Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Top 10 TNA Contenders

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Top 10 Contenders - czyli nowy pomysł Erica Bischoff'a.Cała zabawa polega na głosowaniu przez fanów na wrestlera,którego widzieliby jako pretendenta do tytułu heavyweight,który obecnie jest w posiadaniu RVD.Oto lista aktualnej pierwszej dziesiątki :

1. Sting

2. AJ Styles

3. Jeff Hardy

4. Mr. Anderson

5. Abyss

6. Desmond Wolfe

7. The Pope

8. Rob Terry

9. Samoa Joe

10. Kazarian

Głosy można oddawać na następującej stronie :

http://polldaddy.com/poll/3199709/

Teraz przejdźmy do rzeczy.Celem naszej dyskusji ma być ocena obecnej 10 wybranych oraz przedstawienie naszej wymarzonej 10.Można także na bieżąco komentować wydarzenia związane z tym właśnie rankingiem.

1. Sting - Jak wiadomo Steve otrzyma title shoot'a na Slammiversary przeciwko Rob Van Dam'owi.Moim zdaniem jest to lepsza decyzja niż kontynuacja feudu z JJ'em.Wydaje mi się,że takie pałętanie się Stinga bez feudu zakończy się face turnem Borden'a,który może nastąpić w okolicach Bound of Glory.Pozycja 1 dla Stinga jak najbardziej na +

2.AJ Styles - Zdecydowanie należna pozycja dla AJ'a,jednak skoro już stracił pas niech trzyma się na razie od niego z daleka.Przydałby się jakiś program dla Styles'a,który zakończyłby się turn'em tego pana.

3.Jeff Hardy - wszystko wskazuje,że możemy zobaczyć przez najbliższy czas odrzucanie Jeff'a "zalotów" Mister'a,które może zakończyć się walką na Slammiversary pod stypulacją "Jeżeli wygra Mr. - tworzy tag z Jeffem,jeżeli przegra - odczepia się od niego".Jeff by wygrał - ruszył własną drogą,a Mister rozpocząłby feud z jakimś heel'em by doprowadzić do pełnego face turnu

4.Mr.Anderson - sytuacja Andersona opisana już została powyżej,nie wydaje mi się,aby Asshole otrzymał pas w najbliższym czasie.

5.Abyss - nie,nie i jeszcze raz nie dla pasa w obwodzie tego pana.Jeżeli jego gimmick nie ulegnie zmianie absolutnie mówię nie dla Abyssa z najważniejszym pasem w federacji.

6.Wolfe - mam nadzieję,że po zakończeniu szopki z Abyssem wskoczy trochę wyżej i nie będzie ciągle jobbował Main Eventerom.Swoją drogą feudy Abyss'a wyglądają dla mnie jak telenowela :D

7.The Pope - po pierwsze obecnie jest kontuzjowany,po drugie na LockDown otrzymał title shoot'a tak więc nie spodziewałbym się ponownej walki o pas dla Dinero

8.Rob Teryy - jak dla mnie można to po prostu określić jednym słowem - nieporozumienie

9.Samoa Joe - zbyt niska pozycja dla wrestlera o takich umiejętnościach i gabarytach.Może nie jest dobrze zbudowany jednak posiada silną masę ciała,która pomaga mu wyglądać na dominatora i do tego dochodzą wspaniałe ring skill'se - zdecydowanie za nisko jak dla tego pana

10.Kazarian - chyba szykuje się jakiś większy push dla niego,gdyż widać,że chyba zacznie jakiś program z udziałem Flair'a

------------------------------------------------------------------

Moja 10 :

1.Sting - tak jak pisałem jest to dobry pomysł na przeczekanie tajemniczości Sting'a.Wszystko zakończy się face turnem Stinger'a,który już jako face wytłumaczy swoje błedy

2.Samoa Joe - zdecydowanie należy się shoot dla niego.Na następnym PPV po Slammiversary będę trzymał kciuki aby to Samoa otrzymał szansę na pas

3.AJ Styles - za wcześnie do pasa nie dotrze jednak wydaję mi się,że jako jeden z czołowych gwiazd TNA będzie utrzymywał jedną z lepszych pozycji w tym rankingu

4.Kurt Angle - zawodnik o wspaniałych umiejętnościach.Mimo wieku potrafi wykrzesać bardzo dużo ze swojego rywala i walki z jego udziałem są czystą przyjemnością dla oka.Kurt powinien kręcić się w okół najważniejszego pasa.

5.Jeff Hardy - podoba sytuacja jak u AJ'a.Ze względu na rzesze swoich fanów nie straci wysokiego miejsca.Jednak nie wydaje mi się aby Charismatic Enigma otrzymał pas w najbliższym czasie

6.Mr.Anderson - wrestler o świetnych mic skillach,jeżeli face turn nie "zabije" jego postaci asshole będzie otrzymywał duża ilość głosów.

7.Desmond Wolfe - zawodnik ponad przeciętny w ringu,który z początku górował w rankingu.Wysoką pozycję utrzyma,lecz jeżeli dojdzie do pojedynku o pas raczej go nie wygra

8.The Pope - nie naganny w ringu,za mikrofonem błyszczy - co przyciąga dużą liczbę fanów,m.in. mnie :D .Pope to dobry zawodnik lecz na razie chyba otrzyma feud w upper midcardzie

9.Matt Morgan - jego postać nabrała kolorów pod gimmickiem "we" i heelowym zachowaniem.Jak już pisałem jest to dla mnie heel nr.3 w federacji tak więc umieściłbym go w pierwszej 10 pretendentów TNA

10.Abyss/Kazarian - jeżeli dojdzie do porzucenia pierścienia przez Monstera i turn względem Hulk'a to umieścił bym Abyss'a na tym miejscu.Jednak póki co zostawiłbym to miejsce dla Kazarian,z którym zaczyna się coś dziać

Zapraszam do dyskuji :)

https://forum.wrestling.pl/topic/20528-top-10-tna-contenders/

• Odpowiedzi 2
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• ujko

2

• Krotos

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

7.Desmond Wolfe - zawodnik ponad przeciętny w ringu,który z początku górował w rankingu.Wysoką pozycję utrzyma,lecz jeżeli dojdzie do pojedynku o pas raczej go nie wygra

8.The Pope - nie naganny w ringu,za mikrofonem błyszczy - co przyciąga dużą liczbę fanów,m.in. mnie :D .Pope to dobry zawodnik lecz na razie chyba otrzyma feud w upper midcardzie

nie pomylilo ci sie przypadkiem z ta ocena umiejetnosci ringowych ?

Desmond (dokladniej Nigel) to jeden z najlepszych techników i mat wrestlerów w USA ostatnich lat a w TNA bezsprzecznie najlepszy wrestler Pope natomiast gdy jescze byl w WWE wygladal co najwyżej na sredniaka

Dla mnie najbardziej na pas zasluguja Samoa Joe (za to ze tak dlugo byl odciagany od pasa i ostatnio wogole go nie bylo w telewizji z tego co wiem w, dodatku to jest czolowka TNA jesli chodzi o umiejetnosci)

Desmond Wolfe za jego feud z Kurtem a bardziej walki dzieki ktorym po wielkiej przerwie siegnalem po produkt federacji z Orlando a o jego umiejetnosciach nie trzeba wspominać napisze tylko ze jest bezsprzecznie najlepszy w federacji.

Kurt Angle chcac nie chcac jest legendą wrstlingu posiada ogromny fanbase a publika reaguje na niego idealnie (chocby przy robieniu germanów)

mimo ze z tej trójki ma najgorsze ring skille to potrafi skleić pozadna walkę

co dla mnie jest najwazniejsze

https://forum.wrestling.pl/topic/20528-top-10-tna-contenders/#findComment-182889

A czy ja napisałem,że Desmond jest zły?Napisałem,że jest ponad przeciętny - czyli,że jest czołówką TNA jeśli chodzi o ring skill'e

Pope'a nie oceniam po WWE tylko po TNA - a tam jego walki mnie nie przynudzają aż tak mocno - czyli naganny nie jest jak dla mnie

https://forum.wrestling.pl/topic/20528-top-10-tna-contenders/#findComment-182891