Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Mój idol czy wzór ze świata wrestlingu

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Ja nie mam jakiegoś wzoru ze świata wrestlingu ,ale jak już kogoś miał bym wybrać to byłby to Randy Orton.
  • Odpowiedzi 83
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• RR

4

• Paul

4

• -Raven-

3

• LegendKiller

3

Top użytkownicy w tym temacie

Hoho, widzę, że tu się wspomina! A to i ja panockowie się zapisze na tą podróż w beztroskie czasy dzieciństwa...

Jak wszem i wobec wiadomo w "tamtych" czasach znało się wyłącznie WCW (dzięki zajebistości CN i TNT) a WWF stanowiło wyjątek który widziało się raz na ruski rok na jakimś ruskim kanale.

Idole tamtych czasów? Było ich wielu...

Był Sting który pokazywał, że szlachetność zawsze się opłaca, nawet po zamianie w sobowtóra Kruka, i umrocznieniu dawał przykład słusznej zemsty. Akurat Borden był jednym z tych osób którym bycie heelem nie jest do twarzy...Do dzisiaj mark mode mi się załacza i dałbym sporo za maskę Stingera. :D

Był Randy Savage, który miał tyle charyzmy i testosteronu, że reszte roosteru zjadał swojim machowskim OH YEAH! Zarówno w WWF jak i WCW oraz Japonii dawał pokaz kunsztu i porządny warsztat wrestlerski krojąc dobre walki z Jushin Ligerem, Flairem i wieloma innymi (God dammit! Randy potrafił sprawić by NAWET Warrior wypadł dobrze- patrza WM 91). Dzisiaj jego okularki, kapelusiki, spodnie z furkocącymi frędzelkami dziś moga wydawać się śmieszne (czy ja wiem?) Ale on stanowił doskonałe połaczenie mic skillsów+ umiejętności ringowe+ flying elbow. Oh YEAAH!

Byli i znakomici gladiatory wagi średniej. Luchadorzy jak Ray i Psicosis, japończycy jak Ultimo Dragon i Kaz Hayashi czy najbardziej utalentowany z narodów; kanadyjczycy. Jericho, Hart, Benoit. Musze wymieniać więcej? Każda z tych postaci (no dobra może poza Psi) wzbudzała emocji więcej niż cały dzisiejszy rooster WWE (a nawet niż większość rosteru TNA) W oczach dziecka byli niemal jak nadludze fruwając dosłownie po ringu wykonując karkołomne, niemożliwe wręcz akrobacje.

No i nie można nie wspomnieć o Deanie Malenko. Choć nigdy nie byłem zwolennikiem technicznego wrestlingu pełnego dźwigni (jakoś przypomina mi zwykłe zapasy) to walki Icemana zawsze wzbudzały mój podziw. To był człowiek kóry za każdym razem dawał z siebie wszystko, pracując na macie za dwóch. Synonim słowa COOL, a i jak ostatnio dowiedziałem się z dzieła Y2J'a całkiem rozrywkowy koleś za kulisami.

Na zakonczenie muszę nadmienić DDP. Faktem jest, że nie ubóstwiam jego całej kariery (zwłaszcza wszesne heelostwo do 96, ani to co robił po WCW) ale Page jako Peoples Champion był niezrównany. Jeden z idoli dobrych dla dziecka, który broni honoru kobiet, nigdy się nie podaje i walczy z przeważającymi zastępami przeciwników (vide nWo). Dammit, człowiek któy omalże nie zakończył streaku Goldberga! I to czysto (cicho mi tam o uderzeniu w narożnik! :P ). Typowy amerykański role-model.

WHOA! Widzę, że troszkę się rozpisałem, i chyba zboczyłem lekko z tematu, ale łapiecie o co chodzi. To były wzory do naśladowania i nasi idole z dzieciństwa. Jakoś tak chwytając wspomnienia przez te kilka chwil zrobiło mi się cieplej na sercu.

O to w sumie w wrestlingu chodzi, nie? :D

Ja trenowałem dziś ciosy na swojej dziewczynie xp Niezbyt się jej to podoba ;d xd Udało mi się założyć kilka submissionów np walls of jericho czy figure 4 leg lock

ciężko jest jak się ktoś broni :(

• Reputacja:   228
  • Urządzenie:  Windows

Ja trenowałem dziś ciosy na swojej dziewczynie xp Niezbyt się jej to podoba ;d xd Udało mi się założyć kilka submissionów np walls of jericho czy figure 4 leg lock

Sprzedaj jej Tombstone'a, najlepiej na beton. Powinno jej to bardziej przypaść do gustu :roll: Niektórzy powinni bez picu dostać dożywotniego bana na oglądanie wrestlingu, a najbardziej przeraża mnie to, że przecież Ty Czester masz już 19 lat, a więc teoretycznie nie jesteś smarkiem, który nie kuma o co chodzi w ostrzeżeniach "dont try this at home" :?

• Urządzenie:  Windows

Raven ja mam lepszy pomysl :D

Czester kup tak z 10 jarzeniowek i zwoj drutu kolczastego - jak zrobisz swojej dziewczynie randke w stylu CZW ..... zobaczysz tak Cie pokocha , ze bedziesz wniebiowziety :)

Czester kup tak z 10 jarzeniowek i zwoj drutu kolczastego - jak zrobisz swojej dziewczynie randke w stylu CZW ..... zobaczysz tak Cie pokocha , ze bedziesz wniebiowziety

Jedni lubią pomarańcze, inni lubią na misjonarza, a część lubi hardcore, więc wiecie...w zależności kto jakie ma preferencje :lol:

Czester, po tych fotkach z transwestytą w ogóle jestem zdziwiony że masz dziewczynę :D no chyba że to ot taka baja żeby widzieli "jaki ze mnie kozak" :D

No jak już napisałem posta to się wypowiem dłużej. Mój idol z świata wrestlingu? Takiego idola jakiegoś nie mam, aczkolwiek jest wrestler któremu markuje jak pojebany. Thumbtack Jack. A dlaczego jemu? Sprawa prosta. Jestem z pochodzenia Niemcem, a Polska nie ma obecnie wrestlera który zabłysnął w świecie. Więc został Niemiec, TJ (de facto, z pochodzenia Polak :D). Wiem że ring skillsów jakiś jebitnych nie ma (ale jak na death matchowca jest na prawdę dobrze...), mic skillsów też nie, ale jego spoty powodują opadanie szczeny do samej ziemi. To w zasadzie taki jedyny "idol" z świata wrestlingu. "Idol" a nie Idol, bo nie zamierzam się kierować tym co robi, lub też wyznaje (straight edge, Niko pewnie by go polubił gdyby oglądał indy :D).

Tak.... tu mi przypomniał ktoś o zakładaniu submissionów ( czy jak to się pisze) otóż przy okazji różnych potyczek na materacach z kolegami postanowiłem wypróbować parę. I mogę powiedzieć że tak gogoplata/Hell's Gate trzeba rzeczywiście umieć założyć i jest trudno. Wall's of Jericho już łatwiej i z dobrze zapiętego cholernie trudno wyjść. Ale figure 4 leg lock to masakra, niemożliwe, ale jak już się zapnie... jest zabawa :P A i dość fajnie sie Angle Locka zakłada :P Tak.... jako wariacje z wrestlingiem to sabmissiony dają mnóstwo frajdy :)

Hahaha.. Jak dla mnie jedyny wzór do naśladowania to Nature Boy Stylin' Profilin' Ric Flair.

Zawsze naśladuję jego mowę ,ruchy , nawet to jak jest zdenerwowany.

WOOOOOOOOOO !

http://www.youtube.com/watch?v=3J8HC-sxiaY

STING, DDP - jak bylem mlody

obecnie STING, STONE COLD ( bo zawsze z browarkiem), ale idol to zaduzo powiedziane, a poza tym sympatia darze Punka i AJa.

Moim idolem był, jest i będzie Shawn Michaels.Staram się powtarzać jego ruchy,mowę i styl.A tak w ogóle moi koledzy w sprawie wrestlingu są tacy sami jak twoi ujko :D
  • 1 miesiąc temu...

pamiętam jak kiedyś w szatni po w-fie zostaliśmy z 3 kolegami oglądającymi wrestling w mire regularnie ich 3 rzuciła się na siebie i się szarpali a ja WSZEDŁEM na ławke(nie na taką niską tylko taką z 1 metrową) i z robiłem na nich body press .potem wszyscy mówili że jestem "Hardcorem" 8) 8) hehehehe

[ Komentarz dodany przez: SixKiller: 2010-07-25, 23:54 ]

W-S-Z-E-D-Ł-E-M!!!

Edytowane przez Wrstler

Wrstler jesteś moim idolem też w przyszłości chciałbym robić to co ty :roll: . Czy wy naprawdę nie wiecie, że zabawy w wrestling są niebezpieczne ?

Moimi idolami sa (nie sposob wymienic jednego)

-John Cena mimo ze ma taki gimmick to bardzo go szanuje jako czlowieka(cos soba reprezetuje+nieprzecietna sila)

-John Morrison-za styl i budowe (ktora mi imponuje)+ring skillsy

Co do postow wyzej to jak juz chcecie "wykonywac" wrestling to najpierw zapoznajcie sie z podstawowymi ruchami a nie odrazu Tombstone.Do tego takze przyda sie jakas mata miekka a nie beton.Pozdrawiam i DONT TRY THIS AT HOME

Mhh ja raczej nie mam swojego autorytetu w wrestlingu jednaj zawsze ustawiam sobie fryzurę tak jak ma Jericho. Czy do szkoły czy do wypadu z kumplami czy w domu taka fryzura stoi mi na głowie bez przerwy.

Z czasu do czasu jak kumple wyprowadzą mnie z równowagi pokazuje im gest ,,suck it".

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• Aigor
      1. CM Punk dostanie wymarzony ME na Wrestlemanii. 2. John Cena bije rekord Rica Flaira i zostaje po raz 17 mistrzem świata. 3. Randy Orton przechodzi heel turn i dostaje feud z Cody Rhodesem. 4. Roman Reigns ponownie... znika na kilka miesięcy. 5. Całkowity rozpad ekipy Judgment Day. 6. Royal Rumble Match kobiet wygrywa któraś z powracających zawodniczek, np. Becky Lynch, Charlotte Flair lub Alexa Bliss. 7. RRM wygrywa ktoś ze statusem legendy federacji, np. CM Punk, John Cena lub Randy Orton. 8. Gunther traci tytuł na Wrestlemanii, Rhodes traci tytuł na Summerslam. 9. Do akcji wraca Brock Lesnar i dostaje do rywalizacji kogoś z trójki Gunther, Damian Priest lub Bron Breakker. 10. La Knight ponownie sięga po tytuł United States. 11. Big E wraca podczas RRM, eliminuje Xaviera Woodsa oraz Kofiego Kingstona z walki a na WM dostajemy Triple Threat match między tą trójką. 12. Pentagon Jr i Rey Fenix po pojawieniu się w WWE, jeszcze w tym roku sięgną po tytuły Tag Team. 13. Transfery do WWE, min. Josh Alexander, Jordynne Grace, Joe Hendry (na stałe), Ricky Starks czy Wardlow. 14. Z fedki zwolnieni zostają min. Omos, Apollo Crews,  Akira Tozawa, Giovanni Vinci, Karl Anderson czy Luke Gallows.  15. Matt Cardona w końcu wróci do WWE i staje się solidnym mid carderem.  16. TNA po raz kolejny wystawi swoich zawodników do RRM, tym razem będą to Moose oraz Masha Slamovich. 17. Projekt Wyatt Sicks (niestety) zostanie porzucony a zawodnicy pójdą w swoją stronę. 18. Tytuł IC/US wpadnie w ręce osoby, która jeszcze go nie posiadała, min. Dominick Mysterio, Chad Gable, Jacob Fatu, Bronson Reed czy Ludwig Kaiser. 19. Awanse z NXT do głównych rosterów, min. Trick Williams, Tony D'Angelo, Wes Lee, Roxanne Perez czy Cora Jade. 20. Walizka MiTB powędruje do Brona Breakkera (faceci) oraz Dakoty Kai (kobiety).  21. Tytuły ME/Mid Cardowe podczas draftu zamienią się rosterami.  22. Goldberg powraca na swój Last Dance a potem (wreszcie) kończy karierę.  23. Gala PLE odbędzie się w którymś z wymienionych krajów (Niemcy, Francja, Anglia lub zupełnie nowy kierunek, np. Belgia, Włochy czy Hiszpania).  24. Face Turn przejdzie któryś z zawodników, np. Gunther, Bron Breakker, Jacob Fatu.  25. Heel Turn przejdzie któryś z zawodników, np. Seth Rollins, LA Knight, Randy Orton.
    • GGGGG9707
      Trochę WWE miesza z tym Netflixem 😅 No bo wychodzi na to, że na start transmisje na żywo będą się odbywały w jakichś 10-12 językach (w tym np francuski choć Francja i Belgia nie mają dostępu do WWE na Netflixie) a inne języki jak polski dojdą w ciągu 24-48 godzin. Do tego, w niektórych krajach jak Francja czy Belgia zostaje tylko VPN bo WWE nie wejdzie w 2025 roku przez umowę telewizyjną (też trochę bez sensu). Teraz coś widziałem, że dodatkowo RAW na Netflix USA będzie miało reklamy ALE międzynarodowo już nie. Trochę brakuje w tym logiki ale ok 😂
    • Nialler
      Imo w tych wdziankach co wychodzą są nieraz seksowniejsze i bardziej hoterskie niż "na codzień" xD
    • MattDevitto
      Royal Rumble kobiet w 2026 xDDDDDDD
    • KyRenLo
      WWE oficjalnie potwierdza lokalizację Royal Rumble 2026:
  • Dodaj nową pozycję...