oczy Matta, a następnie wykonał mu roll up, łapiąc się jednocześnie dolnej liny. M.V.P. pokonuje Matta Hardy'ego! Czyżby miało to więc oznaczać, że znamy przyszłego mistrza Stanów Zjednoczonych?

Zwycięża: M.V.P.

Kamera ponownie wędruje na zaplecze, gdzie znajduje się Edge, a wraz z nim Curt Hawkins, Zack Ryder i Chavo.

Edge: SummerSlam to nasza wielka szansa na to, by zakończyć to wszystko. Pokonamy Kane'a oraz jego "tajemniczego tag team partnera", po czym zamierzam odebrać to, co do mnie należy - mistrzostwo świata wagi ciężkiej.

Zack Ryder: a co jeśli jego partnerem będzie ON?

Chavo: kto on, Undertaker? Vickie wyraźnie powiedziała, że nigdy go nie przywróci na SmackDown. Sam jestem ciekaw kto to może być, ale jestem pewien, że na pewno nie jest to on.

Curt Hawkins: może więc będzie to Victoria?

Cała trójka buchnęła głośnym śmiechem, jednak tylko nie Edge, który zachowywał powagę.

Edge: nie jest to istotne, kto to będzie. Zamierzam się dzisiaj spotkać w ringu jeden na jednego z Kanem i spróbuję się czegoś dowiedzieć. Wy macie pójść tam ze mną i pilnować, by wszystko było w porządku, rozumiemy się? Jeśli tak nie będzie.. jeśli na SummerSlam nie wygramy z Kanem, wtedy Familia przestanie istnieć.

- - - -

Wracamy po przerwie do ringu, gdzie znajduje się już gotowy do swojej walki mistrz świata, CM Punk. Czas zobaczyć kto jest jego przeciwnikiem. A jest nim... The Great Khali!

Non-title match

CM Punk vs. The Great Khali

Wielki orzech do zgryzienia przed championem, który chyba takiego rywala się nie spodziewał. Bezspornie przewaga należała do Khaliego, a jedynym momentem w którym Punk się obudził, jest próba running bulldoga, po której został powalony na matę potężnym chopsem. Dopiero w końcówce walki Punk wykonał dropkick w kolana olbrzyma, po czym do tego dołożył silne kopnięcie w głowę, po którym Khali padł. Próba pinu, ale w tym momencie pojawia się Batista! Sędzia orzeka dyskwalifikację.

Zwycięża: The Great Khali przez dyskwalifikację

Batista wykonuje potężny Spear Khaliemu i atakuje go krzesełkiem. Niezadowolony z przegranej Punk próbował go uspokoić, ale Batista kopnął go w brzuch i wykonał mu Batista Bomb! Sędziowie i oficjele próbowali oswobodzić Khaliego od opętanego Batisty, ale nie było to takie proste. Dopiero po chwili Dave uspokoił się, kiedy to do Khaliego podbiegł jego tłumacz i menedżer.

Batista: czas najwyższy, by poznać odpowiedź. Khali chcę widzieć twój tyłek na SummerSlam.

Ranjin Singh: Khali dał mi już wcześniej odpowiedź i brzmi ona... NIE. Great Khali nie zmierzy się z tobą na SummerSlam. A dlaczego? Ponieważ Khali chce się z tobą zmierzyć w przyszłym tygodniu, na SmackDown. Ale, żeby nie było tak łatwo, Khali proponuje wprowadzić specjalną stypulację do tej walki. To ma być... Last Man Standing Career vs. career match! Jeśli Khali przegra, wtedy odchodzi z federacji na zawsze. Jeśli to będziesz ty, wtedy to ty musisz odejść.

Batista: świetnie! Świetnie! Nie będzie chyba nic lepszego dla mnie, dla tych ludzi, kiedy to pozbędę się was obu z WWE na zawsze!

"I walk alone" towarzyszy Batiście w drodze na backstage, natomiast służby medyczne wciąż muszą pomagać olbrzymowi z Indii.

- - - -

Po kolejnych już reklamach do ringu zmierza Edge, a za nim Curt Hawkins, Zack Ryder i Chavo Guerrero. "Rated R Superstar" czeka ze swoimi kompanami do momentu, aż publika przestanie głośno manifestować swoją niechęć do nich i mówi:

Edge: SummerSlam będzie wielkim wydarzeniem dla nas, dla was i dla nich. To właśnie tam Kane zamierza wziąć odwet za swojego "nieśmiertelnego" braciszka, prawdziwy Fenomen, niepokonanego na WrestleManii, grabarza z doliny śmierci i inne pierdoły. Nie obchodzi mnie to, ponieważ SummerSlam będzie galą ważną z innego powodu. To właśnie tam skończy się coś, co zaczęło się parę miesięcy temu. To właśnie tam skończy się konflikt na linii Edge - Undertaker, kiedy jedyna osoba, która może przywrócić brata do WWE... będzie spoczywać w pokoju. Kane nie ma najmniejszych szans, by pokonać mnie, Chavo, Curta i Zacka. Nie jest ważne to, kto będzie jego tag team partnerem. Ważne jest to, że nie będzie nim Undertaker, który już nigdy, nigdy nie wróci do WWE.

http://img48.xooimage.com/files/c/8/c/kane-entrance-12e84ae.jpg

Kane: Edge... widzę, że dużo czasu potrzebujesz na to, by zrozumieć, o co tutaj chodzi naprawdę. Tutaj nie chodzi o ciebie, nie chodzi o te sieroty, jakimi się otaczasz, nie chodzi również o Undertakera. Tutaj chodzi o płomień zmian, jaki wybuchnie na najbliższej gali. Tak Edge, płomień zmian sprawi, że nic nie będzie już takie samo, kiedy wasze dusze spłoną i będą się miotać w piekle. Możesz mówić, że wszystko pozostanie na swoim miejscu, ale tak nie będzie i przekonasz się o tym szybciej, niż ci się wydaje. Właściwie, to... przekonasz się o tym już teraz!

Kane powalił big bootem Edge'a, który wyturlał się z ringu. Następnie zderzył głowami Curta z Zackiem Hawkinsem, po czym przejechał sobie ręką po szyi i wyniósł Chavo na Tombstone Piledriver! TRACH! Tombstone dla Chavo i obłąkany śmiech Kane'a w połączeniu z jego muzyką sprawia, że emocje rosną z sekundy na sekundę. Edge natomiast leży na rampie i z przerażeniem przygląda się Kane'owi. Czy Familia będzie w stanie pokonać na SummerSlam nie tylko Kane'a, ale również jego tajemniczego tag team partnera?

Czas na przypomnienie dzisiejszego main eventu! Rey Mysterio stanie przed kolejną szansą na walkę o pas mistrzowski, jednak będzie musiał pokonać nową gwiazdę rosteru SmackDown - Randy'ego Ortona. Czy "Legend Killer" dopisze do swojej listy meksykańskiego luchadora i spotka się z CM Punkiem na SummerSlam? O tym dowiemy się po reklamach.

- - - -

Josh Matthews: panie i panowie, moim gościem jest Rey Mysterio. Rey, już za chwilę zmierzysz się w ringu jeden na jednego z Randym Ortonem. Jak się czujesz i jaki masz plan, aby zepsuć mu debiut tutaj, na Friday Night SmackDown?

Rey Mysterio: jaki mam plan? Josh, to jest bardzo proste. Z pewnością Randy Orton jest wzmocnieniem Friday Night SmackDown i będzie jedną z jaśniejszych gwiazd tego show. Mogę mu pogratulować przejścia na SmackDown, ale na tym wszystko się skończy, ponieważ to jest mój dom, to jest moja szansa i to ja zamierzam na SummerSlam zostać po raz drugi mistrzem świata!

Z głośników płynie muzyka Reya, a Mysterio szybko wskakuje na rampę i w swoim stylu udaje się na ring, po drodze stykając się głową z innymi, "zamaskowanymi" fanami. Po chwili ciszy rozbrzmiewa muzyka, której publika nie kojarzy:

Numer one contender match

Rey Mysterio vs. Randy Orton

Publika rozpoczyna skandowanie "6-1-9", natomiast sędzia kazał zabić w gong i ruszamy. Randy sprowadza Reya do narożnika, ten jednak wyskakuje i wykonuje serię low kicków, odbija się od lin i dostaje silny clothesline od Ortona. "The Legend Killer" dokłada serię stompów, podnosi Reya i wykonuje silny uppercut. Kolejne odbicie od lin, po którym Rey kontruje, uderza pochylonego Ortona i dokłada hurricanranę! Następnie mamy bulldog od Mysterio, 1..2.. kick out. Szarża w wykonaniu Reya, ale nadziewa się na big boot. Orton sadza go z łatwością na narożnik, szykując się do superplexu, lecz po krótkiej szamotaninie na szczycie ostatecznie wygrywa Rey i silnym kopniakiem w głowę zrzuca Randy'ego na matę, po czym wykonuje crossbody, ale Orton roluje 1...2... kick out. Duszenie założona przez byłą gwiazdę RAW. Rey powoli, mocnymi kopniakami i atakami łokciami powoduje, że Orton puszcza chwyt. I rusza Mysterio! Seria firmowych akcji zakończona capitalnym moonsaultem! 1..2.. kick out. Rey próbuje z miejsca wykonać swoją firmową hurricanranę, lecz Orton kontruje to na potężny backbreaker, a następnie silne DDT z kolan dla mistrza 6-1-9. Orton wyciąga Reya z ringu i potężnym irish whipem uderza nim o barierkę. Dalej mamy kolejny irish whip i następna barierka zdemolowana! Próba trzeciego irish whip, ale Rey wskakuje na barierkę, wykonuje hurricanranę i Orton głową uderza o metalowy narożnik ringu! Rey wskakuje na apron ringu i dokłada seated santon na Ortonie, po czym szybko wskakuje do pierścienia, aby nie zostać wyliczony przez sędziego. Arbiter zajął się Ortonem i zgodnie z zasadami rozpoczął liczenie do dziesięciu, ale Rey na to nie pozwolił, zszedł i z niemałymi problemami wrzucił z powrotem przeciwnika do ringu, ale pin tylko do dwóch. Mysterio czeka, aż Randy się podniesie, po czym odbija się od lin i wykonuje mu silne kopnięcie w głowę. To jeszcze nie koniec, gdyż chwilę później Orton znalazł się na drugiej linie! Próba 6-1-9... udana! Randy pada na matę, natomiast Rey szykuje się do splasha, który zakończy tę walkę... RKO! Orton kontruje splash Reya na RKO i przypina: 1...2...3! Randy Orton jest nowym pretendentem do pasa wagi ciężkiej!

Zwycięża: Randy Orton

Po walce Randy wskoczył na narożnik i wykonał swój firmowy taunt, po czym zszedł z ringu i wolnym krokiem ruszył w kierunku kulis, ale... w pewnej chwili się zatrzymał, zobaczył, że Rey się podnosi i wskoczył do ringu... drugie RKO! Ale i to nie był koniec. Randy w swoim stylu złapał się za głowę, cofnął się i... wymierzył potężny punt kick Reyowi!! Mysterio padł nieprzytomny na matę, zaś Orton spojrzał na niego swoim obłąkanym wzrokiem. Do ringu wbiegli lekarze i oficjele WWE, którzy odciągnęli Ortona od Reya. Pomoc medyczna zajęła się Mysterio, który został ostatecznie wywieziony z hali na noszach. Fani na widowni zamarli, w ciszy obserwując to, co dzieje się w okolicach ringu. Tym akcentem kończy się Friday Night SmackDown.

Nie będę się teraz za bardzo rozpisywał, ponieważ nic owego ode mnie nie usłyszysz :). Diary jest po prostu rewelacyjne ostatni odcinek Raw oraz SmackDown`a trzymały poziom jak zawsze zresztą i co tu więcej pisać, czekam na SS. Obym nie musiał zbyt długo czekać :P Pozdrawiam :)

No zacząłem czytac twoje diary i.... WOW!!

Naprawdę znakomicie! Po pierwsze jest co poczytac i widac że oprócz wielkich chęci do robienia tego masz też niebagatelne pomysły.

Czekam z niecierpliwością na SummerSlam... Cieakwi mnie jak to teraz będzie w Walce o pas WHC no bo Orton widocznie zaczął ostro swoje poczynania od Running Punt Kicku na Rey'u.

Czekam też na Raw żeby dowiedziec się kto zostanie pretendentem o pasy Tag Team... Moim zdaniem wygra World's Greatest Tag Team... Co byłoby dobre ;D

No i Career vs. Career match... Też ciekawe mimo że połączenie pojedynkowe Khaliego i Batisty nie zakłada znakomitego pojedynku to jednak będą tam emocje. Zakładam że Khali przegra... płakac nie będe xD

• 2 miesiące temu...

Uff, długo to trwało, ale udało się ruszyć do przodu i, mam nadzieję, że teraz pójdzie już z górki i następne odcinki będą pojawiać się częściej ;)

- - -

Monday Night RAW

4 sierpnia 2008

http://www.youtube.com/watch?v=avNoa5DncLs

Witamy na kolejnym Monday Night RAW! Nie zwalniamy maszyny, tylko pędzimy coraz szybciej w kierunku zwanym "SUMMERSLAM". Już dzisiaj, zgodnie z zeszłotygodniowymi zapowiedziami, zobaczymy finał starcia o title shot na pasy tag team na SummerSlam pomiędzy World's Greatest Tag Team a Deuce 'n Domino, natomiast w main evencie odbędzie się olbrzymi tag team match! John Cena i Shawn Michaels zmierzą się z Johnem "Bradshawem" Layfieldem i WWE championem, Triple H'em.

W ringu Lilian Garcia, która zapowiada pierwszą walkę wieczoru - czas dowiedzieć się, jaka drużyna zmierzy się z "Show Stealers" na SummerSlam. A propos "S.S.", Mark Henry i The Miz są już w drodze do stołka komentatorskiego, gdzie wraz z Jerrym Lawlerem i Jimem Rossem będą oglądać to starcie. Zanim jednak to uczynią, Miz ma parę słów do powiedzenia:

The Miz: Mark i ja naprawdę długo zastanawialiśmy się nad tym, jak powinna brzmieć nazwa naszego tag teamu. To musiało być mocniejsze niż D-Generation X, bo oni nigdy nie zdobyli tych tytułów, to musiało być coś większego od "The Rockers", bo Marty Jannetty skończył jako "ten, który był partnerem Shawna Michaelsa", a my jesteśmy największymi gwiazdami w tym biznesie. To również musiało być coś większego od "The Rock 'n' Sock Connection", ponieważ żaden z nas nie zamierza porzucić tego biznesu, by zająć się kręceniem gównianych filmów. Nie zamierzam wam tłumaczyć, dlaczego nazwaliśmy się "Show Stealers", bo na to nie zasługujecie. To my jesteśmy jedynym powodem, by oglądać WWE w poniedziałki, piątki i inne dni, w które oglądacie najwspanialszy tag team, jaki kiedykolwiek pojawił się w tym biznesie.

Tag Team Match

The Hart Dynasty vs. World's Greatest Tag Team

Rozpoczynają Tyson Kidd oraz Charlie Haas. Gwiazda byłego Teamu Angle obejmuje prowadzenie w walce i obija Tysona w swoim narożniku. Kiedy sędzia odciąga Haasa, Shelton dokłada coś od siebie i przydusza przeciwnika. D.H. Smith próbował interweniować, ale - jak zwykle bywa w tego typu przypadkach - na nic to się zdało. Tymczasem Kidd po kilku minutach trzymania w defensywie zdołał wykonać enziguri Charliemu i dokonał zmiany z synem British Bulldoga. Smith junior ruszył odważnie do przodu, wymierzając back body drop Haasowi, po czym wrzucił Sheltona do ringu i dołożył efektowny powerslam. Obie gwiazdy WGTT znalazły się poza ringiem, tymczasem Smith dokonuje zmiany z Tysonem, który wykonuje na tej dwójce somersault! W ringu dochodzi do próby przypięcia Haasa, ale pin do dwóch. Przewagę objęli Hart Dynasty, lecz trwało to tylko do momentu, gdy Tyson szykował się na splash z narożnika i trafił na kolana Charlie Haasa. Ten dokonał zmiany z Sheltonem, który wykonał potężny German Suplex Kiddowi i dropkickiem wyrzucił wchodzącego do ringu Smitha. Charlie Haas zaczął walczyć ze Smithem poza ringiem, czym skutecznie odwrócił uwagę sędziego od sytuacji w ringu, z czego skorzystał Shelton: kiedy Tyson wykonał springboard, ten uderzył go kastetem i bez problemu odliczył do trzech! A więc World's Greatest Tag Team jadą na SummerSlam.

Zwyciężają: World's Greatest Tag Team

Celebracja nie trwała jednak długo, ponieważ do ringu wkroczyli mistrzowie tag teamów i zaprowadzili swoje porządki. Charlie Haas dostał World's Strongest Slam, natomiast dla Sheltona czekał Full Nelson Facebuster, znany od teraz jako Skull-Crushing Finale.

- - -

Po króciutkiej przerwie reklamowej przenosimy się na backstage, gdzie pokazana jest droga do ringu Paula Londona, któremu towarzyszy Brian Kendrick. Po chwili obok nich przemyka Cryme Tyme z dużą walizką, natomiast tuż za nimi pojawia się JBL.

JBL: Hej, dzieci. Nie widzieliście tych dwóch idiotów z moją walizką?

Brian Kendrick: Tak, widzieliśmy. Pobiegli w tamtym kierunku!

Nieświadomy niczego John Bradshaw Layfield otworzył drzwi, które wskazywał Kendrick i trafił do damskiej toalety. Po chwili wybiegł z niej z krzykiem, okładany torebkami przez Candice Michelle i Mickie James.

Normal Match

Paul London (/w Brian Kendrick) vs. Elijah Burke

Pojawienie się Burke'a w ringu było zaprzeczeniem plotki o zwolnieniu tego zawodnika, choć faktem jest to, że federacja nie ma pomysłu na wykorzystanie jego postaci. Tymczasem w ringu zobaczyliśmy całkiem dobry pojedynek, w którym ciężko było wskazać stronę przeważającą. W pewnym momencie, po odbiciu od liny, London złapał się jej, naciągnął ją i w ten sposób wyrzucił z ringu Burke'a, po czym wziął rozbieg i wykonał ładny suicide dive. Szybko wskoczył z powrotem do ringu, a w tym czasie Brian Kendrick dołożył od siebie kopniaka dla Burke'a. Akcja wróciła do ringu, gdzie London próbował zakończyć walkę przez Shooting Star Press, ale nadział się na kolana Bourke'a! Ten szybko przeszedł do pinu 1...2.. kick out. STO od Bourke'a, ale ponownie pin do dwóch! Akcja przenosi się do narożnika, gdzie Burke próbuje szarży, London robi unik i wykonuje mu dropkick w plecy! Elijah odbija się od narożnika i pada na matę, natomiast Paul London wykonuje 450 Splash! 1...2...3! Nie było żadnych wątpliwości.

Zwycięża: Paul London

- - - -

W swoim gabinecie Mr. McMahon, a obok niego Chris Jericho. McMahon zajęty jest snuciem swoich biznesowych planów, ale Y2J nie jest u niego przypadkowo. Kiedy już szef WWE i general manager RAW skończył zapisywać coś w swoim notatniku, zauważył gościa:

Mr. McMahon: O, Chris, jak leci?

Chris Jericho: W porządku, szefie. Panie McMahon, skoro już w tę niedzielę jest SummerSlam, czas pomyśleć o przyszłości. Należy też pamiętać o przyszłości. To ja pokonałem raz po raz, mecz po meczu, The Rocka i Steve'a Austina i byłem niepodważalnym mistrzem całego WWE. Dlatego czas pomyśleć, nad powtórzeniem tego. Kiedy już w tę niedzielę pokonam Jeffa Hardy'ego i odzyskam mój pas... nie ma chyba szef co do tego żadnych wątpliwości?

Mr. McMahon: Nie, skąd.

Chris Jericho: I dobrze. Zatem kiedy odzyskam mój tytuł Interkontynentalny, chcę dostać szansę na walkę o pas WWE. Chris Jericho vs. Triple H, Chris Jericho vs. John Cena, nieważne. Wtedy po raz kolejny Chris Jericho zapisze się w kartach historii tej federacji jako najlepszy, który był, jest i będzie.

Mr. McMahon: Po kolei, Chris. Po pierwsze - najpierw musisz w niedzielę zdobyć pas, zanim będziesz myślał o dwóch. Po drugie - jeśli wygra John Cena, wtedy rewanż dostanie Triple H. Jeśli wygra Triple H, wtedy obiecuję, że pomyślę o tym.

Chris Jericho: Świetnie. Wiedziałem, że zostanę zrozumiany. Dziękuję w takim razie.

Chris uścisnął rękę McMahonowi i skierował się do wyjścia, ale to nie był koniec tej rozmowy.

Mr. McMahon: Jeszcze jedna sprawa, Chris. Oczywiście wierzę, że jesteś w stanie odzyskać tytuł Interkontynentalny, ale zanim do tego dojdzie, czeka ciebie jeszcze jedna walka. I ta walka będzie następna, więc szykuj się.

Nie odkryję Ameryki, jeśli stwierdzę, że Y2J nie był zadowolony z takiej decyzji swojego pracodawcy.

- - -

Normal Match

Kofi Kingston vs. Chris Jericho

Bardzo dobra walka, która z pewnością mogłaby być ozdobą jakiejś gali PPV. Jericho bardzo ładnie zaczął pracować nad lewą ręką Kofiego, ale ten - niesiony dopingiem fanów - powoli się wydostał i wykonał świetny dropkick z miejsca, po którym Chris wypadł z ringu. Kingston próbował pójść za ciosem i kontynuował atak koło stołu komentatorskiego, ale Y2J wykazał się sprytem i wieloletnim doświadczeniem, ciskając Kingstona o schodki. Chris wskakuje do ringu i sędzia rozpoczyna odliczanie, ale Kofi dosyć szybko wskakuje do ringu, po czym dostaje enziguri od Jericho! 1..2.. kick out. Cwaniacki uśmieszek Chrisa, który dokłada Lionsault, ale nadziewa się na kolana Kingstona. Kofi odpowiada przez Trouble in Paradise, ale pudło! Jericho szykuje się do Walls of Jericho, jednak Kofi go roluje 1..2.. kick out! Kofi się powoli podnosi... Codebreaker! 1...2..., ale sędzia zauważa, że noga Kofiego znajduje się na dolnej linie! Chris z furią w oczach rzuca się z pretensjami do sędziego, a kiedy się odwraca dostaje Trouble in Paradise! 1...2.. kick out! Jericho wybija się po akcji kończącej Kingstona! Kofi po chwili dokłada serię chopsów, wykonuje dropkick i dokłada Boom boom drop! Czas na powtórkę z rozrywki i tak Kingston szykuje się do Trouble in Paradise, ale chybia! Tymczasem arena ożyła, bo zabrzmiała muzyka Jeffa Hardy'ego! Chris spogląda w kierunku rampy, a tymczasem Kofi wykonuje roll up 1...2...3! Kofi Kingston odnosi wielkie zwycięstwo!

Zwycięża: Kofi Kingston

Chris nie mógł uwierzyć w to, co się stało i skrył twarz w dłoniach. Kiedy tylko Kingston był zajęty celebracją swojego zwycięstwa, ten wstał i podał mu dłoń! Kofi popatrzył się czujnie na niego, na publiczność i zdecydował się uścisnąć ręk... Codebreaker! Jakby to było mało, Chris Jericho zapina Walls of Jericho! Kingston tapuje, ale na nic mu to się zdało do czasu, aż po raz kolejny buchnęło "No more words" i tym razem mistrz Interkontynentalny wbiegł do ringu i silnym clotheslinem wyrzucił z niego Chrisa! Obaj panowie spotkają się w ringu już za dwa tygodnie, na SummerSlam.

- - - -

Lilian Garcia: Panie i panowie, proszę o uwagę. John Ceeeeena!

Cena w swoim stylu wskakuje do ringu, bierze mikrofon do ręki i czeka na ciszę. Kiedy to następuje, po głośnych chantach "Cena! Cena!", rozpoczyna przemowę:

John Cena: To jest absolutnie fascynujące! Już w następną niedzielę wszyscy będą mogli powiedzieć "The champ is heeeeeeeere", ponieważ na SummerSlam zamierzam po raz kolejny zdobyć tytuł mistrza WWE! SummerSlam to jedna z moich ulubionych zabaw wakacyjnych! Kobiety w bikini, plaża, może, dobre picie i Big Show, który służy całej szatni za parasol. Możecie mi nie wierzyć, ale kryjąc się za plecami Big Showa, każdy, w promilu dwóch kilometrów, ma cień. Jednak nie czas i miejsce na to, by rozmawiać tutaj o rzeczach mało istotnych. Wielokrotnie mówiłem tutaj wam o różnych rzeczach. Wiem, że każdy tutaj przychodzi i mówi o swoich planach, ale mnie różni od nich to, że zawsze wszystko się sprawdza. I tym razem się to spełni, kiedy na SummerSlam pokonam Triple H'a i zostanę nowym mistrzem WWE!

Shawn Michaels: Tak, to z pewnością jest szalenie interesujące, by poczekać, kiedy to John Cena po raz kolejny zostanie mistrzem WWE. Umieram z niecierpliwości. Zanim jednak do tego dojdzie, w dzisiejszym main evencie, ty i ja zmierzymy się w jednym zespole z JBL-em i HHH. Nie obchodzą mnie twoje prywatne porachunki. Chcę wiedzieć tylko, czy mam mieć pewność, że, kiedy będę chciał dokonać zmiany, będę mógł to zrobić.

John Cena: Tak naprawdę, to ja powinienem się ciebie o to spytać. Ja nie mam żadnego interesu w tym, aby próbować sztuczek. Jednak jeśli zamierzasz ty mnie wykiwać, a masz ku temu powód, to możesz być pewien, że będzie to jedna z najgorszych rzeczy, jakie zrobisz w swojej karierze. I niewykluczone, że będzie to jedna z ostatnich rzeczy w twojej karierze.

Obaj stanęli twarzą w twarz i, w przeraźliwym hałasie wytworzonym przez publikę, zmierzyli się groźnie wzrokiem, natomiast RAW przenosi się na kolejną porcję reklam.

- - - -

Po bloku reklamowym został przypomniany segment, kiedy Vince otrzymał karteczkę z napisem "Do zobaczenia na SummerSlam". Zatem pewne jest to, że na najważniejszej gali lata coś się wydarzy... ale co to będzie?

- - - -

Six Person Tag Team Match

Women's Champion Mickie James & Cryme Tyme vs. Beth Phoenix, Santino Marella & Carlito

Rozpoczęli panowie, kiedy to JTG i Santino na zmianę zajęli się rozbawianiem publiczności (choć w przypadku Santino nie było to zamierzone...), a prawdziwa akcja rozpoczęła się wtedy, gdy do ringu weszli Shad i Carlito. Gaspard powalił potężnym shoulderblockiem byłego mistrza Stanów Zjednoczonych, po czym dołożył potężny powerslam na Santino, który próbował interweniować. Carlito klepnął w rękę Beth, która spoliczkowała Shada, a ten - jak na dżentelmena przystało - zmienił się z Mickie. Mistrzyni kobiet osiągnęła przewagę nad Glamazonką, ale przy odbiciu od lin została podcięta przez Santino, z czego skrzętnie skorzystała Beth i po Glam Slam odliczyła mistrzynię do trzech.

Po walce heelowa drużyna ruszyła z atakiem na przeciwników, ale nie na długo! Kiedy to Beth kontynuowała atakowanie Mickie, pojawiła się Lita! Legendarna diva przegoniła Beth i tym samym uchroniła swoją przeciwniczkę z SummerSlam od wyłączenia z gry!

- - -

Paul Burchill: Zastanawiacie się kim jestem? Nazywam się Paul Burchill i pochodzę z najpiękniejszego, najpotężniejszego i najlepszego kraju świata - Anglii. A o to moja śliczna siostra, Katie Lea. Pojawiłem się tutaj dlatego, ponieważ mam dość tego, jak tutaj traktuje się moją osobę. Jestem postacią, która w przyszłości będzie mistrzem świata i zamierzam dać wam przedsmak tego, czego możecie się ode mnie spodziewać. Czy są jacyś odważni?

Na open challenge odpowiedział... Umaga.

Paul Burchill Open Challenge

Paul Burchill (/w Katie Lea Burchill) vs. Umaga

Oczywiście Paul zamierzał zamienić słowa w czyny i ruszył agresywnie do ataku, niemniej jednak na Samoańczyku nie zrobiło to najmniejszego wrażenia. Po serii ciosów Umaga szybko doszedł do siebie, skontrował odbicie się od lin Paula na Samoan Drop i szybko dołożył Samoan Spike 1...2...3. Żegnamy przyszłego mistrza świata.

Zwycięża: Umaga

Tymczasem już za chwilę czas na main event w doborowej obsadzie - "The Heartbreak Kidd" Shawn Michaels i John Cena vs. John "Bradshaw" Layfield & Triple H.

Przenosimy się do szatni mistrza WWE, który kończy wiązać buty, ale nie jest sam...

JBL: Ty nie lubisz mnie, ja nie lubię ciebie. Możemy się nie lubić, ale dzisiaj musimy współpracować, bo w innym razie przegramy lub stracimy coś, co może być znacznie ważniejsze... złoto... lub szansę na jego zdobycie. Tak, dobrze myślisz. Zamierzam szybko wykończyć Shawna Michaelsa, a wtedy rozpocznę marsz po tytuł mistrza WWE. Jednak dziś ofiaruję ci swoją pomoc w tej walce i mam nadzieję, że ja będę mógł liczyć na ciebie.

Delikatny, nieco arogancki uśmiech Triple H'a nieco zirytował JBL-a, który nie czekając na odpowiedź opuścił szatnię trzaskając drzwiami.

- - - -

Main Event - Tag Team Match

John Cena & Shawn Michaels vs. WWE champion Triple H & JBL

Rozpoczęli Cena i JBL, jednak szybko doszło do drobnych przetasowań: Shawn żądał zmiany, której się doczekał, ale w tym momencie JBL klepnął Triple H'a i zwiał z ringu. Dlatego już na samym początku mieliśmy otrzymać starcie dwóch, byłych członków legendarnej grupy D-Generation X! Po krótkiej wymianie ciosów górą Shawn Michaels, ale - kiedy sędzia był odwrócony - JBL strącił go z ringu i pchnął w barierkę.

Po krótkiej przerwie JBL dominował nad Shawnem, trzymając go w headlocku. Po krótkiej szamotaninie HBK zdołał się wydostać i przerzucił Layfielda nad sobą back body dropem, po czym dokonał zmiany z Ceną! Cena wykonał swoje kombo, które zakończył Five knuckle shuffle, po czym szykował się na F-U, ale JBL złapał sędziego za koszulkę, przez co arbiter orzekł... dyskwalifikację! Cena zrzucił JBL-a i ruszył z pretensjami do sędziego, jednak ten pozostał niewzruszony. Kiedy tylko się odwrócił, JBL ruszył na niego z Clothesline From Hell, ale Cena zrobił unik i Sweet Chin Music od Michaelsa dla JBL-a! Po chwili mamy Pedigree dla HBK-a od Triple H'a! Natomiast całość skończył John Cena, który wykonał F-U Hunterowi i to właśnie Cena był tym, który triumfował jako "ostatni ocalały".

KARTA NA SUMMERSLAM (17.08.2008)

http://www.pwtorch.com/PWTorchGraphics/summerslamPosters/summerslam2008.jpg

http://i54.tinypic.com/2qjd7pd.jpg

WWE Championship

Triple H © vs. John Cena

http://i55.tinypic.com/20qnryw.jpg

World Heavyweight Championship

CM Punk © vs. Randy Orton

http://i51.tinypic.com/2qbdoue.jpg

Women's Championship

Mickie James © vs. Lita

http://i53.tinypic.com/2ivenm0.jpg

WWE Tag Team Championship

Show Stealers © vs. World's Greatest Tag Team

http://i56.tinypic.com/2nbgi6r.jpg

4 on 2 handicap match

La Familia vs. Kane & ??

http://i51.tinypic.com/564a1.jpg

Intercontinental Championship

Chris Jericho vs. Jeff Hardy ©

Edytowane przez Menez

Ehh, Menez, co ja Ci mogę powiedzieć. Twoje diary jest...super. Wybrałeś dobry moment na pisanie diary. Piszesz bardzo dobrze, dajesz załączniki, estetycznie też jest gites. Cóż, nie spieprz tego i wstawiaj częściej tygodniówki :D

1047920915357ecfbacc6b.jpg

Dobre Raw i jak na razie b.dobra karta na SummerSlam. Nie interesuje się Divami, ale jakoś lubie Litę i ucieszył mnie jej powrót. Mam nadzieje, że odcinki będą pojawiały się częściej bo są bardzo dobre.

Kolejny odcinek trzymający wysoki poziom. Dobrze opisane walki oraz akcja na BS i w ringu. Karta na SummerSlam jak na razie dupy nie urywa, ale z pewnością walki będą zajebiste. Czekam na kolejne odcinki i zapraszam do skomentowania mojego diary :)

Zapraszam do czytania i komentowania mojego diary

http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=29758

20087375664dc174548c19c.jpg

Jedne z najlepszych diar, jakie są tutaj na forum ! Każdą galę czyta się z wielką chęcią ;) Czekam z niecierpliwością na Sumerslam, bo karta wygląda świetnie ;) Dobra robota Menezie !

G: Mm Sebastian pyszna bazylia !

R: Naprawdę !

G: Prawda ?!

R: Podeślę Ci więcej 200TON !

G: Nigdy takiej nie jadłem.

S: Ja też.

R: Ja nigdy nie jadłem bazylii .

5478249054e0729101720a.jpg

Dzięki za wszystkie komentarze :)

FRIDAY NIGHT SMACKDOWN

8 sierpnia 2008

Przedostatnie Friday Night SmackDown otwiera na titantronie Theodor Long! Asystent General Manager, Vickie Guerrero, ma zapewne coś ważnego do przekazania:

Theodor Long: Witam panie i panów. W dzisiejszym Friday Night SmackDown będziemy kontynuować naszą podróż do SummerSlam. I tak będziemy świadkami walki o miano pierwszego pretendenta do pasa Stanów Zjednoczonych! Zwycięzca walki pomiędzy M.V.P. a Johnem Morrisonem stanie twarzą w twarz z championem, Mattem Hardym, na SummerSlam! Oprócz tego, dzisiaj w ringu zobaczymy Randy'ego Ortona! The Legend Killer zmierzy się jeden na jednego z Wielkim Czerwonym Potworem, Kanem! Do tego wszystkiego dojdzie starcie career vs. career pomiędzy Batistą a The Great Khalim! Miłego wieczoru.

Po tradycyjnym już pokazie pirotechnicznym słyszymy "I hear a voices in my head" i do ringu zmierza pretendent do tytułu mistrzowskiego, Randy Orton. "The Legend Killer" wskakuje na narożnik, rozgląda się po publice i czeka, aż ta zamilknie, ponieważ ma coś ważnego nam do przekazania:

Randy Orton: w zeszłym tygodniu rozpocząłem to, co będę kontynuował na SummerSlam - zniszczyłem jednego z waszych ulubieńców, Reya Mysterio. Nie musiałbym tego robić, gdyby nie to, że stanął ze mną jeden na jednego w ringu. Ponieważ, w innym przypadku... nie byłby moim celem. Moim celem jest zniszczenie każdego i wszystkiego, co stoi mi na mojej drodze, by po raz kolejny zostać mistrzem świata wagi ciężkiej. CM Punk... dobrze wiem, że to, co wydarzyło się w zeszłym tygodniu, zrobiło na tobie wrażenie. Musiało zrobić. Możesz mi wierzyć, że to, co widziałeś, jest jedynie cząstką tego, co spotka cię na SummerSlam, kiedy dołączysz do sali szpitalnej, w której obecnie leży Rey Mysterio. Możesz mi nie wierzyć, dlatego w każdej chwili możesz pojawić się tutaj, w ringu, bym ci to mógł jaśniej i przejrzyściej wytłumaczyć.

Po chwili ciszy zabrzmiało "This fire burns" i w kierunku ringu zmierza nie kto inny, jak mistrz świata wagi ciężkiej - CM Punk. Punk powoli przeszedł nad drugą liną i powiedział:

CM Punk: nie jestem nianią Reya Mysterio, by martwić się o niego. Jedyną rzeczą, która mnie tutaj interesuje, jest moje złoto i szukanie strategii na to, by po SummerSlam wciąż móc je dzierżyć. Czy ci wierzę? Tak, wierzę. Jesteś "Legend Killer", postrach legend i wszystkich ważnych postaci w WWE. Jesteś również Randym Ortonem - osobnikiem, który przegrał z Undertakerem na WrestleManii i parę tygodni temu zostałeś zniszczony przez Triple H'a. Tak naprawdę, to nie jesteś nikim wyjątkowym. Na SummerSlam będziesz miał swoje pięć minut, które jednak zostaną zakończone moim zwycięstwem. A wiesz dlaczego? Ponieważ jesteś ciemnym, głupim i bezradnym tchórzem!

To było zbyt wiele dla Ortona, który rzucił mikrofon i zamierzał z zaskoczenia wykonać RKO na Punku, ale ten złapał się lin i rzucił się z pięściami na Ortona! Rozpoczęła się prawdziwa bójka, w której pięści i kopniaki szły w ruch. Punk w końcu odbił Ortona od lin i zamierzał przejść Go To Sleep, ale Orton wykonał mu swój firmowy backbreaker. Ale to był tylko przedsmak, ponieważ po chwili mamy RKO dla Punka! To jednak dla niego jest wciąż za mało i szykuje się do punt kicka... Punk jest bezradny, Orton się rozpędza...

http://img48.xooimage.com/files/c/8/c/kane-entrance-12e84ae.jpg

Jim Ross: Dzięki Bogu!

Demolkę w wykonaniu pretendenta przerywa Kane, który wchodzi do ringu i wyrzuca z niego Ortona! Czas na przerwę, a po niej odbędzie się starcie Randy Orton vs. Kane!

- - - -

Normal Match

"The Legend Killer" Randy Orton vs. Kane

Po przerwie reklamowej Kane okładał w narożniku Ortona, wymierzając mu silne ciosy ręką i dokładając do tego bolesne stompy. Randy był bezradny i z trudem przyszło mu wybicie się z liczenia, kiedy to Kane przeszedł do pinu po sidewalk slam. Niski dropkick w wykonaniu Big Red Monstera, by chwilę potem dołożyć efektowny clothesline z narożnika. Próba Chokeslam, ale Orton kontruje i atakuje lewą nogę Kane'a. Ten próbuje za wszelką cenę wstać, ale Randy mu na to nie pozwala. W końcu Orton nonszalancko pobiega do Kane'a, ale ten łapie go za szyję i zamierza wykończyć go swoją akcją kończącą!

W tym czasie jednak do ringu przybiegli Curt Hawkins, Zack Ryder i Chavo! Próbowali wbiec na ring, ale sędzia ich zauważył i ruszył, by ich powstrzymać! W tym czasie zdezorientowany Kane dostał RKO od Ortona! Ale to nie koniec, ponieważ nieobecność arbitra wykorzystał CM Punk, który wbiegł do ringu z trybun i wykonał GTS na Ortonie, po czym położył rękę Kane'a na Randym i dodatkowo mistrz świata wykonał suicide dive na Familii!

Sędzia wrócił do ringu i zaczął liczyć: 1...2...3! A więc Kane wygrywa z Ortonem!

Zwycięża: Kane

Excuse me!

Vickie Guerrero: nie pozwolę psuć mojego show! Dlatego za tydzień, na SmackDown dojdzie do walki Kane i CM Punk, a jego przeciwnikami będą Randy Orton i jeden przedstawiciel Familii! A teraz wszyscy wynosić się z ringu, bo za chwilę przestanę być miła!

- - -

Po reklamach przenosimy się do gabinetu Vickie, w którym siedzi Edge.

Edge: jednak, mimo wszystko, jako General Manager SmackDown powinnać mieć wpływ na takie decyzje..

Vickie Guerrero: Edge... naprawdę nie wiem, kto będzie partnerem Kane'a. Dobrze wiesz, że gdybym coś wiedziała, nie trzymałabym tego w tajemnicy przed tobą. Dlaczego jesteś taki nerwowy?

Edge: dla... dlaczego jestem taki nerwowy? Żartujesz sobie ze mnie? A co, jeśli to będzie ON? Przecież za to, co mu zrobiliśmy, on mnie zabije. Mnie i zresztą nie tylko mnie. Powiedz, obiecaj mi, przysięgnij na naszą miłość, że nie przywróciłaś go.

Vickie Guerrero: uspokój się... Niby dlaczego miałabym to zrobić? Nie tylko tobie on zaszedł za skórę, ale również mnie. Nie podnosi się ręki na swojego pracodawcę, dlatego tak jak powiedziałam - nigdy więcej już go nie zatrudnię. Możesz być pewien: nie wiem kto to jest, ale na pewno nie Undertaker. Jeśli to cię uspokoi, to zróbmy tak. W przyszłym tygodniu Kane i CM Punk zmierzą się z Ortonem i kimś z Familii. Jeśli drużyna Kane'a przegra, wtedy ten będzie musiał powiedzieć, kto będzie jego partnerem na SummerSlam.

...

Number one contender match

M.V.P. vs. John Morrison

Miejsce za stołem komentatorskim zajął obecny mistrz, Matt Hardy. Starcie o miano pretendenta od pierwszej chwili trzymało w napięciu. Sporo zmian przewag, kiedy to do ataku ruszał M.V.P., by po chwili role odwróciły się o 180 stopni i do prowadzenia ruszał John Morrison. Montel wykonał Yakuza Kick w narożniku, po czym był bliski przypięcia, ale Morrison położył nogę na linie. Chwilę później M.V.P. znalazł się poza ringiem, natomiast John popisał się świetną akcją, kiedy to wykonał "śrubę" nad górną liną i spadł na swojego rywala.

W końcówce z drugą próbą Yakuza Kick ruszył M.V.P., ale Morrison zrobił unik, przez co Montel wbił się w narożnik. John natomiast odbił się od liny i potężnym kopniakiem w twarz powalił rywala na matę, by później dołożyć nowy brylant w swoim move secie - akcję nazwaną Starship Pain, po której zdołał przypiąć przeciwnika i w ten sposób zapewnił sobie bilet na SummerSlam.

Zwycięża: John Morrison

Matt Hardy: John, gratuluję wygranej i wierzę, że na SummerSlam będziemy w stanie zrobić walkę, która skradnie show.

John Morrison: ja również jestem o tym przekonany, dlatego proponuję coś, co urozmaici tę walkę. Proponuję... Ladder Match o mistrzostwo Stanów Zjednoczonych!

Hardy z uznaniem pokiwał głową, podał rękę Morrisonowi, po czym wzniósł pas mistrzowski do góry, by pokazać pretendentowi, kto jest prawdziwym mistrzem.

Ladies and gentleman my guest at this time...

Josh Matthews: ...Batista. Batista, w dzisiejszej walce wieczoru zmierzysz się z The Great Khalim w Last Man Standing meczu. Jeśli przegrasz, twoja kariera będzie skończona. Ale jeśli wygrasz, wtedy to The Great Khali będzie musiał opuścić WWE. Jakie masz plany na tę walkę i jak się czujesz?

Batista: plan jest wyjątkowo prosty Josh. Zamierzam wyjść do ringu i skopać mu dupsko na tyle boleśnie, że nie będzie w stanie podnieść się. Zasady Last Man Standing meczu są banalne, a ja nazywam się Batista. Jestem Zwierzakiem i stoję na końcu łańcucha pokarmowego. Dlatego dzisiaj zamierzam zrobić wszystko, absolutnie wszystko, by wygrać tę walkę. Nie liczy się to, ile będę musiał krzeseł wbić w jego pusty łeb, ile razy zadać mu ból. Dzień dzisiejszy Josh będzie czymś wielkim dla całego WWE, ponieważ dzisiaj widzimy ostatnie Friday Night SmackDown z The Great Khalim.

Za kulisami widzimy, że w kierunku ringu zmierzają mistrzowie tag teamów - The Miz oraz Mark Henry. Już po przerwie dojdzie do starcia Miza z największym atletą na świecie - Big Showem.

- - -

Normal Match

The Miz (/w Mark Henry) vs. Big Show

Nie zaskoczę nikogo - w tej walce zdecydowanie dominował Big Show. Miz rozpaczliwie się bronił, głównie chowając się w narożnikach i szukając okazji do faulu. Warto zauważyć, że Show musiał zmagać się również z Markiem Henrym, który czekał obok ringu na okazję, by pomóc swojemu partnerowi w tym - nie oszukujmy się - nie równym starciu. I idealny moment przyszedł chwilę potem, kiedy to Miz złapał za koszulę sędziego i coś mu starał się tłumaczyć, zaś w tym czasie "World's Strongest Man" złapał Showa za nogę, przez co ten runął na matę. Miz wściekle okopywał Showa, przez co zmuszony do interwencji był sędzia.

Ofensywa jednego z mistrzów tag team nie trwała zbyt długo, ponieważ w końcu Show dał radę się podnieść i złapał Miza za szyję. Szykował się Chokeslam... ale Henry wkroczył do ringu i ruszył do ataku na Big Showa, powalając go mocnym clotheslinem! Mark i Miz ruszyli do ataku na Showa, a sędzia orzekł dyskwalifikację.

Zwycięża: Big Show (przez dyskwalifikację)

Henry złapał Showa, natomiast Miz uderzał go i kopał, ale nie na długo, ponieważ do ringu wbiegli Charlie Haas i Shelton Benjamin! Najpierw wspólnymi siłami pozbyli się z ringu Marka Henry'ego, po czym Shelton wykonał na Mizie PayDirt, a Big Show - Chokeslam.

A już za chwilę w ringu SmackDown pojawi się Lita! Jedna z najbardziej utytułowanych kobiet w tym biznesie zmierzy się z Victorią!

Ponownie backstage, tym razem widzimy Kane'a, który nerwowo przechadza się w tę i z powrotem. Po chwili nieśmiało do niego podchodzi Josh Matthews, który ma zamiar zadać mu pytanie o jego partnera na SummerSlam, ale Kane zabiera mu mikrofon i wypowiada słowa bardzo powoli:

Kane: kto będzie moim partnerem na SummerSlam? To pytanie mi towarzyszy za każdym razem, kiedy jestem tutaj. Mój partner jest jednym z najbardziej utytułowanych ludzi w tej firmie. Mój partner był członkiem tag teamu, który zasłynął na kartach historii jako jedna z najbardziej dominujących grup w historii WWE. Mój partner ma do wyrównania rachunki z Edgem. Na SummerSlam dojdzie do wielkiego końca Familii. Każde pojedyncze ogniwo tej grupy pochłonie piekło, a resztki ich ciał pozostaną głęboko zakopane pod ziemią. Będą spoczywać w pokoju!

- - -

Normal Match

Lita vs. Victoria

Wielka owacja dla Lity, która na pewno pozostała w pamięci fanów WWE jako diva, która kończyła walki efektownym moonsaultem z narożnika. Victoria natomiast to jedna z nielicznych kobiet, która pamięta "stare czasy" i na pewno była dobrą przeciwniczką na przetarcie dla Lity. I rzeczywiście: obie zawodniczki dały z siebie wszystko, tocząc naprawdę dobrą walkę, biorąc pod uwagę, ze walki kobiet zazwyczaj nie stoją na wysokim poziomie. Victoria była nawet bliska triumfu, kiedy to była o włos od wykonania swojej akcji kończącej, ale Lita skontrowała to na roll up i odliczyła ją do trzech!

Zwycięża: Lita

Przenosimy się za kulisy, a konkretniej znowu odwiedzamy gabinet Vickie Guerrero, w którym do siedzącej general manager SmackDown podszedł Chavo.

Vickie: jestem zajęta, Chavo... stało się coś?

Chavo: Vickie, jesteśmy rodziną. Dobrze wiesz, że możesz na mnie zawsze liczyć i nigdy ciebie nie zawiodę. Dlatego chcę ciebie prosić o to, byś dała mi szansę zmierzyć się za tydzień przeciwko Kane'owi i Punkowi. Jestem w stanie dumnie reprezentować naszą rodzinę i już za tydzień dowiemy się, kto będzie walczył w parze z Kanem.

Vickie: Chavo wiem, że mogę ci ufać. Nie wiem, kto będzie reprezentował Familię w tej walce i dzisiaj nie podejmę tej decyzji. Ale będę miała na uwadze, że zgłosiłeś się jako pierwszy. Ale teraz Chavo... kawa, dwie kostki cukru, szybko.

A już za chwilę czas na main event! Starcie kariera vs. kariera, w którym to zobaczymy The Great Khaliego i Batistę!

Ale najpierw wyświetlone zostało promo SummerSlam, w którym znowu przypomniano tą tajemniczą wiadomość dla Vince'a. W trakcie proma słychać było błyskawice i pioruny. Oprócz tego, fani mogli jeszcze raz usłyszeć, jak Kane uchyla nieco rąbka tajemnicy i zdradza, kim może być jego partner na SummerSlam. Czyżby więc miałby to być triumfalny powrót tego, który włada ciemnością?

Main event: Career vs. Career Last Man Standing Match

Batista vs. The Great Khali (/w Ranjin Singh)

Wielkie emocje i walka, która zmieni karierę jednego z tych zapaśników na zawsze. Akcja szybko przeniosła się poza ring, gdzie Batista potężnymi maczugami okładał Khaliego po plecach. Uwagę Batisty próbował odwrócić Ranjin Singh, z czego ostatecznie skorzystał Khali i big bootem powalił Batistę na podłogę. Sędzia wielokrotnie odliczał, ale za każdym razem obu udało się wstać przed odliczeniem do dziesięciu. Akcja przeniosła się na rampę, gdzie zobaczyliśmy Spear w wykonaniu Batisty, ale - dosłownie w ostatniej sekundzie - Khali uniósł się z kolan. Rozjuszony Zwierz zniknął za kulisami, a po chwili wrócił z krzesłem i gaśnicą! Batista okładał Khaliego z furią krzesłem, robiąc to z taką intensywnością, że to w końcu pękło. Tym razem w ręce "Animala" trafiła gaśnica i Batista zamierzał z rozbiegu uderzyć Khaliego nią, ale ten uderzył w nią pięścią z takim impetem, że ta uderzyła Batistę i dosłownie powaliła go z nóg.

Kiedy Batista się podniósł, po jego czole spływały strużki krwi. Khali powalił Batistę silnym uderzeniem ręką, ale nadal to było zbyt mało, by zakończyć tę walkę. Khali sięgnął po kolejne krzesło, które podał mu Ranjin Singh, ale Batista zrobił unik i użył gaśnicy przeciwko Khaliemu! Olbrzym z Indii upadł na kolana, łapiąc się za oczy, a w tym czasie Batista złapał go za głowę i dołożył DDT na rampę! Obaj leżeli, nie mając sił się podnieść. Kiedy już było dziewięć, Batista był bliski stanięcia na nogi, ale upadł! W efekcie arbiter skończył liczenie, kiedy żaden z nich nie zdołał się podnieść.

KARTA NA SUMMERSLAM (17.08.2008)

http://www.pwtorch.com/PWTorchGraphics/summerslamPosters/summerslam2008.jpg

http://i54.tinypic.com/2qjd7pd.jpg

WWE Championship

Triple H © vs. John Cena

http://i55.tinypic.com/20qnryw.jpg

World Heavyweight Championship

CM Punk © vs. Randy Orton

http://i51.tinypic.com/2qbdoue.jpg

Women's Championship

Mickie James © vs. Lita

http://i53.tinypic.com/2ivenm0.jpg

WWE Tag Team Championship

Show Stealers © vs. World's Greatest Tag Team

http://i56.tinypic.com/2nbgi6r.jpg

4 on 2 handicap match

La Familia vs. Kane & ??

http://i51.tinypic.com/564a1.jpg

WWE Intercontinental Championship

Chris Jericho vs. Jeff Hardy ©

http://i51.tinypic.com/i23q89.jpg

WWE United States Championship Ladder Match

Matt Hardy © vs. John Morrison

Jedno z najlepszych diary na forum. Nie wiem jakim cudem nie jest jeszcze przypięte. Podoba mi się realizm i ścisłe trzymanie się charakterów zawodników.

Jako niepoprawny mark Edge'a oczywiście w pierwszej kolejności śledzę jego historię. Liczę na to, że La Familia pójdzie w cholerę jak najszybciej a Adaniowi skołujesz jakąś lepszą panienkę ;) No a jeśli nie panienkę to przynajmniej jakiś ciekawy scenariusz.

Drugie moje oczko w głowie to CM Punk i tutaj ufam Ci całkowicie, że zabookujesz mu świetny title reign. Jeśli zajobbujesz go Ortonowi to moim zdaniem popełnisz wielki błąd.

No i JoMo do boju! ;) Miz to przereklamowana, kłapiąca jadaczka :lol:

No i highlight póki co to konfrontacje RVD z McMahonem. Czekam na 5 Star Frog Splash który wyciśnie Wielkiemu Szefowi gały z orbit.

Powodzenia!

Zapraszam do mojego diary

WWF 1998: Here comes the crap!

10921402264bd2c1c1cf977.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 74 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 997 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 691 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 101 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 181 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 551 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 874 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• rtjftdjtf
      Na 99% Stone Cold i Ric Flair odegrają jakąś rolę w tej walce albo przynajmniej jeden z nich i wiem, że to brzmi jak jakiś fantasy booking ale sami niedawno w wywiadach i wpisach to teasowali i ich pojawienie ma jakiś tam sens w tym wszystkim. No i jeszcze sam The Rock musi być w to wszystko jakoś zamieszany na samej WrestleManii bo od czasu Elimination Chamber ślad po nim zaginął.  No ale zobaczymy co z tego będzie i w ogóle dziwne też to jest, że nie ma w tej walce żadnej stypulacji, chociaż z drugiej strony jakby dodali jakieś No Disqualification to by automatycznie zaspojlerowali, że będzie jakaś ingerencja.
    • CzaQ
      Ja tam do niej coś mam.      Wzwód  
    • Attitude
      Nazwa gali: WWE Main Event #653 Data: 31.03.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: Online Stream Lokalizacja: London, England, UK Arena: The O2 Format: Taped Data emisji: 03.04.2025 Platforma: Peacock Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • KPWrestling
      Zapraszamy na Wrestlingowy obóz letni KPW 2025! Zwiastun wrestlingowego obozu letniego organizowanego przez federację KPW. Gdynia, 14-27 lipca 2025Przeczytaj na oficjalnym fanpage KPW.
    • KPWrestling
  • Dodaj nową pozycję...